HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Rengeteg csapat rengeteg bajnokságban

2009.07.01. 12:04 kerusz

Kedden lezárult a nevezési határidő a bajnokságokba. Lévai József, a versenybíróság elnöke tájékoztatta blogunkat, hogy a kaposvári helyzet miatt a kölyök (U14) és serdülő (U16) korosztályokban még történhetnek változások. Szupermini (U8) és mini (U10) korosztályban folyamatosan lehet nevezni, azok az adatok csak tájékoztató jellegűek.

Nem érkezett be határidőig az ifjúsági, illetve junior bajnokság iránt érdeklődő Crvena Zvezda jelentkezése, és a szabadkai gárda sem nevezett végül az OB I/B-be. Alant a lista, sok-sok érdekességgel pl. női és utánpótlásvonalon. A Bp. Stars esetében a csapat elnevezése később dől el, őket tavalyi nevükön töntettük fel a felnőtteknél.

Mol liga (8 csapat, tavaly 10): Dab.Docler, Fenestela Brassó (új), Ferencvárosi TC, HC Lucenec (új), Miskolci Jegesmedvék, NZ Stars, SC Csíkszereda, Újpesti TE – nem indul: Alba Volán II., HC Csíkszereda, Progym Hargita Gyöngye, Steaua Bucuresti.

OB I. (6, 7): Alba Volán 19, Dab.Docler, Ferencvárosi TC, Miskolci Jegesmedvék, NZ Stars, Újpesti TE – nem indul: Alba Volán II.

OB I/B. (4, 5): Dab.Docler Jégtörők, Debreceni HK, MAC Népstadion, Tisza Volán SC – nem indul: Újvárosi Hokillák

Női bajnokság (5, 6): Ferencvárosi TC, FTC Sasok (új), MJJSE Démonok, Székesfehérvári Vadmacskák, Újpesti TE – nem indul: Angels NJSE, UTE Marilyn U18

U21 junior bajnokság (4, -): Alba Volán 19, Budapest Stars, Dunaferr SE, Újpesti TE

U18 ifjúsági bajnokság (7, 6): Alba Volán 19, Budapest Stars, Debreceni HK (új), Dunaferr SE, Miskolci JJSE, SC Csíkszereda, Újpest-MAC

U16 serdülő bajnokság (10, 9): Alba Volán 19, Budapest Stars, Debreceni HK, Drago Skorpiók (új), Dunaferr SE (új), MAC Népstadion, Miskolci SI, SC Csíkszereda, Újpesti TE, Ürömi SC – egyelőre nem nevezett: Kaposvári SI

U14 kölyök bajnokság (17, 13): Alba Volán 19, Budapest Stars, Debreceni HK, Drago Skorpiók, Dunaferr SE, Erzsébeti Farkasok (új), Ferencvárosi TC, Győri ETO HC (új), MAC Népstadion, MAC Népstadion II., Miskolci SI, SC Csíkszereda, Újpesti TE, Újpesti TE II. (új), Ürömi SC, Zalai Titánok, Zalai Titánok II. (új) – egyelőre nem nevezett: Kaposvári SI

U12 előkészítő bajnokság (14, 17): Alba Volán 19, Budapest Stars, Debreceni HK, Drago Skorpiók, Dunaferr SE, Erzsébeti Farkasok, Erzsébeti Farkasok II. (új), Ferencvárosi TC, Győri ETO HC, MAC Népstadion, Miskolci SI, SC Csíkszereda, Tisza Volán Szeged, Újpesti TE – nem indul: MAC Népstadion B, Kaposvári SI, Újpesti TE B, Zalai Titánok

U10 mini (16): Budapest Stars, Debreceni HK, Drago Skorpiók, Dunaferr SE (2 csapat), Erzsébeti Farkasok (2 csapat), Ferencvárosi TC, Győri ETO HC, MAC Népstadion (4 csapat), Miskolci SI, Tisza Volán Szeged, Újpesti TE

U8 szupermini (14): Budapest Stars, Debreceni HK, Drago Skorpiók, Dunaferr SE (2 csapat), Erzsébeti Farkasok, Ferencvárosi TC, Győri ETO HC, MAC Népstadion (3 csapat), Miskolci SI, Pólus Pingvinek, Újpesti TE

23 komment

Címkék: bajnokságok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerusz, máskor jobban tördelj, hirtelen elgondolkoztam, aztán megnyugodtam.
Ha jól emléxek valahol szó volt róla, de nem emléxek, h az AV 19-nek miért nincs U12 alatt csapata.:(
@vasdinyey:
De hát van, oda van írva.
@vasdinyey:

Ja nem, csak oda még lehet nevezni.

