HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kristian Kovac az NZ-Starsban

2009.02.01. 11:43 Hblog

A szombati átigazolási határidő előtt pillanatokkal a francia Chamonix-tól szerezte meg a kiváló csatárt a budapesti csapat. Kristian Kovac korábban Dunaújvárosban is játszott, az előző szezont a HC Csíkszeredában töltötte. OB I.-es beharangozónk következik.

A mai három mérkőzés közül kiemelkedik az alapszakasz első két helyezettjének káposztásmegyeri rangadója, amely este fél hatkor kezdődik, de a másik két párosítás is komoly izgalmakat tartogat.

Az NZ-Starsból továbbra is hiányozni fog Lencsés Tamás, aki hosszú kihagyás után szárazon már készül a visszatérésre, amely még 2-3 hetet várat magára. Maszlov Szergej megbetegedett, ő sem játszhat ma este. A hátvédgondok enyhítésére érkezett pár napja Sille Tamás, aki második mérkőzésén első gólját is megszerezte. A krónikus gólhiány enyhítésén régóta fáradoznak Kangyal Balázsék, most találták meg Kovacot. A még mindig csak 27 éves kassai csatár idén 11 mérkőzésen szerepelt a francia bajnokságban, 3 gólt és 7 gólpasszt, azaz 10 pontot ért el.

Robert Spisak, az NZ-Stars vezetőedzője: "Nyerni szeretnénk az Újpest ellen, már csak azért is, mert a hazai mérkőzéseken a három pontot otthon tervezzük tartani. Bár kellemetlen ellenfelünk volt a Miskolc és az Alba Volán, nemcsak ezért nyertünk nehezen, hanem azért is, mert nem hozták ki magukból a fiúk a maximumot. Remélem, az UTE ellen nem okozunk csalódást, de ennél több kell. Úgy tervezzük, sok néző látogat ki az Ice Centerbe vasárnap délután, remletőleg nem okozunk csalódást."

Spisak mester egy másik gondolatot is meg kívánt osztani a jégkorongblog olvasóival: "A pontozási rendszer nekem nem tetszik. Nem örülük annak, hogy az alapszakasz után minden csapat eredményét törölték, és kezdtük újra az egészet. Az a néhány bónuszpont nem mutatja az egész szezonban nyújtott teljesítmények közötti különbséget. Szerintem egész évben kellene tartani a jó színvonalat annak, aki elöl akar végezni, mert így
előfordulhat, hogy néhány jó igazolásnak hála az alapszakaszban gyenge csapat végez az élen, ez nem igazságos. Persze így izgalmasabb a bajnokság, és ha ez minőséget is hoz magával, akkor azt mondom, rendben van, legyen így. De érdemes elgondolkodni azon, hogy ennek az az üzenete, hogy csak erre a szakaszra koncentrálják erejüket és az anyagaiakat egyes csapatok."

Pék György, az UTE vezetőedzője elmondta: "Nem mi estünk vissza, hanem jelentősen megerősödött e Ferencváros, a Dab pedig kezd összerázódni. Aki kint volt a mérkőzéseken, láthatta, hogy a játékunkkal nincs baj. A Dab ellen az eddig szinte hibátlanul hokizó Rufus és Kadlubiak három olyan hibát vétett, ami a serdülőbajnokságban is botrányos lenne, és amilyen elképzelhetetlen volt eddig. Ezek után várható volt, hogy 0-3 után nem tudunk fordítani. Sikorcin hiányában a támadójátékunk csorbát szenvedett, az UTE-nak nagyon kell, hogy a légiós sor jól húzzon, és ez Sikorcin nélkül nem olyan, mint vele. Bárkit teszek oda Zlocha és Dubek mellé, nem tudja pótolni.

