HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Interliga, de másokkal és másképpen

2008.05.30. 17:16 D. Gromov

Budapesten egyeztetett hat magyar és négy román jégkorongklub vezetője arról, hogyan lehet áthidalni az OB 1 feldúsítása és a keleti szomszédok által forszírozott közös bajnokság közötti különbségeket. Megegyezés még nincs, tervek már vannak.

Amelyekről Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára számolt be blogunknak. Eszerint a patthelyzet feloldása végett felmerült, hogy a nemrég kimúlt interliga mintájára szervezzenek közös ligát, amelyben a korábbi cikkeinkben említett tíz csapat – magyar részről: Alba Volán 2, Dab.extra.hu, Újpest, Ferencváros, Miskolci Jegesmedvék, NZ-Stars; román részről: HC Csíkszereda, SC Csíkszereda, Steaua Bucuresti, Progym Gyergyószentmiklós – mindegyike szerepelne.

A mai ülésen az összes klub illetékese jelen volt, és bár nem értettek egyet valamennyi részletkérdésben, annyi kiderült, egyikük sem zárkózik el a nevezéstől. Azt eldöntötték, ki kell dolgozni a liga működtetésének érdemi koncepcióját. A feladatot a magyar szövetség kapta, amelynek a következő, tíz nap múlva esedékes tanácskozásra össze kell állítania az anyagot. Kovács Zoltán úgy érzékelte, a viták ellenére a klubok érzékelték, egymásra vannak utalva, ezért a főtitkár úgy véli, több esély van arra, hogy a liga küzdelmei ősszel megkezdődjenek, mint arra, hogy elhaljon az ötlet. Ezzel együtt alapfeltétel, hogy találjanak tőkeerős névadó szponzort, anélkül nincs esély semmire. Ez a szponzor még nem tűnt fel a láthatáron.

Az egyelőre képlékeny elképzelések szerint a liga alapszakasza tíz induló esetén 36 fordulóból állna, a két ország csapatainak egymás közti eredményei beszámítanának a nemzeti bajnokságokba. A végén mind a ligának, mind a nemzeti bajnokságoknak lenne rájátszásuk és lennének győzteseik. Ez azt jelenti, hogy pl. az Alba Volán nem lehetne román, vagy a Steaua magyar bajnok.

A korábbi elképzelések neuralgikus pontját, a hárommillió forintos utazási hozzájárulás befizetésének kérdését a megoldással megkerülnék a felek. Folytatás tíz nap múlva.

286 komment

Címkék: magyarország bajnokság románia ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hokisap(u)ka-Na ez még érdekesebb...szóval mi,székelyek hoztuk a Steaua-t rátok?Nevetnem kell ezen.Soha nem volt nagy barátság székelyföld és Bukarest közt,de ti ezt honnan is tudnátok?
best, szerintem rossz emberrel kötekedsz megint... csak szólok.
Én nem kötekedek,kerusz.Ő kezdte a virrasztásaimmal:).Akkor válalja is tovább.
hokisap(u)ka: tudni kell szelektáltan válaszolni, vagy úgy, hogy minden hiába... Nincs értelme. Gondolom végigolvastad az összes hozzászólást, így láthatod, hogy sem az tények, sem az észérvek nem hatnak...

Nincs értelme. Szerintem.
Sorry, sajthiba:
vagy úgy = van úgy
nem azert besthc en is szeredai vagyok es HC-s is de elege elragadtattad magad es amiket ide leirkalsz az finoman fogalmazva marhasag
besthc!

Amit te itt most művelsz azt csak úgy tudom nevezni, hogy Székely Demagógia!
Senki nem zárt ki titetek! Tömören úgy szólt, hogy "gyertek, belépőjegy 3 milka". Van ott pénz a bukszában, csak valamire nem akaródzik kifizetni...
Erre ti az alábbiakat léphettétek volna:
1. Oké, ennyit megér, jövünk.
2. Köszi, de ennyit nem ér meg, nem jövünk.
3. Hát, ez így kicsit sok, nem lehetne ezen "jóárasítani" egy cseppet?

Ehelyett összehordtok hetet-havat, gyurcsányoztok, megalázva érzitek magatokat, most meg már a bajnokságunk is botcsinálta, silány. Ja, és még egy apróság. Azért mert tavaly a dobogón végeztetek, az nem azt jelenti, hogy ti oktattatok itt mindenkit, ld. kupa, alapszakasz...
Ja, és ugye az fel sem merül bennetek, hogy az elmúlt két év "ingyen" volt, barátságból, segítségből, rokonságból, de most már lehet egy kicsit betenni is a közösbe? Ja, és amiatt a három milka miatt nemcsak összeálltok a Stevával, de most már a mi magyarságunkat is megkérdőjelezitek...
Jól van qx92,neked is van igazad,néha túlreagálom a helyzetet,elismerem.Ha HC-s vagy,gyere a HC hoki.ro-ra és ott irjunk priviben,hátha másképp gondoljuk majd a dolgokat.A tegnap is itt voltál,mert akkor olvashattad,hogy miketés milyen módon irogattak itt a HC-ról,a többi erdélyi csapatról.Ezért irtam ide ma azt a sok"marhaságot"reagálásképp.
ÁÁÁÁÁÁÁ, azt hittem már végre vége, s a tegnapi nap után visszatérünk a szakmai érvek-ellenérvek mezejére, de nem... Sajnálattal tapasztalom, hogy az egyre növekvő hozzászólás-mennyiség mögött nem áll egyre nagyobb ötlet- és tudás-bázis.

