HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kurkó János: Ötven százalék esélyt látok

2009.05.19. 14:00 F. Kapus

Teljesen kiszállok, a jövőben egyáltalán nem kívánom a jégkorongsportot támogatni – mondta a jégkorongblognak Kurkó János, a HC eddigi fő támogatója. Az üzletemberrel folytatott beszélgetésünk során igyekeztünk tisztázni azokat a kérdéseket, amelyek felmerültek a HC hivatalos oldalán közzétett kedd délelőtti közlemény nyomán.

"Kiszállok, de próbálom a két klubot, a HC Csíkszeredát és a HC Felcsíkot életképesen továbbadni szponzor kollégáknak, és a kapcsolatrendszerem révén segíteni a jövőjüket. A múlt héten kaptam kézhez azt a levelet, amelyet Tánczos Barna szövetségi elnök április elején küldött a sportminiszter asszonynak a román válogatott kontra HC ügyben. Amíg nem láttam, csak sejtettem, hogy a román jégkorongszövetség első embere nem a helyzet megoldásán fáradozott, hanem a HC Csíkszeredának és Kurkó Jánosnak akart odavágni, helyzetünket ellehetetleníteni. Az a levél rengeteg valótlanságot tartalmazott.

Ezen nem tudtam túltenni magam. Az elmúlt jó néhány ilyen esetben feltűrtem az ingujjamat, a nyilvánosság előtt tisztáztam a kérdést. Ehhez nincs erőm. Ennek a beszélgetésnek olyan szereplői lennének, hogy mindenki rajtunk röhögne. Hátralépek, azt akarom, hogy ezek a szereplők kapják meg a szabad pályát, mutassák meg, hogy a saját pénzükön, a saját energiájukon mit tudnak tenni a romániai jégkorongért.

Remélem, tovább folytatódik a HC Csíkszereda története. Jelenleg ötven százalék esélyt látok arra, hogy a következő bajnokságban is indul a klub. Arra viszont minimális a sansz, hogy az előző szezonban megszokott színvonalon tudják folytatni a munkát.

Hétfőn játékosértekezleten jelentettem be a döntésemet. A csapat kiállt mellettem, tagjai jelezték, szeretnék folytatni a munkát, HC-játékosokként. Kérték, változtassam meg a döntésemet. De megmondtam, ezt nem tehetem. Azon gondolkodom – és dolgozom –, miként tudom segíteni a játékosok és a csapat együtt maradását."

A fentiek tükrében tehát továbbra is kérdéses, mi lesz a HC Csíkszereda sorsa. A klub fennmaradásának vagy megszűnésének nemcsak a román, hanem a magyar jégkorong szempontjából is nagy a jelentősége. A HC az előző szezonban megnyerte a Mol Ligát, kiesésével vagy gyengülésével érezhetően csökkenne a színvonal.

157 komment

Címkék: hc csíkszereda kurkó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajnos nekem ezzel a mondattal van a legtöbb problémám:
"Arra viszont minimális a sansz, hogy az előző szezonban megszokott színvonalon tudják folytatni a munkát."
- úgy gondolom ebben nagyon sok árulkodó dolog van. :(
@geriszu:
Sajnos pontos számot nem tudok,de az biztos,hogy 100 m. felett + a pálya ingyen!

Vezető edző havi 1 millió!!!

