HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Játékosmozgások az OB 1-ben 2.

2008.05.31. 13:42 F. Kapus

Hol is tartanak az OB 1 csapatai a jövő évi játékosállomány formálásában? Klubonként tálaljuk az érkezetteket és a távozottakat. Ez itt az első poszt utáni első frissítés, az új szereplők neve elé plusz jeleket tettünk. Öt új lehetséges érkező az Alba Volánban!

A felsorolásban vastag betűvel a tényként kezelhető információk szerepelnek. Vékony betűvel a még képlékeny ügyletek, hihető értesülések, próbajátékosok szerepelnek, klubostul. Van vegyes megoldás is. Például az már biztos, hogy Budai Krisztián elmegy az Alba Volántól, jelenleg Késmárkon edz, de még nem írt alá. A kommentek közül nem moderáljuk ki azokat, amelyekben valaki újabb információkat oszt meg olvasóinkkal. De mindenkitől kérjük, olvassa el és vegye figyelembe néhány poszttal ezelőtti kérésünket. Ide kattintva, a cikk végén találják.

ALBA VOLÁN

Érkezett

Jobb Dávid (Dab.extra.hu)
+Hegyi Ádám (Rote Teufel Bad Nauheim, GER, Junioren-Bundesliga)
+Kóger Dániel (Red Bull Salzburg, AUT-2.)
+Nagy Gergő (Red Bull Salzburg, AUT-2.)
+Hajós Roland (HK Trnava, SVK-utánpótlás)
+Fekete Dániel (Trondheim, NOR-2.)

Távozott

Chris Allen (CAN) (ES Weißwasser, GER-2.)
Toni Sihvonen (FIN) (Sport Vaasa, FIN-2.)
Sam Ftorek (USA)
(?)
Kangyal Balázs (NZ-Stars)
Rajz Attila (Alba Volán 2.)
Borostyán Gergely
(?)
Budai Krisztián (Kezmarok, SVK-1.)
Gröschl Tamás (NZ-Stars)
Majoross Gergely (NZ-Stars)
Svasznek Bence (NZ-Stars)

DAB.EXTRA.HU

Érkezett

Bali Attila (1 évet kihagyott)      
Papp Viktor (UTE)
Tőkési Lajos (GKS Katowice, POL-2.)

Távozott

Borsos Attila (ROM) (Progym Gyergyószentmiklós, ROM-1.)
Peter Foltin (SVK) (HC Csíkszereda, ROM-1.)
Marek Klacansky (SVK) (Naprzod Janow, POL-1.)
+Lubos Sekula (SVK)
(?)
Jobb Dávid (Alba Volán)
Erdősi Péter (visszavonult)
Orsó László (visszavonul?)
Vargyas László (visszavonul?)

FTC

Érkezett:

Szilágyi Levente (MAC)

Távozott:

Nyikolaj Fegyasov (RUS) (HC Csíkszereda, ROM-1.)

MISKOLCI JEGESMEDVÉK

Érkezett:

Robert Cop (SVK) (UTE)

Távozott:

Slavomir Vorobel (SVK) (HC Caen, FRA-1.)
+Béres Roland (SVK) 
(?)
+Kocsis Tamás (SVK) (?)
+Stefan Rusnak (SVK) (?)
+Juraj Hornak (SVK) (?)
+Csaba Márton (visszavonult)
+Lukács Zsolt (visszavonult)

NZ-STARS

Érkezett:

Kangyal Balázs (Alba Volán)
Holéczy Roger (Gislaved, SWE-3.)
Gröschl Tamás (Alba Volán)
Majoross Gergely (Alba Volán)
Svasznek Bence (Alba Volán)

Távozott:

UTE

Érkezett:

Távozott:

Anton Lezo (SVK) (Zaglebie Sosnowiec, POL-1.)
Jiri Mocek (CZE) (Banska Bystrica, SVK-1.)
Stanislav Skorvanek (SVK) (Zilina, SVK-1.)
Kamil Gonda (SVK) (Spisská Nová Ves, SVK-2.)
Papp Viktor (Dab.extra.hu)
Robert Cop (SVK)
(Miskolc)
Tomas Matula (SVK) (?)
Juraj Senko  (SVK) (?)
Daniel Mracka  (SVK) (?)

