HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Minden idők egyik legnagyobb védése

2009.02.18. 13:21 lemieux

Csak néhány nap telt el azóta, hogy a pittsburghi Marc-André Fleury igen ritkán látható védést mutatott be. Miikka Kiprusoff, a Calgary Flames kapusa a Vancouver elleni meccsen megkísérelte a lehetetlent, és sikerült neki: Fleury-nél is nagyobbat védett. A videó kissé hosszú, de érdemes megvárni minden lassítást és látószöget.

A finn kapus számlálja a legtöbb győzelmet az NHL-ben most, egészen pontosan 33-at, így talán esélyes lehet a legjobbnak járó Vezina-trófeára. Ehhez persze a szezon közben a mononukleózist is legyőző columbusi ifjú titánnak, Steve Masonnek, a San José-i Jevgenyij Nabokovnak, valamint a floridai Thoman Vokounnak is lesz egy-két szava.

A Calgary Flames egyébiránt végül büntetőkkel kikapott a Vancouvertől, de így is a harmadik helyen áll Nyugaton, és szinte biztos playoffrésztvevő.

49 komment

Címkék: videók nhl kiprusoff

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez tényleg nem semmi! Hatalmas védés! Váááááá
Ennek a műfajnak szerintem Martin Brodeur a királya mármint a vetődve, bottal védésnek, de ez hihetetlen, és valóban nem volt bent teljes terjedelmével a korong.
@M.Lac: remekmu.olvastad a minap , a fleury vedesenel egy idiota beirt hogy mi ebben a kulonleges mert o roplabdazik es o ilyet csinal egy meccs alatt joparszor.kivancsi vagyok a z a mastermind ma mit fog ide irni.
@lodoktor: Nem kell azért bántani őt, mert nem érti, hogy mi ebben a szép, elmondta, hogy nem néz hokit/nem ért hozzá. Én sem tudnám megállapítani egy krikett meccsen, hogy mi a szép és mi nem :)
@lemieux: en sem de nem mondom azt hogy locsiszar vagyok es a lovak hatat suhintom egesz nap, tehat olyan mozgast mint a krikettben en is csinalok 100 at./meg lehet kerdezniu hogy miert is kulonleges de nem ugy ahogy o mondta.ezt akartam kifejezni
Ilyet fogott már Tim Thomas is nem?
nekem meg az tetszett ahogy a biro a kapu mogott pattogott:))))))
@lemieux: Nem erre gondoltam hanem amit itt csinál 0:30-nál:

www.youtube.com/watch?v=l_opvbdq-84
@lodoktor:
Én azokra szoktam kiborulni, akik egy sportágra azt mondják "Én is csináltam". Amikor megkérdezem, hogy melyik egyesületben, az a válasz: Nem ott, még az iskolában"
@orthodox.russian: Ó, igen. Van egy-két kőkemény védés ebben a videóban
@johevi: igen. en is oviban gyorsabb voltam a medenceben mint phelps.csak az ovis darnyi tudott megszorongatni 100 meteren
Na ezért tudom csodálni ezt a sportot ...
@orthodox.russian: Ez jol esett,többször is megnéztem,köszi
szep vedes, de azert ugye senki nem hiszi, hogy ezt igy akarta a kapus? egesz egyszeruen visszavetödött a kapu fele, bottal a kezeben, közepmagasan, mert olyan lövesre volt nagyobb esely. (es ez mind az ö resze, tagadhatatlan, s le a kalappal elötte). de az, h a keze, s föleg a bot hol volt a löves pillanataban, azert nagyreszt a veletlennek köszönhetö. szerintem.
Nem látom a hatalmas védést...
Esés közben mákja volt, hogy a korong eltalálta a az ütőjét.
Viszlát.
@ATS: evvel az erővel, egy kapus sem véd sose, csak eltalálja őket a korong. Sőt egy sportba sincs jó vagy rossz kapus, csak mákos, és peches. Edzés se kellene, csak sz*rt enni a kapusoknak.
@durex26: Ebbe nem adok igazat neked....
Ez nevetséges :)))))
Szerintem kivédte. Ez a sport, vagy bemegy vagy nem. A profik nyílván esélyesebbek, mint amatőrök. Biztos, hogy jó kapus, hiszen sorozatban jó teljesítményt produkált. Lehet, hogy szerencsés mozdulata volt, de Woody Allen-nek nem biztos hogy sikerült volna ugyanez a védés-mozdulat ösztönösen :-)
vannak ilyen emberek. BÁHÁ
Timmy Thomas mar egy par ilyen visszavetodos vedesen tul van - minddig makja van - mondhatnank
de o soha nem adja fel - szerencset gyart - mondhatnak :D
@kapusLaci: Én is ezt próbáltam szemléltetni :). Tisztában vagyok vele, mennyire fontos egy jó kapus, meg mennyire illúzió romboló egy ilyen védés egy csatár számára :), megéltem nemegyszer.. Egyszer se az jut eszembe, hogy milyen szerencsés a kapus. Hanem inkább az, hogy hogy megfogta.
Ez mekkora!
Ha bemegy akkor hatalmas gól, így meg hatalmas védés!

