HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alakul a magyar–román liga

2008.07.09. 10:38 D. Gromov

A jövő hétfőn esedékes ligaülésen már a következő bajnokság menetrendjéről tárgyalnak az érdekelt klubok, tudta meg a jégkorongblog. Információink szerint a dolgok határozottan haladnak a magyar–román kvázi interliga létrejötte felé, bár végleges szerződések még nincsenek, és a leendő főszponzor sem siet népszerűsíteni a koncepciót.

Feltesszük, azért, mert meg akarja várni, amíg a majdnem biztos egészen biztossá válik, és megszáradnak a pecsétek a kontraktusokon. Ezzel együtt jóval több, mint valószínű, hogy a július 14-ei tanácskozáson hat magyar és négy romániai klub képviselői vesznek részt, amelyek a következők: Alba Volán, Dab.extra.hu, Újpest, Ferencváros, Miskolc, Bp. Stars, HC Csíkszereda, SC Csíkszereda, Steaua Bucuresti, Progym. Az Alba Volán értelemszerűen a második csapatában szerepelne ebben a bajnokságban, hiszen legjobbjai az osztrák EBEL-ben érdekeltek.

Egészen konkrét pontok is napirenden lesznek a tanácskozáson, a bajnoki fordulók dátumaival, párosításaival. Az alapszakasz a tervek szerint négy körből áll majd, mindenki négyszer találkozik mindenkivel. Van esély arra, hogy az egyik országos román televízió élőben közvetítsen mérkőzéseket. Magyaroroszágon a Sport 1 rendelkezik a jégkorongos jogokkal, hogy ők mire készülnek, később derül ki, legalábbis számunkra.

Ha minden igaz, az előkészületek ebben a hónapban befejeződnek, ez azért is lenne ildomos, mert a küzdelmek szeptember közepe táján már el is kezdődnének. Amint többet tudunk, elmondjuk.

