HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Csak Gröschl Tamás maradt ki

2008.10.29. 20:41 D. Gromov

Mármint a szapporói győzők közül, és egyelőre – Pat Cortina szövetségi kapitány végrehajtotta az első keretszűkítést a jövő hét végi olimpiai selejtezők előtt. A több fiatal játékost is tartalmazó névsort a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján találtuk.

A felkészülést tehát, ahogy korábban jeleztük, 28 jégkorongozó kezdheti meg, a tornára azonban csak 20+2 nevezhető, néhányan tehát kimaradnak még az alább felsoroltak közül. Aligha véletlen és még kevésbé természetellenes, hogy az EBEL-ben nagyszerűen teljesítő Alba Volánból egyelőre 15-en vannak a legjobbak közül. A friss névsor:

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente

Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor

Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Hegyi Ádám, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

79 komment

Címkék: olimpia válogatott cortina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De az remélem csak véletlen, hogy Svasznek és Majoross a keretben maradt...
Hát azt én is remélem...
Kóger ugyanez a kategória... Mindegy, Godó még befér! :DDDD
Ennyire azért ne írjátok le őket!
Amúgy Cortina csak tudja mit csinál!
+Budai. biztos nagyon fontos...
Mondjuk az A-csoportos keret bővebb lesz, mint 20+2. Ez most nem tudom, hogy jó vagy rossz...
Akkor ide is megírom a véleményemet, Gröchl Tomit sajnálom, igaz, hogy nem az ő ősze az eddigi, de azt gondolom, gondoltam, hogy Szapporóra tekintettel a 28asba be fognak kerülni a Starsosok.
Jogos, hogy ne a múltból akarjon élni az ember, de végülis ez még nem a végleges keret, egy hét közös edzés után ha tényleg gyenge teljesítményt nyújt Cortina szerint, akkor nem viszi ki az Arénába.
Ami a keret egészét illeti 26 nevet vártam is előre, Kóger Dani és Hegyi Ádám lepett meg, bár ők kevéssé valószínű, hogy a szűkítést túlélik.
Na erre gondolom azt, hogy remélem Cortina Mester tényleg tudja a dolgát... (néhányan meglepő, hogy itt vannak)
xymeta! Szeretjük Cortinát, nyilván jobban ért a dologhoz, mint mi, szeretjük a válogatottat, ott leszünk, szurkolunk, de képmutatás lenne, ha minden döntéséhez tapsolnánk, miközben megvan a saját véleményünk. erről is szól ez a blog.
Mindenkinek más elképzelése van,de úgyis a szövkap dönt!Nekem is furcsa 1-2 játékosba vetett bizalom!
Kapusok:Mind három név egyértelmű!
Hátvédek:Ondrejcik,Ennaffati és Sille helyet lehetet volna más alternatíva ráadásul Sillének már skalicán is megköszönték!
Csatárok:Majoross és talán Pedró nyújthatna többet!Ja meg Benk egyértelmű csalódás idén!
És edzőkről is szólnék azért mert Énekes a volán másodedzője nem kéne elájulni,lehetne néhány sokkal nagyobb jégkorongos múltal rendelkező edzőt odateni segítőnek(Pék,Kiss,Dobos)!
Bár nem vagyok benne biztos, tekintettel arra, hogy a Stars-nak egy nagy rakás sz*r a honlapja, így a játékos statisztikákat sem lehet megnézni, de azt hiszem, hogy szeptember közepe és október vége között Gröschl nem játszott. Vagy ezzel az észrevételemmel csak egyedül lennék?
Szóval, amondó vagyok, ez a kihagyás legyen inkább épp ösztönző számára, ha valóban nem játszott sérülés miatt, akkor nem csoda, hogy nem kerül be a válogatottba jelen pillanatban.
Szerintem nem szabad őt leírni, nagy hibát követ el az, aki leírja őt.. És még több Stars-os is ebbe a kategóriába sorolható. A rutin és a fizikális teljesítmény mellettük szól. A csapatváltás okozta nehézségek szerintem minden profit érinthetnek. Lásd pl. Peterdi, amikor eligazolt Lengyelországba, szerintem nem játszott csúcsformában, hiszen nem találta a helyét. De pl. Horváth és Ladányi is csak árnyéka volt önmagának az Újpestben.
Szóval Gröschl szerintem jó játékos, aki ráadásul profi gondolkodású. Bízok benne, hogy tavaszra nagyon ponterős játékos lesz a jelenlegi csapatában és a válogatottnak is fontos tagja lesz a 3. sorban. Szorítunk érte. Respect.
Hát Gröschl szerintem érthető,hiszen sérült volt,szerintem se kell leírni.
Viszont Szappanos,Jánosi,Berta kaphatott volna egy esélyt ha a tornán nem is legalább a felkészülésen.
felejtsétek el hogy ez Cortina kerete hány meccset látott szerintetek idén segítek nullát.Ezért van az hogy az Ebelben pár pontig jutó emberek előrébb állnak a Mol ligában a legjobb gólszerzőkkel.Kóger is ezért van benne játszott 6 meccsen és van 1 gólpassza,ez a volán szakvezetés válogatott kerete,abszolút lenézik a mol ligát
1db Mol ligás a 28-ban... gratulálok. Biztos tudja mit csinál...látatlanban! Mert hogy egyetlen meccset, sőt összefoglalót nem látott arra a fejemet teszem, és ez vonatkozik az Énekes Lajosra is. Nagyon jók a Volánosok, de nem hiszem hogy más magyar csapatból nem lehet bekerülni, főleg hogy ilyen "rendkívül erős" mezőny ellen kell selejtezzünk... nyilván nehezére esett volna kipróbálni mit tudnak a fiatalok.
