HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ilyen színvonal az álmaimban sem volt

2008.10.31. 14:58 F. Kapus

Óriási lehetőségek előtt áll a korosztály, foglalta össze véleményét Kercsó Árpád azok után, hogy a hét közepén megtartották a kölykök, azaz a 14 éven aluliak felmérését a káposztásmegyeri Jégcentrumban. Géczi Gábor koordinátor várakozásai is beigazolódtak.

Az 1995-ös és az 1996-os születésű játékosok bajnokságát sokan minden idők legjobb kölyökversengésének tartják, és a valaha volt legjobb korosztályról beszélnek. Mindenki egyetért: létszámban és minőségében is kiemelkedő kis hokisok kergetik a korongot. Az ő tudásukat vizsgálták mindenféle szempontok szerint, szárazon és jégen.

Géczi Gábor, az utánpótlásprogram koordinátora elégedetten mondta: "Beigazolódott a várakozásunk. Csupa szimpatikus, ügyes gyerek jött el a Jégcentrumba, nagyon sokan voltak. Mindenki komolyan vette a feladatokat, keményen hajtott, odatette magát. A fiatalok rengeteget dolgoztak, végigmentünk ugyanazokon a gyakorlatokon, mint a 16 és a 18 évesek. Az, hogy ebben a korosztályban több mint 100 gyermeket küldtek el a klubok a felmérőre, önmagáért beszél."

Kercsó Árpád, a program szakmai vezetője sem fukarkodott a jelzőkkel. "Az 1995-ös korosztályt jól ismerem, meglepetés nem ért. Tudtam, hogy a Zalai Titánokon kívül a Dunaferrben, az Alba Volánban és az UTE-ban is vannak kiemelkedő játékosok. Az igazi meglepetés az 1996-osoknál ért. Sok-sok hihetetlen jó minőségű jégkorongozót láttam. Óriási lehetőség előtt áll ez a korosztály. Rengeteg klubban folyik magas szintű munka, az eddig említetteken kívül a MAC-ból, a Bp. Starsból, a Miskolcból, a Debrecenből, de az Ürömből is érkeztek olyan játékosok, akik nagyon ügyesek, és alkalmasak arra, hogy A csoportos színvonalú hokisokká váljanak. A füzetem egyik lapjára csak az extra megmozdulásokat produkáló gyermekek neveit írtam fel. Több mint 20 került oda, ha csak az 1996-osokat számolom. Ez óriási szám, hiszen ezek csak a kiemelkedő tehetségű és már pillanatnyilag is nagy tudású játékosok. Ilyen színvonal az álmaimban sem volt. A magyar kölyökbajnokság valóban óriási."

A 14 éven aluliak a tervek szerint januárban kezdik a szisztematikus közös munkát. Kercsó Árpád és szakmai stábja 60 fős kerettel indít, ez az évek során 30-asra csökken. Ahogy azt már megírtuk, a szakvezetés ebben a korosztályban nem tartja indokoltnak a válogatott kifejezés használatát, inkább tehetséggondozási keretről beszélnek. Vagyis a legkevésbé sem lehetetlen, hogy azok, akik a közeljövőben nem kerülnek be a szelekcióba, a későbbiekben helyet követeljenek a legjobbak között.

154 komment

Címkék: magyarország bajnokság kölyök válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha ez így van, és miért ne lenne így, akkor a jégkorongunk nemcsak a jelene szép, hanem a jövője is az lehet!:)) Remélem ezeknek a srácoknak a többsége folytatja tovább, nem kallódik el mindenfele, és 5-6 év múlva egy igéretes hokisok sokasági lesz jelen a magyar bajnokságban!:)))
Jól értem, hogy ez az egész arról szól, hogy a szövetség pénzén kapjon lehetőséget Kercsó Árpád arra, hogy alaposan megnézze magának, kiket is kaar magához édesgetni jelenlegi klubjaikból?
Szerintem csak albásokra pályázik.
Persze 13 éves gyerekek majd Zalaegerszegre költöznek Debrecenből meg Miskolcról. Vagy lejárnak hetente 2szer. És Kercsó is rengeteget nyer ha majd nála játszanak. :)

Ez nem Pest h. az UTE-tól az FTC-hez érdemes legyen átiratkozni.
Igen KCs, jól érted, mint általában, a háttéralkuk már meg is köttettek.
Napokon belül elindulnak a teherautó konvojok, fedélzetükön a költöző családokkal....
Ahhoz hogy jó csapatod legyen,jó ellenfelekre is szűkség van.Ahhoz hogy a magyar hoki ilyen szintre kerüljön, szűkség volt egy Inter Ligára.Ez sokat segített a fejlődésben.Ráadásként még az A csoportba is feljutottunk ,ebbe nagy szerepet játszott az osztrák bajnokság.Nem sok értelme van,minden jó játékost levinni Zalaegerszegre.Ennek a korosztálynak is létérdeke egy komoly ,erős bajnokság.Csakis igy tudnak megfelelően fejlődni,nemcsak a zalaegerszegiek hanem a többi csapat is.
Előttem van a kép, ahogy Kercsó a füzete másik lapjára azt jegyzeteli, hogy hanyadik üdítőt és kávét issza a szövetség pénzén, majd dörzsöli tenyerét és felpofozza azokat a srácokat, akik azonnal nem húznak zalaegerszegi mezt. KCs, nem vagy te egy kicsit paranoiás?!
Jobb félni, mint megijedni - tartja a mondás.
de KCs,ha ez meg is tortènik,alhatsz nyugodtan mert jo csapat lesz ès a magyar hokit fogjàk szolgàlni!
Egy szakmailag elismert EMBER nem kis erőfeszítéssel megszervez egy egész korosztályt megmozgató eseményt és erre a nagy töbség csak kritikusan dud reagálni ez szégyen. Azt hittem a jégkorong más mint sok egyébb labdajáték ahol a marakodás eredménye kézzel fogható.Hogy van e értelme egy U- 14 nek azt nem tudom a szakemberekre kell bizni ennek eldöntését, a gyerekek nagyrésze nagyon élvezte a megméretetést
Kedves missio!
Az 1 a 10-hez nem éppen nagy többség.
Mint ahogyan a magyar jégkorong-közvélemény sem egyenlő azokkal, akik ide írnak.
Milyen magyar-jègkorong kozvèlemèny?
Kcs, most hívott Kercsó, a Volánból csak négy gyereket visz, igaz, őket már jövő héten.
Fogyofèlben a Volàn utànpotlàs!
Missio,szerintem nem az a szégyen,hogy így "reagál a többség" hanem az,hogy van 1-2 ember aki azt hiszi, hogy a magyar jégkorong sport az ő személyes szolgálatára van.Azon
elgondolkodhatnál,hogy miért vannak egyeseknek félelmeik!
Az a gyanús, hogy nem gyanús! :))
Sziasztok! A Kercsó a Tokai Viktort itthon hagyta anno, mert duci kis fiú volt, még jó hogy még sem hagyta abba a hokit. Akinek van gyermeke, tudja, hogy a mai fiataloknál nem lehet megjósolni ennyi idősen, hogy később miként fog a sporthoz állni. Lehet, hogy most az agyon sztárolt gyermek inkább plazat fog az edzés helyett látogatni, valamint a most kevésbé magát produkáló gyermek megrázza magát és szorgalommal jobb lesz, mint a Kercsó álom. A nagyszámok törvénye alapján több az esélye a színvonalas utánpótlásnak, ha többen sportolnak, jó feltételekkel és nívós edzőkkel, mint ha a néhány kiválogatott agyon sztárolt gyermekek köréből válogatnak.
Tokai szlovákul :D
Az NBH belső információi szerint egerszegi szülők gyülekeznek a helyi megdónác kirakata előtt molotovval és fa testápolóval felfegyverkezetten arra az esetre, ha gyermekeik nem játszhatnak a következő korosztályos mérkőzésen az újonnan csábítottak miatt.
Gromov: Hogy is mondják? "A kibicnek semmi sem drága."
beth01, tökéletesen egyetértek.Képes volt tegnap azzal oltogatni egy 13 éves srácot,"hogy te biztos felnőtt válogatott leszel". De szerencsére nem egy idiótával beszélt.Ha rajta múlna,itthon csak 1 csapat lenne- az övé .
milano69, bocs remélem azért sejted kire gondoltam. A "J" betüt tényleg kihagytam, amikor elküldtem, már észre vettem, legközelebb egyből küldöm a javítást, nehogy megzavarjam a véleményem lényegét. Kösz a javítást.
Kcs, nagyon jó vagy ma közmondásokban. Dobj be még egyet, aztán feküdj le aludni, pihend ki magad.
Gromov: Amilyen fölényeskedő vagy ma, kezdem azt hinni, hogy nem ismered Kercsó Árpád módszereit. Vagy csak úgy csinálsz...
Kcs, nem jégkorongoztam Kercsó keze alatt, ahogy te sem. Az eredményeit ismerem, az iskoláiból kikerült játékosok Szapporó utáni nyilatkozatait ismerem, a nyafogók lelkivilágát ismerem. A háromból az első kettőt szerintem te is ismered. Megjegyzem, nem Kercsót védem, neki arra nincsen szüksége. Többek közt ti éltetitek. Na jóccakát.
Én pedig nem támadom Kercsót. Éppen ezért tettem fel kérdésként az első hozzászólásomat. Az edzésmódszerei egy dolog, a toborzási módszerei meg egy másik. És nem tudom, miért kéne a keze alatt jégkorongozni ahhoz, hogy a toborzási módszereiről véleményt lehessen mondani.
KCs, az Alba ifi csapatában, 18-ból hét játékos más csapatokból került hozzátok.
Ez több mint egyharmad!
Akkor most mi van?

Hokisapuka!

Érik ez a Kercsó stars - frigy:)


Ez egy érdekes kérdés:

"kezdem azt hinni, hogy nem ismered Kercsó Árpád módszereit. Vagy csak úgy csinálsz... "
Hokisapuka: Az van, hogy csúsztatsz. Az Alba Volán ificsapatában ugyanis eddig 25 játékos lépett jégre, nem pedig 18.

Mi vagy te pakk? Kerítő?
KCs!

Ennyi a hivatalosan nevezett játékos a Szövetség honlapján!
Mindenki leellenőrizheti!
Akkor most ki csúsztat?
Csak tudnám, hogy miről a jó fenéről beszélsz? Mi lenne, ha a vicc kedvéért nem azt az elavult adatbázist néznéd, hanem mondjuk a statisztikát, vagy a meccsjegyzőkönyveket?

De megkíméllek, mert beírom ide:

Meretei M., Kovács V., Farkas, Molnár, Balogh, Somos, Bíró, Reiter, Horváth, Bendi, Galsi, Hegedüs, Vörös, Kelemen, Árkovics, Ágoston, Tóth, Szimler, Sofron, Ország, Kovács D., Hortay, Farkas G., Bencze, Balika.

