HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Oroszország világbajnok!!!

2008.05.18. 21:50 D. Gromov

Minden idők legfrenetikusabb döntőjét játszotta Quebecben a kanadai és az orosz válogatott. Rick Nash, a tavalyi vb legnagyobb ásza tragikus hőssé vált. Ilja Kovalcsuk, aki az idei tornán eddig nem találta a helyét, a végén eldöntött mindent.

Mióta ki-ki meccsen múlik a világbajnoki cím sorsa – nem olyan régóta, a 90-es évek elejétől van ez így –, ekkora csatába csapatok még nem bonyolódtak soha. És ki más is alkothatta volna meg az új klasszikust, mint az őshaza Kanada és a sportágat tökélyre fejlesztő szovjetek mai utódai? Sosem látott tempó, zseniális cselek, erő, lendület, hosszabbítás, hirtelen halál. Volt minden, amitől a jégkorongot szeretni kell.

Embertelen sebességgel kezdődött, különösen az oroszok ébredtek határozottan, Szjomin révén megszerezték a vezetést pillanatok alatt. De úgy tűnt, a bírók megint azt hiszik, muszáj belenyúlniuk a dolgok menetébe, azonnal kiállították Proskin hátvédet semmiért. A kanadaiaknak papíron nem sikerült kihasználniuk az emberelőnyt, ám a gyakorlatban mégis ezt tették, 13 másodperccel az orosz kiegészülés után vágta be az egyenlítőt a torna talán legjobb hátvédje, Burns.

A kanadaiak lendületben maradtak, nyomtak tovább, de a vezető gól megszerzéséhez megint a játékvezetőkre volt szükség. Szusinszkij ütközött a kezdőkörben, Eric Staal felborult, a korong az orosznál maradt, a kanadai ütővel elgáncsolta, Kunitz meglépett, kilőtte a bal felsőt. Kanadai előnyök jöttek sorozatban, Fjodorov vágta ki a pakkot a nézőtérre, mehetett pihenni. Proskin csapta szájon Nasht, vérzett, 2+2 percet kapott az orosz. Heatley lőtt idétlenül, assziszt lett belőle, St. Louis tette vissza, Burns belőtte önmaga második, csapata harmadik gólját, 3-1.

A harmad orosz előnnyel ért véget, azzal kezdődött a második. Meg szépítéssel: Szjomin ütötte be a palánkról visszapattanót. Ovecskinék hihetetlen eleganciával és energiával kezdtek nyomulni, de rengeteg helyzetük egyikét sem bírták gólra váltani. Különösen a 8-as volt elemében, ment, mint az eszelős, ha kellett, ütközött, ha kellett, cselezett, nem töltött, lőtt. A többiek is cikáztak, a másik oldalon meg a kanadaiakból sugárzott az erő és a magabiztosság. Sokkal látványosabb és izgalmasabb volt a csata, mint az első harmadban, amelynek bő fele nem öt az öt ellen ment.

A felvonás felénél megint kiütött korong miatt lettek kevesebben az oroszok, alig telt el a hátrány, Heatley ütött gólt balról, Nabokov, a vb legjobb kapusa bepotyázta. Majd hatalmas bravúrokat hajtott végre sorozatban. Nála nagyobbakat csak Cam Ward, aki kivédte az oroszok szemét. Akármint csinált Kovalcsuk vagy Zinovjev, utóbbi kétszer ütötte rá egy méterről, nem ment be semmi. 4-2-vel mentek pihenni.

A harmadik menet is orosz dominanciával kezdődött, azzal is folytatódott. Sokáig nem vezetett eredményre a brutális akarás, sőt, a kanadaiak is kontráztak néhány nagyon izgalmasat. A bírók már nem nagyon sípoltak ezekben a percekben, az erőteljes rohanás hol erőteljes lövésekbe, hol erőteljes ütközésekbe torkollt. Aztán gólba: olyan játékos hozta közel az egyenlítést, aki eddig nem nagyon villogott: Tyerescsenko, az orosz bajnok Szalavat Julajev ásza.

Megint nyílt lett minden, az oroszok nem álltak meg, eszük ágában sem volt, hajtottak az egyenlítésért. Sikerült: az NHL-alapszakasz góllövőlistájának másodikja, a vb-n találattalan Ilja Kovalcsuk vágta be a negyediket. A maradék néhány perc tilos felszabadításokkal telt, egyik és második oldalon is, várták a dudát, jöhetett a hosszabbítás. Hihetetlen, honnan álltak fel az oroszok.

