HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nézzék nálunk a magyar–oroszt!

2009.04.20. 17:03 Hblog

Szerda 19.15-kor a svájci Sierre-ben Magyarország–Oroszország vb-felkészülési meccset rendeznek. Az eseményről egy televízió sem közvetít, mivel a svájciak és az oroszok számára nem vagyunk érdekesek. A jégkorongblog viszont úgy gondolta, a magyar hokiszurkolókat nagyon is érdekli a vb előtti utolsó mérkőzés, ezért kitaláltunk valamit.

Gondoltunk egy merészet, és megszerveztük az online közvetítést. Ez azt jelenti, hogy ha mindenki úgy akarja, és minden úgy alakul, akkor az interneten élőben lesz nézhető a csata. Technikai lehetőségeink korlátozottak, tehát ne egy szokásos tv-adásra számítsanak nyájas olvasóink. Egy felezővonalnál leállított kamera sugározza majd a képet, ahogyan azt a Dab.Docler hivatalos honlapján évek óta megszokhattuk. Már csak azért is hasonlít majd ahhoz, mert az operatőr Maczkó Márk lesz. Lassításokra, feliratozásra nem lesz módunk, de amit lehet, megteszünk a szórakoztatásért. A kép mellett hangközvetítés is lesz, minden magyar hokifan kedvenc magyar hangja, Spiller István ül a mikrofonhoz. A találkozó végén pedig Énekes Lajos edzőt, és ha mód van rá, egy játékost is várunk a kamera elé, élő interjúra.

A felvételeket a kamera nemcsak a netre lövi, hanem tv-minőségben rögzíti is, így másnap összefoglalót is rakunk a blogra. De a nagy felbuzdulásban szeretnénk kis türelmet kérni. A gyors tempó miatt ez egy éles tesztadás lesz, az is lehet, hogy bedől minden mindenestül. De az itthoni próbák után bizakodóak vagyunk, és megtesszük, amit lehet. Minden további információval kedden és szerdán szolgálunk.

160 komment

Címkék: magyarország vb oroszország felkészülés hokitv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatalkkozom én is az előttem szólokhoz, minden elismerésem már magáért az ötletért is!
@D. Gromov: én kérek elnézést, mea culpa! Soha többet! És egy évig tiszteletbeli Stars-szurkoló is leszek!
Sziasztok! Nem tudja valaki,hogy miert nem megy szombattol a Sport1 es a Sport2 stream az L.sport.we.bs-en?
Kimondhatatlanul örülök az ötletnek. Csak azt sajnálom, hogy nem láthatja a világ is, hogyan kenjük el az oroszok szája szélét. :)))
(álom, álom édes álom....) Vagy lehet, hogy mégis láthatja? :))
Ez tényleg csúcs!!! Én abban a - több mint szomorú - tudatban vettem a szerda esti foci meccsre jegyet a Puskás Stadionba, hogy nem lesz semmilyen közvetítés a magyar-orosz hoki meccsről... Így viszont kénytelen leszek kivinni a laptopomat a focimeccsre. Biztosan megmosolyognak majd néhányan, de sebaj! Köszönöm!
Gyerekek! Óriási dolog ez, amit így önzetlenül, sok-sok ember szórakoztatása érdekében tesztek nap, mint nap. Talán már csak idős emberek szájából hallható köszönési forma a "JÓ EGÉSZSÉGET", de igen tartalmas, melyet most szívből kívánok nektek. Mert, ha egészség van, minden van (A BLOG is....ugye :D).
Tiszteletem!
@Vincent: de a szerda és a kedd az nem ugyan az:D
@Zsoldos: Meggyőződésem, hogy mindkettő szerdán, egyidőben lesz. Vagy tévednék?
@Zsoldos: 22.-e az szerda:P úgyhogy szerda az szerda:D
Köszönjük szépen nektek!

Tudom már kérdezték páran,..valaki nem tud valami nyitott helyet ahol a hokicsalád együtt nézheti a vb meccseket jónagy kivetítőn jósok sörrel?
hurra szuperek vagytok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!le az osszes kalapokkal elottetek!!!!!!!!!!
Még jó hogy pár napja megemeltem a sávszélességemet :-D

Én itt leszek....
Norvégok hat gólt adtak, négy kapott ellenében a fehéroroszoknak Grenobleben.

