HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Red Bull Salzburg 2-4

2009.01.04. 20:30 D. Gromov

Sokáig úgy nézett ki, elkaphatjuk megint a Red Bull Salzburgot, de hiába kezdtünk jól, és hiába egyenlítettünk kétszer is – Palkovics Krisztián duplázott –, az utolsó tíz perc az ellenfélé volt, így kétgólos vereség lett a vége. A többi meccs közül pont a legfontosabb alakult számunka nem túl kedvezően. Öt pontra vagyunk a 8. helytől.

Helyszíni különítményünk szerint az első harmadban összeszedetten, koncentráltan küzdött a magyar bajnok, de sajnos a vendégek szereztek vezetést egy nem feltétlen szabályos góllal, Latusa korai találatánál magas botot látott a közönség – de a bírók nem. Palkovics azonban hamarosan egyenlített, és mentünk ütemesen.

A második felvonásban mindkét csapat produkciója visszaesett, és ebből a salzburgiak jöttek ki jobban. Előnyből szereztek vezetést, más kérdés, hogy a kiállítást szabályosnak tűnő szerelés után fújták be. A harmadikban sem minket szerettek jobban, Palkovics elütéséért nemhogy büntető, kiállítás sem járt, Fekete magas botja ellenben 2+2-t ért. Ezzel együtt a 24-es kiegyenlített a felvonás elején, ám a közepén az annak idején Derek Couture által letarolt Jeremy Rebek visszavette az egy gól fórt. Hajtottunk, de hiába, utolsó két előnyünkből kapura sem nagyon ütöttünk. Nem úgy az osztrákok, ők céloztak és találtak, Mairitsch 58:11-nél eldöntött mindent, 2-4.

További eredmények:Vienna Capitals–Villach 5-2, Linz–Olimpija Ljubljana 4-0 (ez nekünk jó), Jesenice–Innsbruck 5-2 (ez se rossz), Graz–Klagenfurt 3-2 (ez nagyon nem jó, a hazaiak ráadásul 0-2-ről jöttek vissza).

A 41. forduló után a 7. Innsbrucknak 41 pontja van, a Graznak 37, a Ljubljanának 34, az Alba Volánnak 32. Maradjunk annyiban, hogy még van 13 mérkőzés, minden lehet. Legközelebb a Vienna Capitalsszal játszunk Bécsben.

86 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háááát, igen. Innen szép visszajönni, de nem lehetetlen.
Először is hatalmas gratuláció a srácoknak!!! Jelesre vizsgáztak küzdeni akarásból, szívből és ami a legfontosabb önfegyelemből!

A Red Bull ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta. Alattomos, sunyi banda. Ma is lépten nyomon provokáltak bennünket. (Mondjuk a szurkolóik sem különbek... Mr. Page, ha AZ Európa, EZ meg a balkán, akkor én inkább vagyok balkáni...)

Sajnos bejött, amitől délután tartottam, nevezetesen Dremelj spori ténykedése... Annak a világtalan, idióta papucsállatkának inkább áramot kellene vezetnie meccs helyett.

Mindegy, ha a hátralévő meccseken így játszunk (és azokat a JÁTÉKOSOK döntik el...) még bármi lehet.

HAJRÁ VOLÁN, veletek vagyunk!!!

u.i.: Be kellett volna németül is mondani, hogy ne dobjanak semmit a jégre, talán akkor a sörös dobozokat nem a háló fogja meg a "vendég" szektornál. Azért az idézőjel, mert normális ember nem így viselkedik vendégségben...
ezek mindigis tahók voltak,azokis maradnak
@Fradi-Mate: Szárnyaló Zöld Sas testvérem igazat szólt...
@advocatusdiaboli: Hát ha neked ez a küzdfeni akarás akkor .....

Én szerintem egy két játékosunk megint csak alibi jégkorongot játszott.
Két gondolat:
1,Azon tűnődöm ez a meccs (tiszta két pontra) mennyibe került a szalcburgnak.
2,A csapat legalább akkora paraszt mint a szurkolótábora. Rohadt műmájer banda, aki hátszél nélkül éppen ha playoff -os helyen küzdene.
Ettől függetlenül így nem szégyen kikapni, mert bőven partiban voltunk.

Egy dolgot viszont elfelejtenek a "sógorok" olyan mentális felkészítést tartanak a fél válogatottnak a vb-re, amiből rosszul biztos nem jövünk ki...
@advocatusdiaboli: Bonni, Martens, Palkovics, Byström,Horváth pl.
Sorolok én neveket ha kell... pl. Guerriero egy alibi játékos húzzon haza , de mehet az összes légiós is.
Sajnos az 1.harmad kivételével nem csináltunk semmit.

MEGINT CSAK 2 GÓLT ÜTÖTTÜNK!!!!!!!!!!

A rájátszásnak annyi (Graz = playoff ) spóroljünk jővőre a felesleget zavarjuk haza + Satort . Jővőre talán menni fog.
A második harmadtol nem sok emlékezetes dolgot csináltunk,talán csak mikor Palko kilépett.A legnagyobb gond sajna az emberelönyök kihasználása,mert amig ilyen "hatékonyak"vagyunk,addig nyugodt szivvel provokálnak minket.Sajna a grazot besegitik a többiek,de azért küzdjünk a végéig!
Már megint ez düh minek?
A Salzburg jobb.
A hátralévő 13-ból 8-9 meccsen kellene nyerni, nem lehetetlen csak kb. olyan nehéz mint kijutni az Olimpiára vagy az A-ban maradni. Ha meglesz a rájátszás az olyan lelki plusz,amivel valamelyik akadályt venni lehet, ezt kell kiszurkolni.
Az első harmadban elfogadhatóan játszottunk,kaptunk egy gólt de mentünk előre.
Sajnos ez eltűnt a második harmadtól kezdve,semmi elképzelés nincs a játékunkban,és ez EDZŐ kérdés.
Emberelőnyős játék=0 ez is EDZŐ kérdés.