No, vajon ez mennyi?
Olvastátok a Jégkorszakot? (Télleg nem a reklám kedvéér!) Nem hiszem, hogy elfogult K-fanok írták volna a Sapporo-sztorit.

Jégkorszak: - És Kercsó Árpád? Ő hogyan viszonyult a fehérváriakhoz?
Ifj. Ocskay: - Kemény volt és maximalista, mindig nyerni akart. Persze mi is. A Dunaferr és az Alba Volán rivalizálása tartotta életben éveken keresztül a magyar jégkorongot.

Miért utáljátok ennyire? Az NHL-igéreteket most hagyjuk! Komolytalan ezzel jönni. Megmondta egy 13 éves gyereknek, hogy ügyes? Borzasztó!
Három éve nulláról kezdte ZEG-en. Jó csapatot csinált? Volt koncepciója!
Mennek hozzá más csapatokból? Vannak akik hisznek benne. Miért? Miért ne?!

Le kellene állni végre a negatív kampánnyal, vagy előállni a nagy ellenérvvel, mert az elég unalmas, hogy "ismerjük a módszereit".

Vagy meg kell kérdezni a mai tanítványait, mit gondolnak róla, hátha ő is változott 20 év alatt.

A Szövetség a kezébe adott egy korosztályt, amivel csak hosszú távon van értelme foglalkozni, és nem úgy, hogy egyetlen csapat szerepeljen jól, sokkal inkább kemény versenyben.
Ha ez a korosztály eleve igéretes, akkor drukkoljunk, hogy egy már bizonyított edző kezében öt-tíz év múlva világszinten ütőképes csapatunk lesz!

(Kérek mindenkit, ne a xart rágja, mert az nem visz előre! Ha úgy érzi, "ez xar", inkább ne írjon.)
És te olvastad a Jégkorszakot? Mondjuk azt, amikor ukrán légiósokat igazolt az azóta már mitikus magasságokba emelt ifjúsági csapatához, és csak így tudták épp hogy legyőzni a Volánt?
Mit mondott Ifj. Ocskay?
Az eredmény neki is fontosabb volt, úgy tűnik, és nem személyeskedett, ami pedig sokkal könnyebb lett volna.
"Az 1995-ös korosztályt jól ismerem, meglepetés nem ért. Tudtam, hogy a Zalai Titánokon kívül a Dunaferrben, az Alba Volánban és az UTE-ban is vannak kiemelkedő játékosok."
A Zalai Titánok csapatában 1, azaz egy igazolt '95-ös játékos van.
Más:
Nem szeretném a '95-ösök válogatott álmait szertefoszlatni, de Kárpátok Árpádját egyáltalán nem érdekli ez a korosztály. Tőle hallottam,hogy 8-10 '96-os Titán mellé keres max. 2 sornyi játékost, akiket végig fog vinni az U16-U18-U20-VB"A" csoportban. Ezért ez a nagy válogató felhajtás !
Hajrá 96-osok ! Hajrá Szövetség !

Tényleg végig akarja vinni a játékosait a VB "A" csoportjáig? Végtelen nagy csalódás!
A kutyám is röhög rajtatok
KCs!
Vagy nagyon nem vagy képbe, vagy arcátlanul ...
Az Ifi korosztály ebben az idényben, a 91-92-s születésűek!
A serdülő korosztályból, korlátlan feljátszásra van lehetőség.
Ha valakit, az Ifi korosztályba neveztek, nem játszhat a serdülőben.
Ezt, azért írtam le, mert egy olyan nagy szakértőnek mint Te, jó ha tudja.

Ezt meg azért, hogy mások is tudják mennyi az igazság tartalma az állításaidnak:
Árkovics 93-s
Ágoston 94-s
Tóth 93-s
Szimler 93-s
Sofron 94-s
Kovács 93-s
Bencze 94-s

Mellesleg, az MJSZ hívatalos adatait nevezed elavult adatbázisnak.
Ja, nem Te csináltad!

Gromov jól látod,a Volánból pont 4 gyereket vinne még szivesen.Az ajánlattétel már rég megtörtént.
Ez az b23, küldjed! Négy Albás annyira jó volt, hogy maga a Sátán szólt nekik, jöjjenek a Pokol SC-be.
1. A tehetséggondozó program szakmai koordinátorának Kercsót az MJSz kérte fel, senkinek sem szorított fegyvert a homlokához hogy ő kapja meg a lehetőséget. Eddig úgy tudtam a szövetség fehérvári fennhatóság alá tartozik. (Ocskay-Liga) Most kiderül, Kercsó is mozgatja a szálakat. Nem lesz ebből baj? (A két dudás tipikus esete)
2. Ha én valahol nem érzem jól magam és máshol jobb feltételeket kínálnak a fejlődésem érdekében elmegyek? El.
Irigység van, jelentős mértékben, úgy magyarosan.
Kercsónak sem rokona, sem ismerőse nem vagyok, soha nem szilvesztereztünk együtt.
De senki ne feledje, ahhoz hogy most lázasan szervezzük a zürichi kirándulást, van némi köze.
Nem kell őt szeretni. Tessék utána csinálni!
Ez a szegény MJSz volt már fehérvári Ocskay bérenc, volt már a Sztárszosok kizárólagos érdekköre, most Kercsó imádók gyülekezete.
Még annak örülök, hogy eddig senkinek nem jutott az eszébe, hogy a két utánpótlás válogatottunk a két egykori budapesti klub - de főleg az UTE - egykori játékosainak a "martaléka".
A fenti hozzászólásokból egy kis magyar parabolát lehetne írni, mert ilyenek vagyunk mi magyarok.
Fáj nekünk ha valaki sikeres, irígyek vagyunk, tele vagyunk prekoncepcióval semmi nem jó ami történik körülötunk, de nekünk ötletünk sincs, hogy mivel lehetne jobbá tenni a mi kis világunkat.
Elindült merő jó szándékból egy kezdeményezés.
Kijelöltek irányítónak egy olyan szakembert aki az utóbbi kb. 20 évben, már járt itt is járt ott is és amerre járt fű termett.Köré gyűltek a megcélzott korosztály sikeredzői egyetlen egy klub kivételével.A klubbok edzői elküldték az általuk jelenleg legsikeresebbnek talált játékosokat akik rendkívül reménytkeltő produkcióval kápráztatták el a megbízott szakembereket.Ez a kör szűkülni fog, de nem zárul be és nyitva marad a jövőben is a később érő gyerekek számára és távozni fognak a korán érő ámde a plázákat választó játékosok.
Az MJSz majdminden megmozdulása progresszív és a jó szándékot tükrözi.Miért kell mindent kétkedve fogadni?
Álljunk mellé, bízzunk benne, buzdítsuk a már bekerült gyerekeket és edzőiket és bíztassuk a kimaradókat, hogy ők is ott lehetnek.
Ha az egészből csak annyi valósul meg, hogy a Zell am See-i Világkupán nem a zalaegerszegi csapat neve alatt , hanem egy az országunkat jellemző név alatt futó csapat kápráztatja el a világot akkor már kihúztuk azon kritikusok méregfogát akik a legutóbbi sikert is csak azzal nyugtázták, hogy több más klub meghívottja is szerepelt a Titánok csapatában.
Ebből szerintem azt kellene levenni, hogy nagyon sok ügyes gyerek van a Kölyök korosztályban. A feladat az, hogy meg kell tartani Őket a hokinak. (Azért a vízválasztó számomra még mindig a serdülő korosztály.) A vezetők feladata pedig az, hogy mindez a legkisebb negatívumokkal menjen végbe.
Sajnálatos, hogy sokan innen-onnan idéznek, de mindig csak azt, ami az Ő igazukat bizonyítja.
Azt pedig szerintem nemigen kellene forszírozni, hogy ki melyik csapatban kezdte el a pályafutását, főleg nem NZ-Stars ifi oldalról.
Amúgy én láttam egy edzésüket szerdán, tényleg döbbenetesen ügyes és méretű srácok voltak.
Még egy apróság. Jelenleg az A csoportban vagyunk. (Nem 10 év múlva kellene ott lenni, ha nem addig ott kell maradnunk.)
Nagyon elszomorító olvasni a hozzászólások nagy részét.
Sziasztok! Érdekesek a hozzászólások. Egyébként melyik edzőnek milyen a mószere ezen kár vitatkozni. A magyar hoki kinőtte ezeket az edzőket, sajna ez tény. Más szemlélet kell akár tetszik akár nem. Szerintem igenis szégyen, ha egy edző csak a durvasággal és kiabálással tudja kikényszeríteni az eredményt. Emberek! gyerekekről beszélünk, akik még lelkesek, nem kéne ezt kiölni belőlük. Szégyen, hogy gyerekeket küldenek el a jégről, úgy hogy szegény sírva hagyja abba a hokit. Ja, és mindezt 8-9 évesen. Ki az a jós aki megteheti ezt? Ki ítélheti meg, hogy kiből mi lesz 10 év múlva!? Az olimpia is bizonyítja, hogy nem megszakítani kell a sportolót, hanem a technikát kell fejleszteni, csak igen ez drágább, mint üvölteni, pofozkodni és ítélkezni.
kerusz
Igazad van,elszomorito!

Tényleg hagyjuk már ezeket a népmeséket,hogy Zalegerszegen a Kercsó nulláról kezdte!.
Összeszedett már hokizni jól tudó gyerekeket Gyergyóból,Csíkszeredából,Starsból,Újpestről,Győrből,meg még pár csapatból.
A szövetség 60 gyerek tehetséggondozásáról beszélt kercsó meg arról,hogy az 8 gyereke mellé keres 12.A többi nem érdekli,aki nem igazol hozzá annak úgy is mindegy. Ez a tesztelés is csak színház volt,pl a futásnál valakinek az idejét nem tudták bediktálni a szülők füle hallatára mondta,hogy ááá úgy is mindegy mit írsz be.De még,jó,hogy most nem köpött le gyereket ahogy szokta:)
Amúgy ha valaki a jégkorszak című könyvet reklámozta akkor azt is bemásolhatta volna mit nyilatkozik a kercsóról a Kanygal vagy a Tokaji
pakkk: A Zalaegerszegnek van idén 44 regisztrált játékosa.

