HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Budai Krisztián és az újabb mérföldkő

2008.06.02. 22:26 F. Kapus

Negyedik hete edz az MHK Kezmarok csapatánál Budai Krisztián, a magyar válogatott 29 éves kapusa. Aki hétfő délután egyéves szerződést kötött a szlovák extraligás klubbal. Nem vitás, ez egy újabb mérföldkő a magyar jégkorong történetében.

Magyarországi játékossal eddig ilyen még nem történt. Edzőmérkőzést játszott korábban Ladányi Balázs és Budai Krisztián is, felmerült Ocskay Gábor leigazolása, de szerződést egyikük sem kapott. A következő lépés a bajnoki szereplés lehet.

Budai riválisa a csapatba kerülésért Martin Klempa lesz. Klempa szlovák válogatott, 1996-ban világbajnokságon is járt, igaz, ott nem lépett jégre. A szlovák élvonalon kívül megjárta a brit és az orosz első osztályt is. Tavaly szinte egyedül védte végig a késmárki újonc mérkőzéseit. Megbízható, közel 92%-os teljesítményt nyújtott.

A magyar játékost hétfő este Késmárkon értük utol, telefonon. Megtudtuk, amikor kiutazott, a csapat már két hete készült a következő szezonra. A jelenlegivel együtt még három hét száraz edzést tartanak, így összesen két hónap felkészüléssel mennek nyári szabadságra a játékosok. Július utolsó hétfőjén találkoznak újra, akkor már jég fedi a több mint háromezer férőhelyes késmárki stadion játékterét.

Krisztián elmesélte, Jergus Baca, a klub másodedzője nagyon elégedett teljesítményével. A 2002-ben Szlovákiával világbajnokságot nyert egykori hátvéd hívta korábban is Budait az extraligába. Akkor a Liptovsky Mikulasnál volt másodedző.

A legjelentősebb szlovák hokioldal, a hokej.sk kis cikkben számolt be Budai késmárki próbálkozásáról. A május 31-i írásban Vladimir Klinga vezetőedző nyilatkozik arról, hogy nagyon elégedett a magyar kapussal. Az elnök azonban nem tartózkodott odahaza, ezért a szerződést nem tudták még aláírni. Egészen a mai napig.

"Popradtól 15 kilométerre fekvő kisváros Késmárk. A körülmények profik. Jelenleg egy apartmanházban lakunk, de augusztusban lakást is kapok. Klempával komoly versenyhelyzetben leszünk a csapatba kerülésért, mindketten sok mérkőzésen fogunk védeni, ezt ígérték a vezetők. Természetesen az arányok a teljesítmények láttán eltolódhatnak valamelyikünk irányába."

A váltás okairól is beszélt Budai Krisztián. Elmondta, nem az Alba Volánnál és a válogatottnál történt mellőzése miatt döntött a váltás mellett. A ferencvárosi nevelésű kapus 11 évig szerepelt Székesfehérváron."Már korábban éreztem, környezetváltásra van szükségem, de Liptószentmiklósra különböző okok miatt nem szerződtem el. Ismerem a szlovák élvonal színvonalát, már edzőmeccset is játszottam itt. Egyértelmű, hogy az EBEL-nél valamivel erősebb bajnokságba kerülök."

A szerződés feltételei is kedvezőek. "Nem az anyagiak miatt jöttem el otthonról. Szerencsére végül is ezen a téren is jobb ajánlatot kaptam, de nem kell fantasztikus összegekre gondolni. Nagy öröm, hogy nem a szokásos kilenc hónapos ajánlatot kaptam, hanem 12 hónapra terjed ki a megállapodás. Azt akarták, hogy a felkészülést is csináljam végig."

35 komment

Címkék: szlovákia budai átigazolások kezmarok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok sikert Krisztián!!!
Akkor egy kicsit félig OFF leszek, de elmesélek egy rövid kis történetet: ma délután a tűző napon a jövő kapus-palántái éppen szárazedzésen vettek részt, amikor érkezett a hír... Mivel úgy gondoltam, hogy nem az én tisztem ezt közölni a tisztelt nagyérdeművel, így kíváncsian vártam mikor jelenik meg itt a blogon. Sokat nem kellett várnom, mert 5 órán belül már publikálásra került a fenti cikk.

Most kétszeresen gratulálok, egyrészt a szerzőnek a gyorsasága miatt, másrészt Krisztiánnak, hogy sikerült egy olyan eredményt elérnie, mint előtte még senkinek a hazai jégkorongozók közül.

