HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nézzünk az eredményekre, ha jót akarunk

2008.11.10. 18:26 F. Kapus

A magyar válogatott rendesen megverte nála gyengébb ellenfeleit az olimpiai selejtezőn. Véleményt alkottunk, a mutatott játék, az előzmények és az utórezgések alapján.

Kezdjük azzal, hogy van minek örülnünk. Bőven. Olyan csapatunk van, amely az adott feladatot magas szinten képes megoldani. Teszi ezt hatékonyan, eredményesen és a körülményekhez képest magabiztosan. Másfél év alatt két divízió 1-es világbajnokság és a mostani olimpiai torna jelentette Pat Cortina válogatottja számára a tétmeccseket. 15 találkozóból 14-et megnyertünk, a Szlovéniától Ljubljanában elszenvedett vereségen kívül mindet, és még amiatt a meccs miatt sem kell szégyenkeznünk. Azóta zsinórban 11 találkozón győztesen jött le a jégről a válogatott. Egyelőre nem néztünk utána, de felmerül a kérdés, volt-e valaha ilyen sorozat a honi jégkorong történetében. Aligha.

De nézzünk előre. Az első két támadósorunk adott, ezzel nincs mit vitatkozni. Ez olyan alap, amelyre A csoportos bent maradási álmokat lehet építeni. A másik fontos megállapítás nem erre a tornára vezethető vissza – de van három nagyon jó kapusunk. Egyikük kiváló formában véd hosszú ideje, a másikuk a jövőt jelentheti, a harmadik kiváló, A csoportos bajnokságban szerepel.

Talán a védelmet a legnehezebb összerakni. Vannak korosabb játékosok, akik éveit, lassúságát szóba lehet hozni. De vegyük észre: a legutóbbi világbajnokság és a mostani olimpiai selejtező összesen nyolc meccsén nem láttuk, hogy oly sokszor vernék meg Kangyalt, Sillét vagy Svaszneket, ahányszor Palkovicsék teszik ezt az EBEL-ben a szlovén és az osztrák, netán az egykori kanadai válogatott védőkkel. Sarkosan: ne várjunk hátul Scott Niedermayer-i minőséget, ahogy elöl sincs Peter Forsbergünk. Annyi az egész: a kapus és a védő hibáját lassabban felejtjük el, mint a támadóét. Ezzel együtt Horváth András és Tokaji Viktor masszív volt, és bizonyított Ondrejcik Rastislav is, szilárdan állt hátul, eredményesen elöl.

Térjünk vissza az adott feladat gondolathoz. Sok kritikát olvastunk a mostani játékról. Hadd adjunk hangot annak: az elmúlt három napban Ladányiéknak nem a rigai olimpiai selejtezőt kellett megnyerniük, nem a svájci világbajnokságon kellett helytállniuk. Hanem aranyérmet kellett szerezniük a budapesti csoportban. Megszerezték. Esélyeshez méltóan, olyan teljesítménnyel, ami ennek a feladatnak az elvégzéséhez kellett. Egy szavunk nem lehet. A szakvezetésnek lehet. Lesz is, ahogy mindig.

Hogy mi mit láttunk? A kapusokat nem tették igazán próbára. Szuper hozta magát. Feltűnt, hogy Hetényi kevésbé magabiztos, néhányszor hajmeresztő módon ért a koronghoz, szerencsére nem lett belőle probléma, de ez nem mindig rajta múlott.

Láttunk egy holtfáradt első támadósort, amely nem tudott a tőle megszokott módon pörögni, alighanem Ocskay Gábor volt a legjobb állapotban. Természetesen ez is elég lehetett, hogy bármelyik ellenfelük legjobb sorát agyonüssék, eredményesek legyenek.

Utánuk jött az A csoportos szinten játszó második hármas. Vas János játéka ízelítőt adott abból, milyen egy svéd Elitserienben átlagos teljesítményt nyújtó játékos év közi formája. Feltűnő, milyen jól megértik egymást testvérével, Mártonnal, holott ritkán játszanak együtt. Ladányi gyönyörűen dolgozott a kezük alá. Ha ez a trió nem a látványt helyezi előtérbe, meccsenként vagy két góllal többet lőnek.

A harmadik sor játéka annak ellenére üde volt, hogy Kovács gyengébb volt. Holéczy és Peterdi ellenben élvezetes dolgokat produkált. Érdekes, hogy Peterdi milyen jól érzi a játékot a válogatottban, jobban, mint másutt – immár évek óta.

A negyedik sort lelkesedése dicséri. Öröm volt nézni, ahogy Majoross a maga 29 évével bátorítja a fiatalokat, hogy azt ne mondjuk, apáskodik felettük. Azt lehet elemezgetni, hogy a 15-20 jelölt közül melyik 3-4 játékos kapjon helyet ebben a sorban, de feleslegesnek tűnik. Aki ott van, ott lesz, úgyis megérdemli, és megtesz mindent, amit tud. Nagy különbség nincs a jelöltek között.

