HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nathan Martz jön, Flinta ajánlatot kapott

2009.10.30. 11:22 F. Kapus

A Sapa Fehérvár AV19 régi-új centere pénteken megérkezik Székesfehérvárra, és vasárnap Jesenicében minden bizonnyal be is mutatkozik. Mezszáma a 22-es lesz. Mivel az EBEL-szabályok szerint a csapatban maximálisan 60 pont értékű játékos tartható, helyet kellett szorítani Martznek. A négypontos Flinta Botond kikerül az idei keretből, de csak abból, mert a vezetőség 3+1 éves szerződést kínált a 22 éves hátvédnek.

Nathan Martz csütörtökön győztes mérkőzésen búcsúzott az Alleghétől. Nyolc olasz bajnokin öt gólpasszt csinált. Ahogy Mike Kelly edző egy nappal korábban blogunknak elmondta, a Fassa elleni meccs után szabaddá vált a center, aki reggel rögvest Székesfehérvár felé vette az irányt.

A fiatal erdélyi bekket október végéig próbaszerződés kötötte Székesfehérvárra. Az EBEL-ben kevés lehetőséget kapott, így várható volt, hogy az új légiós őt váltja. Úgy tűnik azonban, a magyar bajnoknál eltöltött három hónap nem volt hiábavaló.

"Jövőre mindenképpen számítunk Flinta Botondra – mondta blogunknak Ocskay Gábor szakosztályfőnök. – Szeretnénk, ha nálunk maradna, mert fiatal és tehetséges védőt ismertünk meg benne, akire hosszú távon szükségünk van. Játéktudása alapján nem volt messze a csapatba kerüléstől, de az edzők döntése értelmében úgy alakultak a dolgok, ahogy. Három plusz egyéves szerződést kínálunk neki, amiből az idei lenne az egy. Ezt javaslatunk alapján a Miskolcnál játszaná le, ahol örömmel, rendszeres játéklehetőséggel várják. Mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy jövő szeptemberig elintézzük a honosítási papírjait. Így ugyanazt a lehetőséget kapja, mint legtehetségesebb fiatal játékosaink, Bálizs Bence, Hetényi Péter, Tóth Adrián és Hajós Roland, akik szintén azért kaptak hosszú távú szerződést, mert versenyben vannak a csapatba kerülésért."

A játékos gondolkodik az ajánlaton, az utolsó tárgyalás az ügyben a szombat délutáni edzést követően lesz. A Fehérvár a cserével az Elomo–Bornhammar tranzakció után a második lehetőségét is kimerítette, így már csak egy lehetősége maradt a szezonban.

78 komment

Címkék: fehérvár ebel ocskay martz flinta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem jobban jart.
padon en is el tudnek ucsorogni siman, de en nem vagyok hokis :P
Én is remélem, hogy elfogadja. Jobb az egyre erősebb Miskolcban állandóan játszani, mint a Volán kispadján folyamatosan ülni.

De sajnálom, hogy nem kapott több lehetőséget.
Majd jövőre, fel a fejjel Boti!!! :))
Remélem elfogadja Flinta, kár lenne érte, ha nem.
biztos én vagyok az értetlen, de most akkor ez 4 éves szerződés, 1+3 éves, vagy ha ténylegesen 3+1 akkor minek az 1? :)
irigylem a miskolciakat. (indiszkrét, ha megkérdem; az idei év ráeső támogatási része változik e?)
Én is kíváncsi lennék, hogy Csató Imi hogyan gondolja ezek után.
@orion66: szerintem nem szerencsés ha a konkrét játékosok és a szponzorok személye túlságosan összefonódik, nem szabad, hogy az ilyen kérdések befolyásolják és remélem Csató Imi is így látja ezt, akinek mellesleg kalapot emelek.
Nem akarok vitat kezdemenyezni, de Flinta itthon semmit nem remekelt nemtudom odakint mit latnak benne...
Boti korrekt ajánlatot kapott (szerintem). Szorítok neki és remélem, igent mond majd rá!
Szerintem (így kívülről) eléggé korrekt ajánlatnak hangzik. Legalább a leendő sortársaival játszhat együtt. :-) Amúgy, gondolom az edző döntése, hogy ki kerül a csapatba és ki nem. Ha felkészültnek érezte volna, tuti több lehetőséget kap. Még a régieknek is helyenként erős a mezőny.....van lehetősége fejlődni, gondolom a csapattal edzhet, mint a többi fiatal.

