HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Finn edző érkezhet Kaposvárra

2009.07.08. 07:21 hokikori

Petteri Hietanen, a finn jégkoronszövetség főtitkárának szép reményű fia kerülhet a Kaposvári Sportiskola jégkorongszakosztályának élére, tudta meg a jégkorongblog. A fiatalember hazájában szerezte meg a felsőfokú edzői képesítést, szakmai gyakorlatának egy részét Ottawában végezte el. A kaposvári szakmai munkára Bukta András menesztése után felkért Vörös Tíbor személyes okok miatt nem tudja elvállalni az állást.

Balogh Tibor, a magyar szövetség utánpótlás-igazgatója elmondta, mindent megtesznek, hogy a kaposváriak az új idényben magas színvonalon kezdhessék el az utánpótlás-nevelést. Balogh szerint Somogy megye 70 ezer lakosú központja igazi kincs, a kevés remek feltételekkel rendelkezõ helyek egyike, ahol szinte minden adott arra, hogy jó hokit csináljanak. Megvan a létesítmény, felvilágosult és támogató az önkormányzat, eltökéltek a szülõk, és gyermekekben  sincs hiány, csak egyre nagyobb számban kell megismertetni velük a jégkorongot.

Úgy tudjuk, a közeljövőben a város illetékes vezetõi találkoznak Hietanennel, és együtt vizsgálhatják meg a lehetséges együttmûködés feltételeit. Amennyiben megegyeznek, nagy valószínüséggel kölyök és serdülõ korosztályban is elindul a bajnokságban az egyelõre csak feltételes nevezéssel rendelkezõ kaposvári csapat.

16 komment

Címkék: kaposvár utánpótlás hietanen balogh tibor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tényleg nagyon bíztató! Attól azért óvnám a kaposvári hoki szurkolóit, hogy az érkező kiváló szakember okán hirtelen, ugrásszerű eredményt várjanak a csapataiktól. A finn képzés az általános motorikus fejlesztés felől halad a speciális, sportági felé, így idő kell a versenyeredmények visszafordíthatatlan javulásához. Sok sikert a KASI kis jégkorongozóinak!
@gm: Kedves gm! már az első kaposvári topic hozzászólásaival elvarázsolt! ;)
Köszönjük a bíztatást; nekünk már az "ugrásszerű" eredmény lenne, ha rendes edzéseken láthatnánk hajtani a gyermekeinket.
Kis túlzással a zsidóság messiásvárásához hasonlíthatnám már a kaposi hikitársadalom új edző utáni vágyakozását.
Amitől még mindig tartok az az elszabadult fegyelem kérdése. Azt amit már a minik közt is nehéz betartatni, amit sztem a Vörös Tibi meg tudott volna követelni EK-től a serdülő srácokig magatartás terén, nem tudom, hogy az ifjú Hietanennek mennyire fog menni. De legyen alaptalan az aggodalmam és sikerüljön neki...
Addig is szeretettel vár mindenkit Képes Pali a nyáron is folyó edzéseire kaposvarhockey.forumx.hu/viewtopic.php?t=12&mforum=kaposvarhockey
OFF

A Toronto Maple Leafs leigazolta Jonas Gustavssont, a svájci vb svéd csodakapusát. Végre megszabadulunk Toskalától...

mapleleafs.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=436394

ON

Jó látni, hogy újabb város vállalja a következetes munkát hogy felkerüljön a hokitérképre. Hajrá!
@ob4: attól tartok, egy nem élesnek szánt változat élesedhetett ki véletlenül. vagy hekk :)
@ob4: Latin szöveggel az arculatterveket szokás telepakolni, hogy látszódjon hogy néz majd ki tartalommal feltöltve. Szóval ez egy béta-verzió. De ez nem kifogás arra, hogy az oldal maga elég csúnya :)
@Veermetal:

Igen, de én már régebben is megnéztem és akkor is így volt. Gondoltam, most megnézem megint, aztán így találtam változatlanul. Elég hívogató. Biztos nyári szünet. :)
@ob4: Ti csak irigykedtek a birkózóinkra, akik topban atletizálnak egy focipályán és utána latinul olvassák a rájuk vonatkozó híreket!? :D
És ez nem is a legfurcsább dolog Kaposváron! :)
@Veermetal: Szerintem nem rossz a kinézete, bár a judósok nem szeretik, ha cselgáncsnak titulálja valaki a sportágat. :)

Egyébként hajrá, kaposváriak!
Csak finn.