Azt javasoljuk, tisztázzunk egy-két dolgot. A magyar nem A csoportos válogatott. Nem A csoportos a múltja, körülményeit, lehetőségeit tekintve nem A csoportos a jelene. Legfeljebb a jövője lehet az, de ezt még nem látjuk. Ez a csapat az A csoport és a divízió 1 határán mozog, a világon van nyolc ilyen. Erre a polcra is csak most, a feljutással kerültünk. Úgyhogy a májusi kiesés nem kudarc lenne, hanem logikus fejlemény. Logikusabb, mint a szapporói siker volt.

Ne essünk abba a hibába, hogy egy megérdemelt, de szerencsés divízió 1-es sikertől mindennek a jobbra fordulását várjuk. Ne cseréljük ki a szurkolói tudatunkat sem. Néhány éve sikítoztunk az örömtől, amikor a másodvonal középcsapatait megvertük (emlékezzünk csak a britek elleni diadalra). Továbbra is az lenne az üdvös, ha nem elvárnánk a fiúktól a győzelmeket, hanem örülnénk minden sikernek, úgy, mint eddig. Nemrég boldogság volt, ha negyven perc sündisznó-védekezéssel, öt támadással, két kontrából megvertük ellenfeleinket. Most kevés, hogy több mint ötven kapura lövéssel, a játékot 55 percen át uralva szétziláljuk a riválisokat. Azokat, akik ellen nemrég még szenvedtünk.

Bízzunk az edzőkben. Ne azt kérdezzük tőlük, miért ez vagy az játszik valaki helyett. Legalább az első kudarcig higgyünk nekik. A novemberi játékban ne keressük a februári és az áprilisi feladatokra adandó megoldásokat, mert ez most a novemberi lecke volt. Más lesz a rejtvény Rigában és más Zürichben, mint volt Budapesten.

Még egy dolog: a mostani tornára a csapat nagy része lendületből jött, és rohant tovább.  Olyan volt, mintha egy maratoni futót kiintenének 20 kilométernél, hogy gyerünk, öreg, fuss egy laza négyszázat, aztán mehetsz tovább. Ellenfeleink korántsem ekkora szériából érkeztek. A rigai olimpiai selejtezőn sem lesz könnyebb, hacsak annyival nem, hogy riválisaink játékosai is keményebb bajnokságokból fognak érkezni. A svájci vb-t viszont már egy nyugodt, többhetes időszak előzi meg, és az esélyesség semmilyen terhe sem zavarja majd az agyakat.

Ha jót akarunk magunknak, nézzünk az eredményekre. Nézzük végig az elmúlt két év meccseit. Vegyük át még egyszer a tétre menőket, fussuk végig, kik ellen nyertünk. Jó még egyszer leírni, hát leírjuk: 11-szer egy huzamban.

Egyszerűen elképesztő ez a csapat, ennyi az egész.

(Egy kis update emlékeztetőül: a következő, egyben utolsó selejtezőkört jövő év február 5. és 8. között rendezik Rigában. Ellenfelünk a házigazda Lettország mellett Ukrajna és Olaszország lesz. Lettország az A csoport stabil tagja, Olaszország az idén esett ki onnét, Ukrajna pedig tavaly. Nyilván mindenki emlékszik: utóbbiak éppen miattunk maradtak a divízió 1-ben. Mind a három csapat kőkemény lesz, és csak egy jut tovább, de maradjunk annyiban, a küldetés nem teljesen lehetetlen. Ha sikerül, mehetünk Vancouverbe.)