Ha kívülről gazdasági döntések és egyéb indokok határoznák meg a csapatba kerülést ott már probléma van.

u.i: Kár azért pár román válogatottságért (+2 év), remélem tehetséges székely fiatalok meggondolják 1000-szer meggondolják majd…
Kíváncsi vagyok hogyan dönt Flinta, mondjuk ha tényleg olyan jó, elgondolkodhatna más klubokon is. Személy szerint elgondolkodnék erőteljesen ezen az ajánlaton, mert mégis csak ott a lehetőség az EBEL-re.
Szerintem így a lehetőségekhez a legjobban alakultak a dolgok, Martzius szórhatja az asszisztokat, Botond pedig rendszeres játéklehetőséggel, sok jégidővel szert tehet megfelelő rutinra, és később jöhet a Volánba.
Hajrá Volán, Hajrá Macik, az Ördög a legjobb a Medve meg nem játék...
A játéklehetőségnél, a sok jégidönél nincs jobb a fiatalok fejlődése szempontjából.Ránézésre ez a megoldás,olyan kecske-káposzta,de jó is kijöhet belőle.
@Csak a Sportklub : te is tudod, h van mogotte 1 ember aki lat benne fantaziat :)
A jelenlegi helyzetben korrekt ajánlatnak tűnik. Fontos, hogy sokat legyen jégen, az EBEL-es kispadnál mindenképpen jobb a Miskolci jég. Az esélye ugyanúgy meg lesz visszakerülni az EBEL-es csapatba mint eddig. Hamarosan, talán már jövőre megkezdődhet a fiatalítás, és akkor nagy szükség lesz ezekre a fiúkra.
Sziasztok.
Mar annak is lehet orulni hogy van valami valtozas az ugyben, mert egy fiatal jatekosnak a legrosszabb ha nem kap jeglehetoseget. Mindegy hogy, hogy dont vagy dontenek csak jatszon valahol mert nagy szuksege van tapasztalatra es a kispadon nem igazan lehet ilyesmire szert tenni.
Nem volt rossz dolog a szamara a Volannal edzeni de kellenek a meccsek is szerintem.
Sok szerencset Boti, mindent bele jovore az ebel!!!
Kicsit megnyugodtam, ez szerintem korrekt ajánlat Boti részére. Jól tudom, hogy a miskolci fiatalok is a Volánnal edzenek, Miskolcra csak játszani mennek? Mert ha így van, akkor azért az EBEL-es kerettel készülhet, az itteni szakmai munkával (nem röhögni, most gondoljunk csak a játékostársakra), ami azért szintén nem rossz.
Remélem elfogadja az ajánlatot - vagy ha nem, akkor talál ennél jobbat.