Máknak ez túlzás szerintem. Csúnyán tudta h hová kell nyúlni.
Szerintem ez védés, és nem is akármilyen. Egyébként 11 éves koromban én is sokkal gyorsabban úsztam mint Michael Phelps. Ő akkor volt 1...
nem akarom túlmisztifikálni, egyrészt persze mák volt másrészt meg zseniális védés. a pont beleütötte, meg véletlen, meg eltalálta önmagában szerintem akkorélne, ha eszméletlenül rogy össze mondjuk és alehulló kezére ráütik, na ez szélsőséges példa,de talán érthető, hogy van tudatos mozdulat, meg öntudatlan "mozdulat."
hülyeség, de majdnem biztos vagyok benne, hogy "látta", hogy kivédi, aki sportolt, az tudhatja, hogy vannak ilyenek, amikor csinálsz valamit és tudod hogy sikerül, nem tisztán csak tudatos, de valahogy mégis, majdnem egyidőben látod és csinálod. ez bárkivel előfordulhat egyszer-egyszer, de nyilván egy kiemelkedő képességű emberrel meg jóval gyakrabban
jó játékosnak van szerencséje. szerintem sem volt benn, és kivédte.
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ B+!

Ez igen!

Nem is tudok mit mondani...
@lodoktor: És milyen jól teszed, hogy nem mondod ezt, ugyanis a krikettben kurvára nincsenek lovak. :DD
(Nem rajtad, Veled nevetek - meg a röpis gyereken, én is olvastam.)
@kekeckecc: "szep vedes, de azert ugye senki nem hiszi, hogy ezt igy akarta a kapus?"
- Persze, hogy nem így akarta. A dolog hátterében az áll, hogy Sarich a múltkor kölcsönkért Kippától 6 dollárt, mert lemerült a kártyája, és később letagadta, ezen Kippa berágott, és most a meccs közben eszébe jutott a dolog, aztán amikor Sarich menteni próbált Wellwood elől, és pont derékmagasságba került a feje, akkor mondta magában, na, most megkapod, te lejmolós köcsög, és jól fejbe akarta somni a bárddal. Persze nem sikerült neki, mert amellett, hogy béna kapus, még veredni se tud, mindenesetre Wellwood véletlenül pont eltalálta a Sarich feje felé lendülő ütőt. Aztán most az NHL meg nagy hype-ot csinál körülötte - de ez már csak így megy, tudod, milyen a showbiznisz. De legalább te meg én átlátunk a szitán.
Előttem az igazi magyarázat! :)))
Mindenesetre, ha megunja, elmehet baseballozni, levezetésnek.

@T1GRIS: ott ket kulon mondatot mopndtam, utaltam a lovassportra is es a krikettre is.annyit tudok hgy nincs lo a krikettben:)))
Ez is egy olyan jelenet, amitől a hoki a legszebb sport.
>Esés közben mákja volt, hogy a korong eltalálta a az ütőjét.