????
vegre es ma csak a stars jon!!!
Kurkónak minden joga megvan arra hogy ott hagyjon mindenkit. Senkinek sem tett életreszóló esküt. Joga van megsértődni, akár hisztizni is, mint mindenki másnak. Mindent összevetve sokkal több jót csinált, mint rosszat.
Ha nem lenne, akkor Pana és társai még aludtak volna a szövetség élén pár évet, a HC-s fiatalok meg vhol tengenének szanaszét.
Tánczos se szimpatikusabb, Rádulyról meg ne is beszéljünk. Kíváncsi vagyok a reakciójukra.
@barcelinho: s a szovetseg kellett volna fizesse a fizetesuket?
amikor o volt a szovetseg elnoke miert nem kotott biztositast a valogatott jatekosokra?
ezt en kerdezem toled
Kurkó Tánczos elleni támadását nagy mértékben hitelteleníti el az az időszak, amit ő maga töltött el a Román Jégkorongszövetség élén.
valószínűleg a pénz lehet itt a döntő, aztán ha már úgyis omlik a tető, legalább jól odamond azoknak akik eddig froclizták.
nem ismerem a hátteret és Kurkó Jánost sem, de a román válogatott körüli hercehurca miatt nálam nagyon leírta magát, bármilyen méltánytalanság is történt a háttérben. Ez itt nem az NHL, Európában mindenhol a válogatott az első, a bajnoskágokat is ehhez igazítják, most meg megszünteti az egész csapatot, ezzel az erővel elengedhetett volna mindenkit. Így megfosztotta a játékosokat a VB éléményétől a szurkolókat meg a szurkolástól, plusz valszeg plusz egy évre deportálta a csapatot a divízió 2-be, mert Észtország ellen nagyon nehéz lesz jövőre.
Elolvasvan a levelet van benne igazsag.A penzevel azt csinal amit akar.Most megprobalhatjak masok is.Itt a lehetöseg.Remeljuk menni fog.
Hát mi innen csak nézünk.
@webGóbé: A tíz év is csak jó indulattal középtávú gondolat bármely sportban. Nem lángot várt sok ember, hanem építkezést tégláról téglára megalapozottan. Természetesen tisztelet annak, aki saját pénzét szórja el szeretett sportágunkra. Fehérváron is akad pl. olyan vállakozó, aki tíz éve kitart és ad, nem keveset. Egyébként a csíki hokit és természetesen a magyart is jól ismerve írogatok ide, hiszen '78 óta szerves része az életemnek. Hidd el, voltak tanulságos pillanatok ezidő alatt...
@emlékező: És bizony a HC sok mindent csinált, csak nem építkezett. Nagyon buta módon költöttek pénzt arra a csapatra, de abban sem vagyok biztos, hogy a többi szponzor nem abban a tudatban adott pénzt, hogy ez valami nem egy-két évig tartó fellángolás lesz. De ugye az építkezéshez a HC Felcsík is kellett volna, abból meg már tavaly kiszállt.
Az egész cirkuszt a politikával összekeverni alegnagyobb hűlyeség. Szerintem egyik politikusnak sem hiányzik a cirkusz.
Az egyetlen dilemmám az, hogy miért marad 2-3 évente - az említett tíz év alat bizonyítottan és rendszeresen - Kurkó egyedül? Mi az oka annak, hogy bárhol van, mindig egyedül kell küzdjön a gazember, hazug, stb. világ ellen? Tánczost és az egész szövetségi vezetést ő rakta oda, ezt mindenki tudja. Mi lett az embereivel? Elképzelhető, hogy a válogatottas sztoriban ismét egyedül maradt a vélemnyével? Szerintem igen. Kizárt, hogy Tánczos ennyire befolyásolni tudná az egész romániai rendszert (Csík, Gyergyó, Bukarest, Galac).
@beluja: Azert nem vezette be a biztositast es a diurnat amikor o volt az elnok ,mert akkor is ki kezdtek ,hogy a sajat jatekosait akarja fizetni ,mivel a Hc -bol voltak a legtobben
@munkagep: Te csak drukkol a 'szeretett' roman vallogatottodnak es hagyj mast dontson a penzen,ne okoskodj ,ha ennyire suket vagy....
Sajnos uj hireket hallottam. A penze fogyott el es semmi mas. Minden mas csak amitas es felrevezetes. Eleg biztos info. Soha nem gondoltam volna hogy ennyire nem oszinte valaki. Lehet ez is politikus volt?
@csiki hokis: eleg rosszul ertesultel,mert rajta kivul volt meg egy-ket nagy tamogato akinek nem fogyott el...
@Hutyuru: Az o penze fogyott el. Masrol nem is beszelt itt senki. De hat az ove a csapat
@Hutyuru: Es nagy tamogato rajta kivul meg egy volt.
@csiki hokis: Nem akarok vitazni veled,de maradjunk abban ,hogy az amit hallottal nem igaz
@Hutyuru: A HC-ből voltak a legtöbben? Ez egy kissé túlzás.
Ajánlom az IIHF adatbázisát: s
2007: 7 SC, 6 Steaua, 4 HC (kietünk a Div I-ből)
2008: 6 HC, 5 SC, a Steauat már nem volt kedvem megszámolni, de 6 HC-s a 22- játékosból álló válogatottból. Senki nem mondta volna azt, hogy a sajátjaiért csinálja.
@szekelyek: Miert nem erted meg,hogy a tobbinek kutya kotelessege kuldeni oket,mert a miniszterium csapatai,ha nem kuldi nincs penz,ez olyan erthetetlen?
@Hutyuru: te meg miért nem érted meg, hogy ma Romániában állami pénz nélkül nincs HOKI??? Ennyire nehéz? Hol a búbánatban kapsz még egy ilyen "bolondot" (a szó lehető legjobb értelmében) mint Kurkó, hogy egy vagyont rakjon a hokiba? Sehol. Egyedül pedig nem tudja megváltani a világot.
@szekelyek: Ebben igazad van,de amikor az helyett ,hogy segitsek mindig hatraltattak akkor mit varsz ,hogy jatekosokat kuldjon a vallogatottba az o penzen?
Uraim,itt a problema kezenfekvo...

Kurko egy x osszegu penzt belefektetett a csiki hokiba(egyszeru szekely felfogassal nevezzuk egy zseb penznek).
Aztan meg jott a HC Felcsik es a HC Csikszereda,ahol szerintem mar nem csak azt az egyik zsebet terhelte a ket csapat,hanem mar-mar neha-neha bele kellett nyulni abba a masik zsebbe is.
A tavalyi elotti evben mar eleg utokepes csapatot hozott letre ugy hazaiakbol mint legiosokbol,es kijelenthetjuk batran:biztosan nem az idegen kiejtesu,furcsa nevekert hozta oket ide es nem olyanokat,akiket mashonnan eltanacsoltak volna hokihoz nemertesuk cimszo alatt.Tehat:mar a csapatba kemeny penz belement,ami viszont nem nagyon terult neki vissza...
Na de milyen az ember:akarcsak totozna:ah nem baj,kovetkezoben tobbet rakok fel es a mostani veszteseget is isman fedezi az...(talan tul nagy volt ebben a pillanatban a vakmeroseg).
A tavaly mar bombahir volt hogy hazajott Arpi,es kiderult:penz beszel,kutya ugat.Es vele kapcsolatban nem is tevedett Kurko,o szerintem teljesen megdolgozott azert a nem kicsi osszegert amit kapott.Persze nem is emlitettem azt,hogy a legiosok szinte mind kicserelodtek,ujak erkeztek,talan mert Kurko nem latott tul nagy erot a korabbiakban.Es az iden azert volt kijelentve mar a szezon elejen,hogy mindent megarnak nyerni,mert bizony csak igy terulne vissza az a cash...
Na de ez megsem valosult meg csupan egy szinten(gratulalok utolag is nekik,megerdemeltek),volt egy uj edzo(talan tulsagosan is jo egy ilyen elegge labilis csapatnak szponzori teren).
A hab a tortan a Tancos-Kurko konfliktus volt,errol mar nem rudok ujat irni...