Martz játékával meg új időszámítás kezdődik, figyeljétek meg. Végre meglesznek a tuti sorok: Palkó, Pire, Martz - Süti, Jankó, Dani - Marci, Pedró, Godó - Sofi, Kóger, Nagy - és cserének Vaszi és Benk, na ez már keret, már csak a védelmet kell rendbe tenni. :))
@Raon: Ez szerintem csak álom, az edző sose fogja így tenni a sorokat sajnos...
@brunzwik: hát sztem se elöbb párat összecserélget :S
@Raon: igy legyenek a sorok ahogy irtad :)
@Raon: ez konkrétan válogatottnak sem lenne rossz :)
mármint az egyik magyar válogatottnak :)
@brunzwik: Sajna a mester minden játszma után kever-mint a kártyában!
@Csak a Sportklub : Apad buszke lenne rad. Te meg mindig a hc-st latod Flintaban, idiotizmusod lassan az egeket surolja. Szegyen, hogy ilyen selejt emberek is elnek varosunkban.
Hát ebben az a legjobb, hogy Miskolc erősödik megint egy kicsit, így jó a mol ligának, ez a lényeg. Ő is jobban járt így.
@Raon: lehet h rosszul emlékszem de tavaly második soros volt nathan nem???ugy is sor keverés van.max akkor lesznek ezek a sorok amikor leadják a papírra írva h legyen mit felírni a statisztikába :D
a védőkről nem is beszélve ... :D
Hajrá Boti...ne add fel és csak előre tekints...
@cric82: Jól emlékszel. Viszont tavaly nem is volt kérdéses és idén sem lenne, hogy ki az első sor centere. :(
@ifjvit: persze igazad van...de talán jobb lenne ha mégis visszarakná a 2. sorban amíg felveszi a ritmust :D
2. sorba???nincs is ilyen lassan :D
@csiki hokis: Az ilyen bekopeseket mar eszre sem kell venni. Az ocsi sajat magat blamalja.
@cric82: Hova a 2. sorba???? Meg minek?????? Az elsőben "lyukas" kicsikét a center pozicio, vagy nem ugyanannak a csapatnak a meccseit nézzük???
@sutyi2: de szeretlek benneteket.egyből be kell szólni...
de igen ugyan azt a csapatot nézzük csak én többet látok mint te mert alacsonyabban hordom az orrom... :P
bocsi
Én az idősebbek közé tartozom és emlékszem olyan játékosra még 94-95 évekből Gyimára gondolok akit imádtunk és mikor elment vártuk vissza mint a messiást. Visszajött az orosz szuper ligából 2 év múlva és nagyot csalódtunk a játékában. Szeretném ha nem így történne Natannal.
Sziasztok! Remélem tényleg ez lesz a legjobb megoldás F. Botondnak, ha nem adja fel és keményen dolgozik, biztosan meg lesz eredmény is.
@Raon: Vaszi a mostani játéka alapján nem lesz túl jó ahhoz, hogy csak tartalék legyen? Viszont tényleg jól hangzana ez az összeállítás, kérdés, hogy mennyire értik majd meg egymást.
@mindighc: Az idiotizmus mellett nehez elmenni. Bornhammar jo jatekos kell nagyon h legyen. Van egy olyan erzesem, hogy o lesz minden idok legdragabb fehervari jatekosa.
Érdemes megnézni, hogy áll az Olimpia az első harmad után.
@Horiko: Normálisak ezek!
Nem hiszem!
Na, az Alleghe Marc Brownt igazolta le Nathan pótlására. A múltkor pörögtünk kicsit a pénz témáján: ha van pénzéhes, magát túlértékelő játékos, hát Brown az.
@Csöves: Találós kérdés: Mi a neve annak a ruhadarabnak amit télen viselünk?
Na az a válasz!
EHC LIWEST Linz - HK Acroni Jesenice
0:2 (0:1, 0:1, -:-)
Na azért ez is véleményes!
@drukker60: Nem, ő csatár, anno a Villachhal volt egy-két jó szezonja, de a tavalyi egész szezont gyakorlatilag kihagyta, mígnem a Graz hajlandó volt jóval az értéke fölött fizetni neki. Idénre aztán már nem kellett oda, most az olasz sereghajtónál próbálkozhat. De tényleg, őt aztán semmi más nem érdekli, csak fizessék ki.
Mekkora bunyó lehet Újpesten!!!!!!!!!
53:02 5p. 53:02 - 88 Rafaj Attila (Újpesti TE) - (ROUGH - durva játék)
53:02 20p. 53:02 - 88 Rafaj Attila (Újpesti TE) - (GA-MI - végleges fegyelmi büntetés)
53:02 25p. 53:02 - 88 Rafaj Attila (Újpesti TE) - (ROUGH - durva játék)
53:02 25p. 53:02 - 23 Hetler Ádám (Újpesti TE) - (ROUGH - durva játék)
53:02 25p. 53:02 - 5 Harmati Dávid (Újpesti TE) - (ROUGH - durva játék)
53:02 5p. 53:02 - 39 Kadlubiak Juraj (Újpesti TE) - (ROUGH - durva játék)
53:02 20p. 53:02 - 39 Kadlubiak Juraj (Újpesti TE) - (GA-MI - végleges fegyelmi büntetés)
53:02 25p. 53:02 - 77 Barabás Miklós (Ferencvárosi TC) - (ROUGH - durva játék)
53:02 5p. 53:02 - 53 Molnár Ádám (Ferencvárosi TC) - (ROUGH - durva játék)
53:02 20p. 53:02 - 53 Molnár Ádám (Ferencvárosi TC) - (GA-MI - végleges fegyelmi büntetés)
53:02 2p. 53:02 - 13 Jánosi Csaba (Ferencvárosi TC) - (ROUGH - durva játék)
53:02 10p. - 13 Jánosi Csaba (Ferencvárosi TC) - (MISC - fegyelmi büntetés)
53:02 20p. 53:02 - 8 Gergely Zsombor (Ferencvárosi TC) - (GA-MI - végleges fegyelmi büntetés)
53:02 25p. 53:02 - 8 Gergely Zsombor (Ferencvárosi TC) - (ROUGH - durva játék)
53:28 2p. 53:28 - 29 Schellin Linus (Ferencvárosi TC) - (CHE-H - fejre irányuló támadás)
53:28 10p. - 29 Schellin Linus (Ferencvárosi TC) - (MISC - fegyelmi büntetés)