Na ja, de ehhez azert megfeleloen kellett esni ;-)

Amugy megneznek egy olyat, hogy mikor a videobirozas utan kihirdetik a hivatalos "nem golt", akkor a csatar odamegy a kapushoz, elismeroen hatba veregeti es megigeri, hogy legkozelebb csakazert is betolja a pakkot.
@Halvány Görény:
Betűről betűre így van - iszonyat nagy védés, iszonyú nagy zsák mákkal. Gratula a kapusnak!

'Aki sportolt' - már aki csak rendszeresen focizott, akár csak kispályán, az pontosan tudja :)
Nekem "aszonták", hogy szerencse az, mikor a felkészültség találkozik az alkalommal. Szóval hívhatjuk szerencsének is, de ugye az a jó kapusnak van...

Azt meg asszem Balogh Tibortól hallottam, hogy egy kapus 30 éves kora után lesz igazán jó, mert addigra lassul le annyira, hogy nem tud elugrani a korong elől! :)
OVECSKIN MEKKORA GÓÓÓLT LÖTT Fekve :)
Szerencséje csak a jó kapusnak van...
Különben meg nyertek a Canucks, miénk lesz a kupa!
@Circus:

Kispalyan vedtem nehany evig, csak teljesen egyet tudok veled erteni. Nem tudod, hogy mit csinalsz, csak a tortentek utan kezded el analizalgatni. Egyszeruen erzed a lovo jatekos helyezkedesebol, mozdulatabol, foci kozben a szemebol, abbol, hova nez loves elott. Ehhez pedig rengeteg gyakorlas, tapasztalat kell. Egyebkent legnagyobb tiszteletem a hoki kapusoknak, szamomra hihetetlen, hogy egy olyan kis pakkot kepesek osszegereblyezni, mikor nekem sokszor a szazszor nagyobb 5-os foci is gondot jelent. Gyonyoru vedes, koszonet a videoert.
szerintem, ha a kapus nem nyúl bele, akkor tuti gól
Na ezt hívják reflexnek. Ettől jó hokikapus valaki. Magyarázni tényleg nem lehet.
Kentaur67: pont ezért visel pl. Ovecskin sötétített plexit, hogy a kapusok ne nagyon lássák a szemét, ezért lőtt gyakran Jagr elfordított fejjel kapura. Nagyon kiismerik a kapusok a csatárokat, elképesztő szellemi teljesítmény az övék, ahogy végig koncentrálnak egy meccset ilyenekre is figyelve, ezért is fogynak 5-6 kilót is akár, nem a fizikai teljesítménytől.
RCH: az én kedvencem Owen Nolan volt évekkel ezelőtt az AllStar gálán, egyedül vezette a korongot Hašek kapujára, és bemutatta a kezével, hogy a hosszú felsőbe fog lőni, és lőn, be is lőtte, és pont oda! Nagyon pimasz volt, és valami rekordot is döntött vele (3. gólja volt talán?).
@rg: na az kemeny volt...arra en is emlekszem
Levinek is volt egy hasonló csak Ő a jégen csúszó korong elé rakta le a bárdot egy hasonló helyzetból érkező. Talán a kép is fent van a Volán honlapon, bár már nem emlékeszem melyik mecsen volt.
@rg:
ez egy KÖCSÖG :DDDD

@kentaur67
szintén kispálya, de csak amatőr szinten, kiskapu, sajnos térdem már nem a régi...
Saját gyűjtésből példák: ha szembenállva a lövő játékossal sarokkal véded a fenékmagasságban befelé zúgó labdáját, vagy ha a kapu előtt fekve, 3 ember takarásában megemeled a lábad, magad se tudod pontosan miért ésmiért akkor, de pont azzal blokkolod a lövést :)
Na, ezekről beszélek, ezek belülről jönnek, a fenti példa kb pont ilyen. És hol vagyok én ezekhez a profikhoz :D
süti beállítások módosítása