HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bemutatjuk a válogatott új mezét

2008.06.28. 10:00 F. Kapus

Többhetes sorozatunk lezárásaként rögzítjük, melyik mezterv tetszett a legjobban olvasóinknak. És ahogy ígértük, bemutatjuk a Nike tervei közül kiválasztott jövő évi vázlatot is. Egy pirosat és egy fehéret, mindkettőt elölről-hátulról.

A szavazás elején élre állt és meggyőző fölénnyel nyert Dzenisz Pankratov. A hokit a népmesei-huszáros világba helyező formabontás nagy sikert aratott a velünk játszó válogatott játékosok körében is. Talán készítője sem gondolta, hogy álma valósággá lesz, és Palkovicsék tényleg ilyen szerelésben feszítenek majd a svájci jegeken. De az biztos, hogy olyan tervvel lepett meg bennünket, amely mély nyomot hagyott mindenkiben. A 801 voks közel egyharmadát megkapta.

Több olvasónk jelezte, szívesen hordana Dzenisz Pankratov-féle szurkolói mezt akár a vb-n is. Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne érdemes gyártatni jó néhány példányt belőle, szóljon, hátha tudunk segíteni valamit.

Ahogy ígértük, mutatjuk azt a tervet is, amelyet a válogatott játékosai a legjobbnak találtak a Nike javaslatai közül. Máris kiderül: Paripa olvasónk félköríves felirata kerül a 2009-es vb magyar mezére. Ezt egészen más kontextusban láthatták a szavazásban a 9. számú grafikán. Mint látszik, Zsootika sem dolgozott hiába, 2. számú koncepciójának ívei legalábbis hasonlóak az alantiakhoz.

 

Paripa és Zsootika jutalma egy eredeti, Nike márkájú mez lesz, amelyet jövő tavasszal kapnak meg, akkor, amikor a válogatott új öltözéke is elkészül.

Emlékeztetőül: a játék sikerén felbuzdulva két új sorozatot indítunk jövő héten. Egyik hasonló lesz ehhez, a másik pedig kevésbé. Várjuk majd ötleteiket.

Az előzmények:

Nem Hungary, hanem Magyarország 7.
Nem Hungary, hanem Magyarország 6.
Nem Hungary, hanem Magyarország 5.
Nem Hungary, hanem Magyarország 4.
Nem Hungary, hanem Magyarország 3.
Nem Hungary, hanem Magyarország 2.
Nem Hungary, hanem Magyarország

94 komment

Címkék: magyarország vb szavazás mez

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na ez jó,legalább jól néz ki!
Nekem tetszik az uj mez.
Lehet belole vasarolni is ugye?
Szerintem nagyon jó ez az új fajta függőleges csík a zoknin.
Tudjátok, hogy miért jó még? Mert gyorsabbnak nézünk ki benne! :)
Jó ez. Azért jóval modernebb a kinézete, mint az M-Sportosnak, amit használtak
Nekem is kifejezetten tetszik az új mez, jól fogunk benne kinézni. De végül nem ezen fog múlni, hogy bentmaradunk-e vagy sem.
Az, hogy a lábszárvédő hosszanti csíkozású, kifejezetten látványos megoldás. Ettől tényleg gyorsabbnak tűnik egy csapat.
Valaki esetleg nem tudná NHL 2008-ban megcsinálni ezt és feltenni ide? Csak a 3d miatt...
orion: készül.
Meg kell mondjam meg vagyok lepve, hogy ennyire elüt a Nike szabványtól. Különben tetszik, a félköríves feliratot kivéve. Meg hát majd úgyis bemutatjátok a maga valójában is, akkor talán még jobban tetszik majd.
Az érdekelne még, hogy miért 2010 van a kép címébe írva? :)
M-Sport gyárt mezeket, meg én még Vlado Matejovnak tudom, hogy van kapcsolata (lásd pl Dab mezek, székely-magyar mezek).
Tetszik mindegyik, a váltómez különösen jó lett szerintem. Mintha páncél lenne:)
A félköríves felirat kimondottan jól fog kinézni a sörhasú hokisokon :D
Ez az! Nagyon tetszik!
Tanítsátok meg a világnak ennek az országnak a rendes nevét! Végre elejét vette valaki a hungry-zásnak.
Hajrá!!!
Pont az a bajom ezzel a mezzel, ami miatt dzseniszé tetszett. Ha ez a mezen kicseréljük a színeket, bármely válogatotté lehetne. Nem rossz, de egyáltalán nem egyedi.