"Szupermini (U8) és mini (U10) korosztályban folyamatosan lehet nevezni, azok az adatok csak tájékoztató jellegűek."
Megszünt a " bíróképzés"? Nem látom sehol a Veresegyházi gepárdokat! Tudjátok ez a capat a Bp. Stars farmcsapata! Mi van Velük! Nem kaptak pénzt s duzzognak? Robi András nem vagytok Ti ilyenek!
U12 előkészítő bajnokságban nem indul: MAC Népstadion B, Kaposvári SI, Újpesti TE . Nem értem miért nem indulnak? Tavaly volt a MAC B, Kaposvár SI, is. Úgy tudom az UTE B teljes csapat miért nem kapnak lehetőséget azok a gyerekek is.
@gumikigyo: lehet, hogy lesznek, a listában nem szerepelnek. Az előkészítőben, miniben, szuperminiben aránylag rugalmasan lehet kezelni a dolgokat.
@gumikigyo: a MAC-ban sajnos a '99-es korosztály elég foghíjas, így jelen pillanatban az EK-ban 26 gyerek szerepel a listán. Ebből 2 kapus (egy '98-as és egy '99-es). Egy teljes "A" csapathoz 16 mezőnyjátékos és 2 kapus kell minimálisan, tehát 8 játékos marad a "B" csapatra, kapus nélkül. Persze lehet olyan megoldás, hogy a miniből játszik fel alsó hangon 9 gyerek, de valószínűleg az edzők és a szakosztályvezetés közös döntése volt, hogy egy csapat induljon a következő szezonban az előkészítő korosztályban.
@MeLa: Mi 19-re lapot kértünk. Több 99-es születésű, más sportról egy éve átcsábított , látványosan fejlődő srácok mellé a már az előző szezonban is Mini "A"-ban jól szereplő 2000es születésű gyerekeket neveztünk az Ek. gyengébbik csoportjába. A szülők egy része nehezményezi, hogy micsoda győzelmek lehettek volna a Mini "A" -ban. Hát ez kimarad most. Mini "B" -ben pedig több csapattal is próbálkozunk. A nagy többség 2001es.
@oldspieler: nálunk az elmúlt szezonban az EK "B"-ben szerzett tapasztalatok nem voltak túl meggyőzőek. Értem ez alatt, hogy több olyan csapat is szerepelt a "B" kategóriában, amelynek inkább az "A"-ban lett volna a helye, s bizony a hivatalos eredmény nélküli játék így nem érhette el valós célját...