A felsoroltakban voltak (szerintem) a fekete kartyak jo melyre eldugva a pakliban.Es lehet hogy ezt a Fekete Petert mar nem lehet kicserelni masra...:(
@Hutyuru: Kepzeld el ,hogy ennyi bunteto pontal ,ennyi tiltassal,Tancos bebiztositotta maganak,hogy Brasso egy jo eredmenyt erjen el es ezzel egy csomo penzt is,itt ezekrol a dolgokrol van szo,sajnos.Mikor tudja ,hogy elveszik az eselyt tole ,fizessen tobb ezer eur.jatekosokat,azert van neki is nemi igaza
@Requin: Csak annyit szeretnek meg hozza fuzni,hogy ha ertenel egy keveset is a hokihoz,akkor tudnad ,hogy itt egy cent sem terul meg soha senkinek ilyen szinten....
@Hutyuru: viccelsz? ki a franc számít ma arra, hogy a pénzt keres a hokiból? A brassói csapat úgy látom (itt a blogon jelent meg), hogy továbbra is selejteket és nagyon fiatal játékosokat igazol. Egy ilyen csapatot a HC a második csapatával is lazán verné.

apropos: ellent mondasz saját magadnak:
"Tancos bebiztositotta maganak,hogy Brasso egy jo eredmenyt erjen el es ezzel egy csomo penzt is"

és

"itt egy cent sem terul meg soha senkinek ilyen szinten"

... legalább ne tedd egymás után őket, őgy kevésé nyílvánvaló :)
@szekelyek: Ha nem tudnad Brassoi club elnoke,Tancos es a csapat a federatio ala tartozik....
@szekelyek: Allami penzrol beszeltem es sponzorokrol,ami ott sem terul meg soha,de viszont erdedmeny kell,hogy egy kis penz is legyen
@szekelyek: http://www.hocheibrasov.ro/RO/Conducere.aspx
Conducerea echipei:

Florea Florin – director Sport Club Municipal Braşov
Miklós Ervin – preşedinte Hockey Club Fenestela 68
Nagy Attila Ferenc – manager echipă
Kovács László – antrenor
Antal Előd – antrenor
Cristian Coteanu – inspector sportiv


Fondatorii echipei în 2007:

George Scripcaru – Primarul Municipiului Braşov
Florea Florin – Director Sport Club Municipal Braşov
şi
Miklós Ervin, Tánczos Barna şi Kovács László

http://www.hocheibrasov.ro/RO/Istoric.aspx
Strategia pe termen lung

Câştigarea titlului de Campion Naţional de Hochei Pe Gheaţă al României (proiect de cinci ani începând cu sezonul 2008-2009)
Câştigarea titlului este cel mai bun argument pentru autorităţile locale, investitori, sponsori pentru încrederea acordată clubului.
@szekelyek: De hat ezeket mind tudod,csak hat Klubos leven nem tudod elismerni...
Röhejes amint néhányan sportot űznek abból, hogy évente n-szer bedobják a Kurkó csődbe ment, eladósodott, a szálloda már nem az övé, stb., stb., de mindegyiket mindig 100%-os, de meg nem nevezhető forrásból származó bomba-híreiket! Egész másról van itt szó, és sokkal egyszerűbb lett volna neki is ráfogta volna a pénzhiányra, ebben a gazdasági válságban még meg is kellene értse az ember. De pont azért nem akarjuk elfogadni, mert tudjuk hogy nem a pénzhiány az oka.
@Hutyuru: SCM Fenestela 68 Brasov ez a brassói csapat hivatalos neve. A SCM (Sport Club Municipal) az magyarul Városi Sport Klub. A Fenestela 68 meg egy cégnév, amely gyakorlatilag névadó szponzora a csapatnak.
A csapat elnöke Brassó város mindenkori polgármestere, aki egyben a SCM Brassó elnöke is. A hoki csak egy szakosztály, ennek egyik alelnöke volt Tánczos, de RJSZ-elnökké választását követően lemondott, most Miklós Ervin, a Fenestela 68 cég vezetője a szakosztály alelnöke, a HC Fenestela 68 elnöke. Utóbbi csapat nem létezik, csak egy klub van bejegyezve.