A vasárnapi mérkőzés utáni egy hét szünetben leveszik Sikorcin kezéről a gipszet, a tervek szerint a következő mérkőzésen már a jégen lesz. A Stars elleni meccsünk háromesélyes, szerintem iszonyatosan jó mérkőzést fogunk vívni Káposztásmegyeren. A kilencpontos előnyünket hamar el tudjuk veszíteni, egy esetleges vereség után mindent elölről kell kezdenünk. Mivel az éles Volánt mint mindenki, így mi is el szeretnénk kerülni az elődöntőben, mert az EBEL-keret ellen talán egyik magyar csapatnak sincs esélye, a munkát újra kell kezdeni, ha az első két helyen akarunk végezni. Vasárnap Kiricsenkót Borbás és Berta mellett tervezem szerepeltetni, míg a szlovák sorban ismét Rafaj kap szerepet. Tolnai Attila nemigen játszhat, magas láza nemrég múlt el. Hiányozni fog, mert az idei UTE a védelemben a leggyengébb."

Ugyancsak fél hatkor kezdődik Székesfehérváron az Alba Volán farmcsapata és a Miskolci Jegesmedvék mérkőzése. Az EBEL már szünetet tart az olimpiai selejtezők miatt, így elvben nincs akadálya annak, hogy a kis Volán erősítést kapjon azok közül a játékosok közül, akik nem vesznek részt az olimpiai selejtezőre való felkészülésben, és nincsenek az év elején megnevezett 15 játékos között. Már az NZ-Stars ellen is többen szerepeltek a farmcsapatban (Sofron, Hegyi, Nagy G.), de visszatért a kerethez Tóth Adrián és Maklári is. A megerősödött és helyenként biztató játékot mutató Miskolcnak biztosan meg kell küzdenie az újabb győzelemért.

Pesterzsébeten este fél hétkor kezdődik a két Újpest-verő csapat mérkőzése. A ferencvárosiak egy jól sikerült újpesti csata után rontottak Miskolcon, de az esetleges ma esti győzelemmel folytathatnák a kapaszkodást az élmezőny felé. Úgy tűnik, még meg kell találni az újak helyét a csapatban. Sérültjeik közül Kiss Gábor és Bontovics visszatérésére még várni kell. A Dab eddig hibátlan a középszakaszban, és helyzete annyival javulhat a legutóbbi mérkőzéshez képest, hogy Vychodil visszatérhet egymeccses eltiltása után. Hinks, Schneider és Szilassy továbbra sem játszhat. Nagy küzdelemre van kilátás itt is, megjósolhatatlan, ki távozhat győztesen a jégről.

38 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegyárakat honnan lehet megtudni? Nézem az Ice Center honlapját de ezt pont nem találom. Tudom amatőr, de valamikor el kell kezdeni a meccsnézést is...
@Akos71: a starsnál "mérkőzés csomagok" vannak, a szerdai és mai meccsre volt együtt 950Ft. szóval ha csak ma jössz akkor is 950Ft!legalábbis én igy tudom...:) javítsatok ha tévedek!
Ez a Kovac srác jó igazolásnak tűnhet. Jó korban van, előnyös testi adottságai vannak, bal- és jobb oldalon is bevethető, és ráadásul elég jó csapatokban is szerepelt: Kosice, Slovan.
Szlovák U18-as válogatott is volt és nem tűnik gólszegény srácnak.

U. N. Owen: megkérhetlek, hogy nézd meg ezt, hogy mit tudnál kiszűrni ebből:
www.hokej.sk/spravy/?clanok=55494
Furcsa Spisak nyilatkozata, főleg, hogy ők is csak erre a szakaszra hozták Sillét és Kovácsot.
Egyébként ennyi erővel a rájátszást is el kellene törölni, mert elég a rájátszásban jó szereplést nyújtani és csak arra koncentrálni.
@orion66: Jó játékos, újvárosban már dolgozott vele.
ORION66: ez egy cikk arrol hogy Kovac a mult szezonban a roman liga legjobb jatekosa volt...

