HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Most pedig tervezzenek kabalafigurát 2.

2008.08.07. 11:06 F. Kapus

Folytatjuk méltatlanul elhanyagolt kabalatervező sorozatunkat. Bemutatjuk az eddig beérkezett tervek közül az érdekesebbeket, részletezzük a folytatás lehetőségeit.

Meg kellett állapítanunk, a kabalázás nem keltett akkora izgalmat a hokirajongók körében, mint a meztervezés, amely alulról jövő civil kezdeményezés hatására spontán versennyé nőtte ki magát. Az az ügy alighanem sportágtörténeti véggel zárult, lelkes szurkolók tervezték meg részben a magyar válogatott mezét, az ötletet a Nike is adoptálta, így kedvenceink abban a mezben koriznak ki Svájcban.

Vissza a kabalafigurához. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy ebben a projektben is benne rejlik a megvalósulás lehetősége. Ha elfogadható, a többség és a döntéshozó felek által is kedvelt alkotás születik, tényleg a válogatott kabalafigurájává válhat a terv. Ez esetben megtörténhet, hogy a novemberi Aréna-beli olimpiai előselejtezőn a nyertes grafika életre kel. Az utóbbi mondatokat azonban ne tekintsék ígéretnek.

Éppen ezért kérjük, olyan terveket készítsenek, amelyeket akár grafikaként, akár bábként el lehet készíteni. Fontos szempont, hogy valaki mozogni, ne adj isten ugrálni is tudjon a terv alapján elkészített ember nagyságú alakban.

Az is lényeges, hogy a kabalafigura olyan legyen, amely nem osztja meg a társadalmat, nem gerjeszt feszültséget, nem botránkoztat meg senkit. Ezzel együtt természetesen legyen figyelemfelkeltő, hatásos, szép, érdekes, újszerű, üde.

Posztunkba beillesztettük az eddig beérkezett pályaművek javát.

Véleményüket és terveiket is várjuk. Utóbbikat akár a kommentek közé linkelve, akár szerzőink nevére kattintva e-mailben is eljuttathatják hozzánk. Határidő nincs.

Verado búsuló juhásza

Dzenisz Pankratov szürke huszárja

Orion66 plasztikus: szarv, tőgy, farok

Szekig gyors szürkemarhája, Dzenisz Pankratov mezébe bújtatva

Pepe szarvakban gondolkodik

Pepe a madarakat is szereti

Ekanai kutyafejet javasol

Dany turulja

23 komment

Címkék: magyarország kabala válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A turul nálam a hajdani zöld sasra hajaz, mégis ő a nyerő!
Sztem a bika túl erőszakos, a turul inkább egy pulykára hasonlít- meg nehogy ezt is el kellen már bontani- szóval az esetleges problémák felemerülése végett legyen a PULI!!! Hatalmas ötlet, nem erőszakos, senkinek se sérti az érzékenységét. És egy nagyon okos állat. Csak ne az a kócosfejű, tisztán látszó szemek kellenek és vigyorgó ábrázát, enyhén kilógó nyelvvel
Dzenisz Pankratov ismét óriásit alkotott. :-)
Dany turulja és Dzenisz Pankratov szürkemarhája nagyon jó!
Dzeniszé visz mindent, nagyon klassz! :D
Gratula mindenkinek, de Dzenisz, megint Zseni volt!:-)
Nekem egyik szürkemarhás se tetszik. :P A többi viszont mind!
(egyszer nekiálltam hokibot toll agancsú "csoda"szarvasnak, csak én nem tudok rajzolni, viszont lemondok minden jogról, ha vki megcsinálja)
("amely alulról jövő civil kezdeményezés hatására" ez úgy megmelengeti a lelkem...:))
Nem akarok senkit megbántani, de szerintem nem feltétlenül kellene a válogatottnak kabalafigura.
De ha más lehetőség nincs akkor Dany turuljára szavazok.
A Dzenisz marhája erőt és kitartást sugall.
Ez kell nekünk majd az A-csoportban is!
nekem fingom sincs hogy kell eszt csinálni de ha valaki lát benne fantáziát én egy komondorra gondoltam amely két lábon áll és kezében hokibot fején egy piros fehér zöld sisak ahonnan kilognak a fülei, kezében hokibot rajta a magyarország felirat.
A legelső Dzenisz Pankratov szürke huszárjának a beállása pont jó volna és talán a cucc is. Amugygrat neki...
És mit szoltok egy Mangalicához??? Vagy racka júhoz vagy esetleg egy cigány hegedüvel na jó csak humornak szántam nehogy valaki komolyan vegye vagy megsértödjön de eddig ami fel van sorolva, ez is mind hungarikum.
Amugy tényleg az első a legjobb csak nehogy minket is (remélem nem baj hogy igy mondom mivel én Székelyföldön élek)Felszarvazzanak....
Minden esetre én ahány kabalát láttam az mind vidám volt vagyis valahogy olyan aranyosak voltak nem voltak ennyire komolyak de lehet hogy én emlékszem vissza rosszul.
Köszönöm a dicséreteket!