Zalaegerszegen kezdte:
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=5113
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4300
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4138
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4127
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4139
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4140
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4305
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4148
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4142
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4128
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=7794
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4144
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4145
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=7795
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4146
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=5112
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4132
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4302
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4153
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4155
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4133
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4156
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4157
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4099
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4134
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=7793
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4159
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=7792
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4161
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4150
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4149
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4162
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4136
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4304
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4152

máshol kezdte:
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=1527 (UTE)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=1313 (Stars)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=2653 (Győr)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=2168 (Győr)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=5019 (Drago)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=1847 (UTE)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=2365 (UTE)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4103 (FTC)
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=1817 (Volán)

Ez 35 olyan gyerek, aki Zalaegerszegen kezdett hokizni, 9 olyannal szemben, aki nem ott kezdte. Gyergyói, csíki gyerek nincs köztük. Hogy Láday (a másodedző) kisfia jön az apjával (ráadásul Szombathelyről), szerintem elég nehezen minősíthető az általad sugalmazott lenyúlásnak.
Ejnye kerusz!
Te is az elavult MJSZ adatbázist használod?
Ezzel nem sokra mész, ezek csak tények...
Azon gondolkozom egyfolytában, hogy mi a hozzászólók célja azzal, hogy nekiesnek Kercsónak egy olyan poszt kapcsán, ahol szerintem a fő hír az, hogy a szövetség az U14-es korosztály számára is csinál felmérést, több, mint száz gyereket küldtek a klubok és a szakvezetőket is meglepte, milyen sok tehetséges gyerek van.

Ezek közül melyikkel nem értenek egyet?
Mit akarnak azzal elérni, hogy Kercsót szidják?
Mit javasolnak ahelyett, amit kritizálnak?

Kerusz,neked a távolból nehéz megítélni..
Azt,hogy valaki a Csíkszeredában kezdte ebből az adatbázisból nem tudod megállapítani.
Feleslegesen strapáltad magad a belinkelésekkel.
Mutatok egy példát,mert ő is Csiki srác
: regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=5113

Én nem a lenyúlást sugalltam,hanem azt vitatom,hogy Zalában 0 ról csinált csodát.

Amúgy azok a gyerekek júniusban júliusban augusztusban is sokszor nappi 3-6 órát voltak jégen míg a többi csapat 0 órát.így persze,hogy fejlődnek. De az ilyen módon szerzett előny amikorra kéne már elfogy lásd a 74-eseknél kercsónak már ukrán légiósokra volt szüksége az ifiben!!!Pedig abban az időben a kercsó legények a szövetség pénzén sokkal több jégórát töltöttek jégen mint a versenytársaik.
Hokis apuka!

Látod látod valóban tények csak hát látod azokat akiket külföldről hozott nem tűntették fel.
Jah és hol van a kis Natan barátunk??? Ő sincs belinkelve nem valami pontos valóban ez az adatbázis.
Amúgy tényleg,Zell am See be mester miért vitt még más csapatokból extra játékosokat ha olyan csodás a csapata??Miért nem a sajátjainak ad lehetőséget a Zalai csapatban??
pakkk, Te kényszeres vitatkozó vagy. Kerestem a cikkben azt a mondatot, amely Kercsó zalaegerszegi munkásságát akként említette volna, hogy ő ott nulláról csinált csodát. Az a baj, hogy ilyen nincs sehol. Minek vitatkozol akkor kényszeresen nemlétező állításokkal?

Más: aki a Városligeti Műjégpályán kezdte (körbe-körbe), azt melyik kategóriába sorolod?
Messier, hokikori : "A tehetséggondozó program szakmai koordinátorának Kercsót az MJSz kérte fel, "
Nem, nem, nem ! Árpád már két éve keresi a vele még szóba álló edzőket, a klubok életébe valamelyest bele tudni szóló szülőket (pl.engem is) támogassák az U14-es VÁLOGATOTT terveit, amelyet ha kell tűzön-vízen is keresztül visz.
A Szövetség egyszerűen megadta magát !
Én 95 és 97. évfolyamban vagyok "érdekelt", nekem megmondta, hogy nem nekünk szól és nem is fog szólni jövőre sem a válogatósdi játéka.
96-os Titánok+ 2 sor máshonnan+Gáspár Máté (97)
pakkk: Nátánt belinkeltem, csak szólok...

De a kedvedért még egyszer megteszem:

regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=4103 (FTC)
Kerusz!

Ezek közül melyikkel nem értenek egyet?

Én írtam,hogy ezzel nem értek egyet??

Mit akarnak azzal elérni, hogy Kercsót szidják?

Az,hogy egy ilyen morálisan gyenge ember ne lehessen szövetségi edző.
A szövetség 60 gyerek tehetség gondozásáról beszél ő meg arról hogy 8 gyereke mellé 12 keres!Lásd a teszteknél is nem volt fontos,hogy kit hogy írtak be.Ha ő marad akkor biztos nem lesz 3x20 gyerek.

Mit javasolnak ahelyett, amit kritizálnak?

Nem fontos összegyűjteni U-14 ben a gyerekeket,mert nem biztos,hogy akit most sztárnak kiállatnak ki az lesz később is.Egy olyan edzőre lenne szükség aki példát mutat ,nem pedig anyázik,köpköd és rácsot tép!
Kerszusz!
Akkor olvass tovább!! Mert egy hozzászólásban volt,arra reagáltam!!
Figyelem!!!!!

Szegénylegény hozzászólása nem elég?????????????
Kaposváron is épűlt műjégpálya.Ez senkit nem zavar?Csak azzal van baj aki dolgozik?Érdekes hozzáállás.

Belátom parttalan a vita!

Mert vitatkoznak olyanok akik messziről szemlélik és csodálják kercsót és olyanok akik beszéltek vele,jártak hozzá,vagy ismerik!Aki nem ismeri azt valóban nehéz meggyőzni
Ellentmondásban vagytok saját magatokkal.

kb. az alábbiakban soroljátok Kercsó bűneit:
1.: Kercsó gyerekeket akar nyúlni magának.
2.: Kercsó fiatal korban kiégeti a gyerekeket.
3.: Kercsó nem mindenkit vesz számításba.

Namost, az 1.) és 2.) alapján a 3.)-nak akkor örülni kellene. Mégsem látom a földöntúli örömét annak, aki "kimarad".

Magánvélemény: Kercsót nem szídni kellene minden fórumon, hanem konkurrenciát támasztani neki. Pl. mi van a Volán hónapok óta ígért svéd utánpótlás-igazgatójával? Ha lennének vetélytársak, Kercsó csak egy lenne a sok közül. Megmérettethetnének az edzői módszerek. Egyelőre nem nagyon van miről beszélni, mert úgy tűnik, hogy azoknak a játékosoknak a jó része, akik kiemelkednek korosztályukból, több-kevesebb ideig Kercsó keze alatt is megfordultak. Lehet, hogy ez azért van, mert a csapatok nagy része hosszú éveken keresztül magasról szarta le az utánpótlásnevelést, vagy katasztrofálisan rosszul teljesített a "mit kezdjünk a kiöregedő utánpótlás-játékosainkkal" című vetélkedőben, de ez nem Kercsó hibája.

Ha szerintetek Kercsó olyan rossz edző, amilyen, akkor az, hogy mégis kiemelkedhetett ebből a közegből, nem az ő bűne, hanem a komplett magyar hokitársadalomé. És ezért nem Kercsót kell szidalmazni, hanem kinek-kinek magába kellene néznie és elgondolkoznia, hogy hol kúrta el...
Pakkk, téged felpofozott Kercsó gyerekkorodban?

Mondom akkor a lényeget: Szegénylegény hozzászólása azért nem elég - meg a te hisztérikus hozzászólásaid sem -, mert a névtelenség mögé bújik, bújtok, és nagyon nem úgy tűnik, hogy elvi alapon teszitek ezt, hanem sokkal inkább úgy, mintha a személyes sértettség beszélne belőletek. Két eset lehetséges: vagy megbántott szülők, vagy megbántott gyerekek vagytok, és ez sokkal kevésbé segíti a tisztánlátást, mint a távolság. Többször írtam már: a személyeskedésnek ezen a szintjén a mondandót csak az hitelesíti, hogy ki mondja. Vagy az sem. Ilyen egyszerű ez.
Kercsó azokat a gyerkeket, családokat "keresi" akik az "életüket teszik fel" a jégkorongra.A kis számok törvénye alapján - ellenben a nagy jégkorong nemzetekkel- és a rendelkezésre álló körülményekre való tekintettel valóban most ez tünik a járható útnak, hogy a késöbbiekben stabilan a világ elithez tartozzunk.Azt is meg lehet érteni, hogy azokkal "akar együtt dolgozni " akikhez hozzáfér+elég elhivatott+alázatos.Apelláta nincs, ez az Ő módszere, amivel már bizonyított.Szinte biztos, hogy keveseknek késöbb azért nyitva áll majd a kapu, de ezt az idő oldja meg.
KONTRA:
Persze az lenne a legjobb, ha sokkal több lehetőség adódna más módszerek, elvek véghezviteléhez.

Sajnos ezekben a hozzászólások többségi tartalmában is azt látom, amit a klubbok többségénél tapasztalható.Nem érdemi vita, csak ellenségeskedés.

Nagyon sok esetben a szerencse és a "jó helyezkedés " dönt az élet minden területén a világ minden pontján.( általában ez az utolsó felyezet)

Addig is javaslatom mindenkinek!
Munka,munka,munka, alázat, fegyelem.
Kerusz!Teljes mértékben egyetértek.Frappáns meglátás.
Szó sincs személyes sértettségről, nagyon jóban vagyok Árpáddal. Mint említettem az elmúlt években volt alkalmam megismerni álmát, majd tervét. A hét elején megkérdeztem, hogy mi értelme van az egésznek, mit jelent az a tehetséggondozás, hogy kiválaszt 60 gyereket és.... ?
Erre válaszolta, hogy szó sincs tömegsportról, neki a Titánok mellé kell még pár 96-os és slussz. Ezt a csapatot pedig végigviszi a 2016-os "A" VB-ig, (kapitányként (?), de ezt nem mondta ki)
95-ös fiam -a felmérés mellett szóló érveim ellenére- a méricskélés helyett inkább készül a serdülőkkel a bajnoki mérkőzésekre. Ne írjátok légyszi azt, hogy biztosan megfutamodott, félt, hogy nem fért volna be, ennél okosabb ő.


Oké megígérem,hogy nem találok ki a továbbiakban fiktív történeteket,remélem szegénylegény sem fantáziál tovább!!
Kerusz, nagy igazságokat fogalmazott meg!
Egyeseknek, meg sokkal kényelmesebb másokra mutogatni és várni a csodát.
Engem pofozott fel Árpibá még kölyökbe és egyéb fegyelmezési módszereit is megtapasztalhattuk akkor.(pont Zell am see-ben)
De sosem utáltam érte, és ha edző lennék, hasonló módszereket alkalmaznék. Bár a mai ifjúság szerintem fegyelmezettebb mint mi voltunk.