HC CSÍKSZEREDA

Érkezett:

Nyikolaj Fegyasov (RUS) (FTC)
Peter Foltin (SVK) (Dab.extra.hu)

Adorján József (ROM) (SC Csíkszereda, ROM-1.)
Miroslav Stefanka (SVK) HK Nitra (SVK-1.)
Dmitrij Szafonov (RUS) amatőr bajnokság (RUS)

Távozott:

Ivan Racek (SVK) (Swindon Wildcats, GBR-1.)

SC CSÍKSZEREDA

Érkezett:

Távozott:

Milan Carsky (SVK) (?)
Lubomir Duda (SVK) (?)
Ondrej Kavulic (SVK) (?)
Frantisek Koky (SVK) (?)
Adorján József (ROM) (HC Csíkszereda, ROM-1.)

37 komment

Címkék: átigazolások ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekti Bálintot kéne még hazahozni a Volánba, nagyon jót tenne szerintem. Bár nem tudom hogy áll ő a szerződésével!
Én is pont a minap gondoltam fektire, bár ahogy emlékszem most mintha észtországban edződne, ami a korábbiakhoz képest csöppet leülős. Rajta kívül a számbavehető (és elérhető) magyar pléjerek közül már csak sándor szilárd nem játszik hazai csapatban (ha Holéczy és Fekete aláír) sajnos behatároltak a lehetőségek. Ennaffati akit pl szívesen vennék itthon, azt mondta nem akar hazajönni mert a brit bajnokság jobb. Igazság szerint aggódom a volánért meg a dunaferrért (bocs, dabért) is mert eddig mind2 gyengült. Utóbbiban szerintem tök jól állt a légióssor (klacansky meg foltin főleg) és a kedvenc támadótrióm (sajnálnám ha erdősiék idejekorán abbahagynák) előbbiből pedig lassan csak 2 sor marad. Reménykedjünk a legjobbakban, a stars most úgy tűnik újabb potenciált ad a bajnokságnak.
Erdősi visszavonult, ez végleges, Tika eligazolt, ez is, Orsó meg valszeg abbahagyja, úgyhogy annak a kedvenc támadótriónak minden bizonnyal vége, amit én is sajnálok, de itt vannak a fiatalok és az A-csoport, ami mindenkit spannol... Szerintem irtóztató tekerés lesz idén!

*még mindig a Bali van Missoundou helyén*
Igazából a Volán szerintem így volt jó ahogy idén volt. Annyira nem tetszik ez a fiatalítás bár tény, hogy szükségszerű. De szerintem egy tizenéves még nagyon fiatal. Olyan 22től ok szerintem. Én ezért mondtam Fekti Bálintot. Ő pont az a korosztály ahonnan szerintem a fiatalítást el kéne kezdeni. És persze meghagyni/megtartani Palkovics Krisztiánt, Ocskayt, Kangyal Balázst (bár ő már elment, nagyon sajnálom) tehát a fehérvári jégkorong történelem íróit.
Ugye egy EBEL meccsre 60 pont a max nevezés. Az "A" csoportos válogatott játékos 4 pont, 1 jó légiós szintén 4 pont. Ha 5 jó légiós jönne Fehérvárra, az 20 pont, Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin, Ondrejcsik, Tokaji szintén 20 pont, tehát egy jó kapussal az első két sor összesen 44 pont. A 3. sorba marad 16 pont, amiből Fekete Dani 4-et jelent, tehát 4 fiatalnak és csere kapusnak éppen lesz helye. Ha jó a számtanom, akkor nem lesz létszám gond a Volánnál.
Két pontosítás:

"Slavomir Vorobel (SVK) (HC Caen, FRA-1.)"