A 10 ezer eurós büntetést és a 15 pontos levonást a RJSZ döntéshozó testülete, a szövetségi Büró (Biroul Federal) határozta. A Büró tagjai: a RJSZ elnöksége (1 lenök, 2 alelnök), a főtitkár és a következő személyek: ANTAL Előd Gergely (a Sportklub II edzője, a Brassói SCM Fenestela 68 másodedzője); Florin FLOREA (Brassó polgármestere, a Brassói SCM Fenestela 68 elnöke); GÁBOR János (HC Felcsík); KALAMÁR Alexandru (a HC Csíkszereda elnöke); LÁZÁR Ernő (Gyergyószentmiklósi Progym); MIKLÓS Ervin (a a Brassói SCM Fenestela 68 jégkorong szakosztályának alelnöke, a HC Fenestela 68 elnöke); VARGA Dezső (egykori kiválló jégkorongozó).
@zsiguli001: ezzel mit akartal mondani? amugy a HC Fenestela 68 indult a roman bajnoksagban (U 16, U 18) tehat letezik.
@fradigy: Na ez nem jutott eszembe , de tenyleg nagyon jo otlet . Sokan szurkolnanak Vasarhelynek Csikban is es igy talan a fo tamogatok gzadasagi projektjeikben se lennenek megakadalyozva a varosvezetes alltal . ( pl urbanisztikai engedely stb )
@fradigy: Vagy Sepsibe!
Amúgy nem nagyon követtem az utóbbi évekbe, mi lett ott a pálya sorsa?
@BenitoM: hát ebben nem lennék biztos, Vásárhelyen minden sportlétesítmény a polgármester érdekeltségébe tartozik, és ne felejtsétek el, hogy a városnak nincs jégcsarnoka csak lesz esetleg 1-2 év múlva és az a Florea érdemeként lesz feltüntetve

A város első csapata mindenképpen egy brassó tipusu lesz szerintem (lásd az ottani polgármester a csapat elnöke)

És ha vásárhelyre akarod vinni a hct akkor a szponzorok nagy részét is le kell cserélni, hiába lesz sok csíki drukker, mert egy csiki vendéglőt például elsősorban csíkban reklámozol, nem?
A támogatókat egyébként ugyan úgy lehet akadályozni függetlenül attól, hogy hol van a csapat.

A lényeg, hogy csak minisztériumi csapatokat tűrnek meg Romániában

Ezt a mentalitást látva azt mondom, hogy a hc nak annyi.

