HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vas János az Alba Volánban

2009.08.30. 20:43 D. Gromov

A Sapa Fehérvár AV 19-ben kezdheti a szezont Vas János, tudtuk meg a Nemzeti Sport híréből. Az NHL-draftolt hokis az előző szezont a Brynasban töltötte, inkább kevesebb, mint több sikerrel harcolt a svéd Elitserienben. Az elmúlt hetekben többször részt vett a fehérváriak, illetve nevelőegyesülete, a Dab.Docler edzésein, hétfőtől pedig intenzíven bekapcsolódik a magyar EBEL-résztvevő tréningjeibe, kedden jégre is léphet a Fehérvár felkészülési meccsén a szlovák Zvolen ellen. A sportlap szerint Vas még nem írta alá szerződését, amelyben azonban benne lesz, hogy megfelelő külföldi ajánlat esetén távozhat. Mint ismert: Vas Márton, János testvére ugyancsak nyáron igazolt Fehérvárra.

100 komment

Címkék: átigazolások alba volán vas jános

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tényleg szépen alakul a Volán 19.
Lassan ki lehet írni egy EBEL meccsen:
Magyar válogatott-Linz.
Ilyen kerettel tényleg a legjobb 8 közé kerülés lehet csak a tét.
Pénteken sem voltunk gyengék elől és ehhez még jön Vas J. és Elomo.
A góllővéssel nem lesz gond, de hátul nekem nem tűnt stabilnak a védelem, bár ez csak 1 mérkőzés volt...
hát én ennek a hírnek q nem tudok örülni. egy ügyes tehetséges játékos ahl-ből ide küzdi le magát. tuti a fejében nincs valami rendben.
@stero: hát a véleményeddel lehetne vitatkozni, de most nem fogok...
Remelem igy jol sikerul a valogatott felkeszulese is, es aprilisban ismet feljutasnak orulhetunk!
@stero: A tavalyi svéd szezon után azért gondolom nem volt sokkal-sokkal jobb ajánlatai... Ha megnézed a csapatok EBEL kereteit minimum AHL-t megjárt játékos van kb. 60 .
Más , ha Jankó az idén az osztrák Ligában hozza a meccsenkénti 1 pontot még jól is jöhet neki ez az év.
Axe, igazad volt! Remek hír, hurrá! Remélem tudja pótolni majd Kóger Danit! :)))

stero:
Vas Jankónak nemigazán jött össze a tavalyi szezonja, pedig sokkal jobb játékos annál, ami sikerült neki. Hidd el, ha ebben a szezonban üt a Volánban 20-25 gólt, akkor
- az neki is jót tesz,
- az EBEL azért van annyira jó bajnokság, hogy innen is simán el tudják vinni,
- a válogatott is jobban járhat egy harcedzett Jankóval,
- és nem ilyen teljesítmény mellesleg a Volánnak sem jönne rosszul.

Szóval szerintem ez akár még jól is elsülhet, minden tekintetben.

Hajááááá Voláááán!
@FrankK: bocs, csak most látom, hogy te már megírtad helyettem. :)
A VB-re hány játékost lehet egy klubból nevezni? Hát, így az a 60 pont elég könnyen össze fog jönni- a fiatalok rovására... Én sem örülök ennek, de egy 6 asszisztos(!!!) szezon után valszeg nem kapkodtak érte erősebb ligákból.
Izzik a csarnok, nem Alba a bajnok!
@Rock me Amadeus: biztos okos vagy...
max a Sapa Fehérvár AV 19 lehet bajnok ;)
Továbbra is fenntartom azon véleményem, hogy nem egészséges, ha a válogatott 99%-a azonos klubban játszik.
Örülök Vas Jankó leigazolásának, csak így a fiataloknak nem sok esélyük lesz edződni az EBEL-ben, mehetnek kölcsönbe más csapatokhoz. Egy eredményes szezon lendíthetne Jankó karrierén, s amennyiben Elomo is beválik, elég sok variáció lesz a támadó sorok összeállítására.
@1116001: nézőpont kérdése....
Ez elég komoly erősítés. Ha már Kóger nem sikerült, akkor itt van Vas... Csak Kóger talán nulla pontosnak számítana.
Ha megtalálja a formáját, akkor nagyon nagy erősítés lesz számunkra. Egy kérdés van még, hogy hátvéd poszton elég jók leszünk-e? A következő cél az lenne(igaz ez két év), hogy Flinta és Mihály megkapják a magyar állampolgárságot. Ha jól tudom Mihály még nem volt román válogatott, így egyből tudna játszani nálunk is. Flintának ki kell várni, ő legközelebb talán 2014-ben lehet magyar válogatott.

Amúgy 5-7 év alatt lehet állampolgárságot szerezni, ebből jönnek a mentességek, így lesz becslésem szerint 2 év.
@waldy71: "Magyar válogatott- Linz"
Csak nehogy befürödjünk ezzel is, mint májusban Kloteni Csarnokban, amikor 6-ot vágtak nekünk a sógorék..
@stero: nem akarok, Raon már leírta a lényeget.
@FrankK: nem értem, hogy egy ilyennek, hogy lehet örülni. hasonlítsátok össze azt a vast aki japánban játszott és aki most, hát ég és föld. gyakorlatilag két év alatt visszasüllyedt oda ahonnan indult. hány jobb bajnokság van az EBELnél??? vagy egy tucat. már svédországba sem kellett volna elmennie inkább maradnia az AHL-ben rosszabb esetben az ECHL-ben és kaparnia és kaparnia. sokkal nagyobb esélye lett volna onnan visszakerülnie az elitbe mint innen, ott szem előtt volt itt nem lesz. ezerszer nehezebb dolga lesz innen kitörnie és újra felhívni magára a figyelmet.

a válogatott??? ezzel nem lesz előrébb lesz egy közepestől jobb johnnyja és ennyi.

