HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Molt valóban érdekli az interliga

2008.06.11. 15:17 F. Kapus

Mint a minap írtunk róla, komoly szponzorjelölt jelent meg a magyar jégkorongban. Jeleztük, hogy a tárgyalások zajlanak, de pletykák felemlegetésével nem akartuk megzavarni a folyamatokat. Nem véletlen, hogy most mégis ilyesmit teszünk.

Szerdán több romániai sportoldalon és az egyik érdekelt klub hivatalos honlapján is megjelent, hogy a Mol lesz az interliga fő támogatója. A kijelentő módban történt megfogalmazás túlzásnak tűnt, hiszen bejelentés még nem volt az ügyben. Ezt követően néhány olvasónk be is kommetelte a fenti információkat és forrásukat.

A tisztánlátás érdekében a Molhoz fordultunk, az iránt érdeklődve, mi az igazságtartalma a megjelent híreknek. Molnár-Bánffy Kata, a Mol szponzorációkért felelős vezetője a napvilágot látott információkkal kapcsolatban a következő tájékoztatást adta:

"Havonta 200-300 megkeresést kapunk támogatási és szponzorálási kérdésekben. Ezeket a megkereséseket soha nem tesszük a fiókba, mindegyiket alaposan megvizsgáljuk, elsősorban abból a szempontból, hogy a számunkra fontos értékeket hordozza-e. Egy esetleges román-magyar jégkorongliga azért lehet érdekes számunkra, mert operációs területünk két országát is érinti, erősítve ezzel a gazdasági kapcsolatokon kívül a sportkapcsolatokat is.

Tárgyalásban állunk a Magyar Jégkorong Szövetséggel, vizsgáljuk egy lehetséges együttműködés feltételeit, de korántsem zártuk még le sem az adatgyűjtési, sem a döntési folyamatot. A liga megrendezésében is számos bizonytalanságot érzünk, nem megnyugtató például, hogy az előző héten olyan hírek jelentek meg a magyar sajtóban, hogy egyáltalán nem kerül megrendezésre. Nem ez az egyetlen sportág és sportesemény, amely új támogatásként szóba jöhet, ezért semmiképpen nem tudunk határozott elköteleződésről beszámolni, és túlzottnak tartjuk a román média ennyire konkrét állásfoglalását."

Mindehhez annyit teszünk hozzá: amennyiben egy ilyen kaliberű szponzor ténylegesen  megelenne a magyar jégkorongban, az akár sokat is lendíthetne a dolgokon.

36 komment

Címkék: magyarország bajnokság románia ob 1 interliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán felébrednek a MOL- nál az illetékesek. Baráti körben ezt mi már régen mondjuk, hogy mondjuk a Volánnak is lenne szponzora a MOL és a Volános fiúk MOL feliratú mezben korcsolyáznának jégre az EBEL- ben, azért az minimum egy kis fricska lenne a "sógoroknak" az OMV-s hisztéria után
azért ez ennél eggyel komolyabb döntés, amit nem elsősorban a "fricska a sógoroknak" típusú szempontok szoktak motiválni...
Hat nem tudom...
>A liga megrendezésében is számos bizonytalanságot érzünk

Meglehet. De a csapat akkor is kint lesz a VB-n! Ez azert eleg kezzelfoghato (reklam)ertekkel bir.
Vagy szponzoralja a MOL a noi junior lengoteke valogatottat, veluk kevesebb a macera.

