HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Nagy-Britannia 4-5

2009.12.19. 19:16 AG 2.0

Drámai meccsen maradt le a divízió 1-ről a magyar juniorválogatott. Hiába szereztünk vezetést kétszer, a britek visszajöttek, 4-4-es egál után ők lőtték jobban a büntetőket. Elsőre csalódottak vagyunk, hiszen egyértelműnek tűnik, csapatunk reális helye egy osztállyal feljebb van. Most nem sikerült, de kizárt, hogy jövőre ne jöjjön össze.

Az első menet úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, és ahogy megszoktuk a debreceni divízió 2-es világbajnokságon. A magyar csapat támadásba lendült, és már a 2. percben megszerezte a vezetést Popovics Patrik révén. A folytatás azonban az eddigiektől eltérő koreográfia szerint alakult. A harmad harmada tájékán kiderült, most először védekezni is muszáj, de mire ez tudatosodott volna hokisainkban, már egyenlítettek is a britek. Sovány vigasz, hogy a gól szabálytalannak tűnt, magas bot miatt kellett volna fújnia a bírónak. A továbbiakban inkább mi domináltunk, emberfórokat is kaptunk, más kérdés, az egyik során majd másfél percig fel sem tudtunk állni. Ezzel együtt voltak ziccereink, de kimaradtak. Nem sokkal a vége előtt a britek újabb gólt ütöttek, a változatosság kedvéért ismét szabálytalan körülmények között. 2-1-es vendégvezetésnél kezdődött a szünet, az volt a nagy kérdés, a szakvezetőknek sikerül-e megnyugtatniuk juniorjainkat.

A második húsz perc néhány kimaradt brit helyzettel indult, ám utána elkaptuk a fonalat, Tóth Adrián pompás passzából talált be megint Popovics. Hogy még nagyobb legyen az öröm, arról Somogyi Balázs gondoskodott, kb. négyszer ütöttük rá két másodperc alatt, az utolsó bement. A meccs továbbra is rettenetesen feszült volt, szinte minden kapu előtti szituáció dulakodásba torkollott, a dupla gólszerző Popovics többször is megjárta a büntetőpadot. Megnyugodni sehogy sem volt időnk, különösképp azután, hogy a britek négy perc alatt visszavették a vezetést, mindkét találatukat védelmi hiba előzte meg. Az utolsó harmadra maradt a döntés, amely tehát 3-4-es állásnál kezdődött.

És amelyet megnyertünk, de csak egy góllal. Az egyenlítést a serdülőkorból alig kinőtt sor hozta össze, Hardi tökéletes passzát Nemes Benjámin vágta be gyönyörűen. Nem sokkal később ugyanő a győztes gólt is megszerezhette volna, de a döntő pilllanatban nagyot kapott testre. Megint sokszor voltunk előnyben, de egyet sem sikerült kihasználnuk, csak vasig jutottunk. 4-4-nél jöhetett a ráadás, a négy a négy elleni öt percben sok helyzet volt mindkét kapu előtt, kimaradt mindegyik, jöhettek a büntetők. Farmer és Long belőtte, részünkről csak Somogyi tudott betalálni, 4-5

Akkor még jelentős részben más összetételű U20-as válogatottunk az előző szezonban esett ki a divízió 1-ből. Előzetesen mást vártunk, de végül az Ukrajna elleni mérkőzés döntött a kiesésről. A harmadik harmad előtt még 2-2-re álltunk a keleti szomszéddal, az utolsó menetben azonban hármat kaptunk, 5-2-re vesztettünk. Pék György szövetségi edző akkor úgy nyilatkozott, ez nem a mi kávéházunk. Azt is mondta, akár azonnal vissza lehet kerülni, de ehhez rengeteg feladatot meg kell oldani.

Úgy ítéljük meg, a feladatok nagyját megoldottuk, a mostani válogatott jó volt, hajszálon múlott, nem sikerült jobban koncentrálnunk a legfontosabb pillanatokban. A megkezdett munkát folytatni kell, egy év múlva biztosan sikerülni fog.

A magyar juniorválogatott eredményei a debreceni világbajnokságon:

Magyarország–Spanyolország 8-2
Magyarország–Mexikó 28-0
Magyarország–Dél-Korea 6-0
Magyarország–Kína 20-1
Magyarország–Nagy-Britannia 4-5

A magyar juniorválogatott kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (Fehérvár és Miskolc), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars).
Hátvédek: Ozsváth Ádám (Fehérvár), Kiss Dániel, Orbán Attila, Varga Arnold (Dab.Docler), Hetényi Péter (Fehérvár és Miskolc), Zalavári Bence (UTE).
Csatárok: Bartalis István (Troja/Ljungby, SWE), Hajós Roland, Tóth Adrián (Fehérvár és Miskolc), Hardi Richárd (Notre Dame Hounds, CAN), Kiss Dávid (New England Huskies, USA), Nemes Benjámin (Djurgarden, SWE), Németh Attila (Arlanda Wings, SWE), Pavuk Attila (Hoosac School, USA), Popovics Patrik (Miskolc), Somogyi Balázs (Vasas Bp. Stars), Szilágyi Levente (FTC), Virág Tamás (Dab.Docler).