Az eddig beérkezett csaknem 200(!!) kommentből 10% alatti az érdemi hozzászólások száma. Ez nagyon szomorú, mert eddig nem ez volt a tendencia. MOst én is egy "tök értelmetlen" bejegyzéssel növeltem ezt a számot. Elnézést mindenkitől...
És van igaza a többinek is,ha gazdaságilag gondoljuk át a dolgokat.A mai világban mindennek(igen,a hokinak is)ára van.De ne irjatok olyanokat,hogy tanulni járunk magyarországra,gyenge szinvonalú csapataink vannak,örvendjünk,hogy befogadtatok stb.mert ez az amivel nem érthetek egyet.
Bocs MeLa, de nincs igazad, szerintem!
A megoldás egyszerű, a Szövetségnek ragaszkodnia kell az eredeti tervhez. Az működik akárhány román csapattal, akár nullával is. Ha most nem tágít a szövi, akkor többet nem lesz ilyen gond, és végre elindulhatunk egy normál konszolidált bajnokság irányába. Mint KCs leírta, a mi BATNA-nk a jobb.
Ellenben ha nekiállunk "kompromisszumot" keresni, pláne követni a tavalyi év rossz gyakorlatait, akkor csak magunknak ártunk, mert soha nem lesz vége a követelődzésnek, és a bajnokság egyre komolytalanabb lesz.
Azt se felejtsd el, hogy itt nem valami külső, véletlenszerű katasztrófa miatt kellene kényszerűségből új megoldást elővezetni, hanem azért mert a rendszer egyes szereplői az utolsó pillanatban elkezdték szétverni azt.
besthc!

Az elmúlt két évben itt járt székely csapatok jók voltak, nem tanulni jártak ide, hanem azért mert ebből mindkét fél profitált. Ne örvendjetek, hogy itt lehettek, hanem gondolkodjatok el, hogy megéri-e nektek a támasztott feltételekkel. Ha igen, gyertek, ha nem, búcsúzzunk el egy időre szépen, barátsággal.
Viszont van itt pár dolog:
1. Nektek nem jár alanyi jogon az OB1. Ez sajnos így van, erről egyikünk sem tehet, ezt mások intézték el nekünk. Vígasztalásul, a Volánnak sem jár alanyi jogon az EBEL, pedig a "labancok" ültek eleget a nyakunkon...
2. Jó lenne, ha csak a hokitokat hoznátok, arra kiváncsiak vagyunk, szerintem a múltnak semmi szerepe nincs, nem kéne örökké arra hivatkozni.
3. Ne éljetek vissza a vendégjoggal!
jacint70: pontosan erről van szó... Korábban sokan, sokféle ötletet, javaslatot tettek az idei bajnoki szezonnal kapcsolatban, s reményeim szerint az itt - illetve abban a témában - keletkezett bejegyzések is szerepet játszottak a végleges(???) kiírás elkészítésében. Ez eddig jó...

Aztán valami megváltozott - mint a Gyűrűk Urában - ... Erről kívülállóként nagyon kevés információval rendelkezünk... Sokan sokféleképpen magyarázzák a kialakult helyzetet, van aki érzelmi, van aki politikai vagy szakmai módon közelíti meg. Az érzésem az, hogy sajnos a két oldal "elbeszél" egymás mellett.

Ismét hangsúlyozom, hogy kívülállóként azért van egy-két dolog, amit igencsak furcsállok, de a háttérinformációk ismerete nélkül nem minősítem ezeket. Remélem hamarosan okosabbak leszünk!
Semmi kétség,itt is,a hokiligátokban is vendégek vagyunk.Ebben egyetértek.És igérem,tovább nem osztom a múltat sőt mást se nagyon osztok és átgondolom többször is,mit ide irok.Hogy ne legyen sértő és ne véljétek marhaságnak.El leszek itt csendben,olvasgatva inkább,mert ha van véleménye valakinek és leirja,mindjárt főellenség vagy "marha".
besthc!
Nem erről van szó! Mondok egy példát. Ma Párkányban (Szlovákia) voltam, és kínosan ügyeltem arra, hogy minden ottani - jórészt közlekedési - szabályt betartsak, mindenhol előre köszöntem, előre megkérdeztem, hogy fizethetek-e forintban, illetve magyar bankkártyával, stb. Miért? Mert vendég voltam ott... Az is nagyon furcsa volt, hogy ott úgy vezettek, hogy megadják egymásnak az elsőbbséget, és ezért többször rámdudáltak, hogy menjek már, olyan szituációkban, ahol itthon tutira elém vágódnánanak, de nagy levegőt vettem, és próbáltam felvenni az ottani stílust...
Persze az ottaniak is kedvesek és segítőkészek voltak, ezért éreztem ott jól magam...

Bocsi,jacint70,nem ismerem e honlapon a házirendet,de majd követem a beirok stilusát és betartom a "szabályokat".
jàcint70! Koltozz àt a totokhoz ès kinosan ugyelj arra a kovetkezokben,hogy nehogy èszrevegyèk hogy MAGYAR vagy!!
Javaslom az itt irkalo hc- es sportklubos szurkoloknak sot a szeredaiaknak es ha valaki megtenne hogy ezt tovabbitja a hc es a sportclub oldalara:Rendezunk egy gyujtest ezeknek a penzehes maszkuraknak legyen penzuk ezeknek csak az faj hogy megtagadunk toluk 10000 eurot valahol egy urnaban kinek mennyi van jaruljon hozza a magyar hoki koltsegeihez.
Fiuk nem mi juttatunk bulgaria ala gazdasagilag ne rajtunk probaljatok penzt csinalni vannak ezert felelosek rajtuk verjetek a port.
Mennyi is marad csapatonkent az osztozas utan 3-4 ezer euro hova akartok ezzel utazni?