Apropo, Magyarorszagon mik a legnezettebb sportok?
Foci, Forma-1, esetleg vízilabda es talan kezi, meg kosarlabda. Es meg mi van ezeken es a jegkorongon kivul? Golf?
Biztos sokan tudjátok, hogy a szlovák Extraliga névjoga a Slovnafté, ami 98,41%-os MOL tulajdonban van, szóval nemzetközi téren amúgy sem áll távol a cégtől, hogy döntse a pénz a jégkorongba.
tökéletesen igazad van, de a MOL-nak abszolút nem összeg mondjuk egy Volán szintű csapatot szponzorálni és lássuk be, nemigen kerülhetne jobb helyre a pénz, mint most a jégkorongba, bár a MOL eddig úgy látszik csak a romániai csapatok támogatását tartotta fontosnak, az ő döntésük, de azért...
Kedves raffat! És ezzel a dumával már hány darab forintot sikerült már összekalapoznod? :DDDD
Hát ez fáj nekem is. Ha romániai csapatok indulnak, akkor a MOL-nak számit a magyar jégkorong is, de egyébként...
nem értem a románokat...tényként közlik h közös liga lesz és még vezetőségük sincs...?kicsit el vannak tájolódva, nem?:S jo lenne ha beszállna a MOL, az se baj ha közös liga lesz(bár eddig nem voltam a hive), csak akkor a románok fogjanak neki rendet tenni odahaza!ne csak egyből arra ugorjanak h elhiresztelik h jön a MOL és lesz pénz...
Vicces az volt, hogy amikor a horvatokkal voltunk egy selejtezocsoportban, a MOL a horvat valogatottat szponzoralta, az INA bevasarlas idejen. Csak a botrany utan csorgatott kis penzt.

Senki ne higyje, hogy jotekonysagi alapok ezek. Ko kemeny uzlet. Ha a roman csapatok miatt tamogatja az interligat a MOL, nem erdekel, csak fektessenek penzt ebbe a sportba, es jusson hazulra is :) Inkabb mint Baumgartnernek vagy valamelyik kutyauto focicsapatnak...
előre is leszögezném, hogy nagyon örülnék a MOL-nak és az interligának!

Ami kicsit zavaró:
- ha ez egy hosszabb döntési folyamat, akkor a liga milyen versenykiírást, bajnokságot tud szervezni?
Asszem semmilyet, azaz fel kell készüljünk rá, hogy egy ideig marad a bizonytalanság.
Ami nem jó...
Nem akarom túlértékelni a MOL-t (szerintem nehéz is lenne), de vele egy Pannon-szintű támogatót nyerhetne a sportág. Olyan sok lehetőség meg nincs, szerintem megvan minden eshetőségre a forgatókönyv, feltehetően a menetrendekkel, úgyhogy nincs itt akkora bizonytalanság: ha lesz szponzor indul az interliga, ha nem akkor nem. Nem akarok túl cinikus lenni, de az meg már most biztos, hogy a tavalyi bajnokságnál csak jobb jöhet...
Molnár-Bánffy Kata nagyon betanulta ezt a szöveget, főleg az első két mondatot (azt már min. 3-szor hallottam tőle, szóról szóra ugyanígy). :)
A MOL szponzorációs politikájában nagyjából a következők számítanak támogatandó értéknek:

- A hazai sikerek, "a legjobb hazai" és a kultúra támogatása
- Összetartás, összetartozás, a közép-kelet-európai régió együttműködése
- Csakis a legjobbak támogatása, "a sas nem kapkod legyek után" - elv

Mindemellett törekszenek a hírnév szisztematikus építésére (ismerjenek --> elismerjenek --> szeressenek), és a folyamatos fejlődésre.

Ezenkívül megemlítendő, hogy vannak tehetséggondozó programjaik, imádják a PR-aktivitást és a népszerű bulvár-sporteseményeket (pl. Talma híd-túrája), valamint nagyon figyelik, hogy hatékony legyen a szponzoráció. Nem hisznek a reklámokban, számukra a PR (olcsóbb is, kapcsolatokat is épít) a fontos.

