HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Erős magyar magot akarunk kialakítani

2009.05.20. 19:37 F. Kapus

Ha az Alba Volán 19-nél megfogalmazott tervek teljesülnek, jó csapat játszhat jó meccseket a következő EBEL-szezonban Fehérváron. Ocskay Gábor sajtótájékoztatón jelentett be fontos dolgokat a mai napon. Úgy gondoltuk, olvasóink szívesen vennék, ha elmélyednénk a részletekben, ezért az esemény után hosszú telefonbeszélgetést folytattunk a szakosztály-igazgatóval. Az alábbiakban nemcsak a részben máris vihart kavart átigazolási kérdésekről beszéltünk, hanem például a hároméves, középtávú tervekről, a szponzorokkal folytatott egyeztetésekről és az EBEL-es tv-közvetítések esélyeiről is. Sok jó hírünk van, kíváncsian, bizakodva várjuk a fejleményeket.

Az új edző és a célok

"Jarmo Tolvanen 1+1 éves szerződést írt alá. Ez azt jelenti, hogy az alapszakasz után, a playoff előtt döntünk arról, közösen folytatjuk-e a következő évben. Kóger István személyében második másodedző érkezik a vezetőedző segítségére, Énekes Lajos mellé. Kóger elsődleges feladata a fizikai felkészítés lesz, emellett az ifjúsági csapatot is rá bízzuk. Mindennek alapfeltétele, hogy meg kell szereznie a szükséges edzői képesítést, el kell kezdenie a tanfolyamot. Tolvanen a héten itt van, találkozik a játékosokkal, elmondja elképzeléseit, a két edzővel is megbeszéli, hogyan folyjon a felkészülés a távollétében. Utána hazautazik, július 15-én tér vissza. Otthon sem pihen, játékosokat néz meg, elsősorban három légiós védő megszerzésére koncentrál. A harmadik szezonunkat kezdjük az EBEL-ben, ezúttal is a nyolc közé, azaz a rájátszásba jutás a célunk."

Régi és új játékosok

"A tavalyi keretből egy játékos sem jelezte eddig, hogy távozni szeretne, még az 5-6 lejárt szerződésű hokis – Szuper, Palkovics, Fekete, Horváth és még néhányan – sem.

Tóth Adrián és Maklári Erik profiszerződést kap. Fodor Szabolcs, Rajz Attila és Hajós Roland átmeneti, szeptember elejéig élő kontraktust ír alá. Ez tavaly is így volt néhány játékosunknál. Hármójuknak a felkészülési mérkőzéseken bizonyítaniuk kell az új edző előtt, hogy a végleges keretben a helyük. A fiatalok közül Balogh Bálinttal és Kovács Viktor Lászlóval is tárgyalni fogunk, őket is szeretnénk megtartani.

Tárgyaltunk Magosi Bálinttal, a dunaújvárosiak csatárával. Szóban megállapodtunk a fiatal játékossal, kijelentette, az Allba Volán 19-ben szeretne játszani a jövőben. Tudjuk, hogy élő szerződése van a Dab.Docler csapatánál, de innentől már a két csapat ügye, hogy megállapodjon a váltás feltételeiről. Ezek a tárgyalások még tartanak.

Szintén tárgyaltunk jó néhány válogatott játékossal, Kóger Dániellel, Ladányi Balázzsal és Vas Mártonnal. Vas Jánossal és Peterdi Imrével még nem, velük csak ezután ülünk le beszélgetni. Természetesen nagyon valószínű, hogy a sok felsorolt hokis közül nem mindenki folytatja Székesfehérváron. De erős magyar magot kívánunk kialakítani, egy bő, 27-28 fős keretet, amelynek a fele hazai fiatal hokis lesz.

Négy-öt külföldiben gondolkodunk, akik közül három védő lesz, egy pedig center. Az sem titok, hogy ez utóbbi terveink szerint Nathan Martz lenne, akit Palkovics Krisztián társaként képzelünk el. A svéd Byströmöt is szeretnénk megtartani.

Jó esély van arra, hogy Mihály Árpád a Volánban folytassa pályafutását. A HC Csíkszereda csatára és menedzsere az erdélyi csapat körüli helyzet miatt valószínűleg távozik. Beszéltem a támadóval, aki nyitott arra a lehetőségre, hogy nálunk folytassa. Tárgyaltam menedzserével, Csató Imrével is, ő is szeretne nekünk segíteni. Nagyon csalódott a HC-nál történtek miatt, szeretnénk, ha együtt tudnánk dolgozni a jövőben. Vele jövő héten tisztázzuk a feltételeket."

A jégcsarnok és a szponzorok

"Fontos elmondani, hogy itt volt Cser-Palkovics András önkormányzati és parlamenti képviselő is. Kinyilvánította, amíg az Alba Volán az EBEL-ben szerepel, a város teljes mellszélességgel a szakosztály mellett áll. Örömét fejezte ki, hogy a jégkorong a város leglátogatottabb sportága, és büszkeséget jelent a székesfehérváriaknak, hogy az A csoportos vb-n tucatnyi játékosunk neve mellett a fehérvári csapat neve szerepelt.

Szó esett a három szakaszból álló csarnokfelújításról. Idén a cső- és technikai rendszer cseréje valósul meg, ez mintegy 90 millió forintos beruházás. Jövőre komoly energetikai és hőszigetelési beruházás következik, 280 millió forint értékben. Mindkettő EU-s pályázati pénzből valósul meg, utóbbinak akár 80%-át is ebből fedezik. Két év múlva megépülhet a második pálya, amely szabvány méretű, szigetelt tetejű, de nézőtér nélküli lesz. A jégcsarnok fontos funkciója az iskolai sport ellátása is, sok idő áll az iskolás fiatalok rendelkezésére. Ez az idő is bővülni fog a második pálya létrehozásával.

Ami a szponzorokat, támogatókat illeti, Két-három lehetséges partnerrel tárgyalunk, vannak biztató dolgok, de nem akarunk semmit elkiabálni."

Középtávú tervek

"Farmcsapatot nem indít az Alba Volán, tehát a Mol Liga ismét szegényebb lett egy csapattal. Ennek oka kettős. Egyrészt kevés a játékos, másrészt anyagi okai is vannak a döntésnek. A farmcsapat történetét pozitívan ítélem meg, 10-12 játékosunk lesz a következő EBEL-szezonban, akiket onnan építettünk be a nagycsapatba.

Hároméves, középtávú tervként azt állítottuk fel, hogy 6-8 fiatal hokist adjunk a magyar válogatottba kimondottan a jövő évi keretünk 10-14 fiatalja közül."