Én jó ötletnek tartom a kezdeményezést.Az osztrák válogatottnak is van, (egy fehér sasra/sirályra emlékeztető madár),szinte az összes NHL csapatnak is. Szerencsére ma már egy magyar válogatott jégkorongmérkőzés egyre nagyobb esemény lesz, egy-egy mérkőzés vagy a Pannon-kupa alkalmával minden lehetséges módot meg kell ragadni a sportág népszerűsítésére.

Jó a szürke marha ötlet is, a puli vonal meg nyílt még teljesen(bár kicsit fura egy két lábú puli bábú).De pl.: a győri jégpályán van egy puli, igazi hokikutya, ha eldobtuk neki visszahozta a korongot.:D Szóval ez se rossz ötlet.
Azért a turult rajzoltam, mert azt kevesen vetették fel,és elsőre ez jutott eszembe, mint a nemzetre jellemző állat.

Kíváncsi leszek a második körre!
Kiváncsi lennék hogy Dzenisz Pankratov milyen programot használ a kép szerkesztésekor...:Dmert engem is érdekelne:D
Igen az osztrák sas persze az érthető is hiszen a címerbe is az van A NAGY BIRODALMI SAS. Aszt hiszem hogy még ahabsburg királyi cimeren is az vólt. A turul is jó ötlet és lehet belőle jót csinálni nem tudom emlékesztek e asszem a 94 labdarugo vb kabalaája a franciáknál egy kakas volt ha jól emlékszem.
Sziasztok,

Nekem PEPE baloldalt látható kabalája az übermensch, és nálam most "csak" a második Dzenisz :-))
--
Amúgy szerintem a sportág népszerűsítésének egyik legfontosabb eleme egy meghatározó és figyelem felkeltő kabalafigura. Ez lehet akár agresszív, de éppúgy gyerekesen játékos is. Utóbbi érvem tartom jónak pepe alkotását.

Csá,

Gratula!
Dzenisz Adobe Illustratorban dolgozott
Az a '98-as foci VB volt. Ott egy kakas a kabala. Mint nemzeti jelkép a gall kakas.
A turul az első, bár kicsit aggresszívebb is lehetne, jégkorong ez, nem női 2x100-as káposztatöltés...
A Dzsenisz-féle szürkemarha is nagyon jó, és szerintem a puli sem rossz ötlet szintjén, csakhát mint mondottam ez hoki, amihez erőt sugárzó kabala dukál... szerintem...
A Deniszé a DAB-ra emlékeztet az a turul meg tényleg Fradi sas-os:)
De amúgy a rajzok nagyon jók, Deniszé nagyon ott van, hiába DAB-os:P
Gratula a szürke huszárhoz és a turulhoz. Mind a kettő nagyon profi (persze az őrdőg a tuti).
Tényleg jó lenne ha valamelyik megvalósúlna novemberre.
A hokiütőre támaszkodó búsuló juhász a legötletesebb. :)) Kabalának nyilván nem jó, de egyébként külön díj!
Őszintén szólva a többi nem tetszik. Kivitelezésre Dzsenisz megint nyert, de elcsépeltnek tartom az összes felmerült kabalafigurát. Nem lehetne ezektől elszakadni? Kell, hogy egy állat legyen az alak, amit felöltöztetünk? Nincsen ötletem. Olyan vagyok, mint az az ember, aki főzni nem tud, de megtudja mondani, hogy melyik kaja finom. :)
A turul nagyon jó lett, node,hogy fog szárnyak nélkül repülni?
Dzenisz marhája is marhajó lett. :)
süti beállítások módosítása