Ha valaki tudja, hogy mi lesz a felcsíkkal?
Vagy már annak is vége?
Azt mondjak a jatekosok,hogy amiert Csato a HC csapatat tamogatta,Raduly es csapata mindent megtettek,hogy ellehetetlenitsek az uzletembert,tobb nagy beruhazasat a varosban meggatoltak,de Csato ennek ellenere nem allt el a HC tamogatasatol,mar csak ezert sem szep Kurkotol hogy o feladta. Ma hallottam hogy nem is o volt hatraltatva,ezt Kurko maga mondta a jatekosoknak
@csiki hokis: Ha ez igaz akkor szegyeld magad RADULY ROBERT es az osszes akik azokat az uzletembereket akarjatok tonkretenni akik penzt fektetnek a jegkorongba. Megall az ember esze hogy milyen emberek vannak. Ezert vagytok hogy romboljatok le mindent? Na ugye hogy kibujik a szog a zsakbol?Kacag rajtunk mindenki
@Siculia: Elolvastam. Kacagsag az egesz. Valakik mindent megtettek hogy MIHALY ARPAD szintu jatekosok itthon hokizzanak es ezaltal a liga egesz szinvonalat noveljek erre varosunk polgarmestere eluzi oket innen. Amikor meghallottam hogy hazaigazol MIHALY ARPAD akkor kezdtem jarni ujbol hokimeccsekre.Na tessek errefel eluzik oket.A szivem szakad meg mikor azt olvasom hogy a Volanba keszul es nem fogom latni itthon jatszani. A Sportklub nem tudna itthon tartani? Fogjatok ossze emberek es ne engedjetek hogy ertekeink elmenjenek innen. Egy berlettel en is segitek sot ismeroseimet is raveszem hogy vegyenek berleteket csak maradjanak az ertekeink itthon
@turulmadar: ha rr hokivezeto lesz az sk vagy a szovetseg kozeleben akkor en tobbet meccsre nem megyek ! terminatrix veletek mi lesz ? ;)
nem a polgarmester az oka
@BenitoM: Isten is orizzen attol hogy o legyen
@rmad: akkor nem igaz amiket fentebb leirtak?
@rmad: Te egyebet nem csinálsz, mindenhol ahol csak teheted véded a kiskirályt! Ki vagy te? Álltál szóba egyáltalán valakivel az érdekeltek közül, hogy csak így kijelentsd, hogy nem a polgármester az oka? Hát szerintem pontosan ő az oka és a drága tanţoş komája!
@turulmadar: Az én infóim szerint is igaz. És nem szoppintottam az újjamból, nagyon is közelitől, sőt, közeliektől tudom.
mindenki ugyanannyira hibas, nem kell vedeni kurkot se, teszi a nagy martirt... en csak azt mondom a teljes igazsagot sosem tudjuk meg
@gabrielli: Te is tudsz valamit errol? Tenyleg tortentek ilyenek?
@turulmadar: MIHALY ARPAD szintű játékosok??? tudtommal csak egy van az pedig Mihály Árpád persze tökéletesen igazad van meg abban is hogy jó vólna ithon tartani és nem csak őt hanem petrest is szivesen látnám a S.C. ba persze másokat is de öket a legszivesebben. Ez viszont nem lessz könnyű de igazad van meg kéne probálni. A baj nem csak a pénzel van, Pire még elég fiatal ahoz hogy a karrierjét egyengesse egy kicsit és nem hiszem hogy le akar ragadni egy Mol ligánál az EBEL azért még mindig egy jobb ugrodeszka minden esetre jó vólna ha itthon maradna.
Tiszteletem.
U.I. Csató Imi pedig jobban tenné, legalábbis jobban szeretném ha valmi hazai csapatot támogatna még ha nagy is lett a szakadék a S.C.-H.C között dehát az ő pénze. Még egy magánvélemény nagyon gyanus ez a Kurko Tánczos ügy nekem én ugy tudom hogy nagyon jóba voltak valamikór sőt Tánczos Kurkonak köszönheti nagy részben hogy ott van. Valamiért nagyon össze ment a tej és az biszti hogy nem a válogatott ügy ez már régebről kell tartson. Ne mondja senki nekem hogy 2 értelmes ember nem tud egy kompromisszumos dologra jutni egy bisztósittási ügyön(nem itt van a kutya elásva)hanem sokkal mélyebben fingom sincs hogy mi a probléma ez a 2 ember között és nem is érdekel.
Kérdem én Kurkó és Tánczos Úrak ha olvassák ezt a blogot nem lehetett vólna megoldani egy olyan szerzödéssel ezt az egész ügyet hogy nem kell sport biztosittást kötni de ha valaki lesérül annak a korházi kezelését a federáció álja és kap egy (kompromisszum kérdése) fizetést a federációtól addig ameddig nem tud játszani
@rmad: Nem. Te kijelentetted, hogy nem a polgármester a hibás. És nem először olvasom tőled, ezért is szerettem volna megtudni hogy mire alapozod. Semmi több. Ha odaírod, hogy véleményed szerint, akkor rád sem kérdezek. De gondoltam te többet tudsz a másik oldalról és akkor én is kíváncsi lettem volna az ők verziójukra.
@gabrielli: Akkor ez nagy szegyen. Mindenhol segitik a sportot itt meg tonkreteszik. Mire jo ez nekik?
szerintem varjuk meg mindenki hivatalos allaspontjat, mert egyelore szerintem nem 100% infok, s a vegen se lesz teljes igazsag
@székely hokis: Igazad van. Egyetertek mindenben. Remelem Csato Imre is meggondolja magat. Nem kis penz az a 150.000 euro. Jo lenne ha itthon maradna. Ep esszel nem tudom felfogni hogy vannak ilyen emberek akik ennyit aldoznak a hokira es a varos vezetese eluzi oket
Az legalább jó hír, hogy az edzések folynak. Csató hova vonulhatna? Gyergyóba? Vagy ez képtelenség?
@durex26: Azt hallottam, hogy ha mar nincs HC ,akkor a Volan fele tartana. Vinne Mihaly Arpit is. Mihaly az o jatekosa volt,Olaszorszagbol is o hivta haza.A Hargita Nepe is ehhez hasonlokat irt
@durex26: Én reménykedek abban, hogy továbbra is a HC-nál marad. Ha ő is elmegy akkor tényleg lőttek a csapatnak.
@durex26: HÁT CSAK GYERGYOBA MERT EZEK UTÁN NEM HISZEM HOGY BRASSÓBA MENNE, NA ÉS PERSZE AZT TUDJUK HOGY MINDENEKELÖTT MAGYAR EMBER TEHÁT A STELI KIZÁRVA...
JÓ VOLNA HA IRNA IDE A BLOGRA
SZÉKELY GOBÉ???
jo lenne ha szeredaba maradna, barmennyire is nehez lenne az elejen.
Nem kell azért annyira sietni. Ki kell várni a legvégét, még történhetnek meglepetések is.
@székely hokis: Magyarnak tenyleg nagy magyar,en szemelyesen nem ismerem, de sokat hallottam rola.
A Csiki Hirlap-ba is mindig beirdogalt, tehat a steu ki van zarva. A Volant hallottam az egyik jatekostol.
@gabrielli: igen, szerintem is. Egy kicsit az a furcsa, hogy se nem azt mondja, hogy bezárt a bazár, vagy eladó a csapat, hanem csak annyit, hogy kilép. A játékosok ugye edzenek gondolom vizut is kapnak. Lehet lesz még folytatás.