Hozzá kell tennem,hogy ismerek ugyanilyen jó edzőket akik sajnos-bár érthető-nem bírták a magyar jégkorong mostoha körülményeit tovább elviselni és kiszálltak ebből a mókuskerékből.
" úgy tűnik, hogy azoknak a játékosoknak a jó része, akik kiemelkednek korosztályukból, több-kevesebb ideig Kercsó keze alatt is megfordultak. "

Ez nem más, mint urban legend. Viszont alkalmas arra, hogy önbeteljesítő legyen, hiszen pont erre alapozva szipkáz el gyerekeket a Mester.

Ettől függetlenül komolyan félreértelmezi a szavaimat, aki szerint támadóm Kercsó Árpádot. Jó munkát kívánok neki, és azt szeretném, ha minél több tehetséget nevelne ki a magyar hokinak.

Csak azt is szeretném, ha ez az U14-es seregszemle nem a megtévesztés, a hamisság, a hátsó szándékok és az üres illúziók felébresztésének az eszköze lenne, hanem valóban a magyar hoki érdekeit szolgáló kezdeményezés.

Azért dobtam a követ a vízbe a nyitó hozzászólásommal (kérdésemmel), mert kíváncsi vagyok arra, hogy mások hogy látják, vajon mire megy itt ki a játék. És azért látható, hogy ha a vita el nem is dönthető egyértelműen, a kérdés maga releváns.

Amúgy pedig érdemes olvasgatni mondjuk George Graen leadership-elméleteit, a "vertical dyadic linkage"-koncepciót, vagy a "leader-member exchange" (külső-belső kör)-elméletet, és így közelebb lehet kerülni például olyan kérdéseknek a megválaszolásához, hogy a Kercsó-féle szerepelvárások, a játékosainak a szerepészlelése, a csoportjaiban deklaráltan levő külső és belső körök vajon jól vagy rosszul vannak-e kialakítva, és vajon ez a feladatorientált vezetői stílussal párosulva tényleg kívánatos-e egy gyerekcsapatnál.
Hát, KCs, ha a városi legendának minősített mondatom valóban csak városi legenda, akkor igen komoly bajok vannak a magyar jégkorong Kercsó Árpádon kívüli részében, hogy ugyanis hagyták ezt elterjedni...

Még egyszer mondom: ha valaki úgy érzi, hogy Kercsó ellen küzdeni kell (mert sokan ezt teszik itt verbálisan), akkor tegye úgy, hogy lenyomja őt a szakmában. És akkor abból mindenki profitálni fog. A világ végére (magyar viszonylatban) elköltözni csak az fog, aki valóban azt hiszi, hogy annyival többet kaphat Zalaegerszegen, mint a jelenlegi klubjában, hogy még ez az áldozat is megéri.

Az átcsábítások vádja egyúttal azt is jelenti, hogy a gyerek és a szülei választanak legalább két lehetőség között. Hát akkor talán tessenek reális alternatívát nyújtani Kercsó Zalai Titánjai mellett, és ne köpködni.
OliBLOOD nem szólt be:
A nemes vetélkedésben ma Zalaegerszegen példát mutattak a dunaújvárosi kölykök és az őket ilyen szintre hozó szakemberek.
Így is lehet kulturáltan, szerényen és nem a másikat bántón, hanem csak "megmutatón" úgy kurucosan.
Lehet hogy ez egy "nevör ögen sztori", de akkor is...
kerusz: Komolyan úgy érzed, nincsenek reális alternatívák ma Magyarországon?
KCs: Nem én köpködtem itt Kercsót, hogy milyen szemét, most mindenki el fog majd menni hozzá, mert szövetségi pénzen felmérőt tartottak neki.

Nézd, KCs, lehet, hogy én vagyok túlzottan röghöz kötött, de a "miért pont Zalegerszeg" (de Zalaegerszeg neve helyettesíthető tetszőleges másik településsel is) kérdésre azért előzetesen kell tudni néhány elfogadható választ találni ahhoz, hogy felkerekedjek a motyómmal és oda költözzek. Plusz, az ezekben a válaszokban említett dolgok egyikének sem szabad fennállnia az éppen aktuális lakhelyemen.

Summa summárum: Ha van alternatíva, akkor tán' lehet azokat megemlíteni Kercsó köpködése helyett és rögvest sokkal pozitívabb kicsengése lenne a kommenteknek. De itt még eddig a közel 80 hozzászólás között sem igen lehetett találkozni ezekkel.

Illetve dehogynem: hokikori említette meg 15:30-kor, hogy a Dunaferr legyőzte ma a Titánokat. A többi eddig csak Kercsóval foglalkozott.

Itt volt 100 gyerek, a klubokon keresztül kapták a meghívást. Mi a rákért szóltak a klubok a gyerekeknek, ha nem akarták, hogy elmenjenek oda?

Itt volt 100 gyerek, a többségükkel meg volt elégedve maga a Sátán is. Miért nem írják meg a nagytudásúak, hogy azért szerepelt XY gyerek jól, mert náluk a Z klubban a W edző milyen nagyon szuper edzéseket tart?

Máris hegyekben állnának itt előttünk azok a baromira reális alternatívák. De ehelyett itt a hozzászólók billentyűzetet, ujjakat, időt és energiát nem kímélve képletesen kikötöztek egy amúgy nyilván sok mindenért támadható embert a cölöphöz és nagy élvezettel köpködik. És ez az, ami roppantmód undorító.
Játszunk el a gondolattal, hogy szóról szóra igaz, amit KCs vitaindító kérdése sugallt, miszerint Kercsó az egész szövetség és az összes klubvezetés eszén túljárva, egyetlen saját forint ráfordítás nélkül megrendeztei a felmérőt, csak azért, hogy kiválogasson százból néhány játékost a saját csapatába (már ez is agyrém). Majd felír a füzetébe mondjuk tizenkét nevet. És azután? Bírói végzést mutat fel arról, hogy ezeknek át kell igazolniuk a Titánokhoz? El kell költözniük Budapestről, Fehérvárról, Dunaújvárosból, horribile dictu Miskolcról Zalaegerszegre?
Ne legyünk már oktondiak! Nyilván csak az megy hozzá játszani, aki AKAR. Ezért nem kell Kercsóra haragudni.
Aki pedig nem bírja elviselni az edzői módszereit, az ne nála tanuljon jégkorongozni, ne vigye hozzá a gyerekét.
Zalai Titánok - Dunaferr SE 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Kerusz!

Az én olvasatomban a kommentek íróinak nagy része KÁ "mellett van"...

"Rengeteg klubban folyik magas szintű munka, az eddig említetteken kívül a MAC-ból, a Bp. Starsból, a Miskolcból, a Debrecenből, de az Ürömből is érkeztek olyan játékosok, akik nagyon ügyesek, és alkalmasak arra, hogy A csoportos színvonalú hokisokká váljanak."

"Ez óriási szám, hiszen ezek csak a kiemelkedő tehetségű és már pillanatnyilag is nagy tudású játékosok. Ilyen színvonal az álmaimban sem volt. A magyar kölyökbajnokság valóban óriási."

"A 14 éven aluliak a tervek szerint januárban kezdik a szisztematikus közös munkát. Kercsó Árpád és szakmai stábja 60 fős kerettel indít, ez az évek során 30-asra csökken."

Rágjátok át magatokat ezeken.

Kis ország, kis lehetőségek.Valószínüleg ezután - mint ezelött is - kibrusztolja majd a lehető legtöbbet a szövetségtől, hogy a jövő válogatotja folyamatos magas szinten tudjon az ÉLMEZŐNYBE tartozni.Jó egészséget, és kitartást kívánok.

Azoknak akik paranoiássan szajkózzák, hogy nincs alternatíva, csak nézzenek jobban körül...Lehet, hogy szerényebb körülmények között, néha penge élen táncolva, de azért beindult valami.Talán erre kéne a szövetségnek jobban odafigyelni, segíteni...Persze erre mozgósítani kellene az önkormányzatoktól állami pénzeket...innen a storyt nem folytatom...
Amíg meg csak ez a "kevés" pénz ál rendelkezésre,addig jobban kéne vele gazdálkodni.Addig rendben van, hogy nen szórjuk szét, hanem korosztályonként megprobáljuk koncentrálni, de ésszel a gazdálkodással Uraim. Ez a kezdeményezés jó irányba visz, csak támogatni kéne....

További jó munkát mindenkinek.

Így vagy úgy, de a magyar jégkorong messze nem gazdag annyira, hogy egy Kercsó Árpádot nélkülözni tudjon. De a vita szerintem nem is ezen megy.
Sajnos, mint mindenüt a társadalomban azt tapasztalom, hogy akinek valami nem sikerül,az másokban keresi a hibát.(Ha megdöglött a lovam dögöljön meg a szomszédé is)Amennyire én ismerem K Árpádot én jomagam egy eredménycentrikus és jo szakembernel tartom,aki ha kell minden megtesz a cél érdekében.Ismerek egy két mostani tanitványát,és a gyerekek nem félnek tőlle hanem tisztelik és szeretik.Csak az fikáz és köpköd kinek a gyereke nem került fel a listára.Igen is a gyerekeknek kell a megmérettetés,(az iskolában is irnak témazáro felmérö).Akinek emberfia ott volt(köztük az én fiam is)megméretetet, kinek sikerült kinek nem.Nagyon sok tehetséges gyerek tünt már el ilyen-olyan okok miatt a Jégkorongtársadalomból.Végre van egy kezdeményezés amit pozitivan kéne értékelni, de páran tök negativak.Ezért tart itt minden ahol tart más társadalmi szinten is.Ezen az eseményen minden gyereknek állt a zászló,aki élt a lehetöséggel az elért valamit, aki nem az nem.
Ez a jégkorongos társadalom elég kicsi, mindenki ismer mindenkit,lehet hogy nem névszerint de látásbol igen.Az edzök is ismerik az (ügyesebb)gyerekeket,azért hogy K Árpád válogasson, ahoz nem kell egy 3-napos felhajtást csinálni.Elég megnéznie 1-2 meccset és az ügyesebb gyerekeket meghivja vendégjátékra,felméri és kész.De itt az ország minden pontjárol jöttek gyerekek,az egyesületük és az edzöjükön keresztül,nem pedig megkerülve öket.
Ezen a 3 napos eseményen nem is agyerekek görcsöltek, és reccsentek meg, hanem 1-2 szülö, aki itt negativan nyilatkozik az egészröl.Láttam jó magam nem is eggyet ott a helyszinen.
Roger: azért azzal vitatkoznék, hogy MINDENKINEK egyformán állt a zászló! Arra még mindig nem adott senki elfogadható magyarázatot, hogy a lányok miért nem csinálhatták meg a felmérőt, s ha ez valóban egy tehetséggondozó program, akkor miért vannak kizárva belőle...
Engedjétek meg, hogy a felmérővel kapcsolatosan egy alapkérdést felvessek: A szlovákok vagy a csehek ebben a korban mit csináknak?
Biztos, hogy meg kell bélyegezni egy gyereket 14 évesen? A későn érő játékosok egyértelműen hátrányba kerülhetnek és elveszthetik a motivációjukat!