és mit csináljak a 60 volt AHL játékossal, semmit nem jelent. nyilván nem fértek be nem ütötték meg a színvonalat ő viszont igen csak a fejében hatalmas gondok vannak. és a menedzserében is. azért feltennék nekik néhány kérdést.
@Raon:

a volánnak jó lesz neki aligha. olyan játékosok között fog játszani akik vele egy szinten vannak nem jobbak tőle. ergo így a fejlődés elmaradása boritékolható.

ne essek már hasra 20-25 EBEL góltól amikor sokkal többre képes.

harcedzett jankó??? LOL. kezdem úgy érezni, hogy itt mindenki elhiszi, hogy az EBEL jobb bajnokság mint az AHL.
@Horiko:
semmit nem írt. ez csak puszta találgatás.
azt fogja befutni amit szuper. ott állt egy lépésre aztán visszasüllyedt ide és 2004 óta hét csapatot járt végig. akkor lehet, hogy leviben kellene keresni a hibát? közel 30 évesen visszakerült a DEL-be és valszeg ez lesz most már neki a csúcs.
@stero: már ne haragudj, de teljes hülyeség, amit írsz! Jankó eljött az Iowa-ból, mikor mellőle már lényegében mindenki fel nem került az NHL-be. Akkor ez tűnt a legjobb döntésnek, eljött Svédországba, ahol lesérült és nem kapott elég jégidőt, miközben a fél Dallas lesérült, tehát ha marad (ami a döntés meghozatalának pillanatában a rizikósabb választásnak tűnt), akkor valszeg jobban jár. Most ott tartunk, hogy nem kapkodnak érte, így kötött egy szerződést a Volánnal, az EBEL-ben megszerezheti a meccsrutint (aminek hiánya a VB-n teljesen kijött rajta) és bármikor eligazolhat.

Hogy ebből miképpen jöttél rá arra, hogy a fejében hatalmas gondok vannak, számomra rejtély...
@stero: most viszont vaze előzött meg:)Egyetértek vele!
"olyan játékosok között fog játszani akik vele egy szinten vannak nem jobbak tőle" szerintem most sok volán játékos magasabb szinten van mint ő!
"azt fogja befutni amit szuper" mi az, hogy fogja? Már befutotta! Ki hisz itt olyat, hogy egyáltalán van esélye visszakerülni?
Te komolyan azt hiszed hogy majd az NHL-es csapatok kapkodni fognak Vas Jankoért? Mert azt te sem gondolod, hogy egy 30 év körüli formán kívüli magyar játékos kell majd egy NHL-es csapatnak. Persze örülnék neki ha nem lenne igazam! Én is drukkolok neki, hidd el, de jelen esetben ennek semmilyen esélyét nem látom. Inkább EBEL mint ECHL! Az ECHL-ben elszürkülne.
Azt, hogy anno miért így döntött az azt hiszem maximálisan érthető.
Olvasd el Vaze hozzászólását.
@stero: "semmit nem írt. ez csak puszta találgatás."
Nem, csak logikusan és következetesen gondolkozik!
@vaze: "Most ott tartunk, hogy nem kapkodnak érte, így kötött egy szerződést a Volánnal" - - Még semmit nem kötött tudtommal, lehet nemsokára már régen nem Fehérváron lesz.
Az, hogy ez most jó, vagy nem, inkább nem megyek bele, mindenki eldönti. valószínű fehérváriaknak jó, többieknek nem.
@vaze:
"Jankó eljött az Iowa-ból, mikor mellőle már lényegében mindenki fel nem került az NHL-be"

hát pont ezért nem kellett volna eljönnie. ha ott marad a sérülések miatt ő került volna sorra nem azok akik svédországban vagy európában játszanak. valóban jó döntés volt :-PPPPP
@Horiko:
"olyan játékosok között fog játszani akik vele egy szinten vannak nem jobbak tőle" szerintem most sok volán játékos magasabb szinten van mint ő!

hát pontosan ez a nagy baj. vas magasan felettük állt AHL szinten, most sehol nincs és majd eléri az ő szintjüket, az EBEL-ét meg a magyar bajnokságét. hát ez aztán q nagy előrelépés a karrier szempontjából. aki ezt elhiszi az vagy nem ért a hokihoz, vagy ennyire elfogult vagy szimplán hülye.
@Horiko: marha logikus :-PPPPP
vas egyszerűen hülye. "mintha a premiership középcsapatából két év alatt újpestre kerülne. hátha így érthetőbb. lehet ez az újpestnek jó neki viszont tönkre is tette a karrierjét.