Gyula 'bá csapata szorít Neked és mindannyian büszkék Rád! ;) Sok sikert!
Kedves MeLa!
Köszi a gratulációt. Sajnos nem tudtam gyorsabb lenni, mert mi is a tűző napon szárazoztunk (igaz, aztán mentünk a jégre is, szerencsénkre), de oda nem jött hír. Így hát haza kellett érnem érte.
Hajrá, hajrá Krisztián!
F.Kapus: jegünk nekünk is volt, - bár igaz, hogy egy 8x50-es teniszlabdázáshoz képest az már "csak" levezetés :) - de hála a mai "okos" telefonoknak, folyamatosan figyeltem a fejleményeket itt a blogon...
Azért az is mekkora dolog, hogy legalább két utánpótlás csapat egy időben jégen tud lenni június elején, 30 fokos melegben.
Az szuper de, hogy ne legyünk nagyon OFF-ok, beszélhetünk erről az utánpótlás topikban... :)
Minden jot es sok sikert Krisztian remelem te leszel az elso kapus Kesmarkon es gratulalok a teljesitmenyhez minden jot es csakis jot a tovabbiakban
Legyen úgy, ahogy Te akarod Krinó! Sok sikert, jó munkát!
F. Kapusnak pedig gratulálok a gyorsaságához és az "elhivatottságához".
az ebel sokkal erösebb mint a szlovák bajnokság...
Gyerünk Krinó, őrjítsd meg a szlovák csatárokat... Aztán majd április végén is!
Picit off: Úgy láttam, az A csoportos VB-n, hogy a csapatok három kapust vittek magukkal...
Jó is lesz, ha a szezonban hozzászokik Krinó a szlovák csatárokhoz. Jól jöhet az ott megszerzett tapasztalat a VB-n. Lesz egy adu a kezünkben ellenük, de pszt a szlovákoknak! :-)

Sok sikert neki a légiós élethez!!!
HAJRA , HAJRA SALGOTARJAN ! :-)
APROPO , MIKOR IS LESZ OTT (SALGOTARJANBAN) JEGKORONG?? DE SZERETNEM LATNI GYOZIKET HOKIZNI...
Üdv.
Krisztiánnak sok sikert.
Szerintem Sille Tomi is magyar, márpedig ő az egész tavalyi évet lehúzta Skalicán.