Es draga video toni titeket nem erint hogy mit ir a roman sajto de minket sajnos igen ne tudd meg milyen erzes mikor azt vetti a roman a szemedbe hogy mit szoksz a fajtadnak sem kellesz.Ne ezert fajdalmas mikor 10000 euroert kepesk vagytok ilyen dolgot csinalni.SZEGYELJETEK MAGATOKAT
cicero77 te most sem hazudtoltad meg magad...
De ismerd el teszik az otlet?hissz penz all a hazhoz
En vegig olvastam meg 1x a komenteket es az en velemenyem kb ez :
Itt nagyon sok ember beszelgetett nagyon foloslegesen velem az elen ez nem kerdes.Mert ti anyaorszagiak "letamadtatok" hogy igy fogalmazzak minket erdelyi szurkolokat olyasmiert amiert mi nem vagyunk felelosek mert higyjetek el nekunk csiki, gyergyoi szurkoloknak nincs annyi beleszolasunk a vezetoseg donteseibe mint nektek.Ez nekunk is meglepetes volt hogy a csiki csapatok a Steli moge altak en nem ertem es nem is ertek ezzel egyet de gondolom valami racionalis oka van es kivancsian varom a magyarazatott a hazai vezetok reszerol.Szerintem itt kezdodott a balhe hogy altalanositsokba bocsatkoztunk mindket fel reszerol.A masik nagy hiba amibe en is es sokan masok is bele estek hogy ez egy szakmai kerdes es nagyon kevesen szoltak hoza ezen a teren mindenki egesz egyebrol beszelt romanozass-szekelyezess-magyarozass stb aminek az eg vilagan semmi koze nincs a tortenethez.
Azzal en is egyetertek hogy az erdelyi csapatok csak vendegek az OB I-ben es nem volt korekt amit csinaltak hogy utolso pillantban bejelentik hogy nem franko igy szerintem ezt az Interligast otletet mar az elonevezeskor vagy megelotte fel kellet volna vetni.
De ezert nem mi az erdelyi hokiszereto emberek vagyunk a hibasak es nem rajtunk toltsetek ki a duhotoket vagy akarmit mert nem a mi dontesunk volt, sajnos akkora demokracia meg nincs nalunk hogy a szurkolok szavazzak meg a vezetoseg tagjait.
Na minden jot mindenkinek
milano69

Úgy érzem, sikerült fognod a hsz-m mondanivalóját...

cicero77

Olcsó Székely Demagógia! Befizetitek a 3 milkát, (Palkovics nem egész egyhavi fizuját a pletykák szerint), és a román sajtónak máris nincs mit írnia.

Látod qx92?Ebben osztom én is a véleményedet.Látom ,már téged se hagy hidegen amit az erdélyiekről itt irnak a gazdik.Ez igy is helyes,hisz HC-s vagy te is.Jó volt átolvasni a bejegyzéseket.
cicero77-nek igaza van!gondoljatok bele,az sc mennyit kolt utazàsra ès mèg ki kell fizetnie12000 eurot.a sors fintora hogy ràadàsul mèg magyarul is beszèlnek,meg magyarnak is èrzik magukat.èn is csak azt tudom irni hogy SZéGYELJéTEK MAGATOKAT
Ez igy mint szep es igaz gx92 csak azt hadjuk figyelmen kivul hogy nekunk muszaj volt a steli moge alni mert fenn allhat egy par even belol a ket szek kozt a foldre ugy altalaban hanyszor is forditottak hatat a magyar testvereink most ket ev utan kitalatak fizzesunk jovore fizzesunk meg tobbet es aztan? es nefeledd hogy a roman szakszovetseg ellere nagyon ugy nez ki vissza kerul egy masik roman paros es onnan is beszopjuk ismet ugy mint eddig akkor mi van?MILYEN VOLNA HA AZ ASSZONY KET EV HAZZASSAG UTAN AZT MONDANA NA MOST FIZZES A SEXERT HOL OTT MINDKETTOTOKNEK EGYFORMAN JO ES SZUKSEGETEK VAN RA
qx92, ez korrekt hsz volt, szerintem.
Es itt megvagyok gyozodve hogy eggyik csiki klubnal sem az osszeg jelentette a gondot(nefeledjuk hogy mint ket csapat tulajdonos romania eggyik leggazdagabb embere ez az osszeg nem eleg uzemanyagra havonta az autoikba)hanem maga teny hogy ilyen korulmenyek kozott meg penzt is kernek.
milano69!

Tudod, a Fradi hótszegény csapat, nem őket támogatja a MOL meg az OTP. Ja, és az SC eldöntheti, hogy indul-e magyar bajnokságban vagy sem, és ha nem, akkor marad még a román. A Fradi csak itt indulhat. Szerinted egy viszonylag gazdag külföldi csapatnak kell kedvezni vagy egy szegény hazainak? Hány légiós is volt a HC-ben? Mindegyik tud magyarul?
Cicero77,ez úgy is lesz,mint irod.Ha bukarestiek irányitanak,a székelység mindig megsinyli.Mindig is igy volt,most se lesz másképp.És a magyarok?Igen,egyre emelni fogják a "belépő"árát.Ebben is jól átlátod a szitut.
Lassan nagyon elszabadulnak az érzelmek.
Miért is ?
Pedig nem akarunk mi homlokegyenest mást!
Szükségünk van egymásra, a meccsszámra. Mindkét országban kevés a csapat, ami oda vezet, hogy vagy egymássak játszanak "százszor" vagy más ellenfelek után nézünk. Ahogy pl egy szezonon belül a 6. DAB - UTE meccs sem vonz nagy nézőszámot, úgy a 6. HC -SC meccs sem kelt majd nagy feltűnést. Szakmailag sem jó mindig ugyanazok ellen játszani.
Tehát közösek az érdekeink.
Viszont egy szeredai utazás, bukarestiről nem is beszélve pénzbe kerül. Sajnos Magyarországon van olyan csapat aki nem tudja ezt kigazdálkodni.
A Steaue-nek konkrét pénzt kell leraknia a tárgyaló asztalra egy hét múlva. Szorít az idő, nem fogadhatunk el "komoly" igéreteket.
Valamit az érzelmekről:
Bár nem feltétlenül tartozik a nyilvánosságra de elmondom, még most is szomurú vagyok, hogy nem lehettem ott azon a tornán Szeredában ahol a fiamat a torna egyik legjobbjának választották. A nagymamája, aki elkisérte és aki Csíkszentimrei születésű nagyon büszke volt rá. Én ott voltam a 70-s években a csarnok megnyitásán is és már nagyon várom hogy csapatomat elkisérve utazhassak Szeredába.
A pályán legyünk egymásnak nemes ellenfelei és ne személyeskedjünk !
Köszönöm.
Cicero! milyen körülmények között, te szerencsétlen? Az pedig már eddig is világos kellett volna, hogy legyen, hogy ez nem házasság, hanem a Magyar Bajnokság. Mindkettőnknek jó, de a feltételeket a magyar klubok szabják, nem pedig a Kurkó, pláne nem a Szteli... Márpedig a Miskolc, a Fradi is részei a magyar bajnokságnak, ahol jelen pillanatban játékosra sem nagyon van pénz, nemhogy bukaresti túrákra. Ez a történet ennyiről szól és nem többről. Vigyétek vissza az üvegeket és fizessétek be ezt a nevetséges összegű hozzájárulást... Vagy ne, csak ne sírjál, könyörgöm!
Teljesen egyetértek qx92-vel, semmi értelme egymást szidalmazni, mert ez a vezetők döntése volt. Ennek kb annyi értelme van mint azon vitatkozni h melyik párt lop többet.
Lehetséges h Kurkó akart ezzel támogatókat szerezni a román szövetségen belül mivel legutóbb elég csúnyán leszavazták, mint egy előző írásból kiderült. A székely csapatok pedig azért álltak mellé mert félnek a szövetségen belüli román vezetéstől. Ez csak egy lehetséges ok arra h miért döntöttek így de nem is ez a lényeg.
Szeretem olvasni ezt a blogot mert szakmailag jó és tetszik a konstruktív hozzáállás is. El szoktam olvasni a hozzászólásokat, de köszönöm szépen a fröcsögésre, a habzó szájjal, indulatból írt kommentekre nem vagyok kíváncsi, és ezzel valszeg sokan vannak így. Nem itt kell levezetni a feszültséget, mert ez a fórum nem arra való!
cicero77