127 komment

Címkék: vb u20 divízió 1 juniorok divízió 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hááát, elég szomorú hogy megint ilyen kevésen mulott... személy szerint egy kicsit csudálkozom hogy miért nem lehetett megoldani azt, hogy a magyar csapat legalább annyi pihenöt élvezhessen mint a várhatoan egyenranguszerü brittek. nekem furcsa hogy ezt hazai pályán nem lehetett összehozni. vagy egyesek egyszerüen nem gondolták át a dolgokat rendesen. azért egy ilyen torna során pár orával több pihenö is sokat számithat, még akkor is ha gyengébb ellenféllel volt az utolsoelötti meccs...

na de nem baj, nemsokára feljutnak a nagyok az A-ba :-)

hajrá magyarok!
Fiatalok még! És ahogy elhangzott: feladatuk, hogy majd ha odaérnek jók legyenek. Szép volt! Jövőre beérik a Nemes-féle sor, elkenik bárkinek a száját.
Nemtudom, hogy a kommentezők hány %-a volt kint a Főnix-ben, de az biztos , hogy nem úgy lehet látni a Tv-ből mint onnan. Az 1. és 3. harmadot kb 3 M-re kaputól néztem, ha valakit a rendes játékidőben való telejesítménye alapján hibáztatni lehetne az nem a kapus. Nagy szépen védett( és "sajnos" sokat, mert kelett neki).
De a játék vezetésről már kicsit más lenne a véleményem. Kezdve azzal , hogy nem fogták meg a meccset , és hagyták eldúrvúlni. Oké , hogy hoki , de egész héten már egy kis lökésért kiküldtek midnenkit, ha bunyó volt akkor min 2+10 de nem volt ritka a ,hogy öltözni mentek. Egy hét alatt nem engedték a durva játékot a bírók és így volt jó, de ez most egy kicsit más volt. Nem mondom, hogy nem fér bele, de szerintem nagyon sokat engedtek.

A 2 gól amit a Brittek köszönhetneka bíróknak arról meg inkább nem nyilatkozok mert nem hiszem hogy megmaradna a poszt.
1. magasbot, 2. korong kapu tetjén 3mp-ig kis lesn akadályozás, .....
Szomoru vagyok.Gratulalok a BBritteknek.
@B.coli: En is ott voltam. A masodik goluknal azt hittem, hogy meg van allitva a meccs.
Nem értem ezt a kanadai "fenomént"Maszlov stabil Mol-liga játékos nem kell neki.Gallót meg sem keresték.Hiába,aki egy kicsit szinezi a játékot,a kanadainak nem kell.Ennyi!
Sajnos aPek mesternek lett igaza.Nem a mi kv hazunk.
gyengén játszottunk,az angolok megérdemelték a feljutást,még akkor is ,ha az első lét góljuk érdekes körülmények közt esett.Hazai pályán hazai közönség előtt ennyire bekakilva nem lehet játszani.Sok kommentező Rajna nyakába sózza a vereséget,tény hogy nem ez volt élete mérkőzése,de sajnos a csapatnak sem,márpedig rangadót nagyon ritkán lehet megnyerni enervált játékkal,mostsem sikerült.
Szép volt fiúk! Ez van!
Majd az az "A" csoportos vébén! :)
Mert ez nem annyira reális! Remélem! :)

-defó-
amúgy tényleg monnyon le a lebonyolítás, vissza a döntetleneket, nekünk 4-1-0-nal,9 ponttal irány a div.I., a britek 8 ponttal, 3-2-0-nal maradnak itt...
Hát nagyon sok gondolatom van, kezdem a negatívval, hogy örök optimistaként jó legyen a vége:

1. Látszik, hogy miért mondják, hogy nincs igazi védőnk. Nagyon töketlen gólokat kaptunk, lassabbak voltunk, sajnos tényleg megérdemelték a britek.

2. Sajnos megint arra vagyunk kárhoztatva, hogy játszunk 4 nevetséges meccset, aztán egy komolyat, és semmi garancia nincs rá, hogy azt megnyerjük. Ez nem segíti a válogatott fejlődését.

3. Mindazonáltal minálunk sok volt a 16-18 éves játékos. Hogy ők ilyen jók, ezt eddig is tudtam, de bíztató. Persze ezzel lehet most ezt a vereséget is magyarázni, de én azt mondom, nézzük ezt inkább úgy, mint egy időben jött pofont, ami sokkoló, de inkább most jöjjön.
szép volt fiúk! valami elindult...
télleg az a 2 gól az elején a birteknél az azér hagyott bennem nyomot ,de leginkább azt nem értem h mért volt SZLOVÁK afőjáték vezető? ezt mondja már meg valaki?
Biborkalap: nem csak benned, szerintem mindenkiben hagyott nyomot, a srácokban is.
Lehet hogy én láttam rosszul, de szerintem fájdalmasan lassúak a védőink. Magasabb szinten csak technikával és helyezkedéssel semmit se lehet már elérni, kell a sebesség is.
@hokihari: Ez most arra kívánt utalni, hogy kevesek vagyunk a Div1-hez?
@borostom83: és tegyük hozzá, hogy ez nem egy div2-es színvonalú meccs volt, az iramra meg végképp nem lehetett panasz. Remélem jövőre a horvátok csoportjába kerülünk...
Tipikus magyar mentalitás. Basszus szokjatok már le róla, hogy ha vereség van, akkor egyből említeni kell a játékvezetők hibáit. Ezt főként a cikk íróinak mondom. Csak hergeli az olvasót, a játékos meg roppant elégedett, mert ebbe kapaszkodnak, hogy f.sz volt a bíró, ezért kaptunk ki.
Mint ahogy írtátok, hamarabb kellett volna rájönni, hogy itt védekezni sem ártana.

Amúgy meg ejjj de kár érte :(
nem értem, hogy miért van DIVÍZIÓ II. A és B csoport. Miért nem lehet egy csoportot csinálni a kettőből, a többi gyengébb meg menne egyel lejjebb.. Ez így komolytalan. A magyar és az angol toronymagasan jobb a többi csapatnál..
Mindorokke MAGYARORSZAG.Ugy legyen.
@pokerface: igazad van f.sz szokás de ha 1 er igy van!!! igaz nem volt mindenki a toppon ,és akkor finoman fogalmaztam de meg lehetett volna ezzel a játékkal is nayg nehezen a feljutás.
Sztem meg nem érdemelték meg a győzelmet! Nem játszottak jobban mint mi! Éppen ezért lett szétütés a dologból! Más kérdés, hogy ők amit tudtak megcsináltak, mi sajnos nem hoztuk a 100%-os formánkat, de még így sem érzékeltem jelentős különbséget a két csapat között.

