HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Három új sorral a Klagenfurt ellen

2008.09.30. 07:03 F. Kapus

Az Alba Volán keddi ellenfele, a KAC eddig négy idegenbeli mérkőzést játszott. Az osztrák rekordmájszter most debütál odahaza. Ötvenszázalékos mérleggel és félelmetes játékoskerettel rendelkeznek. Az Alba pedig csavar egyet az összeállításán.

Két szép győzelemmel kezdtek a klagenfurtiak, a Vienna Capitalst hosszabbításban 4-3-ra verték, Grazból sima 5-2-es sikerrel távoztak. Aztán a Jesenice hat másodperccel a vége előtt szerzett góllal verte őket 5-4-re, legutóbb a Red Bull Salzburg üres kapus találattal 4-2-re. A számok is mutatják, nem lesz egyszerű feladat sikerrel távozni otthonukból.

A klagenfurtiak hihetetlenül erős keretet szedtek össze. A csapatban öt egykori NHL-es játszik, és többségük nem is az az 1-2 meccses NHL-es. Még edzőjük, a másfél évtizede Ausztiában élő kanadai Manny Viveiros is játszott a világ legerősebb ligájában (többek között a legendás Dino Ciccarelli csapattársa volt a Minnesotában).

Az osztrák rekordbajnok másodedzője, Mario Schaden nem köntörfalazott az eishockey.at-nak adott interjújában: "Az első hazai mérkőzésünkön a győzelem megszerzése a feladat. De a vendég Alba Volán igen erősnek tűnik, nagyon oda kell figyelnünk a találkozóra."

Énekes Lajos a KAC-ot méltatja: "Jó edzőjük van, és sok jó játékosuk. Idővel sokkal jobban állnak majd a táblázaton, mint most. Gyors, erős csapat. Külön nem nagyon készültünk belőlük. Egy a fontos számunkra ezúttal is. Többet kell dolgoznunk, mint az ellenfél, és a csapategységet meg kell őriznünk. Ez a két dolog a sikereink titka."

Megkérdeztük, Fodor Szabolcs miért nem szerepel a csapatban az utóbbi időben. "Szabolcs a szabályok áldozata. Az EBEL-pontszámítás miatt nem fér be a keretbe, mióta a két finn megérkezett. 59 pontos csapatot küldünk jégre, a megengedett maximum 60 pont. Mivel az üres rubrika 1 pontot ér, ezért ha Fodor játszana, már 60,5 lenne az összpontszámunk, ami sok."

Értelemszerűen Fodor 2,5 pontot kapott az osztrák minősítőktől. Megtudtuk, hogy az idegenlégiósokon kívül két négypontos játékosa van az Albának, Palkovics és Tokaji. "Sajnálom Fodort, mert nagyon rendesen készül. Számítunk rá, 100%-ig biztos, hogy lehetőséghez jut előbb-utóbb. Bizonyosan lesznek sérültjeink is. Készen kell állnia, és szorgalmasan is dolgozik. A csapat mellett van ilyenkor is" - mondta Énekes.

Az edző szóba hozta a sérüléseket, egyet már be is szedett a csapat. "Kedden nem utazhat velünk Jobb Dávid, a keze sérült meg. Nem vészes, remélhetőleg legkésőbb vasárnap játszhat, de ezt az egy-két meccset kihagyja."

Vágezetül az edző elárulta, hogy a legutóbbi mérkőzés után közölt változtatási tervhez képest is tovább módosulhat a sorok összetétele kedd estig. Így a Palkovics, Ocskay, Fekete, a Kovács, Martz, Alanen, a Vaszjunyin, Yli-Junnila, Benk és a Hegyi, Nagy, Sofron támadótriók kezdhetnek.