@gabrielli: En is bizakodok meg, mert a szomszedom szerint Suur meg mindig itt van es edzeni is edz,miert tenne ha nem lenne meg valami remeny?
@csiki hokis: Nem tudom öszintén nem halottam semit majd ő eldönti hogy neki mi a jó.
Nem látom értelmét hogy a Volánt támogassa de hát mindt már mondtam az ő pénze. Azért szeretném ha ithon maradna az a pénz ha nem is a S.C -ot az utánpotlás csapatot az ISK támogathatja na de majd elválik.
Ramstedt, Wallenberg , Pire, az alomtrio
Most vólt sjtotájékosztató Pire a Volánba van késöbb a volán honlapján is ott lessz, biszti.
@székely hokis: "Szekelyfoldrol is van egy jeloltunk"-ennyit mondott id.Ocskai nem azt hogy mar alairt Mihaly Arpi
Szeretnénk Martz-et jövőre is nálunk tudni. Székelyföldről is van egy jelöltünk, Mihály Árpád - aki a hokit figyeli, tudja, milyen képességű játékos
Ha tenyleg nem lesz HC , akkor ezt logikus dintesnek latom Csatotol . Buszkebbek lennenk a Volan sikereire egy csiki jatekost tudva a soraiban .
inkabb volan mint SC?
te nem a csikiakkal vagy?
@szereda: figyelj ! azt mondtam , hogy logikus !
Miutan korabbi hozzaszolasokbol es sok hoki kozeli emberrel valo beszelgetesbol az derul ki ,hogy a Csato igenis akadalyozva volt a helyi vallakozasaiban a varosvezetes alltal csak mert HC-s , teljesen megertem ot ! Varjuk meg kik fogjak vezetni az SK-t a kozeljovoben es akkor lehet tobb valasz lesz ezekre a cselekedetekre .
en leirtam h mi a valos ok nezd meg aki akarja az elso cikkben ahol kurkorol irnak arrol h kiszall!
egy biztos sem Raduly Robi, sem pedig Tanczos nem lesz a SC elnoke. ez tutti. egy surgossegi kormanyrendelettel minden allami intezmenyvezetot menesztettek, ez alol a SK sem volt kivetel(eddig ugyebar Cseke, az ex alelnok toltotte be ezt a tisztseget Antal Isti halala utan). magyaran jelenleg a SK-nal van 2 elfoglalando allas espedig az elnoki es alelnoki tisztsegekre varnak jelentkezoket. egyik allast sem palyazta meg sem Raduly Robi sem pedig Tanczos. nagyjabol mar azt is lehet tudni, h ki lesz az uj elnok ill. alelnok. roluk csak annyit, h mindketten fiatalabb mint a ket oly sokat emlegetett szemely..
azt meg vegkepp nem ertem, h mi koze van az egeszhez a rmdsz-nek??!! miert kell bizonyos emberek magyarsagat megkerdojelezni u.h. esetleg nem is ismerjuk oket?? szoval van baj eleg es foleg paranoja.
Kurkorol lehet dicshimnuszokat zengeni, mas mindenki hulye. o a martir messias es meg kellene neki koszonni, h leszallt kozenk hetkoznapi, normalis halandok koze. ugyan mar. elfogyott a penz, vagy mar unja az egeszet vagy ki tudja. es vegso soron kit erdekel.
az is teny, h az utobbi jo nehany honapban a penz mar csak Csatotol jott. o erdekes nem sir es martirkodik. o nem szidja sem Radulyt sem pedig Tanczost, legalabbis nem nyilvanosan. szerintem o is epp ugy meglepodott mint sokmindenki mas Kurko szinjateka lattan.
amugy a polgarmesteri hivatal adott penzt mindket csapatnak, sok baromsaga ellenere Raduly nem egyszer jatszotta a mediator szerepet a ket csiki klub kozott, sot HC alapito tag is a 'varos', u.h. nem ertem h milyen politikai erdek vezerlete alatt tett volna keresztbe Kurkonak. es ha Csato Imi beruhazasait probalja gatolni, meggyozodesem, h Imi sem all felre az utbol, hanem kokemenyen megvedi a sajat uzleti erdekeit. u.h. mi kozunk nekunk ehhez? mi koze a hokinak ehhez?
Tanczost, ez is teny, Kurko "tette" oda szovetsegi elnoknek. van az neha ugy, h a fagyi visszanyal. sot ok nagyon is joba voltak. de ez is az o problemajuk. mi ugy sem fogjuk megtudni, h mitol ment ossze a tej. alaptalanul talalgatni es fenyegetozni (lasd a hc honlap forumozoit) egyszeruen ertelmetlen es megkockaztatom, primitiv.
es egy kis matek: Kurko allitasa szerint az utobbi 10 evben tobb mint 2 millio eurot koltott a hokira. meg ha eltekintunk az utobbi honapoktol, amikor egy arva fillerrel sem jarult hozza a hc kasszajahoz, meg igy is havi "csekely" 16.666 eurot koltott atlagosan a hokira. hm, ezek utan 10.000 euro-nyi birsag sok?
amugy, mivel a SK allami intezmeny, utana lehet nezni, h elnoksege alatt (sot tulajdonosi minositeseben, ahogyan a sajtoban emlegettek es furcsa, h ez ot akkoriban nem zavarta) mennyi penzt tett be a SK kasszajaba a sajat zsebebol. meglepodnetek.
remelem, h lesz meg egy-ket hokiszereto uzletember aki beszall es Csatoekkal kozosen tovabbviszik a HC-t. igy, h Kurko kiszallt sok SK szurkolo ujra kijarna a HC meccseire.
Ezt igy hosszu elolvasni attila , foleg ugy , hogy te is kacsingatsz az rmdsz fele ( jaj istenem es meg kik :( ) ;)
Mindeki tudja , hogy kurko nem a legtobb penzt adta , de o volt a lelke az egesznek .
Ha minden eggyes valakozo vagy magan ember akinek r.r.keresztbe tett vagy akadalyozta valalkozasat a logikus teoriat kovetne ehen doglenel a varosodban.Attol hogy r.r. olyan nagy sc szurkolo kepes volt tobb ezer lejes buntetessel fenyegetni a klubot ha nem veszik le vagy nem valtanak engedelyt es fizetik ki az adot az ambientes reklamra a palya homlokzatan,de o mar csak ilyen.
@bereszsolt: egy kicsitt forditva van, az rmdsz kaccsingat felem :) de nem ez itt a lenyeg. egyszeruen a politikanak mint olyan, semmi koze az egesz ugyhoz. ennyi.
es Kurko sajat maga emliti a 2 milliot es tobb hc-s szurkolotarsad meg van gyozodve, h mindig is o volt az aki pompalta be a penzt a csiki hokiba. ezt te is nagyon jol tudod, h nem igy volt. es epp nektek eleg baj, ha o volt a hc lelke. :) hidd el, ha a hc ezek utan is megmarad, csak jobb lesz mint a Kurko eraban. a sk-nal is igy lett ;)
@endi99: korrekt eszrevetel.
@fatta: ez a beszed!! nagyon vagany hozzaszolas:)
@fatta: komoly banda ez az jeremdeesz . :))
@fatta: Hát ezer köszönet, hogy ezt megírtad,
tényleg semmi köze a politikának ehhez.