Ladányi Balázs úgy tudom ebben a korban nem nagyon került volna be a keretbe aztám mégis mivé fejlődött!

Nézzetek körül Trencsénben és kiderül, hogy az elmúlt években több mint 10 NHL-es nevelkedett ki a Hossa szakmai istállóból( pl. Gaborik, Hossa 2x, Chara, Radivojevics, Demitra, stb)!

Meg kell nézni hogyan csinálják és követni kell! A szlovák út: kevesebb játékosból több jó hokist nevelni! Ezt az utat kell nekünk is járni! Kercsó Árpád kiváló edző, valahol Ő is ezt csinálja: kevés játékosból jó játékosokat nevel! Fő erénye, hogy játékosaiból kihozza a maximumot! Ne feledkezzünk el a többi kiváló és áldozatos dolgozó magyar utánpótlásedzőről( Bóta, Marton, Lévai, Búzás,Keszthelyi, stb)!

Vissza a válogatáshoz: elgondolkadtató, hogy az előkészítőben még nem gólra mennek a meccsek, nem tartjuk számon ki hány gólt lőtt, stb! A kölyökben meg kiválasztunk 60 gyereket, aki a jővő válogatottját alkotja!??? A csekenél, finneknél ezt csak 16 évesen kezdik...
A Mester ujjával bökött egyet -.... ez kell.....meg ez.....no meg az......az is,...azistenit az is !
- De Mester, a Szövetség és a szakma elvárása, hogy a válogatott kijelölése az egyesületi jeges felmérés, a száraztesztek, a futási eredmények, a válogató jeges eredmények és a bemutató játékon mutatott képességek feldolgozása alapján történjen !
- ..az jó passz, azt a fehérsisakost is..... no meg az, az ott kapunál jól mozog, az is kell nekem !
Nézd meg a szövetségi oldalt a kölyökbajnokságról: kanadai táblázat, statisztika, kapusoknál GAA jellemző, stb.
Előkészítőben még játsszon a gyerek, mint egy ovodás eredmény, gólok nem érdekes. Egy év múlva pedig fiam életed nagy lépése előtt állsz...

Ha megnézzük a kölyök statisztikákat: ismét kirajzolódik egy Fehérvár( Ocskay)-Titánok( Kercsó)tengely, mint a 75-76-os generáció esetén! Ez nem baj, de jó lenne, ha a későbbi generációk is ugyanazt a figyelmet kapnák! Ha Kercsó Árpdnak nincs több energiája, meg háttere több évfolyam edzésére adja át tudását más edzőknek! Mint mindannyian tudjuk nincsenek csoda generációk, csak épeen bizonyos évjáratok jobb szakmai munkát kapnak! Legyen egyenletesen jó utánpótlás képzés!!! Mi van a Starsos szintén legendásan jónak mondott 93-as csapattal?
Kedves szegenylegeny!
Innentől most már érthetetlen számomra a vita!!!
Eddig arról szólt, hogy a Mester magának lenyúlja a legjobbakat.Az általad bemutatott fölöttébb amatőr módszer azonban nem igazolja vissza a vita által gerjesztett félelmet.Mindneki boldog lehet, hiszen Kercsó Árpád szűrője merőben eltér az MJSz szakmai elvárása alapján szőtt szitától.
Végeredmény:Kercsó elviszi a korpát a szép búzaszemek pedig megmaradnak a többi klubnak.
Amennyiben a Mester a futottak mégből is csapatot tud csinálni az jó mindenkinek és a többi szakember is jól jár, mert nekik igazan jó nyersanyagból kell a "végterméket" kifaragniuk :)
Kedves chelios40!
Szlovák 14 évesek statisztikája:
www.szlh.sk/statistiky/c-090009_l-223
Észak-Anerika 14 évesek (kis Dragomirral a Top 10-bne):www.atlantichockey.org/player_statistics.php?leagueid=86
Svájc Moskito-Top a mi Supermini korosztályunk:
www.regioleague.swiss-icehockey.ch/platform/apps/resultservice/index.asp?MenuID=514&ID=2420&Menu=1&Item=23
Nekem inkább ezek a példák és a statisztika továbbfejlesztését javasolnám de erősen ám.
A statisztika minden tudományágban a megfigyelés alapja.Személyes véleményem az, hogy a technikailag fejlett országok a sikersportágakban a gyógyszer és egészségipari fejlettségük után másodsorban a statisztikának köszönhetik a dominanciájukat!!!Nekünk is halaszthatatlan a statisztikai adatbázisunk továbbfejlesztése, mert amíg a felnőtt korosztály adatai már egy szerény, de elfogadható szintet értek al addig az alatta lévő korosztályról ez nem mondható el.Egy ifjúsági játékos - ha csak a saját csapata önszorgalomból nem vezet statisztikát - azt sem tudja magáról, hogy mennyit lőtt kapura egy mérkőzésen!!!
Lőlap nélkül mit tudunk a kapusainkról???
Mit tud magáról a 16 évet még be nem töltött svéd jégkorongozó???Többet mint a felnőtt magyar!!!
Kedvenc mondásom: Nincs terápia diagnózis nélkül és a jó diagnózis alapja a fejlett megfigyelés.
Azon ma már minden ország túl van, hogy a betegeket a hagyományos vizsgálatok (ránézés,tapintás,hallgatózás) azaz elsődleges szimptómák alapján gyógyítsa.
A sportban a jól kifejlesztett statisztikai adatbázis megfelel az orvoslásban használatos high tec. képalkotó diagnosztikának. A terápia pedig nem más, mit a jól képzett edzők által a megfigyelt adatokra támaszkodva kiválasztott odaillő kezelésmód.Ezen a téren sokat, nagyon sokat kell még tennünk.

hokikori: "A statisztika minden tudományágban a megfigyelés alapja."

Szerintem pedig fordítva igaz, vagyis a megfigyelés mindenhol a statisztika alapja.

És így már tettenérhető a lényeg: a játékosok teljesítményét széles körben, sok szempont szerint kell megfigyelni és ezeket fel is kell használni a teljesítménymenedzsment folyamatban. Ám ezek közül a számszerű statisztikák csak egy szempontot jelentenek.

Vedd példának az újpesti focicsapatot, ahol kiderült a ProZone rendszerrel, hogy egyik-másik középpályásuk többet fut egy NB1-es meccsen, mint amennyit BL-döntőn futottak a középpályások.

A másik probléma a gondolatmeneteddel pedig az, hogy azt objektív valóságnak tételezi a statisztikai adatokat, pedig azokat is emberek állítják össze, ráadásul sokszor eléggé laza meghatározások alapján. Pont a lövést hozod példának, ugyanúgy egy lövésnek számít egy vaktában messziről lőtt lövés, hogy jöhessen a csere, mint a szezon legnagyobb kapusbravúrja.

Vagyis soha nem az adat a lényeg, mindig a tudás, ami lehetővé teszi az adatok célszerű felhasználását, a jó következtetések levonását.
Kedves KCs!
Az objektív valóság és a statisztika viszonyának jellemzésére használnak olyan fogalmakat mint pl.:
statisztikai hiba, konfidencia intervallum és sorolhatnám, valamint létezik az úgynevezett nagy számok tapasztalati törvénye.
A statisztikai adatok alapul szolgálhatnak további megfigyelésre, melyet újból a statisztikai módszerekkel lehet feldolgozni és következtetéseket levonni.
Kapuralövés akkor mégegyszer:
A legelső megfigyelés egy abszolút szám.Sok országban a csere előtti vaktában messziről megeresztett lövést nem is számítják bele a hivatalos kapuralövési statisztikába, de tegyük fel hogy ez is egy adat, hogyan érdemes továbbmenni.
Egy szakember tapasztalja, hogy csapata több mérkőzésen is rengeteg lövést megeresztve eredménytelen akkor újból a statisztikához folyamodik és mélyebb elemzésbe kezd.Elkezdi figyelni a leadott lövéseket a lövés indításának a helyén és játékosonként, adott esetben ha a technikai háttér ezt lehetővé teszi még a lövés sebességét is megméri.
Megállapítások lehetnek:
Gyenge lövéserősség, rosz helyről leadott lövések,
túl sok a távoli lövés, nincs előkészített takarás a kapus mindent lát.
Akciók: A megállapításokra épülő technikai fejlesztések.
Ugye Te sem gondolod, hogy a sportvilág téved amikor egyre nagyobb hangsúlyt fektet a statisztikai adatgyűjtésre és az arra épülő adatbázisok fejlesztésére :)
Ajánlom figyelmedbe:
www.hockeyanalytics.com/Articles.htm
www.globesports.com/servlet/story/RTGAM.20061004.wryder03front/GSStory/GlobeSports/home
hurrá , most lett valami erdemény veszzünk össze azonnal. Mindenkit üdvözlünk Magyarországon.
Szevasz kedves Hokikori!Nem tudom mennyire vagy tájékozott, de nálunk is vezetnek statisztikát már erröl a korosztályrol.Nézz utánna az icehockey.hu-n.Az összes korosztály megtalálhato és a golstatik is.Kedves Mela, igazad van abban hogy a lányok nem kaptak itt és most lehetöséget, de én csak 1 lánycsapatot ismerek itt Pesten, a Merilynt.Ott is kellene ilyet csinálni.Igazad van abban hogy a csajok nem kaptak esélyt,de nem boztos hogy fizikálisan felvehetnék a velük egykoru fiukkal a versenyt.A fiam csapatában is van egy csajszi, nagyon ügyes, de a vele egykoru fiuk folyamatosan bontják a meccseken,és megmondom öszinténnem korrekt modon.
Hokikori: rossz irányba címzed a blöffjeidet. A konfidenciaintervallum fogalmát valóban Statisztika c. tárgyból szokták tanítani, de ettől még a jégkorong-statisztikákhoz semmi köze. Konfidenciaintervallmról jellemzően akkor beszélünk, ha egy minta alapján próbálunk következtetéseket levonni egy sokaságra.