Melyik sörhasúra gondoltál? Mert ha nem a szurkolók egyikére, akkor ez nem tréfás megjegyzés. Szerintem.
Jó ez a félkörív, olyan vidám. :)
Ez a Player biztos valami honosított gyerek.
Muki: Tóni tényleg gonosz, de nem ilyen értelemben. :P
Hát ennek nagyon örülök, nem is hittem a szememnek, köszönöm jégkorong blog, hogy közzétehettem elképzelésemet :)

"A magyar jégkorongválogatott lesz az első, amely Magyarország feliratú mezben lép pályára. "

Bocsánat a rossz májúságért, de még szerencse :Dp Vicces lenne a kanadaikakat Magyarország felirattal látni a jegen :Dp
Mi a külömbség a fehér meg a piros között viselés szempontjából ? Most arra gondolok, hogy mikor hordják az egyiket és mikor a másikat ?
"Tanítsátok meg a világnak ennek az országnak a rendes nevét! Végre elejét vette valaki a hungry-zásnak.
Hajrá!!!"

Ennek az országnak mindig Hungária volt a neve, legalábbis megcsonkításáig. Ezt nagyon jól tudják a külföldiek. Szerintem záros határidőn belül vissza is fogják állítani a helyes nevét. Tehát nem jó ötlet...
Ria, ria, Hungária!
Csalódás :( megint győzött a középszerűség a kreativitás felett :(( Legalább azt csinálták vona meg, amikor a nagyított címer "háttérképnek" ott van a mezen. De ki tudja, ha még piszkáljuk nikét, lesz változása 2011-es VBre. Mert bentmaradunk és megérdemeljük.
Helló,
Most akkor mi van? Melyiket fogja viselni a válogatott? A népieset? Nem értem...
Piros az "otthoni" mez, a fehér meg a "vendég" vagy "váltó" mez. Alapesetben pirosban játszunk, kivéve, ha nem mi vagyunk a pályaválasztók és az ellenfélnek sötét meze van.
Én annak is nagyon örülnék ha bent maradnánk az A csopiban :)
Firebird69 én nem értelek, mikor hívtuk mi az országunkat Hungáriának?
Köszi !!! Nekem a fehér tetszik, vennék is ,ha majd lehet kapni.
Ha lehet szavazni akkor én inkább a Hungary-ra voksolnék. Ha az ország nemzetközi érdekeit nézzük, akkor jobban megéri, aki meg nagyon nemzeti érzelmű az a Hungary feliratot ugyanúgy tudja tisztelni mint a Magyarország-ot.

Egyébként az első képen az a népviselet-design nagyon jól néz ki.
Firebird69 én nem értelek, mikor hívtuk mi az országunkat Hungáriának? "

Mi, az ország lakosai akik eredendően hungárok voltunk, mindig Hungáriának mondtuk és dokumentáltuk (írtuk) országunk nevét.
A 19. században Anonymus nyomán jött divatba, hogy a nemesek magyarnak kezdték nevezni magukat, és akkoriban találták ki, hogy a hungár királyok Árpádtól származnak, tehát Árpádháziak. De ez egy fatális tévedés. Ezért fogjuk helyreállítani országnevünket Hungáriára.
gday 2008.06.28. 22:29:55
"A magyar jégkorongválogatott lesz az első, amely Magyarország feliratú mezben lép pályára.
Bocsánat a rossz májúságért, de még szerencse :Dp Vicces lenne a kanadaikakat Magyarország felirattal látni a jegen :D "

**

Gondolom úgy értették, hogy a foci válogatott, úszók stb melegítőjük hátán Hungary szerepel, és a hokisok az elsők közülök, akik Mo felirattal szerepelnek. Nem más országokra céloztak.
Gondolom úgy értették, hogy a foci válogatott, úszók stb melegítőjük hátán Hungary szerepel, és a hokisok az elsők közülök, akik Mo felirattal szerepelnek. Nem más országokra céloztak. "