19 komment

Címkék: alba volán ebel kac

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Klagenfurtot már láttam az idén játszani Bécsben a Capitals ellen.Nagyon jo csapat ebben igaza van Énekes Lajosnak,de nem legyözhetetlen a Volán számára,föleg ha fegyelmezetten játszanak mint mostanáig,és ha Levente hozza a mostani formáját,akkor lesz esély a gyözelemre.
Persze a Volántol se lehet elvárni hogy minden meccset megnyerjen,ez lehetetlen,nagyon kemény a liga.Az én személyes véleményem az ha bejutunk a rájátszásra az már nagyon nagy dolog lesz.
A szezon nagyon hosszu és kemény,még lehetnek sérülések,és az osztrák csapatok biztos idö közbe erösiteni fognak.
Na de örüljünk annak ami pillanatnyilag van,mert a szezon elött erre senki se számitott.
Bubo,valoszinüleg megyek a pénteki meccsre Jesenice ellen Fehérvárra,jo lenne összefutni.
Sok sikert a Volánnak a ma esti meccsre!!!
Üdv. Laci
Bízok a Volánban, serintem ma is meg fogják mutatni.
Úgy látszik az ikrek mellé megtalálta Sator mester a megfelelő embert Fekete személyében, ami a válogatott szempontjából is nagyon jó...
Kedves kapusLaci!
Miért kell mindíg Levente formájára alapozni.
Nem lenne jó ha eljutnánk oda, hogy szégyelje magát mert kettőnél többet nem tud megfogni a kapuja felé záporozó lövések közül.
Az is nonszensz, ha az ellenfelünk kétszer annyit lő kapura mint mi.A nagy sikerek után le kell higgadni és ki kell elemezni azokat a játékszituációkat ahol még akad javitandó dolog.
Mivel lehet csökkenteni az ellenfél kapuralövési mutatóját?
1 Nekem feltünő volt, hogy az osztrák csapatok sokkal jobban szűrik a támadásokat a középső harmadban, mint ahogyan azt az Alba teszi.Ezzel szemben kevés les számmal ügyesen építik fel a támadásaikat.
Addig ameddig az ellenfelek könnyedén be tudnak robogni a támadóharmadba addig mindig több löketet fognak megengedni a kapu felé és csak idő kérdése, hogy a kapusunk mikor fog ki egy rosz napot. Tanuljuk el tőlük a felállásokat és mozgásokat!!!
2 Sok a tilos felszabadításunk és ha jól emlékszem akkor nálunk a második sorban minden alkalommal (kivéve amikor a játékvezető elküldte ) Yli-Junnila bulizott. Szinte minden bulit elveszített ez a sor! Ha sokszor kényszerülünk tilos felszabadítani, akkor a sikeres bulikra sokkal nagyobb hangsúlyt érdemes helyezni.
Ez most csak két játékelem volt, de jól esett egyet okoskodni :)
Mondjuk azt is érdemes megnézni, hogy a liga első két csapata kapta a legtöbb lövést a kapujára. És tavaly is az ezüstérmes Ljubljana. Szóval nem olyan egyszerű ez. Pláne mert sok lövés éppen azért lesz, mert jobb híján rálövik.
Szia Hokikori!
Elsösorban azért alapozok Leventére mert én is hokikapus vagyok,a második dolog az hogy Levente szerintem a liga egyik legjobb kapusa,ha nem a legjobb!!!Persze Hetényiröl se kell megfeledkezzünk,nagy jövö áll elötte.
A játékosok is,az edzök is,és persze az egész Volán tagja,mindenki megérdemli a dicséretet és még annál többet is.
Te is gondolom belátod hogy jo kapus teljesitmény nélkül nem érte volna el a Volán ezeket az eredményeket.
Én egy elfogult hokiörült vagyok,aki mindig támogatta a kapusokat,és ezután is igy cselekszik.
Remélem ebböl nem lesz vita!!!
Üdv. Laci
Szia Laci!
Én is megyek,összefutnk,majd megbeszéljük,hogy hol! A jégpálya melyik részén,ok?
Nagy meccs lesz,készülj!!
Szia Bubo!
Ott leszek,cserélni kéne mail cimet hogy tudjuk megirni egymás mobil számát.Van nekem is magyar mobilom.
Mail cimem: l.bede@gmx.at
Hajrá Volán!!! Adjatok bele apait-anyait!!!
Sztetetek lesz még jegy a pénteki hazai meccsre vagy érdemes minél előbb megvenni? Tervezem azt a 240 km-es utazást, dehát inkább csak biztosra "mennék"
Jágör68!
Szerintem ráér megvenni itt a helyszínen, vasárnap mi is meccsen vettük meg fél órával kezdés előtt, bár ha van rá módod és nem macerás akkor megveheted előre is, bajod nem lesz belőle :)
jágör68!