Nem is gondoltam volna, de így van.

@csiki hokis: ő az a játékos, aki után nem kellett külön biztosítást fizetni, és akinek a fizuját sem kellett átvállalni a HC-tól az észt szövetségnek, ugye, és mégis játszhatott a VB-n?
Szomorú dolgok ezek. De ezt a Stars-os vonalat, amit itt páran felhoztak, nem igazán értem. Miért is fáj ez a csapat a magyar jégkorongnak?
@fatta: Végre egy jó hozzászolás remélem megmarad a H.C. és lessz jó elnöke mind a 2 csapatnak akiket el tudunk fogadni ja és a politikát zárjuk ki.
@Fejér Lilla: Egy legiost szerintem szezonra fizetnek,tehat nem aktualis amit irtal.Azon kivul szerintem azt csinal amit akar.Esetleg ha elmegy biztositas nelkul es leserul,jovore nem biztos hogy talal csapatot. De ez mar az illetekes jatekos baja
Rosszabbak vagyunk mint a romanok... Eddig elfajuljanak a dolgok??? Tanczos mocskolja a HC-t a roman sportminiszternel, hogy az egy szekely klubbot rombategyen? Ki elott fog felelni a tetteiert? Hogyan magyarazza meg, hogy Hozot,Timarut meg a tarsait miert nem ugyanazzal a mercevel kezeltek? Persze sok elfogult SC-snak ez a legnagyobb orome de ezzel az egesz csiki hoki hatalmasat veszt. Csak evek mulva, mikor kitisztulnak az , es GYergyoval lesznek a nagy derbik akkor fogja
@durex26: Te hol olvasod ott azt, hogy Vas Jankó klubja azt követelte a szövetségtől, hogy vállalja át a fizetését is?

Továbbá még egyszer: miért nem tette ezt Kurkó egy évvel korábban, szövetségi elnökként? Most szállt le a messiás és jött el vele a megvilágosodás?
osszegezve mindent csak annyit fuznek hozza az egeszhez, h Kurko elott tenyleg le az osszes kalappal, megvalositotta a csiki hokiszeretok 90%-nak az almat: kiszallt. :) remelem dontese vegleges. es remelem, h a hc megmarad. Kurko nelkul jobb nekik is. Kurko nelkul jobb lesz a csiki hokielet, a hc nelkul viszont szegenyebb. u.h. ha tenyleg komolyan gondolta Kurko, h segit abban, h a hc megmaradjon, hat legyen valoban annyira karakan, h minden kovet megmozgasson ujabb es ujabb szponzorok bevonasaert.
hajra sc!!!
@pisztoly79: felreertes ne essek, Kurko hozta ilyen hulye helyzetbe ugy Tanczost mint a sajat csapatat. ezt hivjak felelotlensegnek, hozzanemertesnek, rossz managementnek, onfejusegnek, oncelusagnak, martirkodasnak vagy ahogy akarod. azzal, h kiszallt ugyan mit bizonyitott? tenyleg ezutan fog meglatszani, h milyen tartasa is van neki. vajon tenyleg segit az artatlan es mindig rahalgato sracokon? remelem igen, azzal begyujtene legalabb egy jo pontot. kar egyebeket beledumalni az egesz tortenetbe. es termeszetesen o kezdte el a vadaskodast, a szurkolok csak folytattak es itt-ott fokoztak.
@Fejér Lilla: "ő az a játékos, aki után nem kellett külön biztosítást fizetni".
Ő pedig az aki után kellet. Tehát egy klub megszabhatja a feltételeket, és ha jól tudom, Kurkó saját felelősségre elengedte az egészet. Jankót az életbe nem láttad volna a vb-n biztosítás nélkül. De ebbe mi az a nagy világkatasztrófa. A gáz az, hogy megszűnt egy csapat, kevesebb meccsek lesznek, és egy csomó játékos szétszéled. Szerintem ez sokkal nagyobb gond, még akkor is, ha a pénz fogyott el, vagy bármi más az ok.
@durex26: az a gond ezzel, kedves durex 26, hogy míg Vas Jankó klubja valószínű minden, akármelyik válogatottba elvitt játékosa után kérte a biztosítást, addig KJGy Suurért nem kérte, a többiekért viszont igen. Ráadásul míg az Iowa Stars tavaly is, tavalyelőtt is kérte, meg több évtizede mindig, addig Kurkó pl. tavaly, amikor ő volt a szövetségi elnök, nem kérte, most pedig csak azoktól, akiket a román válogatottba hívtak.