Azzal én is egyetértek, hogy Bertának és Szappanosnak lehetőséget kellene adni, mondjuk Benk és Hegyi helyén, de könyörgöm ne térjünk már vissza a tavalyi Volán fikázáshoz! Szó sincs arról, hogy lenéznék a Mol Ligát! Tegyük a szívünkre a kezünket: ez a szűkített keret senkit nem lephetett meg! Azt azonban Volán szurkolóként el kell, hogy ismerjem: az előbb említett játékosoknak meg kellett volna adni a lehetőséget a bizonyításra.
Igen, pont a verhető ellenfelek miatt kellett volna kipróbálni őket.
törökméz: megáll az eszem. Miből gondolod, hogy a játékosmúltból lehet következtetni az edzői képességekre?
Igen rájöttem hülyeséget írtam... nem 1 mol ligás csak még a régi volánban gondolkodtam :) szokni kell ezt a stars dolgot :D
nem 1 olyan csatár megy ki , aki semmit nem mutatott... állítom apuka pénze számít... Ez 1000% ja és egyben volános is és ott se ér semmit
A volán harmadik és negyedik sorának az eredménytartás a célja Ebel meccseken és hogy kapott gól nélkül megússzák nem hiszem hogy egy Sofron,Nagy,Kóger sornal nem lehetett volna egy erősebb Mol sort összehozni.Berta Szappanos Jánosi például mikor kapnak lehetőséget ha nem most???
Törökméz!! Ha valami jól működik,miért kellene rajta változtatni?
Énekes tökéletesen ellátja a feladatát szerintem.
Én Volán szurkoló vagyok,de ennyi embert én sem hívtam volna meg a csapatból,mert nagyon fáradtak.De kétségtelen ,hogy az Ebelt nem lehet egy szinten említeni a honi bajnoksággal.
Ezen lehet vitatkozni,de ez tény.
Viszont ez a torna tökéletes lehetőséget nyújtott volna a fiatalabb Mol Ligában szereplő játékosoknak.
Lengyelországban is nagyon szépen helytálltak,amikor kivitték őket.
Most nem Kanadával-Szlovákiával-Fehéroroszországgal fogunk játszani, hanem Szerbiával-Horvátországgal-Litvániával.Itt lehetett volna lehetőséget adni és esetleg Ocskayékat pihentetni. Majoross-Kangyal-Svasznek szintén MOL ligások mégis a válogatottban vannak. Pedig van náluk jobban teljesítő csatár, fiatalabb és kevesebb kiállítással rendelkező védő.
A VB nem jutalomút!
Az a baj, hogy nincs olyan segédedző a válogatottnál, aki folyamatosan figyelemmel kísérné a hazai bajnokságot és tudná melyik játékos hogy teljesít.
sok értelme volt jelölni a többieket, azért gondolni lehetett, hogy ők fognak kiesni, és marad a tavalyi csapat. És ikor fogunk fiatalítani ? ez a legideálisabb.. vagyis ez lett volna. na mindegy Cortina biztos tudja mit csinál, Hajrá Magyarok =)
nem mert nem érdekli őket mi zajlik a mol ligában van az ebeles volán a többi meg levan szarva
Teljesen mindegy,hogy van-e segédedző,vagy sem,mert a vb-re sem azokat a játékosokat vitte el Cortina,akik a legjobb formájukat mutatták,hanem akiket,már ismert.
De akkor bejött neki,mert mindenki embert felettit teljesített.
zsolt azok az idők szerintem már elmúltak, amikor mindent a volánra lehetett fogni :D nNekem nem ezeknek a játékosoknak a teljesítményével van a gondom, vagy hogy hány 100%-a volános, hanem az, hogy fiatalítani kell. és mikor ha nem most ? nem is a vb-n az is tuti.
34 év a védelem átlagéletkora, ha nem számoljuk bele a Jobb Dávidot, márpedig ő is kifog esni a következő keretszűkítésnél...
Most képzeljük el hogy jövőre a 40.életévét taposó Kangyal vagy Sille fog szembe találkozni 20éves kanadai NHL sztárokkal... érdekesen hangzik... Nem azt mondom hogy ha Erdélyi Peti lenne ellenük akkor őt nem cseleznék ki, nem lennének gyorsabbak, de valahogy azt érzem hogy mégis csak az lenne a helyes ha nem egy nyugdíjas klub képviselne minket a magyar jégkorong eddigi legfontosabb vb-jén...
Érdemes lenne bemásolni idén tavaszi kommenteket abból az időből, amikor Cortina kihirdette a keretét Szapporóra, érdekes, akkor is ugyanezek a sérelmek jöttek elő (Volán-dominancia, honi bajnokság figyelmen kivül hagyása, nyugdíjasklub), aztán a sikerrel ezek a hangok valahogy elhalkultak.
Nos, én ugyanezt kívánom nekünk, szurkolóknak az olimpiai seljtezőkre, illetve a VB-re is.
Azért nem kellene lebecsülni a litvánokat meg a horvátokat. Vért izzadtunk ellenük Szapporóban. Palkoviccsal, Ocskayval, Ladányival, Vas Jánossal, stb...
FRee! tudnál megnevezni ilyen csatárokat????
KONKRÉTAN!
Szerintem is lehetőséget kellett volna adni a fiataloknak, akár a mol-ligából. Ideje volna a fiatalokat tesztelni, mert múlnak az évek!Van néhány név a keretben akikre nem gondóltam volna. Kangyal talán az utolsó felvonásra készül, Sille meg nem lehet túl jó formában, ha már túl "drága" a csapatának. Hegyi, Benk és Vaszjunyin formája még nem való a válogatotba.
Ezek persze csak egy szurkoló gondolatai, a döntést Cortina hozza, és szerintem jól fog dönteni.
Nyerni kell ez a lényeg!
HAJRÁ MAGYAROK
Uraim, nemzetközi szinten magasan jegyzett edzőink vannak, és Énekes munkája előtt is le a kalappal.
(Csak elhiszem Ted Sator mesteredző véleményét)

Lehet, hogy van 1-2 meghökkentőnek tűnő név a keretben, de azért ne xarjunk már az asztalra!
Bő fél éve Cortinát Istenhez hasonlónak gondolta mindenki az elért eredményekért, akkor most kérdem én azóta mi változott meg egy két szurkoló fejében??? Netán belement pár bogár?? Tessék megnézni a jégkorszak gólösszefoglalóit
(többek közt Svasznekkel,Kangyallal, Sillével stb..), ez talán segíthet megérteni a döntéseket.