A HUNGÁRIA feliratot is simán megértenék az angolok, spanyolok, németek, japánok, kínaiak,stb..)
Paripa, mertem remélni, hogy a kis szúrkálódást inkább poénnak fogjátok fel és nem valami véresen komoly dolognak :Pp

Amúgy a témához?! Egymás alatt nem férne el a Hungary és a Magyarország felirat is?!
aki egy kicsit is követte ezt a blogot az tudja, hogy milyen össznépi mozgalom indult hokis körökben a "Magyarország" feliratért (ahogy az oroszokon Rosszija van ráadásul cirill betűkkel pl.)úgyhogy a hungaryzást hagyjátok már a pi...ba! nagyon sokaknak szereztek örömet a saját nyelvű felirattal... ja azt a sumér-magyar-japán-türk rokonságú életveszélyesen alul vagy félművelt barmot meg küldjétek diliházba!!! (ha már ennyire szittya mi a fa..nak választ magának angolul tűzmadár nevet??? ha még nem jöttél volna rá rólad beszélek te barom - FIREBIRD)
Ez vicc.
Uborkaszezon van... De ennyira?
Ez kinek az agyában született meg, hogy a válogatott mez kinézete milyen legyen és azt fórumra rátegye. Én tudok néhány frizurát is ajánlani, de annak, aki sikeres edző tud lenni.
Csak annak én vágom a haját:)Sőt, a bírók sípján rózsaszál lesz.
Nem vagyok fodrász, de ezt tegnap sem értettük János...

Rosszul adtam elő.
Nem akartam senkit megbántani, de szerintem ügyelni kellene arra, hogy ilyen buta beírók, mint én, ne legyenek, bár a blogg jó, csak én vagyok olyan rosszul öltözve.
Pl. Holnap felteszem az szudáni válogatott sisak elképzelésemet, mert feljutottak a Holdra, és győzni akarnak.
csodas ez a nepiesch verzio.

ugy fognak kinezni benne, mint valami Bach-huszarok.
Már csak a himnuszunkkal kellene kezdeni valamit, hogy ne essen mély depresszióba, aki meghallja...
Magyarország neve magyarul sohasem volt "Hungária", sőt más nyelven sem. Latinul hívják az országot Hungaria -nak. Az sem magyarul van és egy világnyelvi megnevezést "Hungary" nem sok értelme van egy holt nyelvre lecserélni.

Amúgy eddig sem értettem, hogy miért is kellene nekünk a saját anyanyelvünk helyett az angolt használni és úgy megnevezni magunkat. Ilyet más népek nem tesznek, mondjuk nekik több is az önbecsülésük. Ezért örvendetes, hogy valakinek eszébe jutott, hogy magyarok vagyunk nem "hungárok" :-)

UI.: Azért írták "mindig is" Hungaria -nak az ország nevét, mert latinul írtak, nem magyarul.
orion:ugye tudod, hogy létezik nhl2008-ra egy ebel addon (100mb). mondjuk nekem a svéd és szlovák liga miatt már nem lenne jó, mert bekavarna az ice textura miatt. de nem offolok tovább.
zsilett, tedd fel az elképzelésedet a szudáni válogatottról. lehet, hogy valakinek megtetszik és mehetsz szudánba. neked is ugyanannyi jogod van megmutatni a többieknek bármiféle elképzelésedet, mint xy-nak. meglátjuk az eredményét akkor a fáradozásaidnak.
Gratula Tomcsinak és Akitlosznak a hozzászólásért!
Én már csak azt vártam, hogy elkezdi a régi nagy Magyarország kérdést feszegetni, de akkor én is elküldtem volna a fa..ba...
Magyarország neve magyarul sohasem volt "Hungária", sőt más nyelven sem. Latinul hívják az országot Hungaria -nak. Az sem magyarul van és egy világnyelvi megnevezést "Hungary" nem sok értelme van egy holt nyelvre lecserélni."

Ez egy egyszeri állítás. Ha sokszor elismételed akkor is. A 9. század körüli latin is holt nyelv volt, nép nem beszélte. Azok a tudósok, akik kitalálták, használták a nyelvet nem véletlenül nevezték el az országot az itt élő népről "Hungarii"-nak. A "magyar" szóból sohasem keletkezhet Hungari, még szláv segítséggel sem.
Üdv a Hungária körútról,
Ria, ria, Hungária
Firebird!