52 komment

Címkék: magyarország bajnokság románia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez február körül be is fejeződik. Remélem utána lesz még egy kör a megyar bajnokságban (+10 mérkőzés) és úgy indulhatna a hazai rájátszás.
Alakul a Monarchia...
Ez inkább egy magyar bajnokság kiegészítve a Steauaval. A Progym vajon hová való?
Viszont a szteavauaáék ne tűrhették, h ők egy magyar bajnokságban induljanak, kb. a kedvekért festették át a cégtáblát.
amfiteátrum, ők a gyergyóiak. azaz tényleg csak a steaua nem tűrhette, hogy magyar-erdélyi bajnokság legyen magyar bajnokság néven. sok jót nem várok tőlük, lesznek balhék, balkáni megnyilvánulások, remélem, a magyar hoki szintjére nem lesznek negatív hatásal, aztán jövőre kígyót-békát óbégatva visszavonulót fújnak, csak abban reménykedem, az erdélyi csapatokat nem fogják hatalmi szóval bukarestből visszaparancsolni. ez volt részemről a pesszimista forgatókönyv.
Na ez egy nagyon jó hír! Gyergyónak legalábbis. Ami a sztelit illeti, ez olyan lesz mint a só a levesben: a jelenlétük miatt lesznek indulatosabb, esetleg több bunyóval tarkított meccsek. Ez meg csak vonza a szurkolókat. (lásd: egy HC-SK döntő sztem nem olyan izgalmas, mint a Progym-Steaua bronzmeccs)
ezek mind érdekemberek, szerintetek a hc és a sportclub nem nyalnak be időnként a román góréknak? röhejes h a paraszt steaua miatt létre kellett ezt hozni és szerepelnie kell a "román" szónap a liga elnevezésében.
kispufi-"reménykedem, az erdélyi csapatokat nem fogják hatalmi szóval bukarestből visszaparancsolni. ez volt részemről a pesszimista forgatókönyv."
Azok az idők már elmúltak,hozzáteszem hál' istennek.
A csíki csapatok már sem politikailag,sem pénzügyileg nem függnek Bukaresttől.
Nem akarok nagyon belemélyedni a vitába, de a pontosság végett jelzem, a ligának ebben a pillanatban nincs neve, amelyben így a román szó sem szerepelhet. A magyar-román liga ebben az esetben egy a poszt írója által önkényesen alkotott jelzős szerkezet, amely a dolog beazonosítását szolgálja.
Fradi Máté,szerinted a magyar szövetség nem "nyalt be" nekik,amikor úgy döntöttek,hogy még kivárnak?
Steaua egy szimbólum, a románok körében.A Steaua focicsapatának van országszerte a legtöbb szurkolója,számszerüleg nagyobb, mint a Fradinak.Pénz beszél,kutya ugat.Szponzor csak akkor jön, ha jön a Steaua.
Lehet,hogy lesznek botrányok,verekedésbe fulladt mérkőzések,de ilyen a román sport szellemisége,nem tudják felemelt fejjel elviselni a vereséget és a vele járó csalódottságot.
Addig is egy kis ízelítő a Steauaból - www.youtube.com/watch?v=z2rkYSoss1k&feature=related
Erdélyi gyökereim kapcsán hihetetlen élmény volt a tavalyi szezon rájátszásainak hangulata amikor a Fehérváron egymás után szólalt meg a Magyar és a Székely hímnusz. Mi lesz ha egy HC meg egy Steaua kerül egymással szemben , mit fognak ezek egymásnak játszani:)
A visszataszító csak az, hogy egy magyarcég a MOL az akinek a Steua kell...
Minden Erdély ellenesség nélkül:
Szponzorok: MOL, Vegyépszer, OTP, stb. Akik itthon egy fillért sem adnak a jégkorongra...
Amúgy jó, hogy több meccs lesz így többet fejlődhetnek a fiatalok...
Nevetséges komolyan, h 1, azaz egy román csapat miatt kell társas bajnokság. Ez már csak a szaros fillérekről szól. Minél nagyobbat szakítani... A francnak sem hiányzik az ezekből a meccsekből fakadó balhé sem a pályán sem a nézőtéren de sajnos a szponzorok úgyis elsőbbséget élveznek.:-(
Hajrá Magyarok!!!
Színvonalban nem fog emelkedni a közös liga, csak a románoknak fejlődés. A székely csapatoknak örülök, de a bukaresti"drakula" egyletnek nem igazán!!Hát velük majd lesz,-"színvonal" emelkedés, főleg odaát a fővárosukban...
Azért azt ne felejtsük, hogy mind a 4 romániai csapat meg volt hívva eredetileg a magyar bajnokságba, csak nekik 3 millió hozzájárulást kellett volna fizetniük. Ez nekik nem tetszett és innen indult a közös bajnokság ötlete. Tehát nem 1 román, hanem 4 romániai csapat miatt kellett ez a közös bajnokság.
Ez így is van de a székely csapatoknál méltányosságból egy alacsonyabb összeget kellett volna bemondani. Esetleg állami támogatás de tudom ez itt Magyarországon még vicc szintjén sem működik. Számomra, ettől még csak 1 román csapat van a négynek nevezettből.
Ne viccelj már!
Méltányosság? Az SC és a HC is sokkal gazdagabb csapat, mint bármelyik Magyarországi...
Csak csendben kérdezem, az utazási és egyéb költségeket, ami miatt a 3 milka "kirobbant" miből fogják fedezni? A még nem létező szponzorok pénzéből?
gyönyörű ez a steaua videó.. valóban erre lenne szüksége a magyar jégkorongnak?? gratulálok az összes döntéshozónak és a hazai hokira önmagában áldozni nem hajlandó szponzoroknak.
Valóban durva, hogy milyen hatása van egy kis román hisztinek. A steaua elkezd durcáskodni és rötön Magyar-román liga lesz az OB1-ből.

Amúgy szakmailag csak a románoknak jó... A Magyarországi csapatoknak az osztrákokkal, tótokkal, meg szlovénokkal kéne közösködni.
Földrajzi - utazási okokból meg végképp...