Nem egy rutinos öreg rókákból álló csapat vert meg minket,sajnos 85-88-as játékosokból áll a Salzburgi csapat csak 1-2 idősebb játékos van.

És aki ezt a mai produkciót megtapsolta azt sajnálom.

Ha beakartunk volna kerülni a rájátszásba akkor minden meccsen vért kellet volna izzadni.
De sajnos nem ezt tettük. Ma pl. Palkovics az első harmad végén már az órát nézte pedig volt vissza még 15mp de ő már a kijárat körül keringett holott ment a támadásunk, aki győzni akar az az utolsó percig küzd.
Néhány játékosunk vigyorogva jött le egy vesztes meccs után,hát szerintem inkább búslakodjanak a mai produkció láttán.

idegenlégiósaink nem érnek semmit,Martz és az új fiú próbálkozik néha de a többi egy nagy nulla.

És amikor meccs végén szóvá tettem a lövések hiányát akkor a Nagy Gergő csak ingatta a fejét de kb 10 kapura lövéssel egész meccsen nehéz mérkőzést nyerni,meg úgy,ha nem tudunk még felállni sem emberelőnyben.

Lehet ezt a bíróra fogni,meg a Salzburgra,de sajnos az a helyzet,hogy kaptunk pár előnyt aminek csak a felét beütjük akkor simán nyerünk,szerintem 2 tévedéstől eltekintve magához képest jól vezette a meccset a bíró.
@FrankK: Remélem csak az elkeseredettség beszél belőled! Jason az egyik legtechnikásabb játékos a csapatban, osztogatja a zsugákat, ha kell tartja a korongot. 170 cm az egész pali, azt ne várd tőle, hogy keményen ütközzön!

@brunzwik: Palkó lőtt két gólt, ennél többet nehéz hozzátenni a meccshez, ezen kívül volt még néhány komoly helyzete is. Még ütközött is, ami nem igazán az ő műfaja. A kapott góloknál az első kivételével pályán sem volt.
Bonni még tényleg formán kívül van egy picit, de látványosan nem volt gyenge. A többiek sosem voltak "sztárok" jó iparosként tették a dolgukat.
Szerinted mit kellett volna tenniük?
@advocatusdiaboli: Egyszerűen csak meghalni a pályán semmi többet,köpjék ki a belüket meccs végén és ha úgy is kikapunk akkor nem szólók semmit.
Így nem szégyen kikapni, néhány hiányérzetem mégis van a csapattal kapcsolatosan:

1.) emberelőnyök - még mindig döcög, sajnos. Bár helyenként már látni tetszetős kombinációkat, a kapuralövés ilyenkor is kevés.
2.) hátvédek - összefügg #1-el, én ma nem láttam egyetlen életerős lövést sem a kékről, reménytelen "taszítást" számtalanszor.
3.) Sator - újabb szoros meccs, amit lehoztunk időkérés nélkül. Ha én lennék az edző - hál' Istennek nem vagyok - akkor ma a negyedik gólt nem kapjuk meg, mert közvetlenül előtte üvöltöttem, hogy tájmááááut. Fordulók óta nem nyúl bele Sator a meccsbe, vagy ha igen, az sztem nagyon vicces (Levi lehozása 3 mp-cel a harmad vége előtt, vagy időkérés 40 mp-cel a vége előtt). Számomra ez teljességel érthetetlen.

+ 1:

szurkolás = szánalom. Az nem szurkolás, hogy néhány paprikás helyzetnél kiabálunk.

És most a lényeg, ha tehetném, nyomdafestéket nem tűrően fogalmaznék:

1.) ezt a mocskos cigány aljas provokátor szar Salzburgot, b....meeeg. Én kb. 10 évet lehúztam a Szereda-Steaua derbiken, tehát edzett vagyok, de az a Steaua fénykorában sem volt ennyire ocsmány, mint ez a Salzburg. MINDEN holtidőben provokáltak; kommentálták a bírói ítéleteket akkor is, ha az nekik kedvezett; szúrkálták a játékosainkat; fetrengtek, ha tehették; cseréltek a "kéz" leengedése után is; dumáltak a bírókkal; integettek a nézőknek; gúnyosan megtapsoltak egy-egy ítéletet; sípszó után ütköztek; stb. stb. stb.

2.) ez a szánalmas f.sztarisznya játékvezetők meg többé-kevésbé türték; bulik? én csodálkoztam, hogy senki nem verte pofán őket...én vagyok a hűlye?

3.) a szurkolóik. Ha nem lettem volna gyerekkel és autóval, akkor nem biztos, hogy megálltam volna, hogy ne verjek pofán egy-kettőt közülük. /De legalábbis ne próbáljak meg pofán verni :-
D./ Meztelen felsőtesttel félreérthetetlen gesztusok a mi szurkolóink felé, stb., stb. Így is kevés tartott vissza attól, hogy szóljak a rendezőknek, hogy rakják rendbe őket, mielőtt elszabadul a pokol.

Hajrá, Volán! mostantól a VB felkészülés kell legyen a legfőbb tét, a rájátszás elúszott - de ez csak az én véleményem. Ott leszünk minden nmeccsen.

@alpec: A legszörnyűbb, hogy az a pince-barna dagadt szalcburgi majom, amelyik póló nélkül parádézott, most hazamegy és egy forralt bor mellett meséli az eszes haverjaink, hogy Ő mennyire kemény volt...

Szívesen átmentem volna hozzá pár percre... Dumálni... ;-)
Azt hiszem ennyire ellenszenves, sportszerűtlen banda még nem játszott fehérváron.
Nem volt olyan megmozdulásuk, ami nem lett volna mélységesen rosszindúlatú és kifejezetten ártó szándékú. (A meccsen nem pont ezeket a szavakat használtam.)
Folyamatosan pofáztak, duruzsoltak a bíróknak, akik kétségbeesetten próbálták megfogni a meccset, amit végig emberelőnyben kellett volna játszanunk...más kérdés, hogy azokkal szinte semmit nem tudunk kezdeni.
A 3. harmadnál ment el a hajó, az érthetetlen 2+2 perces kiállításunkra.