Valóban vagy sok olyan adat, amely egy jégkorongozó vagy csapat teljesítményét jellemezheti, és a szakmai stáb számára értékes tud lenni. De a ló túlsó oldalára nem kéne átesni, olyan égbekiáltó hülyeségekig eljutva - már elnézést - mint hogy : "A sportban a jól kifejlesztett statisztikai adatbázis megfelel az orvoslásban használatos high tec. képalkotó diagnosztikának. "
Helyesen: "Valóban van sok olyan adat"
Roger: azt hiszem leírásod alapján egyértelműen beazonosíthatom a csapatotokat... ;) Az egész azonban nem arról szólt, hogy a lányok fizikailag felveszik-e a versenyt a fiúkkal, hanem arról, hogy a teszteket egyáltalán nem csinálhatták meg. Azt mindenki szó nélkül elfogadta volna, ha eredményeik alapján esetleg nem kerülnek be a kiválasztott 50-60 főbe (amit azért kétlek), de így elég furcsa színezete van a dolognak...
KCs, helyesen: "Elnézést kérek, már megint belekötöttem valakibe, aki sokkal felkészültebb nálam."
:)
Kedves KCs!
Nem blöff csak lehet, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon.
Na akkor szájbarágósan:
Azt állítottad, hogy a kapuralövések elemzése nehézkes, mert több olyan lövés is mérésre kerül ami nem igazán góllövési céllal lett megeresztve.
Erre a válasz:
1... a nagy számok tapasztalati törvénye.
Igen sok mérkőzés igen nagyszámú kapuralövésére építsd fel az elemzésedet
2....konfidencia intervallum segítségével próbáld meg a kapuralövési adatból általad levonandó következtetést a saját magad által megválasztott szignifikancia-szinten igazolni, vagy elvetni.
A hasonlatomról csak annyit, hogy nézz meg egy amerikai focimeccs, vagy egy baseball mérkőzés oldalvonalánál álló emberkéket.Na azok nagyrésze nem tesz mást mint adatokat gyűjt.
A high tec. képalkotó diagnosztikai eszközök még nem gyógyítanak csak olyan információkkal látják el a gyógyító stábot ami igen közel vihet a valós kórkép meghatározásához.
Gromov: Nyilvánvalóan simán benne van a pakliban, hogy Hokikori nálam felkészültebb statisztikai téren, mondjuk az önéletrajzát ezek szerint te jobban ismered nálam, én csak a hozzászólásaiból próbálok következtetni, abból pedig nem ez jön le.

Én a magam részéről négy féléven át tanultam statisztikát az egyetemen, másfél éven át pedig a teljesítménymenedzsment-folyamat és a szervezeti teljesítmény összefüggéseinek kérdéseivel foglalkozó kurzusra jártam.

Ez alapján bátran állíthatom, hogy mind az ő, mind az én felkészültségem messze meghaladja a jégkorongsport által igényelt szintet, így a vita nem is egymás szakértelmén megy. Az, hogy számodra ennyi jött le, arról sem ő, sem én nem tehetek.

Abban nem értünk egyet, hogy a jégkorongsportban az egyéni mérkőzésteljesítmények kapcsán aszámszerű statisztikák gyűjtése mekkora jelentőségű.

Az álláspontom három gondolaton nyugszik:

1: Nehéz megbízható és érvényes adatgyűjtést folytatni a jégkorongban, mert költséges.
2: Nehéz megtalálni azokat a - még nem mért - mutatókat, amelyek valóban az egyéni- és csapatteljesítmény releváns aspektusait ragadják meg.
3: Egy jégkorongozó kompetenciáinak kis részét tükrözik a mérkőzésen felvett adatok, sok, a teljesítmény szempontjából kritikus kompetencia nem számszerűsíthető egy mérkőzésen. Ráadásul a mérkőzésteljesítmény csak egy kis része a sportoló valós munkájának, hiszen ott van temérdek edzés stb, amin senki nem csinál statisztikát.

Azt gondolom, miközben Gromov, Te vagy az, aki állandóan belém kötsz, hogy a statisztikák kapcsán már elindult korábban egy beszélgetés itt, én magam is linkeltem be élen járó külföldi oldalakat, és ezt igenis folytatni érdemes.
Helyesen: "mind az én statisztikai felkészültségem "
Örvendjünk, már mindenki elérte az U14 válogatósdival a célját :
Szövetség - Heraklész program pénzügyi állami támogatásának elnyerése
Kercsó Árpád - újra benne van az utánpótlás válogatott vezetők között, kockás füzetében 8-10 friss név.
Edző segítők - a hokis életrajzukban minimum beírhatják, hogy "2008-2009 utánpótlás válogatott pályaedző "
60 büszke szülő - gyermeke utánpótlás válogatott kerettag

KCs, helyesen: "Miközben én, KCs, vagyok az, aki belekötök mindenkibe, aki szembejön..."
Gromov: érdekes a hozzáállásod.

Miközben elnézel itt a blogon alpári, mocskolódó vitákat is, aztán pár nap után beszólsz, hogy elég, most, amikor érdemi, szakmai érvekkel megtámogatott és normális hangvételű párbeszédet folytatunk a statisztikák szerepéről a jégkorongban, idejössz, és elkezdesz arcoskodni, velem kötözködni, játsznákat játszani, személyeskedni és engem minősítgetni.

Mégis, milyen alapon teszed ezt?

Engem érdekel Hokikori - és mások - véleménye, ha akarod, folytatom vele/velük az eszmecserét magánlevelezés útján, de el se tudom képzelni, hogy miért ne lehetne ennek ez a blog a terepe.

Számolgatok,számolgatok.
December első hetétől a felsőházban 14 bajnoki mérkőzést, plussz a legjobbak a rájátszás miatt még 2-3 mérkőzést játszanak.
Minderre ( karácsonyi időszakot leszámítva) max 15 hétvégéjük lesz. Több csapat januárban, februárban nemzetközi tornára megy, mérkőzéseket halasztanak. Tehát minden hétvége a bajnoki mérkőzésekkel telnek el. Több gyerek a serdülőbe is feljátszik.
Mikor lesznek a további válogatások, összetartó- és edzőtáborok ? Milyen sikert, színvonalat lehet elvárni, ha majd hétköznapra tesznek majd 1-2 napos "válogatott rendezvényt"?
Április folyamán a 95-ösök már a serdülőbe készülnek. Miért nem mondják meg nekik, hogy "bocs ne erőlködjetek" !

Sziasztok megint! Látom a vélemények nem igazán közelednek. A fiam hokizik, de nem érintett korosztályban szerencsére. Mint szűlő látom, hogy sokan a saját álmaikat hajkurásszák, ezért mindenre képesek, lelkük rajta. Jó dolog, hogy van egy fanatikus Kercsó és Ocskay, hiszen nélkülük nem járna itt a magyar hoki. Viszont tisztelendő dolog, hogy id. Ocskay belátta ő akkor tesz jót a magyar hokinak, ha nem edzőként dolgozik, hanem küzd a feltételekért. Egyébként a véleményem az, hogy nem a külföldi edzők idehozatala a megoldás, hanem az utánpótlás edzők külföldi tanulmány útja tenne jót, persze itt nem egy hétre gondolok. Igazán változást nem az hoz, ha gyereket külföldi edzőtáborba visszük, hanem az ha a hazai utánpótlás edzők lesznek jobbak, ja persze nem csak egy az országból. A szülők eleget költenek, megérdemelnék a gyerekek, hogy az edzők is jobbak legyenek. Hangsúlyozom nem egy edző, aki összeszed néhány gzereket, hanem minden csapatnál több legyen. Tudom, tudom nem kell írni én sem vagyok naív ez pénz kérdése, de az nékül?, lehet vitatkozni egymással, csak nem érdemes koptatni a billentyűket.
KCs, édesem, túl vagyunk a 100. kommenten ez alatt a poszt alatt. Ennek örülünk, de hadd idézzem vissza azt a különösebb felkészültségről nem árulkodó hozzászólást, amely miatt a flame elindult:

"KCs 2008.10.31. 17:58:41
Jól értem, hogy ez az egész arról szól, hogy a szövetség pénzén kapjon lehetőséget Kercsó Árpád arra, hogy alaposan megnézze magának, kiket is akar magához édesgetni jelenlegi klubjaikból?"

Értem, hogy felbosszantottalak, ez is volt a célom, de az arcoskodás kifejezés használatát és a minősítgetést pedig szíveskedj mellőzni.

És hogy én játszanék játszmákat? Ugye csak viccelsz a magad különös módján?
Gromov: Talán nem kellett volna neked engem minősítgetned és az idézőjeles megjegyzéseiddel fölényeskedned, és akkor máris más hangnemben írtam volna én is.

Reméltem, hogy ráébredsz arra, hogy

1: Hokikorival nem Kercsó Árpádról és a módszereiről beszélünk, így felesleges engem kiszedni ebből a párbeszédből olyan manipulatív módszerekkel, hogy bedobod: én nem is értek ahhoz, amihez hozzászólok,

2: Ha azt hiszed, hogy én tehetek arról, hogy több tucat hozzászóló nyilvánított véleményt Kercsó Árpádról, akkor nem látod a fától az erdőt. Ezek a vélemények, ez a megosztottság akkor is létezik, ha a homokba dugnád a fejed, és az én hozzászólásom volt a katalizátor, de biztos lehetsz abban, hogy senki véleményét nem befolyásoltam vele. Mindenki éppen azt gondolta Kercsó mesterról a szavaim után is, mint utána.

3: Én a magam részéről a nov. 1. 13:56-os hozzászólásomban világosan leírtam, hogy vitaindítónak szántam a hozzászólást. Nem hinném, hogy a magyar hoki kárára válna az eszmecsere aktuális jelenségekről, sőt, inkább használ a sokféle olvasat nyilvánosságra hozása, ütköztetése. Inkább őszinte vita legyen, mint hamis harmónia.
Kedves KCs, megpróbálok akkor még konkrétabban fogalmazni, mert úgy látom, muszáj, még ha fájni is fog egy kicsit.

Ez a blog kétségkívül azért is van, hogy legyen párbeszéd a jégkorongról. De mi kell a párbeszédhez? Hát az, hogy meghallgassuk és értsük, mit mond a másik, és normális hangnemben érveljünk. Ne tudálékoskodjunk, ne nagyképűsködjünk, ne ugassuk le a másikat.

Előfordul, hogy jönnek olyanok, akik nem értik a játékszabályokat, azt hiszik, hogy ez itt valami drukkerkocsma, ahol kurvaanyázni is lehet. Meg olyanok is, akik elvétednek, benyögik, hogy szar magyar hoki, és mennek tovább. Az ilyet is, az olyat is ki szoktuk zárni egyszer s mindenkorra. De egy kezemen meg tudnám számolni, hány ilyen alak volt itt eddig.