Hány perc is ez?
Remélem jégkorong tv-s összefoglalóba benne lesz akármi is okozta ezt a sok kiállítást te gondolom verekedtek:D:DD:DDDD
bocsánat te helyett de, elírtam.
Ute honlapon van némi infó
@ovechkin8: Ezek után komolyan el kell gondolkodni, hogy jó ötlet-e a "Winter Classic". Eleve a Kisstadionban a biztonsági szempontok korlátozottan érvényesíthetőek, ha pedig a jégen is ilyensmi van, a lelátón hamar elszabadulhat a pokol. Az pedig mindent tönkretenne, amit az elmúlt években a hoki felépített.
@KCs: Természetesen nem jó, hogy így alakultak a dolgok.De ha már megtörtént akkor szerintem te is,én is kíváncsi vagy/vagyok, hogy mi okozta ezt a nagy csete-patét.Remélem nem sűrűn fog ez előfordulni,mert az tényleg nem tenne jót.
Tökéletesen igazad van.
KHL Medvescak Zagreb - EC KAC
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
52.perc,
ilyenkor azért gondoljunk vissza, hogy mi is volt az eredmény amikor mi játszottunk Zágrábba? Nagy győzelem volt az!!!!!!!!!!!!
@drukker60: Teljesen igazad van.Úgy veszem észre, hogy a mögöttünk levő csapatok közül nem csak a Zagreb szerez pontot.
Vasárnap nagyon jó lenne nyerni:D:D:D:D Reméljük Martz osztogatja majd a gólpasszait:D:D:D:D:D
A jelek szerint a Linz a második harmad végén is kapott egy kis segítséget a bíróktól, akkor nem éltek vele. A harmadik harmad végén viszont már megoldották a házit: másfél perc kettős emberhátrány a végéig - durva...
Sztem Flintanak nem a Miskolcnal a helye..azert az tul nagy visszalepes lenne. Tudom nincs beleszolasom, de ha alapvetoen az a cel, hogy OB1/ben jatszon az allampolgarsag megszerzese vegett akkor nem lehetne mondjuk pl a DAB/nak adni kolcson Miskolc helyett?
Remelem extra elvezetet okoztam az ekezetek elhagyasaval:)
@noacid: Miért lenne nagy visszalépés a Miskolc?
Lassan az az érzésem,....-várjuk a "megváltót"/Martz/ személyében mintha az utolsó szalmaszál lenne Ő a Volán megmentője. A fiatalok a "csonka vágányon" erősődnek Flinta is!!! Legalább is ELKÉPZELÉSBEN!!!!!DE tettekben mindig a nyugati külföldi a BEFUTÓ....!???? Elgondolkodott-e valaki azon, hogy a leggyengébb láncszem az EDZŐ..az EDZŐ???!!!
@üveg: te nagyon rosszul ébredtél. dőljél vissza még egy öt percre...
Egyetértek az előttem szólóval...
Ráadásul Martz igenis nagyon jó játékos, ezt tavaly bizonyította, mind a játékhoz való hozzáállása jó, mind a teljesítménye... És igen, lehet a megváltó!
Martz volt annyira jó tavaly, hogy sokak kedvencévé nőtte ki magát... Én örülök, hogy visszajön, és annak is, hogy Flinta lehetőséget kap...
@Esztuss: A lehetoseg az Ebel lett volna. Ez olyan kecskes megoldas. Maradjon a kaposzta is.
Ez igenis lehetőség!Flinta nagyon fiatal még jó hokis lesz belőle nálunk,ha emlékeztek Jobb sem kapott lehetőséget az első évben most meg stabil tagja a Volánnak.Nem lehet felelőtlenül bedobni a mélyvízbe nem beszélve arról,hogy sajna 4pontosnak számít.De ha marad és honosítják biztos tagja lesz a Volánnak ő is!Ne habozz Boti jó helyed lesz itt!!!
Megváltást nem Martz fogja jelenteni!Védelmünk EBEL-ben egyenlő a nullával bizonyítja a sok kapott gól!Tehát nem előre vagyunk bénák!Martz érkezésének azért örülök mert legalább így-remélem-meg lesz az első sor centerének a megtalálása!
@Raon:

Én viszont így raknám össze a sorokat:
Mihály; Godó; Palkó
Kovács; Martz; Fekete
Vas J.; Peterdi; Vas M.
Kóger; Nagy; Sofi...
@rol71: A csatársorunk-is. Bizonyítja a kevés lőtt gól aminek egy részét a hátvédek lőtték-nézd meg!Tehát acsatársor-sem több a jelzett értéknél!
@kerusz: Volánból Miskolcra menni nem nagy visszalépés? Nekem úgy tűnt, nagy a különbség a 2 csapat között, de minden bizonnyal én tévedek:) Mellesleg az erdely.ma portál szerint Szili aszongya, hogy dec. 5-én megadják a kettős állampolgárságot (5 éves évfordulóra), szal ha igaz a hír, akkor akár simán még az idén visszakerülhet a Volánhoz Flinta...
@brunzwik: @teknosmittom: @bdan: @cric82: na kit mit fizet nekem? :))

@Robcsi85: ezzel az a baj, hogy a harmadik sornak nincs centere. Fekete Danit tavaly legtöbbszört szélsőt játszott nálunk, de ő tud centert is.

@beth01: hát ez jó kérdés. Neki most tényleg jól megy, de tartósítania kellene ezt a formát ahhoz, hogy érdemben tudjak erre válaszolni - mert egy-két meccs kiugró teljesítménye nálam csak egy jó cserére elég (egyébként ez a formája azért pl. még mindig messze van attól, amit sapporban mutatott). Tény, hogy neki mostantól jóval nehezebb dolga lesz - reméljük ez a fajta versenyszellem a legjobbat hozza elő belőle. :)
Az ilyen jellemtelen,emeberk miatt nem akar a Klubhoz hazajönni Boti,akik a jégkorongot "ugassák"és edzőként nyílatkoznak,mocskot szornak amerre járnak. Sajnos lejáratják a normális szurkolókat is,valamint a városunkat.De fogy a férgese...és ez jó.Ismerlek-ismersz,de köszönni még nem tanultál meg.Ha igazságtalanságot látsz megbújni a szavaimban, nyúgodtan szólíts meg. Kívánunk Neked sok kitartást FLINTA BOTI.És megsüvegelem az egész Fehérvári csapatot valamint a szurkolókat,akik befogadták,és szeretik.
@istvan_flinta: Nevrokonsag pusztan vagy tobb is van ennel? Es ki az az edzo?
Hozzászólásom a "kabult SportClub (Csak a Sportklub )" -nak szól.
@csiki hokis: Több is a névrokonságnál...és edző az idéző jelben edző.
Igen, az édesapja vagyok...
@istvan_flinta: Irigy, szegyentelen emberek, nem kell felvenni oket. A szekelyek rakfenei az ilyenek.
@istvan_flinta: Akkor megertem h zavarjak ezek a szegyentelenek. Buta, elszigetelt esetekrol van szo, nem kell komolyan venni. Gratulalok Botihoz es sok sikert neki. Remelem egyszer itthon is jatszani fog.
Igen,tudom,tudja,hogy elszigetelt eset,esetek...de sajnos. Ém vagyok az,aki hazaszeretné,Ö az akit kiábrándított.
@istvan_flinta: Udvozlom Flinta ur. Ezekrol az "ertelmes" emberekrol kar meg csak szot is ejteni. Ezek taposoznak es szegyenitenek mindenhol, ocsmany semmihazik, na meg gondolom irigyek is. Ne vegyuk szamba oket.
Tiszteletem Csató Úr,sajnos ilyen ilyan emberek vannak. Én eddig igyekeztem távol tartani magam a forumba való irogatástól,eppen ezért, hogy ne lászanak írásaim elfogultaknak,de amikor ilyen emberek mint "'kabult SportClub (Csak a Sportklub )"aki a hokiból annyit ért,hogy merre nyílik az " 5Kutya ajtója"és ö tiporják lábbal más tizenéves munkáját hát elragad a hév és biza elbeszélgetnék vele. De hát az e fajta ember,aki szellemileg leragad itt,az nem érdemli meg,még azt sem, hogy... Csak a sajnos az,hogy az ilyen lejárat minket.
@istvan_flinta: Nem kell komolyan venni oket, a normalis tobbseg velemenyet kell szem elott tartani, Boti mindenkire jo benyomast tett, tenyleg csak a negy pontjaval volt problema, ami remeljuk jovore megoldodik.
süti beállítások módosítása