Ezek szerint pénz van, meg lett indokolva, hogy miért kell befizetni, de ti inkább összeálltok a Steauával, és keresztbe tesztek a magyar bajnokságnak.
Figyelem! Ha tegnap arról lett volna szó, hogy minden mehet a kidolgozottak szerint, csak ne OB1 legyen a neve, hanem interliga, ne legyen "belépő", hanem helyette itt egy szponzor, akinek a pénzét erre fordítsuk, akkor lehetne reklamálni. De annyi történt, hogy a tisztelt urak idejöttek, közölték, hogy ők interligát akarnak, fizetni nem, majd hazamentek, a magyar szöv.-re hagyva a problémák megoldását.
Szerinted ez innen Budapestről minek látszik?
"Ezek szerint pénz van, meg lett indokolva, hogy miért kell befizetni, de ti inkább összeálltok a Steauával, és keresztbe tesztek a magyar bajnokságnak."

Na, ez kb. az a szint, amihez már tényleg nincs mit hozzáfűzni...
Én már nem tudom mikor, de kb. egy hónapja örömmel olvastam a MJSZ terveit az idei OB lebonyolításáról. Bp. Stars, Progym csatlakozása. Gondoltam magamban, hogy milyen jó végre bővülünk, megindul talán valami még jobb. Amikor a Steli bejelentette, hogy indulni szeretne (vagy ha így jobban tetszik az önérzetüknek, elgondolkodtak rajta), már annyira nem örültem, de úgy gondoltam, hátha a hoki összehoz egy pár embert a híresen "egymástszerető" magyar-román duóból. Erre pár napja azt olvasom, hogy a Stelivel az élen ("aki amúgy nem is igazán akart csatlakozni az OB-hez"), a romániai (nem nemzetiségi hanem állampolgársági alapon írom) csapatok kitalálják, hogy nekik nem is ízlik a kása és ők inkább sültcsirkét ennének. Amivel nincs is baj, csak már kicsit utolsó utáni pillanatban szóltak. Én ezúton szeretném kérni a MJSZ-t, hogy tartsa magárt az eredeti elképzeléshez, tervhez, ne csináljunk segget a szánkból. Aki nem akar nevezni az ne nevezzen. Aztán jövőre lehet tárgyalni egy nemzeti bajnokságoktól teljesen független Interligáról amihez esetleg mások is csatlakoznak (pl. horvátok). Szerintem 3 milla ide vagy oda a két csíki csapat nevezni fog, a Gyergyónak meg ki kellene találni valamit a pénz előteremtéshez. Valaki csak ad pénzt, másnem a szurkolók összedobják, még én is tudnák egy keveset adni(jelzem Volán drukker vagyok), ti. segítsük a kisebbet. Persze nem rendszert csinálva ebből. A Steli meg csináljon amit akar. Éljen a HOKI!!!
Az hogy bizonyos magyar klubok szegényebbek,az nem kéne az erdélyiek zsebére menjen.Mert Ice Cube-nek igazat adva,minden csapatnak jó,ha plusz ellenfelekkel tud játszani.Ennek az árát viszont mindenkinek válalnia kellene,nemcsak az erdélyi csapatoknak.Ez a véleményem,mert itt Erdélyben sincs olyan sok pénz,hogy fizethessük pár magyar csapat egész bajnoki idényre szóló kiszállását a külföldi mérkőzésekre.Nagyok itt is a játékosszerződések,a csapatok inkább fektetnék a pénzt saját magukra,ez nyilvánvaló.Sajnálom,hogy hires magyar klubok,mint a Fradi is,pénzhiányban szenved,de ezt nem külföldiek kárára kellene helyrehozni,hanem szponzorok felkeresésével.
jàcint70! nèzd vissza a kommentet,èn csak az sc rol beszèltem,bocsi.a fradirol meg csak annyit,hogy ki tàmogatna egy olyan klubbot ahonnan màr mindent elloptak(tiszteletem a sportolokè,ok nem tehetnek rola)!ti mind gazdag klubbokrol beszèltek,de azt is megnèzhetnèd hogy mennyi szekelyeknèl a nèzoszàm egy mèrkozèsen!
Igy igaz,milano69,a magyar hokinak nincs ott kint olyan nézettsége,mint csikban.De nem is csodálkozok,a média se úgy közvetit,mint itt.Mert nálunk a TV már az alapszakaszból élőben közvetiti a meccseket,a magyaroknál még a döntőt is csak felvételről lehetett követni.
milano69! 2008.05.31. 23:19:30 kommentre
A nézőszámról. Sajnos valóban az van, hogy pl. a Volán csarnok is csak EBEL meccsen van tele, vagy, ha a Dunával játszunk. MO-n sajnos csak melléállnak a sikerhez. Pl. válogatott idén. Húde elkezdték szeretni a hokit a pénzéhes médiák, merthogy pénzt lehet csinálni belőle meg nézőszámot, aztán ha szponzor kell a hokinak, akkor "jaa, hát nekem nincs ilyenre pénzem" szöveg jön. A fejőstehén fociba meg sajnos tolják a pénzt ész nélkül.
Az biztos,hogy nem a szurkolók tehetnek.Furamód,még itt,Csikban is követhettük élőben az NBII,nem valami jó szintű focimeccseit,de hokit...kevésbbé.
De ez hátha megváltozik,mert most a magyar hokiválogatott ott van a nemzetközi elitben,mig a fociválogatott sajnos ismét leszerepelt.
ifjvit!igazad van hogy nem a szurkolok tehetnek.de azèrt egy fehèrvàr-graz mecssre kimehetne min. 4000 szurkolo,nem csak 1200.volt ilyen.
Én ki is megyek. Volt olyan, hogy egyedül is. De nem tudok mindenkit kivinni a meccsre. Az pedig, hogy többet ért el a hokiválogatott mint a focisták az nem jelent semmit. Lásd vizilabda, női kézi. Mi mindig is "focinagyhatalom" leszünk. És "várjuk" a messiást.
Sporttársak, határainkon innen és túl! Kérlek Benneteket ne kezdjük már újra elölről a vélt és valós sérelmek felemlegetését, valamint egy más kölcsönös sértegetését. Tanúsítsunk egy kis türelmet, s várjunk egy-két napot mielőtt elhamarkodottan véleményt alkotnánk!