Azt viszont nem értem, hogy miért nem lehet egy csapatot "átsorolni" szezon közben, ha nagyon "kilóg" abból a csoportból, amelybe nevezett.
@MeLa: Biztosan lehetett volna szó átsorolásról, csak lehet, hogy az adott csapat éppen nem válalt volna több utiköltséget.
Én pl. kölyök bajnokságban hallottam olyat, hogy amikor már a felső házba kerülésért ment a harc (vagy valami hasonló), akkor volt olyan csapat, amelyik direkt a gyengébb összeállítással állt ki egy-egy mérkőzésre, csak hogy ne jussanak tovább és ne kelljen több költséget fizetni, mint a gyengébb körben maradásért... Az már éppen más kérdés, hogy a szülőknek nem került volna több pénzbe, se kevesebbe...
@MeLa: Nagyon nagy kár, hogy végül az előzetes tervek és tájékoztatás ellenére így döntöttek.
Más csapatoknál /Drago, Stars, Erzsébet, Titánok etc/ vígan töltik fel a csapatokat a mini korosztályból. A "kicsiknek" az "igazi hoki" nagyon jó fejlődési, tanulási lehetőség a későbbiekre, az "A" csapatból kimaradók számára pedig folyamatos játéklehetőség, mert ugye gyerekek nem azonos ütemben érnek, fejlődnek, soha nem lehet tudni mi/ki/ből lesz a csrebogár.
Arról nem is beszélve, hogy azt a meccs rutint, edzésen nem igazán lehet megszerezni, és ez a következő évben fog megmutatkozni, amikor teljesen kezdő EK-sok mérkőznek harcedzett "veteránokkal".
Tudom az eredményt nem számolják, de a sportban mindig minedennek tétje van.
@bedipapa: lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de nekem az a véleményem, hogy ebben a korosztályban különösen veszélyes a feljátszás. Egyrészt a minben ugye nincs testjáték, s ezt bizony edzésen gyakorolni kell, különben igen meglepődhetnek a feljátszó játékosok. Másrészt ebben a korban 3 év korkülönbség sokat jelenthet úgy magasság, mint súlykülönbség terén. Ez önmagában is veszélyeket hordozhat magában, s itt nem kell szándékos durvaságra gondolni, elég, ha egy nagyobb termetű játékos egy rossz mozdulat eredményeképp ráesik a vékonyabb termetűre. Persze tudom ez bármikor benne van a játékban. Másrészt viszont azt is gondolom, hogy nem véletlenül alakították ki a korosztályokat, mint ahogy az iskolában is egymásra épülnek az egyes évfolyamokban oktatott tananyagok.

Az pedig szerintem nem jelent túl nagy hátrányt, hogy így más csapatokban lesznek olyan játékosok akik már nagypályás múlttal a hátuk mögött érkeznek az EK-ba, hiszen ott az első év a tanulásról szól. ELképzelhető, hogy nehéz lesz az az első év, de a tanulópénzt általában mindenhol meg kell fizetni.

Eddig csak a játékosokról írtam, de ne feledkezzünk meg a kapusokról sem. Erről is hosszan lehetne értekezni, de azt hiszem túl hosszú voltam már így is... :)
@MeLa: Nagyon sok igazság van abban amit írtál, viszont az én tapasztalatom ( hangsúlyozom az én tapasztalatom ) az, hogy amikor a fiam a Starsba került nem volt mini csapata ezért az a 5-6 gyerek az EK-ban edzet, Szlovákiába jártunk játszani, ekkor a fiam 7 éves volt. Úgy vettem észre, hogy az ellenfelek látták a tudás és méretbeli különbséget ezért nem is üközték le viszont ő próbálkozott. A Gyima nagyon figyelt arra mikor mehetnek fel a mini gyerekek és nekik nem kellet védekezniük csak támadni. Nagyon szerette ezeket a mérkőzéseket. A 2008-2009-es szezonban még mindig miniként szerepelt a gyerek de mivel az EK foghíjas volt ezért megint játszottunk a nagyokkal a 3.sorban, jelzem itt sem volt gond,sőt már tudtak érvényesülni is a "picik".Sajnos a Dunaújváros nehéz falat volt inkább A-sok mint B-sek voltak de nagyon jót játszottunk velük is de az eredmény megmutatta a különbséget, ettől eltekintve nagyon jó volt a szezon, és a 2009-2010- es eseményeknek mint első éves EK játékosként vág neki a gyerek de 2 igen hasznos EK évvel a háta mögött. Jelzem a csapat kényszer pályán mozgott és lehet ,hogy ez nem a legjobb megoldás de nekünk pozitívan jött össze.
@mela Vegyünk két gyereket EK 1998 január 1 és EK 1999 dec 31. különbség: 2 év
és most másik kettőt: MINI 2000. jan 1. és EK 1999 dec 31. Különbség 1nap és mégii két korosztály.
Ez az életkoros rendszer nem jó, de nincs más.

Két ötlet a különbség csökkentésére: szeptemberi évforduló és a késöbbiekben éves korosztálybontás.