73 komment

Címkék: magyarország válogatott olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez így igaz!!! Tudjunk már végre örülni annak amit kaptunk,és ez nem kevés.Ha elérhetetlen célokat tűzünk ki, akkor abból csak elégedettlenség születik. Jó magyar szokás, sajnos. Ezért boldogtalan, és elégedetlen a magyar ember. Soha nem annak örül ami megadatik, ha nem az elérhetetlen felé sóvárog.Változtassunk rajta! Legalább mi, hogy jól érezzük magunkat! Dícsérjük a fiúkat,mert mindent megtettek a sportért, és értünk szurkolókért. Voltak hibák? Na és! Ki nem hibázik!Igy szeretjük Őket, mert emberből vannak! Csak gratulálni tudok, és megköszönni, hogy Ők vannak, és ezáltal a magyar jégkorong is.
A szurkoló ilyen, összeállít lecserél, elemez és sír ... szerencsére örömében.
Sejthető, hogy a bennmaradás nagyobb csoda lesz mint kijutni, így sokan már nem biztos ,hogy nekimennek újra DIV1 -nek
A kritika csak annyi, hogy a szakma most biztosra ment, mindenki látta ,hogy az első sor holtfáradt, ezért jó lett volna látni, egy fiatalabb keretet Kangyalék mellett, de lehet, hogy olyan még nincs..
Nagyon jó ez az írás!!! Gratula!
Egyetértek, a második sorunk játéka elképesztően látványos volt, öröm volt nézni. A harmadik sorunk is készen van, a negyediken lehet vitatkozni, fogunk is, de ettől még senki nem hiszi, hogy jobban csinálná, mint Cortina. Arról nem beszélve, hogy ő maga ebből semmit meg nem hall, tehát az ilyen szűcsmiklósos széltől óvás enyhén szólva nem adekvát reakció a kritikákra. Ahogy én látom, itt amúgy is csak addig szokott menni a vita, míg el nem kezdődik a meccs, utána minden normális ember szurkol (és - hálistennek - többnyire örül). Cortina meg félelmetesen jó edző, ezzel együtt remélem, hogy jövőre már nem ő lesz a kapitány, mert ez Münchenből nem megy, pláne, ha számba veszem a válogatott előtt álló jövő évi feladatokat, akár bentmaradunk (ami a csodánál is nagyobb tett lenne), akár kiesünk! Hát úgy kábé ufff! :)
Így van, mindenki beleloholta magát abba, hogy A- csoportosak vagyunk, sztem még egyik- másik játékosunk is és kevésbé magas fordulatszámon pörögtek és kisebb tűzzel, mint Szapporóban. Valóban, az az élmény már megismételhetetlen- hacsak nem egy zürichi, de inkább elérhetőbbnek tűnő berni (kiesési kör) csodával. Én bízom az edzőben, a szakmai stábban és a játékosokban!
Valóban nagyon fontos gondolatok ezek. Csak két megállapítással gondolnám tovább. Egyrészt maga a szövetségi kapitány is a mérkőzés utáni nyilatkozataiban több ízben kritikus hangot ütött meg, ez biztosan hozzájárult a szurkolói vélekedések formálásához. Másrészt valóban megnőttek az elvárások, az étvágy, de meggyőződésem, hogy nekünk, akik írunk a magyar hokiról, valahogy - pl. ilyen cikkekkel - a realitás fele kell terelnünk a közvéleményt. De a realitással való szembenézésbe szerintem beletartozik a gyengeségeink sorra vétele is. És semmi szín alatt ez nem a csapat vagy a játékosok bántása.
Az írás tényleg nagyon jó tárgyilagosan szenvedélyes, és szenvedélyesen tárgyilagos.
Most néztem, 20.-ak vagyunk a világranglistán. (érdekes, az IIHF szerint csak 9930000 vagyunk Magyarországon - ezt honnan vették? )
Nagyon jól sikerült megragadni a lényeget a válogatottal kapcsolatban, gratulálok. Szombat és vasárnap élőben volt szerencsém látni a fiúkat és mondhatom nagyon nagy örömet okoztak, múlttól jövőtől függetlenül. A JELENBEN! Tudom, hogy mindenki szeret álmodozni, én is, de sajnos a realitások talaján maradva Svájcban a tisztes helytállás is bravúr lesz, látva a csoport-ellenfeleinket. Az is egyértelmű, hogy ez a csapat mind emberileg, mind sportolóként letett valamit az asztalra. Az a küzdeni tudás ahogy kimennek a pályára, már az tiszteletet érdemel!!! A szurkoló sajnos mindig elégedetlen és soha nem azt nézi mi volt, hanem, hogy minek kell jönnie! Elvakult és nem tud sokszor reális lenni, sajnos néha én is így vagyok :), de igyekszem leszállni a földre és bármi történik ezután akkor is maximálisan szurkolni fogok nekik!
Hajrá magyarok!!
Nagyon jó cikk, jó helyen, jó időben...
Magam is hasonló dolgokról töprengtem, amíg a kis "elégedetlenkedésemből" eljutottam odáig, hogy most ennyi kellett, hát ennyi volt... Mennyivel jobb azon "dühöngeni", hogy volt pár "gyengébb" harmad, mint bosszankodni, mint négy éve, hogy éppen elvesztettük a döntő meccset. Most
minden mérkőzésen a legszorosabb állás a 0-0 volt, az is kb. tíz percig... Úgyhogy van mire "elégedetlenkedni"...
Ismételten egy nagyon jó cikk. Index címlapra vele! Gratulálok!! Remélem lesz még egy-két elemzés:)
nagyon tetszik... en nagyon buszke vagyok a valogatottra, de azert lesz egy kis szomorkodas ha esetleg kiesunk... de tudom hogy elobb agy utobb eljon az a pillanat amikor majd bentmarad a csapat az A-ban... HAJRA MAGYAROK!!!
Én eddig is ezt mondtam! Az egy csoda volt hogy feljutottunk, nem lehet tőlük elvárni hogy bennt is maradjanak! Már az is nagy dolog hogy megmutatjuk magunkat a "nagyoknak", hogy jó lesz ránk figyelni. Ha kiesünk, semmi szégyenkezni valónk sincs... És azt mondtam, hogy pár(?) évvel ezelőtt ez a válogatott nem játszott olyan technikásan, gyorsan és nem volt ott agyilag ahogy most! Régen örültünk, ha 5-5 ellen a védekező zónánkból megkaparintottuk a korongot és kiütöttük, nem hogy még emberhátrányokból támadjunk és gólokat lövöldözzünk... Nagyon jó úton járnak a fiúk... ;)
Megint remek melót végeztek a blogos fiúk, a csapatot pedig nem lehet nem szeretni, akármit is csinálnak jövőre. S ha már a tegnapi közvetítésben Spiller I. rövid párhuzamot vont - a népszerűség tekintetében - a pólósok és hokisok között, akkor egy régóta bennem motoszkáló gondolatot osszak meg: szeretném, ha év végén, kivételesen megosztott első helyet lehetne hirdetni az év csapata versenyben, két kiváló, minden tiszteletet és szeretetet megérdemlő váogatottunk között.
Igazán nagyszerű írás, remélem rendet tesz néhány fejben... :)