És igenis még kell az idősebb, tapasztalt játékos, mert itt meglehet, éppen az a tét, hogy a vb felkészülésre már nem ők mennek pontosan a mutatott teljesítmény miatt. Lesz még bőven alkalom a fiataloknak a vb előtt, de most dől el talán, hogy oda a rutin kell inkább vagy a fiatalos lendület. Valljuk be, az olimpiai selejtező II. köre -amennyiben bejutunk- nem sok jót sejtet, bárki is kerül a keretbe. Szóval sztem nincs ezzel a kerettel semmi gond, viszont a következő keret más lehet a konzekvenciák levonása után.
szerintem nem a blogolók szartak az asztalra... :)
mike80: nem is értem, mit kérsz itt számon: csak vissza kell olvasnod kicsit, és máris kiderül, hogy a sapporói keret hirdetésekor is pont ilyesmi megjegyzések potyogtak a blogba, mint most... nincs ezen semmi csodálkozni való. Szerencsére 22-nél több jó játékosban bizhatunk mi, szurkerek (mint ahogy nyilván több is van, különben lennénk a nagy-nagy bajban), természetes, hogy mindenkinek a fejében lakik egy saját "álomkeret". Én is szeretnék végre újpestit látni a válogatottban, szerintem most pl. helye lenne!!! De ez a selejtezőt mindig is a sapporói győzők itthoni jutalomjátékának gondoltam, igyhát olyan nagyon azért nem csodálkozom. És sajna még a vb-keret kapcsán sincsenek túl vérmes reményeim... de hátha. Szerintem nem is lenne annyira kockázatos, mint ahogy Cortina tart tőle. Szeretek úgy gondolni a hokisainkra, mint akikből több nyerő keretet is össze lehet állitani. (Ékezetek jórészt megjöttek, de hosszú i még mindig nincs, bocs.)
mike80: Annyi a különbség tavaly óta, hogy a Kangyal-Svasznek-Majoross trió már nem játszik az EBEL-ben (tavaly ezért lettek válogatottak), hazai bajnokságban pedig náluk jobb képességű fiatalabb játékosok vannak. Kérlek sorold fel a remek alkalmakat a VB előtt a fiatalok számára. Ugyanis ez lett volna a remek alkalom. Ha innen továbbjutunk (ami szerintem fiatalabb csapattal is menne) akkor a következő kör erőssége a VB kieséses szakaszéval lesz közel azonos. Ezen kívül már csak a finnek és a norvégok elleni meccsek vannak hátra, ami a VB felkészülést szolgálja és nem a próbálgatást.
Kíváncsi lennék, hogy Cortina helyében ti mit csinálnátok. Az tudom, hogy én ugyanezt. Adott egy összeszokott csapat, egy jó közösség, akik kiharcolták a feljutást. Cortinának elképzelhető, hogy ez az utolsó éve a válogatottnál, logikus, hogy nem kezd nagy fiatalításba. Úgy gondolja, hogy majd az utódja. Az meg oké, hogy nem jutalomút az A csoport, de azért valami védettséget csak élvezzen már az a játékos, aki éles helyzetben már bizonyított.
Kedves OliBLOOD,