@gumikigyo: Én azt gondolom egyébként, hogy sokkal rosszabb kisebb gyerekek ellen játszani, mint nagyobbakkal.
Kicseszés egy négy évvel fiatalabbat odaengedni, mert akkor nem lehet játszani a "nagyoknak" normálisan. Olyan mint a beöltözetlen kapus, egyszerűen félted, nem teszed oda magad, aztán jön a nagyobb gyerek szemben és elgázol. Nem lehet egy meccset úgy lejátszani, hogy megnézed ki jön szembe és mérlegelsz. Így kicsit olyan gyerek-szülő hangulata lesz, ami persze jó, de más műfaj.
@ob4:

Szerintem az OB1-ben indítsuk el a legjobb szuperminiket. Superminiselection néven. Szétzilálnák a védelmeket.

:)
@ob4: Mint írtam a Szlovák gyerekek nagyon kulturáltan játszották a maguk jégkorongját, nem volt olyan gyerek-szülő hangulata mint ahogy írod. gyönyörűen meghúzták a cseleiket a picik mellet és nem volt sérülés mert nem volt velük kemény ütközés. A srácok meg sokat tanultak mert éles körülmények között látták a cseleket. Sajnálom ha nem volt részed ezt, vagy hasonló játékot látnod de hidd el ha az első évben nem is de a második évben már igenis volt létjogosultságuk ezeknek a mini gyerekeknek EK-ban játszani, ezt igazolja a sokk gól amit a mini gyerekek szereztek a mi EK csapatunkban
Nem abba az irányba csúszott el a polémia , amit én érzékeltetni szerettem volna. A lényeg, a ma még lemaradó, de jó fejlődési potenciállal rendelkező, a hokit viszonylag későn kezdő 98-99 születésű srácoknak adunk meccs lehetőséget a második csapat beindításával. A MAC nál tehát nyolc gyerek marad meccs nélkül. Nálunk ezekhez a srácokhoz hozzuk fel a megfelelő fizikai, technikai felkészültségű, utolsó éves miniseket.Ők a kiegészítők. A korosztályt elérők mindig játszani fognak, ha az edzésmunkájuk és fegyelmezettségük lehetővé teszi ezt.
@oldspieler: az utolsó mondatodra helyezném a hangsúlyt, valamint arra amit én írtam: "...a MAC-ban sajnos a '99-es korosztály elég foghíjas, így jelen pillanatban az EK-ban 26 gyerek szerepel a listán...". A "szerepel a listán" és "az edzésmunkájuk és fegyelmezettségük lehetővé teszi" között azért van különbség. Természetesen semmi nem zárja ki azt, hogy megfelelő létszám esetén a "B" csapat is induljon tornákon vagy szerepeljen edzőmérkőzéseken, de annak semmi értelme, hogy állandóan azért kapjon egy egyesület büntetést, mert nem tud megfelelő létszámban kiállni egy B csapata mérkőzésére. Persze még lehetnek csodák, s ha szezonkezdetig olyan létszámra duzzad fel az EK, hogy ez a biztos indulást lehetővé teszi, akkor a vezetők biztosan megtalálják a módját az utólagos nevezésnek... Gondolom én. :)
@MeLa:

Nem vagyok érintett, de teljesen lehetetlen, hogy a szövetség, mondjuk a MAC-al indítson egy olyan csapatot, ahol az olyan gyerekek játszhatnának akiknek a klubjuk nem tud játéklehetőséget adni, mondjuk későn kezdő, ezért még nem beépíthető, vagy abban a korosztályban nem versenyző csapatban játszó gyerekek?
Pl MAc 8 gyerek Jégkert, Gepárd, stb mindenki adhana gyereket, persze "otthon" edzhetne.
Lehet, hogy ez a Magyar viszonyokban illúzió?
Így sok gyerek veszik el szerintem a sportnak, és ezt nem szabadna engedni.
Egy közös cél kell, hogy vezérelje a hazai hokiban tevékenykedőket. Nevezetesen, minél kevesebb serdülő és ifikorú játékos fordítson hátat szeretett sportunknak. Nonszensz, hogy a két legnagyobb létszámú utánpótlással rendelkező fővárosi csapat, ifikorára szinte elfogy. Ezért van szükség minden alsóbb korosztályos srác versenyeztetésére, még akkor is , ha nincs fényes győzelem.
süti beállítások módosítása