Magam részéről ennyit tennék hozzá: Ezekért a pillanatokért érdemes élni! Köszönjük, Fiúk! Miattatok hétvégén büszke voltam arra, hogy magyar vagyok! A mai napig könny szökik a szemembe, ha az áprilisi ukrán meccsről, vagy az egész vb-ről van szó. Végre kiolvastam a Jégkoszakot is, nagyszerű írás, pont olyan, mint akikről szól. És még valami, nekem hétvégén ott a BS-ben nem az járt a fejemben, hogy ettől több kéne, hanem az, hogy végre láthatom a fiúkat itthon játszani tétmeccsen a vb óta, végre szurkolhatok, tapsolhatok nekik élőben is. :)
Kispufi! Szerintem a második hely is nagyon szép lenne! Azért ne felejtsük el, hogy a pólósok olimpiát nyertek, a hokisok meg olimpiai előselejtezőt...
Nagyon jó a cikk azon megállapítása is, hogy egyenlőre inkább B+ a válogatott, nem A.
Akinek esetleg kell egy Alba Volan háttérkép- scan (a Powerplayból): www.imagehosting.gr/show.php/324176_beolvas225s0003.jpg
Dunán most ment egy interjú, Kangyalak, de sajna csak a végét kaptam el. Valaki nem tudja, lesz e valamikor ismétlés?
Ezzel a cikkel csak egyetérteni lehet, gratulálok.
Jácint70, nem csak olimpiai előselejtezőt nyertek szerintem idén a fiúk... Az a magáasság, ahová idén eljutottak, ráadásul jóval ritkább, mint a pólósok olimpiai győzelme :-) Ez persze csak vicc, mert olimpiát - főleg zsinórban harmadszor - nyerni csapatjátékban nehezen überelhető csúcs. Valahogy azért viszont azt is jelezni kéne, hogy - ahogy a cikk is írja - ilyen feltételrendszer mellett mit is ért el 2008-ban a magyar jégkorong.
Azért a hokit összehasonlítani a vízilabdával az nem kis bravúr.Nézzük meg a magyar bajnokságot vízilabdában és hasonlítsuk össze az NHL-el.Hasonlítsuk össze a szerb polo bajnokságot a KHL-el.Senki nem érzi hogy hamis a kép?A kanadai hokiimádatot összehasonlítani a világ bármely országának vízilabda imádatával.Még összehasonlítási alap sincs.Az tény hogy én is örülök a vízilabda győzelmeknek és szurkolok is nekik.
Kispufi! Nem fogják "jelezni"... Ahogy április óta nem "jelzik". Az elmúlt hétvége bizonyította, hogy az "emberek" körében nőtt a hoki népszerűsége... Ennyi...
F.Kapus... szívemből szóltál. Nagyszerű poszt Válogatott szövegek 1. hely a méltó helye
Kedves Vaze!
7.10-kor nagy röhögés közepette olvastam jelzős szerkezetedet. Van abban valami, hogy féltem az egész felépítményt, és védem azokat, akik kőművesei voltak. Természetesen nem az olyan építő jellegű kritikusoktól, mint amilyen például te vagy, akinek még alapos rálátása is van a dolgokra. Vitatkozni igen is kell, a kritika fontos, természetesen ésszerűen, érvekkel, ha lehet, tényekkel alátámasztva. Ennek a helye az index fórum vagy ez a blog vagy hasonlók. Cortina nyilván nem olvas minket, de eljutnak hozzá ezek a dolgok. Én ezen a héten kétszer találkoztam vele, néhányszor láttam a tévében, neten, még többször olvastam a sajtóban. Egy kérdés jellemzően mindig felmerült, mi lesz az öregekkel, mikor fiatalít, mi lesz a lassú hátvédekkel, miért nincs a keretben ez vagy az. És más, ha ezt a kérdést egymás között a fórumon beszélitek meg, és megint más, ha ezt a kérdés láthatóan egy olyan kaliberű riporter teszi fel a kereskedelmi televízióban, mint aki azt mondja a buszon a srácoknak, hogy vegyük át még egyszer a neveket. Ez utóbbi esetben ugyanis azt gondolhatja a kapitány, hogy ez itten a hokiközbeszéd tárgya, holott azért nem egészen így van. Persze lehet, hogy az se baj, ha ezt gondolja.
Őszinte leszek, bár 1960-tól 1992-ig megvan az NS-összes, legalább hat éve nem vásárolom az újságot, így már nem emlékszem Szűcs Miklós írásaira. Mindazonáltal köszönöm, hogy szóba hoztad a Jégkorszak című kiadvány társszerzőjét (Amler Zoltán az ő párja), akiknek ezúton is gratulálunk a hihetetlenül informatív, és igényes kivitelű jégkorongalapmű elkészítéséhez. A Jégkorszakról egy posztban is megemlékezünk majd, csak egyelőre nem volt időnk végigolvasni, és megírni a véleményünket.

