HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Gödörben a Dunaújváros

2008.09.19. 22:53 D. Gromov

A Dab.Doclernek négy mérkőzés után is csak egy pontja van, ezúttal az Újpesttől kapott ki hazai jégen a többszörös magyar bajnok. A Ferencváros alatt viszont szalad a szekér, az eredményből úgy tűnik, simán intézték el a gyergyószentmiklósi Progymet.

Dmitrij Szafonov ezúttal nem ütött gólt, Vjacseszlav Kovsov viszont igen, úgyhogy még mindig úgy tűnik, igen nagy az orosz vendégmunkások szerepe a zöld-fehérek sikereiben - most 5-3-mal zártak -, azaz abban, hogy az NZ-Starssal párban övék a két legjobban álló magyar Mol Liga-csapat egyike. Ez most konkrétan az ötödik helyet jelenti, hiszen az első három pozíciót romániai csapatok sajátították ki.

Az első HC Csíkszereda a Miskolcot intézte el 10-3-ra, a második SC Csíkszereda pedig idegenben verte 5-0-ra az Alba Volán farmcsapatát, a fehérvári fiatalok immár 129 perce nem ütöttek gólt. A harmadik hely a Steaua Bucurestié, amely idegenben még csak büntetőkkel tudott győzni az NZ-Stars ellen, a román fővárosban viszont 6-3 lett a vége, noha a káposztásmegyeriek 1-0-ra még vezettek.

Az NZ-Stars csapatában bemutatkozott a második cseh légiós, a 21 éves Tomas Hertl is. Sikeresebb volt a Miskolc 20 éves finn bekkjének, Janne Mikael Kivinennek a debütálása, aki két gólt szerzett.

A szezon eddigi meglepetése a Dab.Docler gyengélkedése. A nyitányon még összejött egy pont az NZ-Stars otthonában, de azóta semmi, az Újpest elleni 2-5 a legkevésbé sem tűnik biztatónak a jövőre nézve. Ebben a pillanatban a dunaújvárosiak a 9. helyen állnak, csak a ponttalan miskolciakat előzik meg. A táblázatért kattintsanak ide.