Off a téma, de, ha már ennyire erőltetitek.
Onogur, avagy tíz törzs szövetsége. De vágod gondolom. Ebből ered a Hongrie, Ungarn, Hungary, Hungária, stb, bővebben itt.
hu.wikipedia.org/wiki/Onogurok

a huszár mez meg nagyon ott van, jól néz ki, kreatív, vicces, a fanyalgók meg tervezzenek újat, ha belionkelték az általuk kiagyalt mezt, majd oszthatják. Addig meg inkább örüljenek a formabontásnak.
Legyen ráírva az hogy Középfölde! Már többször bebizonyították hogy KÖZÉPEN vagyunk :)
Lehet, hogy ezzel sok mindenkit megsértek, de nekem ez a "huszár" mez nagyon nem tetszik. Hiába "magyaros" meg nemzeti, de most kilépnének egy ilyenbe a pályára... a nike mez nem rossz.
Mindegyik terv nagyon klassz, de Dzeniszé egyszerűen zseniális szerintem... Magyaros, egyedi, én rögtön a Magyar Népmesék sorozat legkisebb királyfijára asszociáltam róla, és ez szerintem elég találó ebben a helyzetben. Már csak egy mesébe illő vb-szereplés kéne hozzá. :-)
A Suomi sem ártott a finneknek,akkor nekünk miért ártana a "Magyarország" felírat.Akiket érdeklünk azok megismerkednek a magyar"Suomival",akiket pedig nem érdeklünk azoknak úgyis mindegy,hogy Hungary vagy Magyarország.
Nem értek egyet firebird69-el, és ha lenne egy kis jóérzés benne nem erőltetné a rögeszméjét. Elmondta, meghallgattuk, más a véleményünk - szevasz.

zsilett, anderson: ez a sztori már féléve megy a blogon, miért nem szóltatok közbe akkor? most már késő.

Az én indokom a MAGYARORSZÁG mellett: nem kell lefeküdni a nyomásnak. Persze, hogy a luxemburgiak jobban kapcsolnak, hogy melyik csapatról van szó, ha HUNGARY-t látnak. De a britek is gyakran MAGYAR-ként emlegetnek minket. Szóval arról nem lesz szó, hogy külföldék ne tudnának -egy kis agymunkával- beazonosítani; nem EZ a kérdés. A kérdés az, hogy mi MAGUNKAT hogy akarjuk láttatni? És a blogközösség nagy része _Magyarország_ban él, és a visszajelzések alapján a válogatott is. És ez jó, és ez lesz a mezeken is.

Hajrá Magyarok!
A "magyar" szót az angolok kb. ugyanúgy megértik, mint a "deutsch" szót, tudják, melyik népről van szó. Még az Aranycsapat neve sem "Magic Hungarians", hanem Magic Magyars. Egyébként nekem tetszik, hogy végre nem Hungary felirat van :)

A mez szerintem gyönyörű, ez a huszáros-magyaros megoldás nagyon szép :) Tuti jól fognak benne mutatni a fiaink :D
WinG!
Bocs, de szerintem félreértetted...A Nike meze lesz a mezünk, a másik "csak" mindekinek tetszik...Amúgy a Nike mez is klafa!
Az V. századtól bárkire, aki a Kárpát-medencében sertepertélt, s keletről érkezett, a környező "nagyhatalmak" (ld. Bizánc stb.) naon gyorsan rávágták, hogy HUNok. Többször van írott példa arra, hogy HUNokat említenek, amúgy meg konkrétan az AVARokat írják le, s igaz ez a IX. századi MAGYARokra is, őket is hunoknak titulálva.
Nekem is sokkal jobban tetszik a huszáros mez. A másik nike-t szerintem valaki 923. emberke készítette fél perc alatt, nagy tudomány kell egy félkört kitalálni a mez elejére és 2 vonallal elválasztani a kar részt.Ha nem felakasztva lóg hanem a fiúk meccsen viselik úgysem fog semmi sem látszódni ebből a vonalazásból a ruha megtörései miatt. A Nike termékeket elnézve szerintem nincs is a gyárnak olyan gépe vagy tervezője amelyikkel vonalakon vagy sávokon kívül mást is tudna rajzolni:)
a nike nem rossz, de tény, hogy semmi fantáziájuk a meztervezésben. a lényeg persze úgyis a tartalom, úgyhogy hajrá magyarország.