Húsz perc, négy a négy ellen. Egy darabig. Addig, amíg Rick Nash emelése repült a nézőtérre. Tanakodtak a bírók, akár akarták, akár nem, muszáj volt leküldeniük a columbusi szupercsatárt, a moszkvai vb MVP-jét. És jött megint Kovalcsuk. Messziről lőtt grandiózusat, bele a jobb felsőbe. Eldőlt. 5-4.

Oroszország története során először világbajnok. Pontosabban huszonnegyedszer. Pontosabban tizenöt év után. Az ő rossz sorozatuk szakadt meg, a rendező országoké nem, ezek immár huszonkét éve képtelenek a diadalra.

Még egyszer: nagyobb meccset nem játszhattak volna, sem a Nemzetközi Jégkorong Szövetség 100. születésnapja alkalmából, sem egyébként. Aki látta, érti, miért ez a világ legjobb sportja. Nem nyitunk vitát. Alig bírunk magunkhoz térni. Csak örülünk.

65 komment

Címkék: vb kanada oroszország döntő a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én megmondtam a youtube-on, a rockosított orosz himnusznál is két héttel ezelőtt, hogy ma este az orosz himnusz fog elhangozni...
Elképesztő volt!
Nagyon jó játékosokkal, nagyon jó meccsek voltak!

megmondtam egy poszttal lejjebb? meg. vidámság van.
Egytől egyig zsenik voltak a jégen. Bármelyik győztessel együtt tudtam volna örülni, és bármelyik vesztessel együtt tudtam volna szomorkodni. Summa summárum: hát persze, hogy megérdemelték az oroszok.
Remek vb volt, sose rosszabbat. Alig várom a következőt. De nemcsak a sportélmény miatt: de jó ezt kimondani!
Ez igen, ahogy vártam, bár 4-2-nél nem gondoltam volna.

Szép volt!
Hááááát ilyet!El vagyok ragadtatva,le vagyok nyűgözve,ez maga volt a hoki- mennyország!Alighanem ez volt minden idők legjobb VB döntője.Az oroszok ezt most nagyon megérdemelték.Nem csak játékban, hanem most küzdeni tudásban is a mezőny fölé nőttek ezen a világbajnokságon.Őszintén gratulálok nekik ehhez a nagyszerü diadalhoz!
The groups for the 2009 IIHF World Championship in Switzerland:

Group A: Canada, Slovakia, Belarus, Hungary.
Group B: Russia, Switzerland, Germany, France.
Group C: Sweden, United States, Latvia, Austria.
Group D: Finland, Czech Republic, Norway, Denmark.
"A birók átirták volna szabálykönyvet ha lehet!Ezen tanácskozni?"

Hihetetlen, de valószínűleg azon tanácskoztak, hogyan lehetne "elintézni", ezt a sima kiállítást. Szerintem a kupaktanácsban megbeszélték, hogy inkább kiküldika Nash-t, mert nem jó újat húzni az orosz maffiával :D

De magukkal szúrtak ki, ha nem nyúlnak bele ennyire a meccsbe, nem kellett volna ezt a döntést meghozni: az oroszok a sima játékidőben behúzták volna a győzelmet.

De lehet, hogy jobb lett így, mert legalább teljes nagyságában láttuk az orosz válogatottat:)
killerbee-hez:
Groups A and D will be played in Zurich-Kloten, Groups B and C in Berne.
Ami szerintem azt jelenti, hogy amennyiben nem sikerül a fehéroroszok ellen valami bődületes bravúrral nyerni (vagy a szlovákok vagy Kanada ellen? Hisz ilyeneket már produkáltunk egyszer-egyszer :-)), szóval akkor szerintem a közös helyszín alapján a norvég-dán páros valamelyikével kell társastáncot járnunk a bennmaradásért. Javítson ki v. erősítsen meg valaki, aki tud biztosat.
Annyit tennek hozza killerbee hozzaszolasahoz:
Groups A and D will be played in Zurich-Kloten, Groups B and C in Berne.

Szoval Zurich lesz a mi varosunk :D

Gratulalok az oroszoknak, egy fantasztikus meccset nyertek meg.
Ez volt minden idok 2. legjobb meccse amit lattam,
csatlakozom Levihez nalam a HUN-UKR van az elso helyen, meg legalabb egy evig...
Sima meccs, papírformagyőzelem! :D
Kispufi!