Amúgy pedig gratulálok az oldalhoz, szerintem Mo. legjobb, legszínvonalasabb jégkorongos oldala.
"Magyarországi játékossal eddig ilyen még nem történt." Azért írtam ezt így, mert magyarral, köztük Sillével, már igen.
Értem, bocsi. Még korán van. :)
sinupret, mibôl gondolod hogy az ebel jobb mint a szlovák extraliga ? szerintem közel sincs olyan.
Az lenne szep ha Budai es Budaji egy csapatban vedene :)
miért d.gromov szted nem?csak meg kell nézni a játékosok multját meg pl h budai az ebelben 87 százalékos volt és igy kell a szlovákoknak.nem akarom bántani de elég gyenge teljesitmény volt.szerintem orosz svéd finn cseh német svájc ebel.valahogy igy lehet a sorrend.ezek után szlovák norvég dán stb
sinupret> ezt tényleg komolyan gondoltad? Remélem, hogy nem. A védési hatékonyság csak egy adat a sok közül. Azt hiszem Krinó igen csak be lett dobva a mélyvízbe az EBEL-ben. Nyögvenyelősen indult az első évadunk. Ez lelkileg is nagy teher volt mindenkinek, pláne Krisztiánnak. A kapus mutatójában pedig a védőjáték is megmutatkozik. És az sem mindegy, hogy milyen kaliberű játékos viszi kapura a pakkot. Elézésed, ha bíráltam megjegyzésedet, de azt hiszem könnyelműen "nyilatkoztál". Ugyanakkor javítsanak ki a sporik ööö akarom mondani sport társak :-) ha nincs igazam.
hidd el pontosan tudom miylen egy kapusnak:)de ne felejtsd el,hogy hetényi elöt ugyanaz a védelem állt ugyanazokkal a játékosokkal szemben és végig 3-4 volt a kapuslistán 92 százalék felett.d.gromov kiváncsi lennék a rangsorodra ha szabad kérni!:)
Kar hogy Magyarorszagnak ilyen gyenge jegkorongbajnoksaga van...Sajnalom hogy a volan a labancoknal kuzd az utolso (elotti?) helyert mig itthon 1 gyenge szinvonalon vergodnek a tobbi csapatok.Belatasom szerint az itthoni bajnoksagot kellene erositeni , mert egy csapatos valogatottal Svajcban nem megyunk tul sokra...
Sinupret, kérésed számomra parancs, bár kissé off ez itt, de: 1. Oroszország, 2. Svédország, 3-4. Finnország és Csehország, 5. Szlovákia, 6. Svájc, 7. Németország, 8. EBEL. Mindazonáltal ha beindul rendesen a Bajnokok Ligája, ez ügyben is okosabbak leszünk. Még egy megjegyzés: Hetényinek azért kicsit könnyebb dolga volt ugyanazok mögött a védők mögött is, ugyanazok a védők ugyanis már nem voltak ugyanazok a szezon végén, mint az eljén, sokat tanultak, felvették a ritmust.
sinupret: az sem szabad elfelejtetni, hogy amikor legnagyobb volt a teher és szükség lett volna egy kis pihenésre, nem volt senki aki Krinó helyére állhatott volna. Egyébként meg senkit nem érdekelnek a "mi lett volna ha..." fejtegetések, így Krisztián majd a szlovák extraligában bizonyíthat, s tudom, hogy rászolgál a bizalomra.
Kedves sinupret!
Nem akarlak tovább bombázni, bár ehhez hozzá vagy szokva a kapuban. De D. Gromovhoz kapcsolódva annyit tényleg ne felejtsünk el, hogy érkezett a védelembe Allen és Galvins is. Budainak sokat köszönhet a Volán és a válogatott is. Védett ő már vb-n 98%-kal is. Szerintem ebben a szezonban hasonló utat járt be, mint Gröschl Tamás. Elfogyott körülötte a levegő. Jól érezték, hogy váltani kell. Nem lenne meglepő, ha felállnának, és jobbak lennének, mint a legutóbbi szezonban. Bár Gröschl a rájátszásban és a vb-n már egész jól ment, tud ő ennél többet is.
Noha a védelem ugyanazon játékosokból állt, ne felejtsük el, hogy míg Hete lett az elsőszámú kapus (Sator mester érkezését követően) mennyit fejlődtek a játékosok a bajnokságban. Krinó addigra annyi "pofont" kapott, amiből egyszerűen lehetetlenség volt felállni. Decemberben megjött Sator és szinte Budait nem láttuk sisakban, csak baseball sapiban. A rossz kezdés során rossz mutatóra tett szert, ám mire ezen javítani tudott volna, Hetényi váltotta őt így esélye sem volt javítani a statisztikáján.
Nagyon drukkoltam, hogy összejöjjön, most pedig azért szorítok, hogy egy klassz szezon várjon rá. Hajrá!!! Sok sikert neki!!!
D. Gromov: és az olasz, francia bajnokság az EBELhez képest? Nem kekeckedés - kíváncsiság. Mer nekem lövésem nincs róla...
d.gromov!végülis naggyábol egyet értünk bár nekem a te szlovák-svájc-del-ed pont forditva van...amugy énis bizok benne h összejön neki szlovákia nincs vele semmi bajom sok sikert neki.a sorrendet meg meglátjuk a bl-ben...de várom már a 11orás volán cikket:D
1) Gratulálok Krisztiának mert megérdemli,a legmegfelelőbb ütemben igazolt el szerintem! 2) Nem tudom, biztos felvetődött már a kérdés, de:
ki lesz a 2. számú kapus? Mert 54 meccset nem lehet egyenletes színvonalon végigvédeni ez nyilvánvaló. Ráadásul Hete, bármennyire is szeretem, 19 éves, most atomnagy teher lesz rajta, ki tudja bírja e (elég jónak tartom hozzá de télleg nagyon hosszú a szezon) Bedobják mondjuk beczét a vízbe vagy mereteit (készt)? Kíváncsian várom a fejleményeket biztos tud erre is vki infót
csudto> "...Egy kapust mindenképpen hoznunk kell..." hangzott el Csicsó bá szájából. Részletek a tegnapi cikkben:

jegkorong.blog.hu/2008/06/02/a_kakasok_egy_iranyba_dolgozzanak

Szerintem Becze Zoli marad a kis Volánban (egyenlőre). Bár kíváncsi lennék rá egy-két EBEL meccsen, de a farm csapatot sem szabad gyengíteni még a nagy csapat rovására sem.
köszönöm az infót, sajna vizsgadömping van és hosszú cikkek olvasására nem jut idő. De majd ha véget ér...:)
kész már nincs a volánban
süti beállítások módosítása