a "közönségdíjas" népmesés mez nekem is nagyon tetszik, simán szurkolói mezt kellene belőle csinálni, remélem, valaki meglátja benne tényleg a fantáziát. állati lenne, ha az a beígért több ezer (de legalábbis több száz) magyar szurkoló ebben nyomná...
DAB mezek Silverman márkájúak, szlovák cég, a honlapjuk most nem érhető el. Érdemes náluk is érdeklődni, ha a "népmesés" mezt szeretnék egyesek elkészíteni.
Abban a szent percben, hogy a blog az index főoldalára kerül megjelennek emberek, akiket semmilyen módon nem érint a hoki, de a magyar szó hallatán előadhatja áltudományos nézetét, nem veszi a fáradtságot, hogy körülnézzen, miért lenne különleges a hokiválogatott Magyarország feliratú mezben, stb. A népszerűség átka... :)

Nem értek egyet.

Szerintem maradjon Hungary.

Így is épp elég hátrányba szorolunk ismertségben/érvényesülésben a nemzetközi kulturális piacon a nehéz és kicsi nyelvünk miatt.

Nincs miért lemondanunk a Hungary névről, épp elég egyedi.

Ráadásul csak a kis-antanti, főleg szlovák törekvéseket támasztanánk alá, akik igyekeznek megkülönböztetni a történelmi Hungaryt és a mai Madarsko-t.

Szerintem nezzetek utana hogy melyik varodaban vagy hol lehetne csinaltatni ilyen mezzeket es itt a blogon vagy valakinel aki elvalalja hogy ennek utana nezz es elrendezi mindenki tudd rendelni maganak. Esetleg egy nehany darabot kereskedelembe is lehet kuldeni csak ugy prezentacios celal.Ha lesz ilyen en is kerek majd :)
Amugy az en velemenyem az hogy a Nike mez egy kicsit bulgarosra sikerult nekem ez volt a benyomasom.
az masik dolog hogy a bulgarok belathato idon belul nem lesznek A csoportos veben csak nezokent max tehat senki nem fog le bulgarozni....
basszus,

a magyargárdások ménem tudtak így népmesézni, he?
Magyarország, nem Hungary, de azért a Player maradt!
Ez ám a tudathasadás, grat!
y-sys: láttál már hokimezt játékoson? Tudod, mi áll a terven szereplő "player" szó helyén a valóságos mezen?
A felső nepiesch megoldás színeiben látványosabb, bár azokat a kacskaringókat lehagynám róla, mivel valóban bach-huszáros /műmájeres érzetet ad...
cheerleader: Igaz végül is, de vedd figyelembe, hogy nem a magyar nyelvet akarjuk megtanítani a "világgal", hanem országunk nevét. Egy angolnak kimondani azt, hogy játékos nem egyszerű, mint ha azt player-nek mondaná, a másik az, bár nem vagyok tisztában ilyen szabályokkal, de szerintem vannak kikötések, hogy egy mezen mi lehet egyedi és mi szabályokhoz kötött, nyilván a "player" gyorsabb beazonosítási lehetőséget ad.
Bocsi cheerleader, nem neked ment hanem y-sys-nek. :)
Na akkor ezért a két posztért elnézést, lassan kapcsoltam. :))
nekem hiányzik róla a 3 csillag. lehetne egy narancsszin alapon fehér.

[img]img294.imageshack.us/img294/633/hunip9.gif[/img]
Igazából nekem a fehér mez jobban tetszik, mint a piros :)

y-sys arra nem gondoltál, hogy oda a játékos neve kerül? :)
Aki Bach-huszárokat emleget, az nézzen már utána, hogy azok kik voltak....ha már.

Különben szerintem is nagyon jó ötlet, hogy Magyarország felirat szerepel a mezeken.

Az mondjuk elgondolkodtat, hogy milyen jópofa lesz megkülönböztetni, a vietnámi, kínai, koreai és japán válogatottat, ha saját nyelven feliratoznak, pláne a szaudi, EAE, iraki, Kuvaiti.... :-) De ettől még joguk van hozzá, mert miért kellene nekik alkalmazkodni az angol nyelvhez?