ja es nem 27 hanem 28 eves...es 12 meccse volt FR.-ban es 11 pontot szerzett
Spisaknak ez egy hülye nyilatkozata volt... csak nem fél a Fraditól és a Miskolctól?
Robert Spisak megosztotta egy gondolatát az olvasókkal. Szerintem érdemes elgondolkodni azon, amit mondott, ezért is hoztuk le. Nem fél sem a Fraditól, sem a Miskolctól, legalábbis szerintem nem ez jön ki abból, amit mond.
Egyszerűen azt veti fel, van-e értelme a középszakaszban törölni a pontokat. Ezt pedig azért veti fel, mert a legtöbb bajnokságban nem törlik, hiszen a rájátszásban kap majdnem mindenki még egy esélyt. Oda viszont az egész éves munka alapján kapjanak besorolást a csapatok. Ez volt Spisak edző véleményének lényege.
@OliBLOOD: Épp ezért írtam pár napja a 2009-2010-es MOL tervezetet. Akkor nem lenne probléma. 40 meccs, plusz playoff...Így majd mind a 11 csapatnak lenne szezononként legalább 50 tétmeccse 6 hónap alatt. Ésszerű és elég is lenne.
Persze, aki döntőt játszana saját bajnokságában és a MOL-ban, kijöhet a 65-70-es meccsszám.
@F. Kapus: Szezon előtt ők is elfogadták ezt a versenykiírást. Akkor nem volt ilyen gondja.
Mivel A csoportos VB-n játszunk, ami később kezdődik érdemes a bajnokságot is kitolni. 3 teljes MOl forduló már nem fért volna bele, de a magyar csapatoknak kellett mégegy kör.
30 pontot lehet szerezni. Az első csapat ehhez képest a megszerezhetőpontok 30%-ával többel kezd, a második 20%-al a harmadik 10%al.
Ahhoz hogy egy csapat megelőzze az előtte állót (1-4-ig) az szükséges, hogy mindkétszer megverje azt (egyszer legalább rendes játékidőben).
Így ha valaki előrébb szeretne végezni akkor van még esélye és még egy kör alatt izgalamas meccseket láthat a közönség. Szerintem jobb ez a megoldás, mintha a tétnélküli meccseket 0:0-al írná jóvá a szövetség.
Arr aviszont tényleg oda kellene figyelni, hogy max az első középszakasz meccsig lehessen igazolni és addig a Volánnak is el kellene döntenie ki játszik az 1-es és ki a 2-es csapatában.
Spisaknak tökéletesen igaza van.
OliBlood: nem azon van a hangsúly, hogy ki fogadta el és ki nem. Persze, hogy mindenki. De attól még amit mondott az tény.
Arról nem is beszélve, hogy pl az Újpestnek ez lesz a 6. meccse 12 nap alatt. A DAB-nak és a Fradinak hányadik lesz?
Az szintén felettébb érdekes, és kétséges, hogy a Volánba lehetnek visszajátszók.
Sofronék pl most is pályára lépnek, és majd ha kiesik a kis Volán, majd az elődöntőben is szerepelhetnek? Hát ez kész vicc.
@OliBLOOD: Tudod, ő az eddigi tapasztalatát, véleményét mondta el erröl a lebonyolítási formáról.
Szerintem, a múltja és szakmai tudása alapján, érdemes meghalgatni.
Ha ezt a DAB színeiben mondta volna el, Te is a szakmaiságot hallottad volna ki belőle.
Hidd el, azóta sem butult, amióta nem a Dunaújváros edzője.
Spisaknak szerintem is igaza van. Alapszakasz nevetségesen elértékelődött...

Meg aztán
"Pék György, az UTE vezetőedzője elmondta: Aki kint volt a mérkőzéseken, láthatta, hogy a játékunkkal nincs baj."

