HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Komolyan kell venni az Újpestet

2008.09.23. 23:36 D. Gromov

Legalábbis erre biztatott bennünket törzsolvasónk, és a lila-fehérek eredményei láttán úgy gondoltuk, teljesen igaza van, érdemes kimennünk a Megyeri útra, hadd lássuk saját szemünkkel, hogyan iparkodik a csapat, amely az idei szezonban a tavalyinál okvetlenül egészségesebb arányban alkalmaz fiatal magyarokat és szlovák légiósokat.

Az Újpest eddigi teljesítményének átfogó felidézésétől eltekintünk – voltak szép győzelmek –, mondjuk azt, azért is izgalmasnak ígérkezett a csata, mert a Dunaújvárosban beszedett pofon ellenére izmosnak sejtettük a svédül építkező SC Csíkszeredát.

Ehhez képest a hazaiak úgy nekiugrottak ellenfelüknek, mint a pinty, aminek már a harmadik percben meglett a számszerű eredménye, Berta Ákos ütött pompás gólt. A csíkszeredaiak sokáig nem találták a ritmust és a korongot, emberelőnyt is sikerült lövés nélkül abszolválniuk. Jött is a második UTE-találat Borbás révén, úgy nézett ki, lila sínen van minden.

Erre az SC a semmiből talált egy gólt – a befejezés nagyon ott volt –, majd 58 másodperc múltán még egyet. Hogy teljes legyen a fordulat, megint egy percen belül gólra váltották az újabb fórt, a hazaiak összezavarodtak. Ám hamarosan megint pördült a kocka, Igor Rufus egyenlített. Kell-e mondani, egy perc sem telt el, amikor az abszolút jogosan megítélt büntetőt – nem emlékszem, kit kaszáltak el ziccerben, felteszem, olvasóink kisegítenek – mesterien bevágta Berta, 4-3.

Hét gól egy harmad alatt, tiszteletre méltó iram, rengeteg akció, vagány fordulatok, mi kellett volna még? Hasonló folytatás.

A kapusok belejöttek, a gólpotyogás alább hagyott, de a tempó maradt. A második harmad inkább az SC-é volt, összeszedettebbek, dinamikusabbak lettek, de az UTE is lőtt, amennyit bírt, kevésbé hatékonyan. A második találatát jegyző Filip és Szőcs révén megint megfordították az állást a székelyek, 5-4-es vendégelőnynél jött az utolsó játékrész.

Amelyben inkább az Újpest játszott fölényben esmét, sokáig hiába. Egészen addig, amíg emberelőnyös helyzetben lehozták a kapust – már másodszor –, és Vladimir Dubek hat a négy ellen bevágott egy lecsorgót. Pontosan egy perc volt hátra, amikor magas bot miatt le kellett mennie az újpesti Harmatinak, amibe bele is bukhattak volna a vendéglátók, de nem tették, mert a lefújás előtt 11 másodperccel csapatbüntetést kapott a Csíkszereda – a helyszínen ekkor kissé nehezen lehetett értelmezni a történéseket. Pláne akkor, amikor a dudaszó pillanatában megbüntették az UTE-s Bertát és az SC-s Poznikot is. Előbbit fegyelmivel, utóbbit két perccel. Ez meg azt jelentette, hogy az 5-5 utáni ráadásban 49 másodpercnyi kettős emberelőnye lesz az Újpestnek. Több helyzetet is kialakítottak ez alatt, de a korongot nem bírták begyötörni Kozuch ketrecébe.

A büntetők során a hazaiaktól csak Sikorcin célzott pontosan, a vendégektől ketten is, a győzteset Peter Ordzovensky vállalta, 6-5 lett a vége.

Jó meccs volt, nem kérdés. Az SC-ben direkt figyeltük a svéd klasszis Wallenberget, látszott rajta, hogy rém képzett, de mintha nem fogott volna ki jó napot, az elején villogott, később elkedvetlenedett, pofozkodni szeretett volna sokszor, az sem jött össze. Így is adott két gólpasszt. Amúgy csíkszeredai részről nyilván az egyaránt kétgólos Elekes és Filip, valamint a bravúrosan védő Kozuch volt a legjobb.