befutotta ugyanazt mint szuper? túróst. 24 évesen eljött az usaból azóta a közelébe sem került.vas detto 24 éves és elhagyja az iowat. mindkettő a legjobb korban volt egyszerűen hülyék voltak. és aki szerint okosan csinálták az kezet foghat velük :-PPPP
itt is: az ugye vágod stero, hogy arra játszani, hogy lesérül a fél csapat nem lehet. (Levi esetét nem is elemezném, a kapus poszt külön világ) az meg hogy vki svédországba megy, sztem nem óriási visszalépés, ha megnézzük a liga szinvonalát (eu dobogó) meg a svédország-amerika játékosáramlást, illetve, hogy remekül beszél svédül. illetve nézhetem úgy is, amiban marad, ott is lesérül, ott se játszik, onnan is elküldik, megint ide jutunk mondjuk. de ezt se tudhatjuk, hogy nem e így lett volna, és ő se úgy számolt, hogy megsérül. és míg te nem fogsz kezet vele és ezért én se, de irracionális döntésnek se gondolom. és bár te lenézed az ebelt, az -általam nem kedvelt- kanadai stílusú bajnokságban Jankó jól fogja érezni magát, arra a kis időre. már ha valóban aláír.
Én már nem is írok semmit, mert valaki megbántódik:)
ez bénaság volt a Jankótól, a Volán persze nem mondja, hogy ne gyere. a saját nevelésnek egy pillanat alatt flutty, nincs motiválva a süldő játékos, ha kapar bekerülhet akár az EBEL-be is. lassan már mindenki igazolás lesz, arról nem is beszélve, hogy valakinek menni kell a pontérték miatt.
szerintem sem jó, ha a válogatott 90 %-a egy csapatban játszik, Godóék tudnának erről sokat mesélni, amikor állandóan Dunaferr-Alba döntőt játszottak, akkor volt is erről szó.
@Horiko: nekem úgy tűnik nem vagy képben mi is az ECHL ?
Hát, kicsit szkeptikus vagyok, mert a nagy számok törvénye szerint pár ászunknak rossz szezonja lesz. Puszta logika az egész, mivel kizárt, hogy Palkovics, Ladányi, Vas,Mihály, Fekete D. Kovács Cs.,Peterdi (és még sorolhatnám) közül, mindenkivel elégedett lesz a közönség/edző/vagy akár maga a játékos. Ekkora létszám mellett biztosítani kellene a helyet Sofronnak, Nagy Gergőnek stb, és ne feledjük ebből a keretből kell kiválasztani a 3.-4. sort. Ez részben hálás feladat az edzőnek, másik oldalról, pedig hülyén nééz ki egy Ladányi a 3. sorban. Plusz mégegy, a többi csapat is erősödött a nyáron mivel a HCI meghatározó játékosai az Ebelben maradtak. + lásd. Zágráb.
Ne legyen igazam, de hazai szinten ekkora neveket (ilyen mennyiségben)még a Volán sem tud eltartani a megfelelő szakmai szinten, pláne, hogy nincs farm... _Kérdés, hogy kik lesznek ennek a rendszernek az áldozatai?

Mind1 hajrá SAPAV19 !!
@kiralyfi: Azt nem tudom, hogy hogy ide a Dunaferr-Alba döntők akkor 2 különböző csapatban játszottak egy 4 csapatos bajnokságban EGYMÁS ELLEN ! Most egymásért kell küzdeniük egy olyan bajnokságban (10 csapat) ahol bárki győzhet bárki ellen de ezért bizony MEG KELL SZAKADNI.
ECHL mint valami nagyon nívós liga -csak kb. 5-6 erősebb Liga van Európában .
@stero: Úgye azt azért Te is viccnek szántad , hogy az AHL sokkal jobb liga lenne mint a svéd liga vagy a KHL.
Ha nézted volna a tegnap befejeződőtt salzburgi tornát amelyen egy EBEL csapat győzőtt megelőzve 1 KHL, 1DEL , 1 SM-liiga, 1 NLA (svájc) és a cseh bajnokot.
Nos. Szerintem vitatkozhatunk itt ugy ahogy akarunk. A masikat sosem fogjuk meggyozni. Nem is kell.
A volan miert vasarol ossze egy relative jol mukodo csapatot (valogatott nagy resze)?
A valasz egyszeru: Mert valoszinuleg a meglevo, es leendo szponzoroknak fel kell mutatni valami eredmenyt. A nyomas nem kicsi, mert azert lassuk be, hogy az EBEL koltsegvetese elegge komoly egy itthoni csapat szamara. Most egy kicsit a klub erdek dominal, de egy felelos vezeto nem is donthetne mashogy. Azt pedig, hogy a volan mennyit fejlesztett a hoki kulturan itthon, azt ne vitassuk mert szerintem sokat. Neha a klub is megerdemelhet egy kis onzozest.
Ezt most kivulallokent irtam. Bar nem szeretek belefolyni az ilyen jellegu vitakba.
Sziasztok.Szépen alakul az Újvárosi VOLÁN.Hol az utánpótlás a Volánnak ha Újvárósból kell csapatot csinálni?????
@stero: Lehet, hogy Jankó nem mindig döntött megfelelően, de ettől függetlenül még nem kell őt zsigerből lehülyézni.Itt egy ember a megélhetéséről döntött, biztos vagyok benne hogy számbavette a lehetőségeit és mérlegelt, mielőtt ide vagy oda igazolt volna.
Persze egggész biztos hogy TE zseniális, és sokkal megfontoltabb döntést hoztál volna a helyében, jól fizető, magas rangú ligában játszanál, Te lennél a válogatott legponterősebb csatára. Sőt Te le sem sérültél volna az előző szezonban - mert hát az tényleg nagy baromság volt ettől a hülyétől.

Csak hát sajnos te a számítógép előtt ragadtál... :PPP
@FrankK: ez q nem vicc egy nyári nokedlitornáról beszélünk a felkészülés közepén. egyszerűen nem értem, hogy hogyan tudjátok összehasonlítani az EBEL-t az AHL-lel. egy piramisrendszerben az AHL a második az EBEL meg az ötödik-hatodik sor.

de itt nem egyszerűen arról van szó, hogy az AHL vagy svéd liga. ahhoz, hogy valakit a svéd ligából hívjanak vissza NHL csapathoz annak nulla az esélye ahhoz forsberg szintűnek kell lenni. két dolog lehetséges: egyszerűen türelmetlen volt nem bírta kivárni azt, hogy őt hívják fel a dallashoz vagy pedig rájöttek két év után a vezetők, hogy nem is fogja megütni ezt a színvonalat.
@lilu17: jól döntött?? lehet de akkor ne álmodozzon az NHLről mert a képességei alapján nem oda való. lehet, hogy a volánban gennyesre keresi majd magát viszont szakmai szempontból ez a lehető legrosszabb döntés. belefog szürkülni az EBEl-be.