35 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tegyük azért hozzá az orosz remekléshez, hogy ha lehet hinni a statisztikáknak, Kiss Gábor 4 gólpasszt adott a Fradiban
Szegény Dab,remélem elkapják majd a fonalat!
Fradi elött le a kalappal,végre megmozdul valami ott!
A Fradi erdményei szépek, pláne űgy, hogy a bajnokság előtt öszzesen 2 edzőmérközést tudtak játszani. Gratula a csapatnak.
Sajna nem a Fradi javult, a többi magyar csapat gyengült
Igen, de a Fradi eddig a Steauát és a Progym-t kalapálta el, nem a meggyengült magyar csapatokat.
Az Újpestet sokan nem veszik komolyan, többek között a blog írói sem, sebaj, majd annál nagyobb lesz a meglepetés.
A moderátor nem aludt, elnézést kérek azoktól, akik reagáltak volt olvasónk két kommentjére, muszáj volt ezeket a reakciókat is kivennem, értelmetlen lett volna, ha maradnak.
Ezt nem tudom megállni szo nélkül,én is Gyergyoi származásu vagyok,de amit itt PETICSEK lemüvelt hát az nemcsak neki szégyen hanem mindannyiunknak Gyergyoiaknak, sajnos.
Szerintem örülni kellene hogy közös bajnokságot játszodhatunk Magyarok és Székelyek!!!
Nem tudom te hány éves vagy PETICSEK?!!
Véleményem szerint te még nem értél nehéz idöket(visszaemlékszem arra a korszakra amikor a Fradi Csomafalván játszott és minden 5 méterbe egy szekus fülelt hogy nehogy elénekelje a közönség a magyar himnuszt)én akkor a jégen voltam,te pedig most uszitod a Székelyt a magyar ellen??!!!!
PETICSEK MEGKÉRLEK LEGYÉL SPORTSZERÜ ÉS HA LEHET PROBÁLJ MEG INTELIGENS IS LENNI!!!
Köszönöm elöre is!
Üdv.Laci
Szia Kapuslaci!
Tényleg,ilyen idők voltak ott? Azt a kur..!!!
És a fradi ellen játszottál,milyen csapatba?
Akkor az első benyomások:
Fradi:
Képes lehet meglepetésekre, de feltűnő, hogy harmadról harmadra csökken az elán.
Össze kell kovácsolódni és javítani kell a kondición. Örülök, hogy végre egy csapat az orosz vonalhoz nyúl. Már Fedyashev bizonyította, hogy az orosz második harmadik vonal futottak még játékosai is bőven hozzá tudnak tenni a magyar jégkoronghoz.Örüljünk és legyünk büszkék a csapat eddigi teljesítményére, de egy fontos indikátorra azért felhívnám a szakemberek figyelmét!!!
A bukaresti csapat idegenben több mint kétszeres emberhátrányban kétszer annyit lőtt kapura mint a Fradi!!!
Az talán már most kimondható, hogy nem ők lesznek a sereghajtók azonban ennél messzebbre menő következtetésre még korai lenne gondolni.
NZ Stars:
Túl nagy volt a várakozás a teljes sornyi magyar felnőtt + egyéb korosztályos magyar és román válogatottak hada miatt. Ehhez vannak még amerikai és cseh játékosok.Innentől óriási a felelősség a szakvezetésen. A játékrendszer a megfelelő sorok még alakíthatóak, de a potenciális javulás benne van a csapatban.
UTE:
Ellentmondások és kérdőjelek.
Meg van a szándék a fiatalításra, meg van a szándék a hazai játékosok beépítésére, de a pontokat többnyire a szlovákok termelik.
Agresszivabb támadójátékot, letámadást és több kapuralövést láttam az előző idény második felében tőlük.Egy éve is nehéz volt az indulás, de a végére főleg a nagy VOLÁN elleni elődöntőre egy igazán szinvonalas csapat alakult.
Miskolc:
Ha a finnek nem lennének???
Elment a mágus és újra a 4 évvel ezelőtti pofozógép szerep jut a csapatnak.
Ez az ára annak amikor sértődés keletkezik az igazság kimondása miatt.Nem én vagyok csúnya csak a tűkör torzit. Talán 2-3 év mulva beérnek a rendkívül fiatal srácok.
DAC:
Úgy tűnik, hogy kipukkant a lufi.
Eddig tartott a Kercsó Árpád féle munka gyümölcse amiből eddig sokan sokat profitáltak, de keveset tudtak hozzátenni.Ez csak a jéghegy csúcsa, mert a képet az ifi kivételével várhatóan a korosztályos bajnokságokon belüli futottak még szerep is árnyalni fogja.Elment a multévi gól és pontgyártói kapacitás 2/3 és kis túlzással megmaradt a multévi OB II döntőjét kínkeservesen megnyerő csapat.Bízom benne, hogy elkerülnek a táblázat aljáról, de a vezetés által az idényre hangoztatott célok egyenlőre túl nagy kihívásnak tűnnek.
Kis VOLÁN:
A gólok még hiányoznak, de a jegyzőkönyv szerinti kapuralövési statisztika az SC ellen már sokkal bíztatóbb, mint a HC ellen volt. Hol van a külföldi szakvezető??? Fokozatosan belejönnek majd és megerősödnek a srácok, de az ő esetükben a részvétel a fontos.