Kedves Mindenki!
Köszönjük a szép szavakat, mint mindig.
A gond csak az, hogy ez a csapat még az ilyen kiváló eredmények után sem kapja meg azt az anyagi támogatást, ami a sikeres további szerepléshez kellene. Ha már a "sportirányítás" ( ha egyáltalán van ilyen) nem veszi észre, hogy mit kell támogatni, akkor legalább annak a lehetőségét teremtsék meg ( harcolják ki), hogy pl. a befizetett adónkból tudjuk támogatni ezt a szenzációs csapatot.
F.Kapus: remek gondolatok, külön kiemelendő a tárgyilagosság - gratula érte! De talán pont ezért, bevallva is maximálisab szubjektív módon hadd írjak ide egy gondolatot.
Teljesen igazad van abban, hogy a Volános első sor fáradtan érkezett a válogatotthoz, és azért látszott is a játékukon is - a második sor "jobban villogott". Viszont szerintem érdemes megjegyezni, hogy míg a legtöbb válogatott meccsen éppen abból volt gond, hogy vagy az egyik, vagy a másik sor termelte a pontokat, most Csicsó is ugyanúgy 7 pontot hozott, mint Godó, és az első sor gólokban sem maradt el sokkal a második mögött! Statisztikában én nem vagyok jó, de erre emlékezetem szerint már rég volt példa!
Azért ne legyünk elszállva annyira magunktól. Kétségtelen iszonyat mélységből törünk fel, mentalitásban, intelligenciában a vízipólos skacokhoz tudnám hasonlítani a hokisokat, de azért ácsi, még nem Hock and roll a világ.

Ukrán, olasz és otthon játszó trió elleni győzelemhez legalább akkora cosda kellene, mint Sapporóban. Ez olyan, amikor a Fradi idegenben hárommal gyakta a grasshopperst, mindenki már az Ajax elleni diadalról álmodozott, aztán 1:5 lett. Szóval Dominik Hašek, NHL, Pöttyös Panni
szép írás!

viszont volt egy dolog vasárnap, amit még senki nem említett: elég olvadt volt a jég két nagy foltban is a kék vonalak környékén.
direkt nem fagyasztották rendesen, hogy át tudják építeni a csarnokot a következő koncertre?
Ha jól emlékszem amit Spiller István mondott, hogy az egyik hűtőcső(?) megadta magát.
Ez a csapat játszhat gyengén és jól, de ezt a csapatot nem lehet nem szeretni. És ez igazán nagy dolog, talán még az A-csoportnál is nagyobb. Hajrá srácok!!!
A post megint remek, megint igaz. Méltó a csapathoz! Gratulálok! A szurkoló lélektana érdekes. Egyrészt morog, ha ez vagy az nem játszik, de ugyanez a szurkoló fog felállva tapsolni 5 perccel a meccs után is, amikor a nézők nagyobb része már hazament. Szerintem ez utóbbit, mármint, hogy még be sem fejeződik a meccs, de már megy haza, joggal tették szóvá többen! Ők nem szurkolók, hanem nézők, akik nem fognak "vitázni" Cortinával. Ez van! Mindennek van árnyoldala.