Éppen erre gondoltam a 2. kör és a vb. felkészülési meccsek a remek alkalmak, ugyanis akkor is lesz egy keretszűkítés vagy nem? Egyébként kriga véleményét osztom, és persze én is remélem, h a vb-re fiatalodik a keret, de erre az alkalomra sztem tök jó, hogy ezeket a játékosokat hívta be.
1-2 értelmes hozzászólást leszámítva iszonyat baromságokat hordtatok össze.
Sok itt az igazság, de..
Hiányzik ezeknek a kimaradóknak a bizonyítási lehetőség? Szövetség!!! tessék rendezni egy közepes, jó erősségű csapatok résztvételével egy tornát, és a kapitány megláthatja, ki mire képes. Nem egyszerű, de nem lehetetlen, már javasoltam,hogy akár az EBEL csapatokat is fel lehetne kérni egy vagy két tesztmérkőzésre.
mike80: Ha gyengébb ellenfelek ellen a VB-től távolabb nem mer a jó formában lévő fiatalokhoz nyúlni, akkor a nagyobb téttel rendelkező meccseken se fog.
Lehet azt mondani, hogy azért maradtak ők bent, mert már éles helyzetben bizonyítottak, de nagyon furcsa amikor a bizonyítás lehetőségét se kapja meg a másik oldal.
06/07-es szezonban a lengyelországi tornára (Horvátország, Litvánia, Lengyelország) Cortina a fiatalokkal utazott. Akkor először meg is nyerte a magyar csapat. Olyan nevekkel a keretben, mint Jobb, Erdélyi, Szirányi, Lencsés, Galanisz, Borbás, Jánosi, Kiss Ákos, Azari, Hoffmann, Szajbert, Berta.
Szerintem ezzel ők is bizonyítottak. De ők mégse kerülnek a válogatott közelébe, ezt látom igazán bajnak. Ez annál gyengébb torna (Lengyelek helyett Szerbek), a felsorolt keretből mégis csak a már volános Jobb fért be. Ezt látom én igazán bajnak.
Kedves mike80! Igen, a vb-re talán bekerül 1-2-3 fiatal, sokkal több nem hiszem hogy bekerül. A MOL Liga színvonalasabb, mint a tavalyi OB1, de a több szoros meccsnek 2 hónap után még nem hiszem, hogy meglenne az eredménye. A Volánnak is több időre volt szüksége, hogy felvegye az EBEL ritmusát. De tavasszal reményeink szerint szemmel látható lesz a fejlődés. És ha mondjuk Szappanos vagy Jánosi (Berta, stb...) tovább szórják a gólokat, akkor bizony a mostaninál komolyabban el kell gondolkodni a szerepeltetésükön.
OliBLOOD és drukker60 észrevételei alapján nem lenne rosz, ha a szilveszteri székely magyar-B válogatott helyett egy magyar MOL vs. magyar nem MOL azaz EBEL+légiósok esetleg székely válogatott tornát lehetne valamelyik magyarországi nagyvárosban rendezni, de szigorúan P. Cortina jelenlétében. A realitás azonban az, hogy a csapatok elfoglaltsága miatt szinte lehetettlen lenne erre a VB előtt időpontot találni és míg a MOL válogatott szereplői valószínüleg a tüdejüket is elhagyva igyekeznének a nem MOL válogatott a sérülések elkerülésére figyelve biztonsági játékot mutatna.
Érdekes és úgy szakmailag mint érzelmileg egyaránt nehéz mindenkinek megfelelő választ találni.Míg a felnőtt válogatottal kapcsolatban többen azért szomorúak, hogy a nagynevű ligákban játszó játékosok szinte szabadkártyával rendelkeznek és a szemelőtt lévő igyekvő és itthon a sikerért mindent megtevő játékosoknak esélyük sincs a csapatba kerülésre addig a junior válogatottban a helyzet fordított.
Egy Hári János aki a svéd U-18 legerősebb csoportjának listavezetőjeként termeli a pontokat és annak ellenére, hogy október eleji számüzetéséig mint negyedik soros alig kapott jégidőt egyik legfiatalabb játékosként mára már csapata második legponterősebb játékosa.Hazajött a junior válogatott franciák elleni mérkőzéseire és másodmagával csapata legtöbb gólját ütötte, de ő mégsem elég jó ahhoz, hogy tagja legyen a junior válogatottnak.Mint ahogy Galló Illés a moszkai azaz legerősebb orosz körzet pontkirálya sem kap meghívást a junior VB-re.
Két különböző szakvezetői felfogás.
Mind a kettőnek vannak hívei és ellenzői.
Egy a lényeg nincs olyan megoldás ami mindenkinek elnyeri a tetszését és nem azért mert a szakembereink alkalmatlanok, egyszerüen nehéz egyszerre mindenki igényét kielégíteni.
Én is úgy látom, ahogy Cortina/Énekes/- sajnos ez a különbség a MOl-és az EBEL között.Sajnos vannak érdekeltségek, /Kangyal/ Stars(igazgató) be kell tenni, Majoross TPS -felszerelés/ érdekeltség,be kell tenni,..de igazán csak a súgó /Énekes/ által leadott nevek alapján állítják össze a válogatottat.Szerintem a MOL-ligások nincsenek is képben a színvonal miatt, ez gyengébb fokozat!!!
Én nem értek a szakmai részéhez és sokan nem fogtok nekem igazat adni, de a sapporói csapatból sztem nincs egy olyan srác se aki ne érdemelné meg, hogy ott legyen a vb-n, mível sokuknak ez lesz az egyetlen és utolsó lehetőség, hogy az A csoportban szerepeljen.
Kisebb változások lehetnek, de szerintem nagyjából ez lesz a vb keret. Cortina többször elmondta ,a tavalyi vb elött is, hogy azért van szükség a rutinosabb játékosokra mert a komoly ellenfelek ellen a korong nem nálunk lesz. A fiatalok lehet gyorsabbak és ügyesebbek de a védekezéshez rutin kell. Lásd Volán, a fiatalok nagyon jól mennek elöl, viszont a korong nélküli védőjátékon van mit javítani.
Nem nagyon értem ezt a megérdemli/utolsó lehetősége/szapporó miatt/érdekérvényesítés miatt történő beválogatási elvet...
Jobb helyeken a válogatott az elérhető legjobb emberekből áll, és éppen ezért kellene tesztelni más embereket is, hogy alternatívát, versenyhelyzetet lehessen teremteni. Maximális elismerés a szapporói csapatnak (kivétel nélkül mindenkinek!), de sajnos azt kell mondani, hogy Kangyal, Svasznek, Majoross, Fodor nem ütik meg a szintet, míg Sofron, Benk, Vaszjunyin mostanság nem teljesítenek azon a szinten, hogy válogatottak lehetnének.
Azokkal értek egyet, akik szerint ezt a selejtezőt egy fiatalabb csapat is hozná, így én igenis kipróbálnék minimum egy sor fiatalt, akik adott esetben alternatívát nyújthatnak. Pillanatnyi forma alapján szerintem szóba kerülhetne Jánosi, Hoffmann, Berta, Szappanos, Galanisz, Azari, Kiss á., Erdélyi, Hüffner.
Felmerül egy igen élatszerű kérdés ugyanis: mi van, ha a fentebb már nyugdíjasklub egy része - nem annyira szokatlan módon - mondjuk megsérül? Kihez nyúl a szakvezetés? Pénzfeldobással dönt? Ugyanez érvényes a nem annyira nyugdíjasklub 3-4-ik sorra is.
Szóval azért át kellene gondolni ezt talán...
Kangyalt szerintem nem azért kell betenni, mert Stars igazgató, hanem mert megérdemli. Egyrészt tudása alapján sem lóg ki (én legalábbis nem látok nyolc klasszisokkal különb magyar bekket nála - Ennaffati, Jobb, Ondrejcik vagy Sille szintjét biztosan hozza), másrészt tíz évig a tüdejét kiköpte az A csoportos lehetőségért. A beválogatása egyfajta életműdíj, a kihagyása pedig egy vele szemben méltatlan gesztus lenne. Másrészt viszont az EBEL és MOL liga közötti különbség látványos és egyértelmű, szerintem Nagy Gergő vagy Benk egy hét alatt többet fejlődik, mint Berta vagy Jánosi egy idényben. Majoross és Svasznek az eligazolással a biztos válogatottságot is kockáztatta, szerintem ők sem csodálkoznának, ha nem mennének Svájcba.
Azok részére akik Énekes ármánykodásában és a Volán hegemóniában látják a problémát, csak egy kis múltidézés. Gondolom mindenki emlékszik arra, hogy mi történt tavaly, mikor az EBEL-ben boxzsákot játszó ALBA bekapcsolódott a magyar bajnokság végküzdelmeibe. Félgőzzel átgázolt a mezőnyön. Na ez a különbség.