Bizonyára megtudjuk, hogy mi miért történik úgy-ahogy, s ezt követően ráérünk tetszésünket vagy nem tetszésünket kinyilvánítani...

Szegény Kovács Zolit azért sajnálom, hogy a nyakába szakadt ez a feladat, de Őt ismerve biztosan mindenki számára megfelelő megoldást talál...
Hát,őszintén...várhassátok fociban,mert amig még Máltától is kikaptok,nem sok sikeretek lesz fociban.Egyébként nagyon tetszik a magyar vizilabda és kézilabda csapat.Ott van mire büszkék legyetek.De sajnos a régi ezüstérmes fociválogatott már csak az emlékezetben él.
Figyuzzatok ide egy kicsit,magyarok,szekelyek,romanok es mindenki.Mindanyian tudjuk hogy a sportban volt,van,es lessz rivalizalas.Ez igy normalis,de ha ezt provokatorok atvetitik politikara meg nemzetisegekre,akkor inkabb maradjon mindenki a helyen,hacsak nem akarjuk hogy a csiksomlyoi bucsun is magyar kopkodje a magyart.Sajnalattal kostatalltam hogy a nepszavazas utan egyre tobb a romanozas meg a taposozas,hogy ki mit szurt el hosszu tema, en csak azt szeretnem hogy a jegkorong sportrol szoljon, sk sokrol,stelisekrol, fradisokrol,stb es ne romanokrol, bozgorokrol olahokrol meg taposokrol. Sajnos a csiki lelatokon is egyre tobb az ilyen es effele rasszista jellegu,bekialltas es gyulolkodes,es ennek ha valamifele keppen nem vetunk veget ez egyre jobban ki fog terjedni minden szekely gondolkozasban,mert csikban a hoki az szent dolog, benne van a szekelyember eleteben ugyanugy mint a punkosdi bucsu. Velemenyem szerint ha nem szurjuk ki magunk kozul a provokatorokat akkor ez a kozos bajnoksag semmi jora nem vezet.Sajnos bevallom hogy en is a rendszeres taposozok koze tartozom,de hajlando lennek valtozni az oseink erdekeben akik nem egesszen igy kepzeltek el a magyarsag sorsat. Nem tudom erthetoen fogalmaztam e,bantani senkit nem akartam.
ok leslee èn megbocsàjtok.de azèrt szeredàban tàposozhatsz,az oseink megbocsàjtjàk!
besthc!
Remélem észrevetted, hogy a Várjuk és a Messiás szavakat idézőjelbe tettem, ami nem az én véleményem. Én ugyan nem várom. Legszivesebben fellocsolnám az üsszes magyar focipályát és lefagyasztanám. A focistákat meg elküldeném a bányába követ törni. Ti szerencsések vagytok, hogy a hoki olyan népszerü nálatok. Itt MO-n még én is szerencsésnek tarthatom magam, hogy olyan megyében élek ahol két meghatározó hokicsapat van (Volán, Újváros). Bár én spec tudok olyanról aki Pestről lejár Fehérvárra EBEL mecsra. Mindezek mellett nálunk a hokiszurkoló ritka fajta mint az Ogre. :)
ifjvit,vettem az adást,igazad van.És nektek jó hokicsapatotok van,le a kalappal a Volán előtt.Leslee,valóban igy van,nincs értelme lerománozni a székelyt,letáposozni a magyart stb.Emberek vagyunk,próbáljunk úgy irni és viselkedni egymás között itt is és a lelátókon is.Ha tévednék,javitsatok ki,én is ezt teszem,de maradjunk meg egy civilizált formánál,ha lehetséges.Ne folytassuk a tegnapi hangnemben,mégha eltérőek is a vélemények.És marhaság vagy értelmes,minden vélemény lehet konstruktiv,ezért helyet kell adni neki,de nem kell provokálni vagy sértegetni.Ez sportról szóló blog,legyünk sportszerűek.
"Az Ogre olyan, mint a hagyma. Sok rétegű." :) Klasszikus...
besthc: Ez igen! Én is erre próbálom "terelni" a dolgokat, de sajnos nem sok eredménnyel... :(
MeLa-Na akkor már vagyunk 3-an,ugyhogy van remény...
vaze hogy milyen korulmenyek kozott ?hogy is nezett ki a dobogo?emlekezz.megkellene elegedjetek hogy jatekot adunk a szekeres csapataitoknak hogy jovore ne keljen megkerdezetek fekete pakot hogy nincs e valami szedult magyar szarmazasu hokista naluk is aki esetleg felvenne az allampolgarsagott hogy legyen utokepes valogatott keretetek.na ilyen korulmenyek kozott vaze.Mikor is volt az elmult 15 evben tiszta magyarorszagon szuletett jatekosokbol allo valogatott keretetek?Nem furcsalodd hogy a steli az hulye roman de veresre tapsoljatok a tenyereteket a magyarorszagon sportolo romanok miatt dicsoititek magasztaljatok azok nem hulye romanok(foci kezilabda kosarlabda stb)
Az eggyugyu vezetoiteknek volna egy kis elkepzelesuk hogy mol otp,-nel lobbiznanak hogy nektek adja a penz nem volnatok raszorulva a koldulasra.
Es besthc a magyar kezilabdat kihuzhatod az elvonalbol az mar csak emlek maradt a vizilabda egy darabig
besthc: ennyi volt... NINCS ÉRTELME!!!!
A lepény hal megy legelöl... ...a remény hal meg utoljára.
Nézd Cicero77,én azt irtam,hogy nekem tetszik a magyar vizilabda és kézilabdacsapat.Nem irtam,hogy világbajnokok.Mert a mieink se azok jelenleg egyetlen csapatsportban sem.
Aki itt a néző számot kritizálta majd meglátja meghalja, tőlünk lesz hangos jövőre a Zürichi aréna! Utánna mondjátok ugyanezt!
Na én inkább nem kommentelek. Nincs annyi pénzem, hogy lovat is adjak. Nézem inkébb a rali vb-t. Jóccakát!
Rex-Tőlünk már idén is hangos lesz a Zürich-i aréna...fociban ott rajtol a Román válogatott az EB-n a Franciák ellen:)).
kit érdekel a foci? világ életemben utáltam. az autósportok a nfl és a jégkorong érdekel egyedül... de látom te nagyon azon fáradozol hogy provokálj
Nem Rex,én csak viccnek szántam,nem provokálok senkit,sőt...Tudom,hogy a HokiVB-re gondoltál,csak viccnek irtam,mert eszembe jutott,hogy ott lesz ez a meccs ennyi.Bocsi.Térjünk vissza a hokira.
Hat igen ,itt romaniaban mindenki,sajto,stb annyira elfogultan gondolkodik a roman focirol, kivancsi lennek nehany semleges magyarorszagi velemenyere hogyan latjak a romanok jovojet a (Halalcsoportban)