A közvetítéshez sok sikert kívánok és további sok ilyen acélos ötletet, megvalósítást.
@Eye: bizony -- de ebből már csak reggel lesz poszt
Nem tudja vki, hogy milyen palánkok lesznek a VB-n? Mert ha olyanok mint Fehérváron akkor Isten óvjon minket.
Királyok vagytok!!! Reméljük sikerülni fog, mi többen itt fogjuk várni, (lapitopi rákötve a nagy tv-re), de ha ne adj isten valami nem sikerülne már maga az ötlet is csúcsszuper!!!!
Váááá ISTENEK VAGYTOK!!!!! :D
KÖSZIIIII
SZPASZIBAAA :)
Én ráklikkelek az összes bannerre ezen az oldalon eznetúl.

Csúcs szuper a JEGKORONG.BLOG.HU!

Köszönjük!
Nem semmi, gratula!
Elképesztőek vagytok már most is, hát még ha ez tényleg müködni is fog:)
Már a felvételért is minden köszönetet és elismerést megérdemeltek.

Arra monduk kíváncsi vagyok, hogy a közvetítéshez azt a többezerszer (?) akárhányszáz kilobájt sávszélességet tudjátok-e prezentálni. Az egy dolog, hogy a technika összeállt tényleges nézők nélkül. Van mögöttetek valami szolgáltató? A másik módszer a P2PTV lenne.
Zseniálisak vagytok, hatalmas köszönet!
Nem talalok szavakat!
ize... koszonom! :-)

Kezdhetunk hullamozni! :-)
Lehet, hogy az adast eleg lenne felloni egy projektorral az egre - mint a Batman hivojelet - es akkor nem kell nagy savszelesseg, mert mindenki azt fogja nezni szelesvaszonban.
Csak a hanggal nemtom mi legyen ;-)
Köszönjük szépen! Istencsászárok vagytok!
Mégegyszer köszi!
Már maga az is nagyszerű hogy megpróbáljátok a közvetítést megoldani, ha még működni is fog az csak tetézi erőfeszítéseitek megkoronázását!
A ma délutáni NHL mecs (Flyers-Pittsb.) után Spiller Pityu vagy Máté Pali is említette, hogy a csütörtök esti (21 óra) VB felvezető műsorban leadják a szerdai (a számunkra hoki történeti) mecs összefoglalóját. Ezek alapján a Sport TV is ebből az anyagból fog dolgozni?
Gratulálok minden résztvevőnek, szervezőnek!
Ez nagyon jó hír! Végre van valami program szerda estére és nem kell szenvedve nézni a hun-milan meccset:) Köszönjuk!
Javaslom a VB-re készítsünk egy "köszönjük jégkorongblog" feliratú transzparenst:)
Az ESPN meg bek@phatja... :) Királyok vagytok,csak így tovább!
HURRÁ, HURRÁ!!!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

El sem hiszem még mindig: néhány nap leforgása alatt magyar-orosz, magyar-szlovák, magyar-kanada meccsek. Kánaán. :)
IMÁDLAK TITEKET!!!! Így csupa nagy betűvel.. :) ennyi! ;)
Na ne má'... kész vagyok srácok!
Sávszéllel nem lesz gond? Van szerver kapacitás nálam. Írjatok, ha tudok, segítek.
Sziasztok.

Bar remelem sikerulni fog az adas de en nem bizom a veletlenre es mivel tolunk 250 km re jatszunk a helyszinen nezem meg.A kameram velem lesz es bar biztos nem tul jo minosegben de rogzitem a merkozest es ahogy hazaertem kozzeteszem a linket ahol meg tudjatok nezni.Tegnap es ma ketszer lattam eloben a franciakat tegnap 1:1hu buntetokkel 1:3 belarus ma sima 2:6 ausztria ellen azaz sima zacsi.Azt gondolom a kieses ellen oket biztosan megverjuk de meg a csoportban azert a belarus valogatott sem verhetetlen bar ketsegtelen jo hokit jatszanak.Es penteken talalkozunk a zurich klotenben ahol tortenelmet irunk DD.
@D. Gromov: sziasztok, P2P-TV közvetítést használtok vagy klasszikus szerver alapút? SopCast vagy TVU esetén ha sok néző van folyamatosan bent az sokkal kisebb szerver terhelést eredményez.

