HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Palkovics nem akart büntetőt lőni

2008.10.29. 11:40 F. Kapus

"Fáradtan játszottunk, ez látszott. Viszont hatalmas akarással. Nem sikerültek a passzok, a lövések, a játékok. Egy poszton nem találtunk hibát, a kapuban Szuper Levente fantasztikusat nyújtott." Énekes Lajos szokásos mérkőzésértékelése következik.

"Az ellenfél bár mindent megtett, nem tudott egyenlíteni. Ez idegesítette őket, ezért is lett a végére parázs a mérkőzés. A bíró jó néhány ítélete tévesnek tűnt, de mindkét fél részére tévedett, nem volt elfogult. Az egyenlítő gólon is lehet vitatkozni, mert a vonalbíró egyértelműen jelezte a kislest. Igaz, a vezetőbíró feladata a döntést meghozni, ő pedig gólt ítélt.

A DVD-t visszanézve teljesen egyértelműen szabálytalan volt Matthiasson találata. Azt gondolom azonban, hogy az általunk számolt 52:17-es kapura lövési statisztika és a játék képe alapján nem lehet vitatkozni azon, hogy megérdemelten szerzett pontot a Linz. Jó csapat, jól dolgoztak.

A harmadik sorunk kevesebbet szerepelt a mérkőzésen, ezért amikor pályán voltak, gyorsabbak és energikusabbak voltak, mint a többiek. Ez meg is lepte a linzieket, a gólt is egy gyors ritmusváltás után lőtte a Sofron, Vaszjunyin páros.

Visszatérve a felvételekhez. Az is látszik, hogy két perccel a vége előtt a verekedést követően jogosan kerültünk emberhátrányba. A dulakodás előtt már fent volt a játékvezető keze, egy buta szabálytalanságot követően kiállítást jelzett ellenünk.

Érdekes volt, amikor írtuk össze a büntetőlövéseknél az első három nevet, Palkovics Krisztián jelezte, nem kíván lőni kedd este büntetőt. A második körre azonban megjött az önbizalma, és az első párban el is döntötte a két pont sorsát.

Couture végleges fegyelmije ellenére játszhat csütörtökön, mert csak a második után jár automatikus eltiltás. Így is kevesen vagyunk, 17 mezőnyjátékossal utazunk Innsbruckba, a keret ugyanaz lesz, mint a Linz ellen volt. Fizikálisan és szellemileg nagyon fáradt a társaság, ezért szerda reggel egy pihentető, regeneráló edzést tartottunk, alig több mint fél órát voltunk jégen. Sokat nyújtottunk, ez meccs után és a hosszú buszozás előtt nagyon fontos.

És ne feledjük, közben az Innsbruck is játszott meccseket, mindkét csapat negyedik mérkőzése lesz a csütörtöki hét nap alatt. Mindenesetre nagyon jól jön majd a társaságnak a jövő heti pihenő. A két próbajátékosunk szénája jól áll, elégedettek vagyunk Couture és Martens eddigi produkciójával."

Énekes Lajos kérdésünkre válaszolva elmondta még, hogy a kedd esti gyenge emberelőnyös játék egyértelműen a fizikális és fejbeli fáradtság számlájára írható. A csapat vezeti a házi bulistatisztikát. Eszerint a Linz ellen negyven százalék körüli hatékonysággal szereztük meg a korongot, míg az egész szezon átlagában a bulik több mint a felét az Alba Volán nyerte meg.

26 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez fölöttébb meglepő!!!
Akkor bizony az én feladatom, hogy a megnyert buli fogalmát újraértelmezzem, mert az lehet, hogy néha az Alba Volán játékosa kanalazta el a korongot, de hogy utána majdnem mindig az ellenfél szedte össze az tuti és nem csak tegnap történt ez így!!!
Következtetés:
Nem bulizunk rosszul csak van még mit javítani a bulikörhöz való felálláson és az azt követő helyezkedésen!!!
Egyetértek az előttem hozzászólóval.
nekem meg van felvételen a LINZ gólja! egyértelműen kisles volt... www.youtube.com/watch?v=cecb_HJ8UrE
Valaki gyors segítséget!!! Fehérváron a pénztár csak a hazai meccsek előtt van nyitva? És az ajándék bolt is?
az ajándékboltot a madonna stúdió csinálja, és csak EBEL meccseken vannak ott. A pénztár elvileg nyitva van máskor is, hogy bérletet lehessen venni.
amúgy nem ide kéne írnom, de:

eddig nem is futottam itt bele a hírbe ( lehet h csak vaksi vagyok), h az M1 is fog (nem tervezi, fog, legalábbis vmeik híradós összefoglaló után biztosan állították) Ebel meccseket adni, egészen pontosan két novemberi hazai meccsről van szó. Ez már azért egy folyamat lehet.
Nem annyira látom a felvételen, ezért nem bírtam rájönni. Jó, tudatlan vagyok, de mi az a kisles?
Ezen felvételből nem igazán látszik hogy akadályozta e Szupert, vagy csak én nem látom.
dezso: ha a korong ellövésének pillanatában egy támadójátékos az ellenfél kapusának kék- félkör zónájában áll. Nemtom, h a kipattanókra is érvényes- e ez, segítsen már a nagy szabálykönyv- magyarázó csapat.
OFF: megvettem ezt a "Jégkorszak" c. kiadványt, azért egy rohadt posztert belerakhattak volna a válogatottról ennyi pénzért, főleg, ha a DVD- lejátszó nem is tudja a mellé adott SVCD-t elindítani. Amúgy meg a kicsinek is örülni kell, vannak benne jó sztorik és korrajz.
Kisles az, ha a támadó játékos a kékre festett kapuelőtérben állva játsza meg a korongot.

Palkó sajna nem csak büntetőt nem akart lőni, de üreskapus gólt sem. Volt egy momentum, amikor - talán - Fekete Dani kiütötte a korongot a harmadunkból, hátrányban voltunk, ezért nem volt tilos felszab. Ekkor helyzeti előnyben volt Palkó, s ha kicsit gyorsabban startol a korongra, akkor senkitől sem zavartatva bevihette volna a kapuba. De sajnos lassan indult a pakk felé, ezért utolérték. (Ezt nem valódi szemrehányásként írom, látszott, hogy iszonyú fáradtak a srácok, nagyon örülhetünk a két pontnak.)
jágör68: Meg egy csomó hibás képaláírás.
valaki világosítsa már fel az örömködő linzit a youtubeon, h kisles volt.
kisles volt,ez egyèrtelmu.a lènyeg hogy nyertunk.a magyart az àg is huzza!
Torraumabseits a kisles németül. Csak odaírtam, nem bírtam ki :D
Viszont nem akadályozta a kapust. És most ütötte, vagy csak róla pattant bé ja korong?
Amúgy mindegy a nagy kérdés:
Bonni, Byström, Martz játszanak holnap??????
Nem tudja valaki, mennyi bérletett sikerűlt eladni fehérváron?
A játékvezetőt a megadott gól miatt, szidnotok, nincs miért. A gólszerző nem tartózkodott 3 másodpercig sem a kapuelőterében, Nem akadályozta a kapust a mozgásban, védésben. Még a felvételről sem látszott határozottan, hogy a korong előtt ért be az előtérbe. Ezt a gólt nem igen annullálják sehol sem.
Holnap sem játsznak, ld. alba honlap beharangozó.
A szabálykönyv itt található magyar nyelven: hokibirok.hu/downloads/uj_szabalyzat/Szabaly2006_2010.doc

lehet, érdemes lenne kitenni a fontos linkek közé...

az idevágó (és egyébként a tegnapi MOL Liga meccsen a HC második góljára is vonatkozó) passzus:

470 – GÓL MEGHATÁROZÁSA
A gólt meg kell adni:
1. Amikor a támadó csapat játékosa botjával a kapuvasak között, a keresztvas alatt és teljes egészében a gólvonalon túlra üti a korongot.
2. Ha a korong bármilyen módon a védekező csapat játékosáról kerül a kapuba.
3. Ha a korong egy támadó játékos lövéséből pattan a kapuba úgy, hogy eltalálja egy csapattársa bármely részét.
4. Ha a támadó csapat játékosát bármely védekező játékos úgy akadályozza fizikailag, hogy ezáltal a kapuelőtérben van, amikor a korong bemegy a kapuba, kivéve, ha a Játékvezető véleménye szerint, lett volna elég ideje elhagyni a kapuelőteret.
5. Ha a korong szabaddá válik a kapuelőtérben és aztán a támadó játékos botjával a kapuba üti.
6. Amikor a korong közvetlenül egy támadó vagy védekező játékos korcsolyájáról pattan a kapuba.
7. Ha egy támadó játékos a kapuelőtérben van abban a pillanatban, amikor a korong áthalad a gólvonalon és SEMMILYEN MÓDON nem akadályozza a kapust a védésben, kivéve a 471. szabályban leírt esetekben.