Egyértelmű, hogy a salzburg erre a provokatív, erő- és idegőrlő, rengeteg szabálytalansággal tarkított játékra van ráállva, ez a specialitásuk.
Ja meg a színészkedés. Mint a fociban, odavág egy genyát az ütővel, azt mikor kap egy hasonlót akkor eljátsza a nagy halált fogja a fejét, meg haldoklik, amikor kilép a pályáról meg röhög.

Kb. két méterről láttam, hogy a felálló volános srácot visszafele korizva ütővel arcul veri, mikor a korong már rég máshol, és a bírók sem oda figyelnek.

Ezért lett volna nagy igazság, ha megverjük őket.
Legyünk reálisak ne ennyire szigorúak. Az új edzővel jobb légiósokkal az idei szezonban sok ponton előrelépés van.
Offenzív játékot vagyunk képesek játszani BÁRKI ellen legalább 1-1,5 harmadig 40 meccsből jó 5-6 volt csak , ahol sansz sem volt.
Idén már van 2-2,5 sornyi Ebel szintű játékosunk.
Ettől a csapattól ideális esetben a 7-8. hely a maximum, ha mindig mindenhol a valós tudását hozza mindenki.
Továbbá azt is látni kell ,hogy kiket hozott a Graz és az Innsbruck ( Pl.Bellisimo) a hajrában valóban meccseket képesek hozni.
Szerintem ha mindenki úgy tudna "alibizni" mint a Palkó, akkor 36-4 lett volna a vége a Volán javára. 23 gólt vágott eddig az EBEL-ben, két kanadai és egy svéd hokis áll előtte a góllövőlistán. Azaz az összes többi kb. 250 játékos aki pályára lépett kevesebb gólt lőtt nála!

Ez minden csak nem alibi!

Szerintem...
Tisztelt főokosok!

Sator mester az NHL-ben tanulta a jégkorongot, nem Baktalórántházán bízzuk rá a dolgot! Többet tud a jégkorongról mint mi együtt véve, Palkó meg kettő azaz kettő darab gólt ütött! Ezen kívül mit kellett volna még tennie?????? Úgy néz ki páran nem a Raktár utcában voltak meccsen, de lehet hogy én tévesztettem el a házszámot!
Lassan azon gondolkodom,olyan lesz meccsre járni mint amikor berakok egy indigót a füzetbe és minden nap egy oldallal arrébb teszem! Hétről hétre ez az elképzelés nélküli játék,emberelőnyök elherdálása-esélyünk sincs a góllövésre mert nem hogy felállni, még bevinni sem tudjuk a pakkot!Mindig a Palko-Csicsó párostól várni a gólt,gólokat óriási luxus!Ezek az idegenlégiósok ennyit tudnak és ezért játszanak "csak" az EBEL-ben!Jobb lett volna edzőcserét véghez vinni mert ezzel az emberrel nem tud a csapt megújulni és más szakamber lehet ebből a 20 játéksoból több sikert tudna kihozni, egy másfajta játékstílussal, ami lehet jobban feküdne a csapatnak!!A játékvezetőt felesleges szidni egy "hibája" volt amikor nekünk 2+2 adott, ugyanúgy adhatott vona a salzburgi pofonért is akkor 2+10 helyett!Igaz ők abból ütöttek gólt amivel el is dőlt a meccs.Nagy Gergőnek üzenem:ne ingassa a fejét a meccs végén a szurkolók felé mert ő még nem tett le annyit az asztalra+kritizálni a szurkolónak van joga nem neki a szurkolót!
Szerintem is, Satornál jobb edzőt nem igazán tudunk szerezni, csak a játékosoknak kéne az utasításait betartani. Lőni mindenhonnan. Erre a 2. harmadban 4-et lőttünk kapura!. Na akkor most mi van? Mi lesz?
Steu játékosai viselkedtek így, nem is olyan rég.
Sztem:

1.) aki Palkónak bármit is felró, miután két gólt lő egy ilyen kiélezett meccsen, "azt sajnálom".
2.) Bonni ma nem volt rossz, felfelé ívelő a formája.
3.) a 2. sort sajnálom, ma megérdemelték volna a gólt, különösen Martz volt jó.
4.) nem lehet nem észrevenni, hogy Jobb Dávid meccsről meccsre javul, Nagy és Sofi is konstans hozzák magukat. Ez ma még nem feltétlenül húzóerő a csapatnak, vélhetően nem ők fognak eldönteni meccseket, de sztem a jövőre nézve nagyon is bíztató.
5.) ma nem volt kilógóan rossz teljesítmény.

Ezekre mind lehet építkezni, hogy a szezon végéig egy közönségcsalogató, hajtós-küdős Volánt láthassunk és akkor az eredmény csak másodlagos...

Hajrá, hajrá, illéri!
Én mint főokos,nem kétlem,hogy Sator hol tanulta a jégkorongot csak sajnos azt is be kellene látni,nem csak isteníteni a szegény csapatot,hogy az a stílus amit ő akar játszatni az NEM MEGY NEKÜNK. Ez a belövőm taktika elmegy egy min. 110Kg tiszta izom kanadai csapatban de a mi játékosainkkal nem.

Az hogy meg Palkovics alibizett fenntartom a 2 lőtt gólja ellenére is,mert igaz,hogy belőtt 2-őt,de utána nem tett semmit egész meccsen,és ez ami szúrja az én szememet. Mint aki jól végezte dolgát hátradőlt és kényelmesen el korizgatott.
@pakero: Én Palkovics Krisztiánt a legjobb magyar jégkorongozónak tartom és nem is szídtam most sem. Baj lenne ha Ő nem lenne velünk.
Sator> nos szerintem már nem tudja felrázni a srácokat, és szerintem egy edző taktikáját a legegyszerűbb a hátrányoknál és az előnyőknél megfigyelni ...kell még valamit írnom.