Ugyan már, nem a mezeken levő felirat alapján különböztetik meg a nézők a csapatokat. Csupán szimbólum. Remélem egy nap a MOB-hoz is elér a dolog. Bár ott legalább van címer a mezeken, nem úgy mint az úszók melegítőin :(
Jók a mezek. Hajrá Magyarország!
Hááát, ez a sujtásos izé, ez több mint vicces. Ajjaj....
"A 19. században Anonymus nyomán jött divatba, hogy a nemesek magyarnak kezdték nevezni magukat, és akkoriban találták ki, hogy a hungár királyok Árpádtól származnak, tehát Árpádháziak. De ez egy fatális tévedés. Ezért fogjuk helyreállítani országnevünket Hungáriára."

Hát, ez jó! Anonymus és a 19. század... hogy a nemesek akkor kezdték így hívni magukat.... hahahaha.
Láttál már ált. iskolás törikönyvet?
off

lega! Kár vitázni! Aki ilyet állít aszerint a tudományt a zsidók/liberálisok/szabadkőművesek (Nem kívánt rész törlendő!) írják és semmi közük a valósághoz. Ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt: www.te-hun-vagy.hu/ Felsorolni se lehet azt a rengeteg butaságot, amit itt összehordtak. És hisznek benne!

on
1, nekem tetszik az új mez! Gratula!
2, Már én is gondolkodtam azon, hogy miért a németeket követjük a mezek feliratozásával. (Germany - Hungary), miért nem az oroszokat (Rosszija), lengyeleket (Polska) , finneket (Suomi), franciákat (France), ...
HAJRÁ!!!
.. én azért még egy olyan matyó (spéter erzsébet után szabadon)fejdíszt beimportáltam volna, biztos sexi lesz a csapat benne :-).
off
lega! Anélkül, hogy az anonymusos állítás valóságtartalmát véleményezném; Ezt hívják funkcionális analfabetizmusnak (amelyben a mai diákok 30%-a "szenved"). Az állítás szerint nem Anonymus élt a XIX században, hanem azok a nemesek, akik Anonymus nyomán magyarnak kezdték nevezni magukat. Vagy figyelmesen el kellene olvasni valamit és azzal vitatkozni, vagy inkább nem kellene megszólalni. Persze a legjobb lenne nem ilyesmikről írogatni egy jégkorongos fórumon.
on

Dzenisz meze nagyon jó, de ilyet Nike-ék nem tudnak csinálni ;) a jelen tervezethez szerintem előhúzták a régi Fehérorosz mezt és rátették a címert meg az országnevet... sajnos.
A mez paprikajancsis...
huh, csak a kommenteket láttam, de már azokból is kitűnt hogy címlapra került ez az iromány:-). Nem lehetne ilyenkor a cikk végére belinkelni az előző 6 vagy 7 poszotot hogy azt is mindenki végig tudja olvasni, mert kicsit zavaró hogy mindent el kell mondani még egyszer amit korábban már megtárgyaltunk....
ComLo: be van linkelve, csak azt már fárasztó elovasni... :(

Nekem így nem gyere be a mez, talán felvéve jobban mutat majd. Sebaj Svájcban lesz időm megszeretni! :)
upsz bocsi én is abba a hibába estem hogy nem néztem meg tényleg ott van alul...-S

Nekem is hiányzik belőle az pici plusz (ok a lábszár nagyon bejön de a mezre is valami). Egyébként azt megjegyezném azért néz ki kicsit furcsán mert jelölve van rajta az kétféle anyag ami a valóságban nem fog látszani... szóval konkrét véleményt majd akkor mondok ha élőben láttam:-D
Egyébként ez csak a VB-re lesz vagy már az olimpiai selejtezőn is ez lesz a mez?
Valamint ez kicsit OFF de szóba került, az EA Sport féle NHL játékban ugye az A csoportos válogatottak szerepelnek? Tehát akkor a '09-ben lesz magyar válogatott is??

