HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Videón az Alba Volán–Salzburg 2-4

2009.01.05. 22:51 D. Gromov

Itt is van a vasárnapi kulcsmeccs videója, kapásból látszik, az első salzburgi találatnál nem volt magas bot, és az is, hogy Palkovics mekkora gólt lőtt. Megvan minden, nézzék.

25 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megadható, de a normál vállmagasságot megkérdőjelezném...
pl a Guerrieronak ez fejbúb...ettől még nekem tetszik a srác játéka. egy légiós a Martz mellett akit meg kéne tartani!
a Forsyth-ot pedig el kéne küldeni vagy védőt játszatni vele azon a poszton úgysem alkotunk maradandót. a Foci ezt a szintet minimum megüti (sőt) lelkesen megy, kapar és még magyar is és tuti nem kerül annyiba!
Hát nem tudom, nekem ez a magasbot határesetnek tűnik. Láttam már ilyen lefújni (igaz, abból nem lett Red Bull gól, talán ez is lehetett az oka).

Amúgy egyszerűen hihetetlen, ahogy a második és harmadik bull gólnál üresen hagytuk az embereket - ilyen hibákat ezen a szinten sajnos nem lehet büntetlenül elkövetni... Kicsit sajnálom, hogy több bull helyzetet mutattak, de azt nem, amikor párszor óriási mákja volt a labancoknak, hogy nem lett Volán gól... Palkó buktatását meg szívesen megnéztem volna, azért azon sok minden múlott (2-3-nál volt).
Persze így is jó, hogy an összefoglaló, csak telhetetlen vagyok. :)

Gromov:
A 30-ai KAC győzelemről nem lesz videó? Sajnos nem vetettem fel a meccset, így nem láttam a nagy fordítást.
jezusom mekkora Palko gol....
es meg valaki azt mondja h aaaa a Palko csak bekaparja amit kap.....

amugy lol ahogy a dobritmusra remeg a kamera :D
@1VOLÁN: Hát ha Guerrierot és Martz-et jővőre megtartjuk akkor nem hiszem , hogy lesz esélyünk a rájátszásra. (lásd a lőtt góljaik számát)
@Raon: Gromov helyett válaszolok. Minden Alba Volán EBEL-meccsről lesz videó, csak az egyink vágó szakink sportágspecifikus sérülést szenvedett, korcsolyázás közben a csuklójára esett, és ez hátráltatja a vágásban, ezért lassultunk be, de már gyógyulgat. A másik vágó szakit pedig a munkahelye szivatja és nincs tekintettel ránk.
Hát szerintem meg magasan volt a bot.
A 2.meg a 4. gól meg a Nagy Gergő "kirándulásából" eredt.
@FrankK: Előkészítés! ebben nyúlytanak kimagaslót szerintem. az, hogy befejezőembert kéne melléjük hozni, az kétségtelen.
@F. Kapus: Köszi a választ, jobbulást a vágó szakinak! :)
Úgy tudom, ha az ütő magasabban van, mint a keresztléc, és onnan kerül a kapuba a korong, akkor a gól érvénytelen. Nos, határozottan van olyan pillanat, amikor az ütő tolla kimeríti ezt a játékhelyzetet. Egyébként a helyszínen többen azt is reklamálták, hogy nem ütőről, hanem kézről pattant.

Másik téma, a Volán-honlapon található Kóger Dani-interjúban szívesen olvastam volna olyan provokatív kérdést, miszerint minden ellenfelükkel szemben ilyen szimpatikusan viselkednek, vagy csak minket tisztelnek meg ezzel. Ugyanis jónéhány magyar gyerek edződik a Salzburg utánpótlásában, nem mindegy, mit tanulnak...
Nem hiszem, hogy a Volánhonlapon provokálnunk kéne bármelyik riportalanyunkat.
@TURCO0814: azért szerintem külön lehet választani a játékstílust a viselkedéstől. Ez az agresszív letámadásos, az ellenfél megzavarására játszó, a szabályokat folyton feszegető stílus sokhelyütt előforduló és eredményes taktika (más sportágakban is). Tény, hogy ez nem a legtisztességesebb módszer, de aki ezt alkalmazza, annak nem feltétlenül kell ősparasztnak lennie. Sportszerű hozzáállással végül is ezt megalkuvást nem ismerő keménységnek és elismerésre méltó küzdőszellemnek is lehet hívni.