A felkészülési program

"Adott a felkészülési program. Augusztus 14-15-én egy magyar csapattal, valószínűleg a Dab.Doclerrel játszunk, aztán Sosnowiecbe utazunk egy komoly tornára, valamikor 20-a környékén. Szeptember 1-jén a szlovák extraligás Zvolennel játszunk Zólyomban, 3-4-én megtartjuk az ifjabb Ocskay Gábor-emléktornát, EBEL-es ellenfelekkel. A Vienna Capitals és az Olimpija Ljubljana már biztos résztvevő, negyediknek a Klagenfurtot hívtuk. Ha nem jönnek, akkor a Graz vagy a Linz kerülhet szóba. Finn mesterünk az EBEL-rajt előtti utolsó hétre már nem kért mérkőzést. Még augusztus végére várható egy találkozó a felsoroltakon kívül, de az nem biztos egyelőre.

A csapat világbajnokságon nem járt játékosai jövő hétfőn kezdik meg a felkészülést, a többiek egy héttel később, akkor találkozik a komplett csapat, onnantól arccal a munka felé lesz a jelszó. Reméljük, remek társaságot sikerül összegyúrni idén."

Alba Volán 19 a televízióban

"Anyagilag még le kell zárnunk az előző szezont, ezt nem titkolom. Nem felhőtlen a helyzet, nagyon sok a feladat. Jó esély van rá, hogy az RTL Sportklub Tv-jével komoly mérkőzésszámra sikerül szerződést kötnünk, és a magyar hokirajongók több mint húsz mérkőzésünket élőben láthatják. Muszáj is növelnünk az érdeklődést, a nézőszámot és a bevételeinket, mert ugyan egy 50 milliós teher lekerült a vállunkról, de az euró árfolyama miatt legalább annyi pénzt kell összeszednünk, mint tavaly."

121 komment

Címkék: alba volán ebel ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én fehérváriként mondom, hogy nem szerencsés minden válogatott játékost a volánba gyűjteni. Persze akik azért nem jutnak el a megfelelő szintre, mert nem olyan csapatban játszanak, azok persze jöjjenek, de nem feltétlen előnyös más jó csapatoknál játszókat is idecsábítani. (válogatott szempontból) Jobb lenne szerintem a több lábon állás. Ne egy klubon múljon a válogatott szerepése.
Most akkor hány csapat maradt a Mol ligában, 6-7?
Hát nem tudom ezek után hogyan fog indulni.

Valami szlovák vagy nem tudom milyen csapatokat kéne bevenni de erre nem sok esély van.

elég gáz lesz a 2009-2010 es szezon.
@ifjvit: Nálad a pont! Én sem érzem jó ötletnek a válogatott többi tagját a Volánba hozni, na nem mintha nem tudnék elviselni egy Pedró-Ladányi párost. Eddig azért volt jó, mert nem egy stílusú hokit játszottak, ha ezt összehozzuk, nem biztos hogy ütőképesek leszünk.

Zsootika: én is keseregnék, ha Sofit, Jobb Dávidot,Tokit vagy bármelyik játékosunkat elcsábítaná egy magasabb bajnokságban játszó csapat, de bár sikerülne Nekik....
Érdekes, hogy az a nyápic (vasággyal 40 kiló) Cser-Palkovics mindig csak a választási kampányok idején találja meg a Volánt! Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány meccsen volt kint az utóbbi 6-8 évben!
@barney's: Azt hiszem Te érted hogy mire gondolok. :)
@waldy71: Ajánlom az indexes cikk elolvasásást a dunaújvárosi sportokról és akkor nem beszélnél marhaságokat;)

Egyszerűen nincs tőkeerős szponzor aki a felnőtt csapatokra áldozna. Abban meg egyetérthetünk, hogy nem az önkormányzat feladata lenne a profi klubbok eltartása. (legalább is felnőtt szinten)
Az utánpótlás más tészta. De arra áldoznak is.
A MOL Liga szétesése nagyon hazavágja a romániai és a magyar hoki fejlődését. A Volán és a Válogatott (felnőtt szinten) hátország nélküli szigetként fog így működni.
@Fly_G_Fly: Nekem nem tisztem megvédeni, mert egyáltalán nem kedvelem sem őt, sem a pártját, de az Ebel meccseken mindig ott volt...
@Fly_G_Fly: Ezzel most vitatkoznék. Cser-Palkovics András, nagyjából minden hazai EBEL meccsen kinnt volt idén. Sőt a kisfia igazi volán és rolba fan:))
Mint a CSAPAT szurkolója nagyon örülök a híreknek. Sok sikert kívánok a tervek megvalósításához!