Én tervezőként dolgozom egy sportszergyártó cégnél és magam is szoktam mezeket tervezni.
Néhány komment a szóban forgó két mezről, egy kicsit szakmai szemmel:
A Nike mezt profi tervező készítette. Arányaiban jó, ötvözi a különféle anyagokat, szellőzik, ahol szellőznie kell és a vonalvezetés a funkcionalitást követi: a varrások ott vannak ahol lenniük kell, ahhoz, hogy a mez kényelmes és jó legyen, idomuljon a mez alá kerülő védőfelszerelésekhez. A sportszár kifejezetten szép és ésszel lett megtervezve, nem csak a design-ra figyelt a tervező, de a funkcióra is.
Ennek ellenére van néhány negatívum is, amit meg kell említenem: az első és legfontosabb dolog az a címer a fenéken… nem akarom ezt túlragozni, talán mások majd megteszik, de nagyon remélem, hogy a gyárból nem így kerülnek ki a mezek. Bűn lenne.
A sokakat megosztó íves MAGYARORSZÁG felirat valóban nem szokványos, viszont design szempontjából helyénvaló: passzol a körülötte (jobbra és balra, illetve alul) futó íves vonalakhoz.
A mellkason lévő címer viszont túl nagy, szerintem egy fele ekkora szolid, és szép is lenne.
Még egy dolog kritikaként: a piros és a zöld színek könnyen egymásba olvadnak, ezért nem szabad őket egymás mellett (közvetlenül) használni. Pl. a sportszáron a fehér csíkok elválasztják a pirosat a zöldtől. Kontrasztot kölcsönöz a dolgoknak és ez által szebb, vizuálisan jobban elfogadható.
A Magyarország-Hungary vitát eldönteni nem lehet. Számomra ez értelmetlen. Mindkettő egyet jelent, a mi édes országunkat, és ahogy az ember nem tud dönteni a két gyermeke között sem, úgy ez a vita is teljesen felesleges. Persze ettől még el kell dönteni a kérdést… Én kétszer dobtam fel egy érmét és mind a kétszer a Magyarország felirat győzött. Lehet, hogy tényleg itt az ideje újítani, vagy egyszerűen csak kipróbálni ezt is.
Végezetül a Dzenisz féle mezről: nagyon egyedi és igazán szívhez szóló design. Csak gratulálni tudok. A design, az ötlet, sőt még a színvilág (a komoly fekete behozása) is messze veri a Nike mezt. A részletek kidolgozásával ezt a mezt is funkcionálissá, céljának megfelelő, jó mezzé lehetne tenni.
Kár hogy nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy ezt bevállaljuk…
Én azt sajnálom, hogy ilyen csúnya a magyar címer...tudom, hogy ezen sok ember fel fog háborodni, de túl kacifántos. A Kossuth címer sokkal szebb, letisztultabb és bármilyen ruhadarabon is jobban mutatna.

Ezen persze úgysem lehet változtatni :)

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Hungary_coa_aka_Kossuth.png
reasonnak igaza van: a címer a seggen nagyon gáz!!!! szóljon, aki tud az illetékeseknek, hogy az ne legyen!!! (Még akkor se, ha az idő nagyrészében fel van gyűrődve, és nem látszik.) Amúgy biztos jó mez a Nike: pont olyan, mint a többi :(

"a Dzenisz féle mezről: nagyon egyedi és igazán szívhez szóló design. Csak gratulálni tudok. A design, az ötlet, sőt még a színvilág (a komoly fekete behozása) is messze veri a Nike mezt. A részletek kidolgozásával ezt a mezt is funkcionálissá, céljának megfelelő, jó mezzé lehetne tenni.
Kár hogy nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy ezt bevállaljuk…" - minden szavával egyetértek, különösen a végével. Kár, hogy nem használtuk ki: az első A-csoportos vb igazán tökéletes alkalom lett volna... a másodikon már játszhattunk volna a szokásos uncsi mezben, mint a többiek. Örökre elszalasztott esély :(
kib...ottul leszarom mi lesz rairva...Nem attol vagy magyar hogy magyarnak hivod magad...vagy hungarian-nak...Gagyi szelsojobbos szoveg..Amugy egesz jol nez ki a masodik terv...az elso meg viccnek jo..:)Peace
A VB-n nem azért vannak egyenmezek, mert egyik ország sem akar egyedit, vagy nem mer bevállalni, hanem mert ilyen lehet. Van pár séma amiből választani lehet, de ennyiben ki is merül a csapatok szabadsága. Amíg ki van kötve, hogy a VB-kre adott márka szállítja a mezeket addig nem lesz verseny, diktálhat a sportszergyártó cég.
óóó reason! Jöhettél volna előbb is. Egy szakértőt mindig öröm olvasni. Akkor is ezt mondanám, ha nem erősítettél volna meg abbéli véleményembe, hogy dzsenisz meze remek.
melegítö helyett, meg mondjuk legyen suba! Mintha nem lenne mindegy, mi van a mezen! a lényeg, hogy jó a csapat, vagy sem! szerintem jó!
Szerintem...de senki ne vegye sértésnek,a "huszáros" mez nagyon vicces, komolytalan, míg a nike mez,szokványos semmi egyediség nincs benne. A legjobb mez aminek "hátterében" a címer szerepel és befedi az egész mezt előlről;)
de mindegy... lényeg,hogy magunkra ölthetjük a "híres A"-ban a MAGYAR mezt!
Hajrá fiúk,hajrá MAGYARORSZÁG!!!!!!!
Akkor a következő van hátra:

1. Reason kicsit átszabja a huszáros mezt, hogy zsírkutya legyen
2. legyártja valamelyik helyi vállakozó (csak, hogy támogassuk az 'iparunkat') :)
3. mi megvesszük és köv évben ebbe megyünk helvéciába.

ja, és ját egy üveg szilvapálinka Dzsenisznek!
Sziasztok,

Hát az az igazság, hogy ilyen ez a világ... A szerződések számítanak és a pénz. Olibloodnak igaza van, a sportszergyártók diktálnak.
A kérdés sajnos már nem kérdés és a vita tárgytalan, a huszáros mez szurkolói változatával pedig csak egy gond van: szurkolói mezről már hallottunk, de szurkolói nadrágról??? Azaz jó esetben, összefogással le lehetne vezényelni a mezek legyártását, viszont nadrág nélkül egy kis hiányérzet marad az emberben... szerintem.
Ennek ellenére, amennyiben sokan hisznek a mesékben, abban, hogy a legkissebb királyfi igenis győz a legvégén... szóval, hogyha igenis szeretnétek ezt a szurkolói mezt, akkor ne adjátok fel. Én a magam részéről szívesen segítek, amiben csak tudok.

Azt el lehetne intézni valahogy, hogy a ékezetes nevek legyenek a mezen?
Én azzal is kiegyeznék, ha a leggagyibb, szakattabb edzőmezbe játszanának csak bent maradjanak.
Egyébként én még ennyit se néztem ki a nike-ből, sokkal sablonosabb mezre gondoltam.

Üdv Sporttársak!

Nekem tetszik a magyaros mezek elképzelései.
Szerintem a Magyarország és a Hungary szavakat egyszerre kellene használni, mint a finnek. B verzió: csak a Magyarország legyen rajta és semmi félköríves felirattal, mert abból semmit nem lehetne látni meccs közben. Ez a Nike-s elképzelés már egy új alap, mert kiváncsi leszek a belorusz(fehérorosz) verzióra. Régi német mez az nézki a legjobban fekete birodalmi sassal, olyan feeling-je van, mint ha az a bizonyos elit ....katonák lennének.Ó belecsöppent egy kis töri inkább nem folytatom.
Nekem nagyon tetszik a mez,viszont sokkal jobban örülnék ha a szövetség aktivizálna magát és bizosítaná a szurkolóknak,hogy aki akar ebben szurkolhasson Svájcban a csapatnak.Nem akarom megbántani az M-sportot,de örülök hogy nem ők öltöztetik a csapatot.Ugyanis én inkább fizetnék 15-16ezer forintot a nikeért mint az övékért 12ezret.Lásd Volán mez.Szóval remélem a szövetség gyártat 2-300 db-bal többet a szurkolóknak.Ez a mez olyan amit szívesen viselnék bárhol a világon.
Nem tudom hogy vagytok vele de azért vagyunk már olyan modernek hogy nem egy népviseletbe "mennyünk"ki hokizni!
Ez XXI. század emberek!!!

Amúgy a NIKE mez tetszik nagyon!
egyetértek carolina2005-el, a madonna sport mezei minőségükben komoly kívánnivalókat hagynak maguk után egy ccm-nike-rbk mezekhez képest. Elég csak rájuknézni,már látszik, hogy a kettőnek köze sincs egymáshoz. Nagyon remélem, hogy lehet majd venni Nike mezeket is, mert én inkább gyűjtök rá, csak lehessen kapni.
süti beállítások módosítása