Ennyit a (sport)politikáról.
Pár pontosítás:
Tévedés: "Magyar-román liga lesz az OB1-ből"
Helyesen: magyar-román liga (Interliga/Mol-liga) lesz az OB1 mellett. Megmarad a magyar bajnokság, csak hazai csapatokkal lez külön rájátszása.

Tévedés: "Amúgy szakmailag csak a románoknak jó..."
Tavaly a bajnokságban DAB-Újpest-SC-HC egy szinten mozgott (leszámítva az újpesti pocsék szezonkezdetet). Ezek voltak a tétmeccsek. Jön egy náluk gyengébb Gyergyó és egy várható hasonló szinten lévő Steaua. Nagy kérdés még a légióskorlátozás, mert a romániai csapatokat ez gyengítheti. De a hazai csapatok jól járhatnak, mert erősebb csapatokkal játszhatnak.

Tótok nem akarnak külföldi csapatokat, megoldják maguk. Szlovén otthoni csapatok talán a magyar alsóháznak jelentene kihívást, osztrákokhoz pedig rengeteg pénz (és kétszerennyi hazai válogatott játékos) kellene.

Nekem sem tetszett kezdetben az ötlet, mert a romániai csapatok zsarolásának tűnt. De ha meglesz az erős szponzor, aki segít a csapatoknak az utazási költségekben, akkor mindenk jól járhat.

Légióskorlátozásban, utazási támogatásban, bírókérdésben, megfelelő szankciókban (pl ha egy csapat nem állna ki valami miatt) kell megegyezni. Ha ez meglesz, akkor az ideinél biztos jobb év lesz jövőre.
Mindegy, hogyan hívjuk a ligát, csak legyen egy tőkeerős főszponzor és akkor végre a jégkorong A- csoportos szinten tartására is lehet esélyünk. Több pénz lesz itthon tartani a fiatal tehetségeket meg az utánpótlásra is. Csak váljon valóra, megérdemelné már ez a sport is a nagy pénzt. Aztán onnantól már tökmindegy minek hívják a bajnokságot
Én örülök neki, minél több csapat, annál jobb.

Hosszú távon úgy sem lehet egy A csoportos válogatottat csak légiósokra vagy egyetlen, erôs bajnokságban szereplô klubra alapozni.
MOL-liga elozetes versenyterve mar fenn van a icehockey.hu-n. Igy elso blikkre jonak tunik, majd meglatjuk.


www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_116
Az általad belinkelt sorsolás árulkodó...
Na,csak lesz ebböl valami akkor! Én örülök neki,csak az erdélyi csapatok miatt!!Steuaát meg rongyá kell verni mindenkinek!!! Hajrá Magyar-Székely brigád!!! És persze Volán!!!!!!!
van egyáltalán a Steauának normális honlapja, amin esetleg angolul is közlik a híreiket? A HC oldalán van egy link, de az valami borzasztó használhatatlan oldalra visz.
Angolul nem nagyon van még. Tavaly volt egy fellángolásuk, és csináltak egy csillivilli honlapot, a pom-pom lányokkal pl. szinte személyesen is megismerkedhetsz rajta.