Jövőre visszatérnek a körmeccsekhez a csoportutolsóknál is. Így a fehéroroszoknak még hármat kell majd játszani:) Vagy lehet, hogy a szlovákoknak?
Zürich az jó hír:) 29euro csak a vonatjegy:)
Szerintem egy bravúr győzelem nem lehetetlen.
nazgul, épp itt olvastam, ezen az oldalon az ellenkezőjét az állításodnak:
jegkorong.blog.hu/2008/05/14/ocskay_gabor_nem_orult_a_hirnek
szerintem jobb a relegations round szempontjából, hogy Norvégia vagy Dánia mint Lettország vagy Ausztrua.
Jövőre is ugyanaz lesz a lebonyolítási rend a relegation round-ban, mint idén:

"The four last-placed teams will continue to play in the Relegation Round. The two relegated teams will be determined by two best-of-three series"

www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/tournament-information/tournament-format.html
A legjobb 4. a legrosszabbal, a 2. a 3.-kal. Szóval, ha nem kapjuk el a szlovákokat vagy a fehéroroszokat, netán kanadát, akkor a továbbiakról semmit sem lehet tudni. na de addig aludjunk még vagy 350-et :))
Ahogy latom az orosz gyozelem eltorpul a magyar sikerek arnyekaban :D
A championat.ru szervere nem bírja a gyűrődést. Internal server error van.
Ezt pedig most írták az iihf-en:

Unlike the 2008 Worlds, the quarterfinals will be played with cross-over between the qualification round groups thanks to the shorter distance between the venues, and the relegated teams will be determined by a round-robin relegation round, same as before this year’s World Championship.

Akkor hogy van?
Hat ez most nagyon uj informacio.
Ezek alapjan ujra kormerkozes lesz a kieses elkeruleseert.

Nem mellesleg a 8 kozott a csoportok kozotti keresztbe jatszas lesz, nem ugy mint az iden.
hát akkor ez az utolsó infó, tehát körmérkőzés van! jobb is így!
akkor ez lesz az arénánk?

www.hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&strSearch=z%FCrich&arID=3

úgy tudom fel is lesz újítva addigra és remélem lesz nagykijelző is középen :)
Hát 2008-ban végbement(ek) az álmok(oroszoknak szurkoltam)... Uristen és mi ezek a Kanadaiak ellen fogunk pályára lépni... Ember nem szurkolt még úgy NHL csapat ELLEN mint én fogok köv évben hogy a sztárok ott legyenek ellenünk, és élőben tétmeccsen láthassak 1-2 Levi védést 1-2 magyar bravurt... És remélem túljutunk az első csoportkörön és tényleg villoghatnak a magyarok (mert a 2. csoportkörre már jobban figyel a világ ha oda jutnánk biztos elkel pár magyar tehetség)
ComLo, szerintem meg nem, mert ez Zürichben van a mi arénánk pedig Zürich-Klotenben van
Gratula a szbornajának...a vb előtti szavazáson rájuk tippeltem, kár, hogy ezért nem kapok lovét, most gazdag lehetnék
A csoport beosztásunk szerintem nem rossz, sőőőt, megfogjuk a szlovákokat és a fehéroroszokat is...és nem az alsóházban játszunk....
egyébiránt kétszeri kétgólos vezetésről nem szabad elbukni vb-döntőt (főleg otthon), az ilyen csapat leginkább saját magát okolhatja. igaz, kétszeri mínusz kettőről talpra állni vb-döntőben csak a legnagyobbak tudnak (főleg az ellen otthonában), tehát azért is maximális riszpekt.
ComLo ebben a csarnokban volt a 2006os férfi kézilabda Eb döntője....én azt nem tudom, hogy Zürich és Zürich Kloten között mi a különbség....
1nf3rn0: ok lehet én csak a várost néztem meg hogy szerintem logikusabb egy 10 000-es arénában játszani mint egy kisebben de nekem az is jó:-D
ComLo itt volt a 2006os férfi kézi EB döntője...
Zürich Kloten az Zürich része?
Itt fogunk játszani:

6,000-capacity Schluefweg in Zurich-Kloten.

Be se fog férni a sok magyar szurkoló!
ComLo, szerintem is jobb lenne egy nagyobb arenaban, de sajnos ez a helyzet.

"The games will be played in the PostFinance Arena of Berne, which will have a capacity of 10,000 spectators, and the 6,000-capacity Schluefweg in Zurich-Kloten."

Bár 7500 férőhelyes a hockeyarenas.net szerint.

