HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ancsin László: Jókor jött a tapasztalat

2008.08.26. 10:26 F. Kapus

Citromdíjas mérkőzés volt, nincs mit szépíteni, mondta a jégkorongblognak az U18-as válogatott lengyelek elleni kudarcáról Ancsin László. A szövetségi kapitányt arra kértük, értékelje a Négy Nemzet Tornáján látottakat. Emlékeztetőül: Magyarország második lett, a cseheket és a szlovákokat legyőztük, a lengyelek elleni zárómeccs eredménye azonban azt mutatja, vannak teendők a következő időszakban.

Elégedett?

Ha valaki csütörtök este megígéri, a második helyen végzünk úgy, hogy a szlovákokat és a cseheket is legyőzzük, a nyakába borulok. Kétségtelen, a lengyelek fizikailag erősebbek voltak a három másik csapatnál. Sajnos utoljára játszottunk velük, amikor már fáradtak voltunk. Citromdíjas mérkőzés volt a harmadik, nincs mit szépíteni.

Beszéljünk a pozitívumokról.

Alapjában véve nagyon örülök, hogy kevesebb egyénieskedést láttam, csapatot próbáltak alkotni a srácok. Hozzá kell tenni, a legtöbb klubban még alapozó munka folyik, a formaidőzítés kezdeti stádiumában voltak a játékosok.

Reálisan hány gól különbség van a lengyel és a magyar csapat között? Ez azért fontros kérdés, mert a divízió 1-es ifjúsági világbajnokságon egy csoportban leszünk, és papíron legfeljebb az ukránok ígérkeznek könnyebb ellenfélnek.

Kettő, vagy legfeljebb három gól van közöttünk. 4-6, 2-5 körüli eredményt kellett volna elérnünk mostani formánk szerint.

Ledolgozható a hátrány áprilisig?

Ez nagy részben a klubokban folyó munkától függ. Azt láttuk, hogy elsősorban fizikálisan vagyunk lemaradva. Ha szigorú vagyok, nagyjából 5-6 játékosunk felelt meg a követelményeknek ezen a téren. Amíg erővel elnyomnak minket, nem fogunk tudni játszani. De van sanszunk, mert ügyes hokisaink vannak, akik hozzáállása nagyon jó.

Miért kaptunk sok gólt és még több kiállítást?

A lengyelektől kapott tízes rengeteg, nincs rá magyarázat, nem keresek kifogást. Azt viszont látni kell, hogy a gólok fele nem hokigól volt. Két korcsolyánkról bepattanó korong, egy bevánszorgó lövés és még számtalan peches szituáció miatt kaptuk a találatok több mint felét. Semmi nem sikerült, az ág is húzott minket. A körülmények miatt a csapatból néhányan elvesztették a fejüket, nem tudtak higgadtan viselkedni.

Az egész tornán sok volt a fölösleges kiállítás.

Hiába hívtuk fel a figyelmet a torna előtt erre, nem lehet mindent néhány nap alatt megtanítani. Nem szeretnék élesen kritizálni, de fontos, hogy az egyesületekben minél korábban elkezdjék nevelni a fiatalokat. Nem elég jégkorongozni, meg kéne tanítani őket arra is, hogy milyen súlya van egy fölösleges kiállításnak a mérkőzéseken. Persze a legtöbbször fáradtság miatt történtek a szabálytalanságok, és mindig a küzdeni akarásból származtak. Jókor jött a tapasztalat, tanulnunk kell belőle.

Hogyan alakul a továbbiakban az ifiválogatott programja?

Decemberig a juniorválogatott kerül előtérbe, ők az év végén küzdenek a vb-n. Az is igaz, sok ifi szerepel a 20 éven aluliak között. Véleményem szerint 5-8 fő közé tehető azoknak az ifjúsági korú játrékosoknak a száma, akik a junior vb-keretben is helyet kapnak. A Héraklész-válogatott versenyen kívül részt vesz az OB 1-ben, itt is jó néhányan szerepet kaphatnak. A teljes ificsapattal januárban, a junior vb után folytatjuk a felkészülést.

Miután az UTE utánpótlásából távozott, idén hol vállal munkát?

A Bp. Starstól kaptam állásajánlatot. Robert Spisak mellett én leszek a felnőttek másodedzője

(a fotót Murai Róbert készítette)