Én meg még ma kimegyek a Zürichi arénába és kiabálom, hogy "Héj Helmuth! Hol a rolba?" Aztán átmegyek a másikba és azt kiabálom, hogy "Héj Hans! Hol a fűnyíró?" Bocs ezt nem tudtam kihagyni. ;)
ifjvit,legalább neked van humorérzéked:)
jobb lenne ha ti is félretennétek ezt a székelyezést, vennétek egy magyar mezt és egy zászlót és jönnétek velünk szurkolni.
besthc az en hangomtol nem fog zengeni a Zurichi arena az iden az biztos.
jovoben sem valoszinu hogy megengedhetem magamnak az A csoportos vb a kiutazast de legyen neked igazad Rex attol legyen hangos a Zurichi arena 2009-ben hogy hajra magyarok de majd egy hangfelvetelt nekem is kuldjetek emailben vagy valamilyen modon had haljam mennyire volt hangos :P
szerintem sport1-en is hallani fogod, ha nem majd spiller istván meg máté pál úgy is közvetíti!
Hát lehet arról is szó-Rex.De még van addig egy év.Amúgy is a magyaroknak szurkolunk majd,természetesen idehazulról is.Habár őszintén annyi a magyar hokicsapat esélye is ott,mint idén a Román focicsapaté az EB-n,nagyon halvány.Nálunk a Steaua-sok elrontanak minden csapatválogatottat.Igen,igen,még a hokit is...Betenni egy ilyen gyenge idény után is a hokicsapatba 6 játékost a Steaua-tól,nagy hülyeség volt.Mindenben kikapunk miattuk...
offtopic adalék:
Annyira "dicső" 1:1-es döntetlent értünk el ma Horvátország ellen (szabálytalan góllal) fociban, hogy iziben másodszor is leadják a tv-ben. Remélem már ti is érzitek, hogy MO.n nem olyan könnyű hokiszurkolónak lenni.
ifjvit-Hát nálunk is a foci az"Isten".Nem is tudom,mi lesz,ha pl.megverjük a franciákat.Egy évig a tv tele lesz vele.
a forma1-ről mondok le hogy mehessek jövőre, igazán megajándékozhatnának egy bentmaradással ha már lemaradok egy remélhetőleg Räikkönnen sikerről...
Forma1 minden évben van nálatok,Rex,hokiVB magyarokkal nem igazán volt még,ez a lényegesebb.
Nem tervezem.Sokba kerül.De TV-n követem majd és a magyar csapat szurkolója leszek,ezt igérem.Na jól van,most leteszem magam vizszintesben,mert Erdélyben már jól előrehaladt az óra,késő van.Bocs,ha ma megsértettem valakit is itt,nem volt szándékom.És ha marhaságokat irtam ide néha,de szerintem ide nemcsak az agyoniskolázott,értelmiségi emberkék irhatnak véleményeket,hanem mások is.Örülök,hogy a bajnoki idény előtt itt találkozhatok jégkorongkedvelőkkel és szurkolókkal határon innen és túl,megoszthatom velük a véleményemet.Köszönet ezért a Blog szerkesztőjének.Minden jót.
www.justin.tv/barcelinho Detroit-Pens eloben epp!!!! es nem csak
ne en mennek szivesen svajcba:)
Cicero! Magyar Kupa! Kellett volna még egy sor szlovák, nem igaz? :DDDDD
vaze, nem kellet volna meg az az egy sor sem, mert nelkuluk megvertunk:) en ugy emlekszem vagy neked szelektiv a memoriad;) s az mar regi tema. ti MJSZ szabalyzataban benen van az a szabaly;) szoval aki akarta kihasznalta. Sztem ertelmetlen osztani hogy kinel ki jatszik ovodas vagy vaze;)
Na jó, van egy szint, ami alatt már tényleg nem megy! :DDD
Barcelinho pihen. Ez nem drukkerkorcsma és nem népsportfórum, a kutyafáját. A székely-magyar veszekedések tőlem mehetnek, a dühökön és az olykor durva jelzőkön túl szinte mindenkiben látni a jó szándékot, sőt a közeledést is, de ne óvodásozzunk már.
Határon túliak kedvéért foglaljuk össze miért is kellene nekik fizetni (és miért csak nekik).
Van a magyar bajnokság. Tőlük függetlenül, egy forintjukba sem kerül, mert ők a román bajnokságban indulnak. Egyszercsak ráébrednek, hogy jó lenne a magyar bajnokságban is indulni, anyagi feltételeik megvannak, tudják mennyi pluszköltséggel jár ez. 2 évig a szövetség ezt baráti alapon engedte, nem vette figyelembe a hazai csapatok megnövekedett kiadásait. 3.évben rájöttek, hogy azért egy kis hozzájárulást illene fizetni. Mert a kinti csapatoknak ha nem akarják akkor egy forint pluszköltségük se lesz, hiszen nem indulnak. Hazai csapatoknak viszont jelentős pluszterhet jelent, hiszen ők máshol nem indulhatnak mint a nemzeti bajnokságukban. Ezért kellene a 3 millió forint, ami 1 csapatra lebontva 500ezer/határontúli csapat. Ha 4 ilyen csapat lenne, akkor 2 milliót kapna egy hazai együttes, de ezért 16 meccset kint kell játszaniuk, ami heti 3 meccsel számolva több mint 5 hét. Azt ugye senki sem gondolja hogy ezt 2 millióból ki lehet hozni. Ez az utazásnak egy töredéke. Ilyenkor jönne az, hogy a kintieknek is sokat kell utazniuk, de nekik ottvan a lehetőség, hogy ha nem akarnak, akkor nem indulnak!
És ezért nevetséges az amit a hargitai csapatok csináltak, hogy az utolsó pillanatban inkább a Steaua pártjára álltak.
Oli! Szélsőségesen székelyellenes vagy! :D
Nem teljesen ide tartozik,de most láttam az egyik magyar Tv adón ,egy riportfilmet, a Kolozsvári CFR(KVSC)-ről.Riporter csodálkozott azon,hogy míg a CFR -re 55 millió eurót költöttek az idén, addig a DVSC költségvetése nem éri el a két milliót.Szerintem nem a foci miatt nem támogatják a jégkorongot Magyarországon,hanem egyszerűen azért ,mert nincsenek sportszerető üzletemberek.Igy minden csak üzleti alapon működik.Kis piac ,kis pénz.Nálunk ez egyes helyeken fordítva működik.Pászkány Árpi,Csergő,Kúrkó befektetése soha nem fog megtérülni.Egyszerűen szenvedélyüknek élve, támogatják azt a sportot amelyet szeretnek.
Meg ha több a néző, akkor szívesebben adnak, ha nem is térül meg. Ez a nézőszám-dolog nagy rejtély nekem... Ma már szinte el sem tudom képzelni, hogyan mehetett fel Dunaújvárosból 3 ezer ember a BS-be a Fradi elleni döntőre és hogyan tűnhet el ennyire. Persze olyan vezetéssel, ami nekünk volt évekig, nem hogy pénzt hozott volna, de vették ki...