A HC Caen már csak FRA-2, most esett ki a Ligue Magnusból, ahogy pl. ezen az oldalon (legalul) írják:
www.hockeyarchives.info/France2008Magnus.htm
"Caen est relégué en Division 1."
illetve itt már a másodosztályúak között szerepel.
www.hockeyarchives.info/transferts2008.htm

"Ivan Racek (SVK) (Swindon Wildcats, GBR-1.)"

A Swindon Wildcats csak GBR-2, az "English Premier Ice Hockey League" bajnokságban vesz részt (a legmagasabb osztály az "Elite Ice Hockey League"):

en.wikipedia.org/wiki/English_Premier_Ice_Hockey_League
"The league currently consists of 10 teams, and is generally considered to be the second tier league below the Elite Ice Hockey League although there is no promotion or relegation between the two."
Akik érkeztek a Volánba,szerintem a farm csapatot erősítik.Kóger és Nagy, ha nagy igéret, vajon miért nem felelt meg Salzburgban??-Fekete pedig a válogatottban sem egy meghatározó...szóval ez még nem az "igazi" Volán!!!
Azért ne felejtsük, hogy Kóger és Nagy végigjátszottak 30 osztrák másodosztályú meccset, Nagy 22 pontot csinált ezen, Kóger 13-at, ragyogó körülmények közt, remek edzők keze alatt dolgoztak. A Salzburg EBEL-csapata persze más, de szerintem az előző szezon alapján igenis lehet rájuk számítani.
Nem rosz az ALBA VOLÁN iránya.A Jesenice is a fiatalokat építi be a csapatába.Nincs akkor se gond ha az új idényben nem a döntőt célozza meg az EBEL-ben a fehérvári csapat, hanem a szisztematikus többéves építkezést választja.Az első sor még nem jelentette be az elmenetelét, Hetényi,Kovács, Fodor, Sofron, Vaszjunyin, Benk nem távozott, jönnek a fiatalok, van egy neves offenzív hokit eröltető szakmai vezető, marad a tudást szivacsként magába szívó Énekes Lajos és érkezik állítólag egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező utánpótlás vezető aki a második csapatot is írányitani fogja.
Már csak a nívós légiós sor hiányzik (ezt már lehet, hogy T.Sator meg is álmodta) és akkor mindenki mosolyoghat.
Szerintem kedden felszáll a füst.
Kedves Üveg,

Kóger és Nagy megfelelt Salzburgban, sőt maradhattak is volna. A salzburgi első csapatba nehéz bekerülni, a farmba pedig csak 3 külföldi játszhat és ha onnan felmegy egy EBEL meccsre a külföldi, akkor már nem játszhat a farmban. Szóval nem mondanám ki így látatlanban, hogy nem feleltek meg...

Fekti Bálint a vierumaki edzőképzőt végzi, közben észteknél játszik és talán gyerekekkel is foglalkozik. Ha befejezi a sulit, lehet hazatér...
Mellesleg Ted Sator felesége az USA-ban játékos ügynök...
Attól ,hogy Fekete Dani nme meghatározó ember a válogatottban, attól még igazi csapatember és szerintem az EBEL csapatban fog játszani, csak úgy mint a Kóger Nagy kettős Hegyivel kiegészülve.
UTE
érkezett:
Rusznyák Szilárd (POL Extraliga, Janow junior)
Jankovics Péter (UTE ifi)
Fábián Tamás (UTE ifi)
Mastaleriu Zsolt???