Viszont, mint szurkolói magatartás/véleménynyílvánítás mellett nem mehetek el szótlanul. Mindenki védi a saját klubját, csapatát, játékosait... Ez eddig rendben is van, csakhogy nem szabad szemet húnyni afelett, hogy azok a játékosok, akikről beszélünk, akikről e cikkek szólnak húsvér emberek. Emberek, akiknek saját életük, családjuk, érzéseik és álmaik vannak. Nagyon sajnálatos dolog, hogy el kell szakadniuk otthonuktól, meg kell alkudniuk azért, hogy álmaik teljesüljenek, hogy boldogok legyenek, hogy elérjék céljaikat. Vajon Szélig Viktor világ életében arról ábrándozott, hogy Franciaországban légióskodjon? Talán ha ugyanaz a fizetés, ugyanaz a körülmény lenne Újvárosban, mint ahol most van, vajon akkor is ott élne? Pedró vajon jönne Fehérvárra, otthon hagyva a gyönyörű kislányát, feleségét hogy aztán az év kétharmadát buszon töltse, hogy ha a DAB-nál ugyanazok a feltételek meglennének? Ezek a sportolók az életüket áldozzák erre a sportra. Nekik sem mindegy, hogy 1000 vagy 5000 €-t keressenek egy hónapban. Valószínüleg az sem mindegy, hogy 500 vagy 3500 szurkoló előtt lépjenek pályára és talán a ligákbeli szint különbség sem mindegy. Erre senki nem gondol, csak arra, hogy minek kell ennek meg annak elmennie ide vagy oda. Ráadásul mindezt még fűszerezik páran a jó magyar "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitással. Kinek nem inge, ne vegye magára. Ja és a fent említett összegek kitalált adatok, semmiféle valóságot nem tükröznek. Uff én beszéltem. Most megint kimorogtam magam. Hajrá Volán!!!!!!!!!!
@Föld-lét: Inkább jöjjenek ukrán csapatok sok tapasztalt vetránnal. Horvátok nem jönnek és a szlovák csapatok sem jönnek. Esetleg jöhetne a kieső csapatok helyére pár szerb csapat.
@Föld-lét: Inkább jöjjenek ukrán csapatok sok tapasztalt vetránnal. Horvátok nem jönnek és a szlovák csapatok sem jönnek. Esetleg jöhetne a kieső csapatok helyére pár szerb csapat.
Mihály Árpinak van magyar állampolgársága vagy légiósnak számítana?
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból:Ukrán csapat már a nagy távolság miatt sem tudna jönni. 1-2 szerb talán nem lenne hülyeség.
Mindenki azt mondja, hogy jó lenne mégegy csapat aki Volán szintű. Ez csak úgy lehet, ha az adott csapat szépen felépíti magát (vagy jön egy miliárdos és összevásárolja magát, de ez nem hosszútávú koncepció). Elhatározza, hogy fiatalokra építve pár év alatt összehoz egy ütőképes csapatot. De szponzorok csak akkor jönnek, ha van eredmény is. Eredmény akkor jön, ha fel tudja építeni a csapatát (vagy hirtelen csodát művel és egy csapatnyi sztárjátékos nevelődik ki egy éven belül). Az úgy nem megy, hogy minden évben lecápázza a legjobb hazai klubb a legjobb játékosokat a "magyar hoki érdekében". Mert így a kiscsapat nem tud előrébb lépni ha a feje tetejére áll akkor sem, viszont ha egyszer összeomlik, akkor azt az élcsapat is elég erősen meg fogja érezni, mert nem lesz honnan meríteni.
Azért ezen is gondolkozzatok el a "magyar hoki érdekében"
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: az ukránoknak nagyon örülnék de ott sajnos a távolság a probléma, és sok átszállásos repülőút volna szükséges
A szerbeket nem tudom, hány csapatuk van?
@nagypi: Szerintem nincs magyar állampolgársága, de 1-2 szezon alatt könnyen elintézhető.
@M.Lac:
Ebben nincs is semmi kivetni való. Ami sok embernél kiveri a biztosítékot, az a "az magyar hoki érdeke".
Amiben van is némi igazság, de ugyanakkor az is az érdeke, hogy ne csak egy erős csapat legyen.
@Föld-lét: @kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból:
És az nagy képtelenség, hogy a mi csapataink kéredszkedjenek be a szlovén bajnokságba? Az minimum MOL szintű. Bár ez is pénz kérdés.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: nono. azért azt ne felejtsük el, hogy ukrajnában csak egy csapat van, a szokol kijev, és az az előző szezonban az orosz másodosztályban játszott, a következőben pedig a fehérorosz nyílt bajnokságban fog. vannak mások is, de azok nem lennének méltó ellenfelei egyetlen mol ligás csapatnak sem. szóval, ez nem volt egy reális felvetés
@OliBLOOD: Teljesen feleslegesen kínozod magad, el sem jut a hsz-ed lényege a megértésig. Ahogy a másik posthoz idézted: "Tovább a 15 éve megkezdett úton"...
Mindig is ez volt a vezérelv a Volánnál és most sem lesz másként. Csak azokat a fiatalokat átvágva érzem, akik EBEL szereplés reményében aláírnak aztán a nagy igazolások miatt nem férnek majd be.
@OliBLOOD: ha ennyire jó fiatalokat képes kinevelni a DAB, hogy évről-évre van kiket eligazolni tőlük, akkor talán ebből kéne profitálniuk, a nagy szponzorok érkezése előtt. Nem kétlem, SŐT! elismerem az újvárosi utánpótlás nevelést, de ha a nyakkendősök nem tudják megtartani az ifjú vagy idősebb tehetségeket illetve nem tud azok eligazolásaikból jelentősen profitálni, addig nem is jut egyről a kettőre a klubotok. Ezt sajnálom, komolyan, de úgy érzem először mindenkinek a saját háza tájékán kéne körbenézni, mielőtt a másokra szórjuk a nagy szavakat.
@OliBLOOD: Mindezt okos és céltudatos szerződésekkel, nemzetközi tornák látogatásával, szervezésével, sok néző stadionba vitelével el lehet érni. Viszont ehez kell egy kőkemény háttércsapat, aki kellőképpen elhivatott. És azt hiszem ez az alapja mindennek. Igenis nekik kellene szponzort felkutatni, pénzt előteremteni. Ha ez minden klubbnál működne, és tényleg professzionális klubokat üzemeltetnének mindehol, akkor igenis jönne a színvonal...
@M.Lac: Egyről beszélünk.
A Volánnak vissza kellene játszania valahogy a magyar bajnokságba is, mert csak így tudja húzni maga után a többieket. Tudom, hogy a heti három meccs mellett ez rohadt nehezen menne, de talán erre is jó lenne a 28-as keret és valami vetésforgós rendszer. Annak hosszú távon nincs sok értelme, hogy egy erősebb bajnokságban nyomul, itthon meg lerohad minden. Egy fecske nem csinál nyarat.
Sztem a francia légió marad, ahol van. És jól teszik. Franciao. 13- ként zárt, nem kell sajnálni őket. Remélem azért erősebb bajnokság(ok)ba is megy 1-2 játékosunk. Vas J. sztem tuti jön, amilyen szezonja volt, nem hiszem,hogy kapkodnának utána. Viszont lesz végre megint egy épkézláb jobbkezes csatár a Volánban és persze pár fiatal védő??
@M.Lac: Ezért lett tavaly hosszútávú szerződés kötve. Most ha a Volánnak kell Magosi, akkor meg kell mondania, hogy neki mennyit ér és ha nekünk ez megfelelő, akkor mehet.
Csak nehogy az legyen, hogy most mi leszünk a magyar hoki ellensége, mert pénzt kérnénk egy szerződéssel rendelkező játékos eligazolásáért...
@OliBLOOD: figyelmedbe ajánlom a Volán honlapon fellelhető szponzori kört. Azt bizony nem a legyek hordták össze, hanem AZ aki szeretne haladni "Tovább a 15 éve megkezdett úton". Lehet utána csinálni. Megértve a bánatod a rossz hírem számodra az, hogy addig amíg ezt a szisztematikus munkát vki nem csinálja végig nálatok, addig nincs sok esély az előrelépésre.

