HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Ukrajna 5-0

2009.04.12. 16:38 D. Gromov

A magyar válogatott a harmadik helyen végzett a divízió 1-es U18-as világbajnokság minszki csoportjában. Hatalmas teljesítménynek gondoljuk ezt. Tekintettel arra, hogy ebben a korosztályban csak tízcsapatos az elit, Magyarország ugyanúgy a legjobb tizenhatban van, mint a felnőttek. A fiatalok minden elismerésre rászolgáltak.

Utolsó két vb-mérkőzésén egyaránt ötgólos győzelmet aratott a magyar ifiválogatott Minszkben. A kazahokat 6-1-re vertük szombaton, az ukránokat 5-0-ra vasárnap. A már kiesett csapat ellen az volt a tét, sikerül-e az esti fehérorosz-kazah találkozó eredményétől függetlenül megtartani a harmadik helyünket.

Az első harmad elég döcögős volt, de az is csak azért, mert egyre-másra állították ki a magyar hokisokat. Kihúztuk kapott gól nélkül, a második menetben pedig beindult a henger. Előbb Hári János ütötte be harmadik találatát a tornán, majd Zalavári Bence talált, itt az asszisztensek között tűnt fel az ifjú svéd légiós neve. Hári a már a harmadik harmadban esett harmadik gólnál is ott volt a passzosok között, ekkor a moszkvai Galló Illés volt eredményes. A negyediket Németh Attila szerezte, az ötödiket Hentes Kristóf, 5-0, ez pont elég volt ahhoz, hogy a végére a gólkülönbségünk is pozitívba forduljon.

A bronzérem tehát megvan, a feljutás sem sokon múlott - ahogy tegnap írtuk, öt másodpercen; persze ha legyőzzük a fehéroroszokat, a többi eredmény nyilván nem feltétlenül alakul ugyanígy -, de nincs ok elégedetlenségre. Amit eddig is tudtunk, arra most kaptunk némi bizonyítékot: a magyar jégkorong-utánpótlás egyáltalán nem rossz minőségű. A legjobb tizenhatban lenni ebben a mezőnyben hatalmas dolog.

Lesz mit elemeznünk, kapitánnyal, játékosokkal, sok mindenkivel. Meg is tesszük, amint eljön az ideje. A divízió 2-ből egy év alatt az elitbe jutni óriási lett volna, de egye fene, jövőre meg lehet próbálni megint.

A magyar válogatott mérkőzései:

április 6.: Magyarország–Fehéroroszország 4-5
április 7.: Magyarország–Litvánia 4-3
április 9. Magyarország–Lengyelország 0-9
április 11.: Magyarország–Kazahsztán 6-1
április 12.: Magyarország–Ukrajna 5-0

46 komment

Címkék: magyarország vb divízió 1 u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden elismerésem az egész csapatnak és a vezetőknek!
Nagyszerű eredmény volt!! Csak így tovább!
Jövőre U18-as VB-t kéne rendezni és itthon feljutni az elitbe. Ennek a csapatnak tuti sikerülne!

HAJRÁ Magyarok!
Gratulálok a SRÁCOKNAK ez hatalmas eredmény!
A másik post címe: "A nagy eredmény kapujában vagyunk", azt hiszem nem túlzok, ha kijelentem, hogy bizony beléptünk azon a bizonyos kapun, s már csak az a kérdés, hogy mikor érünk a belső főcsarnokba...

Gratulálok mindenkinek, aki közvetve vagy közvetlenül részese volt a sikernek, szülőknek, játékosoknak, edzőknek, s még hosszan sorolhatnám. Soha rosszabb eredményt!
szülők találkozóhelye? :))