Guerriero;kb. hasonló képességű mint Alanen és 5 mérkőzésen 1 gól. Persze technikás de sz rt sem érünk el vele, gólt lőjjőn!!!!
Ismétlem: Krisztián ma 2 db gólt lőtt!!! Ennyi
Én meg ismétlem a meccs 60 percig tart addig köpje ki a belét.
Való igaz,hogy Palko 2 gólt ütött de ahhoz szinte "semmit nem kellett csinálnia" csúnyán mondva hisz mind 2-t passz után bevágta a kapuba!Ilyen szintű játékosnak még mellette többet kéne dolgozni és nem ilyen erőbedobással ahogy utóbbi hónapokban teszi.Ennyi a kritika!Mellette pl:Csicsó munkája sokkal de sokkal több és le a kalappal a JÁTÉKOS mellett.Sokan sajna csak mint szurkoló nézik a meccset, olyan szempontból valóban Palko király volt de ha szakmai szemmel, akkor nagyon pici betűvel kerülne a neve az összeállításba!
Úgy tűnik itt pár ember kezdi elveszteni a realitás érzékét és szereptévesztés esete forog fenn.

Én úgy láttam, hogy a címvédő ellen a csapat játszott egy jó meccset, és a tagadhatatlan tudáskülönbséget (valamint arroganciát és némi bírói segítséget) akarattal ellensúlyozta. Megérdemelték a tapsot.

Ja és komolyan az a 30 salzburgi (a fele lány)szúrja a szemeteket, akik végig szurkolták a meccset. Sokan inkább példát vehetnének róluk, mert sokszor rosszul vagyok attól, hogy egyesek a saját csapatuk szapulásával vannak elfoglalva a biztatás helyett.

@rol71: te mit teszel le nap, mint nap az asztalra? mmint a te szakmádon belül? de igaz ez brunzwikre is. Hihetetlen ez a verbális ámokfutás, amit műveltek...
@rol71: Ezzel egyetértek Palkó csak abból él amit Csicsó megcsinál neki,ő rajta látszik,hogy 60 percig hajt.
@alpec: Köszönöm,de mi legalább látjuk a hibákat is és nem istennek hisszük a csapatunkat.
alpec mire gondolsz?
Akkor mégegyszer:
16. PALKOVICS Krisztian AVS
38 21 17 38 14 32 26 +6

Ez Krisztián statisztikája a meccs előtt: 38 meccs 38 pont
@pakero: Sajnos nem érted a lényeget engem nem a statisztika érdekel,hanem az,hogy tegyen meg mindent 60 percen keresztül ismétlem 60 percen keresztül a győzelemért. Engem nem az bánt ha kikapunk,hanem az ha azt látom egyes játékosokon,hogy nem hajtja végig a 60 percet,ha van ereje nevetni meccs végén,és nem remegő lábbakkal hagyja el a meccset akkor nem tette meg mindent a győzelemért és a rájátszásba kerülésért szerintem. Ismétlem szerintem.
Én arra, hogy számomra furcsa, hogy ennyire sallangmentesen szidtok valakit, aki:

1.) nemzetközileg jegyzett abban, amit csinál. Legalábbis néhányan már bizonyára megjegyezték a nevét;
2.) a ligában elsők között jegyzik;
3.) egyedüliként a mai meccsen is gurított kettőt, bár biztos csak bepattant a sisakjáról, miközben mélyen aludt a kékvonalnál.

Arra gondoltam, hogy ti valamit ennél sokkal magasabb szinvonalon űztök, különben nem ragadtatnátok el magatokat ennyire.

Hajrá, Volán!
pakero!Felesleges ezt tovább forszírozni!Nem érted a lényegét a dolognak, de ha gondolod köv. meccsen személyesen elmagyarázom mit gondolok erről!Volán büntetőpad fölött 5-6 sorral.Bőrdzseki,nagyon rövid haj!Ja és teát hozzál:)Én viszem a hagymás zsíros kenyeret!
Régen én is csak rózsaszínben láttam mindent,de ez elmulik ám egy idő után.
Biztos velem van a baj, de azt nem értem hogy mit kellett volna még tennie??? Lőtt 2 db gólt ennél többet mit akarunk??? 1988 óta járok hoki meccsre, mióta az eszemet tudom Krisztián mindig így játszott, mindig!
Én is ott fogok állni,és zsíros kenyérben számíthattok rám is. Teát hozzon valaki.
@barca9: az első részével a hsz-nak teljesen egyetértek. Ami a szurkolókat illeti: én már megfordultam egy pár helyen, de még sehol nem ráztam a farkam a helyi publikum felé. És nem azért, mert gyáva vagyok, hanem azért, mert sztem nem menő ordináré módon provokálni egy osztag rendező közül.
Lehet ez abból adodik,hogy maximalista vagyok,és sajnos a munkámban is. :-D
Úgy látom nem fogjuk egymást meggyőzni, de nem is baj, sőt! Szívesen nyitok építő jellegű vitát bárkivel!

Hajrá Volán!
@alpec: nincs köztünk vélemény különbség, de te is egy v két idiótáról beszélsz a 30 emberből. Ennyi söpredék sajnos matematikailag is benne van a pakliban, a többiek szerintem viszont korrekten végig szurkolták a meccset, úgy ahogy én azt normálisnak gondolom.