PERSZE, GRATULÁLOK!!!!!
A Sport1 2009 május 3. vasárnapi műsorából:
"11:45
Jégkorong
A magyar válogatott mérkőzése, férfi-világbajnokság, alsó ág - élő"

port.hu/pls/w/tv.channel?i_ch=90&i_date=2009-05-03&i_where=1

Kedves Spiller Pisti. szólnál, hogy ez még picit korai. Tudom.... de mégis.

Milyen jó, hogy nem hagytátok abba!!! Köszönjük.
Királyok vagytok, de tényleg. Bár ezt eddig is tudtuk :)...
100! :-)

Bocs, nem hagyhattam ki.
Várjuk, várjuk!!! Köszi köszi!!!!

Hajrá MAGYAROK!!! Gábor Velünk van, lesz!
nem tudom, hogy összejön-e, és hogy személy szerint végül meg tudom-e nézni, de őrület amit csináltok, és hatalmas tiszteletem!
Hát,nagyon nagyok vagytok! Ha összejön,ha nem,már hatalmas,h megpróbáltátok,és mindent beleadtok! Köszönjük szépen! Nameg éljen Spiller! :)
Ezt el se hiszem... És mindezért még fizetni se kell- vagy igen?:DDD
Sokezer köszönet!
teljesen amatőr vagyok ezen a téren, de azt nem lehet, hogy egy sávon jön audio és video, egy másik sávon pedig csak audio? így, ha megáll a kép, legalább hangot hallunk -mint egy rádió...
vagy a Török Laci nem közvetít valamelyik rádióadón?
@Úzó:

Részemről próbálok Szuper földijeként Mátyásföldön (Bp. XVI. ker)kivetítős kerthelységes nézést szervezni.
Ha mást is érdekelt, akkor belehúzok!
Na én asszem körbeküldöm a cimboráknak mindnek ezt a cikket,had pisálják össze magukat ők is! :)
Köszi! Szuperek vagytok!
Tényleg, nem tudja valaki miért nem működik a sport 1-2 stream már napok óta L.sport.we.bs-en?
Kiváló, köszi a lehetőséget előre is!
@kovacsistvan: Te itt vagy Moszkvában? Nem nézünk közösen meccseket valahol?
Remek!!! Végre! Isten áldja az internetet!
Hát igen!
Próbálkozhatok én felnőni egy ilyen jégkorong oldal mellett, de semmi esély nincs rá.
;-)

Marad az utánpótlás oldal nekem.

Tisztelettel gratulálok az ötlethez, és a törekvéshez, mert ne feledjétek, hogy ha nem sikerül, akkor is sok ember, sok melója és pénze van benne (gondolom, ez így lehet)!

Soma
Remélem a következő szezonban az összes meccsről menni fog az élő adás. Ugyanis ha az összes meccsen kintvan egy kamera, akkor onnan már csak egy apró lépés az élő stream (persze a minőségibb közvetítés kicsit nagyobb).
Indavideónak is van erre szolgáltatása: indavideo.hu/lives/latest/all

De van jobban skálázható (chat ablakkal is bíró) külföldi szolgáltatás is:
www.ustream.tv/