A bírói teljesítményre meg igenis van panasz! Nem gondolom hogy az elején elkövetett hibáit (gondolok itt az első két gólra), a javunkra ítélt büntetőkkel kellene kompenzálnia! Hiába mutatott a kapura egyből, attól még nyugodtan lehetett volna videóbírózni! Nem ismerem a torna szabályzatát, de úgy tudom ha az egyik csapat kéri akkor köteles megnézni a zsűri meg a bíró!

Mindenesetre lehet azt mondani, hogy nem ezeken a momentumokon ment el a meccs, de sztem ez a két eset az angolok alá tette a lovat és nagyon is sokat segített nekik abban, hogy összejöjjön az a nem túl sportszerű taktikájuk amivel ellenünk készültek.
Gratulálok a fiúknak! Az egész heti teljesítményük jó volt, kár a mai eredménytelen játékért. Az angolok taktikusan nem hagytak minket játszani a jéghokit. Szét brusztolták a meccset, ez nekik kedvezett, s mi ezt megettük. Akartak a fiúk, de tényleg nagyon izgulhattak s megremegett a kezük. Az biztató hogy nálunk sok fiatal is szerepelt. Ők lehetnek a jövőbeni felmelekedésünk zálogai! Persze addig még tovább kell dolgozni, dolgozni, dolgozni,...
@pokerface: Ha gól előtt a csatár és a kapus közelebb van egymáshoz a félkörben, mint a Regőczy-Sallai páros fénykorukban, akkor azért hadd lehessen már szóvá tenni.

Ha ez szabályos a hokiban, akkor komolyan el kellene gondolkodni az illetékeseknek, hogy ilyen gólokat akarnak-e látni ebben a sportágban.
ííígy van hát hol állt a brit játékos? egész végig a kis lesen állt a Rajna Mikit akadályozta , az megint más dolog h a védö lökdöste rá na DE AKKOR IS BENN ÁLLT A KÖRBEN !!
Hát. igyekszem nem elfogódottan írni. Remélem még látom visszajátszva az első 2 gólt, mert kint, élőben nagyon nem tűnt szabályosnak.
Hogy a britek jobbak voltak-e? Kint úgy tűnt, hogy kitaláltak egy stílust ami nekünk nem feküdt, de ennek ellenére az volt nagyon szembetűnő, hogy emberelőnyben nem tudunk gólt lőni, illetve nem tudunk a kék vonalról átlőni. Lehet, hogy tévedek, de sajana csak a Korea s a GB elleni meccsre sikerült kijutni s ott ez nagyon látszott.Reméltem, hogy hosszabításnál lesz az első alkalom, h ütünk gólt emberelőnyben, de nem így lett. amikor shoot out lett akkor már tudtam, h szerencse dolga lesz.
Rossz szájízzel jjöttem haza, de akár azt mondjuk, hogy nem játszottak jól a srácok, sztem a hozzáállással nem votl gond.
Remélem jövőre másképp lesz.
@hokihari: Akkor Ön szerint reális eredmény születt? Ha most a két csapat játékerejét, játékosainak egyéni képességeit nézzük, és nem pont csak a mai meccsből indulunk ki.
@hokihari: Hát persze, hát persze.
Végül is nem érdemtelenül jutottak tovább a brittek. Nem voltak sokkal jobbak, de amit tudtak, azt megtették becsülettel.
Mi is megtettük a magunkét, végig versenyben voltunk, egy pici szerencse kellett volna, egy kis erőnlét a végén, na meg valamivel figyelmesebb játékvezetés.
Nem akarok túl okos lenni és leírni az ificsapatokat, de attól félek ill. úgy látom, hogy a következő generáció(k)ból hiányzik a győzni tudás - pedig a magyar válogatottakkal ellentétben a "hoki-aranycsapatnak" ez volt a legnagyobb fegyvere...
Bárcsak ne lenne igazam.
Szép volt fiuk!!!nemkel a sok negativ kritika,ma Ök voltak jobbak ,elkel fogadni és kész majd jövöben.Amikor kézilabda eredmények voltak akkor kelet volna ezeket irni nem most.......
@Szentmihály_: Ne legyen igazad!
Sőt 5 év múlva ezek a srácok Sütiékkel, Sofiékkal és Nikáékkal karöltve legyenek fix A csoportosak! A mai meccset meg felejtsük el. A magyar hokinak mindig is az erőhoki volt az ellenszere egyenlő feltételek mellett.
@Zsiraf78:
Ez nem kézi :).

Tény más hokit játszottak nekünk nem feküdt.

rezsi777 :

Videó bíró nincsen, csak a felnőtekknél van(sajnos)
Mind a 3 bíró vissza nézte a kijelzőn a gólokat, pont volt idő rá amig a bedobáshoz mentek, és tisztán látszott, hogy 1. magas bot, 2 ksi les.( tény ha már kapus területen belül van a korong akkor nincsen kisles, de a gyerek már előtte bent állt + akadályozás+ kapu tetjén a korong legalább 2.5-3mp ig. Rajna azt hitte, hogy már lefujták, mikor bent volt , az a mozdulat ahogy elindult a bíró felé midnent elárúlt, csak ez nem volt benne Tvben.