Hajrá Volán!(Félve írtam ezt le!Sokan tudják miért is:) )
Sziasztok! Palkó első gólja előtt mondtam, hogy ma is pocsékul játszik, de ennél rosszabbul sose játszon. Igenis lőtt két gólt. Igaz neki "csak" be kellett lőni, mert mások odatolták elé a korongot, bocs, de voltak még akik jó korongot kaptak még sem lőtték be, talán még sem olyan egyszerű? Erről hülyeség vitatkozni. Akik viszont kolosszális fejlődést szeretnének látni, azok meg szerezzenek pénzt hozzá, utána küldjék az okoskodó véleményt. A szurkolás tényleg silány volt, szégyen, hogy egy maréknyi osztrák leszurkolja a fehérváriakat itthon. Aláírom, hogy nem vagyunk egyformák és nem mindenki üvölt teli torokból, ettől még szorít, hiszen ezért van ott. Lenne egy ötletem, ami lopott ötlet (exL01 után szabadon), hiszen volt már hasonló. Ha ismét gyűjtést rendeznénk, akár 100 ft is csodákat tenne, lehetne venni nagy dobot, ami mint látjuk egész be jön. Ezt lehetne tárolni akár a jégpályán is, gondolom id. Ocskayval meg lehetne beszélni, tehát a "B középből" mindig tudná használni valaki, aki épp ott van. Igy azok is hozzá tudnának járulni, akik nem szeretnek kiabálni. Ha marad pénz akár még lehetne nagy zászlót is készíteni. Biztosan lenne aki válalkozik a megszervezésre.
@barca9: Azok lányok voltak??? Hát erre soha nem jöttem volna rá magamtól... Páran elmentek mellettem a szüneteben, de azok inkább havasi jetinek tűntek...
Bluebroters nyisson egy számlát (bennük megbízunk) az Erste-ben és lehet tolni a zsetont.


Én kezelési költség címén felajánlok nekik egy kocka sert...
A Salzburg egyszerűen gusztustalan - a játékosaik, a szurkolóik, a rinyálások, az egyértelmű nekik fújás.

És akkor még a végén rákezdik a kijáratnál, hogy "Scheiße Ungarishe"... némelyik kapott egy bodicseket. >:)
8.helytől 5pontra vagyunk per.pill, de ez pillanatnyi állapot ,ugyanis 3x megyünk zsinórban idegenbe .Jövő 7en eldől,van- e esély beérni a 8ik.helyre vagy nincs.3 vereség az álmok végét jelenti,minimum3-4pont kellene,de ehhez az edzőnket Óz nak kellene hívni,mert csoda kategória lenne hozni a kinti meccsket. A mai meccs nem volt rossz, bár kiváncsi lennék, a 2ik.harmad volános kapura lövési statisztikájára(2-4közt lehetett)igaz érdekes dolog ez a statisztika. A mai meccsen a kapura tartó lövéseink(sebessége lényegtelen) cirka 86%a kapu közepére ment,a maradék pedig 1 kivétellel Sándor csikar szögből a szöget záró kapus mamutjába, a kapus ha akart volna sem tudott volna elugrani előlük.Igaz Sator mester kérte hogy lőjünk többet kapura,de gondolom nem arra gondolt hogy lőjjük szét a kapus rekeszizmait, akár centikről is.Meccsenként átlag kapunk 5-7 emberelőnyt, ,cirka 10 meccsenként lövünk emberelőnyős gólt,ezen kellene elgondolkodni.Személy szerint nem hiszem hogy meglesz a play offos hely ,max a 9.ikre odaérhetünk
@advocatusdiaboli: esztétikai vitát nem nyitnék, hál istennek én csak a csarnok túlvégéről láttam őket
@doszy: a régi osztrák-magyar barátság jegyében szervezzünk nekik egy túrát egy szabadon választott Kispest, Újpest, Ferencváros labdarúgó mérkőzésre...