Azt kellene lassan tisztán látnotok, hogy nem a Volán a ti felemelkedésetek gátja, de lehetne a mintája, ha ez nem derogál.
@OliBLOOD: Ahogy én tudom: Magosi akar jönni és nem mi kerstük meg...
@Licsimi: Ez a finom részlet túl bonyolulttá teszi a szituácitó egyeseknek, így nem foglalkoznak vele.
@OliBLOOD: Ha Magosi valóban kell a Volánnak, akkor ki fogja érte a klub fizetni a megállapított díjat. Csúnyán hangzik, mert olyan mint egy vásár, de tulajdonképpen erről szól a fáma. Az irónia pedig teljesen felesleges a mondanivalód végére. Annál is inkább, hisz egyenlőre (sajnos) a fenti kommentek alapján, jelenleg az Alba Volán van ellenségnek feltüntetve.
Ha a KAC és a Vienna leigazolna két teljes magyar sort akkor azt bánná valaki, mert szerintem nem. Az EBEL biztosít egy garantáltan magas színvonalat és egy garantáltan magas meccsszámot és szerintem ez a lényeg. Most mennyivel jobb, hogy Jankó alig játszik Svédországban? Pedró pedig egy sorban nyomathatná Marcival és Godóval egy erősebb ligában, ami a válogatott szempontjából sokkal jobb lenne. Az Újpestnek drukkolok, de még mindig az osztrák bajnokságot látom a legjobb fejlődési lehetőségnek egy hazai hokis számára. Legyen igenis sok magyar egy csapatban amelyik komoly szinten nyomja, ettől még nem omlik össze semmi, mindig van egy kirakat csapat- Riga, Minszk, Zagreb, HC....
@KCs: Sztem meg teljesen mindegy, hogy ki keresett meg kit.

@OliBLOOD: Senki nem mondta h ingyen jöjjön Magosi, azt mondták, h a két klub tárgyal. Viszont ha megfizetjük az árát, akkor ne legyen az, h bezzeg a Volán elviszi a tehetségeket és nem tudtok fejlődni. Mert egészen eddig erről szólt a történet...
@jegib: Azt hangoztatjátok, hogy a magyar hoki érdekében minden tehetségnek a Volánban kellene lenni. Erre én írtam, hogy lehet más is a magyar hoki érdeke. Ezt egyesek megértették, fehérváriak kevésbé.

Mindenesetre elég inkorrekt lépésnek tartottam ma a Volán részéről, hogy bejelentették, hogy Magosi náluk folytatja és ezt kitették a honlapjukra is (igaz később javították)
@Licsimi: Szerintem nem ő az egyetlen aki szívesen játszana a Volánban de ez a tendencia, hogy begyűjtik a legjobbakat összességében nem tesz jót a magyar hokinak.

És igaz, hogy az Ebelben így van esély, és a játékosok is jobban fejlődnek ott, de ha pár év múlva csak egy két magyar csapat lesz és a volán nem szerepel az ebelben akkor mi lesz?
A farmcsapat 3 éves történetének legnagyobb pozitívuma, hogy a kiemelkedő tehetségű ifjú Kóger István feljutott az EBEL csapatba! :D
Örülök,hogy a Volán profin csinálja,azt amit csinál.Ugyanakkor megértem azok kínjait,akik más csapatok szurkerei.Az én fájdalmam meg az,hogy nincs GÖDÖLLŐN hoki.Mennyire irigylem Dunaújvárost.(Minden megoldás érdekel gödöllőihokiügyben)
@OliBLOOD: Sztem te nem igazán veszed, h mi mit szeretnénk. A Volánosok többsége sztem egy erős kohászt szeretne. Erős újpestet erős fradit, erős miskolcot, starst stb. Ez a magyar jégkorong érdeke. Viszont had ne a volánnak legyen a hibája, h ez nincs így. Meg kell teremteni a lehetőséget ezeknek a srácoknak, és perpill sztem hogy nálunk játszanak igenis jó fejlődési lehetőség. Viszont bárminnyire is hihetetlen én sem szeretném h Ladányiék itt játszanak, és nem azért mert nem szeretem Őket.
@Zsootika: ne félj, mi, nem-elfogult-szurkolók megértjük bajaidat. Sőt, egyet is értünk veled, és az az enyhe önirónia az első hsz-ban szimpatikus. Kívánom neked, hogy a Hankook Dunaújváros HC az EBEL play-offjában vitézkedjen, saját nevelésű első sorral :)))
@OliBLOOD: Semmi inkorrekt nem történt, a klub tájékoztatást adott a helyzetről.

Pontosan és korrekten.
@jegib: Már miért lenne a Volánnak érdeke hogy a többi csapat erősödjön ha nem játszik a magyar bajnokságban?
@Video Tóni: A legvégsőbb érdek az lenne, hogy minimum egy 10-12 komoly csapat legyen régi bázisok újjáélesztésével és újak megszervezésével. Ehhez kellenek az elhivatott emberek, akik összekalapozzák a pénzt és komoly szakemberek(ilyenből kevés van Magyarországon), akik megtanítják hokizni a gyerekeket.
@Video Tóni: Talán, mert ez a magyar hoki érdeke. És a Volán is egy magyar csapat. A magyar bajnokcsapat.

Ja és talán, mert az erős magyar csapatokban játszó magyar játékosok versenyhelyzetet teremtenének. Ami emelné a válogatott színvonalát is. Talán mindez az egész sportot eladhatóbbá tenné.

De lehet, hogy mindezekben nincs igazam és Fehérváron a többiek megsemmisüléséért dolgoznak. Csakhát annak tényleg nincs értelme!
Néha nem értem a az ujvárosiak felháborodását, ha tehetséges akkor ugy is otthagyja ujvárost, így legalább itthon marad, és ti is láthatjátok igaz nem Ujvárosban hanem Székesfehérváron egy erősebb ligában. Jobb lenne a Magosi is a Brianconban folyatná? szerintem nekünk nézőknek biztosan nem.
Ettől függetlenül kívánom, hogy erőre kapjon a hoki Dunaujvárosban.
A Volánnak az az érdeke, hogy jó, lehetőleg magyar játékosokat igazoljon.
A játékosoknak az az érdeke, hogy az általuk elvárt életszínvonalon megélhessenek a hokiból, illetve fejlődhessenek.
A magyar hokiért szurkolók azt szeretnék, hogy a szurkolhassanak egy erős válogatottnak és egy erős Fehérvárnak is.