18 komment

Címkék: magyarország ifjúsági válogatott ancsin lászló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem a feljutas a cel?
Feljutás??? Az még nagggyon messze van, hogy az utánpótlás csapatok is a A csoportért küzdjenek. A cél a benntmaradás a div 1.-ben
akkor meg sem olyan jo az utanpotlas mint ahogy mindig szo van rola? Mindenkiröl ugy beszèlunk mind hogya felvennek a verseny az orosz,sved,cseh,kanadai jatekosokkal
"fizikálisan vagyunk lemaradva" ?????!!!!!!
A Csehek és a Szlovákok is 2 évvel fiatalabbak voltak !!!
F.Kapus!
Lesznek újabb UTE-s edzőmeccsek! Felkerültek az UTE honlapra.
A 91 és 92-ben született valamint a még fiatalabb srácok rendkívül ügyesek.
Nem hiszem azonban, hogy rögtön az orosz,svéd,cseh,kanadai játékosokkal kell őket összehasonlítani.Emlékeztetni szeretnék mindenkit arra, hogy az említett ország fiai 11 hónapig vannak jégen. A mieink szerencsésebb esetben egy 3 havi kihagyás után 2-3 hete most kezdték el a jeges edzéseket.Aki a hétvégén kint volt a mérkőzéseken láthatta, hogy képesek akár képzettebb játékosok
(pl csehek) ellen is bravurra, de ott még nem tartunk, hogy ennyi edzés után egy sorozatterhelés végén a két legrutinosíbb védőnk kidőlése után legyőzzünk egy jól képzett, mentálisan és fizikálisan toppon lévő csapatot.Egyetértek a szövetségi kapitánnyal szerintem is maximum 2-3 gól van a két csapat között.Áprilisig még formába jönnek a srácok, felépülnek a sérültek, beépülnek azok akik képesek lesznek a fejlődésre és azok akik most nem jutottak szóhoz, de bizonyítani fogják év közben hogy ott a helyük.Csak emlékeztetőnek a formaidőzítéshez:
Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt két meccsen 15 gólt kapott és egyet ütött a franciáknak az U-20 csapatunk, majd amikor kellett jó pár hónappal később a vb-n két góllal megvertük őket.
Így lesz ez áprilisban a lengyelekkel is.
Fognak még ők nagyot csodálkozni.
Februártól a fiatalok a bajnokság elődöntőjébe be nem jutó felnőtt csapatokkal fognak sorozatmérkőzéseket játszani !!!
Persze, hogy nem cél a feljutás, de ezek a srácok szerencsés esetben még a dobogóra is állhatnak, ha nem a mostani vb-n, (én ezen se lepodnék meg) de a rákövetkezőn már biztosan.Na ezután már jöhet a feljutás és a közelítés az említett országokhoz.
Aki ezt lassúnak találja és úgy gondolja, hogy idézem "akkor meg sem olyan jo az utanpotlas mint ahogy mindig szo van rola" az kérdezze meg a vizilabdásokat, hogy hány ország tudott az utóbbi 10-15 évben a semmiből nemzetközileg jegyzett férfi vizilabdacsapatot kovácsolni?Talán csak a románok, de ők is legalább 5-6 góllal kikapnak a TOP 6-ba tartozó csapatoktól.Pedig a vizilabda -minden tiszteletem a dream team(é) - egy cseppet szerényebb infrastruktúrát és ráfordítást igényel, mint a mi sportágunk.
10-2 a lengyelektol,az olyan 10 év lemeradás,nem feljutás az A-ba.Ezek ugy jutnak fel az A-ba,mint én a holdra! Mi lessz Svajcban? Nem roszbol,de kiesés szerencse esetén nehéz benmaradás,amiben nem nagyon bízom.Es ha magyarország kiesik akkor k...a nehéz lessz visszajutni! Megint évtizedek jonnek az A csoportig?
Peter Stastny!
Köszi a "pozitív" hozzáállást!
Peter Stazy!
Kiegészülve az u-18 2-3 góllal veri a Polákokat!
Stastný nak igaza van,a hoki az nem olyan mint a ma vetek holnap márt aratok. Evek kemény évek generáciok,tapasztalatok. Utánna johet az A csoport.Tok mindegy hogya lengyelek oregebbek vagy fiatalabbak voltak,erosebek ez nem érdekel senkit,mert a 10-2-to a lényeg.Például a szlovák U 20 most fog a Svéd válogatottal játszani.Ha nyernek ha kikapnak senkit nem fogja érdekelni hogy a volt világbajnok svédek voltak,hanem az eredmény,utánna meg az elemzés hol kell javítani stb. A slovákoknak,cseheknek ,oroszoknak,kanadaiaknak is nehéz,nem csak a magyaroknak! Turelem !!!Ez nem vizilabda,hanem hoki!!!
azt mindenki vegye figyelembe, hogy az 'U' A-csoport 4 csapattal kevesebbel gurul, mint felnőttben.
Tehát az 'U' Div-1-ben egy 3. hely, a felnőttben Div győzelmet érne.
Peter!Nem-Ezek-!Ha személyekről beszélünk,akkor úgy mondjuk:Ők!Megalázó,ha valaki gyerekekről ilyen stílusban írogat.Fogd vissza magad!Ha nem szívügyed a dolog,akkor miért osztod a közhely baromságaidat!Szerintem az oldal látogatóinak 90%-a teljesen tisztában van a realitásokkal és lehetőségekkel!Hajrá HUN-U18!
Peter, Zdeno,

azt hiszem, mi mindig nagy tisztelettel írtunk és írunk a szlovák jégkorongról, becsüljük és szeretjük is, hadd mutassak csak egy példát:

jegkorong.blog.hu/2008/04/07/vilagszinvonal_kelet_europaban

Arra szeretnénk megkérni benneteket, ti is viselkedjetek korrekt módon, nem lekezelően, ha a magyar jégkorongról van szó. Ha ennyit nehéz megtennetek, akkor nem sok keresnivalótok van közöttünk. Remélem, nem nehéz akceptálni a kérésünket. Köszönettel,

a szerkesztők
D.Gromov! Ha azt írtad volna,hogy a Szlovákok az utolso Kanadai vb-én idioták voltak,akkor egyet értek veled,mert igaz,és szolás szabadcseg van jogod van ra mégha csunya is ha igaz. Vagy itt csak magyar hoki onimádok vanna!Csak jot semmi rosszat?Kellet volna hallanotok Ivan Hlinkát a volt edzot!Méghogy lekezeloén. Vagy az jobb ha azt írom Svajcban vilígbajnokok lesztek,és a szlovákokat 10-0 arányba veritek!Mert ez egy pozitívan gondolkodásu hoki oldal,és semmi negatív nem lehet rajta!Tehát a magyar válogatott super jo formában van,nem is kell edzeni,elég ha azt kiabálom hajrá magyarok!Hihetetlen!!!Tudod a magyar foci is egy nagy kalap szart ér mint a szlovák,de beletorodtunk,nem almodozuk arrol hogy szlovákia foci világbajnok lessz! Mi a valoságban élunk!
Mi szeretünk nagyot gondolni, szépeket álmodni és majd felkelünk ha ahhoz lesz kedvünk, de ne tessék már minket állandóan felrázni, mert már ettől mindannyian fáradtak vagyunk, szeretnénk kipihenni magunkat és egyébként is szeretünk zavartalanul aludni, vagy ha úgy tetszik álmodozni.
Jó éjszakát kedves Stastny, aludj jól és merjél Te is szépeket álmodni.
Nyugodt lehetsz mi nem fogunk felkölteni:)
A legnagyobb kulonbseg a tobbi vezeto nemzethez kepest a regisztralt jatekosok szamaban van. Ezt aztan tetezi az a kedvezotlen tendencia, hogy azt a nehany tehetseget "sztaaarrolni" kezdik 10 eves koruktol, ami abszolute nem segiti az egeszseges fejlodest! Szelesebb bazis a biztos "A" csoport titka. Hajra Magyarok!
Peter,

megpróbálom még világosabban megfogalmazni: neked az a dolgod, hogy a szlovák jégkorongot baszogasd, nekünk meg az, hogy a magyart. Mi azonban nem baszogatjuk most a magyart, mert minden idők - érted, minden idők; 2008 olyan nekünk, mint nektek 2002 - legnagyobb sikerét érte el. Természetesen nélküled is egészen pontosan tisztában vagyunk a hiányosságaival és a lehetőségeivel - valószínűéeg sokkal inkább, mint te, hiszen közelebbről látjuk -, de mivel életünk legnagyobb szurkolói élményén vagyunk túl alig néhány hónappal, nem a hiányosságok kerülnek előtérbe, nem azokat hangsúlyozzuk, hanem örülünk, igen, még mindig. Vajon 2002-ben mennyire baszogatták Szlovákiában a szlovák jégkorongot?

Na, hát ilyen egyszerű. Még egyszer mondom ezt is: örülünk, hogy itt vagy, örülünk, hogy magyarul tudó szlovákok is olvasnak bennünket, több szem többet lát, de kioktatásra semmi szükségünk. Kérlek, olvasd el ezt háromszor, mielőtt válaszolsz.
Kanadában 2 millió gyerek hokizik, (közel 2 millió a kisegítő személyzet: edzők, menedzserek, orvosok, fizikoterapeuták...!) s ebből több, mint 500 ezer Ontarióban: kilenc korosztályban, hét szinten. Az alsóbb szintek a házi és iskolai ligák, bár a középiskolai bajnokságok rendkivül vegyesek, hiszen ott mindenki játszhat, de csak a saját korosztályában. A Selectek fölött állnak az A jelű bajnokságok, melynek legmagasabb szintje a
tripla A: AAA.
(GTHLCanada, AAA Midget, North York Rangers: Farkas Simon, a Ligában egyedül Európából!)
Hasonló minősités létezik Moszkvában (Galló Illés)és Svédországban (Hári János) is, míg a többi hokis országban -
finn (Fekti Bálint), amerikai (Pavuk Attila és Dragomir György), cseh, német és szlovák - saját osztályozást alkalmaznak.
Az NHL - ahol már előfordulnak magyarok: Nagy Laci, Vörös Áron vagy Mészáros - kétharmadát canadai játékosok alkotják.
S örülhetünk, hogy Super Levi, Gröschl vagy Vas Jankó ott volt az ajtóban...
A többiről majd máskor.
süti beállítások módosítása