Az idei Volán a tavalyinál sokkal jobb csapat és nem csak a jobb légiósok miatt, hanem azon fiatalok miatt is akik, ha nem is hozzák a meccseket (bár erre is volt példa az idény során), de megteremtik a "sztároknak" a lehetőséget, hogy eldönthessék a meccset és ne csak az ellenfél után fussunk.

Én nem az alapján minősíteném Benket, Kógert és a többieket, hogy hány pontot hoztak össze, hanem, hogy milyen ellenféllel szemben állják a versenyt. Az igazán fontos válogatott meccseken nem HC színtű csapatok ellen kell bizonyítani és ha tetszik, ha nem erre a MOL liga nem készít fel (vszínüleg még az EBEL sem elég).
A VB nem életműdíj harcoljon megérte.Stars-Hc meccsen hosszabitásban Svasznek mellett úgy ment a gyerek hogy még szabáltalankodni sem tudott vele lehet hogy rutinos de kurva lassú nem kellenek már ők oda minthogy már tavaly is kilógtak a vébéről
Nem is értem azt aki azt mondja hogy ez vagy az megérdemli, mert menyit tett korábban a sikerért. Megünnepelték őket kaptak érmet és nyilván prémiumot, de a jövőt nem lehet a múltra építeni csak azért mert sajnáljuk őket...

Focis példa: David Beckham megérdemelné a vb részvételt, erre a kapitány azt mondta neki hogy csak akkor válogatja be ha egy jobb bajnokságba igazol és ott teljesít... És ez így természetes. Ha ilyen szinten nem lehet a névből és a régi eredményekből megélni, akkor nálunk miért lehet?