Még egy megjegyzés a korábbi vitákhoz:
Sok anyaországi olvasó azzal érvel a romániai csapatokkal szemben, hogy míg ők külföldi játékosokat vásárolgatnak addig a magyarországi csapatok a fiataloknak adnak teret.
A kanadai táblázat azt mutatja, hogy a székely és román játékosok nem kevés ponttal veszik ki részüket a csapataik sikeréből.
A magyarországi csapatok esetében azonban az idegenlégiósok nem kis mértékben járulnak hozzá
hogy a leszakadás ne legyen már a megalázóbbnál is megalázóbb.
Ráfoghatjuk,hogy a Fradit csak az oroszok viszik,de ez hazugság lenne.Kiss Gábor,Jánosi Csabi és Hoffmann Attila minden meccsen pontot szereznek és némelyikük megérdemelné azt,hogy válogatott mezt húzhason fel újból.Ezeknek a srácoknak van a legnagyobb szívük az egész magyar-székely mezőnyben már évről-évre és ezzel nem szállhat senki se vitába.Az anyagi körülmények meg az infrastruktúra kérdésessége már hosszú évek óta kínozza ezt a csapatot ,amely mindig kitart és küzd. És ez egyetlen magyar csapatról sem mondható el.(gondolok itt a stars-ra... mert néha kritikán aluli ,amit a válogatott soruk csinál)
Hokikori:
Igen harmadról harmadra fogy néha az elán,vannak hullámvölgyek, de mit vársz egy olyan csapattól ,amelynek 2 felkészülési meccse volt? Az első harmadokba parádésan tudnak játszani,sőt még a másodikban is ,de ilyenkor előjönnek a fölösleges hibák,kiállítások, és amikor a meleg helyzet fokozódik akkor már a szívük viszi előre ezeket a srácokat, és ha már a 3. harmadra elfogy az erejük akkoris még hajtanak és mindent megtesznek a sikerért.
Egyébként ha ezt a harmadról-harmadra való gyengülési elméletet vesszük figyelembe Hokikori, tegnap a progym ellen 40 perc után 3-1-re mentek, a gyergyóiak 3 perc alatt kiegyenlítettek (3-3),mert még a második harmad elején egy buta szabálytalanságot követett el a Fradi.De képesek voltak megint felpörögni és megszerezni újból a vezetést és tartani azt.
Szerintem sok magyar csapat példát vehetne a Ferencváros alázatos hozzállásáról a jégkorong iránt.
Jah, solarys télleg... A Fradit a Stars verte, Stars-ot meg a Steaua, úgyhogy egyezünk ki egy döntetlenben:) Remélem a 7végén magyar csapatok ellen játszik a Fradi és mégiscsak nekem lesz igazam:)
Kedves Fradi-Mate!
Sok igazságot írtál le amivel nehéz lenne vitatkozni.Engedd meg azonban, hogy a gólok száma mellett egy másik mutatót is elővegyek a tegnapi mérkőzés statisztikájából, mégpedig a Fradi kapuralövéseinek a harmadonkénti alakulását.
15/I 12/II 8/III.Érdemes tükröt tartani annak akit szépnek akarunk látni;)
Valószínüleg rosszul ment át az üzenetem, mert én a Fradi helytállását elismerem és a magyar játékosainak a szerepét sem kívántam leértékelni.
Ezen a blogon én voltam az aki hónapokkal ezelőtt kétszer is felhívtam az olvasók figyelmét arra, hogy a bajnokság alapszakaszának a kanadai táblázatán az első 10-ben csak két egykori ferencvárosi játékos képviselte a hazai színeket,a többiek légiósok voltak. Sajnálom, hogy a válogatottban a vb-n nem kaptak szerepet, mert a válogatott felkészülési mérkőzései során sem maradtak pont nélkül.
Bubo99, Ha két percet rászánsz a gúglira, akkor nem teszed fel ezt a kérdést. A kereső szavakhoz segítségül, Kercsó Árpád, sok sikert az informálódáshoz.
Kedves Hokikori.
Értem ,hogy mit szerettél volna mondani, és az üzenetem nem csak Neked szólt csak ezt szerettem volna tisztázni. Remélem az idő előrehaladtával már meglesz a harmadonkénti 15 kapuralövés :)
Szia Bubo99!
Hát igen sajnos akkor nagyon nehéz idök voltak,de ez aproság volt a többihez képest.
A Gyergyocsomafalvi csapatban játszottam,Kercso Árpi volt az edzöm. Emlékszem minimum 4000 ezer nézö jött ki a meccsre,nekünk akkor a Fradival játszani nagy dolog volt!!!
Aztán volt visszavágás is Budapesten,ez 1977-78-ba volt.
Otthon a Fradit megvertük egyszer 6-4-re,a második meccsen kikaptunk 5-4-re,igaz akkor Erdélybe a jégkorong a fénykorát érte,a Román válogatott aminek akkor is több mint fele magyar volt bejutott az A csoportba,és ne feledjük akkor az A csoport 8 csapatbol állt.
Hát ennyi nagyjábol,üdvözöllek téged hokiszeretö barátom!!
Sziasztok ! Gratulálok ! A Fradi tényleg jónak tűnik . Én a kisVolánt láttam tegnap . Ők is jól játszottak ! Az 5 gólos külömbség reális de gólokat érdemeltek volna a fehérváriak is . Holnap megnézem a két csapatot egymás ellen ! Remélem Kóger mesteredző kitart végre a tegnapi csapata mellet és megszületik végre a GÓL is . Sok Sikert Kívánok midkét csapatnak .
"Egy az ISTEN egy a NEMZET" Hajrá "MAGYAR"....
Egy régi igazság a kapuraütési sztatisztikáról: Nem mennyiséget, hanem minőséget kell ütni!!!
Jók az oroszok a Fradiban, de ha nincs (az a régen elcsépelt, de igaz) Fradi Szív, akkor tegnap 3-3-nál a 3. harmadban, jó állóképesség hijján más csapat alígha nyert volna!
Igazából senkisem vetné a játékosok szemére, ha a sokadig bizonytalan, jég és pénz nélküli felkészülés és szezon után sorra kikapnának...azonban akik most itt vannak, tényleg csak a CLUB miatt maradtak. (mellesleg az újpest szlovákjai hasonló eredményt unalmas, fancsali képpel hozzák...)
Csak csendben jegyzem meg, hogy ha a Fradi elöl végezne, akkor talán Cortina is szentelne egy kevés figyelmet a játékosainknak...
hokikori!