folytatása:

471 – NEM MEGADHATÓ GÓL
a) A gólt nem lehet megadni:
1. Ha egy támadó játékos a korongot szándékosan rúgja, dobja, üti a kezével vagy a botján kívül bármi egyéb módon irányítja a kapuba, még ha a korong aztán meg is pattan bármely játékoson, kapuson vagy hivatalos személyen.
2. Ha egy támadó játékos a keresztvas felett ér a botjával a koronghoz.
3. Ha a korong közvetlenül egy hivatalos személyről pattan a kapuba.
4. Ha egy támadó játékos a kapuelőtérben áll vagy botját ott tartja, amikor a korong bemegy a kapuba, kivéve, ha bármely védekező játékos úgy akadályozza, hogy ezért van a kapuelőtérben, amikor a korong bemegy a kapuba, kivéve, ha a Játékvezető véleménye szerint elég ideje lett volna elhagyni a kapuelőteret, illetve, ha a 470. szabály alkalmazandó.
5. Ha a kaput elmozdítják a helyéről vagy ha a kapukeret nem fekszik teljesen a jégre.
6. Ha egy támadó játékos kapcsolatba kerül a kapussal, véletlenül vagy másképpen, miközben a kapus a kapuelőtérben van és gólt lőnek.
7. Ha egy támadó játékos bármilyen, nem véletlen kapcsolatba kerül a kapussal, miközben a kapus a kapuelőtéren kívül van és gólt lőnek.
8. Amikor egy támadó játékos bekorcsolyázik a kapuelőtérbe vagy ott veszi fel pozícióját, hogy ezzel akadályozza a kapust a látásában és zavarja a védésben és gólt lőnek.
9. Amikor a kapust a koronggal együtt betolják a kapuba, miután miután megállította azt. Ha alkalmazható, ki kell szabni a megfelelő büntetéseket.

a) Amikor a korong olyan játékos alatt van, aki a kapuelőtérben vagy annak környékén van (szándékosan vagy másképp), nem lehet úgy gólt szerezni, hogy ezt a játékost a koronggal együtt betolják a kapuba. Ha alkalmazható, kiszabják a megfelelő büntetéseket, beleértve a büntetőlövést (Lásd 557. szabály).

Kerusz:
Nagyon király a bejegyzésed, a szabályt nem tudóknak nagyon jó (biztos), de a történéshez hozzá tartozik, hogy Matthiasson még a kapusbotot is kiverte Levi kezéből!! Ekkor ment reklamálni, a többit meg tudjuk......
Pontot(kat) kellene ma szerezni!!!!!!!!!!!
Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát lehet hogy az én fejem nehéz, de a szabályok alapján ez nem gól. (Egyébként ez a szabálykönyv érvényes az EBEL-ben is?) Érveim a következők: A gyerek a gól pillanatában bent áll a kapú előterében, ráadásul még be is kotorja a szabály könyv szerint ez nem gól lásd 470-ik paragrafus 7-ik pont és 471-ik paragrafus 4-es pont. Igaz az ellenkezőjét is ki tudnám hozni úgyan ebből a szabályból, de én meg azzal nem foglalkozom mint azt a vezető bíró is tette a segédjével!
Uraim! A kipattanó korong klasszikus esetével találkoztatok ennél a gólnál. A gólok nagyobb hányada esik ilyen szituból. SZERINTEM nincs miről polemizálni ennél a gólnál.
Valakinek el kellett volan löknie a kaput a helyéről, amikor nem sikerült felszabadítani...
Ironikus, hogy egy perccel a vége előtt, már le volt hozva a kapus, és a kapu elmozdult. Ahelyett, hogy megvártuk volna, hogy a bíró lefújja, mi magunk tettük helyre, így ment tovább a játék...
süti beállítások módosítása