Ufff.
És sztem a realistás talaján maradva, 3-4 oda( ha a magas botot megadjuk...)
@Corzez: Nem tudom mi a realis,de teny,tavaly kiestunk,most nem jutottunk fel.
@hokihari: Gondolod egy büntetőpárbaj határozza meg egy csapat játékerejét? Ne nevettesd már ki magad...
Van 5-6 komoly játékosunk ebben a korosztályban is. A következőben mé több, és cél ez. Az A-csoportos VB jövő héten kezdődik, nekem jobban bejön, mint a nagyoké. Ezek a srácok brutál tempóban nyomják! Be kell látni, hogy közelítünk, de még mindíg nagyon messze vagyunk. A védő kérdés sajnos megoldandó, bár a Pannon kupán a fiatal bekkjeink nagyon jól játszottak!
@Szentmihály_: én szerintem akarattal nem volt probléma lehet h a végére kimerültek sőt biztos ,esetleg az össsze szokottsággal lehettek problémák mer ahogy én tudom nagyon sokat nem voltak eggyütt 1 vagy másfél hetet és ennyi idö alatt azér még nem ismeri ugy az 1 ik a másikat mint mondjuk a klubban a sor társát , természetesen vannak kivételek hardi, nemes, németh ök évek óta 1 sorban játszodtak. Össze szokottságra feltudom hozni az u 18 -u 16 oroszok elleni meccseket igaz h csak edzö meccsek voltak és nem számitanak , de elötte 1 edzésük volt a srácoknak jégen 1 db 50 perces és mondjuk vb elött is eljáccák ezt akkor lesz mre fogni az esetleges rossz eredményeket akár itt is az u20 ban!
@KCs: Idaig el sem kellett volnajutni.Marmint a buntiig.De csak nevess.
@KCs: ha a korong zónán belül van, akár át is ölelhetik egymást, akkor is meg lehet adni. A kérdés, hogy a kapu tetjén évő korong minek minősül. Erre órák óta várok/keresem a választ...

Amúgy szerintem sem jó, ha a bírókkal foglalkozunk, mert ezt mi vesztettük el.
@Bpstars: Óriási tévedés. (Viszonylag) új szabálypont a 471/6, miszerint:

"No goal shall be allowed if an attacking player initiates contact with the goalkeeper, incidental or
otherwise, while the goalkeeper is in his goal crease and a goal is scored."
@KCs: Megjegyzem, a meg nem adható gólok listáján elég sokat kimerített az adott eset.
Volt szerencsém kint lenni a meccsen, a második gól nekem(nekünk) sem tűnt szabályosnak. Viszont az emberelőnyökkel illett volna élni, egyszerűen elképesztően gyengék voltunk, sokszor olyan volt mintha ugyanannyian lennénk. És még úgy okés lenne a dolog ha szanaszét lőttük volna a kapujukat a kétpercek alatt, de 1-2 lövésnél nemnagyon volt több. Ha ezeket rendesen kihasználtunk volna akkor mi örülünk a végén. Egyébként minden dícséretet megérdemelnek a srácok, csakhát a jégkorongot is gólra játszák =(.
A rohadt élet. Neki vagyok keseredve. Hajrá srácok, szedjétek össze magatokat, jövőre nehezebb lesz.
Maszlov, Galló, Hentes, Kovács, Hári?
@Biborkalap: ha a védő akadályozza abban, hogy elhagyja a területet, akkor nem beszélhetünk kislesről sajnos...

Videóbíró.... Nagyon el vagyunk tévedve :( Azt kell mondjam, hogy sajnos ez csak Div II... :( Videóbírót csak akkor kérhet egy csapat, ha ennek a technikai feltételei teljesítettek. Voltam néhány meccsen Debrecenben, de ezen részét nem véltem felfedezni a tornának, mármint, hogy lett volna videóbíró. Arról nem is beszélve, hogy ismereteim szerint IIHF hatásköre alá tartozó rendezvényeken ez csak az "A" csoportos VB-n kötelező, alacsonyabb szintű tornákon sajnos nem.

A fiúkat ettől függetlenül sajnálom, mert a héten mutatott játék alapján mindenképpen feljutást reméltem és bennük volt. No de bírói hiba ide vagy oda, egy ilyen mérkőzésen mindenkinek maximum felett kell nyújtania és ahogy olvasgatom ezt nem mindenki tudta hozni, ez a nagyobb hiba. A gólokat nem csíkos mezben lövik és nem is csíkosban hagynak ki. Ha a vezetőbíró valóban hibázott, akkor neki bizony már lesz több lehetősége bizonyítani, hogy nemzetközi mezőnyben van a helye, a fiúknak pedig még van lehetőségük megmutatni, hogy hol a helyük. Tudom ez nem vigasz...