Extraligából az SM-Liigába igazolt a Skalica ifjú centere, Juraj Mikuš. A veterán Zigmund Palffy 22 éves csapattársa KHL és Elitserien kaliberű csapatok ajánlatát utasította vissza. Meglepést okozva igazolt a TPS Turkuhoz.

"Örülök, hogy Juraj végül minket választott. Több orosz és svéd kulb kínált számára szerződést, de az ő célja, hogy az NHL-ben szerepeljen. Ezért gondolta, hogy a TPS egy jó alternatíva."- véleményezte a jó üzletet Ari Vouri sport igazgató.

MIKUŠ az utolsó két szezonban megduplázta pontjainak számát: 43 pontról 90-re tornázta fel magát - a második legtöbb pontszám a ligában. A pontlista éllovasa címet Pálffy érdemelte ki 99 ponttal. A center a médiában is nagy figyelmet kapott, 59 asszisztjával Pavol Demitra rekordját tűrte le, számszerint 54 gólpasz.

A TPS Turku nagy múlttal rendelkező csapat. Az 1922-ben alapított klub tíz alkalommal végzett a bajnokság győzteseként. Utoljára 2001-ben. Kupát kétszer nyertek: '94-ben és három évre rá. A csapat történetében három mezt vonultattak vissza, köztük Timo Nummelin 3-as számú mezét.
A Stanley Cup hőse megpihen.

A Pingvinek csatára Maxime Talbot, a döntő hetedik meccsének duplázója 4-5 hónap kihagyásra kényszerül. Törött vállára több ideje panaszkodott. Végül kedden mütötték meg.

"Mindenki egyetértett, hogy most kell alávesse magát a műtétnek. Akkor is, ha a nyári tréninget és a szezon kezdetét lekési. Az orvosok szerint teljes mértékben felépül, nem lesz több gondja vállával."-nyilatkozta a sajtónak Ray Shero General Manager.

Talbot nyolc góllal és öt gólpasszal segítette elő csapata menetelését a playoffban. Az alapszakaszban 75 mérkőzés alatt 22 (12+10) pontot termelt. Két gólt köszönhet neki csapata a mindent eldöntő hetedik 2-1 -es végeredmennyel zárt csatából.
@musungu: Gustavsson igazolásáról már tegnap írtam részletesen. Az oroszok kiléphetnek az IIHF-ből? című cikk alatt megtalálod. Amúgy Burke még a svéd érkezése előtt kijelentette, hogy Toskala a NO. 1 kapus. "He's not coming to try to unseat a guy who has been here for a long time and who has had a lot of success here."-ezt mondta többek között a hivatalos bemutatáson Brian Burke.

ON

Nagyon remélem sikerül elindulni a kölyök és serdülő korosztályban is a kasposvári csapatnak.
Hatékony hosszútávú munkát kívánok Hietanennek és sok sikert, örömöt a kaposváriaknak!
A KASI honlapja pontosan tükrözi, milyen kélpességű ember a sportiskola igagatója.
Egyébként az sem lenne baj, ha egy igazi edző ezt a szezont kihyagyva felkészítené a srácokat ( kölyök kor. ) a következőre. Sajnos az elmúlt három évben csak annyit fejlődtek amennyit a jégen eltöltött időben saját maguktól megtanultak.
Nagyon sok tehetséges kissrác van Kaposváron, nem velük volt a baj. A serdülőkkel a KASI leadatta a felszerelést április 30-án, azóta senki nem tud semmi konkrétumot, kételyeim vannak afelől, hogy indulni tudnának. Kevés az idő.Ha létrehoztak felvevőegyesületet, abba még biztosan nincs egy darab játékos sem, olyan üres mint a KASI oldala.
süti beállítások módosítása