Hát az első harmadban én nagyon nem ezt láttam...
@Dugó: Valahol igazad van! :) Viszont hülyén nézne ki egy Volán 1 - Volán 2 elődöntő! Nem? :)
A kis volánnak és az OB II nem "rokkant" tagjaival lehetne pl. egy Jászberényi Lehel! pláne, ha a csarnokot is megcsinálná ott valaki. Tudom, naív...és zuglói!
@Dugó: Igen tény, de ezzel mindenki tisztában volt, nem most derült ki. Az alapszakaszban így ki lehetett próbálni fiatalokat, csapatot lehetett építeni úgy is mindenki a MOL ligára figyelt. Az én felfogásomban (ami lehet rossz) alapszakasz nem is volt, hanem a MOL liga eredménye alapján kaptak bónuuszpontot a hazai bajnokságba a csapatok.
DAB-nak, Fradinak ez a 4. meccse lesz. MOL liga elődöntőket nagyon rosszul kalkulálták be a naptárba. Ha még döntőt is játszott volna az egyik csapat, akkor az még nehezebb lett volna. Ezen jövőre mindenképpen javítani kell. Nem értem miért akarják február 24-ig lezavarni a középszakaszt, a MOL elődöntős csapatok legalább márc 1-ig kitolhatták volna (két szerdai mecccsüket normáli ütemben péntek-vasárnap játszhatták volna).
@OliBLOOD: Természetesen semmi sem tökéletes, érdemes mindig csiszolni a dolgokat a tapasztalatok alapján. Erre gondolt Spisak, semmi másra. Kár lehurrogni zsigerből azokat, akik gondolataikat megosztják másokkal. Nem volt hátsó szándéka emögött.
Mi sem tettük ezt akkor, amikor kedvenc csapatod közlemény formájában bírálta – szvsz teljesen jogosan – azt a Mol Liga-versenyszabályzatot, amelyet maga is elfgoadott a szezon előtt.
Valamelyiket adhatná az egyik tévé! Mindegyik izgalmasabb, mint a székely mol-döntő! Szerintem.
@hokisap(u)ka: Ha ezt a szezon elején teszi szóvá és klezdeményezi, hogy máshogy legyen a szezon , akkor szakmaiság lett volna. Én nem érzem akkora katasztrófának, hogy a csapatok játszanak még jópár éles meccset.

@freddyD: Az alapszakasz azért nem értéktelenődhetett el, mert az a MOL liga volt. Ha nem az lett volna, akkor tényleg teljesen igazad lenne.

