HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Olimpija Ljubljana–Alba Volán 3-1

2008.12.09. 22:01 D. Gromov

A magyar bajnok többet lőtt kapura Ljubljanában, vezetett is az első harmad után, de ez nem volt elég a győzelemhez. Palkovics gólját Mitchell egyenlítette ki, aztán jött Yarema, majd Music, és a kétgólos hátrányból Szuper kapus lehozatalával sem sikerült visszajönni, 3-1-re nyert a ligautolsó ezen a roppant fontos mérkőzésen.

Az Alba Volán így is maradt a még rájátszást érő 8. helyen, mivel az üldöző Graz nagyon simán, 3-0-ra kikapott a Villachtól. Az Innsbruck viszont meglépett, nyerni tudott ugyanis Jesenicében, hosszabbításban lett 4-3.

A mai játéknap után az Innsbrucknak 31 pontja van, az Alba Volánnak 27, a Graz és az Olimpija pedig egyaránt 26-tal áll. Rettenetesen szoros lett az alja.

A maradék két keddi eredmény: Klagenfurt–Vienna Capitals 2-0 (az első fogadta a másodikat, és győzelmével négypontos előnyre tett szert), Linz–Salzburg 2-3.

26 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1 góllal nem lehet meccset nyerni!!!!megint emberhátrányokból kaptuk a gólokat,mivel sorra bukjuk el a rangadókat ,ezért nagyon ránk zárkózott az utolsó 2.Pénteken nyerni kell valahogy mindenképp,hazai pályán hazai közönség előtt képes rá a csapat maximális konccccentráció,és kapus teljesítmény mellett!!!(ui:munkagép nyertem egy zsíros kenyeret,bár szívesebben vettem volna én)
Sajnos visszalépett a leigazolásától a kanadai szélső...
Ejj, de nehéz lesz vége... pénteken valahogy nyerni kell!
Mikor lesz szünet?
HAJRÁ VOLÁN!!!
kemény meccsek várnak a fiúkra.
miki78: vasárnap után legközelebb csak pénteken játszanak... reméljük elég lesz a pihenő
kiszurkoljuk pénteken...
14-e után csak 19-én lesz meccs? Erre..
Sator mester mondta, hogy lesz még egy EBEL szünet az utolsó 2 menet előtt. Gondolom ez az! 4,5 nap remélem elég lesz a regenerálódásra!

gyors Reggeli aztán nemsokára jövök a Ljubljanai Túrabeszámolóval:)
Régóta érlelődik bennem, hogy néhány „matematikai” kérdésre hozzáértőktől választ kérjek:

A nagyra becsült blog szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy mi, akik szeretjük ezt a sportot, minél többet megtudjunk erről a csodálatos játékról. Elgondolkodtam azon, vajon van-e pontos információtok az EBEL pontrendszeréről. Tudom, már erről írtatok róla, de csak annyit, hogy van és a játékosok „bizonyos” elvek alapján be lettek sorolva stb.
A kérdésem apropója (régóta gyűrűzik bennem) a Volánt sújtó eltiltások.
Ugyebár
- tegnap 17 játékost „játszattunk” Ljubljanában + az üresen hagyott sorok= 52 pont
- RB Salzburg 21 játékos ? pont, magyarul náluk szinte mindenki 2,5 pontos?
- A „régi időben játszott a Bonni, Couture páros, felálltunk 7 védővel ( belefért a Rasztyó is) , plusz volt egy kis túlzással 4. sorunk is.

Ezzel szemben eltiltottak 8 pontot, és csak 3 sorral tudunk kiállni!!
Ki érti ezt? Vasárnap visszakapjuk az egyyik 4 pontos játékost, de ki fog játszani? A pontrendszer csak bennünket súlyt, mivel nálunk mindenki idegenlégiós? Igazoljunk osztrákokat mert ők nem idegenlégiósok? Tudom, hogy ez az Ő ligájuk, de ……….
Elnézést kérek, ha valakiket ezzel untattam, de nagyon felment a pumpám. Ide jön a sorozatos kiállítások problémája, amit, szinte biztos vagyok benne, hogy a fáradtság számlájára kell írni.
Exl:1, vasárnap megadom. :-(
Se légiós, se píííz nálunk se tzigarítta... Hjaaaajjj maré!
"gyors Reggeli aztán nemsokára jövök a Ljubljanai Túrabeszámolóval:) "

