HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fjodorov érkezik, Afinogenovot várják

2009.05.27. 15:20 kovacsistvan

Zigmund Pálffyt megkereste Alekszandr Medvegyev, hogy igazoljon a SZKA-hoz, a szlovák gondolkodási időt kért. Szergej Fjorodov követte öccsét, Fjodort a Magnyitogorszkhoz, a decemberben 40 éves játékos 1990 után újra odahaza játszik. Viktor Kozlov szívesen menne a Szalavat Julajevhez. A vb-döntő győztes gólját szerző Alekszandr Radulov többé nem megy vissza Nashville-be, marad Ufában. A Dinamo Moszkva úgy számol, Makszim Afinogenov a fővárosba szerződik, a buffalói nyáron szabad ügynöki státusba kerül.

A Lada és az Ak Barsz játékost cserélt: a kazanyiak Mihail Zsukovot adták Jevgenyij Ketovért cserébe. Az Atlant két Oleget is leigazolt: Kvasa a Traktortól, Petrov az Ak Barsztól érkezett. A majdnem teljes pályafutását Jaroszlavlban töltő  Ilja Gorohov elhagyja szülővárosát, visszatér 1997/98-as csapatához, a Szalavat Julajevhez. Az ukrán Konsztantyin Kaszjancsuk a Dinamo Moszkvától a CSZKA-hoz ment.

Daniel Tjärnqvist tavaly a Lokomotivtól igazolt a Colorado Avalanche-hoz, de egy év után visszatér Jaroszlavlba. A Nyeftyehimik megszerezte a Tampa Baytől a cseh Radek Smolareket, a Metallurg Novokuznyecktől Nyikolaj Szjomint. A finn Petri Kontiola az Iowa Chops, Toni Koivisto a Kärpät Oulu után a Metallurg Magnyitogorszkban folytatja pályafutását. A szlovák Roman Kukumberg egy év után visszatér Oroszországba, de most a Ladához érkezik, míg a szintén szlovák Jaroslav Obsut a Luleától a Szpartakhoz szerződött. Mivel Vjacseszlav Bikov, az új edző nem tart igényt a Szalavat Julajev cseh játékosaira, ezért Michal Mikeska és Leos Cermak a Szibirhez igazolt.

48 komment

Címkék: átigazolások khl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy kár hogy Fjodorov nem jön a Lokomotivhoz, kedvenc játékos, kedvenc csapatnál :D. Na nem baj, legalább nem Moszkvába ment :).
húú szépen szippantják el az NHL-ből az orosz és európai játékosokat!
Ha ez így megy csak kanadaiak (és pár amerikai) maradnak az NHL-be! :)
Nem tudom pontosan megmagyarázni miért, de mindig valamiféle elégedettség költözik belém, mikor NHL-ből KHL-be való igazolásokról olvasok :D Bár jobban átgondolva mégis tudom miért: a KHL amellet, hogy egyre színvonalasabb, továbbra is tekintettel vannak a játékosok hovatartozására, és úgy néz ki egyre többeknek vonzó az, hogy a klub miatt nem kell lemondania hazája válogatottjáról.
Hagy legyek - egy kicsit a szerkesztő kollégákkal is szemben állva - a NHL védőügyvédje. És hagy szítsak egy kis vitát ebben a témában. Nyilvánvaló, hogy a KHL már olyan szinten áll, illetve olyan fizetéseket kínál, amiért egy-egy orosz, vagy európai játékosnak érdemes haza menni. Azt azért egyelőre látni kell, hogy olyan játékosok (legyen az európai, vagy akár kanadai, amerikai) igazol a KHL-be, aki saját csapatukban nem tudtak meghatározóak lenni, vagy éppen karrierjük utolsó éveit szeretnék hazai környezetben befejezni. Az igazi csoda, és a KHL csodája az lenne, ha mondjuk Ovecskin, Malkin, Dacjuk, vagy netán a legfiatalabbak közül Varlamov, vagy Nyikita Filatov döntene úgy, hogy inkább a KHL-ben folytatja. Nyilván a Medvegyev-féle ligának ez a célja és a törekvései ellen sem érzek semmi ellenvetést, mert ha nem megy annyi európai Észak-Amerikába, akkor az ottani tehetségeknek is több esélyük marad, de ez nagyon, de nagyon messze van még. Szerintem.
Én amúgy annak örülnék, ha egy kanadai játékosnak nem kellene az AHL-ben senyvednie mert a posztján mondjuk 12 svéd játszik. De hát más sportágakban is látjuk. Az első és a legfontosabb az eredmény. Az összes többi csak utána jön.
Hát, lassan idejét múlt szószedet lesz az a ma még -talán - tény, mely szerint a KHL a világ 2. legerősebb bajnoksága. Pár vb, esetleg olimpia bajnoki cím az oroszoknak, egy két meccs az NHL- csapatokkal, és.....