az a baj, hogy nem ő dönt hanem a manager akinek szintén feltennék pár kérdést, hogy miért is jó ez. de megválaszolhatod te is, hogy szakmailag ennek mi értelme volt. és igen 25 éves spormúlttal tanultam annyit magamtól és sportmanager apámtól, hogy ne hozzak ilyen szar szakmai döntést. de nyilván nekem a q anyámat mert nem eset hasra vas előtt mint a többi napellenzős drukker.
Nem rossz, hogy Vas J. ideigazol.....de akkor nem lehet vmi nagy "was ist das", ha Magyarországon marad:S.......istenítik az eddig külföldön játszó játékosokat, de mégsem kellenek külföldön senkinek:S
Nekem sem tetszik az a vonal, hogy lassan az egész válogatott egy helyen játszik, ennek minden sportban, minden országban csak rövidtávú előnyei voltak, legalábbis emlékeim szerint. Csak remélni lehet, hogy jól sikerül az idény, és nem következik be megint az, ami a múlt idény végén történt Fehérváron.
Innen a blogról: "az NHL-ben szereplő Dallas Stars nem kívánta meghosszabbítani Vas kontraktusát, ezért szabadon tárgyalhatott a klubokkal. "A legkomolyabb ajánlatom a finn élvonalbeli Lukko Rauma csapatától volt. Sokáig tárgyaltunk a Coloradóval, de végül csak az AHL-es szereplést garantálták volna, oda nem akartam visszamenni."

Azaz a Dallas szóba sem jöhetett. Az AHL meg már derogált Vas-nak. Azaz ő is nyakig benne van, hogy idáig jutott a karrierje.
@stero: Én ECHL-t hasonlítottam össze az EBEL-lel és a svéd Elitserien-t az AHL csak a tény kedvéért.
Nokedli tornáról csak annyit hogy a tegnapi cseh csapatban (döntőben) mindenki játsztott pl. Martin Rucinsky, David Viborny... CSKA -ban az új szerzemény Nikos Dimitrakos (NHL), de itt nem is az a lényeg ,hogy RBS nyert (akik szintén felkészülési szakaszban vannak) hanem , hogy végig partiban voltak mindegyik csapat ellen.
Jééézusisten! Most nézem, mi van itt megint... Az, hogy szinte az egész válogatottat egy csapatba sűrítjük, van akinek tetszik, vean, akinek nem... Ez most itt nem is fontos...
Vas Jankó teljesítménye "jóhogy" visszasett Japánhoz képest, szerencsétlen AHL játékos volt, de ha a jégen töltött időd vetjük össze a 6 asszisztal, már nem is olyan rossz a mutató... Inkább hajtson és legyen jégen folyamatosan az EBEL-ben, mint üljön a kispadon (ha odaülhet egyátalán) az AHL-ben...
Kemény csapatunk lesz, de sajna pl a döglöttbikák nagyon durvának tűnnek... és hogy kicsit a pénteki edzőmeccsre is kitérjek, azthiszem, meglesz a következő olyan csapat, ahol Sofi meg Foci kibontakozhat pár taslival... :D:D:D
@stero: nézd, nem értünk egyet nem baj, biztosan ő is hibás volt abban, hogy így alakult talán nagyobb szerencsével járt volna ha marad. Ki tudja?! Ő így döntött ami számomra egy logikus lépés volt, mert ő úgy gondolta bekerülhet a svéd ligából is az NHL-be, ha jól megy neki a játék, nem így történt.
Nem értem minek ragadtunk le ennyire a múltjánál, hiszen most nem erről van szó.

"hát pontosan ez a nagy baj. vas magasan felettük állt AHL szinten, most sehol nincs és majd eléri az ő szintjüket, az EBEL-ét meg a magyar bajnokságét. hát ez aztán q nagy előrelépés a karrier szempontjából. aki ezt elhiszi az vagy nem ért a hokihoz, vagy ennyire elfogult vagy szimplán hülye."

Felettük állt! Így van állt! De most nem áll! Mert én a jelenről beszélek. Ki érdekel,a mi lett volna ha marad az AHL-be. Nem maradt, pont.
Lépjünk már túl ezen.

"befutotta ugyanazt mint szuper? túróst. 24 évesen eljött az usaból azóta a közelébe sem került.vas detto 24 éves és elhagyja az iowat. mindkettő a legjobb korban volt egyszerűen hülyék voltak. és aki szerint okosan csinálták az kezet foghat velük :-PPPP"

Miért nem ugyanazt futotta be? Erről beszélek, mind a ketten otthagyták Amerikát.Megpróbálták, eddig jutottak, én örülök neki. Ezt is nagy dolognak tartom, hogy egyáltalán idáig eljutottak. Én úgy gondolom naivitás azt hinni, hogy Szuper vagy Vas bekerülhetett volna. Gondolkozz egy kicsit Amerikai fejjel!!
Jó példa erre az, hogy nemrég beszéltem egy sráccal aki Kanadába él, állást keres magának. Sajnos elég sok helyről elutasítják, és milyen indokkal? Azt mondták neki azért nem veszik fel mert Magyarország túl közel van Oroszországhoz!:)
Nem csak a tehetségen múlik! Sok összetevője van annak, hogy valaki NHL-es szerződést kapjon. ECHL-be talán kaphat még de ennyi. Azért meg nem mennék vissza Amerikába, inkább a hazafiság. Szóval szerintem ez nem ilyen egyszerű. Nagyon sokan be akarnak lépni azon az NHL-es kapun, valakinek megadatik valakinek nem. Amerikában más a mérce szerintem. Nézd NHL-be kb 900 játékos kell a földön több 1000 profi jégkorongozó van Finnek, csehek svédek stb... te kit választottál volna?
Biztos, hogy a két magyart? Ne európai fejjel gondolkozz.
Tudom vannak, kivételek, de nagyon kevés.
Hagyjuk ezt, nem vagyunk egy véleményen de nem baj. Sőt.
@Leo945: Szerintem a Focitol megválnak,ezek alapján.
Ocskay Gábor, a Volán szakosztály-igazgatója ehhez annyit tett hozzá, hogy Vas János szerződtetésével a keret EBEL-összpontszáma a megengedett 60 fölé emelkedett, így valakitől el kell majd búcsúzniuk.
@kiralyfi: sokkal többre nem tartom az ECHL-t az EBEL-nél. Eddig sehol nem becsülték meg igazán, itthon legalább megbecsülést kapna, ha jól megy neki a játék.
én sem értek egyet, hogy az EBEL-be jött. Valaki mondott egyszer egy rumort, hogy kölcsön adják valamelyik finn csapathoz a második évre, de úgy látszik nem jött össze. Sok sikert neki továbbra is. Egyébként, ha azt vesszük, hogy a BL-be nem szerepelt egy EBEL csapat se, meg is van az európában a helye.
@Horiko:
gondolj már bele. egy cégnél dolgozol van lehetőség előre lépni, jól keresel de nem inkább hazajössz mert eleged van vagy mert derogál elmenni coloradoba. ez normális????