Csak gyorsabban, mint a tegnapi jegyvásárlás!!! :)
Következő 3 meccsünket itthon játszuk,kőkemény ellenfelek ellen,de itthon már bebizonyítottuk,hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni.3meccsből 4-6pont mindenkép szükséges,hogy harcban maradjunk a 8.helyért.
3 héttel ezelőtt Jesenicében jártunk,tegnap a Szlovén fővárost vettük célba.
Mit az isten közelegve a vizsgaidőszakhoz keddre a Kedves tanáraim 3zh-t is bepakoltak az adott napra.
De ezeket legyűrve fél háromkor kocsiba pattanva Szoljanka blogtársammal és egy új "hokit megszerető" szurkolói hölggyel nekivágtunk az összesen 800km-es útnak.
(maximális tisztelet Évinek ,hogy egy idegenbeli fontos összecsapáson Élete első hokimeccsén megszerette ez a sportot:) egy dolgot megtanult tőlünk egyből kívülről:..."Győzni kell,gyözni kell, a Volánnak győzni kell..." )
Ennek szellemében röppke 4 óra alatt leértünk Ljubljanába.A csarnokot egy éppen zöld-fehér sállban tankoló Úr segítségével találtuk meg,ahol nemgyenge katasztrófa helyzet alakult ki a rengeteg meccsreérkező parkoló autók miatt...
meccs elött 15 perccel már a pálya bejáratánál voltunk ,de ekkor kellett szembesülnünk a ténnyel,ez télleg fontos meccs még a szlovénoknak is,így kígyózó sorok álltak az egyszem vityilló szerü pénztár elött...
A emberek úgy várták a jegyeket ,mint a gyerekek a csokimikulást! ugyh a rendkívül "gyors kiszolgálás" miatt le is maradtunk az első 10 percről,amiben a Volán egyetlen gólját szerezte meg:(
de jó volt látni h rajtunk kívül még 4 volánszurkoló is elkisérte a csapatot.A csarnokban szerintem nagyon meleg volt és ez a jég minősén is meglátszott...közel majdnem teltház volt...oylan 3400 emberre tippelnék..
A szurkolás a csarnokban inkább füttykoncerte emlékezetett,illetve még az elején kiemelném ,hogy nem is egyszer bedobáltak tárgyakat a jégre.ezért állt is játék talán 5 percet is...Ilyenkor teszem fel a kérdést hogy ennek retorziója miért nincs ott kinnt?MIért csak a volán páylát kell megbüntetni??
ja mert mi "Balkán" vagyunk...pfff .Szóval remélem hogy erre is felfigyel majd vmi rEbeles főemberke...
az elsö gól amit kaptunk kettős emberelönyben egy csikicsuki után született...a Második gólt amit kaptunk még énis megtapsoltam ,mert télleg szép volt.(most nem ugrik be annyira h milyen szituácóból ,asszem egy messziről löt korongból)
na de a harmadik gólunk amit bekaptunk akkor nagy védelmi hiba volt ,h ezt egy ebelben nem engedhetnénk meg magunknak...
éppen a kapunk elött megszereztük a pakkot és vmi úton -módon el is veszítettük és ezt kegyetlenül kihasználták a Zöld-fehérek.. 3-1
már várom a youtubos felvételeket hogy ki is hibázott nálunk...megfordíthattuk volna már épp a mecccset,de egy kis hiba és már ott a gól... kár érte..
az emberelőnyős szituációkat nagyon rosszul használtuk ki.sajnos Palkóban nem láttam a Gólja után a tüzet,csak a leeresztést.
a Még említésre méltó,hoyg Martz egy ügyes testcsellel és akrobatikus mozgással csak csapuvasra tudta lőni a korongot ami a kapus hátára csattant majd egy Olimpijai játékoshoz aki rögtön fel is szabadított
azt hiszem még Fekete Daninak volt egy rávezetéses szituációs szólója ...a Kapus már feküdt ,csak nagyon kisordródott a 91-es mezszámú Dani,így a tátongó üres kapu mellé szállt a korong.Kár érte
Nagyon sok kiállítást kaptunk,a bírókra nagy panasz nem lehetett,ami egyértelmű szabálytalanság volt ,azt befújták.
Végén a Kapus lehozatalunknál még élt a remény,és a mindösszesen 7 Alba Volános szurkolói mag beleadott mindent a búzdításba..hátha..(itt jegyezném meg ,h a kedves Birtonsági Őr odajött hozzám,h hallkabban szurkoljak.Nem egyszer volt h 3400 ember csöndben volt,és csak a "Hajrá Volán" 'zúgott' a torkunkból az idegenbeli csarnokban...
Mi otthon egyszersem szóltunk a KAC os legényeknek ,hogy nem szurkoljanak..na mindegy ,ez a szituáció így viccesen jött ki :D
amúgy a szlovén emberek nagyon feszült tekintettel néztek ránk, (nem is csodálom,hisz párszor már összecsapott egymás ellen a két csapat..még anno az Interliga alatt is),de a végén egy baráti gesztus jeléül sálat cseréltem az egyik Green Dragonsos szurkolói csoport tagjával és kézfogással tettünk i-re pontot,hogy még lesznek itt mégfontosabb meccsek is egymás között.
a Csapat megköszönte a szurkolásunkat,aztán mi is elhagytuk a csarnokot...
összegezve az este folyamán a srácokon nem is tudom h mi segíthetne már...szellemileg voltak szép megmozdulások ,de ugye a hokit gólra játszák és ha nem pattan be akkor ...na fel a fejjel SRÁCOK!
Pénteken és vasárnap megtöltjük a Raktár utcai csarnokot és megfogjuk a Labancokat!!
Mi meg ahova tudunk és időn engedi elkisérjük a csapatot idegenbe!!