www.steauahochei.ro/ro/

Egyelőre még azt sem tudni lesz-e a Steauanak csapata a következő idényre,de ti már vitáztok,hogy mit keresnek a közös bajnoksában!
Amennyiben a kiírásnak hinni lehet ,úgy egy mérkőzésen dől el a döntőbe jutás és rá egy napra már eldől az érmek sorsa eldől is.
Itt akkor már nem lesz utazgatás!!!Helyszin nincs megjelölve, akkor ez a Budapest Sportaréna???
kösz kerusz! Közben észrevettem, hogy a ligaprogramból csak egy 30 seconds demót láthattunk ;)
bABa...: Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az Újpestnek lesz-e csapata, mégis...
1nf3ern0: én lementettem a liga programtervezetét, de csodálkoztam, hogy felkerült a szövetségi honlap versenynaptárába, mert ez önmagában ellentmondott D. Gromov fentebb olvasható posztjának, miszerint 14-én döntene róla a 10 érintett egyesület, és ellentmond egy kicsit a józan észnek is...
Úgy tűnik nem tudhatja az egyszeri haqlandó ezt a titokzatos megállapodást!
Magyar-Román Liga..?-röviden:-/ma-ro/,vagy Román-Magyar Liga..?-röviden:/ro-ma/...még viccnek is rossz!!De lehet /ro-MOL/ is,..bocsi a szójátékért..,csak nem tudni KI az erősebb??!!
Tánczos Barna a Román Jégkorongszövetség elnöke 12 mellette, 1 ellene szavazattal a mai tisztújító közgyűlésen az internetes élő közvetítés szerint.
Mindig öröm olvasni olyan kommenteket, amelyek a román szurkolók bunkóságával riogatnak. Bármit elhiszek, de a mi országunk nem áll olyan erkölcsi szinten, hogy erről magyarázzon. Szerintem tavaly volt, amikor kedves fradi szurkolók a focimeccsből hazafelé beugrottak az újpesti jégcsarnokba dobálni egy kicsit. Meg mindannyian mesélhetünk még hasonló sztorikat. Szerencsésebb lenne szerénynek maradni és kirekeszteni a nézőtérről a nem odavalókat függetlenül attól, milyen nemzetiségű, melyik csapatnak szurkol, stb.
Elnökjelölt volt 1 db., alelnökjelölt két helyre 2 db. jelölt, vezetőtanácsba 7 helyre 7 db. jelölt. Nem ilyen simának indult :) Ja alelnökök Mihai Covaliu (Bukarest) és Bencze Attila (Gyergyószentmiklós)
Azon elmélkedtem ma ráérős időmben, hogy nem lenne-e értelme a Volán második csapatának nem Fehérváron rendeznie a hazai meccseit, hanem valahol máshol. Első nekifutásra Kaposvár jutott eszembe, mint az aránylag legközelebb levő (kb.120 km), felnőtt csapat nélküli fedett pálya. Ennek több előnye is lehetne szerintem, gyorsan le is írok ezek közül párat.
- Egy újabb város kapcsolódna be a felnőtt jégkorongéletbe. Ez valószínűleg serkentően hathat a helyi csapatra is.
- A kis Volán meccseire átlagban maximum 100-an voltak kíváncsiak Fehérváron, szerintem ennél csak több néző lehet Kaposváron.
- A csapat versenyeztetéséhez máshonnan (kaposvári cégek) is lehet szponzori pénzeket szerezni, ez csökkentheti a Volán pénztárcájára nehezedő nyomást.
- Az amúgy is végletekig kihasznált fehérvári pályán felszabadulna egy kis jégidő - Kaposváron ezzel egyelőre nincs gond.
Első nekifutásra nem is kellene a csapatnak leköltöznie, edzhetne Fehérváron, csak a meccsekről volna itt szó, később akár a csapat "elköltöztetése" is felmerülhet.
És persze, mind mindennek, ennek is lehet számtalan hátránya, de azok leírását meghagyom másoknak.
Kerusz felvetése rendkívül elgondolkodtató.
Szülők ne figyeljetek :-) mert szerintem a 100 néző nagy része tekintettel a srácok fiatal korára a hozzátartozókból és az ALBA VOLÁN még fiatalabb korosztályu játékosai közül került ki.
Kaposvár nincs közel, de függetlenül a várostól az öteltet szerintem érdemes tovább vinni a fehérvári vezetők felé.Amennyiben a távolság leküzdhető én akár négy másik lehetőséget is felvetnék és ahol ezt anyagilag a legkedvezőbb körülményekkel fogadnák elnyeri a "kisalba" kegyeit.
1 MTK férfi felnőtt csapat ( Talán még Várszegi G. is felkarolja :-)
2 Debrecen felnőtt csapat (az OB II is lehet, hogy átvonul Jászberénybe)
3 Jászberény (valamikor nagy fellegvár volt)
4 Zalaegerszeg ( ua. Kaposvár)
Ez ha jól tudom USA-ban is hasonlóan működik a farmcsapat tekintetében.
Brassó a Steua helyett? Én úgy tudom, hogy a Brassó még a Progym-nál is gyenguszabb csapat, nem?
A romániaiak nekünk is nyilatkoztak, később lesz poszt, mélyebbre ásunk. Kis türelmet kérünk.
A Brassó nem lesz gyengébb mint a Macik vagy a Fradi.Az is megeshet,hogy a Hc gyengébb légiósai mennek kölcsönbe a Brassóhoz+Hc-s fiatalok egyrésze.
Ahogy elnézem a tavalyi román eredményeket a Brassó rosszabb lesz, mint a Miskolc. Gyergyó verte őket 12:2, 8:2-re is...