A helyzet az, hogy az elmúlt 2 évben nagyon magasra lett téve a mérce. Válogatottjaink hozták az eredményeket és ezáltal mi szurkolók is magasra tesszük nekik a mércét. Ami persze nem baj, de egy ilyen kudarcot már megbocsáthatatlannak érzünk és éreznek Ők is.
Talán tényleg a DIV II megbontása/összevonása lenne a legjobb ötlet, mert így egy ilyen torna sem a csapatoknak, sem a szurkolóknak nem kedvező, a rendezőről nem is beszélve. Mert úgy érezheti az ember, hogy Debrecen zsákszámra szórta ki most a hóba a milliókat.
@Bpstars: kapu tetején lévő korong? Konkrétabban?
Amúgy attól függ, hogy azt utána hogyan hozzák játékba.
Bocs, megtaláltam vhol ezt a 3mp-et... Egy ilyen meccsen minden másodperc örökké valóságnak tünik, le kell mérni mennyi volt pontosan.
Egy korábbi hozzászólóval tudok egyetérteni, hogy a kapusnak rá kellett volna harapni, főleg mert nem volt sípszó. Érdekes, szerintem Rajna van olyan jó kapus, hogy ilyen hibát 1000ből max egyszer kövessen el. Úgy érzem ez a meccs fejben ment el, kellett volna az kicsi plussz pihenő.
Mindenki nyakig benne volt a mai vereségben kudarcban .Kapus-védők-csatárok-edzők-biró.Az angolok jövőre meg kiperegnek .
A fő hibáról az átkozot emberelönyről inkább nem is beszélek..
@pokerface:
Kár, hogy megint hülyeséget írtál!:-(
Azért ilyen infantilis meccsel még nem találkoztam, ahol minden egyes kapu előtti jelenetnél kisebb háború alakult ki.
Megjegyzem imádom azt a választ, amikor közlik, hogy 10-10 perc volt a kiállítási arány, igaz ebből 10 itt az első harmadban, 10 az utolsóban 0-5-nél.
@bruins:
Hári nem jött saját kérésre.
Kovács egy évig nem jön haza.
Hentes nem tisztelt meg minket egy éve.
Én ezen felül még hiányoltam 100 másik játékost.
Most és itt ez a 20 játékos nem nyert. Megjegyzem büntetőkkel kaptak ki, ha netalán ezt valaki elfelejtené.
Sajnos kurva nagy csalodás jövő junior generációja megint elpazarol egy évet ebben a szarban
A csalodás ellenére úgy gondolom hogy a Hári Galló femjelezte korosztályt mindenképpen MCcalum edző alá kell helyezni.Benne sokat látok ki kéne használnunk a szaktudását
Én azt mondom, teljesen mindegy, hogy utánpótlás-szinten milyen osztályban vagyunk, a lényeg úgy is a felnőtt válogatott, amihez kiemelkedő egyéni tehetségek kellenek. Ettől az eredménytől sem jobb, semm rosszabb nem lett a magyar utánpótlás.
hazaértünk Szoljankával Debrecenből Fehérvárra :) hokotró RULEZ!!!!
hulla fáradtak vagyunk,ugyhogy holnapra marad a részletes beszámoló a helyszíni tapasztalatokból...
előre annyit hogy LE A KALAPPAL A SRÁCOK ELŐTT!!!!
ekkora küzdeniakarást és HARCOT rég láttam hokiban!!!
nagy Respect a Miskolci szurkoló barátoknak is!!!
Csúszka megint hozta a szokásos hangulatot;)
remélem M.Lacék is leküzdik holnap délután 6ig a nyári gumikkal a hazamenő utat:D:D ;)
na jóccakát ,majd akkor holnap beszámolóóó!!!
...::: BLUE LINE LEGION :::....
nagy nehezen hazaértem, ötvennel toltam a pályán két és félórán keresztül olyan hóvihar volt. kicsit elfáradtam nem olvastam el az előttem hozzászólókat úgyhogy röviden a véleményem.

lehet a vereséget a bíróra fogni de inkább saját magunkra. egy közepesen játszó magyar válogatott kikapott egy fizikai hokit erőltető semmivel nem jobb és erősebb angol csapattól. bűn rossz emberelőnyös játék és egy közepes kapusteljesítmény. én személy szerint 40 perc után tuti kapust cseréltem volna.

elismerésem a fiúknak de ez nyilván nem vigsztalja őket és a fanokat sem.
Jövőre meg nyerjük és punktum!!!
Nem baj srácok szép volt.
@Thomas_AV: Köszönet hogy itt voltatok!
@stero: Kb ez a velemenyem nekem is. Mi is alig ertunk fel Budapestre, reg nem lattam ilyen utat. :( Ha tudjam, hogy ott vagy, kezet razhattunk volna. :)
@zsolt007: Én is így gondolom. A J.P. fantasztikus edző, (nézzünk csak Újváros irányába) és őszintén sajnálom, hogy a "keze alatt" nem jutottak fel a srácok.
RESPECT BALÁZS SOMOGYI ;-)
Majd jövőre sikerül.Egy-két 94-essel megerősödve...
@Tillasz: Lehet számodra hülyeség, amit írtam, nekem ez a meglátásom, de úgy gondolom kár a más szemlélet miatt egymással vitatkozni, hiszen mindketten ugyanannak a csapatnak drukkolunk. Ki így, ki úgy és ez így van rendjén.

Azt azért továbbra is tartom és nem vagyok vele egyedül, hogy kár a bírók nyakába varrni a vereséget. Az előző meccseken is követhettek el hibákat, de nem tünt fel, mert olyan volt az eredmény. Inkább nagy pocséklás az emberelőnyös helyzeket ilyen nagy arányban kihasználatlanul hagyni. Ahogy olvasom ezt sokan így látjuk.
@csatoimi: Látom,hogy egy konvoj indult neki a meccs után Nyugatra a hómezőn.Legközelebb egyeztessünk és egy spíben megbeszéljük a történteket.(23órára értem Gödöllőre)
Csalódott vagyok,de nem elkeseredett.A második gól szerintem nem volt szabályos,a harmadiknál Ozsváth hibázott és hát a negyediknél mi szöktettük a britet.Rajnának nem ez volt az eddigi legjobb meccse.Popovics és Somogyi volt a legjobb véleményem szerint.Nagyon nagy kár,hogy jövőre is itt vagyunk.Nem a legjobb csapat jutott fel.
@KCs: akkor viszont mindenképpen szabálytalan volt a gól. Vagy a támadót kellett volna kiküldeni 2 percre golie interference-ért, vagy a védőt, amiért rálökte a támadót Rajnára.

mondjuk ennek most már nincs jelentősége.