Felvetődött a kommentek között, hogy ki legyen az idei év csapata. Ez pokoli nehéz lesz. Sosem lehet összehasonlítani a körtét az almával, de néha egy-egy emberfeletti teljesítmény egyértelműsítheti a döntést. Sajnos idén ilyen nincs. 3 csapat is csodát tett! Az egyik a jégkorong válogatott, a másik a vízilabda, a harmadik meg a Kozmann - Kiss kenupáros! Remélem, lesznek olyan bölcsek a döntéshozók és idén nem választanak egyet, mert mindenki bőven megérdemelné!
Korrekt és őszinte cikk. Így kell ezt
Többször szó esett a nézőkről. Miért baj az ha ők is kijönnek? Jobb let volna ha csak 2-3ezer szurker lett volna a csarnokban? Akkor arról folyna a vita, hogy miért nem jöttek ki többen:) Lehet hogy ezekből a "szalonszurkolókból" rendzseres látogatók lesznek, ne adj isten fanatikus drukkerek. (én is így kezdtem, kissrác koromban nem értettem a nagybátyám mit komáz ezen a sportban, aztán szép lassan én is megszerettem, rabja lettem:) )
Csak gratulálni tudok ehhez a poszthoz! Köszönöm!
És hajrá! :-)
Tavasszal is veretlenül! :-)))))))))))))
Aki nem kergeti a szerencsét, annak sosem lesz szerencséje.. A magyar vezetés nagyon jól kihasználja az adott helyzet adta lehetőségeket.
Legeslegelőször hinni kell abban, hogy bent tudunk maradni, és le lehet győzni akár a Letteket is februárban. Aztán úgyis minden a pályán fog eldőlni. Ha a srácok kiadják a maximumot, mindannyian elégedettek leszünk, az eredménytől függetlenül sztem.
Jomagam ugy husz eve vagyok kocaszurkolo. Bajnoki meccsekre nem jarok, de minden valogatott meccset megneztem, amit lehetett. Nagy ritkan - mint most vasarnap - eloben is.
Ha meccset nezek annyira lekot a jatek, hogy fogalmam nincs mikor melyik sor jatszik, sot meg azt sem tudom, kihez hanyas mez tartozik. En csak egy magyar csapatot latok ami evrol-evre lenyugoz a jatekaval es olyan csodas dolgokat csinal, amire lehet, hogy nagyon sokaig nem lesz pelda.
Emberek! Gondolkoztatok mar azon, hogy milyen szerencsesek vagyunk? Mi meg lathattuk hokizni Gretzkyt, Lemieuxt, kosarazni Magic Johnsont, Kareem Abdul-Jabbar-t es persze Jordant, labdat passzolni Joe Montanat. Lehet, hogy "lemaradtunk" az aranycsapatrol, de helyette van egy legendas vizilabda csapatunk es mostmar (mit mostmar, mar regota!) egy felejthetetlen hoki valogatottunk, ami olyat magasra tette a lecet, amit nagyon nehez lesz megfeljebb tornazni. Ez a csapat sporttortenelmet irt, ami elvitathatatlan, akarmi tortenjen holnap, a jovo honapban, jovo evben, vagy barmikor.
Szamomra nagyon nagy elmeny, hogy ezt atelhetem.
Nagyon jó írás,gratula!
Aki meg mindig belép,és a helyesírási hibákat mazsolázza,az mennnnnyen Iránba kekszet kapálni.Mi a jó égnek kell állandóan ezen lovagolni?Mi vagy Te?Grétsi László????Megírta ezt a hosszú cikket,és lett benne pár hiba...és akkó mi van?Nem helyesírási blogot írt.Ezért olvastad végig,hogy megtaláld benne a hibákat.Mennyé ki jéghoki meccsre inkább,és élvezd a játékod.Na.....
F.Kapus
Gratulálok ismét az írásodhoz.
Nagyon szeretem a tárgyilagos írásaid.
Kb erre lenne szükség a mai sportújságírásban. :)

Az NS-t én is kb 6 éve nem veszem, kár h a Ringier csinálja :(


RCH: Ott a pont. Ki tudja? 20 év múlva megint C csoportosak leszünk (kizárt) és csak meséljük, h "anno Palkovicsék... :) )
keveset nézek hokit, azt se mondhatom, hogy értek hozzá, de ezt a blogot mindig olvasom
A cikk remek!

A fiúk teljesítményének elismerésére, talán elég az, ha azt mondom, hogy már megvan a jegy április másodikára és megrendelve Svájcra a jegy is!

Mert Őket látni kell!!
@RCH
Remek írás, de érdekelne, hogy bajnokira miért nem jársz?
Ezt nem egészen értem, hogy ezek az emberek, akik majdnem megtöltik az arénát, hol vannak a hazai bajnokságnál?(Alba Volánt kivéve)
Színvonalra az sem rossz és bizony rossz nézni, ahogy pl az Újpest nagyon jól játszik idén, eredményes és főként szép hokit játszanak, de mégis szinte mindig ugyanaz a 300 ember megy ki...
Nem ezt érdemlik. Másutt sem annyival jobb a helyzet
Kedves F.Kapus!
Gratulálok az elemzéshez, minden gondolatával egyetértek. Magam is azon elmélkedem sokszor, hogyan kellene az embereket a földön tartani úgy, hogy közben ne rondítsunk bele az örömükbe.
Hiszen én is sírva vígadtam április 19.-én és azóta is tart az eufória. De eljön hamarosan a nagy megmérettetés ideje és nagyon nem szeretném ha sokan elfordulnának a legényektől csak azért mert nem sikerül a megkapaszkodás. Mert azért mégiscsak az a realitás. De ők akkor is ugyanazok a szerethető emberek maradnak nekünk.
Ami sokkal jobban aggaszt, hogy azok a jelenleg is csak éppen csordogáló csapok is elzáródnak, mondván hogy miért adjunk ezeknek, hiszen kiestek.
Bár ne lenne igazam és maradjunk a világelitben, menjünk a téli olimpiára és dőljön a lé a sportágba. Ez az én mesebeli három kívánságom.
Merre vagy jótündér?
M.Messier-és T. hokiszurkolók! A 3 kívánságból az első 2-nek van min. 50%-a sajnos az a nehezebb,hogy anyagilag felvegyük a versenyt a "nagyokkal"! Mert ha a 3. kívánság teljesülne,az első 2-különösen hosszú távon,jönne autómatikusan!!! A hokisokat ismerők tudják-nemrég még elképesztő körülmények ellenére is,többször meghökkenenteettük a hokistársadalmat bravúros győzelmekkel.! Tehát ha pénzügyileg is közelítenénk az A csoporthoz akkor,biztos lenne a helyünk közöttük!!!
Biztos lesz még bőven cikk a rigai ütközetekről, de.... Én maximálisan elégedett lennék, ha 1 meccset nyernénk a második körben (selejtezőben). Sztem reálisan nézve az olaszok verhetők, az ukránok pedig már biztosan fenik ránk a fogukat (ott akár zakó is lehet). Az a kör már igazi hokicsemege lesz, örömmel és (valószínű) bánattal is. Én viszont sokkal többre becsülöm, hogy három A csoportos szintű csapattal játszunk februárban ráadásul tétmérkőzést!!! Ha valami, akkor ez komoly mérföldkő Svájc előtt, és mindenkit helyre tesz, szurkolót, játékost, stábot egyaránt! GRATULA FIÚK!!!
Az én gyerekeim,akkor kezdtek el hokizni,amikor még szinte csak nyitott pályák voltak. Rengeteg nehézséggel kellett megküzdeni és sokszor lehette volna abbahagyni az egészet, de,és ez a LÉNYEG, már akkor lehetett érezni ,hogy a hokis társadalom valahogy más, mint más sportágaké. Valahogy mindig összejöttek a dolgok, volt, hogy egymást is kisegítették a csapatok, ha kellett stb.Plusz kellet egy olyan központi irányítás, amely meghatározta a célokat és megteremtette ehhez a feltételeket. Szerintem ezek mind segítettek abban, hogy idáig juthasson ez a sport itthon. Jó volt nézni azt a sok kisgyereket,akik ott voltak a pályán és a lelátókon is. Gratulálok mindenkinek,aki hozzátett a sikerhez!
>...és dőljön a lé a sportágba...