Régebben egyik nyilatkozatban az szerepelt, hogy a Mol akkor jön ha a Steaua is...
Imádom ezeket a kreatív megoldásokat.
Azok a tavalyi eredmények.Két éve még a Steaua kemény ellenfél volt,még hazai pályán is.Viszont a tavaly a középszakaszban,Lundh irányításával formába lendülő SK,az utolsó két mérkőzésen 7:2,8:2 győzte le,két nem túl megerőltető mérkőzés keretében.Aki látta azokat a meccseket az igazat ad nekem.
Nyugodj meg, a Brassó ha indul, nem lesz utolsó,ami nem lenne rossz eredmény egy ,1 éves múlttal rendelkező csapat részéről.
Ezzel csak azt szeretném hangsúlyozni,hogy ez a Liga nem NHL.Ha van pénz akkor gyorsan megy a fejlődés. :)
Muki, nem is tudtam, hogy játéktudást pénzért lehet venni játékosba. Hogy adják Brassóban? Ha olcsóbb mint itt, én is vásárolok annyi tudást, hogy beférjek valahová.
Nincs annyi pénzed.:)
Azért kár, hogy kerusz elmélkedését a kis VOLÁN kihelyezéséről senki még csak észrevételre sem méltatja:-(
A HC vs Brassó és az északamerikai NHL vs farmcsapat hasonlóan épül fel, de számtalan hazai és nemzetközi pédát lehetne mondani más sportágakban is.
Az ötlet építő és elvihetné olyan nagyvárosokba is a hokit, ahol csak 2-3 év mulva, mint pl Debrecen, vagy Kaposvár, vagy még később van lehetőség potenciális csapatépítésre.
Erről az érdekelt klubbot azért érdemes lenne megkérdezni, mert még az sem kizárt, hogy az ötlet elindít valamit.Azért ez is szebbé teszi egy potenciális országos szponzor előtt a sportágunkat.
Akkor észrevételezek Kedves hokikori és kerusz! :) Nem esik nehezemre, mert olvastam még aznap, gondolkodtam is rajta szalon szurkolóként. Egyrészt jól hangzik a dolog elsőre! Ám van néhány problémám. Innen a nagy pestről úgy tűnik, vidéken sokkal nagyobb megbecsülése van a csapatoknak mindegy milyen sportágról beszélünk. Valószínüleg azért, mert egy kisebb közösség jobban összetart, inkább magáénak érzi a csapatot, mint itt egy kerületi lakos. És épp ez a probléma. Ha a kis Volán a fehérváriakat se érdekli, miért érdekelné a kaposváriakat? Nem játszik benne a Sanyi bá unokája, a Péter szomszéd fia, stb. Tehát gyanítom, nem több, inkább kevesebb szurkolója lenne. Ebben az esetben szponzor se lesz. Persze a fehérvári jégidő felszabadulna. :)

Nem vagyok sprotmenedzser, lehet, rosszul gondolom!
süti beállítások módosítása