Az Újpestben nagyon tetszettek a fiatalok. Berta Ákos és Borbás Gergely alatt szaladt a szekér, ez a statisztikákból is látszik, és bemutatott egy-két szép cselt Rafaj Attila meg Németh Ádám is. Az eddig errefelé kevésbé emlegetett szlovákok közül is ügyes az asszisztos Ladislav Sikorcin és a gólos Igor Rufus.

Az SC Csíkszereda ezzel 11 pontos, és második, az Újpest 9-re növelte egységei számát, és negyedik, fix, hogy mindkettő ott lesz az élbolyban ebben az idényben.

18 komment

Címkék: újpest sc csíkszereda mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bertát akasztották a bünti előtt és Sikorcin vágta be a büntetőt.
De nem is ez a lényeg, hanem, hogy írtatok róla:)
A kötöszködés a meccs végén részletes leírása utehokin van, mivel a palánknál álltam pont 3 méterre az esettől :)
Sikorcint javítottam, köszönöm.
DAB-ra is érdemes lesz odafigyelni :)
Újpest elleni vereség után mintha teljesen kicserélték volna az addigi csapatot.
A meccs kozbeni buntetot Berta ertekesitette, a hosszabbitasi buntetok kozul viszont ujpesti reszrol valoban csak Sikorcin talalt be. Irgalmatlan nagy meccs volt.
Ákost kaszálták el, aki Virág passzából csinált büntetőt!
és el is vállalta és be is vágta!
Dugó rosszul tudja!
hiába nézte közelről!
kérdezze meg az érintettet:)
Az elején szkeptikus voltam a szlovák fiatalokkal kapcsolatban, de elég jól muzsikálnak.
Kedves Alias 00 és kedves többiek, Dugó jót írt, csak összecsúszott a kommentjében két gondolat, a Berta az első harmados büntetőre vonatkozott, a Sikorcin meg a ráadásosra, ott ugyanis először Borbást írtam, aki kihagyta, és ezt éppen Dugó helyes észrevétele nyomán javítottam.
Nagyon jól mentek a magyar sorok, önmagukhoz képest a szlovákok szvsz kicsit alul teljesítettek, valamivel többet várnék tőlük (tudnak ők játszani, már nem egyszer bemutatták :) ). Le a kalappal a fiúk előtt!
Jó meccsek vannak, jól teljesítő csapatokkal, az öröm mellé azonban üröm, gondok az egerszegi csarnokkal, így a Titánokkal is:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=200979
Van egy tegnapi téma/kérdés is, mi tudható az új, arab (nevű) főnökről a Fradinál?:
www.fradihoki.hu/index.htm

a zebrák meg hazafújtak...:)
kár hogy nem lila csíkos volt a bundájuk :) akkor már az elejétől számíthattunk volna a "meglepetésszerű" és "megmagyarázhatatlan" kiállításokra......
maripán, gondolom, ki is fejted, hogy miben állt az a fenenagy hazafújás, meg a "meglepetésszerű és megmagyarázhatatlan kiállítások". Nagyon kíváncsi vagyok.
azért mert valaki valamit csinálni akar máshol nem szokás kiállítani....vagyis azért amit el sem követett :)
gondolatbírók voltak ezek :) gondolatolvasók....
de attól függetlenül hogy hogy ki nyert nem lesz olcsóbb a kenyér.
konkrétabban...? ki akart mit csinálni büntetést érően?
Kispufi.Állítólag ez az arab Pali alapította a fradi akadémiát a fiának(de ismerős a történet).Szólt a Gágyornak, hogy edzhetnek nála a strarsos gyerekei, csak aztán Neki felejtettek el szólni.Ha jól hallottam, volt valami fegyelmi ügy utánpótlás szinten,amit miatta kaptak a szövetségtől.Most önti a pénzt a feneketlen kútba, de ha van isten tartsa meg a jó szokását...
Csak hát mivel a fradi az 1etlen csapat akinek nincs "otthona",most azért egy csarnokot kéne varázsolni a fiúknak.Azért remélem sikerül majd neki, csak félő, hogy a legpatinánsabb csapat nehogy újabb éveket vesztegessen el egy felelőtlen koncepció miatt(talán nem is volt jobb megoldásuk).Ha tisztességessen, a saját dolgaival foglalkozva csinálja majd én szurkolok neki.
Akkor mostmár értem miért van egy dzsinn az fha logójában :D
Fogalmazzátok már a levelet maripán? :) Elég szánalmas...
süti beállítások módosítása