Ha ezek megvalósulnak (és ehhez az Alba játékosgyűjtése alkalmas) több figyelem és szponzor juthat az egész magyar jégkorongnak.
Az Alba keretében soha nem lesz 28-30 játékosnál több. A többi csapat nyugodtan elkezdheti építgetni a jövőt a kiszorultakból!
Szerintem ez így rendben van, legalábbis válogatott szinten, jó sok összeszokott sorunk játékosunk, párunk lesz válogatott szinten. Mégis nagyon fontos lenne, ha Fehérváron kívül is lennének olyan fanatikus, minden hájjal megkent tenni képes és hajlandó emberek, illetve városvezetés, és szponzorbázis, ami lehetővé tenné az érdemi előrelépést. Három Volán szintű csapattal sokkal stabilabb lenne a válogatott. Mi kell hozzá? Évi 250-300M HUF, profi merchandizing stb. Valaki azt írta, hogy könnyű a volánnak, ha az elnökének ilyen hosszú barna nyelve van. És igen. Ha kell, segget is kell nyalni, ha így jön össze a hiányzó rész. Tehát szerintem a városi támogatáson túl mi az, amit ne lehetne a Volán után csinálni?
Mert biztosan az a magyar hoki érdeke, hogy 2 sornyi légióssal álljon fel a Volán az EBEL-ben, miközben 1-1 Dunaújvárosban maradt hokis hatására rohamléptekkel indul meg a (szponzor nélküli) felzárkózás...
@Video Tóni: Nem kellene indulni az ebelben, lehetne az utazásra és a szállásra elköltött pénzeket másra fordítani. De nem hiszem h ezt meg kellene magyarázni
És még valami, hogy oda tart az összes válogatott játékos: te a helyükben hol akarnál játszani? Lássuk, a Volán sokkal több lehetőséget nyújt mint bármelyik hazai csapat, vagy mint Franciaország. Egy erős csapatban erős bajnokságnban egy jó teljesítmény a rájátszásban bárki részére ugródeszka lehet egy jó szerződésre erősebb bajnokságba sokkal több pénzért, főleg ha fiatal vagy.
@jegib: Nincs jobb fejlesztés mint a fiatalokat EBELben játszatni. Nincs ennél jobban elköltött pénz.
@Knapp: Mert biztosan az a magyar hoki érdeke, hogy egyes kiváló játékosok még dolgozzanak a hoki mellett, h megéljenek. Nem is kel OB1 nevezzen mindenki amatőr ligába, oszt jóvan... Komolyan nem értem a károgásokat.
Szuper Levi meg Vas Jankó azért mehetne vmi erősebb bajnokságba, a Brianconi légió hazahozatalát sem látom jó ötletnek, inkább Pedro menjen ki oda :D A Volán elvihetné Jánosit meg Budait sztem simán jók lennének.

Mol liga: biztosan eddig csak a Volán Farm nem indul, vagy valamiről lemaradtam?
@veghist: Olvass előbb aztán válaszolj. Itt már arról a jövőről volt szó, amikor van 10-12 professzionális erős csapat a hazai bajnokságban. És sztem nem csak a régi nagy hoki fellegvárakat kellene ismét pályára állítani, hanem az olyan tőkeerős településeket is mint pl Győr, Paks, Debrecen. Ehelyett pályákat zárunk be... Persze ez is a volán érdeke, met ha pályákat záratunk be, akkor nekünk az olyan jó...
@M.Lac: Lac, itthon gyakorlatilag nem működik a játékospiac, nem lehet játékosok neveléséből élni.
@Borsy: Most például, azt hiszem, a magyar hoki érdeke lett volna az, hogy a Volán farmcsapata megmaradjon még egy-két évig. Ha a Volánnak nem kell, akkor meg meg kellett/lehetett volna próbálni átadni a társaságot egy másik városnak, hogy kicsit hamarabb legyen ott is hoki.
@kerusz: Ez nagyon jó ötlet. A legjobb néhány játékost megtartani (1-2-3fő), a többieket kölcsönszerződés formájában átadni (pl.: Kaposvárnak), aztán, ha tudnak melléjük igazolni pár jó játékost, akkor már ők is hozzászólhatnának a történethez és így még a fiatal játékosok is fejlődnek. Kerusz, szerintem ezt javasolhatnád Ocskay Gábornak!

NAGYON JÓ ÖTLET! Próbáld tolmácsolni felé!
@Borsy: Esetleg szóba jöhetne még Győr, vagy a felmerülő MTK-s szakosztály. Ezek a városok elérhető távolságban vannak és még a játékosok főiskolai/egyetemi tanulása is biztosított lenne.

@kerusz: Ez így igaz, viszont nálunk sincs kolbászból a kerítés. Perpill 1 csapatot tudnak finanszírozni...
összeállt a kép: már tudom kinek a neje a Cser-Palkovics
@Video Tóni: azt kihagytad, hogy voltaképpen menesztették Énekest
@jegib: Pakson valakinek meg kellene győznie az Atomerőművet, az MVM-et és a várost arról, hogy az amúgy az idő jó részében teljesen kihasználatlan pályára engedjék be a hokit.

Az az indoklás, hogy az a pálya a város polgárainak sportolását hivatott elősegíteni. Én ahányszor arra jártam, két-három embert láttam ott korizni. Simán elférne ott a hoki is, de ehhez sok embert kellene meggyőzni.
@kerusz: @jegib: Ha egy másik városban indítanák, akkor az a másik helyszín új szponzorokat is be tudna vonni a finanszírozásba. Emellett még a jegybevétel is több lenne, mivel az emberek ott is láthatnának első osztályú jégkorongot. Így talán megoldódna annak a 20 játékosnak a versenyeztetése. Szerintem ez mindenképp meggondolandó a VOLÁN vezetősége részéről is. Még nincs késő, ez KIVÁLÓ MEGOLDÁS LENNE!
@kerusz: De azért ehhez fogadó oldal is kellene, nem? És a fiataloknak is illene beleegyezni, hogy Győrbe vagy valahova máshová kellene járni heti 2-3 alkalommal... De egyébként miért ne
@Nano: A HC Csíkszereda is megszűnőben van...
@kerusz: Igen sajnos ismerem a Paksi problémát. De sztem ez is főleg kitartás és kellően határozott manager tipus emberke képes lenne megoldani.
@Borsy: Volán franchise :) Na de ne is beszéljünk ilyesmit, mert akkor az lenne a baj, meg Ocskay liga, meg mittomén...
@jegib: Pedig érdemes megfontolni. Ez a VOLÁN és az egyetemes magyar hoki érdekében is nagyon jó döntés lenne. Szerintem a fiataloknak nem lenne rossz. Mivel így az első ligában játszhatnának és még a tanulásuk is megoldott. Pár év múlva, ha megfelelően edzenek, minden és mindenki úgy akarja, akkor ők is lehetnének profi játékosok, akik képviselik hazánkat és jó pénzhez jutnak, amiből meg tudnak élni.
@Borsy: OFF ebben a témában nagyon nagyon sok dolognak kellene klappolnia kishazánkban és sajnos perpill nem azt veszem észre magam körül, hogy túl sok minden klappolna ebben az országban. Focisuli / kollégium mintájára lehetne simán hokisuli/kollégium is, sztem meg is lehetne tölteni, cserediák program meg minden. Rengeteg ötletem lenne, nekem is illetve sokan másoknak is. viszont most ott tartunk, h csarnokokat zárunk be. Szóval nincs miről beszélni sajnos... ON
@Knapp: azért azt talán Te is érzed, hogy miközben a komplett magyar junior korosztályból (19, 20 évesek) idén nem lehetett egy 20+2 fős válogatott keretet sem összehozni, addig nem túl egyszerű elvárás a többi csapattal szemben hogy a "maradékból" jót építsenek...
@jegib: hát a paksi probléma megoldásához asszem, neuroncserére lenne szükség annál a három embernél.
@jegib: Ilyen mindenkinek jó döntés meghozatala érdekében érdemes lenne, a rossz hagyományokkal szakítani. Vidéki városban talán jobban lenne rá igény, mint a fővárosban ennek a franchise rendszernek. Én azért bízok benne, mivel ez mindenkinek jó lenne:Volánnak, az egész bajnokságnak, egy új városnak a hoki körforgásában, hosszabb távon a magyar válogatottnak --->tehát az egész magyar hokinak.
@kerusz: Ennek elősegítésére közle az erőmű :D :D
@jegib: abban van egy t is pluszban, az más... :PPP
@kerusz: A kívánt hatás illetve a végeredmény nagyjából ugyanaz. És a cél szentesíti az ezközt ;)
@OliBLOOD: Ha összejön a volán szempontjából ez az „álom”igazolás a légiósokkal megerősített Újvárosi csapat, akkor remélem valaki megszervezi a „hazai” EBEL meccs látogatásokat.

