HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

NHL-játékost szerződtetett a Steaua

2008.07.29. 13:38 kerusz

A bukaresti katonacsapatot erősíti a magyar-román ligában a kanadai Cam Severson, írja fix információként a Hargita Népe. A 30 éves kanadai néhány tucat meccsen szerepelt az Anaheimben és a Columbusban, legutóbb a Linz játékosaként az EBEL-ben próbálkozott.

Utánanéztünk, és kiderült, egy posztban már említettük a nevét, akkor, amikor az Alba Volán lenullázta a Linzet. Severson NHL-múltja nem terjedelmes, az AHL-ben ellenben kitett magáért, tehát nagy dolog, hogy ilyen kaliberű támadója lesz a Steauának.

Mint arról korábban beszámoltunk, a gárda közben javában készül az új szezonra. Mihai barátunk segítségével, aki a hochei.ro fórumának gazdája, megpróbáltunk utánajárni, kik vesznek részt az edzőtáborozáson. Íme a névsor:

Kapusok: Adrian Catrinoi, Kári Loránd, Jevgenyij Brul. Védők: Pavlo Akimov, Cosmin Flueras, Kostándi András, Jevgenyij Piszarenko, Peter Krechác, Jevgenyij Jemeljanyenko. Csatárok: Catalin Ghenea, Catalin Geru, Viorel Nicolescu, Razvan Lupascu, Ioan Timaru, Andrej Butocsnov, Mihai Georgescu.

Az edzőtáborba várják Szergej Golovinovot is, akit vízumproblémák hátráltatnak.

Mihai hasznos információkkal szolgált a légiósokról, össze is foglaljuk. Akimov fiatal védőjátékos, aki folyamatosan fejlődik még, nem vallott szégyent az elmúlt szezonban. Szép jövő állhat előtte, ha megfelelő kezekbe kerül. Piszarenko legnagyobb problémája, hogy sokat szabálytalankodik, rengeteg felesleges büntetést szed össze, de a nehéz helyzetekben, emberhátrányban a leghasznosabbak közé tartozik. Mihai Kósa Endréhez hasonlítja, de szerinte az ukránnak kicsit jobbak a képességei.

Peter Krechác árnyéka csupán annak a játékosnak, aki a Sport Club-beli években volt. Jók az alapjai, látszik, hogy jó játékos is lehetne, de ebből nem sokat mutatott az elmúlt idényben. Biztonsági játékra törekszik, nem tesz semmi extrát, ha úgy érzi, hogy az ellenfél erős. Nem biztos, hogy be fog férni a légiósok korlátozott létszámába.

Jemeljanyenko a múlt év jó részében sérülés miatt nem lépett pályára. A tudása alapján jó játékosnak számít, de igazán még nem bizonyította ezt. Butucsnov kezeli a legjobban a korongot. Vajkeze van, kitűnően cselez, de ahhoz a stílushoz, amiben ő játszik, nagy szüksége van a jó szélsőktől érkező támogatásra. Ez lehet a legnagyobb gyengéje is. Golovinov elsősorban kitűnő korcsolyázótudásával van hasznára a csapatának, gyors, mindamellett jól is kezeli a korongot. Jelenléte mindig érződött a jégen.

Mint a névsorból is látható, nincs az edzőtáborban a két Basilidesz és Zabludovszkij sem. Basilidesz Tiborról megírtuk, hogy a helyzete nem egyértelmű, szerződése 2009-ig a Steauához és a román hadsereghez köti. Ügyében egyelőre nincsenek új információk.