Szia!

Ha egy órával a meccs kezdése előtt odaérsz, akkor biztosan jegyhez jutsz. De ennél még tudok jobbat is,próbáld meg felhívni a csarnokot és foglald le, ha engedik. Ebben a szezonban még egyszer sem volt totális telt ház, épp itt az ideje!!!
HAJRÁ VOLÁN!
Köszi a zinfokat! Még szerencse, ha egyik haverom Fehérváron dolgozik:D Remélem össze tudom hozni a Jesenice elleni meccsre.
Hajrá volán, szurkolunk nagyon! Ha jól tudom az egyetlen csapat, amelyik - anyagi okok miatt - nem alszik a helyszinen, hanem reggel indul és a meccs után jön haza. Igy még szebb ez a sorozat a fiúktól. Meg kéne nyernem a lottó 5-öst, de az is jó lenne, ha valamelyik hokiőrülthöz kerülne.
na a lottó 6-ossal álmodtam :-))) jutott "kicsi" a csapatnak is :-)))

megy valaki pestről fehérvárra meccsre?
Lehet a mecset valahol on-line nézni??

hokikori: Szerintem is egy jó (de legalábbis reális) taktika a védelemre építeni. Ha elvileg tudásban nálunk jobb de még csak hasonló csapattal is kerülünk össze a jól összeszokott beton védekezés és a stabil "háttér" győzelmet is érhet. Ez csak szubjektív vélemény de először a csoda kapujába (2002) is úgy kerültünk hogy beton védekezéssel tudtuk fogni a nálunk sokkal erősebb csapatokat. ha örült módjára támadnak egy egy kiugrás (és EBBEN verhetetlen az Ocskay Palkovics duo) nagyot szólhat. Mint azt máshol is írtam szerintem ez a válogatottra is jó hatással lesz, valószínűleg Svájcban is inkább a jó védelemre lesz szükség.
Egyszóval elismerem hogy a Volánnak van hová fejlődni támadásban de megsüvegelendő és örvendetes hogy (szintén szubjektív vélemény) a védelem szépen kezd összeállni.
Comlo Nem mondod, hogy nem látod, itt van jobb oldalon minden nap kint a link az aktuális, követhető meccsekről. Sajna kikaptunk, azért hajrá fiúk, a héten még begyüjthetünk egy pár pontocskát!
Kedves KCs és ComLo!
Természetesen lehet sikereket elérni a betonvédekezéssel is, de hosszú távon ez felörli a csapat és a kapus erejét és jönnek a hibák.
Továbbra is az a véleményem, hogy hosszú távon megalapozottan csak úgy lehet eredményes a csapat, ha a fentebb általam említett két játékelemben előrébb tud lépni. Még Énekes Lajos is a kapuralövési statisztikát citálja, pedig nem beszéltünk össze. Szerintem nincs még egy csapat az EBEL-ben amelyiknek ekkora űr tátongana a kapuralövési statisztikájában az ellenfelek javára!!!
Meg ugye ne felejtsük el a profi sport egyik legnagyobb bevételen (nálunk ,csak lenne) a jegybevétel,közvetítési jogdíjak stb.
Engem, szurkolót egy támadó szellemű csapat érdekel általában.
Tudom,hogy pénz kérdése de szerintem jó lenne egy jó góllövő csatár,egy igazi sztár,szerintem a „nép” erre kíváncsi
süti beállítások módosítása