Ha igen, akkor üdv. (meg ha nem, akkor is :-))) )
Kazahsztán, Ukrajna, Litvánia kipipálva és még a fehéroroszokat is megleptük.
Hát, hihetetlen magasságokban szárnyal a magyar hoki!
Gratulálok a fiúknak!
Minden elismerésem a srácoknak, edzőknek, szülőknek! Új hatalom van születőben!:) Hajrá magyarok!
Hát ez csodálatos volt fiúk! remek munka! Gratulálok! :-)
OFF: Ak Bars Kazany Bajnoooook!
Gratulálok Fiúk! Ez szép eredmény, büszkék vagyunk Rátok!
Ez fantasztikus volt!!!
Mondtam én, hogy meglesz a bronz.
Ilyen szépen felállni a lengyel meccs után az teljesítmény.
Jövőre biztos feljutunk!
Sok grat!!!
Én is gratulálok az egész csapatnak, csodálatos teljesítmény!
SZép volt fiúk, tiétek a jövő! Reméljük, hamarosan nálunk...
Zala 2 pontjához külön gratulálok! :)
Óóóriási gratula a FIÚKNAK ezért a fantasztikus teljesítményért!!!
Hajrá magyar hoki!
Hajrá Magyarok!
Fantasztikus volt, fiatalok, az egész hét! Na jó, a 3 meccs nem, de sebaj. Jó bulizást mára, ne lépjétek át a csapatvezetés által megengedett mértéket. :)
Magunknak meg azt kívánom, nehogy elvárássá váljon a következő években a feljutás, elégedjünk meg azzal, ha megvetjük a lábunkat a divízió 1-ben. Elvégre hogy is lehetne biztosra menni, jövőre csoportunkban olyan ellenfelek lehetnek, mint egy A csoportos kieső, mondjuk Németország, Norvégia vagy éppen Svájc, és a most fel nem jutott mezőnyből például Dánia és Franciaország, de miért írhatnánk le akármelyik csoportötödiket, Litvániát vagy Japánt. Szóval így végigfutva is látszik a mostani bravúr mértéke, óriási dolog volt ez, várjuk a folytatást. Nagyon ott voltatok!
Nagyon nagy Gratuláció a fiúknak és Ancsin Lacinak!!!!
Most kell venni egy nagy levegőt jól beosztani a pénzt, és felépíteni egy újabb aranygenerációt, mert tényleg van miből (mármint játékos).
szia sanyi!köszönöm,es köszi az otthoni sok segitseget.gratula acsapatnak.Ja es a Vilinek is.Remelem Csehbeis megmutatjak.Kellemes Husvetot Mindenkinek!
Innen másolta Hisey a technikát:

Gallo:
www.youtube.com/watch?v=omHlFlOo94I

Hisey:
www.youtube.com/watch?v=Jvv-4hz1hHE&feature=player_embedded


:D
Hajrá ifjú magyar jégkorong-nagyágyúk
@F. Kapus: Neked,Nektek is köszönöm!
Nagy-nagy gratula a csapatnak, ennél szebb húsvéti ajándékot el se tudtam volna képzelni !
Szép volt fiúk !
Gratuláció a fiúknak és Ancsin Lacinak!
Szép volt!!! :-)
@hokihari: mi köszönjük nektek, hajrá, és így tovább minden fiatalnak!
Nem nagyon kovettem az esemenyeket, de a lengyelek ilyen jok? 0-9?
Szép volt fiúk, hatalmas gratula!
Franc se bánja azt a feljutást, az ilyen "fehérorosz-élményt" is meg kell tapasztalni, és jobb most, mint a felnőttben...
Gratula a csapatnak. Amit számomra jelent a bronz - a helyezés elérésén túl persze - hogy talán van egy olyan fiatal játékos anyag, amelyik majd leválthatja a jelenlegi korosztályt és folytathatja, amit elkezdtek.
Még egyszer nagy gratula!
Gratulálok a csapatnak!

Azt szeretném kérdezni Hári apukától, h Jani fog e játszani a felnőtt válogatottban is?
Nekem ez az igazi Húsvét! Köszönjük srácok! Köszönjük! Ancsin Laci!

-nem jani, valamelyik parkó írta itt pár napja-
Asszem három éve volt egy ifi vébé (az u20nak számit tán?)miskolcon div1-es és akkor nagyon elkeseredtem mert 5 meccsen totál telház előtt, egész jó játékkal is képesek voltak kiesni. akkor nagyon szomorú voltam azt hittem nincs utánpótlás, pedig azt a csapatot ilyen nevek fémjelezték mint Kóger,Galanisz,Jobb mégsem jött össze semmi.

És most teljesen ledöbbentem ezen a fantsztikus eredményen! tényleg van utánpótlás! Hatalmas gratula a srácoknak/ nektek hiszen úgytudom olvassátok! Már attól kezdek tartani hogy el fognak titeket szipkázni az NHLbe és akkor hogy fogtok a VéBéken játszani? :) persze ez legyen a legnagyobb bajunk! és ezt kívánom nektek!

És tényleg hozzuk magyarországra a következő u18as vébét!