Az biztos, hogy az U nem lesz erősebb v. gyengébb, attól függően, hol játszik 5 mérkőzést egy évben.
@csatoimi: konnyen felismerhető voltam egy jagr mezben :)
Az a lerosszabb hogy büntetőkkel dől el a feljutás ..
Miért?? Miben tükrözi egy csapat teljesítményét??? semmiben.. Mind az angol, mind a magyar válogatott fényévekre volt a többi csapattól , de mégis ha a pontokat számolnánk akkor nem lenne kérdéses h a magyar válogatott jutott volna tovább ..
Sajnálatos ez a fajta lebonyolítás és biztos vagyok benne h nem csak nekünk nem tetszik ..
Rajnai védelmében pedig annyi észrevételem lenne hogy ilyen keveset utoljára akkor védhetett egy tornán egy hét alatt amikor második számú kapus volt és a kispadról nézte a nagy részét ...
Mi van az edzővel?
Az angulusok észrevették, hogy csak a saját hokijukkal bizony nem győzhetnek.Ezért kerestek valamit, amivel meglephetnek minket: fiatal játékosok vannak a magyaroknál, ezért hátha bejön a pszicho-piszkálódás kis fizikai kötekedéssel = kibillentjük őket és nem tudják játszani a saját játékukat. Sikerült nekik. Erre meg a mi edzőnk nem tudodtt válaszolni, megszívtuk. (Ha van vér a kanadaiban elismeri legalább a srácoknak.)
SZURKOLÓTÁRSAIM!!!!!!!!!!!
szerintem nem helyes dolog amit teszünk! a csapatot csak dicséret érheti.Illetve bírálhatják is, de csak azok,akik érdemben tettek valamit azért a 20 játékosért. Nem MI győzünk! ŐK győznek ! Nem mi veszítünk, Ők veszítenek. Kizárólag annak van joga meg bírálni bár kit is, akinek a dicsőségvágyán, és az önérzetén kívül benne van valamije az eredményben.Rajnai Apja jogosan mondaná: Fiam, 15 éven keresztül vittelek hetente 5x edzésre, 5 milliót költöttem rád, és csak ennyi???vagy a védők szakmai szponzorai... De Mi , akik sörrel a kezünkben, jóllakottan, sziporkázunk a "műsorszám" alatt?????? Bomba jó volt mindenki, öröm volt nézni a hosszabbítás minden másodpercét. Ezek a srácok a lelküket hagyták ott a jégen tegnap. Így alakult, nem gond!!
@stero: Ezentul fogom figyelni a Jagr mezeseket. :)
Egy nagy szar volt a tegnapi nap! Ilyen gyengén nem tudom, mikor játszottunk utoljára, a legstabilabb játékosaink is elképesztő hibákat követtek el. Szerintem nincs is értelme különösebben elemezni, be voltunk szarva. A britek nagyon szépen lőtték a rávezetéseket, ez meglepett.
@bruins: Az említettek közül ki a védő?
@vaze: Teljesen egyetértek,-talán kiegészítve:
-a kapus a korongot nézze és ne a játékost taszigálja...
-a védők védjék a kapust...
-csatárok többet védekezni...
-emberelőny:-kb előkészítős iram!!! A vedőket alig játszatják, igy nincs tér!!!
-a csatárok pedig önző,majd én belövöm stílussal...
-büntetők:- egész meccsen önbizalom hiányos /Bartalis/nem szabad lövetni vele!!
-edzők:-szerintem a VB alatt elég lett volna "csak" megverni mindenkit,/elég lőni 5-1o gólt/ a gyengébbnek...., de a vége /döntő/ legyen határozottabb!!!Nem láttam a tomboló, űző,hajtó virtust...
-és Debrecen,-kiváló szervezés, jó légkör, de lehet, hogy itthon...NEM MEGY????
Hajrá Magyarok...
@zsoltihockey: Én mint szülő ,szeretném megköszönni az írásodat!!!Ezek a gyerekek 6 éves koruk óta űzik ezt a sportot.Szülői támogatás nélkül lehetetlen ezt csinálni.Anyagiakról nem beszélve!!!!Halkan jegyzem meg,többségük holnap már pályára lép,felnőtt mérkőzésen!!!Biztos vagyok benne ezek a gyerekek tegnap,tiszta szívből küzdöttek!!!Én mint anya,szülő-akinek a gyermeke is ott játszott,gratulálok az egész csapatnak,további sok sikert kívánok mindenkinek!
@zsolt007: Szerintem, azért nem annyira mindegy hogy melyik csoportban meccsezünk évente 4-5-t. Jobb lenne azért fejlődés szempontjából, nagyobb iramú tétmeccseket játszani. Tudom, hogy a játékos a klubjában edződik és fejlődik igazán, de akkor is több értelme lenne velünk erősebb ellenfelektől tanulni, mint kína és mexikó ellen kőrlingezni.
Gratulálok a játékosoknak, szépen játszottak a VB-n, tegnap úgy tűnt, hogy kicsit feszültebbek voltak. Nem gondolom, hogy a britek jobbak lettek volna, másokkal egyetemben azt gondolom, hogy a szétlövés pont azért jött, mert közel egyforma teljesítmények voltak a jégen. Úgy gondolom, hogy ismét volt egy világverseny, amin érdemes volt nézni a magyar csapatot. Nem sok ilyen van, s nem sok sportágban...