"Felettük állt! Így van állt! De most nem áll! Mert én a jelenről beszélek. Ki érdekel,a mi lett volna ha marad az AHL-be. Nem maradt, pont.
Lépjünk már túl ezen."

pont ezen nem kellene túl lépni. miért jó az, hogy egy gyengébb ligában szerepel?? vakok között félszemű a király....

ugyanazt futotta be negatív irányba. ott állt a legnagyobb lehetőség kapujában erre visszalép. európai módon?? érdekes, hogy van lengyel, dél-afrikai, sőt kapaszkodj meg brunei!! születésű játékos a ligában a többiről nem is beszélve. magyar miért ne lehetne?? szóval itt megbukott az elméleted meg az európai gondolkodás módod.

ha én ott vagyok megdöglök a pályán és bármit megteszek, hogy az álmom a célom valóra váljon. mentalitás kérdése az egész.

a legszomorúbb mert ocskay meg röhög a markában mert ő maximálisan tisztában van azzal, hogy ez marha jó a volánnak viszont vas és a magyar hoki szempontjából lófaszt sem ér.
@Oli18: Azért csak jobb lett volna a Colorado AHL-csapatába nyomni egy évet (pláne ott is akadt az NHL-csapatban pár sérülés), és onnan, a válogatott idei vb-szereplése után esetleg könnyebben felhívni magára a figyelmet. Ne felejtsük: az idei nyáron történt sok minden, főleg azon a téren, hogy mennyi magyar játékost hívtak ki a nagy Amerikába, úgy neki is könnyebb lett volna.
Így meg tuti a mélyrepülés: AHL->Elitserien->EBEL
És 25 évesen már nagyon nehéz lesz ezt az utat visszafelé megtenni.
Kár érte, én nagyon drukkoltam neki :(
@stero: Azért kiléphetnél abból a keretből, hogy van az NHL, az "a" hoki, és minden más nagy nulla.
@stero: gondolj már bele. egy cégnél dolgozol van lehetőség előre lépni, jól keresel de nem inkább hazajössz mert eleged van vagy mert derogál elmenni coloradoba. ez normális????

AHL-ből AHL-be lépni ez előrelépés?

pont ezen nem kellene túl lépni. miért jó az, hogy egy gyengébb ligában szerepel?? vakok között félszemű a király....

mert nincs most másra lehetősége.... ha lenne nem a volánhoz jönne.

ugyanazt futotta be negatív irányba. ott állt a legnagyobb lehetőség kapujában erre visszalép. európai módon?? érdekes, hogy van lengyel, dél-afrikai, sőt kapaszkodj meg brunei!! születésű játékos a ligában a többiről nem is beszélve. magyar miért ne lehetne?? szóval itt megbukott az elméleted meg az európai gondolkodás módod

Írtam, vannak kivételek! De úgy gondolom akkor abban az időben egy magyar játékosnak NHL-ben szerepelni... szóval 1% esélyt adtam volna... jó hogy nem fogadtam. És ennek a genrációnak most sem adnék többet, talán Hárinak és Nemesnek féle generációnak több esélye van.

Azt, hogy Ocskay röhög a markában!? Hát biztosan örül neki, ki ne örülne egy ilyen játékosnak. A magyar hoki szempontjából érhet sokat, ezt még nem tudhatjuk. Én nem hiszem azt, hogy olyan sokat érne ha Vas az ECHL-ben kergetné a pakkot még 4 évig. Az mivel lenne jobb? Mivel lenne jobb neki és nekünk?
Janinak maradnia kellett volna a tűz közelében és aláírni a Colorado-ba. 40 pontra volt képes utolsó iowai idényében, nem hiszem, hogy felmerült volna a szerepeltetése ez ECHL-ben. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen sérülés hullám sújtotta a legutóbbi szezonban az Avs-t, akkor könnyen lehetne már NHL-es játékosunk. Adnia kellett volna még két évet magának a tengerentúlon, 26 évesen is elmehetett volna Svédországba hokizni. A baj az, hogy visszafele már sokkal kevésbé megy a dolog. Ritka jó szezont kell futnia ahhoz, hogy felmerüljön a neve. (főleg, hogy ő nem pontgyáros játékos) Az EBEL meg szerintem abszolút alkalmatlan arra, hogy visszakerüljön.
@Horiko:
"AHL-ből AHL-be lépni ez előrelépés?"

nem b+ de szintentartás. minden más visszalépés kivéve khl.

leülhetsz fiam egyes.
@stero: Ahhoz képest, hogy mennyire bántóan egyszerű a gondolkodásmódod, meglehetősen arrogánsan adod elő.
@Oli18: világos, kellett volna! Mi lett volna HA? Oli18, értelek, és egyet is értek veled ebben. Talán tényleg jobb lett volna HA ott marad még két évet, de szerintem akkor se került volna be ennyi.
Sok nála jobb mutatóval rendelkező játékos, nem kerül be az NHL-be. Szerencse is kell hozzá, hogy valaki bekerüljön, mint az élethez úgy álltalában. Most így 4 év elteltével ezzel foglakozni, hogy mi lett volna a HA... szerintem nincs értelme. Utólag könnyű okosnak lenni... akkor kellett dönteni, így döntött kész..de ettől még nem hiszem azt, hogy jelen pillanatban az EBEL visszalépés lenne, a jelenlegi helyzetét figyelembe véve.
@stero: oké csimota, kb. most kellene abbahagynod. A véleményed már ismerjük, egy ideje már csak ugyanazt hajtogatod, a hülyeségeidre meg senki sem kíváncsi. De ha még mindig nem bírsz magaddal, ülj be szépen egy sarokba, szorítsd a fejedre a kezed, és lálálázz nyugodtan egyedül - ehhez nem kell se fórum, se internet.
@Horiko: ő is lehetett volna nyugodtan kivétel. a dél-afrikai és a brunei hoki bajnokság biztosan olyan q szinvonalas, hogy onnan gyerekjáték bekerülni. baromság.

fejben feladta a manager meg elkúrt. nem kicsit nagyon.