Ha Te azt hiszed, hogy nekem a biztosítással van a bajom, akkor tévedsz. Kurkó többszörösen is kettős mércéjével van bajom.
@Fejér Lilla: Akkor valószínűleg többet nem lesz ilyen, marad a Táncos-féle kettős mérce. De ezek engem nem érdekelnek, én az a fajta vagyok aki meccsekre szeret kijárni, vagy akár tévében is nézni, s székely csapatoknak drukkolni, így nekem ez veszteség. Úgyhogy bocsánat félreértettem a dolgokat, köztünk nincs vitatéma :). Még annyit azért leírok, Iowa-ban sem és más csapatnál sem minden játékosra ugyanannyi. Ott is van mérce :). De ez kötözködés jellegű, ne vedd komolyan ;).
@durex26: amúgy a kérdéseimre kívánsz válaszolni?

megismétlem:

1.) Suur miért igen, a többi 12 játékos miért nem?
2.) A munkabér miért?
3.) Tavaly miért nem?
@Fejér Lilla: Erre írtam, hogy ezek engem nem érdekelnek, és különösebben Kurkó személye sem, hanem a csapat megmaradása, lehetőleg a fiatalokkal a MOL ligában is.
1. Nem tudom,
2. Nem tudom,
3. Nem tudom,
De ha jól emlékszem az egész abból indult, hogy Pire nem akart menni valami felkészítő meccsre, és emiatt eltiltották, ezután találta ki Kurkó ezt a bér és biztosítás cirkusz. Ez csak személyes vélemény.
@durex26: Mindezekhez pedig Vas Jankónak sem sok köze van. Meg az ő biztosításának. Annak viszont igen, hogy mondjuk az én megítélésem szerint Kurkó indokai a HC-ből való kivonulását illetően nem állnak meg. Elég nehéz lenne Tánczost megtenni bűnbakként, sok ok miatt, de erről írtam egy kommentben hosszabban a másik idevágó posztnál (itt: http://jegkorong.blog.hu/2009/05/19/megszunik_a_hc_csikszereda?fullcommentlist=1#c5920416)

Tényleg nem értem a Tánczosékra hivatkozó kivonulást, és bár nekem nem szívem csücske Tánczos Barna sem, annyit szerintem mindenképpen megállapíthatunk, hogy Kurkó lépése (a válogatottal kapcsolatos lépésére gondolok) finoman szólva sem könnyítette meg az ő helyzetét sem.

Most pedig elbocsátó szép üzenetében Kurkó megint Tánczosra hárít minden felelősséget. Attól félek, hogy a dolgokban Kurkónak is megvan a maga komoly felelőssége.
@Fejér Lilla: A Kurko felelossege a dolgokban az,hogy szandekosan egy olyan vitat es feszultseget generalt,hogy majd "nyugodt" lelkiismerettel tudja rafogni Tanczosekra az o szemelyes csodjet.
Kurko volt a csiki hoki legutaltabb alakja,es bar Tanczoseknak is megvan a maga szerepuk az egeszben,megis Kurko volt az aki elarulta a csapatat,es cserbenhagyta oket.
A hc-s fiuk nem mentek el erte a valogatottba,ezt meg ugy koszonte meg ez az "uriember",hogy szelnek eresztette oket.
@Fejér Lilla: Mondtam, hogy félreértettem a dolgokat, én azt hittem, hogy számodra az meglepő, hogy, hogy mert kérni biztosítást, ezért linkeltem be a Jankóét, hogy mutassam nem ő találta ki. A többi kommentemben, csak az próbáltam kifejteni, hogy szarul érint, hogy a hc -nak annyi, függetlenül attól, hogy mi volt a valódi oka a kihátrálásnak. Bár ez is igaz lehet, az összes többi elmélet mellett, de számomra a valódi ok mindegy. Most csak abban reménykedem, hogy nélküle is marad hc, valószínűleg gyengébb, de szimpatikus csapat. Kíváncsian várom a fejleményeket.
durex: szerintem épeszű ember nem örül a HC megszűnésének. Mihály Árfpádon kívül is tele volt a olyan játékosokkal, akik azért együtt egy masszív csapatot alkothattak volna. Sokan eljöttek a korábbi klubjukból, konfliktusokat vállalva. A válogatottjaik, ahogy azt csíki hokis is írta, követték Kurkót, a saját bőrüket is vásárra vitték, hiszen őket is bünteti a szövetség. A szurkolók is kiálltak Kurkó mellett, ezek után most KJGy lelép, a sok megbántott ember és az okozott sebek viszont ott maradnak.

Suurra vonatkozó megjegyzésemet ehhez mérten ironikusnak szántam. Nyilvánvaló, hogy Kurkó teljesen felesleges balhékat szított,és most már mindenki láthatja, teljesen feleslegesen.
Aljon meg a menet mi szunik meg???hm???a hc?:-)))
Lol na majd a szezon kezdetenel dumalunk ugyan itt...!!!
süti beállítások módosítása