Webkamera a fejükre és kezdődhet a Reality show (labanc vagyok, ments ki innen...)
@barca9: mázlista... jobban alszol, hidd el...
@advocatusdiaboli: :D
Esetleg még vigyük ki őket egy Steaua meccsre, "Szőröstalpú románok" feliratú táblával a nyakukban.
@exL:1: Szió! Ha megnézed a bemelegítést láthatod, hogy még az üres kapura sem vagyunk nagyon veszélyesek. Ja bocs a bírálat a te dolgod. Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha az idén kilencedikek lesznek a fiúk, akkor jövőre nyolcadikak, és remélhetőleg mindig egyre jobbak. Ha azonnali eredményt akarunk látni akkor gyengébb bajnokságba kell nevezni, de az jó volna nekünk és nekik? Ugye senki nem gondolta az elején a jó kezdés után, hogy negyedik helyen fogunk végezni, ez a realitás örülök, hogy ilyen meccseket is láthatok. Hajrá Volán!!!!
@doszy: Az már a Survivor hard core verziója...
@advocatusdiaboli: Kispest meccsre, csak rendőri felügyelettel!:) Amúgy az ötlet jó:D
Sziasztok ! Hazudtoljuk már végre meg magunkat ! Felejtsük már végre el ezt a negatív hozzáállást ! Szerintem ez egy jó kis meccs volt , a fiúk mindent megtettek a győzelemért . Hová sűlyednek egyesek azzal hogy megtalálják Palkovicsot . Ő a csapat kimagaslóan legjobb játékosa , ezt mindenki tudja ! Az edzőt is megvédeném ! Kúltúrált ízig vérig igazi úriember ! Szakmai hozzáértése megkérdőjelezhetetlen ! A légiósaink szerintem is lehetnének jobbak . Aztán van még pár ember aki nincs valami nagy formában . Aki azt gondolja hogy egy jégkorong játékos alibizni megy fel a pályára az óriásit téved , vagy túl sok focimeccset nézett (nem Angol bajnokira gondolok)!
Nem értem hogy az aki nem szereti ezt a játékot az miért jön ki egyáltalán a meccsre . Mögöttünk áll egy valaki aki végig anyázza az egész mérkőzést , minden mondata b.meggel kezdődik és végződik ! Kérdezem ! Az ilyen miért nem marad otthon ebben a hidegben ? Miért nem hallgat , nézi a játékot , próbálja megérteni a szabályokat , meglátni az ellenfelekben is a sportembert , tudomásul venni hogy a bírók is emberek , elfogadni hogy mindenki hibázhat ,tévedhet ?!! Azt tudom hogy én a barátaimmal a következő meccsen is ott leszek , szurkolok és remélem hogy jó egyéni teljesítményekkel legyőzzük a soros ellenfelet . Ha nem , akkor kemény férfias csata után fejet hajtunk az eredményesebben küzdő ellenfél elött és gratulálunk a győzelméhez ! A végén pedig az eredménytől függetlenül megtapsoljuk mindkétkét csapatot , legyen az Salzburg , Ljubljana vagy akár az Újpest . Addig is HAJRÁ VOLÁN , HAJRÁ HOKI , HAJRÁ MAGYAR SPORT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@beth01: A dobra történő pénz összedobás nekem is pont ma jutott eszembe. Ha ez igy folytatódik (egyre több vendég szurkoló jön el, síppal, dobbal, nádihegedűvel) akkor a "Hajrá Volán" már kevés lesz hangerőügyileg. Persze nem bánom, hogy jönnek a szurkerek, sőt... Hozzák csak a jóféle ejurót, aztán költsék el mindet a csarnokban. :)
Más. Ez a Dead Bull egy ritka tróger, alattomos, sunyi, stb alakulat. Kíváncsian várom, hogy idén is "megnyerik"-e a Red Bull Salzbug Eishockey Liga-t?!
Egyébként szerintem annira rosszul nem játszottunk. Nem is jól, de az utóbbi időkhöz képest látok fejlődést.
Nyaljál Jolán! ööööö vagyis Hajrá Volán! :D
@pakero: mostmár 39 meccs és 40pont
Sajnálom azokat akik zt mondják, hogy Palko nem csinált semmit. Két gyönyörű gólt lőt. Szebben nem is lehetett volna. Emellet volt még egy kiugrása is amikor meglehetett volna a mesterhármasa, de kigáncsolták, sporinak nem igazán tűnt fel a dolog. Palkóval nem volt gond. Nathan-t kivéve télleg ki kéne rúgni a légiósokat. Egyik sem nagyon tesz a játékhoz. Bonni tényleg fejlődik, de ez kevés. Sator meg ha nem tudja összeszedni a csapatot, jövőre mennie kéne. Tudom, hogy nagyon elismert és jó edző, de mint láthatjuk, már hosszú ideje kicsúszott z irányítás a kezéből és ez nagyon szembetűnő. Variál össze vissza mindent, mégsem kapja el a fonalat. Szezon végéig maradjon, ha addig tud mutatni valamit OK, de ha nem, hozzunk helyette valaki mást.
Satornál jobbat honnan szerzel? Esetleg rebelben tapasztaltat? Jövőre is indulni szeretne a csapat...
No, csak szép sorjában.
Hölgyek, urak, nagyon rendes tőletek a felajánlás, de úgy néz ki, hogy a Blue Brothers már megoldotta a dobkérdést, legalábbis az intézése folyamatban van (a lényeget meg majd Laci megírja).

Néhányan annyira szépen megírták a meccs összefoglalóját (mint Alpec, Advucatusdiaboli), hogy nekem már csak bólintanom kell. Szerintem az elmúlt idők után mindenképpen jól játszottak a fiúk, és mivel ennyire bénák vagyunk emberelőnyben, az eredmény reális. Ezen a szinten ez már meccseket dönthet el.

A Bull egy gusztustalan ribanc csapat, remélem egyszer valaki, aki megteheti, szó szerint szarrá veri őket ezért a játékstílusért. Én úgy láttam, hogy Dremelj az első harmadban szinte hiba nélkül vezette a meccset (meg is lepődtem rendesen), engedte a kemény játékot, és ebben az időszakban feltűnő volt, hogy néhány játékosunk miket alkotott (Martens igencsak összekapta magát keménykedésben, de Nagy Gergőt és Hegyit sem kellett félteni, amikor tisztességesen megtorolták a velük történt arcoskodásokat). A második harmadra kicsit mintha változott volna Dremelj felfogása, és elkezdte elnézni a bullos köcsögöléseket. Tény, hogy nem ezen ment el a meccs, de nekünk sajnos ennyi lélektani hátrány is számít. Az 1-2 a harmad végére reális eredmény, bár meg kell jegyezni, hogy egy kis szerencsénk sem volt ezen a meccsen. Egy pattogós lövés sem akadt be, egyszer sem mákoltunk be olyan gólt, mint pl. a Bull első gólja.
A harmadik harmadban gyönyörű volt az egyenlítés, de az a 2+2, plusz a Palkó mkiugrásának nagyvonalú elnézése mindent eldöntött.
Összességében azt mondanám, egyértelműen a gyenge emberelőnyös játék miatt kaptunk ki, az esély megvolt, de nem tudtunk élni vele. Ezzel együtt részemről minden elismerés a srácoknak, mert ilyen küzdéssel egy ilyen köcsög csapat ellen, enyhe ellenszélben reálisan nézve (sajnos) ki lehet kapni.
@Raon: én nem mondanám, hogy nem a bírón ment el a meccs! Nem mondom, az emberelőnyöket meg kellett volna oldani, az a biztos, de a meccs a 2+2 és Palkó kiugrásának elnézésekor ment el igazán, addig 2-2volt az állás, és a meccs ezen részében, pont jobbak is voltunk! Nyerhettünk volna, de legalább a 2-2őt tudtuk volna tartani, ha a spori nem kezd el köcsögösködni!
@Raon: Köszönjük az elismerő szavakat, igyekeztünk... :)
Elolvastam (nagyjából, mert nem egy irodalom) a hozzászólásokat és esküszöm SZÓTLAN VAGYOK! Pedig ez nálam igen csak nagy dolog. Annak ellenére, hogy a blog írói, szerkesztői kértek mindenkit, hogy NE személyeskedjen szinte minden meccs után akad egy-két ember aki okosabb, mint akár a mester. Nem csodálkozom, hogy a játékosok (talán Csicsó az egyetlen kivétel) nem olvassák ezeket a fröcsögő irományokat. Sokan elgondolkodhatnának mielőtt hozzászólnak. Részemről köszönet a szinvonalas (vert)meccsekért és úgy általában az élményért.
Egyetértek a hozzászólások többségével..