azért órát ne állítsál a kapuralövési statisztikákra, legalábbis, ami Fradi meccsket illeti...
Kedves Veldhuis!
Ilyen hatékonyság a Szöszi részéről, kopogtatót érhetne Cortina mesternél. Nincs mit szépíteni.
Sok-sok dolga volt. Nem szeretném bántani a játékosokat, nincs miért, de a hátország, szenzációs.
Kapuslaci!
Köszönöm az infót,majd még kérdezek ezt-azt! Addigis hajrá volán!!
Hajrá hoki!!
Abban egyetértünk, hogy Szöszke egészen ihletett formában véd...
Kapuslaci!én is szeretnèk tobbet tudni rolad.mesèlj nekunk,lègyszi!Ha 78 ban jàtszodtàl akkor nem vagy mai gyerek,foleg ha Gyergyoban.és ausztriàban is nyomod?hol?
Igen-igen,mesélj!!
kutyafej73!Sajnos ez a valosàg!jo lenne àlmodni valamirol ami meg is valosul,de lehet hogy az tesz kemènnyè minket hogy mindenèrt kètszeresen,sot tobszorosen kell hogy megdolgozzunk!
hokikori!Hokiztál valamikor?Nagyon jó az elemzésed a csapatokról!
Kedves rangers64!Bár űzhettem volna ezt a remek sportot, de nem voltak meg a körülmények.
Sok más sportot űztem, de a hoki már több évtizede a kedvencem azon belül is az orosz vonal, na és persze a Magyar Bajnokság.
Az elemzés már inkább szakmai ártalom:)
A meccseket röntgen szemmel nézem, de nem azért, hogy "fikázzak" csak a fejlődési lehetőségeket szeretném megvilágítani.Tükröt próbálok tartani.
Oldspiler lelkes pasi vagy de néha brutál zöldségeket írsz,azért mert a Szőke jól védett a válogatottba kopogtat??:)Viccelsz,szórakozol??
A kopogtatás , felhívás , figyelem felkeltés. Ha ez zöldség, vállalom.
1971-kettőben üvöltöttük; KŰ Lajost a Válogatottba. Zöldség volt, elismerem. Néhány év múltán BEK döntőben próbálkozott.
Szőke tartást ad egy amatőr csapatnak. Nem amatőr színvonalon. Ennyi.
...és manapság Fehérvár utcáin sétálgat az unokájával :D
Szerencsére 3 nagyon jó kapus áll a válogatott rendelkezésére.Ők teljesen más szinten teljesítenek.De ettől még el lehet ismerni Szőke teljesítményét,de be kell látni most nincs hely számára a válogatottban.
Szia Bubi99,szia Milano69!
Ezt a gyönyörü szép sportot már lassan 35 éve hogy üzöm szeretettel,igaz volt némi kihagyásom is,de ujrakezdtem.
Csomafalván Kercso Árpi kemény keze alatt kezdödött az egész,nagyon megtudta szerettetni velünk ezt a sportot,sok köszönettel tartozunk neki mi az ö neveltjei.
Attol eltekintve hogy idönként csttant egy két pofon (amit persze megis érdemeltünk)nem haragudtunk rá mert nemcsak élvonalbeli sportolot nevelt belölünk hanem embert is.
Mint irtam játszottunk a Fradival,aztán a Dunaujváros is ellátogatott hozzánk.
Emlékszem amikor a Fradihoz látogattunk Pestre,ez az ut nekünk felért egy nyugati uttal.
Aztán elértük többen a válogatottságot,országos junior bajnokok lettünk (ez már a Kerrcso Csaba kezében,igaz a csapat nagy része az Árpi tanitványai voltak)játszottunk 17 évesen többen is A divizioban (igy hivták akkor a román elsö ligát)
1990-ben telepedtem ki Ausztriába családommal.
Szépen lassan ujra nekifogtam itt is hokizni,sikerült is egészen 3-ad ligáig eljutni,kb. 6-t évet.
Most a Bécsi ligában játszom.
Amikor Balog Bea kint kézilabdázott a Hypoba,ezalatt az idö alatt sikerült Csata Csabit is beszervezni,két szezont együtt játszottunk Tullnba.
Hát ennyi nagyjábol,remélem valamejik meccsen sikerül hogy találkozzunk,biztos hogy valamejik Volán meccsre elmegyek Fehérvárra.
Kivánok nektek minden jot!
Hajrá Magyar és Székely jégkorong!!!
Üdv.Laci
süti beállítások módosítása