"Mivel lenne jobb neki és nekünk?" neki jobb lett volna a válogatottnak aligha. lett volna egy jó játékos aki a tengerentúli bajnokság miatt nem tud eljönni. most lesz egy magyar bajnokságba és EBEL-be beleszürkült játékos. ez igen! előre! és itt döglünk meg! ezért röhög a markába ocskay a volánnak jó és szarik mindenre.
@Raon: nyilván én vagyok a hülye. olvassál több topicot ne csak ezt és meglátod, hogy nem én beszélek hülyeséget hanem te meg az ilyen kocafanok akik nem tudnak különbséget tenni liga és liga között.
a személyeskedést meg hagyjuk. nem vitatkozok idiótával mert letalálok süllyedni a szintjére ahol legyőz a rutinjával.
@stero: és a Svéd elitserien nem szinten tartás?:)
Ha jó játszol és kitűnsz, teljesen mind1 hogy azt Svédországban vagy az AHL-ben teszed, hidd el észereveszik. Legalább annyira figyelik a Svéd bajnokságot a játékosmegfigyelők mint az AHL-t. Nézd én nem akarok káromkodni és nem vágok hozzád csúnya szavakat, megtisztellek azzal, hogy elfogadom a véleményed, nem értek egyet vele de elfogadom.Egy kicsit tényleg lenézed az európai ligákat!
@stero:
Mondd, sportoltál te már életedben aktívan? Nem kell, hogy komolyan, akár csak amatőr szinten?
Meglepődnék, ha a lengőtekeszakosztályon túl lenne valami - ha meg igen, egyszerűen korlátolt vagy.
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy Jankó beleszürkül a mezőnybe - sőt, igazából csakis rajta áll, hogy él a lehetőséggel. Mert ha azt vesszük, hogy igaz, amit írsz a visszalépésről, a másik oldalról nézve meg az a helyzet, hogy az EBEL nem egy totál névtelen bajnokság, hanem valahol jegyzik (a sor végén, ez kétségtelen). Tehát ha valaki itt üt 20-25 gólt (ami azért még Jankónak sem lenne egyszerű!), akkor az már valami.
Jankó előtt a lehetőség, hogy megmutass,a többre hivatott annál, mint amit az elmúlt pár évben elért. Könnyen lehet, hogy Amerikába soha többet nem jut vissza (erre nagy az esély), de egy-két év szisztematikus kapaszkodással az aurópai topligák valamelyikébe még visszaverekedheti magát (ami azért nem rossz, nem sok magyar játékos érte ezt el).
Ehhez pedig tökéletes kiindulópont lehet egy jó EBEL szereplés.

> ez igen! előre! és itt döglünk meg
> ezért röhög a markába ocskay a volánnak jó és szarik mindenre.

Gondolkozzál már, miket írsz, nagyokos...
@stero: oké, csak most jött be a válaszod. Szerintem is hagyjuk a személyeskedést, de elsősorban neked kellene visszavenned, nem kicsit. Az rendben van, hogy a vélemény szabad, de van egy elvi határ.

A kocafanért meg... taníccs, Mester, epekedve várom igazzy bölcsességgel átitatott szavaid! Remélem eccer maj' én is elérem azt a szintet, ahol illyen bőcsen tudok bunkón beszé'ni! :)
Gyerekek!

Szóljak az óvónéninek? :D
@Raon: nem osztom akárkinek az igét. séta.
@Leo945: Jó lenne már lassan dádázni...:)

De sok okos ember. Milyen feltételezések....:)
Nem jó a sportnak , hogy egy helyen játszanak, jó a sportnak....lehet bármi ebből, van negatív és pozitív oldala is. Nem kell találgatni, majd kiderül. Addig felesleges, úgysem változtattok meg ezzel semmit. A szerződése Jankónak pedig úgy áll, hogy ha kap jobb ajánlatot bármikor mehet. Tehát nem kell lehüjézni senkit. Ne akarjatok már az ő fejükkel gondolkozni. Azt csinálnak amit akarnak senkinek semmi beleszólása nincs!!!!
Ja még annyit, hogy valaki írta, hogy furán néz ki Ladányi a 3 sorban. Kit érdekel, hogy hányadik sorban játszik, mostani álláspont szerint, mindegyik sor igen erős és ütőképes. Sorszámozva meg nincs a fejük sor szerint.
Legalabb eros lesz az AV, talan a playoff is összejön mar vegre. Legalabb nem kivenhedt kanadaiakkal töltik fel a csapatot.

Az meg hogy jo e a magyar hokinak ez vagy sem ugyis majd jovore derul ki a vb-n. EBEL miatt is ment a Volan fikazas anno, aztan megiscsak jol sult el.