Gondoljátok el, hogy több 100 esetleg 1000 szurkoló üvölti: ÚJVÁROS ÚJVÁROS!! A volán pénzén, fehérvári pályán, az EBEL-ben, a légiósokkal megerősített újvárosi csapat!
Persze, ha valamelyik fehérvári nevelés ügyes akciót mutat be akkor öt is illedelmesen megtapsoljuk. :-))))

Tudom ironikus, de errefelé haladunk.

Zengjen egész Fehérváron teli tüdőből, hogy Újváros Újváros az EBEL rájátszásban!!!! Mi lenne a fehérváriakkal Dunaújváros nélkül??? Remélem nem csak nekem jutott eszembe és valaki megszervezi.

De azért örülnék, ha a srácok a jobb lehetőséget megfelelő erősségű külföldi csapatánál találnák meg. Ezt én is a hazai jégkorong érdekében mondom!

HAJRÁ ÚJVÁROS!!
Eddig próbáltam udvarias maradni és megértő lenni a különböző csapatok - főleg az újvárosiak, de egyes újpesti fanatikusokat sem kell félteni - irányába, de azt kell lássam, hogy teljesen mindegy, mit ír az ember, pár kommentelőnek itt csak az a lényeg, hogy a benne kavarg frusztrációt egy konstans volán-gyűlölet formájában jól kiélhesse. Pár embernek (akik élőben lehet, hogy eszmnéletlen jó fejek, és amúgy szurkolói szempontból jó eséllyel elismerésre méltó klubhűségül van) komolyan el kellene gondolkoznia azon, hogy a Volános cikkek kapcsán érdemes-e megmaradni ezen a balkáni színvonalon, vagy esetleg méltóztatnának felnőni a 21. század felvilágosult emberi szintjéhez.
Egyszerűen döbbenet ez a pitiánerség, minden jogos érv ellenére...
Én azt kívánom ezeknek az embereknek, hogy a sors legyen igazságos, és élják át az egyszer, ami ma egy minden más szurkoló iránt toleráns Volán fanatikus megélhet, annak minden pozitív és negatív vetületeivel együtt!
nem euklédeszi üdvözlettel,
Raon
@ekj:

- II -
- II -

hasonlóan gondolkodva, és töretlen üdvözlettel,
mike80

@ekj: Esetleg megvizsgálhatnád a kérdést olyan oldalról, hogy mit tett a Volán ennek az ellenérzésnek az érdekében (gyűlöletről azért nincs szó). Azt is érdemes vizsgálni, hogy nem csaj Újvárosban van gyakorlatilag minden egyes Volán nyilatkozat/terv/szándék kapcsán averziója mindenkinek, hanem ez elmondható több más klub közönségéről is. Azt gondolom - most jön a lényeg - hogy a Volán az elmúlt 10-15 évben tett azért, hogy így gondolkozzanak vele kapcsolatban.
Frusztrációja meg egyébként a fehérvári kommentelőknek van (tisztelet a kivételnek), hiszen egy mezei vélemény esetén (ami nem is kell, hogy provokatív legyen) testületileg ugranak a komment szerzőjének.
Jelen esetben is a már régóta alkalmazott és ismételten bevetett módszer verte ki a biztosítékot újvárosi oldalon különösen azt tekintve, hogy - mint azt egy másik posthoz már írtam - többen, több ízben kinyilvánították Volán-rszről, hogy stratégia lépésekre készülnek játékoskeret terén. Az intézkedések és a szándékok ennek ellentmondanak.
Üdv!
Szerintem a Volán akkor lesz igazi profi csapat ha megtanul kommunikálni. Nem tudom ki felel a kapcsolattartásért? De ilyet ,hogy tárgyalás alatt
nyilvánosságra hozzák a kiszemeltek névsorát?
Komoly hiba, nem csodálnám ha nem jönne össze a
szerződések zöme.Ezt a játékosok sem szeretik,sőt a profi játékosok egyenesen komolytalannak tartják az ilyen klubbokat,ebből ki fog derülni hogy a mi játékosaink mennyire adnak az ilyen eseményekre.
Más: ez a Magosi nem az a srác akinek probléma voltak szivével az elmult szezonban?

@Pentele: Ha eljösz Fehérvárra és befizeted a jegy vagy bérlet árát szerintem azt kiabálsz ami akarsz, tudod ebből is a "szeretett" csapatod gyarapszik. Kell a pénz!!!
Hajrá magyar jégkorong! Hajrá Volán!
@kerusz: Én arról is hallottam, hogy Kaposvár vállalná a Volán farm csapat hazai meccseit és költségeit. De ez több, mint egy hónapja volt. Hír azóta nincs. Ocskay Gábor nyilatkozata alapján pedig 9-10 játékos lesz max. csapat nélkül a 29-ből. De talán még alakulhat a dolog: pl. meghírdetve jégpályával rendelkező önkormányzatoknál, hogy kíváló város marketing.