HAJRÁ MAGYAROK!

u.i egyébként megálmodtam hogy 2-0ra verjük a szlovákokat a nagyvébé nyitómeccsén :) álom álom édes álom :)
Gratulálok!
Jó bulizást, mértékkel!!!
Bíztam Bennetek és Ti megháláltátok! Gratulálok!
Köszönjük srácok,nagyon szép volt!
fantasztikus eredmény, gratulálok! A VB előtt mindenki alárta volna ezt, most meg kicsit még "kesergünk" amiatt az 5 mp, na meg a lengyel meccs miatt. Na de hát mi (én) szurkolók csak ilyen telhetetlenek vagyunk! :-)) Mégegyszer gratula!
Az utánpótlás hál égnek rendben, de lassan ideje lenne a magyar bajnokságot is javítani, mert elkezdenek majd a fiatalok elhúzni külföldre, akkor nem biztos, hogy a magyar válogatottban akarnak majd szerepelni. Egyenlőre nincs ezzel gond, de ki tudja mi lesz...
Ha jól emlékszem úgy vágtunk neki a VB-nek, a tavalyi feljutás után már az is szép eredmény lenne, ha megtudunk kapaszkodni a Div.I.-ben. Ehhez képest a Csapat nagyszerűen helytállt, egy apró megingással, de végig bíztató játékot mutattak. Amennyiben együtt maradnak, tovább fejlődnek fizikailag, technikailag ezek a fiúk, úgy sok örömet okozhatnak még nekünk szurkolóknak s a hoki társadalomnak!
Szép volt fiúk!
lesz bármi esélye videóknak?
Szeretnék én is gratulálni az egész csapatnak! Természetesen a szülőknek is,hiszen aki ebbem a sportban él és mozog,tudja mekkora áldozattal jár!Legtöbb gyerek 5-6 éves kora óta űzi ezt a szép sportot.Álmok azért vannak,hogy megvalósítsuk őket!!Nagy lépést tettek a fiúk...!!!
Jó pihenést kívánok a fiúknak és a csapat segítőinek is!!
Szép volt fiúk!!!!!
Akik nem hittek a fiúkban, egységükben, Ancsin Laciban azoknak itt a válasz!!!Talpra tudtak állni a lengyel meccs után és reális helyen végeztek..
És még az érem is meg van, akkor Zalavári sem lehet csalódott:-) "Én, személy szerint nagyon csalódott lennék, ha nem lenne érem a nyakamban a torna végén." idézet a VB előtti nyilatkozatából:-)
forrás: icezone.hu/hir.asp?id=320
GRATULÁLOK az egész csapatnak, edzőknek, csapatvezetőnek, segítőknek, tündérLala bácsinak, dokinak, szülőknek és mindenkinek, aki bármit is hozzátett a csapat sikeres szereplésehez!
Ja és ha jól látom Hári Jani lett a legjobb csatár a szervezőbizottság választása szerint???!!!
stats.iihf.com/Hydra/170/IHM170000_85I_1_0.pdf
És a magyarok legjobbja is??
stats.iihf.com/Hydra/170/IHM170000_85J_1_0.pdf
Hardi Ricsi aszisztokban lett első:
stats.iihf.com/Hydra/170/IHM170000_85D_6_0.pdf
Nemes második a gólövőlistán
Rajna Miki 91%-kal véd...
Azért vannak itt kiemelkedő egyéni eredmények is!
Mégegyszer nagy gratula!!!
Gratulálok mindenkinek, de elsősorban a srácoknak!
A neheze ezután következik, hogy majd felnőtt korban is ilyen eredményeket prezentáljanak a fiúk.
Az egyre magasabb követelményeket támasztó suli mellett kell, egyre többet edzeniük szárazon,
konditeremben, uszodában, stb. Emellett a legnehezebb dolog a pihenőfázis zavartalanságának megteremtése, miközben a haverok, osztálytársak buliznak. Ehhez kívánok én erőt és kitartást!
@Vincenzo90: A hazai bajnokság a MOL ligának köszönhetően szerintem jó szinten van. És a MOL utáni OB1-es meccsek is elég kiélezettek voltak (középszakasz/rájátszás).
Ahol igazán nagy gond van az az utánpótlásbajnokságok. Az idei ifibajnokságban is rémisztően kevés meccs volt, juniorbajnokságról pedig sajnos nem lehetett beszélni.
Az pedig természetes jelenség, hogy a tehetséges játékosok így elmennek külföldre, mert ott jobban fejlődnek.
süti beállítások módosítása