Szerintem Szuper sem banta meg, hogy egy evet itthon jatszott, gondolom Vasnak sem ez a vegallomas.
@Floki: Végy 4 nagyon erős támadósort, 3-4 jó bekkpárt, 2 remek kapust, egy edzőt és kész a sikeres csapat alapja :)
Szerintem tulajdonképpen tök vicces, hogy valaki agresszív kismalac módjára szórja az átkot Jankóra, mintha ő lett volna a helyében és mintha ő rendelkezett volna minden információval, nem pedig Vas és a menedzsere... Mindezt egy nem túlzottan sikeresen titkolt volánutálattól vezérelve! :)))
Egy kis érdekesség:

"KI TUDJA MELYIKBEN

2009. August 31. Monday 11:57

Kedves olvasók!
Páran már hallották közültek a "Ki tudja melyikben" című dalt. A történet nagyon rövid és egyszerű. Jópár fotó alapján le sem tagadhatnám, hogy kedvelem a jégkorongot és magamhoz képest sok meccsen meg is fordultam az utóbbi 2 évben. Nemrég megtudtam, hogy ifj. Ocskay Gábor előszeretettel hallgatta a dalaim és ez furcsa érzelmeket indított meg bennem. Talán sokan tudtok róla, hogy Gábor hozzáállása milyen legendás és milyen odaadással szolgálta a "pirosfehérzöld" jégkorongot, valamint mennyi honfitársunk ajkára csalt mosolyt időről időre. Egy pár héttel ezelőtti estén készült el a "ki tudja melyikben" című dal. A címet könnyen meg fogják érteni, akik már láttak a jég felé replő mackókat, akik pedig nem tudják miről van szó, majd utána néznek, ha érdekli őket. Mindannyian példát vehetünk ifj. Ocskai Gáborról, ezért készült el ez a szám. Ifj. Ocskay Gábor családját érthetően mélyen érintette a dal, amire nehéz mit mondani. Persze örülhetnék neki, de itt nyilván más minőségjelzőket kell használni. A most induló új magyar márka amely a RIA nevet viseli és a jégkorong sportot is támogatja szintén úgy gondolta, hogy többeknek kell hallani ezt a dalt és ezért készül belőle kézzel fogható verzió is. Az ifj. Ocskay Gábor emléktornán Székesfehérváron e hét szombatján és vasárnapján már megvásárolható lesz a gyönyörű tokban heverő CD korong, amely bevételének 2/3-át az Ifj. Ocskay Gábor alapítványnak ajánlottam fel és természetesen semmilyen további költsége nem volt a családnak. Ezúton is köszönjük a RIA támogatását a család, a cél és jómagam nevében is! A CD ára 990 magyar forint lesz és a megszokott minőségű tokban adjuk közre! Jómagam is szeretném megköszönni mindenkinek aki támogatja a hazai jégkorongot!
Kőházy Ferenc"

www.salatamagazin.com/
Hát igen, tulajdonképpen az következett be, amit már jó előre sejteni lehetett. Ocskay papa behúzott mindenkit, aki elérhető volt, csak így éppen a beépítendő fiataloknak nem jut majd hely, akiket beharangozott, hogy majd odakerülhetnek.
Az egy dolog, hogy én nagyon nem értek egyet a magyar válogatott klubszintű összegyűjtésével, de az, hogy az eddig nevelgetett tehetséges srácoknak most lényegében elveszik a játéklehetőségük az több, mint aggasztó (ugye korábban többen leszögezték, hogy sérülésre, eligazolásra nem lehet alapozni). Az is sokat mondó, hogy a leigazolták a 4 pontos Flintát Maklári konkurenciájának (Flinta egyébként nagyon jó). Semmilyen újdonság nem tapasztalható tehát, sem szemléletben sem stratégiában.
@check: Kire gondolsz, hogy elveszik a játéklehetősége?
@check: Flinta amellett, hogy jó, "ingyen" is játszik, és csak próbaszerződéssel. Tehát, ha nem válik be, amit nagyon remélek hogy nem így lesz, mehet Isten hírével, anélkül, hogy bármibe is került volna a klubnak. Szerintem nagy hülyeség lett volna nem behúzni őt.
@KCs: Hetényi P., Maklári, Tóth A., Kiss D., Balogh B., Hajós R.
Közülök jópáran kiesnek a keretből létszám/pontok/mindkettő miatt, akik maradnak, azok is perememberek lehetnek maximum.
@check: Nyugi, a fiataloknak már megvan az új helyük! Brummm!
@moszkvicssluszkulcs: Hát az majdnem olyan, mint az EBEL igaz? És természetesen komoly alternatíva is nekik... Ne már...
@check: Én ITT, nem tudhatom, hogy OTT miről mit gondolnak, én csak olvasgatom a honlapunkat.
@check: Hát azt hiszem, 18-19-20 évesen még az EBEL-en kívül is lehet fejlődnie egy magyar játékosnak úgy általában. Azt meg kötve hiszem, hogy az említett hat játékos közül bármelyik is sok lehetőséghez juthatott volna az EBEL-ben, talán az egy szem Tóth Adát kivéve, aki ugye, már több meccsen is szóhoz jutott. Legjobb tudomásom szerint az érintettek Fehérváron fognak edzeni Tolvanen felügyeletével, és csak a mérkőzésekre csatlakoznak a Miskolchoz. Tehát aki nagyon ügyes, az majd mehet az EBEL-meccsekre is, ők ugyanis 22 éven aluliként úgyis korlátlanul nevezhetők oda.
Én örülök, hogy jönnek hozzánk, de kíváncsi leszek ki fog kimaradni a csapatból.
Ha a miskolci fiatalok(Korpos, Túróczi, Radványi) akkor valljuk be öngólt lövünk vele valamilyen szinten. Mert nekünk az az érdekünk, hogy akik jövőre is itt maradnak azok szerezzenek meccsrutint.
Szerintem, nyilván nem állandóan és mind az 5-en fognak játszani. Őket "biztonsági tartaléknak" hívnám. Sorozatos sérülések és formahanyatlás okán kerülhetnek képbe. És nem feledjük, hogy a mi fiataljaink is több vasat tartanak a tűzbe, amit nem biztos, hogy hosszú távon, megfelelő szinvonalon lehet fenntartani.
@kerusz: Én a Volán-honlap keretét néztem (ahol még nem is volt feltüntetve Vas Jankó és Emolo), és az jutott eszembe, hogy anno mit is mondott Ocskay bácsi. Valami olyasmit, hogy célzott igazolások mellett a keretben (!) lehetőséget kíván adni 4-5 fiatalnak, akik a jövőt jelenthetik a Volánnak. Nos ezek közül a srácok közül talán Tóth A. és Maklári esélyes, ha beleférnek a pontokba. Erre írtam, hogy sem szemléletbeli sem stratégiai szempontból nincs változás a Volánnál.
A fejlődésre vonatkozólag van igazságod, de azért - nem lebecsülve a MOL Ligát és az OB I-t - nem ugyanaz...
@durex26: Flinta talán még úgy is megérné, ha fizetni kellene neki, szerintem jó játékos nagyon (nem ezt vitatom).
@check: Nézd, szerintem mind Csicsó bá'nak mind a Volánnak, mind el kellene döntenie, mit akar és hogyan, meg valószínűleg a Volán-szurkolóknak is.