Zalaegerszeg? Debrecen? Szeged? Halló Van itt valaki?
Az hogy van, hogy a Volán EBEL szereplését a magyar hoki érdekei szerint valónak tekintjük, de ha más csapat - a felzárkózás reményében - a magyarnál komolyabb bajnokságban szeretné megmérettetni magát, akkor viszont "szétveri" a hazai bajnokságot? Miért várja el bárki is azt az áldozatot a többi csapattól, hogy még évekig a honi bajnokságban induljon (mintha ez szolgálná a magyar hoki érdekeit...), ha esélye sem lesz a végén beeső Volán ellen aranyat nyerni, ami szponzorációs szempontból fontos? Miért kellene a magyar hoki érdekének tekinteni, hogy a következő 5-10 évben e recept alapján nemhogy közelebb nem kerülünk, de inkább leszakadunk a Volántól - és ehhez még asszisztáljunk is? Miből finanszírozza a többi csapat az utánpótlás képzést, ha a potenciális támogatók kérdőn tekintenek majd rájuk: minek fizessek én a 2., 3. helyért? Miért tűnik úgy, hogy itt többen is a Volán utánpótlás nevelő központjaiként tekintenek a többi csapatra a következő években?

Tisztában vagyok vele, hogy a klubvezetők nem mindenhol álltak a helyzet magaslatán az elmúlt években. De azt is látni kell, hogy az esélyt sem hagyjuk meg a kitörésre a most népszerű gondolatokkal...
@Fugeute: Szia!
Szerinted mi lenne a megfelelő megoldás?
@Fugeute: Sok igazság van az írásodban. A hazai bajnokság akkor fog előrébb lépni, ha minden résztvevő egyenlő. Ha a bajnok legalább az összes részvevő csapattal játszik nem csak kettővel.
Láthatjuk, hogy mennyire fontos a magyar bajnoki cím. Különben a Volán nem ragaszkodna ennyire hozzá, hanem engedné a bajnokságot a benne résztvevő csapatoknak lejátszani és a végén megmérkőzne a bajnokkal.
De említhetném a magyar kupát is. Egyik legnagyobb hanyagság nem kiírni. Idén mindenképpen kell. Ha ráér a Volán ha nem. Mert egy Volán nélküli magyar kupa is többet ér, mint ha meg sem rendeznék.
Ha volt már, sorry:
http://dabdocler.hu/hirek/0520mago/

Egyértelműnek tűnik! ...de,Magyarországon vagyunk.
@Fugeute: Kérdésedre én is kérdeznék és válaszolnék is: Miért van az, hogy felnőtt és utánpótlás válogatott játékosaink egy része folyamatosan skandinávia felé kacsintgat? Magyarország összes klubja svéd és finn /esetleg tengerentúli/ "utánpótlás nevelő központként" működne? Te is tudod, hogy nem így van. Csupán a komolyabb bajnokságok, a stabilabb anyagi helyzet és a tanulás lehetősége dönt skandinávia felé.

Amikor Interliga is volt, örömmel jött Dunaújváros és az UTE is, amíg pénze tartott.

...és itt a lényeg: Ha rendezett a klubok anyagi helyzete, akkor természetesen mernek nagyobb magasságokban gondolkodni és képesek megtartani értékeiket. Ugyanakkor nincs túlkínálat minőségi játékosokból, hanem éppen hiány, ami a jövőtlenségből ered, hiszen a civil életben kerestek megélhetőséget az elmúlt évek fiataljai. Az a nyerő, aki jövőképet képes adni, legalább 4-5 éves időszakra, ami a fiatal játékost a sportágban tartja.

Mit gondolsz a Volán farmcsapatának maradék játékosai /kb: 9-10/, akik ifiben már nem játszhatnak, vajon a hír hallatán, hogy nincs csapatuk, mit tesznek? Kereshetnek más csapatot, vagy munkát, de akkor már a civil életet választották, hiszen OB-I-es múltjuk miatt amatőr bajnokságban nem játszhatnak, OB-II-es csapat pedig Fehérváron nincs. Vajon lesz ajánlatuk magyar csapatoktól? Én bízom benne! ...és akkor a Volán is nevelt más klubnak.
@OliBLOOD: Én már többször megemlítettem, de majdnem megöltek itt a fórumon.