HAjrá Volán! Hajrá Fehérvár!

Thomas_AV
Pontos tájékoztatás, kicsit talán többet a csarnobéli hangulatról :

Tényleg sokan voltak, de a szurkolás nem igazán megy nekik, csak fülyültek, de azt sokat.. Ami nekem nem túl fair play még az az, hogy a hangos buzdítja őket a fúlosásra emberhátrányos helyzteben. Az viszont becsülendő, hogy miután gólt szereztek, jó egy percen keresztül a hangos kérdezett, a nézők válaszoltak, egyre-egyre hangosabban. Ez sztem nem lenne rossz Fehérváron sem..

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
mokas lehetet a szituacio a biztonsagi orrel 7-en tul orditotatok cirka 3400 embert :D gratulalok csak igy tovabb
Én is szomorú vagyok Elvtársak! Tegnap a bwin 1,80 al adta az Olimpia gyözelmét, bár én biztos voltam hogy kikapunk, még sem akartam a fiúk fogadni :( Nem baj, péntaeken kint leszek, kire fogadjak?
uprmedia döntetlenre tegyél
a mi játékosainkat dobálták meg?
upermedia en is szoktam fogadni hokira tobbek kozot az ebelre is de soha nem fogadok az alba meccseire mert a legtobb esetben elenuk kellene fogadjak es nem akarom oket ugy szidni mint a tegnap a jesenicet (az nagyon csunya volt)hogyha miatuk megy a szelvenyem mert szimpatikusak a fiuk szoval ne fogadj volan meccsre es kessz
Hol lehet EBEL-re fogadni?
Mert nekem a Powerplay révén van egy 5 EUR- os Wettgutschein- om, de a bet-at-home- nál nincs EBEL, csak DEL meg NHL
jágör68 nem a reklám helye, de a komolyabb fogadóirodáknál. (úgymint pl. bwin,sportingbet, de még a tippmix is néha benyomja az ebelt)

Hozzáteszem teljesen felesleges fogadni ezekre a meccsekre mert döntő többségben borul a papírforma, vagy sok az iksz, ha meg nem, akkor xar az odds. szóval sztem nem baj ha nem fogadsz ebel meccsekre mindazon túl mint amit qx92-es kolléga említett:-))
bolj!

Dobáltak mindehova, a fő célpont a 3 bíró volt.Kb. 35-40 üveget, kupakot, öngyújtót, stb. vittek le a jégről,ami amúgy kritikán aluli volt...
Most hol marad a büntetés...? Kíváncsi leszek...
Nekem személy szerint az a bajom, hogy mostanában túl sokan fikázzák Palkót, szerintem teljesen jogtalanul. A legutóbbi 5-10 meccsen szinte mindig hozott legalább 1 pontot és gondolom az EBEL góllövőlistán 4. helyet érő 17 gólját sem más szerezte. Az meg, hogy úgy tűnik mintha aludna, az valóban csak úgy tűnik. Aki régebb óta ismeri a játékát, az tudja, hogy mindig is így játszott: Látszólag komótosan öregurasan korizik, aztán a következő percben pedig ugyanazzal a komótos mozgásával átcselezi magát az ellenfél védelmén és ellövi a kapus mellett hajszálpontosan a korongot.
Ez tényleg igy van.
Szerintem nem azzal van gond,h nem hozza a gólokat és a pontokat hanem a mezőny játéka lett egy kicsit kevés.Az igaz, h sosem volt egy ütközős csatár, de most lehet,h egy kicsit többet oda kellene tennie magát. Ez lehet segitene a csapat lendületbe jövetelén. Csicso jó példa erre, csúszik mászik ha kell.
Ütközzön a Fodor, már ha egyáltalán bekerül, a Benk, a Sofi (ő ütközik is), Hegyi, Nagy meg a bekkek...

A Palkó meg "csak komótosan" lőjje a gólokat!
Gondoljatok már bele: 3 ember van a ligában aki több gólt lőtt nála: 2 kanadai, és egy svéd!

Egyébként meg ha Palkó egyetlen egy gólt sem lőne már Volán mezben, akkor is SZOBROT kell neki emelni Fehérváron, minimum aranyból!
süti beállítások módosítása