Aztán van egy másik típus, a nagyokos. Arról ismerszik meg, hogy mindenkinél jobban tud mindent, azt hiszi, az egész világ ellene és kedvencei ellen van, különös módon csoportosítja a tényeket, soha nem arra a kérdésre válaszol, amelyet feltesznek neki, nem hallgatna el egy pillanatra sem, csak mondja, mondja, mondja. Közben persze szeretné, ha szeretnék, és nem érti, hogy miért nem szeretik. Általában okos, de ritkán intelligens. Az ilyeneket nem szoktuk bántani, minek is, meg nagyon kevesen is vannak. És végül is szükség van rájuk, ha másért nem, viszonyítási alapnak.

Na jóccakát, holnap is lesz nap.
"a minősítgetést pedig szíveskedj mellőzni" - írtad te nekem.

Vicc.
Pszt. Ez már tényleg nem a közönségre tartozik.
Szegénylegény!

Max 20 büszke szülő!! 8 zalai és 12 másik:)
Holvan már az a 60 gyerek..hahahah
Zalaegerszegen már zalai gyerek alig játszik,többség idecsábított gyerek.Nevetséges hogy 10-12 éves korban a csapat fele idegenlégiós.A város meg fizet 37 milliót évente jégcsinálás címén.közönségkorcsolya megszünt áram nincs,közben 16 millió megy edzői bérekre.
Nézzenek utána itt zegen nincs utánpótlás Kercsó csak egy csapattal foglalkozik !!
Ez a módszer európában már nem alkalmazható amit képvisel.!Itt mindenki NHL játékos lessz pár év múlva .Zalaegerszeg lessz a hoki fővárosa,munkahely meg nincs minden gyár bezár!
látható a kábítás de a realitás Titán-Dunaferr 3-5!
A fejlődés legyen lassabb de zalai gyerekekkel és tisztán nem csalva,félrevezetve sok embert és szülőt!
Hoppá!
Ébredeznek Egerszegen is?
A gyárbezárásnak mi köze a hokihoz?
Jégpapa, elég egyoldalúan vagy egyszerű. Az előkészítő és mini eredményeket is írd már be lécci! Miért baj ha az a "néhány" ügyes zalai srác jobb csapatokkal tud megmérkőzni, mert kiegészültek idegenlégiósokkal. HA azok nincsenek akkor valóban lassabb lenne a fejlődés, de a zalaiak sem biztos hogy annak örülnének, hogy helyben toporognának.
A kábított realitásod szerint nem is láttad a meccset ahol nem feltétlenül a tudás, hanem inkább a kilók és a sok cm különbségek győztek. A 95-96 a 96-97 ellen most kijött!
Nagy fizikai különbség nem ér meg semmilyen sérülést!
Azt hiszem minden zalai gyerek emelt fővel távozhatott a mérkőzésről. HA te nem így gondolod akkor meg kapcsold be a ködlámpádat!
Amúgy összesítésben még mindig 8:6 a Titánoknak.
EK meccsek eredménye 0-0 akárcsak a mini találkozóké.
Azért a ködlámpával meg lehet tudni, hogy ki hány gólt ütött és kapott, de ha nem megy akkor a gyerekeket kell megkérdezni, ők pontosan tudják!
érdekes hogy a német tornán a szabálytalanul játszó idősebb játékosok testmérete és tömege nem számított.
A jégcsarnok a zalaiaknak készült nem pedig idegelégiósoknak.Játszanak a zalaiak ez nem vérre megy .Természetesen a saját pénzüket arra költik amire akarják ,de a város pénzét nem!
inkább az iskolák kapják meg a pénzt és a többi városi szakosztály akik fillérekből nagyobb eredményeket érnek el.A hoki gyönyörű sportág de nem román módszerekkel.Lécci legyél tárgyilagos!
Remek mondhatom!Végre megmutattuk a fogunk fehérjét,egymásnak esnek egyesek,egymást szidják és köpködik,kit érdekel hogy ki mennyit és hogyan rak zsebre ez az ami egy-két emberkét zavar én ugy látom és olvasom.Nem kéne annak örülni hogy a gyerekek jol érzik magukat a pályán és örömmel játszanak és nem otthon a számitógép elött ülnek,popkornt,chipset,colát zabálva,hanem sportolnak valamit,és nem a seggüket meresztve bambulnak bele a nagyvilágba.Van egy pár tehetséges edzö az UTE az Alba a Stárs a Dunaffer a Mac a Zalai T.a Drago S.aZ Üröm stb.Hálával tartoznak a szülök nekik függetlenül attol hogy hol játszik a gyereke az embernek,mert nem sokan tudnák azt csinálni az itt pocskondiázo és köpködö blogolok küzül,amit ök a gyerekekért tesznek.Persze tudom jol hogy nem karitative csinálják ezért fizetést kapnak,de mikor valamelyik csapat kikap az edzö is kikap a csapattal eggyüt.Szerintem ezen egy-két emberkének el kellene gondolkoznia.

Nagyon sokan rosszul álnak ehez a kérdéshez hozzá.Sokan a gyerekekre is átragasztják ezt a pocskondiázo magatartást,a helyett hogy a gyereknek azt mondaná(nem baj töki most nem sikerült,de ha keménnyebben dolgozol és odafigyelsz,akkor meg lessz az eredménye,és a legközelebbi felmérésen sikerülni fog.)Ezt saját fülemmel hallotam ott a helyszinen az eggyik szülötöl,igy nyugtatta a gyerekét ki csalodott volt egy kicsit.Nem pocskondiázott,nem köpködött,meg nem mondott olyanokat mint amik itt le lettek irva.Szerintem a hozzáálláson kéne változtatni és az emberek begyöpösödött szemléletén.Emberek csak pozitivan.Hozzáteném hogy amit itt leirtam saját pártatlan véleményem.Mindenkit Üdvözlök,sziasztok.
Szeretnék egy idézetet ezzel a dologal kapcsolatban beszurni,lehet hogy nem sokan olvasták.

Október 29. és 30. dátummal újjáéled az U14-es szelekció. A szakvezetés hangsúlyozza, hogy ebben a korosztályban szakmailag nem tartja indokoltnak válogatottnak hívni a kiemelkedő játékosok csoportját. Egyfajta tehetséggondozási keret ez, mert ebben az életkorban még nagyon sok minden történhet, hiszen nagyon különböző a gyermekek fejlődési üteme. Egyetlen kis hokistának sem szeretnék a kedvét szegni azzal, hogy a pillanatnyi állapotfelmérés során nem tartozik a legjobbak közé.

Mivel a 14 évesek között ilyen szervezett felmérés még nem volt, nehézségekre és aggályokra számíthatnak a szervezők az edzőkollégák, a szülők és a játékosok részéről is.

Az U14-es program vezetőjének, mentor edzőjének Kercsó Árpádot kérte fel a szövetség. A mesteredzőt megpróbálják beépíteni az utánpótlás-fejlesztés komplex rendszerébe. Mellé több tehetséges fiatal edző kapott felkérést, Faragó Gyula, Fekti Bálint, Keresztúry Kristóf, Keszthelyi Miklós és Orgovány István személyében. Szongoth Kristóf elfoglaltsága miatt nem vállalta a feladatot

Szerintem ez magáért beszél.Még nincs konkrétum még elég képlékeny a dolog,szerintem.
Udv mindenkinek!
Kerdes: Lesz publikus lista a kiszemezett 60 gyerekrol? Hol es mikor? Ha valakinek van valami infoja megkoszonnem
hovihar: a felmérés csak az első lépés volt a kiválasztásban. Tudomásom szerint a felkért edzők most a bajnokságban is megfigyelik a játékosokat, s ezt követően születik meg a döntés.

Itt hívom fel a figyelmet egy másik bejegyzésre:
szegenylegeny 2008.11.02. 21:54:44
Nem tudom mennyire autentikus az info, de azt hallottam, hogy a kovetkezo talalkozoja a kivalasztott 60 gyereknek valamikor januarban lesz. Addig is ki figyel, mit es mikor? a kanadai tablazatot? mert ha igy van kar volt ezzel igy kapkodni. raert volna tavasszal behivni a gyerekeket,a bajnoksag vegen, ahogy ezt a tobbi korosztalyban is teszik.
Feltételezem, hogy korrektül jár el a Szövetség és rövid időn belül publikálja a felmérés már meglévő eredményét, tételesen, melyik gyerek, melyik felmérési ágban milyen eredményt ért el, ezzel hányadiknak van rangsorolva, majd összevetve az egyénenként elért eredményeket 1-től 60-ig rangsorolja a befutottakat.
Ellenkező esetben az egész felmérésnek semmi értelme nem volt, mivel a késöbbi, szubjektiv megfigyeléseknek csak az lesz a végeredménye, hogy megint a bérletesek fognak oldalvizen behajózni a keretbe. Már az is gusztustalan, hogy a klubcsapatokban jelenleg nem tudás szerint, hanem aszerint szerepelnek a gyerekek, hogy apuka mennyivel "szponzorálja" a csapatot, de remélem, hogy abban a Szövetségben is egyetért mindenki, hogy erre az alapra nem lehet a jővő válogatottját épiteni és tesz is ellene, hogy ne igy legyen a kiválogatásnál is.
A kanadai táblázat a "szerencsés" bajnoki kiirás miatt nem megfelelő támpont, mivel a 30:0 -ás eredményü, nagyszámu mérközés nem ad valós képet a tényleges tudásról. Egy ilyen meccsen még a gyenge tudásu, de más okokból a "jobb" csapatban játszó játékos is talál véletlenül néhány gólt, mig a jó képességű, ugyancsak más okoból gyengébb csapatban játszó játékos, akár az előbb emlitett gyereknél többszörös játéktudással egy szezon alatt sem tud hátrányos körülményei miatt sok gólt szerezni!
Érdeklődve várom a felmérés mielőbbi publikálását!!!
Szivembol szoltal hokisziv. kb nekem is ilyen aggalyaim vannak. az eredmenyek publikalasara azert is lenne szukseg, hogy a kimaradottak fel tudjak merni, mekkora es milyen jellegu a kulonbseg. ez igy szerintem mindenki szamara elfogadhato es iranymutato lenne.
Az eredmények publikálása sajnos az adatvédelmi törvénybe ütközik! Majd az edzőkön keresztül lesznek kiértesítve az érintettek!
Örülök, hogy véleményemmel nem vagyok egyedül. Nyilvánvaló, hogy van adatvédelmi törvény, de ha az illetékesek nagyon akarják lehet olyan megoldást találni, hogy minden jogtiszta legyen és mégis legyen info, amire mindenkinek nagy szüksége van!
Az egyetemen is kiirják egy zárthelyi után, hogy ki milyen eredményt, hány pontot ért el, az sem ütközik a törvénnyel.
A tájékoztatás mindenki számára fontos, aki bejutott, tudja, hogy miért, aki nem ,tudja, hogy mit kell javitania.
Ennek hiányában megint minden elveszik a ködben, mint sok más kis hazánkban és megint olyan történt, aminek semmi értelme nem volt, de jó nagy feneket lehet neki keriteni
Havasi gyopár,

Remélem ezt te sem gondolod komolyan. Összehívták a gyerekeket egy felmérésre, ami alapján rangsort készítenek és nem lehet megtudni a rangsor alapjául szolgáló eredményeket? Nem hiszem, hogy lenne ilyen kitétel az adatvédelmi törtvényben, mivel ez esetben például a úszó válogató eredményeit sem lehetne publikálni, aztán mindenki találgathatna: 'Te, szerinted mennyit úszhatott a Verrasztó Evelyn?'