19 komment

Címkék: felkészülés steaua bucuresti severson

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Butucsnov meg lesz halva Zabludovszkij nelkul...Zablu volt az az ember aki kiszolgalta...
Golovinov sztem nem olyan jo mint ahogy Mihai jellemezte, ugyanolyan paraszt mint Piszarenko..nemegyszer probalta provokalni a jatekosokat (Kavilicsra biztosan emlekszik :D). Atlagos jatekosnak tunt/ik nekem...
A romániai csapatok kezdenek az igazolásokba beleerősíteni.Pedig csak a szezon kezdete előtt vagyunk...de hol van a többi hazai csapat?-csönd van a DAB-nál,FTC,- vagy mi van az UTE-vel?? A Stars az komolyan veszi az indulást!!!
Ha jól emlékszem Akimov kölcsönjátékos volt a Galacnál.Krechác jobb és hasznosabb játékos mint Pisarenko,az utóbbit Gliga kínjában,hol hátvédként,hol csatárkén játszatott,nem sok eredménnyel.Azt hiszem Piszinek román állampolgársága is van.
Kár,hogy nem mutatta be Mihai, a román játékosokat.Geru,Timaru és esetleg Lupascu üti a légiósok szintjét.A többi szerintem töltelék.
Tervezzük a Steaua többi játékosának a bemutatását is.
DAb tegnap kezdte meg a felkészülést. Honlapjukon van róla egy írás:
dab.extra.hu/hirek/hirek/0729jeges/
Köszi, Oli.
Érdemes elolvasni a belinkelt cikket, nagyon sok újdonság van benne. Hamarosan megjelenik a mi cikkünk is erről, abban is lesz két új név.
A link tényleg jó, de hiányolom a finnek korát és "pedigréjét".Egyéni véleményem szerint a bajnokcsapat próbálkozásait nem számítva, előző idényben a DAB rendelkezett a legjobb külföldi igazolásokkal.Nem is értem, hogy mi történt a technikás fiatal szlovák játékosokkal a rájátszásra (sportszerűtlen dologra még gondolni sem merek)és azt sem értem, hogyha most mégis igazolnak légiósokat akkor miért nem őket tartották meg.
Amennyiben a profi szelekció most is működni fog akkor biztos vagyok benne, hogy ügyes játékosokat fognak igazolni.Ebbe van beleszolása az új szakembernek is? Mikor érkezik a kanadai erönléti edző? A mostani edzőtábor tematikájához már van valami köze?
Nincs minden veszve, lesz még a mi játékosunk Virág! Kedvenc színének a lilát jelölte meg:)
Rengeteg sok igazolást tettek fel manapság az Eurohockey-ra:
www.eurohockey.net/transfers/last_24_hours.html
Video Tóni ügyes gyerek
Szeritem a Volán 2.körül a legnagyobb a hallgatás.A legnagyobb jóakarattal is max.2 sora van.Cáfoljatok!!
Bocs, Video Tóni, én is akartam gratulálni, csak elfelejtettem. Most pótolom.
Fuge: szerintem Virág most is a tiétek.
Szeritem a Volán 2.körül a legnagyobb a hallgatás.A legnagyobb jóakarattal is max.2 sora van.Cáfoljatok!!
bocs,de lefagyott ez a vacak....
F. Kapus: valóban. Én arra gondoltam, hogy fog még nálunk játszani.
HAt a steaua csak azokkal indul akiket felsoroltatok akik nem felni valo egyuttes.
Timaru oregedik, de meg hajt, Butocsnov probalkozik, GEru meg meg villan, de ez keves a boldogsaghoz.
Zabludovszki nagyon fog hianyozni es Bazi ek.
De valoszinu, hogy meg van meglepetes a tarsolyukban. Foleg ha van penzuk 3 jo kapusra
Mindig kozvetlen szezon elott derul ki pontos keretuk es csak lassan indulnak be, de szezon vegere altalaban megrazzak magukat, foleg ha engedik oket soron kivuli igazolasra.
De mondom a felsorol kerettel a DAB, UTE szintje alatt vannak.
Picivel a Fradi folott. De varni kell toluk a meglepetest.
Bazi helyzete még nem rendezett.
Az biztos,hogy a tavaly a középszakasz végére elfáradtak.Egy dolog a Galaccal,Sportullal,Brassóval stb.,meccselni és más dolog kemény meccseket játszani egyenrangú ellenfelekkel.Ha bírni fogják ezt a fajta terhelést akkor még az első négybe is bekerülhetnek.Az erőnlét volt az egyik gyengéje a Steunak.
A másik a kapusposzt.Catrinoi nem szerepelt valami fényesen,rengeteg gólt kaptak az ő hibájából.Ha ezt is meg tudják oldani akkor kemény ellenfél lesz a katonacsapat.

süti beállítások módosítása