Hajrá fiúk, hajrá magyarok.
@zsoltihockey: A csapatot barki biralhatja, ha tett erte erdemben, ha nem. Ok egy kozosseget kepviselnek, ebben az esetben egy orszagot, sot egy egesz nemzetet, nem ertem, hogy miert ne lenne ugyanannyi joga egy szurkolonak biralni, mint egy szulonek? Az, hogy a szulo esetleg tobb penzt koltott ra, az teljesen az o baja, csak nekik lesz jo ha majd kap egy jo szerzodest es a befektetese megterul busasan. Attol mi szurkolok, szerintem barkit biralhatunk, teljesitmenye alapjan.
@zsoltihockey: hát ez az egyik legnagyobb baromság amit valaha olvastam. ez igen! ezt a posztot saját magad találtad ki vagy segített benne valaki?
@csatoimi: @stero: egyetértek! ha nem szabad bírálni, ne is adja a tévé, ne is legyen közönség! Az meg, hogy ki milyen hangnemben bírál, úgyis saját magát minősíti, szerintem pl. fos volt a tegnapi nap, őszinte részvétem, aki elment az ország másik feléről, de ettől (az őszinteségtől) még szeretjük őket... Csak lássák, hogy igen, vannak nem kevesen, akik az ország másik feléből mennek oda a legnagyobb hóesésben és nekik kell játszani, nem saját maguknak...
@pokerface: Igeen,ha Rajnai apjának joga van bírálni,akkor nekem is
élmények: rengeteg ütközés a hokipályán, fiatalos bevállalós lendület,öröm és csalódottság...kb ennyi

ma meg irány a Raktár utca!!
@pokerface: Igen,én is ezt szeretném kérdezni.Akik ilyeneket írkálnak, nem sok hokimeccset láttak.A nagy vb után is jónéhányan két "s"-sel írták a Vas testvérek nevét.Gondolom ők kerültek megint elő szakérteni.
@foma: igen erre akartam célozni...
Előkerül a sok szakértő, akik a meccsen még akkor is fújolnak, ha a játékvezető belefúj a sípjába, hogy az ellenfelet kiállítsa vagy lest ítéljen neki.
Ha már "divatok", akkor legalább a játékos nevét megnéznék hogyan kell leírni...
Igen, pont erre céloztam.
Várható volt, hogy ilyenek is előkerülnek, szívük joga. De ha már valaki "divat", akkor legalább a játékos nevének nézne utána. Sajnos az ilyen emberek azok, akik még akkor is fújolnak, ha nekünk kedvezően ítélnek a sporik.
hello mindenkinek, hát, mostanra már kicsit megnyugodtam, tegnap nem tudtam volna két értelmes szót írni. a helyzet az, kedves barátaim, hogy mérhetetlen a csalódás az előre borítékolt győzelem elmaradása miatt - márpedig sokan (én is) borítékolták a győzelmet. tegnap a magyar válogatott úgy futott neki a meccsnek, hogy a bulielhozatalt leszámítva minden mutatóban jobb volt az aktuális ellenfélnél - több gólt lőtt és kevesebbet kapott, jobban használta ki a fórjait, jobb kapusteljesítménnyel büszkélkedett, minden, minden, de minden tekintetben JOBB CSAPAT volt. ha a "döntő" előtt összeül egy bizottság, hogy kinek kéne adni az aranyat, nincs az a szlovák spori vagy elrontott védőmunka, ami nyomán ne Magyarország kapta volna. ámde megfeledkeztek/megfeledkeztünk - én is, de az a kisebb baj, sajnos úgy láttam, a játékosok is - egy fontos apróságról: pont attól szép, mit szép, csodálatos játék a jégkorong, hogy nem mindig a jobb csapat győz. beteszek egy linket, a cikk alatt lesz még egy link - ez két (fontos) példa szerintem: www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3466
fontos azért is, mert e tekintetben a csapatsportok közül egyedül a futball ilyen az általam ismert/nézett sportágak közül, de a jégkorong nagyon-nagyon ilyen - erre volt bizonyíték a tegnap este. nekik minden bejött, a mieinknek jószerével semmi. ráadásul ők megkaptak két olyan gólt, amelyek közül az egyik véleményesen, a másik biztosan nem megadható (az NHL-ben biztos nem is adták volna meg). ámde: ezzel együtt a magyar válogatott tegnap mélyen a tudása alatt teljesített (védelem, fórjáték, támadásépítés - a kapusteljesítményt direkt nem sorolom ide, ha Rajna Miki nem véd ilyen jól, még 4-5 dugó benne volt a meccsben), ráadásul hagyták magukat provokálni-kizökkenteni a játékosok, ami egy ilyen kiélezett (mentális) helyzetben egészen egyszerűen öngyilkosság. az angolok azt játszották, mégpedig 110%-on, amit tudnak, kiváló volt a taktika - ellenünk így és csak így lehetett tegnap nyerni: nyíltabb és tempósabb meccshelyzetben nagyon megverjük őket. amikor mi felpörögtünk a meccs egészét jellemző 50-60%-ról mondjuk 80-ra, akkor rögtön lőttünk egy gólt - és ez a jövőt illetően roppant biztató. sajnálatos viszont, hogy ezek a gólok - a másodikat nem számítva - újra visszazökkentették a csapatot a korábbi nyugalmas, úgyismeglesz kerékvágásba. hát nem lett meg, és ezt utólag, három-négy év múlva fogják nagyon-nagyon bánni a fiúk. bele sem kezdek abba, hogy jövőre Fehérvár vagy Dunaújváros (vagy Miskolc) rendezhetett volna egy junior DivI-es vb-t, telt házzal, esetleg egy-két külföldi megfigyelővel, satöbbi, satöbbi. szomorú, na. jó estét. hajrá Magyar Hoki!
icehockey.hu-n Mayer Péter értékelése:nincs mit szépiteni,rohadt nagy kudarc a második hely!!
Talán inkább azon kellene meditálni, különösen az arra illetékeseknek, hogy a riválisaink miért előznek meg bennünket (szinte) mindig, mindenhol, még ezen az alacsony szinten is.

Ladányiék óta a magyar jégkorong nem volt képes kinevelni egy komoly játékost. Hány év telt el azóta? Jöhetett ide székely, szlovák, finn, kanadai, busman, stb... Hogy a Hardiék majd? Szívemből remélem! De ha ők beválnak, az is több éves, évtizedes semmittevés.