Bárhogy is alakuljon, nálam az orosz hoki olyan mint a brazil foci... ÖRÖM NÉZNI :-))
Ezt el is felejtettem leírni, ami tény: Ahogy az oroszok korongoznak, az olyan, amikor Pelé, Jairzinho, Raí, Zico, Ronaldo és Ronaldinho futballozott. Mindent tudnak, amit ezzel a játékszerrel tudni kell.
@Ryan O'Brien: Ezzel, és a fentebb írt kommenteddel is egyet kell értsek Ryan ...
Szinvonalában elérheti a KHL az NHL-t egy idő múlva.De az még azt gondolom odébb lesz, mire úgy beivódik a szurkerekbe mint az NHL. A Körités és a kerités is még egy kicsit más.
@Ryan O'Brien: Tök igazad van. Én azért sajnálnám, ha Fjodorov meg Viktor otthagynák a Washingtont...

Ami viszont durva, hogy láttam Anna Kurnyikováról egy filmet /már nem tudom melyik remek csatornán - az ugye köztudott, hogy Fjodorov neje is volt egy ideig/ és mutatták régi felvételen, amikor Fjodorov ment ki az NHL-be elmesélte, hogy előbb a családját kellett kimenekíteni a CCCP-ből, aztán merték csak bejelenteni, hogy leszerződött az NHL-be - mert féltek a megtorlástól...
A Dinamo Moszkva nagyon bekemenyitett a kovetkezo szezonra. Kivancsian varom mar a szezon kezdetet
@csiki hokis: A Dinamo is erősödött, de a Metallurg is odacsapott rendesen most az átigazolásoknak.
@kovacsistvan: Ott nem voltak valami anyagi gondok szezon kozben? Vagy csak rosszul emlekszem? Nekem mindenesetre a Dinamo igazolasai tetszenek jobban. Megtartottak Weinhandl-t, na meg Omark, Harju, Afinogenov. Jo kis csapat lesz ez
ahogy itt olvasom a neveket,csupa csupa karrierje csucsán lévő,világhírű játékos szalad a KHL-be:)))
@csiki hokis: Szerintem a másik Metallurgnál, a Novokuznyecknél volt gond. A Magnyitkánál ott van Marek, Rolinek, Kudrna, két Fjodorov, Kontiola, Koivisto, Atyusov; már csak kapus kell nekik
@Ryan O'Brien: Teljesen egyetértek. Pályája zenitjén levő játékos nem fog KHL-be menni. Még jó sokáig. És nemcsak a pénz miatt. Az NHL egy intézmény majd' évszázados hagyományokkal. Ezt pénzzel nem lehet kompenzálni. Egy Tour de France nem azért a legfontosabb kerékpárverseny, mert nagy a díjalap. Talán 15 éve is már, hogy Münchenben megrendezték az első Grand Slam kupát. 1 millió dollár volt az első helyezett díja. Már nincs ilyen torna. Wimbledonban nincs ilyen pénzdíj, de 150 éves hagyománya van.

De egyébként én nem bánnám, ha más európai játékosok is elmennének Oroszországba. Egyrészt talán kialakulna egy egészséges rivalizálás a két liga között, másrészt, mint az észek-amerikai hoki híve, több kanadai/amerikai játékos kapna bizalmat NHL csapatoknál.
@Walmer: "Pályája zenitjén levő játékos nem fog KHL-be menni. Még jó sokáig."

Bocsánat, de Radulov akkor micsoda?
@kovacsistvan: En ugy emlekeztem, hogy ezeknel. Na de jo, hogy nincs gond. Kire tippelnel te vegso befutonak? Vagy ez majdnem lehetetlen. Nalam a Kazany, Szalavat Julajev es Dinamo Moszkva harmasabol kerul ki a vegso gyoztes
@Walmer: "De egyébként én nem bánnám, ha más európai játékosok is elmennének Oroszországba."
Jagr, Niko Kapanen, Stümpel, Mezei, Vasicek, és ezek csak a tavalyi nevek. Idén is van még szép számú csatlakozó.
@Walmer: Ennek az elmeletnek ellentmond Radulov, Harju es Omark KHL-be szerzodese
@D. Gromov: A kivétel, aki erősíti a szabályt
@csiki hokis: Tájékozatlan vagyok: ki az a harju? Ki az az Omark?
ha azt írod, hogy Rdulov, Szjomin, Zetterberg, akkor fejet hajtottam volna;-)
@kovacsistvan: Ahogy korábban mondtam: Örülök neki.
@Walmer: vagy az első fecskemadár? de van jobb név is: alekszej morozov 2004, 27 éves kora óta kazany, esze ágában sem volt visszamenni
@D. Gromov: Morozov az NHL lockout miatt ment haza. Aztán jól érezte magát, ment neki a játék, jól is keresett, miért ment volna vissza? Ha nincs elmaradt NHL szezon, nincs a bizonytalanság, valszeg még mindig ott nyomná. Persze ez csak az én véleményem.
@Walmer: tudom, hogy miért ment haza. meg azt is, hogy miért nem ment vissza. csak azt akartam mondani, hogy nemcsak kiöregedett sztárok vannak oroszországban, hanem olyanok is, akik megállnák a helyüket az nhl-ben. amit nyilván a nagyrészben khl-esekre épített orosz válogatott vb-sikere is bizonyít
@Walmer: A sved hoki legnagyobb igeretei. Akik a KHL-t valasztottak az NHL-el szemben :) de te jol tudod ezt
@csiki hokis: nem akarlak se téged se őt bántani, de a vb-n is egy nagy nulla volt. A svéd legjobban hypolt és overrated ígérete inkább valószínűbb.
@D. Gromov: ebben tökéletesen igazad van. A KHL minden játékosa megállná a helyét az NHL-ben. Az, hogy húzóemberek tudnának-e lenni NHL csapatokban, mint egy Malkin, Ovi, Backström, Lidström, Elias, stb. már más tészta. Nyilván vannak ilyenek is (pl. éppen a már említett Radulov), de a KHL-es sztárok nagy többségére ez szerintem nem igaz.