A szövetség helyében én is előállnék azzal amit itt már valaki felvetett, a vb előtt a felkészülési meccseken játsszon az A válogatott egy B válogatottal. Ez ugyanolyan felkészülési meccs lenne mint a többi, és az A csapat tagjai a keretben maradásért, a B csapat tagjai a keretbe kerülésért játszanának... szerintem nem lenne baj az irammal és a motiváltsággal. Két meccs elég is volna.
mol ligás magyar sztárok( nz starsos idősebbek, utes fradis fiatalok) vagy ebeles volán 4ik sor that is the question?Szerintem Cortina sem vakon van mint Vak Béla,és nem csak sokak által elképzelt konspiratív módon, titkon súgó Énekes Lajosra hallgat aki álnok galád módon az ebeles fiatalokat szeretné.Még ha nincs is itthon Cortina ,azért láthatott pár mol ligás, és ebeles meccset a tv ben (sport tv ,sport klub)ha nem livében hát videórol,és leszűrhetett ezt azt.Véleménye mindenkinek lehet, ezért van itt ez a blog,de a kapitány dönt úgyis,és biztos úgy fog dönteni hogy a csapat , a taktika számára legmegfelelőbbeket válogatja be.Véleményem szerint a hazai selejtezőt simán lehozhatjuk akár csak mol ligásokkal ,és a volán 4ik ebeles sorával is,így pihennének Ocskayék és Ladányiék,de ezt úgysem vállalja be Cortina ,és más kapitány sem tenné. Pár nap ,és kiderül minden..Fehérváriként annyi észrevételem van, hogy a mol ligás és ebeles bajnokik közt óriási különbség van, színvonalban sebességben stb,az A csoportos vb-n még nagyobb iram lesz,és azt az ellenfelek fogják diktálni nem mi.Láttam az összes hazai ebeles meccsünket,és a kis volán ute fradi ,és miskolc elleni meccseit is.Foci nyelven mondva és tényleg nem lenézve a mol ligát, mintha egy inter -milan után valaki megnézne egy siófok -reac rangadót
Hokikori amit írtál az nem aktuális.Szerintem honosítani kell az országban játszó külföldi fiatalokat és maradunk az A csoportban.
zsolt007, Stommy, olvassatok figyelmesen. Azt írtam, hogy nincs nála (Kangyalnál) nyolc jobb, ezért IS van helye a válogatottban. Az csak erősíti a helyét, hogy nem csak az elmúlt két havi játékával szolgált rá. Svasznekről és Majorossról nem állítottam ugyanezt, bár szerintem Gergő is befér. Beckham pedig válogatott volt Los Angelesből is, ugyan ki akarta hagyni Capello, és egyszer-kétszer ki is hagyta, de belátta, hogy szükség van rá. Beckham nem a nevéből él meg, hanem keményen dolgozik, még akkor is,ha tudja, hogy a Galaxyból nem biztos, hogy kezdő lesz. Szerintem ez áll Kangyalra is. Ha Cortina egyértelműen kijelentette volna, hogy a Starsból nem válogat, akkor Balázsék sem biztos, hogy már az idén eligazolnak. Az más kérdés, hogy Cortina ilyet nem nagyon mondhat: az EBEL hajtásában bármikor meg lehet sérülni, Szélig sem mai csirke, Sille sem mindig megbízható, így bizony nemcsak Kangyalra, de még Svasznekre is szükség lehet. Cortinával vagyok, nekem ő már bizonyított.
miatow, Cortinának nem kell 8 jobb, mivel 6+1es szisztémában védekezik, hamég nem tünt volna fel vkinek, csatlakozva a Sándor gondolathoz is.
Én csak azt nem értem ,hogy a Szappanost és a Jánosit ,mért hagyta ki...Jánosi annyival magyarázható ,hogy öregedő félben van ,nem 20 éves...De a Szapit bent kellett volna hagynia,Majorosst nem lett volna szabad bent tartania.
Szappanos játszott 16 MOL-Ligás meccset, ebből 9-en nem lőtt gólt, a 13 gólját pedig úgy lőtte, hogy 5-öt az akkor harmatos DAB-nak, 3-at az FTC-nek, 2-2-t a Miskolcnak és a Steauának, 1-et pedig a HC-nek. Jól látható, hogy a tabellán jobb helyezettek ellen alig vagy egyáltalán nem is lő gólt. És ez a MOL-Liga, nem az EBEL...
Különben mi alapján szűkitettek most?
KCs, Sofron, Vaszjunyin, Benk, Kóger kinek lőtt gólt? Nem biztos, hogy ilyen elven kellene elemzgetni...
Még Énekes professzor is elmondta korábban, hogy halványak idén.
de jo! mar majdnem ugy nyilatkozgatnak itt a hozzaszolok, mint hajdanan az elodeink ha focirol volt szo. ahhoz mindenki ertett tudniillik. szulettek is ilyen-olyan nepiteletek. en azert hajlamos vagyok olyanok donteseben hinni, akik mar _szagoltak puskaport_ eddigi eletukben. onnantol kezdve mindekni mas _szakvelemenye_ megfontolas targya - tekintet nelkul annak mivoltara - de a vegso dontest megse azokra bizzuk akik esetleg csak karosszekbol osztjak az eszt, netan az osszes valaha megrendezett hazai bajnoki lelatojarol predikal. az is tapasztalat. de azert a hoki ennel egy arnyalattal osszetettebb dolog. (hogy csak mast ne emlitsek ott vannak azok a szurke statisztikak.) egy igazi hokis szakember - a stabjaval egyutt - valoszinuleg nemcsak _felsobb utasitasra_ lat dolgokat megvalositandonak, hanem talan hisz a sajat szemenek, es eddigi tapasztalatainak. a dontes mindenkor az ove(k). ez a ki, mikor milyen szerzett, velt, vagy valos erdemek mellett kerul be a valogatottba....gondolat szerintem nem allja meg a helyet a hazai hokis eletben. ez ugyanis nem foci. itt meg szigoruan a jatek - az A csoportos feljutas utan pedig az eddig elhalasztott teendok ujragondolasa, es lehetoseg szerinti legoptimalisabb vegrehajtasa a cel. (nem barmi aron!)

kicsit hagyjuk mar az elosirankozast a tavaszi megmerettetest illetoen. nezzuk meg akkor es ott, hogy hol tart a magyar hoki. de addig mirol beszelunk?!

az meg, aki hajlamos osszemosni az EBEL-t a hazai bajnoksaggal...(felreertes ne essen) szalljon magaba egy kicsit. eg es fold az ami ott, es ami idehaza tortenik ugy a palyan, mint korulotte. van meg mit tenni a hazai hokiert.

szerintem az lenne a legoptimalisabb megoldas, ha azt a szekeret CSAK egy iranyba taszigalnank.