Azért az utánpótlással kapcsolatosan az utóbbi három-négy évben komoly cikázásokat láttunk a Fehérvártól.

Kezdődött azzal, hogy volt egy juniorcsapat, meg egy juniorbajnokság. Ebből a Volán a Titánok projektet létrehozva távozott, és részben ennek is köszönhetően három évig nem volt juniorbajnokság. A Titánok projekt már a második évben egy olyan öszvérmegoldásba fordult, amelynek köszönhetően ugyan a komplett Volán-ifi is felnőtt bajnoki címmel rendelkezik, de mondjuk úgy, hogy egy végigbohóckodott év végén a nagycsapat nyerte meg nekik ezt a címet. A harmadik évre sikerült az anomáliákat felszámolni, ismét elvált a farmcsapat és a nagycsapat, a fiatalok fejlődhettek volna kedvükre, de valljuk meg, könnyűnek találtattak.

Idénre meg aztán a Titánok projekt megpusztult, a Volán újra indít juniorcsapatot, és részben ennek is köszönhetően van újra juniorbajnokság.

Négy év alatt leírt tehát a Volán a fiataljaival egy baromi nagyívű kört, majd visszajutott oda, ahonnan elindult, közben minden évben más és más történt a fiatalokkal. Egy dolog nem változott: évente átlagosan egy vagy kettő fiatal kapott játéklehetőséget az EBEL csapatban, és azok között is többen nem fehérvári nevelésűek, hanem innen-onnan igazolt játékosok (pl. Nagy G., Jobb, Maklári). Tehát az EBEL-re hivatkozva nem nagyon érdemes szomorkodni az öt vagy hat játékos kölcsönadásán.
@kerusz: Szerintem pedig teljesen következetes volt a Volán végig. Volt egy nagyon ígéretes korosztály, ez a Titán-projekt három éve alatt kapott egy komoly lehetőséget. Ennek köszönhetően a Titánokból közel 10 játékos mutatkozott be az EBEL-ben. Ez az EBEL-ben is példátlan.
Most kevesebb a feltörekvő tehetség, ezért más megoldást kell találni. Mivel nincs egy csapatra való hokis, a célzott kölcsönadás a jó megoldás az OBI-es rutin megszerzéséhez.

Lehet, hogy szerinted ugyanottt tart a Volán, ahonnak három éve elindult, de szerintem meg messze nem így van.
@KCs: Miben volt következetes a Volán a Titánok projekttel kapcsolatosan? Nem látom egyelőre.
Ha lenne elég feltörekvő tehetség a Volánban, akkor idén se lenne juniorbajnokság?
@forestjr: Ez az újpesti rögeszme, hogy a junior bajnokság a Volánon múlik.
@forestjr: Tudtommal nem a Volán, hanem az MJSZ írja ki a junior bajnokságot, a kérdéseddel feléjük lenne érdemes fordulnod.
@KCs: Tudtommal akkor írja ki, ha van elég jelentkező. Ha nincs, akkor nem írja ki. Ezért kérdeztem, hogy például a Te véleményed szerint lenne juniorbajnokság, ha a Volán vinné tovább a Titán-projektet?
@KCs: álságos ez így. Nem vagyunk a hajdanvolt NDK, ahol kétcsapatos bajnokságot is kiírtak.

Amúgy meg a Volán éppen most kezdi elherdálni a Titánok Projekt eredményeit. Mondjuk arra a "közel 10" névre is kíváncsi lennék, de a jelenlegi csatárdömpingben az éppenhogy fehérvári nevelésű Hegyi Ádám helye is kevésbé lesz biztos, mint eddig volt.
@KCs: Nagyon várom azt a közel 10 nevet. Szeretném leszögezni, hogy 4-5 név nem tekintendő közel 10nek...
@kerusz: Szerintem a Titán projekt csak azért volt, mert elég komoly nyomás nehezedett a Volánra, hogy elhagyja a magyar bajnokságot és csak a 4 közé jönne vissza.
Amennyiben a Titán projekt (vagy akármi) stratégiai lépés lett volna, nem itt tartana Volán ahol: szezonról szezonra feltölti a keretét az elérhető legjobb hokisokkal, kiszorítva a saját projektje által kiérlelt (vagy ahhoz közel került) játékosait. Elnézve a jelenlegi Volán keretet kíváncsi leszek, hogy a Fehérváron különösen kedvelt fiatalok hova férnek oda...
Én nem konkrétan azon szomorkodok, hogy jelenleg mi lesz 5-6 fiatallal - bár személyüket illetően ez nem túl jó - hanem a folyamatot látom folytatódni, ahogyan 15 éve megy. És mivel a keret nagy részének a potenciálja igencsak véges, ezért nem látom a jövőre vonatkozó intézkedéseket.
Persze akkor is lehet ugyanezt csinálni, amit 15 éve...
OFF
Tudja valaki esetleg, hogy a mai zólyomi meccsről van-e valahol online közvetítés?
@Devo209: eddig nem találtunk hozzá linket :(
süti beállítások módosítása