Ha valaki a VB meccseket szeretné streamelni a többieknek, akkor is hasonló megoldást ajánlok, mert ezzel nincsen megkötve, hogy mennyien tudják nézni, mert nem mindenki a te sávszélességeden lóg.
@OliBLOOD: Akkor ha jól értem, elég egy tv-tuner kártya + jó nagy feltöltési sebesség + beregelek vmelyik oldalra és kész is? Mekkora sebességgel érdemes ezzel foglalkozni? 5Mb?
@Bencito: Igen, jól érted. Legalábbis az eddigi tuner kártyáimat minden ugyanúgy is látta, mint egy webkamera.
Ki kell próbálni, de szerintem az 5mb-es sebesség bőven elég lesz neki.
@Bencito: Terveim között szerepel, hogy egy ilyen megoldással segítek azokon akik nem tudják tv-n nézni, de sajnos előreláthatólag csak hétvégén fogom tudni tesztelni.
De ha összejön, akkor vasárnaptól az összes meccs követhető lesz neten is.
@OliBLOOD: Szerintem be lehetne kamerázni a Magyar/Erdélyi csarnokokat, nem hinném, hogy hatalmas beruházás lenne (egy jó kamera megvan kb 100eből+ a gép+ jó internet kapcsolat), főleg, hogy reklám felület is lehetne. Ha 10 ember kapcsolódik 2MB/1MB sebességgel, és tűzfal, router nem fogja meg a feltöltést az már jó minőség lehet.
@miki78: Én még Magyarország határait is csak egyszer hagytam el, nemhogy még Moszkvában is legyek... Szép is lenne :)
A sport1-nek vagy valamelyik tvnek nem lehetne közvetíteni? =)

Ja és lesz a meccs előtt valami teszt adás hogy tudjuk azt hogy működik e vagy sem vagy hogy jó helyen járunk e egyáltalán illetve kellene a közvetlen link ahol eltudjuk érni. Meg 1 kis útmutató is jó lenne a megfelelő működéshez.

Más nem kell =) csak élek hogy lemaradok és ha valmit álítani kell akkor van kis gáz azért kéne teszt előtte.

üdv mindenkinek HAJRÁMAGYARÓóóóóóóóóóK
Ha lenne már valami infó annak én is nagyon örülnék mert már nagyon tűkön ülök mit tűkön minimum dárdákon......
Please minnél hamarabb
Lesz külön bejegyzés, vagy itt figyeljünk?
@Von Siebenbuergen: lesz-lesz, csak meg kell várnunk, hogy kint minden rendben van-e, az urak éccaka utaztak, még pihennek
@D. Gromov: Kiváló. Mondjuk részben a visszaszámláló bannernek köszönhetően, én már az üres csarnokot is elnézegetném : )))
Ha fog menni, ha nem, már a tervért és az előkészületekbe fektetett energiátokért is gratula és köszönet!
elméletileg a kossuth rádió is közvetít...
és a hokiblog megint bebizonyította, h százszorosan veri a "hivatalos" sportújságírást...
hajrá Magyarország!!!
Jó hír! Egy szurkolói klub biztos lesz Pesten. Ma rakjuk össze a cuccokat.
Ha valaki hoz egy internetes laptopot, akkor lehet, hogy a mai meccs is fut a kivetítőn.
Hálás köszönetem mindenkinek aki ebben részt vett!
Azért az elég nagy szégyen, hogy 100 tv csatora közül egysem közvetíti a HUN-RUS Jégkorongmérkőzést.
Lehet hogy ez már a televíziózás vége?
Asszem igen.

mely linken ill. címen láthatjuk az élő közvetítést ?
Mindjárt szivrohamot kapokkkkkkkk :):)
Linket please
Mostmár izgulok kezdődjön már :P!!!
Már csak néhány perc...:D
valaki segitsen légyszi mi a link?
Rövidesen szivinfarktust kapok :)
Valaki irja már meg légyszi hogy holl várjam a mecset
kiváncsi leszek a nézőszámra:P!
@fuler: Úgy tudom itt lesz. Kis türelem...
@Acilles: köszi végre valaki válaszol
én csak várok nemtudom hogy hol lesz.
0:1 Saprikin(Radulov)
valaki küldjön légyszi egy linket
most akkor hol tudom nézni a meccset?
Hol lehet nézni? Küldjön valaki linket légyszi
nincs közvetítés, mert nagyon lassú lenne
most kaptam az infót
akkor sehol se lehet nezni a mecset ha igen akkor valaki segitsen hogy mi erdelyiek is tudjuk nezni
BENK!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!
Na akkor lesz valami interjú?
süti beállítások módosítása