HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ezekkel az oroszokkal kell játszanunk

2009.04.20. 13:46 D. Gromov

Vjacseszlav Bikov orosz szövetségi kapitány közzétette azt a 25 fős keretet, amely április 22-én, a svájci Sierre-ben megmérkőzik a magyar válogatottal. Ez még nem a végleges vb-névsor, mivel fenntartanak egy-két helyet az esélyes NHL-eseknek, különös tekintettel a Washington Capitals vacak playoffszereplésére. Mi azonban ettől függetlenül mindenképp az alábbi hokisokkal találjuk magunkat szemben szerdán.

Kapusok: Ilja Brizgalov (Phoenix Coyotes), Alekszandr Jerjomenko (Szalavat Julajev), Vaszilij Kosecskin (Lada Togliatti)
Védők: Ilja Nyikulin (Ak Barsz Kazany), Vitalij Atyusov (Metallurg Magnyitogorszk), Konsztantyin Kornyejev (CSZKA), Vitalij Proskin (Szalavat Julajev), Vitalij Visnyevszkij (Lokomotiv Jaroszlavl), Oleg Tverdovszkij (Szalavat Julajev), Dmitrij Kalinyin (Phoenix Coyotes), Anton Volcsenkov (Ottawa Senators), Gyenyisz Grebeskov (Edmonton Oilers)
Csatárok: Danyisz Zaripov (Ak Barsz Kazany), Alekszej Morozov (Ak Barsz Kazany), Alekszej Tyerescsenko (Szalavat Julajev), Szergej Mozjakin (Atlant Mityiscsi), Anton Kurjanov (Avangard Omszk), Pjotr Szcsasztlivij (CSZKA), Oleg Szaprikin (CSZKA), Alekszandr Radulov (Szalavat Julajev), Alekszandr Perezsogin (Szalavat Julajev), Konsztantyin Gorovikov (SZKA), Szergej Zinovjev (Dinamo Moszkva), Ilja Kovalcsuk (Atlanta Thrashers), Alekszandr Frolov (Los Angeles Kings)

Néhány támadó kimaradása meglepetésnek mondható: Makszim Szusinszkij (SZKA) és Alekszej Mihnov (Lokomotiv Jaroszlavl) is stabil csapattagnak számított, értelemszerűen részt vettek a prágai EHT-tornán is. Két elérhető sztárcsatárral ellenben eleve nem számolt a kapitány: a jaroszlavli Alekszej Jasinról és a buffalói Makszim Afinogenovról is azt mondta, most nem férnek bele az elképzeléseibe.

A magyar és az orosz válogatottnak is a sierre-i lesz az utolsó felkészülési mérkőzése az április 24-én kezdődő A csoportos világbajnokság előtt.

49 komment

Címkék: vb oroszország válogatott a csoport felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovechkin & malkin jönne még akkor ismét vb arany :D
Mondjuk MAlkin kizárt , de ove lehet jön. Ma este kiderül a 3. meccsen. 3-0 ról nem hinném , hogy fordítanának.
Geno nem megy sehova, marad Pittsburghben és nyer egy Stanley-t :D
Eszméletlenül erős ez az orosz válogatott, szerintem megnyerik most is a VB-t, de legalább döntősek lesznek. Már az is sokat elmond róluk, hogy Jasin és Afinogenov sem fér be (pedig eszméletlen gólokat vágott Buffaloban).
Mi mikor leszünk olyan erősek, hogy Cortina azt nyilatkozza, hogy "...Palkovics nem fér be sajnos a keretünkbe.."? XD
@orion66: hát azért palkovicsnak jobb éve volt, mint szegény maksznak. (mondom ezt úgy, hogy afinogenov-mezem van, palkovics-mezem meg nincsen :)) maksznak vissza kell mennie oroszországba, vagy a fene tudja, hova, de buffalóból el, mert egyre gyengébb. és még csak 30.
@D. Gromov:
Nekem maxról mindig ez jut eszembe, de gondolom sokaknak:
www.youtube.com/watch?v=_VcAKESMi_E&feature=fvst
Tényleg jobban járna szakmailag, ha visszamenne oroszba, de sztem Buffalóban jobban keres most, mint odaát tenné.
de amúgy tényleg nagyon jók!
A Washington kiesése duplán jól jönne nekik... Ovecskin és Szjomin...vagy Semin akárhogy is, ő is csak egy szimpla zseni...
@emu11: szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál, és hogy kettőt kommenteztél :) az milyen nagy lenne, ha sikerülne szorosat játszanunk velük
Ilja Kovalcsuk tegnap nyilatkozta: „- Amennyiben a Rangers továbbjut, Ovecskin, Fjodorov és Szjomin a tavalyi québeci példához hasonlóan idén is csatlakozik hozzánk. Az egyik telefonbeszélgetésünk alkalmával Szása külön leszögezte, minden idegszálával a kupagyőzelemre tör, ám ha mégis búcsúzni kényszerülnek, azonnal Svájcba repül.”
@orion66: azt nyilatkozta hogy elmegy a szablyásoktól, mert már nem tudja segíteni a csapatot, de szerintem, jobb lett volna bármelyik CSZKA-nál :). Nekem nem tetszik ez a keret :)
@FRee: ha malkin jöhet, akkor Crosby is...
És ahogy a Sharks áll, esetleg Thornton
A meccs lesz a tv-ben? Ven errol valami hir?
@Walmer: Hát ha kiesik a Sharks akkor remélem Nabokov is utazik Svájcba:)
@D. Gromov: egy kicsit OFF, de már nem bírom: hogy csináljátok? Nem bírom olvasni ezt a blogot, olyan ritmusban írjátok. gratula
A magyar után az orosz a kedvenc válogatottam... Bár, az én személyes válogatottam így néz ki:

Kapusok: Nikolai Khabibulin, Evgeni Nabokov

Védők: A. Markov, A Zhitnik, S. Gonchar, S. Zubov, D. Kasparaitis, D. Markov

Csatárok: A. Kovalev (A), P. Datsyuk, I. Kovalchuk, M. Afinogenov, A. Yashin, A. Ovechkin, A. Morozov (C), E. Malkin, N. Zherdev, A. Samsonov, S. Fedorov (A), A. Semin
Oh, bocsánat! S. Samsonov :D
Sajnos P. Bure meg Mogilny visszavonult...
Valami hir közvetitésről esetleg?
Neten tv rádió valami Please.......
Látni akarom :):):)
Hijnye. Megússzuk ezt 10 alatt? Kíváncsi leszek a védőink mit kezdenek majd Kovalcsukkal meg Morozovval... Kovi úgy mozog, hogy teljesen kiszámíthatatlan az ugrálásából, mi lesz a következő lépése.
szerintem ez lesz a legerősebb válogatott ami ellen valaha pályára lépett magyar válogatott. sztem a VBre nvezett Kanadaiaknál is jobbak (persze még playoff bekavarhat hiszen nagyon jó csapatok esnek ki az biztos)

És szinte sírok hogy nem látjuk ezt a meccset, ez tragédia, úgy megnézném ahogy Kovalcsuk,Morozov,Frolov triót ahogy Kangyal és Sille lemészárolja őket :D:D:D :(:(:(:(:(:(:(:(:(
@Nano: Ott a pont. Ez nagyon nagy dolog (LENNE), hogy láthatjuk azt a meccset, amin a valaha legerősebb magyar válogatott a (mindezidáig) legerősebb ellenfele ellen küzdhet.
könyörgöm legyen stream :)
@fabot: Jaja! Komolyan, lassan külön hírportállá kéne válni, mert ez a blog szisztéma már kezd szűkös lenni:) Gratula
@orthodox.russian: hát ahogy most a Ducks ellen véd, felőlem mehet;-)
jajj Istenem!!! kemény még olvasni is...
Van válogatott a világon, amibe Afinogenov nem fér be??? Fene a jó dolgukat... :)

A keret ettől függetlenül brutális, komoly esélyük van a címvédésre.
"Két elérhető sztárcsatárral ellenben eleve nem számolt a kapitány: a jaroszlavli Alekszej Jasinról és a buffalói Makszim Afinogenovról is azt mondta, most nem férnek bele az elképzeléseibe."

te jó Isten :):)
azért ez nekem kicsit erős.
@PMilan83: A KHL-t nem azért hozták létre, hogy az NHL-ből válogassanak :)
@kovacsistvan: ez csak az én személyes keretem :D
Ovechkin, Semin, Fedorov, Kozlov maradjon csak az NHL Playoffban! Bár tök mindegy, ahol játszanak, ott élvezet nézni őket. Mondjuk az első 2 playoff meccs az elég gyengécskére sikerült.. Pláne otthon.
Egyébként meg tőlük függetlenül is ultra erős az orosz válogatott kerete.
mi van? Jasin és Afinogenov. huh, hát nem tudom, hogy mi lehet az elképzelése :-/
@durex26: hát kozlov biztos nem, de az ovecskin, szjomin, fjodorov sor jól jött tavaly is :)
@fabot: szerintem be vagyunk kattanva :) és köszönjük szépen
@Dachstein: azt nem lehet, nem lenne rá időnk
@D. Gromov: Azt elhiszem. Már így is csodálatra méltó amit csináltok.
Akkor a kimaradókat (Szusinszkij, Mihnov, Jasin és Afinogenov) nem lehetne honosítani??? :P
Szerintem a minimum az lehetne, hogy ne kapjunk 10-nél többet

egy picit magas de reális cél lehetne, hogy üssünk gólt

bravúr volna ha csak 3-4 góllal volnának jobbak

ennél jobb eredmény csoda a köbön és teljesen kizárt:)

a legjobban annak kell örülni, hogy egyáltalán játszhatunk ellenük.

valószínüleg meg fogják nyerni ezt a vb-t is.

Oroszokat nem érdekli az ellenfél! Lesz egy 8-9 gól és kész. Akkor mi van? Semmi.
ugy tudom hogy mikor világbajnokok lettek tavaly Kovalev játékra jelentkezett de bikov mester azt nyilatkozta hogy nincs sügsége rá! álitolag azota sem változott köztük a viszony! tud erölöl valki valamit??????? kösz
lassan 43 órával ezelőtt azt írom ide, hogy még most is csoda! írhatnak ide a tizenévesek (nem is baj), de "mi" harmincasok sose gondoltuk volna ezt, úgy 1983-ban! ugye? :) bár, jelei voltak...a fehérvári csarnokban, úgy 12-15 évvel ezelőtt...épp a fehéroroszok ellen. kikakptunk tőlük, de...
Nagyon kevesen hittük volna ezelőtt 10-15-20 éve hogy valaha elfogad minket edzőpartnernek minket az orosz jégkorong válogatot. Félelmetesen jó képességű játékosok ellen játszunk majd szerda este.
@spiler: kovaljov nem rémlik, brilint viszont biztosan elhajtotta, nagy sértődés volt
@PMilan83:
Nyugodtan befért volna a nagy szovjet válogatotba ez a keret !
svaboda tavaris gyozzon a jobbik :)
Most találtam neten ezt a videót, Lada-Himik U15 bunyó: www.championat.ru/hockey/news-207857.html
süti beállítások módosítása