Ecsém végigolvastam kétszáz egynehány hozzászólást, de talán ha 10 foglalkozik igazán a témával. Úgy látszik a blog popularitása meghozta gyümölcsét. Eddig kevesen voltunk és racoinális kommenteket fogalmaztunk, most épp fordítva. Mit szólnátok, ha az MJSZ és a klubok -utóbbi a fontosabb, mert Ők hagyják jóvá- meghozzák, a számukra ésszerű döntést? Mi pedig csak a csapatunkkal foglalkozzunk. Itt mindenki mindenhez ért, a politikától a jégkorongig. NINCS MESE POLIHISZTOROK VAGYTOK GRATULA!
mike80.Éljen az elit valamint a vélemény- és szólásszabadság!Nekünk, irracionálisan gondolkodó "tömegnek" nem szabadna teret engedni a fórumon,mert csak hülyeségeket írunk.
Jó' van na.Ez egy olyan "cirkusz",amely nemcsak a sportról szól.
Az MJSZ és a klubok hagyták jóvá a (szakszerű) versenykiírást tavaly is. A hülye tömeg pedig távol maradt a dögunalomba fulladó meccsektől...
mike80 irtakicsi fennebb:"Eddig kevesen voltunk és racoinális kommenteket fogalmaztunk, most épp fordítva."Az hogy racionális egyénnek titulálod itt magad,épp ez amiért jellemtelennek tünsz,legalábbis előttem.És ez hadd szóljon más műveltnek autotitulált személynek is itt.Ne dicsekedjék a hozzáértésével senki,főleg ne úgy,hogy más beirásokat aláminősitsen.Bizonyos személyek itt gyakran esnek abba a tévedésbe,hogy mások beirását marhaságnak,a magukét pedig racionálisnak,hozzáértőnek akarják feltüntetni a többiek előtt.Szerintem,ne sértegessünk másokat és ne gondoljuk,hogy mi aztán okosabbak és szakértőbbek vagyunk itt a többinél.
szerinted a racionális az hozzáértő? szerinted nem lehet azt mondani, hogy a témához szorosabban kötődő hsz-ok racionálisabbak, mint a táposozók-furfingozók? abban persze igazad van, hogy bárki elmondhatja a véleményét, erről szól a blog és én sem osztom mike80 véleményét, hogy azért ment volna el ennyire irracionálisba a vita, mert többen lettünk, hanem mert ez egy forró téma. De az biztos, hogy mike80 nem magára értette a hozzáértőt, pláne nem akart másokat megsérteni...
vaze,lehet hogy igy van és akkor elnézését kérem ezuton.Egyébként én se kedvelem a táposozó szövegeket,ugyanúgy azt se,ha minket egy kalap alá vesznek a románokkal.Témára térve van amit nem igazán értek:az OK,hogy mi vagyunk a vendégcsapatok és a hoki költségessport és azt is megértem,hogy bizonyos magyar hokiklubok anyagi nehézségekkel küszködnek.De ezt megoldandó,bevezetni egy adót amit csak az erdélyiek kell kifizessenek,azonkivül állják a csapataitok elszállásolását is a bajnokságban,ezt nem igazán értem.Persze,ha ezek a feltételek,el kell fogadni.De szerintem egyazon bajnokságon belül minden csapat kéne valami kicsit pótoljon,hogy lebonyolitható legyen ez a bajnokság.Jobb volna az anyagilag gyengéktől kevesebbet,az erősebbektől meg többet beszedni,de mindenki járuljon hozzá.Mert a ti csapataitoknak is bizony jót tesz,ha több meccs van a botokban,ahogy hokiberkekben mondani szokás.Mert mi is csak ebben a vonatkozásban ragaszkodunk a ligátokhoz,mert vettünk egy csomó külföldit és sok meccsre van szükség,hogy fejlődhessenek a klubjaink.Másképp nem ért semmit az egész.Játszunk négyszer a SportKlubbal és vége a bajnokságnak.Mert a többi csapat még mindig nem tudja tartani a lépést.
A dolog roppant egyszerű: elvileg a magyar bajnokságban a legnagyobb távolság Miskolc és Dunaújváros között van, a viamichelin.com szerint mintegy 268 km. Az különösebb számolgatás nélkül látható, hogy a csíki csapatok örvendetes belépésével ezek a költségek egyszersmind új dimenzióba kerültek. Nem kevés pénzről van szó, szerintem még a DAB-nak, sőt talán az EBEL miatt mindent megfogó Volán Titánoknak is probléma ez, nem csak a Miskolcnak és a Fradinak. Azt nem tudom, a 3 millió forint mennyit segít ezen és nyilván lehetett volna ezt ennél kulturáltabban is közölni, de az szerintem elfogadható érv, hogy azok a csapatok viseljék ezeket a költségeket, akik miatt megnövekedtek az utazási költségek. Jobban át kellett volna ezt gondolni, már csak azért is, mert ettől függetlenül szerintem is mindenkinek jót tesz, ha elindultok!
vaze-A Steaua kivételével.Mert kicsi korom óta ki nem állhatom ezt a csapatot,csak egyszer tudtam nekik szurkolni(akkor is fociban),mikor 86-ban BEK-döntőt játszodtak és nyertek a Barcelona ellen.Hány bajnokságot raboltak el igy vagy úgy az idők folyamán a csiki hokistáktól,az egyszerűen megbocsájthatatlan.Szerintem ők és nem mi vagyunk azok,akik nem érdemlik meg,hogy ott legyenek a ligátokban.Arról nem is beszélve,hogy magyar bajnokságról van szó,náluk meg tényleg(velünk ellentétben)ritkaságszámban vannak magyarok.
vaze-Ami pedig a bukarestiekre jellemző(csakhogy megértsd,mennyire"szeretnek" bennünket a fővárosban,a nagy hirt,hogy a Steaua indul a magyar hokiligában egy fővárosi sportlap egy teljes oldalon adta elő.Ám arról,hogy a HC két döntőben is részt vett vagy hogy a SportClub megnyerte a román bajnokságot,valahol a legutolsó oldalak alján egy négysoros kis cikkben "részletezték".Ilyen a hokiélet Erdélyben...Ha Bukarestről van szó,mindenki foglalkozik,a csikiak meg mellékesek,holott sokkal jobbak jelenleg jégkorongban,bármelyik csiki csapatot is vesszük.
No akkor ÉN elmondanám, hogy mely csapatokat látnánk szivesen a közös bajnokságban!
-Alba Volán
-DAB
-Fradi
-Újpest
-Miskolc
-BP Starts
-SC Csíkszereda
-HC Csíkszereda
-Gyergyószentmiklós
-Brassó
Lehetne még a közeljövőben
-Debrecen
-Szeged
-Mac
-Zalaegerszeg
-Stb