Az, hogy több bullos játékos erre még rátett egy lapáttal, és végig köcsögölve bevetették a "pszichikai terrort" is, szerintem már egy másik szint. Dani pl. nem az az ember, akinél félni kellene emiatt (eddig legalábbis nem volt az).
@TURCO0814: Nagy Gergő játékán és hozzáállásán látsz erre utaló jegyeket? Én nem, pedig ő is onnan érkezett a csapatba.
@TURCO0814: Első lépésben döntsük el, mit reklamálunk :) Úgy tudom, hogy ha nem szándékosan pattan a kézről a kapuba a korong, akkor szabályos a gól. Hogy magas bot volt-e vagy sem, azt nem tudom eldönteni magabiztosan, de úgy érzem, haragudnánk a játékvezetőre, ha egy ilyen gólunkat nem adta volna meg Salzburgban.
Márminthogy magabiztosan el tudom dönteni, hogy nem volt az, csak nem tudom, hogy igazam van-e :)
Inkább azt érdemes megfigyelni, hogy hogy ront ki három emberünk is a korongot balról beadóra, és mögöttük hogy nyílik folyosó a végül a korongot bepofozóra.

Hihetetlen jelenet...
@F. Kapus: Akkor te magabiztosabb vagy, mint a bírók, mert ők csak "némi" tanakodás után adták meg a gólt.

A vezetőbíró bemutatta (ez látszik a videón), majd utána (ez már nem) volt egy kis kupaktanács a vonalbírókkal a zsűrifülkénél, és csak utána volt középkezdés.

Egyébként lehet hogy nem ártana bemikrofonozni a bírót és rögzíteni a meccsek alatti diskurzusokat. (természetesen szigorúan csak azért, hogy ártatlanságuk dokumentálva legyen...)

Fúrja az oldalamat, hogy miről diskurálnak állandóan a labancok a bírókkal...
Akkor maradjunk annyiban, hogy erősen vitatható találat volt. A Graz sosemvolt-góljával együttesen nézve én már némi tudatosságot is felfedezni vélek. Persze, az eddigiekből kiindulva most lesznek olyan reakcióitok, hogy a bíró is ember, ő is tévedhet.


Viszont! Egy szóval se mondtam, hogy a játékstílus vagy viselkedés (ahogy tetszik), amit a Salzburg művelt vasárnap este, feltétlenül rossz annak a csapatnak, amelyik alkalmazza, a negatív kiérzést már ti gondoltátok bele. Valami ilyesmi:
"Olvassa, amit írtam az olvasás öröméért. Bármi egyebet talál benne, arról árulkodik, amit magával hozott az olvasáshoz."(Hemingway)
Még most is úgy gondolom, hogy ha a jó értelemben vett agressziót és pökhendiséget tanulják, az még javukra is válhat.

A gól utáni tanakodás általában (általában!) arról szól, hogy ki ütötte a gólt, ki a gólpasszos, de nekem is úgy rémlik, hogy a disputa után mutatott egyértelműen középre.
@TURCO0814: hát én egyértelműen iróniának vettem a provokatív és szimpatikus szavak egy mondatban való használatát, elnézést, ha félreértettelek.
A KAC tavalyi Best Of Dremelj videoja nincs fent valahol a neten? Kerestem, de nem találtam...
Ja, az ördög a részletekben van, egy, csupán szóközt tartalmazó kommentet is legalább háromféleképpen lehet értelmezni. (-:

Akkor magyarázom a bizonyítványom: provokatívnak provokatív kérdés lett volna, ez komoly, de a szimpatikus játék természetesen irónia. Ez a fajta szimpatikus játék a mindenkori ellenfél szempontjából undorító, nem kérdés, viszont az alkalmazója még jól is kijöhet belőle, lásd vasárnap este. Más kérdés, mi történik, ha esetleg megszokják és alkalmazzák ezt a harcmodort, majd egy olyan csapatból, amelyiknek mindent lehet, bekerülnek egy olyan csapatba, amely kárára még az oldalhálót is gólnak fújják.
@TURCO0814: szimpatikus helyett "szimpatikus"

így mindenki érti...
@M.Lac: Ez sem rossz, de én a KAC vezetősége által összeállított anyagot keresem Dremelj spori legnyilvánvalóbb tévedéseiről.
KCs emlegette a múltkor.
Ajánlom figyelmetekbe ezt a szavazást:
forum.fmh.hu/evsportoloja2008/

Csak jelzem, hogy a kosarasok jóval megelőzik a jégkorongosokat jelenleg! Remélem nem marad így! :-)
süti beállítások módosítása