A KHL-re épült orosz válogatott pedig azért lehet oly sikeres a vébéken, mert akkorra már vége a bajnokságnak. Az NHL-ben meg a legjobbak még javában nyomják. Azért a svédek nagyon máshogy festettek volna az NHL játékosaikkal. Mint ahogy kanada, vagy az USA is. meg nyilván az oroszok is.
A dolgot persze az is bonyolítja, hogy az észak-amerikai játékosok nagy része akkor sem jött át, mikor erre volt lehetősége (lásd San Jose Sharks például).
@durex26: Ha a pontjait nezed akkor tulzas, hogy egy nagy nulla lenne. Azt, hogy felkaptak es Te ezert nem szereted, errol en nem tehetek
@csiki hokis: A pontjai tényleg nem azt mutatják de annak több mint felét a norvégok (vagy hasonló) elleni sok nullás meccsen szerezte, tét meccseken nemigen villogott. Én nem Őket nem szeretem, hanem a hypolást. Jók kétség sem fér, de 2.5 millát nem ér, az biztos, és azért várom, hogy khl-ben is legyen fizetési sapka, hogy meggondolják kire mennyit dobálnak, mert így nem lesz jó vége. Még a draft meg sem volt, és már mekkora szakadások vannak a topp és a többi csapat között.
@Walmer: Véget ér ott a KHL-lel együtt a svéd, cseh, finn, német, stb. liga is. És mégis.
@durex26: Ha Omark és Harju a Lokomotivba mentek volna, akkor szimpatikusabbak lennének? :)
@durex26: A fizetesek az biztos, hogy el vannak tulozva. De lassan mar mindenhol. Lasd a csiki csapatokat is :)
@kovacsistvan: Ennyi pénzért biztos nem :). Akkor inkább kapja meg Gelasvilli, vagy Nikita, ilyen szintű játékosok vannak bőven nálunk is a fiatalok közt. De majd elnézem ahogy elkorizgat a Dinamó negyedik sorban :). Kicsit nagyképű vagyok, de meggyőződésem, hogy hiba volt :). Ha rám cáfol szezon közben, levélben kérek tőle elnézést :).
@durex26: @csiki hokis: Elvileg van fizetési sapka. Csak vannak jól, és kevésbé jól fizetett játékosok. Ez a nagy különbség az NHL-lel szemben, a harmadik-negyedik sorok minősége.
@durex26: Rad fog cafolni, es a Dinamo egyik legjobb jatekosa lesz. Minimum 60 pont
@kovacsistvan: Szerintem mindenki jol van fizetve, csak egyesek tul vannak fizetve :)
@kovacsistvan: tényleg van, 23.5 milla euro. És ebből 6.8-at lehet költeni négy "sztárra". Itt már csak az a kérdés, hogy mit értünk sztár alatt, mert dinamo, cszka, ufa, avangard szinte az egész sztár :(. És ha a fizetések se publikusak ki tudja felügyelni ezeket?
@durex26: Rendben. Az elnezest kero levelet meg nekem is irhatod majd :)
Fedorov szerintem levezetni ment haza. Nem lep meg a döntése.
A KHL-ben sok a pénz, csak tudnám miből.
@FedorovS: olaj, hadieszköz exportálás és persze a jóöreg orosz vodka.
Na Jasin Szentpéterváron kötött ki. Sok sikert neki a kirakatcsapatban :D.
@durex26: Viszsaja Ligás, felröppent róluk, hogy a Vityaz helyére jönnének, de a semmiből nem tudnának előrántani kellő pénzt, úgy néz ki.
@durex26: Nem lesznek ott. Csak az idei 24 csapat lesz ott. Csak a biztonság kedvéért Gazovik (és Avtomobiliszt)-játékost nem draftolhatnak.
süti beállítások módosítása