A legbosszantóbb az, hogy ez a Salzburg semmivel se volt jobb nálunk és megint egy olyan meccset buktunk el, amit nyerni kellett volna a játék alapján...

A potyáról meg a katasztrófás PP játékunkról már nem is beszélek, az már szokásos.... :(
@banyszi: Én viszont pont azért írom,amit írok mert nem csak nekünk kellene elgondolkodni hanem ha olvasnák némely játékosnak is.
Bárki is lesz a bajnok csak ne a Salzburg legyen,ez az én véleményem!!!
Én még most is bizok a rájátszásban,még van 13 mérközés bármi történhet.
Az pedig hogy ilyen sok idegenlégios játszik az Osztrák csapatokban az csak nekünk jo,a VB-én ha összekerülünk velük biztos hogy megverjük öket!
A holnapi meccsen Bécsben ott leszek,ismét találkozunk,és összeszurkolunk remélhetöleg néhány pontot!
Az első salzburgi gól nem volt véletlenül magas bot?
Szerintem nem. Arrafele már a keresztléc magassága számít, és tuti, hogy nem afölül ütötte be.
@KCs: Azért egy videot megnéznék az esetről. Szerintem Levi nem véletlenül őrjöngött...
Az "alibi Palkovicsra" talán még annyit, hogy volt egy tiszta helyzete is, amikor hátulról akasztották,nálam 2+2 minimum, de talán egy büntetőt is megért volna... helyette?!?!? Tovább!!! Első gól valóban magas bot, és ami még furcsább, hogy a kapu mögötti szektorban többen kislest is láttunk... tegyük fel utóbbi nem volt... A magas bot akkor is megkérdőjelezhetetlen lenne... vagyis máris minusz egy ott, és ugye plusz egy itt... Akár 3-3 :):):)
És bárki bármit mond, rózsaszín szemüveg nélkül is látszik, hogy a Salzburg anno megvette kilóra a fegyelmi bizottságot, érezték bennünk az ellenfelet, akit hamar ki kell iktatni... És ez ténylelg lilafelhő, rózsaszín köd és elfogultság mentesen kijelenthető!
Ez a csapat így, simán Play Off-os lehetne, ha nem fújnának ellenünk...
A kérdés csak az bennem, hogy ha egyszer elfogadják jelentkezésünket az EBEL-be, akkor ez miért nem jelenti azt, hogy ott egyenrangú félként is kezelnek bennünket...?!?!?!

Egy régi felirat jut eszembe régi időkből, amikor az egyik szvári középiskola (Teleki) oldalára kikerült egy felirat: MLSZ = FTC... Ezt akkor írták ki, amikor a Vidi bajnok lehetett volna, de megváltoztatták visszamenőleg a szabályokat és a pontokat, hogy a Fradi jöhessen ki jobban... igaz ez évekkel ezelőtt volt...
Nahmost ezt a feliratot úgy kellene módosítani lassan, hogy EBEL = RBS...
Viszont az biztos, hogy a KAC-ot bajnoknak kijelentésemből NEM ENGEDEK!!!! :):):)
Fiúk/lányok!

Mindenki írogat itt össze-vissza, pedig sztem elég egyszerű lefolyása volt a tegnapi meccsnek: egy nagyon jó iramú, küzdős, mindent beleadós meccsen a (sajnos) jobbik csapat nyert...
Ráadásul ugyanazok miatt volt jobb a Salzburg nálunk, mint az összes többi EBEL-csapat:
1. emberelőny - a Salzburg kivétel nélkül minden előnyében benne volt a gól, nálunk semmi!!! a "csak ennyi" különbség a Volán és a töbi csapat között az 54 meccsen bőven kijön!
2. erről általában kevesebb szó esik: a kapu előtti tuszkolós (rálövik, kipattan, lökdösődünk érte) gólok!!! Hány ilyet lőttünk mi eddig a ligában és hány ilyet kaptunk? Bár nem vagyok teljesen hozzáértő, sztem ezek a gólok jelentik a játék alapját - az nagyon jó hogy a körből, vagy a kék vonalról Palkó, Kovács Cs, vagy bárki lő egy pipát, és őrjöngünk, de erre nem lehet építeni! Ez nagyon nehéz! Pár meccset lehet vele nyerni, de 54 meccs alatt borzasztó nagy hendikep! Ugyanúgy mint a gyér előnyös játék!

nem tudom, ezeken hogy lehetne javítani (főleg a 2.-on), de valahogy muszáj lenne
@brunzwik: Értem én amit írsz, de kérlek ne első felindulásban tedd! Látom én is, hogy katasztrófális az emberelőny-kihasználásunk és az összes többi "fontos" problémát, mégis úgy gondolom, nem az én dolgom javítani rajta. Hogy a salzburgiak mit tehetnek és mit nem... hát ez sem az én dolgom és sajnos változtatni sem fogok tudni rajta, ugyanúgy, ahogy a bírók ténykedésén sem. Neked pedig felajánlom (elég sok játékos életére van rálátásom közelről), örömeikkel, problémáikkal együtt, hogy cserélj velük helyet, vagy legalább próbáld meg, akár csak légy a közelükben pár hétig, aztán meglátjuk változik-e a véleményed?!
Nagyon jó érzékről szól, hogy az "ÉNEK" nem személyekről-hanem sorokról-tehát egységről nyilatkozik a legtöbb esetbe és szerintem-is ez az egység - még sok kivánnivalót hagy maga után.Az első sor "változatlansága" - tőbbnyire hozza magát.A másik két sornál sajna nincs meg a "részleges" csapategység-sem külömböző okok miatt. Pedig az egység a legfontosabb! Az "anyagi" gondokhoz" csak annyit nem biztos, hogy egy sok pénzért vásárolt játékos megváltoztat mindent ( játszott már szép hazánkba Niedermayer-is) mégsem váltotta meg a viágot (FRADI).
Rossz hazai, emberelőnyös- és hátrányos statisztikákkal ebben a ligában nem lehet mit kezdeni. De fejlődtünk tavaly óta, idén meglehet a 9. hely, már azzal is elégedett lennék. Az Olimpija talán befogható. Hajrá fiúk!
Bocs, hogy ne essen félreéertés Ő (Niedermayer) nem egy sok pénzért vásárólt játékos volt (a hírek szerint) -de akkor-is nagyon neves!
Nem igazán akartam ide véleményt írni, mert mindig az jut eszembe, hogy: az beszéljen, aki jobban csinálná. Én viszont a hokihoz nem értek szakszerűen, de némi közöm van azért a sporthoz.