Azt kellene tudatositani az illetekesekben, hogy a sportagba fektetett penzt - mas sportagakkal ellentetben - nem a tulfizetett jatekosok ujabb premiumjara fogjak kolteni, hanem a tovabbi fejlodeshez, eredmenyekhez szukseges korulmenyek megteremtesere.
freddyD

>...érdekelne, hogy bajnokira miért nem jársz?

Sok apro oka van, ami egyenkent szinte jelentektelen, de osszeadva mar eleg ahhoz, hogy ne menjek.
pl. ilyenek: sok hetvegi (otthoni) fusi munka, csaladi programok es kotelezettsegek, maceras kozlekedes, tarsasag hianya, stb.

Lehet, hogy erdemes lenne errol inditani egy vitat? Hogy ki, miert nem jar es hogyan lehetne ezen valtoztatni. Megtudni, hogy a magamfajta "hobbiszurkolot" hogyan lehetne kimozditani a holtpontrol.

Lehet, hogy ez a blog egyszer ennek is utana fog jarni ;-)
RCH! Nem akarok "ünneprontani", de pont ez a "baj"... Ilyesmire nem vevő a "vezetés", szerintem mindenki tudja miért...
Én is szökőévente járok bajnokira... Kb. azért, mert minden stadion (Újpest, Kápmegyer, Erzsébet, Székesfehérvár) csak elég nagy macerával érhető el, és család mellett elég ritkán lehet "eltűnni" félnapokra... Kár, hogy nincs valami csapat kicsit központibb helyen...
Sziasztok!

Bajnokira én sem járok. Pesten lakom, de sem Újpest, sem Fradi drukker nem vagyok, így eddig nem volt nagyon alternatíva. A Stars meccseire lehet, hogy ki fogok menni, de ahhoz is az kell(ene), hogy a bajnokik rendes színvonalúak legyenek, na meg, hogy legyenek nézők. Ezeknek a meccseknek az a sava-borsa, hogy van hangulat, nem?
@RCH
Szerintem egyszer próbáld ki azért :)
Én is több mint egy órát utazom, hogy kiérjek az UTE stadionba. Én is próbálok mindig új embereket beszervezni, hogy "gyere el, még úgysem láttál hokit", hátha ráéreznek, hogy miért is olyan különleges a sportág.
Barátnőmet nem érdekelte a hoki, most meg már velem jár a meccsekre és jól érezzük magunkat.
Ez még tényleg egy családi program, ahová el is lehet vinni a gyerekeket (feltéve, ha nem jönnek a fradis huligánok, mint múlt évben...)
jo iras! itt a helye a blogon!
háromszor Miskolc-Pest-Miskolc
egyszer Ikea
egyszer Outlet
egyszer Arenapláza
egyszer Imax
parkolójegyek tömege
háromszor két jegy a legjobbikból.

Nem volt egy olcsó hétvége, de nagyon megérte.

Jutalomjáték volt ez és én nagyon elégedett vagyok mindenféle felesleges vinnyogás nélkül.

Amikor majd Rigában és Svájcban lejönnek a jégről, akkor sem leszek elégedlen , mert az hogy idáig jutottak, azóta hogy átadták Miskolcon az első téglajegyekből is épített nyitott jépályát, azóta ez nagyon hosszú út . Bosszúságokkal és egyre nagyobb sikerekkel.

Hajrá Magyar jégkorong !