Ezeket is ő (M.-B. K.)mondogatta. Innen következtethetünk, melyiknek tudnánk megfelelni, és hogyan tudnánk megcsinálni.
Köszönöm F.Kapusnak hogy vette a fáradtságot és megkereste a MOL illetékesét. A hölgy válaszából számomra világos, hogy a labda az MJSz térfelén pattog. Sebesen el kéne dönteni mit akarnak és a végleges és MEGMÁSÍTHATATLAN koncepciót letenni az olajcég asztalára! Meg talán keresni egy televíziós csatornát, amely rendszeresen közvetítené a mérkőzéseket, mondjuk hetente egyet, mindig ugyanabban az időben. Rosszat nem tenne a szponzori tárgyalásoknak. Még az is lehet, mások is kedvet kapnának és felsorakoznának a MOL mögé. Vagy hülyeséget beszélek?
Szerintem meg a Steauánál pattog a labda /korong!/. Tisztán látszik, hogy az MJSZ nem tárgyaló partner a MOL-nak évek óta, ezért csak a kivárás lehet a jó politika. A magyar bajnokságra úgyis kész a menetrend. A tv társaságoknál meg újra csak a MOL-lal vállvetve lehetne kedvező tárgyalási pozícióba kerülni. Így teléjesen érthető a hezitálás még határidő után is.
Ezt a lehetődéget nem szabad kihagyni az ob1-be nincs pénz! Hogy románokkal kell játszani az most nem lényeg,a hokiban kevés a pénz itt az alkalom hogy ezen javítsunk! Később más országok csapatai is beszálhatnának,és lenne TV közvetítés!
Hmmm... Ezzel a szponzorral egészen jó All-Star gálát lehetne szervezni. MOL Interliga All-Star Gála. Az OB1 válogatott csapata a román liga válogatottja ellen.
Amikor a nevezési határidő utolsó napján jelentkeztek az Interligával a romániai csapatok akkor nagyon nem tetszett.
Most, hogy tényleg van szponzor már nincs sok gondom vele. Ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni. Elég nagy baj volt az, hogy tavaly nem volt névedó szponzora a ligának, mert a Borsodi kivonult.
Februárban végzünk az interligával, magyar csapatok játszanak még egy kört egymással és kezdődhet a hazai rájátszás.
Milyen szép lenne ha a Slovnaft és a MOL vezetői egy
közös mítingen egymás kezébe csapnának és azt mondanák. Na srácok akkor a szezont követő felkészülés uborkaszezonját 2009 augusztus 20-án koronázzuk meg a budapesti aránában egy Slovnaft liga vs. MOL liga győztesének a párharcával :-)
tényleg a csont csóválja a kutyu farkát !

Romániában a Mol a helyi büdzséből sponzorál, ott ezt tennie kell hogy külföldön magyar cégként megfelejen a 3 célkitüzésnek. Mint korábban megjegyeztem itthon meg az ONV ad pénzt a MLSZ nek utánpótlás nevelésre és stadion építésre hasonló meggondolásból. ( korábban a Capitals -t támogatták de velük végeztek és ki is vonultak a sportágból, mostani stratégiájukban deklaráltan nem szerepel a hoki )

Ha adott is ez a molfigyelem egy 2 nemzeti liga iránt akkor még mindig ott a nehezebb dolog mert

2 éhes kutyu van egy csontira :)
Na tessék: www.pannon.hu/i/egyeni/activeman_keszulekoldal_promo.jpg :) Én örülök neki, végre egy kis reklám ha már a támogatásról van szó.
Oli: Nagyon messze van ez attól, hogy azt mondhassuk, van szponzor.
vaze: nem értékeled túl a Mol-t, sőt...
2005-ben 13*(!) annyi volt a bevétele mint a Pannonnak, és sokkal dinamikusabban növekszik, mert a mobilüzletágban a hazai piac "betelt".
hokikori: ez így sosem fog megtörténni mert a Mol vezetői közvetve a Slovnaft vezetői :)
A szövetségnek az eredeti határidőre el kellett volna döntenie mit akar, és a Steauát meg a Gyergyót elküldeni a fenébe. Ha nem tetszik a 3 millió akkor nem kell jönni. A csíkieknek sem tetszik de ők korábban megmondták h akkor is jönnek ha kell fizetni. Ezzel a hezitálással sajnos sokat veszítettek a hitelükből. Teljes mértékben megértem a Mol-t, már korábban írtam h én sem adnám a pénzemet vmi teljesen bizonytalan dologra. Szurkolóként bármennyire is vágyom egy tőkeerős (és sajnos a sporttámogatásban is valódi multiként viselkedő) cégre, ha belegondolom magamat a helyükbe, hááát...
KCs: pontosan, és éppen ezért nem értem, mire fel vették maguknak a bátorságot Bukarestben és Gyergyóban, hogy mint eldöntött dologról, nyilatkozzanak erről.