Nem értek egyet azokkal, akik Palkót szapulják. Ezt a játékot is gólra játszák, s ő tegnap kettőt is beütött. Ha még 1 - 2 játékosunk ezt tette volna, akkor....

A meccs elejét a következőképpen láttam: támadnak az ellenfelek; megszerezzük a korongot; hozzuk felfele /gondoltam: na, most támadunk, de nem/;ellőjük az osztrákok kapuja mögé és csere. Aztán ez megismétlődött másodszor is.
A harmadik esetben az ellövött korong csak a félpályáig ment, mi meg elindultunk cserére. Az ellenfél játékosa megcsípte a pakkot a büntető padok előtt és óriási iramban megindult vele, a másik oldalon ugyanígy ment a másik játékos. Nálunk erre egy ember eszmélt, aki őrült tempóba ment védekezni. Szerintem nem megfelelően végrehajtott cseréből kaptuk az első gólt!

Más: gólszerzési lehetősége annak a csapatnak adódik, amelyik birtokolja a korongot. Mi meg számtalanszor felkínáljuk az ellenfélnek. Például ez van a cseréknél: a 100%-ban birtokolt pakkot átütjük nekik, hogy cserélhessünk, aztán indulhat a támadásuk. Nem lehetne valahogy úgy megoldani ezt, hogy ne kelljen eladni a korongot?
A palánkra ütött vagy előre küldött koronggal is csökkentjük az esélyeinket 50%-al: vagy mi szerezzük meg, vagy ők. Ehelyett nem lehetne pontos átadásokkal felhozni és beszorítani őket?
A kapu előtti taktika nálunk az, hogy nem áll be játékosunk a kapu elé, hanem a kapu elé ütött korongra kintről indul valaki. Itt viszont rizikó az, hogy jó-e az időzítés? De sokszor elment a játékosunk előtt vagy mögött a korong! Igaz, ha összejön a dolog, akkor piszok nagy és szép gól születhet belőle. Azért kéne próbálkozni a beállunk és begyömöszöljük módszerrel is!

A közönség bizony tegnap nem hozta azt, amit vártunk! Gondolom nemcsak engem lepett meg, hogy mennyi drukker jött Salzburgból, meg még 2 nagy dobot is hoztak. Sajna ez a 2 dob elnyomta a mi hangunk.

A csapat tegnap akart, küzdött!
Vannak még hibák, hiányosságok, akad még tennivaló, de jó úton járunk!

Csakazértis VOLÁN!
@banyszi: Elhiheted szívesen cserélnék velük,de sajnos ez lehetetlen.
@Leo945:Az pontosan úgy volt,hogy az MLSZ abban az évben vezette be azt a rendszert,hogy rendes játék idő után ha x volt a meccs akkor tizenegyesekkel dőlt el és a rendes játékidőben elért győzelem 3pont, x utáni győzelem 2pont, x utáni vereség 1 pont volt.Na mármost a vidi akkor 4 ilyet elesztett és csak 1-t nyert meg amivel UEFÁS helyezést ért el.A fehérvári drukkerek akkor azon bosszankodtak, ha az eredeti kiírás szerint ment volna a bajnokság gy:2pont x 1pont akkor a vidi bajnok lett volna!Tehát utólag semmiféle bajnokság nem lett megváltoztatva.Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
Az 1988–1989-es labdarúgó bajnokságot a Honvéd nyerte a Ferencváros és a MTK előtt. Az MLSZ meg akarta szüntetni a döntetleneket, ezért ebben az évben bevezette hogy a döntetlen meccs után 11-es rúgásokkal dőljön el a végeredmény. A győztes 3 pontot kapott, ha tizenegyesek döntöttek akkor a győztes 2 a vesztes 1 pontot kapott. A "tizenegyes bajnokság" csak egy évet élt meg Csapat Játszott Gy Gy(b) V (b) V L K Gk P Megjegyzés
1 Bp. Honvéd SE 30 16 6 1 7 44 28 +16 61 Bajnok
2 Ferencvárosi TC 30 16 4 3 7 49 29 +20 59
3 MTK Hungária FC 30 13 8 3 6 41 34 +7 58
4 Videoton SC 30 17 1 4 8 57 32 +25 57.Innen is látható jobb gólaránnyal lett volna bajnok a vidi!

Láttam a meccs első 5 gólját a Telesportban. Így egyszer (!) visszanézve, az a véleményem, hogy meg lehetett adni.

A szurkolásról: azt senki se gondolja komolyan, hogy 3000 ember végig fog szurkolni egy meccset. Kellene egy igazi "B-közép" - mint amilyen kb. 6-8 éve volt is -, akik végig buzdítják a csapatot, énekelnek, stb., és a szolídabb szurkolók hozzájuk tudnának csatlakozni alkalmanként, akár háromezren is. Vannak ugyan próbálkozások, és elindult valami, de az igazi mag még nem alakult ki véleményem szerint.
AKÁR HOGY IS FÁJ/A LABANCOKNAK/VOLÁN A KIRÁLY-HAJRÁ VOLÁN.
süti beállítások módosítása