csatlakozom miatow velemenyehez: nekem Cortina mar bizonyitott - nem egyszer, nem ketszer. de nemcsak o, hanem az egesz csapata letette a nevjegyet nalam. ugyhogy tamogatom oket a magam modjan.
Annyira tetszik ez a rész! Volánosok: csak az való a válogatottba, aki náluk játszik. Fradisták: Szappanos és Jánosi miért nem? A dunaújvárosiak a magukéit ajánlgatják, az újpestiek a magukéit és meg vannak sértődve azon, hogy miért maradtak ki (egyébként én újpesti-fanatikus vagyok). Én csak néhány észrevételt tennék és nem emlegetek neveket, mert a lényeg nem az, hogy miért X van ott Y helyett: fiatalítani lassan muszáj lesz, tehát ezek azok a tornák, ahol próbálgatni lehetne és némi nemzetközi rutint csepegtetni néhány tehetséges fiatalembernek. Egyébként a válogatottság ösztönzést is jelentene nekik ahhoz, hogy érezzék: jó úton járnak és dolgozzanak tovább, ahogy eddig vagy még jobban.
A sapporói srácok közül hamarosan néhány kiöregszik és van olyan aki már kiöregedett, ha most nem kezdenek a fiatalok rutint szerezni, akkor mikor fognak, mikor kezdenek el beépülni a rendszerbe?
eurocat: nagyszerű dolog az egyirányba taszigálás, de a véleményütköztetés pont azért fontos, hogy az az egy irány, ne visszafelé és ne a szakadékba vezessen. Tehát szerintem az, hogy valaki más véleményen van, még nem jelenti azt, hogy hátráltatni akarna bármit is, csak egy újabb aspektust vet fel (aztán vagy van értelme, vagy nincs).
Elég sokan írják hogy játszanak a fiatalok próbálják ki őket, kérdem Hoffman mióta fiatal, 30 körül jár.....Jánosi se mai gyerek, ha pedig rutinról van szó nem rájuk kéne számítani.
Ja és még egy benyomás: ha a MOL liga olyan gyenge, akkor mi a frásznak száll be a Volán a rájátszásba és nyeri majd meg ezt a "rangon aluli" kiírást?
Bertuzzi!
"Volános" létemre azt írtam, dolgozzanak meg a válogatottságért a"fiatalok" illetve a "keretszűkítés"-en átesettek, az meg,hogy az EBEL és MOl liga között van némi jülönbség azt, remélem még Te sem vitatod (ha igen, gyere el Fehérvárra és nézzél meg egy meccset élőben). A Volán egyébként a MAGYAR BAJNOKSÁG rájátszásába szál be és nem a MOL ligába.
Nézzél magadba és ne csak a kedvenc csapatod szemszögéből lássál dolgokat! Lehet hogy xarul esik, ha nem a sajátjaidat látod játszani, de az akkor is a magyar válogatott lesz.
Elég sok meccset látok Fehérváron, ugyanis ott szolgálok katonaként. És nem a sajátjaimat akarom bent látni, hanem tehetséges fiatalokat, és mivel a Magyar Bajnokság meccsei a MOL liga meccsei is, ezért a rájátszás erőviszonyai is ott fognak kialakulni. Olvass figyelmesen és értelmezd a szöveget! Amúgy meg egy szóval sem állítottam, hogy a MOL liga színvonala azonos lenne az EBEL-ével. Újra csak olvass figyelmesen! Ti fikázzátok folyton ezt a kiiírást. Én annyit kérdeztem, hogy mi értelme megnyernetek egy "rangon aluli" bajnokságot?
To Bertuzzi:

Fradista vagyok és Starsos játékost ajánlottam a válogatottba...ennyit erről.Tényleg elfogult vak fradista vagyok...

Jánosit meg azért ajánlottam ,mert a legjobb magyar pontszerző.... és nem egy rutintalan hülye gyerek , ynos...
Ja és Ö 14 meccsen vágott 16 gólt és adott 6 gólpasszt,míg a többiek 2 meccsel többet játszottak és így sem érik be a pont és góllövő listán
Igazad van Fradi-Mate! Szappanosra Starsos szurkolókat akartam írni. Egyébként nem személy szerint téged szólítottalak meg, hanem a tendenciát írtam le. Mindenki puffogtatja a neveket, miközben a lényeg az lenne, hogy ezek közül az emberek közül 2-3 megkapja a lehetőséget, ha ma X akkor X, ha holnap Y akkor Y. És engem tényleg hidegen hagy hogy az éppen kék-fehér, lila-fehér vagy zöld-fehér mezben jétszik-e, főleg mivel szinte mindegyikük megfordult már több klubban is. Ebben legalább egyetértesz velem? :-)
Még egy utolsó: Bertuzzi gyere ki holnap a Farm-Ute meccsre és próbáld úgy nézni (mivel láttál EBEL meccset),hogy a két liga közti különbségeket vedd észre. Hidd el nem vagy egyedül aki a fiatalítást szeretné, de sajnos nagyon kevés olyan "tehetség" tűnik fel aki erre érdemes lenne. A sajátjaimat is beleértve. Csak azért,hogy higgyél nekem, még a Sofibak vagy a nagy Gergőnek is sokat kell azért dolgozni, hogy a felnőtt válogatottba meghatározók legyenek, nert még néha elviszi őket a hév és "fejjel " mennek a falnak. A farmcsapatunkból is csak egy-két játékos az aki évente felkerülhetne a felnőttek közé.
De ez nem vita kezdeményezés volt, elméletileg látnod kellene, hogy az általad válogatottba "követeltek" mire lennének képesek NHL-t is megjárt játékosok ellen, valamint, azért nem mindegy, hogy milyen szintű kapusoknak ütnek tizen.. gólokat.
Gyere holnap és drukkoljunk együtt!
Szerintem Kangyal és Svasznek a múltjuk miatt megérdemlik, hogy ott legyenek Svájcban ... viszont érthetetlen, hogy Holéczy (most) miért került be, mintahogy az is, hogy Jánosi és Szappanos miért nem kapják meg a lehetőséget?!?!?! (8.,9. - ek a kanadain). Furcsa.
Drukker60!

Nem is vitázom, mert mindannyian ugyanazt szeretjük: a jégkorongot, és elsősorban a magyar hokit. Egy percig sem vitatom, hogy a Volánban játszó válogatottaknál jelen pillanatban nincsenek jobbak. Nem is írtam neveket, mert én személy szerint nem követelek senkit a VB-keretbe, de azt gondolom, hogy az előttünk álló tornán lehetne "kockázatmentes" szintfelmérést végezni. Az a 2-3 ifjú titán pedig megláthatná, hogy hol tart és miben van lemaradása. A Volános fiatalokat ha elkapja a hév, úgyis kijózanítja rövid úton egy osztrák, svéd, kanadai vagy finn bekk az EBEL-ben, nem igaz?