Magyar Bajnok csak az a csapat lehet aki végig játssza az OB-t! Akik nem indulnak vagy csak a végén akarnak beesni azok nem! Nekik adva lenne a lehetőség amennyiben erősebb sorozatban indulnak mint az OB, hogy szezon végén kihívják az aktuális bajnokot és tolnak egy Szuper Kupát. Ha nyernek elmondhatják, hogy Magyar Bajnokok nem lettünk hiszen nem indultunk, de az idényben erősebbek voltunk mint a bajnok (ha nem nyernek akkor jöhetnek vissza az OB-ba)
És ez nem csak a volánra vonatkozik, hanem az összes többi csapatra, ha csak egy csapat indul az OB1-ben akkor ő lesz a bajnok.
Mondjuk én id. Ocskayval ellentétben a farmcsapat történetét nem tudom egyértelműen pozitívan megítélni.
Nem értem a fanyalgó újvárosiakat. Örülniük kéne, hogy egykori bálványaikat hétről hétre élőben megnézhetik. Igaz kék-fehérben, de nekik sokkal könnyebb lett volna megtartani Godóékat, mint most megszerezni külföldről.
Sajnos úgy gondolkodnak az újvárosiak, mint az egyszeri cipész. Éveken át készíti élete fő művét és amikor elkészül, valaki elveszi tőle és elfut benne. Csak ezt a "cipőt" nem elveszik, hanem megveszik. És nem egy párat, hanem évek óta egyre többet. Jó lenne ezen elgondolkodni.
Amúgy nem értem, miért csak az újvárosiaknak fáj ez amikor sokkal több ex-újpesti és ex-fradista játszott Fehérváron az elmúlt évtizedben?
Nem tartom szerencsésnek nyilvánosságra hozni a kiszemeltek névsorát tárgyalási szakaszban. Pont úgy kellett volna tenni, mint a szponzorokkal kapcsolatban, akikről semmi nem került ki a sajtóba. Nem is igazán értem, hogy mi értelme volt ennek. Ennyi. Szerintem.
Ha a Volán nem venné meg ezeket a játékosokat, akkor külföldre mennének, nem pedíg Újvárosba, meg Újpestre. Nekik inkább azt javaslom, járjanak meccsre, mert ők ezzel tudják támogatni a csapatot... Mindenki megteszi, ami tőle telik, és meglátjuk, mi lesz az eredmény... Talán egyszer lesz szponzor, lesz utánpótlás, és egy erős minimum 10 csapatos OBI.
@KCs: az ex HC-s Dimitriy Suur szabad játékos, talán érdemes elgondolkozni rajta. Nektek védő kell és ő bizonyított a HC-ban.
@Fugeute: ezzel szinte teljesen egyetértek!
Elolvastam az összes hozzászólást.Csuka fogta róka, vagy ördögi kőr,kinek hogy tetszik.Bekell látni, a magyar hoki igen vékony jégen áll,egyszerűen nincs pénz,igaz a " válság" előtt sem igen volt több,ha bentmaradtunk volna az A csoportban akkor sem lenne. Megértem az ute és dab szurkolókat,hogy nem rázza a őket röhögés ,hallva a volán átigazolási terveit. D.újvárosban haldoklik a sport,és a vasmű,mint fő ütőér.Mi lett az egykori rettegett foci ,és női kézicsapattal???,férfi kézi és a hoki még tartja magát, de meddig??Fradinál is a foci a fő csapás iránya,a többi szakosztály vegetál,mint egy agyhalott.Szinte dr.House kell az életben tartásukra.Azoknak a hoki drukkereknek akik nem a volánnak szurkolnak ,egyet kell csak megérteni,nemis megérteni,csak belegondolni semlegesként,bár ez nagyon nehéz.Képzeljék bele magukat az "elcsábítandó játékos(ok ) helyébe.A sport pályafutás igen rövid.Klub hűségből nem lehet megélni, azért nem adnak a boltban kenyeret, autószalonban autót.Mindenki szeretne pénzt keresni,( erre van 4-5éve,)és ezt ma magyarországon jégkorongosként csak fehérváron lehet.( noha itt sem 100dollárosokkal van kitapétázva az öltöző.)Tehetséges játékosnak több esélye van ebel -ből kijutni nevesebb európai csapathoz,mint az ob-1 ből.A pénzen kívűl ez is számít.Több esély van arra hogy 1jónevű játékos ügynök tömi a fejét virslivel egy kac -volán meccsen,minthogy a korlátnak dőlve ásítozva figyeli a volán farm- miskolc, vagy gyergyó rangadót.A magyar hoki túl van a csúcson,1-2 év és abbahagyja az aktív sportolást az "aranygeneráció" nagyrésze,mögöttük pedig hatalmas űr van,mégha sokan ezt nem ismerik be.Mennyi néző volt kint egy ute- dab, dab-ute meccsen??cirka 500,pedig ezek rangadók voltak,és mennyien mentek ki egy ute.-volán farm, vagy dab-miskolc meccsre??kb 124en.Ennyi nézőből nincs nagy bevétel (pedig dunában a legjobb a zsíros lilahagymás kenyér )volán hazai ebel meccsein 2200-2800néző mindig volt.Mi a megoldás,hogy ne legyen ennyire egypólusú a magyar hoki???: szerintem semmi jópár évig.!!!először is olyan klubvezető kellene minden klubnál,mint aki-k fehérváron vannak.Másodszor pedig pénz pénz,és pénz.Való igaz a fehérvári önkormányzat jelentős összeggel támogatja a klubot, de ez nem tilos máshol sem .Mi a magyar hoki érdeke???magyar szinten nagyon erős volán (minden sztár csak nálunk)és emiatt gyengébb többi csapat??? Nem.!Nagyon jó lenne ha az ute, ha a dab és a többi klub is volán szintű csapat lenne,és nem úgy hogy a volán játékereje csökken,hanem azért mert az övék nő,de ez per.pill utópisztikus.
Nektek itt nem kell részletezni hogy a hoki nem olcsó sport.Sem játékosnak,sem klúbnak.
Kevés a szponzor és az is meggondolja,hogy amit hajlandó a hokira áldozni azt hová tegye.Nekik eredmény kell és pillanatnyilag ezt a Szövetség és a Volán.
Nem elfeledve,de szakadjunk el most az A csoporttól.Gondoljunk arra,hogy a jövőben elég e ha csak egy szuper csapatunk van nivós bajnokságban,a hátország meg minden tekintetben lemarad.A "csoda" egyszeri és megismételhetetlen,a névjegyünk ott van,nem vagyunk ismeretlenek.Az ismételt feljutáshoz már más és több kell.Kell az erős Volán, ők felépitették magukat,kitaposták az utat.Valóban ezt kéne követni de pénz nélkül lehetetlen. A vicc jut az eszembe:Amikor a primás szétosztja a keresetet és a brácsás nem kap,megkérdezi,hogy nekem nem jár?Járni jár,csak nem jut.
Játszani a tehetségeknek egy erős MOL ligában vagy más bajnokságban még mindig jobb min ülni és várni a lehetőségre az "ötödik" sorban.

jav:ezt hely. ez
@exL:1: Kár, hogy eppén irtam és nem olvastam el amit irtál.Majdnem mindenben egyetértünk.
A játékos keretről:
Szuper Levi kérdéses hogy marad-e. A VB nyújtott teljesítménye alapján szerintem elszerződik egy erősebb bajnokságba. A francia légió nem hiszem hogy hazajönne most még, viszont Pedro szerződtetése csak akkor lenne ralitás ha Godó mellett játszhatna. Nélküle teljesen más játékot nyújt(ott). Bár lehet hogy a környezet változás új erőt adna neki. Vas Jankó elég nagy gödörben van mostanában, vhogy nem találja a ritmust. Így nem hiszem hogy nagyon kapkodnának utána az erősebb csapatok. Estleg egy Volános év újra lendületbe hozhatná. Egy ambiciózus, motivált Mihályi Árpáddal nagyot nyehetne a csapat. A képessége megvan, technikás játékos. Érdekes lenne egy Mihályi Árpi, Vas Jankó, Palkó féle sor játéka.
@zubov: Szia! Nem kell feltalálni a spanyolviaszt, sokan elmondták már itt is: a Volán vagy küzdje végig a magyar bajnokságot is, vagy egyáltalán ne vegyen részt benne, hanem a végén mérkőzzön meg méltó keretek között a magyar bajnokkal a szuperkupáért. A méltó keretek alatt értem a BS-t, médiahírverést, meccsszponzort, csinos összeget a nyertesnek, a kupának rangot adó eseményt. Így a magyar bajnok is felmutathat valamit a szponzoroknak, és a Volán is a Szuperkupát.

Közben eszembe jutott, hogy lehetne csinálni egy mini BL-t, a régióba tartozó országok bajnokai (mondjuk négyen) egy kupán mérhetnék össze az erejüket, ennek is lehetnénk mi a házigazdái, itt a Volán alanyi jogon indulhatna. Meghívhatnánk a legerősebb bajnokságok nyerteseit (EBEL, szlovák Extraliga), vagy a második vonalas bajnokságok élén végzőket, hogy esélye legyen a magyar csapatoknak a végső diadalra. Ez is egy rangos esemény lehetne, szépen felfuttatva a médiában, sörsátorral (márciusban ez már dukál), dobosokkal, álézással, ami kell.
süti beállítások módosítása