HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mit tudunk eddig a Mol Ligáról?

2008.11.06. 08:31 F. Kapus

Kettő híján az alapszakasz mérkőzéseinek a felét lejátszották a magyar–román közös bajnokságban. Állás, eredmények, statisztika itt. A héten szünet van, számot vetünk.

Minden klub egy-egy prominensének ugyanazt a három kérdést tettük fel:

1. Mi a véleménye a Mol Liga színvonaláról?
2. Mi volt az eredeti célkitűzésük, kellett-e ezen módosítaniuk év közben?
3. Melyik négy csapat rájátszásba jutását várja?

A válaszokat az alábbiakban olvashatják, a mezőnyt elfeleztük, ez az első rész.

Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője:

1. Azt kaptuk, amire számítottunk. A színvonal megfelelő, a fejlődés üteme optimális a tavalyihoz képest. Fontos, hogy már a tavalyi bajnokság is jobb volt a tavalyelőttinél. Ez a fejlődési ütem megfelelő csapatunknak is, reális a körülményekhez képest. Mindenképpen pozitívan értékelem a Mol Liga eredményeit.

2. Az elvárásoknak megfelelően szerepelünk. Meghirdetett célunk a dunaújvárosi fiatalok előtérbe helyezése volt. Ez meg is történt. Menet közben edzőt váltottunk, jót tett a csapatnak. Most kezdjük a légióserősítést. Január 31-ig van időnk. Nem kapkodunk, csak akkor igazolunk, ha ár-érték arányban megfelelő húzó játékost találunk a piacon.

3. Az SC, a HC és az UTE mellé a Stars, Steaua, Dab trióból jön a negyedik résztvevő.

Egri István, a Miskolci Jegesmedvék elnöke:

1. Nagyon sokat fejlődött a színvonal, évről évre jobb a bajnokság. A Mol Ligával csak nyerhet a magyar hoki. Feljöttek játékosok, csapatok, akik megállják a helyüket. A Mol Ligában csak az a csapat tud meccset nyerni, amelynek minőségi légiósai vagy válogatott szintű csatárai vannak. Mi ebben a tekintetben nem vagyunk versenyképesek. Ráadásul hátrányunk 15 év tapasztalat és 20 kg testsúly, átlagban.

2. A célunk egy volt: a miskolci hoki életben tartása. Ezt elértük, bár most egy kicsit kipukkadtunk mentálisan. Ez a játékosállomány erre elegendő, körülbelül ide vártuk junior csapatunkat. De az gond, hogy ez az eredmény a szponzorainknak kevés. Vereségeink ellenére büszke vagyok arra, hogy 500-600 néző mindig van Miskolcon, akik tapsolnak, biztatnak, még egyszer sem fütyülték ki a csapatunkat.

3. HC, SC, Steaua, valamint az UTE, Dab, Stars hármasból egy csapat.

Lázár Ernő, a Progym-Hargita Gyöngye vezetőségi tagja:

1. Jobb, mint amire előzetesen számítottunk. És annál is obb, mint amilyennek első látásra tűnt. A tavalyi évhez nem tudom hasonlítani, mert a magyar OB 1-ből csak néhány mérkőzést láttam, ez alapján nem tudok véleményt alkotni.

2. Mivel a csapat elé a rájátszásba kerülést tűztük ki célul, egy kis módosítást már végrehajtottunk. Ez a lehetőség elúszott, de szeretnénk a lehető legjobb helyen végezni, ami ebben a szezonban reálisan a hatodik lehet.

3. A HC, az SC, az UTE, a Steaua és az NZ-Stars ötöse közül kerül ki a négy playoffos. Sorrend kialakítására és az egy be nem jutó megnevezésére nem vállalkozom.

Antal István, az SC Csíkszereda vezetője:

1. A tavalyihoz képest sokat emelkedett a színvonal. Kiegyensúlyozott mérkőzéseket játszanak a csapatok, nem tudható előre, mikor melyik fog nyerni. Szinte mindenki esélyes mindenki ellen.