Mennék én holnap, de szolgálatban leszek, pont azért, hogy jövő hét végén ne legyek!
bertuzzi v rajt adsz vagy brszt ,vagy annál nagyobbat:-) ?
Nem értelek benneteket!!!! Miért bántjátok a Kóger Danit?? Elsem tudjátok képzelni mennyi munka van mögötte!! Az apjának semmiköze ehez a válogatottsághoz.Salzburgban max. nézőnek mehet ki. Miért ne lehetne kipróbálni?! Úgy bántotok valakit ,hogy nem is láttátok játszani!!!Scak halkan jegyzem meg Vaze,Az Azari gyereknél tízszer jobban küzd és játszik!!!Nagy István
Na, akkor összeszedem még egyszer a problémásnak látott pontokat, mert nem teljesen érthetően fogalmaztam. Igyekszem rövid lenni:
1) Már Sapporo után az volt a fő kérdés, hogy mi lesz az idei válogatásnál az alapkoncepció: vagy jutalomút lesz azoknak, akik kiharcolták a feljutást vagy szarunk rá, ki mit tett le az asztalra az elmúlt 10-20-30-40 évben és az aktuális legjobb válogatott megy ki. Sejthető volt, hogy az előbbi koncepció fog diadalmaskodni. Szerintem mindkettő mellett igen komoly érvek szólnak. A jutalomút kissé igazságtalan jelzője mellett pl. hogy csapatként nagyon együtt van a gárda. Ugyanakkor a két koncepció közötti feszültséget némileg oldja, hogy a top division-ben nagyobb kerettel szerepelnek a csapatok (ha jól tudom 20+2, illetve 25+3, ami egy teljes sor és egy kapus)

2) A másik problémás pont, hogy mire használjuk ezt az olimpiai selejtezőt: új embereket keresünk vagy a kevés alkalmat az együttlétre megpróbáljuk maximálisan kihasználni, vállalva ezzel, hogy az amúgy is igen megterhelt játékosok Szerbia ellen fognak tovább fáradni. Itt is elmondható, hogy mindkét megoldás mellett szólnak érvek, és ez a második pont, ahol én mást csináltam volna (a nagyon gyengék kedvéért megjegyzem, hogy szurkerként van véleményem, de attól, hogy elmondom, nem gondolom, hogy jobban értek a dologhoz, mint Cortina). Vannak, akik szerint a horvátok pl. vannak olyan erősek, hogy Palkóékat is megszorítsák. Szerintem meg ha azt üzenjük a játékosoknak, hogy valódi verseny van a csapatba kerülésért, akkor jóformán nincs az a B-válogatott, aki ne tudná legyőzni őket.

3) Egészen egyszerűen abszurd helyzet alakult ki a magyar válogatott körül: van egy szövkap, aki jóformán egész évben nem lát egyetlen magyar hokist sem. És neki van egy segítője, aki jóformán egész évben nem lát egyetlen MOL-Liga meccset sem. Senki nem vitatja, hogy a kettő nem mérhető egymáshoz, és éppen ezért nem lehet egyszerűen statok alapján azt mondani, hogy ez vagy az menjen a válcsiba. Látni kéne őket! Rendszeresen! Szerény véleményem szerint ez valami olyan minimum, ami nem is tudom, hogy nem jött létre. (Nagyon gyengék kedvéért, erről nem az Énekes tehet, pláne nem a Cortina, hanem aki jóváhagyta, hogy ez a rendszer így létrejöjjön) Itthon is dolgoznak kiváló szakemberek, mondjuk ott van a Spisák, nem értem, miért nem kérdezik meg. Ha meg az edzők önként jelentkeznek és javasolnak ide-oda valakit, hát azt mondják nekik, hogy ne haragudj, de idén még nem láttam a fiút, így nem tudom megítélni, milyen formában van. Hát szerintem ez nonszensz.

4) Mi az üzenete ennek a rendszernek? Fiúk, ha válogatottak akartok lenni, menjetek a volánba, különben esélyetek sincs. Ez pedig igen káros a magyar jégkorongra. Természetesen számtalan megoldás létezik arra, hogy ezt elkerüljük, elég, ha csak Kerusz ötletére gondolok, vagyis egy B-válogatott felállítására, aminek a versenynaptár tervezésekor játéklehetőséget kell biztosítani.

5) Roostand! Én nem bántom a Kóger Danit, csak nem értem, hogy ő miért igen, más meg miért nem. Egy szóval sem említettem, hogy az apja miatt került be! Nekem ugyanis nincs Kóger-fóbiám, ellentétben veled, akinek masszív Azari-fóbiája van, ráadásul pont az apja miatt. Zsociról mondhatsz bármit, de hogy nem küzdene, az enyhén szólva is nevetséges, ráadásul idén még eredményes is (nagyon gyengék kedvéért: ez most nem kortesbeszéd a beválogatása mellett).

Bocs, hogy hosszú voltam!
Sziasztok ! Szerintem a múltja miatt senki nem érdemli meg a válogatottságot . Az EBEL és a MOL liga között annyi a külömbség mint viharban a palotavárosi tó és a Csendes óceán között . Ha Kóger Dani és Hegyi Ádám "talán" nem éli túl a keretszűkítést akkor Benk és Majoross biztosan nem ! Persze szerintem ez is pofára megy . Majoross remek formában van , azt tudom . 2 gólt is lőtt a fakó Volánnak . Óriási dicsőség ! Nagyon jó volt végre nem fehérvári mezben látni . Kis Kóger nevét mindenki jegyezze meg , mert ő rövid időn belül megkérdőjelezhetetlen válogatott lesz . Közel Palkovics szinten , vagy még azon is túl ! Az apjától nagy adag jégkorongszeretetet kapott és ezt már ő kamatoztatja tovább . Sajnos mást nem is kaphatott mert érteni szerintem a mesteredző nem is ért hozzá . Azért tanítja . Csak ez már nem a szocializmus , hanem egy másik diktatúra.........
Sandor Szilard miert nincs a keretben?Nem vallalja a vallogatottsagot vagy egyszeruen mellozik?
Janosi es Hoffman a Fradibol kellene
süti beállítások módosítása