Lorgem: ezeket a plusz köröket éppen a szponzorjelölt kérésére futják. Ha a szponzorjelölt nem érkezett volna az elmúlt napokban, már rég a magyar bajnokságra készülne 8+1(+1?) gárda
Már megint nem ült a poénom:(
A jövőben ígérem beteszek valamilyen jelet ha vicceset akarok írni.Példáül ilyet:
"egymás" kezébe csapnának, vaaagy ilyet: egy-más kezébe csapnának :)
Az is lehet azonban,hogy Lorgem is poénra, poénnal válaszolt.Akkor én most azt értettem ;)
Kedves kerusz!
"mire fel vették maguknak a bátorságot Bukarestben és Gyergyóban, hogy mint eldöntött dologról, nyilatkozzanak erről."
Ez szerintem nem "bátorság kérdése", hanem egy módja a tárgyalástechnikának.Úgy gondolom azonban, hogy a MOL nagyobb játékos annál, hogy bármilyen presszió a döntése meghozatalát siettetné, vagy más nódon befolyásolná.Amennyiben a felek abban állapodtak meg, hogy a végleges döntésig nem tájékoztatják a közvéleményt akkor az általad említett két romániai klub nem az elegáns módját választotta a kommunikációnak.
Tudom, hogy messze még a megegyezés, a helyes úgy lett volna, hogy "tényleg van szponzor akivel érdemben lehet tárgyalni és van esély a támogatásra"
Kedves hokikori, az a baj, hogy ebben nics semmi tárgyalástechnika, merthogy sem a Gyergyó, sem pedig a Steaua nem tárgyal, ellenben kikotyog olyan dolgokat, amik nem is valósak. Hogy mást ne mondjak: például én garanciát kérnék ezektől a csapatoktól (leginkább pontosan ettől a kettőtől), hogy tisztességgel végigjátsszák a bajnokságot... Nem tudom, adtak-e már ilyet, vagy csak a szájuk jár...
Pardon, a harmadik nagyokos sem bírta megállni, hogy ne pofázzon. Tényleg nem értem, Romániában miért nem tudják tartani a szájukat... www.hhrf.org/hargitanepe/2008/jun/hn080611.htm#E15E28
Tánczos Barna államtitkár, a brassói városi hokiklub alelnöke azt nyilatkozta, hogy a közös ligába ők is be szeretnének nevezni.
Véleménye szerint a brassói csapat közelebb áll a román liga első négy csapatához, mint a mögötte levőkhöz.
Anyagi helyzetük stabil és hazai és idegen játékosokkal is erősítenének ha a közös liga összejönne.
Nem értem ezeket a sportvezetőket... mintha szándékosan maguk alatt vágnák a fát...
Brassó nem kisváros.Szerintem ez az új hír a potenciális szponzor előtt csak szebbé teszi a menyasszonyt.Az MJSz-t viszont sajnálom, mert ha ilyen ad-hoc felvetések érkeznek akkor nem könnyű a liga menetét újragondolni és a csapatoknak is újra kell kalkulálni a költségeket.A szinvonalon sokat nem fog emelni a brassói csapat.
Valamikor az újjonan jelentkezőknek tudni kell udvariasan azt mondani, hogy "túúú lét" majd jövőre.
A potenciális szponzoroknak meg mutogatni, hogy lám-lám az újjak már itt kopogtatnak az ajtón és nem kizárt, hogy jövőre jön Belgrád,vagy Zágráb,
esetleg egy szlovén csapat!!!
Brassóban van jégpálya? HC honlapján néztem meg a román bajnokság tavalyi szezonját és azt látni, hogy a brassói csapat az összes meccsét idegenben játszotta.
És akkor az eredményeikről még szó sem esett.
Lassan már az SC2 is nevezni szeretne.
"Brassóban van jégpálya?"