2. A célunk ugyanaz, mint a szezon elején volt: Mol Liga-döntőt szeretnénk játszani.

3. HC, SC, Dab, illetve a Steaua vagy az UTE.

Pék György, az UTE vezetőedzője:

1. Eléggé magas a liga minősége. Elsősorban, mert a romániai csapatok külföldi játékosai nagyon jók. Odaát csak a körülményekkel vannak problémák, elsősorban a gyergyói jégpálya botrányos, de állítólag a bukaresti helyzet még rosszabb. A HC és az SC Csíkszereda kiemelkedik a mezőnyből azáltal, hogy négy egyformán jó soruk van.

2. Az UTE nem tűzött ki konkrét célt. Csapatot kell építenünk, fontos, hogy mindenki ellen legyen esélyünk. Ez év alapján el tudjuk dönteni, hogy a következő szezonban milyen posztra kell igazolnunk játékosokat. Tehát nincs célkitűzésünk, ennek ugyan nem nehéz megfelelni, de az biztos, hogy senki által nem várt jó teljesítményt nyújtunk.

3. HC, SC, NZ-Stars, UTE.

9 komment

Címkék: miskolc ute dab sc csíkszereda progym mol liga dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó cikk, köszönjük! Szerintem HC, SC, UTE és vagy stars vagy dab befutó lesz. De tényleg az a legjobb, hogy Antal Istvánnak igaza van: "Kiegyensúlyozott mérkőzéseket játszanak a csapatok, nem tudható előre, mikor melyik fog nyerni. Szinte mindenki esélyes mindenki ellen."
Ha az Újpest jól tartja magát a rájátszásig - úgy legyen - akkor a negyedik helyért nagyon nagy csata lesz a stars-dab-steaua között.
az UTE meg fogja verni a székelyeket és döntőt fog játszani
Én annak örülök, hogy az alapszakasznak van jelentősége azáltal, hogy az első négy megy tovább csak! Lehet kaparni ezerrel! :-) Szerintem ez is dobja a szinvonalt, mert teszem azt az első nyolc bejut a playoff-ba, mindenki tudná melyik nyolc lenne ott, sok lenne a tingi langi meccs!
HC, UTE, SC, DAB
A Miskolcért pedig nagyon fáj a szívem.
Neked legyen igazad jonnglenn! Én is reménykedem benne, mert egyszer már át kell billenjen az utolsó pillanatok mérlege a mi térfelünkre!
Ha nem lesznek nagy erositesek a jelenlegi elso 3 egyertelmuen ott lesz:HC, Klub, UTE.
Ez azonban nem jelenti, hogy nem lesz meg egy ket izgalmas meccs, ahol az "eselytelen" megleckezteti a "nagyot".
De ezek lassan ritkabbak lesznek. Ami nagyon jo az elozo evek Magyar, illetve Romaniai bajnkogsagokhoz kepest, hogy joval erosebb a kozepmezony. Kisebbek a pontkulonbsegek a dobogo es a kozepmezony, sot sereghajtok kozott.
Az igazi harc a play offban lesz. Szinte mindegyik elkaphassa rivalisat, kerdes melyik tobbszor.
Hajra SportKlub
Várom nagy figyelemmel és szeretettel a DAB erősítéseit, reméljük a kontinentális kupára megérkeznek:) Nagyon jó összeállítás, köszönjük!
Bunda a MOL LIGA oktoberi honap legjobb jatekosa szavazasan!!!!! Nem ertem miert megy bele ilyenbe a MAGYAR JEGKORONG SZOVETSEG hogy manipulaljon egy olyan szavazast mely a MOL LIGA legjobb jatekosa azaz MIHALY ARPAD es egy kozepes szintu jatekos azaz JANOSI CSABA kozt latszik eldolni. Maskent hogyan tudna egy tizenot fos szurkolotabor eldonteni egy ilyen szavazast de lehet hogy sokat mondtam es mar csak tiz fradis van. SZEGYEN ES GYALAZAT URAIM EZ ES MEGKEREM MASKOR NE IRJANAK KI ILYEN SZAVAZAST HA MINDIG CSAK A MAGYARORSZAGI JATEKOSOK NYERHETNEK
süti beállítások módosítása