EZ MAGYAR LIGA! Steua, nekem nem hiányzol, messze vagytok, megközelíthetetlenek, és nem Magyarok, hanem románok. Semmi baj ezzel, de semmi keresnivalótok a Magyar bajnokságban. Csak mint vendég. ESETLEG.
Besthc! De ha így van, akkor mi a túróról szól a mostani balhé a román szövetségben? És hogy állhat a Sportklub (vezetősége) a Szteli (vezetősége) mellé Kurkóval szemben? És hogy kerülhet Krukó egy oldalra a Sztelivel az MJSZ-szel szemben?
Vaze.
en nem tudom de meg vagyok gyozodve hogy mind az Sc (vezetosege) mind Kurko reszerol valamilyen szemelyes erdek ambicio van a dolgok hata mogott mert nem igazan lattom a csikicsapatok erdekeit a mogott hogy felrugtak az asztalt az OB-I-ben
szia best :)
a vitába nem szállnék be, hiszen mi ezt egyszer már lejátszottuk. (kb uezekkel a fejezetekkel és kimenetellel)

Viszont ha ez a liga elképzelés győzedelmeskedik, remélem tényleg "beleolvasszuk" minimum a Slavijat, meg a Zágrábot.
Csak ennyit akartam.
Bölcs és okos döntés!!!
süti beállítások módosítása