Az asszony is teljesen elégedett volt az eseménnyel ! (bár néha nem tudta, hogy hol van a "golyó" )
Jó kis írás, tetszik!
Nem találkoztunk vasárnap mégsem.
Néha bántó, hogy megszóljátok azokat akik nem járnak bajnoki meccsekre én is ezek közé tartozom, de nő létemre reggelente amikor bekapcsolom a munkahelyemen a gépemet ez az oldal az első amit megnézek (napközben többször visszatérek).
Egyébként életünk egy igen jelentős részét a jégcsarnokban éljük a 9 éves fiam által. Egyébként előfordult, hogy probálkoztunk fradi meccsel, hát nem a gyerekek fülének való...
Szerintem nem megszólás volt, csak kíváncsiságból gondolkodtam hangosan, hogy hogy lehet az, hogy bajnokin ilyen kevesen vannak, az Aréna meg megtelik?
a jégkorongot nem lehet összehasonlítani a vízilabdával. minden tiszteletem a Kemény-legényeké, de lássuk be: a vízilabdát mindössze 1-2 országban játsszák magas színvonalon és mindenhol épül le.
1VOLÁN! Igazad van, nem lehet a két sportágat összehasonlítani. Biztosan igaz az is, kevesebben játsszák magas szinten a vízilabdát, mint a hokit, de ... ezen logika mentén a focira kellene pénzt költeni, nem a hokira. Másrészt az erős ferdítés, hogy épülne le a vízilabda. Az idei olimpián az USA-val játszottuk a döntőt. Ez még 4 éve elképzelhetetlen lett volna!
Szerintem sem épül le a vízilabda, sőt az utóbbi években egyre több erős vetélytársunk lett. Nem akarok politizálni, de remélem tovább már nem osztódik Szerbia, és mondjuk Koszovónak nem lesz vízilabda válogatottja...

Egy kérdésem lenne a tisztelt szerkesztőkhöz: lehet-e tudni (publikus-e), hogy mekkora az átlagos napi látogatottsága a blognak?

Szerintem a hétvégi telt házas meccsekhez hozzájárultak a ti írásaitok is azzal, hogy állandóan fenntartjátok az érdeklődést a jégkorong iránt, és ha visszaolvasunk a hozzászólások között, találunk nem egy olyan embert, akinek csak kevés kapcsolata van ezzel a sportággal, de a blogot mégis rendszeresen olvassák. És szerintem már az is nagy siker, hogy vannak emberek, akiket elgondolkodtat, hogy ki kellene járni bajnoki meccsekre is. Talán nem csak RCH van ezzel így. A média, amelynek ez a blog is része, óriási hatalommal bír, és az külön örömteli, hogy a legtöbb hírműsorral, újsággal ellentétben ti egyértelműen pozitívan szemlélitek a világot, és ennek megfelelően alakítjátok a jégkorong iránt érdeklődő közvéleményt is. Szerintem ez a sikeretek egyik kulcsa.
OFF:

Szerbia az osztódással inkább bukott, mint nyert a vízilabdában, lásd EB és olimpia (le)szereplés...

ON:

A két sportágat semmi értelme összehasonlítani. A focira költött pénzt meg ilyen sportokra kéne áldozni, ahol van teljesítmény, eredmény..
F.Kapus!
Nagyon jól összefoglaltad a legfontosabb tényeket, amiket mindenkinek illik szem előtt tartania. Álmodozni nagyon jó, kellemes, de mindig tisztában kell lenni a realitásokkal is.
Aki gondolkodik hogy kijárjon bajnoki mecsre, az tegye meg bátran! A MOL-Liga meccsei is elég jók, de az igazán élvezetes összecsapások a fehérvári EBEL meccsek. Remélem hamarosan kicsi lesz a Volán csarnok befogadóképessége, a sok, rendszeresen kilátogató, néző miatt!

Üdv a kis a kapusnak, a farkasok közt!
Szép beszéd!

Hajrá Skacok lélekben veletek leszünk Rigában, remélem minél többen ki tudnak menni szurkolni!

Az M1-en nagyon jó riport volt az alulfinanszírozott magyar jégkorongról. Megemlítették az itt is belinkelt NS cikket.
zemko: melyik műsorban? Hátha sikerül megtalálni a videö-tárban...
kb. 18.10-kor kezdődött az M1 Kossuthon, nem tudom, hogy milyen műsoron belül.
Elszomorító volt, megszólították benne Molnár Zoltánt is a MOB oldaláról.
Sztem akinek rálátása van a magyar jégkorongra, az tudja, hogy Rigában nem leszünk tornagyőztesek, de: - minden apró sikernek nagyon fogunk örülni, - aki teheti elkiséri a csapatot, hogy ne maradjanak szurkolók nélkül, - és ahogy látom a blog is velünk lesz. Hát ennyi.
Kisebb az eselyunk Rigaban mint eddig barmikor volt. Ha nem jutunk ki Vancouverbe, akkor is felallva fogunk tapsolni a csapatnak a repuloteren. Es ott van meg az A csoport is...
11 győztes meccs zsinórban, ráadásul lassan 8 éve, hogy utoljára olimpiai selejtezőn vereséget szenvedtünk... ;) 4 éve: 2gy, 1d meg a norvég hazai pálya (és gólkülönbség) jelentette a végállomást az előselejtezőben. Egyébként én örülök, hogy a vb-n a szlovákokkal, a selejtezőben pedig a lettekkel kezdünk, így legalább megkapják az "esélyt", hogy félvállról vegyenek minket! Azért nekik mi sötét lovak vagyunk!
süti beállítások módosítása