Divízió nyócban küzdünk, küzdögetünk, közben a 4 milliós szlovénok (többek között) vernek bennünket minden korosztályban.

Sajnos a magyar jégkorong marketingje erőssebb, mint a valós tudása. Ami persze nem meglepő, hiszen hihetetlen morális válságban van ez a szerencsétlen ország, minden területen és minden tekintetben. Miért pont a jégkorong lenne kivétel?
Azért, lehetett tudni, hogy 1meccses VB lesz, hiába nyomták a vezetők, hogy 5 meccs....stb. Sajna ez az egy nem jött be...

Aki Magyar, hívták és fontos volt neki az OTT VOLT a kávéházban..., bármilyen is...
@jagr: Látom, az ápolók elöl hagyták a számítógépet.
a jo jatekosok nem kellenek sajnos ez van
@Lajos a mizse: csak halkan mondom, hogy neha nem is bannam... persze orulok h legalabb VAN palyanak, de kisse tavol all az elhetosegtol... tegnap az erzsebeti farkasok kozul tobben SIRVA jottek le a jegrol h SZETFAGYTAK, az anyukak meg kerdeztek h mi hogy biruk mert nalluk 8!! fok van es ugy is faznak...
tudom am hogy a hoki az egy hideg sport, es a gyerekek legalabb mozognak a jegen, de akkor sincs rendben ez a sator :(
@pokerface:
Nem akartam válaszolni hozzászólásodra, de tegnap megnéztem a mérkőzés közvetítését. Bár ne tettem volna. Még csak a 2. harmad végén tartok, de az agyam már szétrobbant.De ez magánügy.
Természetesen egy csapatnak szurkolunk, ezzel nincs is baj, azonban sajnos Te sokszor, mint Jv nyilatkozol meg és itt fájnak szavaid. Már régebben is bántottak, csak talán most érzékenyebb vagyok a dologra. Sajnálatos, hogy nem tudod, hogy a kapuelőtérhez mi tartozik -kékre van festve a rész -. nem tudod mi az, hogy magasbot, nem látod, hogy ki mikor korcsolyázik be, és hol tartózkodik és ki kit gátol. (A kézilabdát már nem említem.)
Azt bizonyára tudod, hogy a jégkorong az a speciális sportág, amikor a Jv-nek joga van akkor is gólt ítélni, amikor a korong nem halad túl a gólvonalon.
Igaz ez nem góllövés, de Jv igenis keményen beleszólhat egy mérkőzés alakulásába. Most is ez történt. Ami ennél nagyobb bűn, hogy utána is olyan hibákat követett el, ami után nem hinném, hogy ennek az embernek több mérkőzést nemzetközi szinten vezetnie kellene. (Szeretném közölni, hogy nem csak a magyar csapat ellen hibázott.)
Csendes megjegyzésem, ha az első percben Somogyi palánkra lökését megítélte volna, nem biztos, hogy úgy folytatódott volna a mérkőzés, ahogy. De nincs volna.
Szóval ezzel csak azt szeretném mondani, ha jó játékvezető szeretnél lenni, akkor kérlek, ne így vezessél mérkőzést, ahogy a szlovák kollega tette. (És ha valaki hülye, nyugodtan le lehet írni, hogy hülye. Függetlenül attól, hogy barát vagy nem.)
Bocs, ha hosszú voltam.
@Tillasz: Nem menteni akarom a játékvezetőt, de minden hibája ellenére magunkat csapnánk be, ha nem ismernénk el, hogy bűnrosszul játszottunk és elsősorban ezért kaptunk ki. Nem feküdt nekünk, hogy egész héten alibimeccseket játszottunk, egy meccsen dőlt el minden, amire nem sikerült mentálisan felkészülni. Innen a távolból ez így látszott...
@vaze:
Ne még Te is kezded?!:-)
Én ott voltam végig. Láttam az összes csapatot.
Az urbán legenda, hogy nekünk csak a puding fejűeket kellett megverni. Érdekes dolog lett volna, ha a spanyolok a hosszabbításban nyernek, erre szintén jv-ők miatt nem volt esélyük, a hosszabbítást gyakorlatilag hátrányban játszották végig. (Úgy ünepelték pf-ek ezt a győzelmet, mint ellenünk.)
Persze, hogy nem a jv-ők miatt veszítettünk. Ezt a társaságot 4-5 góllal kellene vernünk. De pl. Te nem tudom mit szólnál, ha sakkozás közben, azzal kezdenének, hogy kézfogás helyett pofán vágnak, majd, előbb a futódat, majd a bástyádat verik le szabálytalanul, és a remi végéig a túloldalon idönként egy-egy parasztot vennének le.
A többit, ha nem haragszol csak személyesen mondom el.
@Tillasz: ezt a társaságot 4-5 góllal kellene vernünk! - valóban! Hogy ez nem sikerült, abban főszerepet játszhattak az általad is említett tényezők. Azonban azt látni kell, hogy ez egy jól kigondolt taktika szerves része volt. Hogy ez a taktika működni tudjon, szükség volt a jv-re, de kellettünk hozzá mi is. Kb. a meccs felétől láttam én úgy, hogy kezelni tudjuk a tudatos provokációt, mondjuk a játékunk ettől még nem jött vissza. És igen, a tévéből úgy tűnt, hogy minden gólunk után visszavettünk, kivéve, amikor kettőt lőttünk egymás után. Az előnyös játékunk kudarcát végképp nem lehet a bíróra fogni (hogy az egyik újvárosi védő miért nem passzol a másik üresen álló újvárosi nehézbombázónak előnyben, máig nem értem). Most mindenki el van keseredve, a fiúknak meg kell tanulni nemtelen ellenféllel szemben is nyerni!
@vaze:
Tökéletesen jól látod a helyzetet.
süti beállítások módosítása