DAB:
Nem Bali hanem Missoundou!!! Hál istennek :D
Nem ide tartozik, de valki tud valami infót a kanadai Jeff White-ról, aki 3 éve a DAC ulolsó szezonjába játszott itt 55-ös mezszámmal? Mi lett vele, hol játszik stb...
Tisztelt hozzászólók:-én nem bírálni akarom a hazatérő "fiatal légiósokat",- nem is láttam Őket játszani,- csak ha maradtak volna itthon, már a csapat beépült játékosai lehetnének.-lásd:Sofron.Én gondolom előbb a farmcsapatban kezdik, és ha kiemelkednek,bizonyítanak irány az EBEL.Én is azt szeretném, ha lenne egy jó Alba.Csak hát a tavalyi év kerete is milyen volt.Nem beszélve a tőbbi EBEL-es csapat kikkel erősít?!!!!Meg kell nézni....
White a német harmadosztály élcsapatánál, a Freiburgnál játszott, igen ponterősen, 65 meccdsen 53 pont.
Amúgy 2000/2001-ben már játszott az osztrák élvonalban, akkor 40 meccsen 33 pontot termelt. Nem is értem, mit vesztegeti a tehetségét ennyire alacsony ligában.
Köszi KCS! Hát igen egyik magyar csapatnak se lenne hülyeség megkeresni őt...
nagyon szimpatikus játékos...
azt azért nem árt tudni,hogy sem kógernek sem nagynak a volán az elsödleges cél sem ebben az évben sem amúgy.
helo! Fekti Bálint nem fog hazajönni, már mint itthon van találkoztam is már vele, de sérült. szerintem lesznek majd légiósok a volánnál, Márpedig olyanok akik ismerik T. Satort Valaki tud valamit Galvinsról???
Galvins tárgyal más csapatokkal. Szeretne erősebb csapatban játszani.
Én DAB-os vagyok, így nem nagyon vagyok otthon az EBEL belső ügyeiben. Kérdésem az osztrákoknál lehet tudni a játékosok fizetését, mint nyugaton? Kiváncsi lennék mondjuk mibe kerül egy Razingar szintű játékos... Galvinst sajnálnám ha elmenne, de érthető ha tovább akar fejlődni, ő még nagyon fiatal.
szerintem jó kis csapat lesz fehérváron,maradhatna! Ide kéne hozni az észt válogatott legjobbját: Makrov-ot
Igen Makrov játéka nekem is nagyon tetszett a vb-n!!!
Makrov lajstrom. :)
www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=7987

Az UTE-be az a fiatal román gyerek meg "Mastaleriu Zsolt", ha igazak az adatok...66 kilós hátvéd...hát...:(
ST85 Annyit tudok a jégkorongozók díjazásáról, hogy a mieink fizetésének kb. 10szeresét keresik, ezen belül is egy-egy kiemelt játékos (akár mint Razingar) kiemelt díjazásban is részesül. Nem véletlen, hogy a volánnak nem volt kiemelkedő légiós sora, szinte megfizethetetlenek. Sajna.
Defó! Tudod ütközésnél a lendület a fontos, az pedig tömeg szorozva a sebességgel. Lehet, hogy az a 66 kilós hátvéd nagyon-nagyon gyors ;))
Height 178 cm / 5' 10"
Weight 88 kg / 194lbs / 13st 12lbs
és még gyors is ;)
Razingar es a hasonlo szintu jatekosok az EBELben, mar mint a legjobb legiosok, 10-20 ezer €-t keresnek egy honapban. De lehet a legjobbak meg tobbet is.
Csak bizni tudok abban, hogy nem Mastaleriu Zsolt az UTE csúcsigazolása, hiszen az előző szezonban sehol sem játszott a 89-es születési hátvéd, és a légiós szabály rá is vonatkozik. CSak találunk helyette képzettebb légiós hátvédet.
Intranuovo, Fox, Purdie, Pare, Shearer 120-150.000 eurot kerestek fejenként az EBEL-ben. Szerintem csak egyetemi hokisoktat tud a Volán megfizetni. Ezért gáz, hogy távoztak magyar játékosok.
ehez képest elég kemény,hogy vas jankó 555ezer dollart keresett az iowa-nál évente
Úgy néz ki a helyzet, hogy Budainak összejön a Késmárknál...
csak egy kritika---- nagyon minimális.... Fekete Dániel (trondheim- NOR 2. ) ha télleg jön akkor NOR 1. kéne irni mer igazából ott szerepelt mert ő még 1 osztályú volt
süti beállítások módosítása