Ne legyen igazam, de nekem így susmák szagú ez az egész. Szerintem, ha az adatvédelmi törvény gondot okoz, akkor kellett volna egy nyilatkozatot kérni minden indulótól (vagy törvényes képviselőjétől), hogy hozzájárul az eredmények közzétételéhez és kész; nincs gond. Így mindenki azon fog gondolkodni, hogy ki az aki csókosan került be. Ez szerintem senkinek sem jó.

Ha jól emlékszem volt például egy IIHF felmérés, annak az eredményei miért voltak publikusak, ha van egy ilyen törvényünk?
Serdulobe, ifibe, juniorba ez hogy tortenik. ugy tudom egy szemelyes adatlap kitoltese utan mindenkit e-mailban ertesitenek es van publikus lista is. nalunk ilyen adatlap nem volt.
Ez egy egésznapos felmérés volt.A szülők 90 százaléka dolgozott.Én is.Milyen törvény tiltja azt,hogy a saját gyerekem eredményeit megtudhassam?!Szeretném megtudni !Mi a teendő?Illetékes urak segítsetek.Előre is köszönöm.
A 40-es keret a helyszínen lett kihirdetve, a palánk mellől történt a kiálasztás, mint a lovakat a vásárban, mozzgásuk alapján. A maradék 20 - hogy ne érje szó a ház elejét - a segédedzők excelezik ki a futás alapján.Ennyi. Mit szeretnétek még megtudni ?
Nem tudok arrol, hogy a helyszinen barmi ki lett volna hirdetve. egy-ket -a jatekban- kimagasloan teljesitett gyerek nevet megemlitettek, megdicsertek.
Jégpapa, a légiósok egy részét -ha jól tudom - az az ember hívta ZEG-re játszani, aki felépítette - többek közt a saját pénzén - a csarnokot a zalaiaknak. Talán megtehet ilyesmit. Amúgy kiváncsi lennék te miért vagy ilyen flusztrált. Ismerek jó néhány storit ZEG-ről, érdekes lehetne, hogy melyik illik rád!
Jogállamban - ami ugye magyarorzágra nem egyértelmüen mondható el - egy ilyen felmérés esetén a felmérésben résztvevők vagy egy számot kapnak, vagy egy jeligét választanak és megadják, hogy természetesen kizárólag a szám, vagy jelige tulajdonosa hogyan hivhatja le a saját eredményeit. Innen kezdve az egyén anonim. Igy egyrészt megszünik a lehetőség az "egyenlők között elsők" eredmény produkálása nélküli bekerülése, másrészt mindenki megtudhatja, amit akar.
Ez egyébként az egyetemi felvételinél már jól bevált, csak erről a felmérés szervezői nem tudnak, vagy nem akarnak tudni, mert igy tényleg csak a megfelelők jutnának be és a "jóbarátok" , akik a klubbokban minimális tudással sztároknak vannak kikiáltva, kimaradnának.
Erről szól az egész jelenkori magyarország hokis története, hajrá magyar jégkorong, csak igy tovább, csak sajnos lassan már nem lesz hova tovább!!!
Egyetértek tényleg jó lenne megtudni az eredményeket, bár én nem vagyok ebben a korosztályban érintett, de nem értem miért kellene titkosan kezelni az eredményeket.
Elkeserítő, ha egy része igaz csak annak amit szegénylegény írt (korábbi hozzászolásaira is gondolok).
borsz: És ráadásul az igazán elkeserítő dolgok egy részét le sem írta...
Tévedés!
A zalai idegenlégiósokat 9-10 fő Kercsó Á. csábította zegre.Ezért nem a tulajdonos hanem a szülők fizetnek keményen.Tehát a szülők óriási áldozatot hoznak gyermekeikért és Kercsó álmaiért.
A zalai apeh szégyenlistán nézd meg a tuladonos hanyadik helyen áll mint adós.
Természetesen a saját pénzével mindenki azt csinál amit akar de itt a várost /közpénz/ és a szülőket fejik!
Nincs köznségkorcsolya,iskolásoktól pénzt kérnek nézzenek utána!Minek ez a ködösítés.
Csak a szülőkön múlik hogy még van gyerek a csapatokban mert utánpótlás és tömegbázis már nincs.Erről csak egy ember tehet!
ki az az 1 ember?
jégpapa nagy tisztelettel megkérnélek hogy nyilatkoztass ki hogy alapjában mi a nyomorod! a tulajdonos, ez edző vagy a saját gyereked ami ezt generálja tőled.
(ja a kamu sablon dumát most hagyd el)
az az alom nemcsak Kercsoe, hanem a gyerekeke is. az hogy ez az aldozat aranyban van e a jovobeni eredmenyekkel, majd az ido igazolja-vagy nem. ezt a kockazatot minden legios szulo bevallalta, anelkul, hogy fegyvert tartottak volna a fejukhoz.Abban meg nem ertem mi a szenzacio, hogy egy 12 eves gyerek egyesuletet valt? senki nem tette le a nagyeskut 5 evesen, hogy soha mas egyesulet szineiben jegre nem lep. Szabad jeg meg egyebkent hetvegen du. van.A szuloket meg mindenhol "fejik". Tudod miert? elmeselem: mashol sincs penz!!!jegpapa: annyira ellenseges minden megnyilatkozasod, hogy ettol hiteltelenne valnak a gondolataid.
Csak azt írtam le amit láttam ebből is csak azt ami nem durva.Sajnálom hogy képekkel nem tudom illusztrálni,viszont az a sok szülő akik elhozták gyermeküket,/vagy már a módszereket hallva el sem vitték/ a jégcsarnokból engem igazolnak.Igaz hogy az idő majd eldönti hogy zegen lessz-e a hoki fővárosa,és tömegével fognak a gyerekek jelentkezni,és megmaradni ezzel biztosítva hosszú évekre az utánpótlást .
Hajrá hoki!

jégpapa
nem válaszoltál! (mondtam hogy ne sablon)
(ha rajtad múlik bármi is akkor felszántják és bevetik sóval a jégcsarnok helyét)
Rövid időn belül kiderül mi a sumákolás oka a jégcsarnok és a baromfi helyén.Aztán beszélhetünk az utánpótlásról.
Zeg az igazi Pandorf.
Értelmetlen a vita zegen nem a lakosok döntenek.
Itt az élet nem róluk és a sportról,gyerekekről,utánpótlásról szól.

égpapa
nem válaszoltál! (mondtam hogy ne sablon)
(ha rajtad múlik bármi is akkor felszántják és bevetik sóval a jégcsarnok helyét)
Na, Jégpapa Drága,

jajj, hívjam Dr, Győrit, vagy mi lesz? (lesszz????)
Eszetlen jó meccs volt, vagy nem?? Miért nem láttalak??

Pandorf - Zalaegerszeg- kályhacsempe???????

GRATULA A VOLÁNNAK IS! NEM ÜRES FÉNYEZÉS!!!!
Végre itthon láthattam mindkét csapatot!!
Tényleg " álomszerű a kölyök..."
STEELER
Te valamit tudsz!???!!!
A kölyök bajnokság nagy "meglepetése" a MAC mélyrepülése. Ez azonban már akkor várható volt, mikor a nyári felkészülés után menesztették Buzás Norbertet, és a gyerekeket Lévai Pál és Keresztury Kristóf "edzőkre" bizták. Szeptember óta tartó áldásos tevékenységükön még az érkezett svéd edző sem tudott javitani, mivel a MAC strukturából következően jelen helyzetben nem tud labdába rugni.
A MAC B eredményei rendre siralmasak, de a mult heti teljesitményével már a MAC A is csatlakozott. Ide vezet, ha egy csapatban a játékosok nem tudásuk alapján vannak megitélve, hanem a mögöttük álló "szponzor" pénztárcája szerint. Ebből következik, hogy nem hokizni, de korcsolyázni is alig tudó "játékosok" szerepelnek a MAC A csapatában és titkolják előttük "nagy" tudásukat, tehát tudatlanul még beképzeltek is.
A heti szereplésük legnagyobb bukása a Ferencváros elleni kinkeserves "győzelem". A negativ fejlődés ékes bizonyitéka, hogy szeptember óta a 22:0-ás győzelemből 4:1-es kétes "győzelem" lett.
Felmerül a kérdés, hogy a szakosztály vezetése és a szépreményű szülők meddig nézik még tétlenül a jelenlegi "edzők" romboló, az utánpótlásnevelés érdekeit nézve káros tevékenységét.
Jelenlegi állapotában a MAC A - mivel a fondorlatos kiirás alapján mindenképp a rájátszás szereplője lesz - nem sok vizet fog zavarni a kölyök bajnokság hátralévő részében alapvető belső változások nélkül
hokisziv:
A fondorlatos kiírásról talán annyit, hogy a VB utasította a MAC-ot, hogy az erősebb csapatát indítsa a Keleti és ne a Nyugati csoportba. Az általad említett mélyrepülésről talán annyit, hogy még mindig a 3. helyen áll csoportjában kétszer annyi pontot gyűjtve, mint a 4. helyen - szintén továbbjutó - Miskolc.
Én annak örülök, hogy a MAC B végre első pontját megszerezte.
És nyugi kb. 3 hete van pályánk, a svéd edzőnek így van ideje rendet tenni a fejekben.
Lévai Pált nevén nevezted. Én ezúton is köszönöm neki azt az áldozatot, amit edzés időn felül fordított gyerekeim technikai tudásának javítására.
hokiszív:
Kiváncsi lennék milyen a MAC sruktúrája és
ki az aki pénzzel tömi a MAC-ot mint "szponzor"?
Mert akkor most tényleg adhatna valamennyit!!!
Te inkább csalódottnak tűnsz,mint reálisnak.
Tévedek?
Hokisziv: tudod nálunk a MAC-ban nem ez a dolgok elintézésének módja! Ha bajod van valakivel, állj elé és mondd a szemébe.

Hiába próbálkozol, itt nem fogja senki "felvenni a kesztyűt". Ha ezt szeretnéd, kapcsolódj be az alábbi kommentezők közé:

jegkorong.blog.hu/2008/11/14/igy_nevelnek_a_kaposvari_sportiskolaban#comments
süti beállítások módosítása