Még nincs, most épül, ha minden igaz.

Idén január 16-án ez jelent meg:
www.hhrf.org/nepujsag/08jan/8nu0116.htm#E14E18
"Azt is meg kell említenem, hogy 2008 végére elkészül a brassói jégpálya, így valóban hazai környezetben, a brassói szurkolók elôtt is bemutatkozhatunk" – tette hozzá az alelnök."

Május végén pedig ez:
jeghoki.blogspot.com/2008/05/fedett-jgplya-brassban.html
"Megkezdôdött a brassói fedett mûjégpálya építése, amelyet tervek szerint egy éven belül befejeznek."
hokikori: Ott a pont, de nézd el nekem, éjjel fél 12-kor, tanulás után már semmilyen poént nem fognék fel :P
[ez nem vág témába de nem tudom megállni]
kerusz: Arról h Romániában nem tudják tartani a szájukat, egy kis tanmese jut eszembe. Mondhatnám azt is h fabula, mert elég nagy állatok vannak benne :P
1944-ben, mikor már teljesen nyilvánvaló lett mindenkinek h ki fog nyerni a háborúban, kecskeszerető keleti szomszédaink katonai vezetői úgy gondolták h nem a vesztes oldalon akarják azt befejezni, így megtervezték a kiugrást a király segítségével. Nálunk ugyanez volt a helyzet csak nekünk kormányzónk volt. Az egyetlen apró különbség a két eset között, h míg ott mindenki tudott kussolni, nálunk kikotyogták a katonai fejesek közül páran, így a németek mindent megtudtak és meg is szállták az országot, míg a szomszédoknál annyira nem tudtak a dologról hogy egy komplett hadseregük ott maradt az újdonsült ellenség által körülzárva. Azt hiszem nem kell ecsetelnem a következményeket. Ezek után azt hiszem igazán nem vethetjük a szemükre h szószátyárok :P
F.Kapus: én azt az egy dolgot nem értem, hogyan vettétek észre a MOL-os cikket a Progym.ro-n :-) Elmondom miért vagyok így elcsodálkozva. Megkaptam az anyagot a klub részéről, amelyben szerepelt az is, hogy ki lenne a támogatója az interligának. Beléptem adminba, dolgozok a cikk feltöltésével; jön egy levél, hogy még ne tegyem fel, mert lesz benne egy módosítás. Kilépni már nem akartam, feltettem, átléptem a menübe, hogy rákattintsak az "unpublish" gombra. Ez kb 10 másodperc volt. Aztán a cikk 10 percre elvileg el kellett tűnjön, majd utána a kijavított változatot publikáltuk hivatalosan. Szóval tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a csudába bukkantatok rá a 10 másodpercig érvényes cikkre, amit ennyi idő alatt még el se lehet olvasni rendesen :-) Mindenki megnyugtatására pedig azt tudom mondani, hogy igen, "az egyik érdekelt klub hivatalos honlapján is megjelent, hogy a Mol lesz az interliga fő támogatója." - 10 másodpercig, aztán semmi sehol. Ha nincs ez a cikk, senki nem tud róla :-)
Egy kedves hozzászólónk jelezte e-mailben, én jóval később ránéztem, és még ott volt az info a honlapotokon. Így történt.
Köszi a választ! Mindenesetre érthetetlen számomra, hogyan történhetett..
süti beállítások módosítása