Sztem ez a pontozásos rendszer jó,h első 9 pontot kap a 2.6 pontot a 3. meg 3 pontot,csak akkor be kéne vezetni ,hogy max 1-2 játékost lehessen igazolni...
Mi értelme lenne annak,hogy a stars aki Budapesttól kap 100 milkát támogatásként, összevásárolja a játékosokat,akikkel mondjuk 20 vhány pontos előnyre tesz szert a középszakaszra? akkor semmi izgalom nem lenne a bajnokságban és senki sem hajtana.Most ,h más csapatok igazoltak jó játékosokat sokkal kisebb kasszából, és a pontozásos rendszer miatt közelebb kerültek egyből nem tetszik neki a dolog.Ennyi erővel vezessük be ,amit Spisak mondd ,hogy ne töröljék el az alapszakasz pontjait,de akkor meg egyenlő anyagi feltételek mellett versenyezzenek a csapatok.De ez sem tetszenek senkinek sem szal sztem nem kell nyavalyogni,amíg Budapest csak starsot támogatja,a Fradira meg az Utére meg szarik...
@F. Kapus: Nem érzem, hogy zsigerből hurrogtam volna. De azt azért had tegyem szóvá, hogy épp az nem tetszik nekik amit ők is csinálnak. Vagyis nem tetszik, hogy lehet még igazolni, de hoznak ők is játékosokat. Ez nekem olyan hiteltelen és bocsáss meg, ha az ilyen dolgokat szóvá teszem.
@OliBLOOD: Tedd szóva, persze. De ajszem a ponteltörlés volt a lényeg, merthogy január 31-ig szerte Európában lehet igazolni.
Mondom! 40 meccs jövőre a MOL-ban, 11 csapattal! Korrekt?
Maj februártól a rájátszások 1-8. helyezett, ill a magyar (1-6)és a román (1-4) playoff. Simán lenne minden csapatnak jó esetben 50-53 tétmeccse.
Szerintem meg jó ahogy van.
A szlovák bajnokságban nem törlik a pontokat mert az alsó és felsőházra bontott középszakaszban a csapatok között erőben nincs szakadéknyi különbség, ill.menet közben sem tud minőségileg javulni a játékoskeret úgy, hogy az alapvetően befolyásolná az alapszakaszbéli erőviszonyokat.
Itt ez nem lenne jó. tessék megnézni a bajnokság beharangozó kommenteket, mindenki DAB UTE STARS versenyfutást jósolt, és meglepetésként értékeli, hogy az FTC el tudott szakadni a Miskolc ALBA bébi csapatoktól.
Látni kell ,hogy itt játéktudás béli űr tátong ami egy-egy meccsre feloldható ,de egy szezonon belül nem lehet felszámolni.
Nincs értelme egy olyan középszakasznak ahol 30-40 pontnyi távolság az alja és a teteje között, ezért kell mesterségesen közelebb hozni a csapatokat.
Az pedig erős csúsztatás, hogy valaki, akinek az alapszakaszban sem volt elég pénze játékosokat fizetni, az most néhány klasszis játékossal, majd bajnoki döntős lesz. Lásd misik: Gyergyóból erősített nem az NHL-ből.
Negyedíziglen : Nem történt semmi csak egy kicsit mindenki erősödik,így mindenkinek jobban kell iaprkodni. Nem lehet rápihenni a rájátszásra miért baj ez?
Óriási lenne a meglepi, a hátsó három közül bárki az első három közé kerülne..
A kommentek alapján nem nehéz rájönni, ki melyik csapatnak szurkol.:) Az Újpestnek és a Starsnak van a legtöbb kockáztatni valója, egy 3. vagy 4. hellyel sokat veszthetnek - lényegében egy egész szezont, mert a döntőbe a Volánon át (valószínűleg nem) vezet az út.
Ennyiben méltánytalan, hogy az alapszakasz jó teljesítményét mindössze néhány pontos előnnyel jutalmazza a kiírás. Mi azért vagyunk picit hangosabbak a többieknél, mert pont egy hullámvölgyben ért el minket a középszakasz - itt egy-egy vereség sokkal többet nyom a latba, mint az alapszakaszban.
Ugyanakkor ez a kiírás a szezon elejétől ismert volt, tehát ha van is kritika, az csak a jövő évi kiírás javítását szolgálhatja.
Engem büszkeséggel tölt el, hogy a csapatom minden meccset meg akar nyerni a szezonban. Az is, hogy akkor is vállaltuk a játékot, amikor körülöttünk sokan elkezdtek ravaszkodni a meccsnapokkal (alkalmasint le sem játszották a meccset), vagy éppen nekünk is jól jött volna pár nap pihenő (a kis Volán ellen Szereda előtt, vagy a Fradi ellen utána).
Ennek azonban ára lehet, így nehéz jól időzíteni a formát. Jól jön nekünk most a szünet a bajnokságban...
@Runny: beütöd a nevét a keresőbe, és minden kiderül
Silla Tamást nem talált :)
Ha már Sillénél tartunk, most komolyan ugy került be a válogatottba,hogy majdnem az elmúlt 3-4 hónapban játszott max 10 meccset?
Nem feltetelezek semmit de a Fradinak megint Incze Hordo Miklos fujja a sipot a Dab ellen...ezt komolyan mondom mar nem is hiszem el.
attól h incze egyszer a Fradinak fújt egy meccsen,még nyugodj meg ,szivatják a hülye bírók a Fradit eleget
Ute megint kikapott :/
@Fradi-Mate: nem is azert irtam csak otodik meccsuk es haromszor is a hordo a biro azert ez tobb mint erdekes
tudtommal a szövetség jelöli ki a bírókat nem a Fradi ,de lehet ,h tévedek....
Már az hülyeség hogy pénteken Incze a Fradinak fújt azonos büntetőperceket hozott ki miért fújt volna nekünk és hozzátenném hogy nekünk mutogatott a középsőújjával nem a miskolci nézőknek
süti beállítások módosítása