Kloten gondolom egy külvárosi kerülete Zürichnek.
NA de legalább már a hivatalos listán is feljebb jöttünk 1-et :)

15
Slovenia
2460
+3

16
Austria
2445
+1

17
Ukraine
2435
-2

18
France
2410
+1

19
Kazakhstan
2405
-3

20
Hungary
2220
+1

21
Poland
2175
-1

22
Japan
2120
0

ok meggyöztetek:-D
kicsit OFF de a hockyarenas.net-et böngészgetve felvetődik egy ötlet: Ha mi a 4 nemzet tornájára meg barátságos meccseket meg tudjuk hívni kemény pénzekért a nagy válogatottakat... akkor esetleg a szövetség csinálhatna pénzt abból hogy harmad osztályú de komoly pénzzel rendelkező válogatottakkal köt le meccset (pl Törökország Izland Spanyolország). Ott is biztos van ilyen torna és ahogy látom elég nagy aréna is (egyik országban sem építenének ilyen arénát ha nem lenne rá kellő befogadó igény).
szerintetek???
ettől roszabbat soha
Kloten Zürich egyik elővárosa, ott van a reptér is. sztem télleg lehet, h nem fogunk beférni egy 6000es csarnokba...ahogy hallom az ismerősi körömből, hál' Istennek sokan tervezünk menni...meg gondolom szlovákok is lesznek jópáran, nekik sincs messzebb Zürich:-)
nade ez kellemes gond, h sok magyar szurkoló megy az A-CSOPORTOS VB-re!!!!
az orszok meg vágre nyertek!!!tudom, h magyarként elég gáz a szovjeteknek szurkolni, nem is vagyok rá büszke, de egyszerűen nem bírok nem nekik drukkolni, annyira szépen jáccák ezt a csodálatos játékot!!! Ovecskint meg imádom. nyilván ő a jelenlegi legügyesebb, leggyorsabb, legjobb játékos a vliágon, ugyanakkor hihetetlen alázatos mind a játék, mind a csapat iránt, óriásiakat (és szabályosakat) ütközik,szimpatikus, szóval zseniális. céronaldo tanulhatna tőle egy kis emberséget...
"A birók átirták volna szabálykönyvet ha lehet!Ezen tanácskozni?"

Azon tanacskoztak, hogy a puck hol landolt: a nezoteren vagy a jatekosok olebe. Mert ha nem megy be a nezoterre akkor az nem kiallitas.
Na, vegigneztem az ismetlest, egesz pontosan az elso 45 percet (csak azert ennyit mert azert nem vagyok "annyira" mazochista, hogy az egeszet ujranezzem :)))))...
Egyet is ertek Gromov-al meg nem is a kiallitasokkal kapcsolatban (sajnos tobbet igen mint nem).

Azert vesztettunk mert 4-2 utan visszaaltunk vedekezni mint az olaszok szoktak 1-0 utan.
Egy dologot azert megjegyeznek a birokkal kapcsolatban: mindenki fele lejt a hazai palya. Tavaly az oroszoknak kedveztek a birok (ok tokoltek el a vegen). Az elmult vilagbajnoksagon is ok voltak a legjobbak jatekosallomanyban, a gond csak az volt, hogy nem mint csapat jatszottak. Ezt a VB-t is pont igy kezdtek, es azert nyertek a vegen mert ezen javitottak.
Meg aztan azt sem kell elfelejteni, hogy ez az elso VB Kanadaban...

Nash: "csak be akartam emelni a puck-ot az orosz harmadba de lecsuszott..."

Es meg egy dolog ugy altalaban (es hangsulyozom, hogy nem ezzel a meccsel kapcsolatban): a hoki nem vizilabda! A hoki nem arrol szol, hogy egyenlo mennyisegu emberelonyt kapjanak a csapatok. Ha az egyik csapat fegyelmezetlenebb, durvabb, akkor igenis buntessek oket jobban (ahogy az NHL-ben is csinaljak).

A magyar csapatrol meg annyit, hogy oroluk, hogy egy csoportba kerultunk magunkkal :))) mert igy latok majd legalabb egy magyar A csoportos meccset. Kicsit skizofren a helyzet, na.
Ez egy fantasztikus meccs volt.
A korong kilövéséért az előzmények ismeretében valóban muszáj volt kiállítani a kanadait, hiszen megtették ezt az oroszokkal is. Buta hiba a játékos részéről.
A játékvezetők többször is elengedtek szabálytalanságot mindkét oldalon.(még ezen a szinten is előfordulhat ilyesmi)
Mindamellett, hogy én Kanadának drukkoltam, mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. Amiért az oroszok jobban megérdemelték az az, hogy ők lőtték be a győztes gólt.
Én a magyar csapat feljutása szempontjából értékeltem magamban a mérkőzést.
Óriási eredmény, hogy csapatunk abba az elitbe tartozik, ahol ilyen tudású játékosok játszanak. Ezektől nem szégyen kikapni, nem szégyen tanulni. Arról már nem is beszélve, hogy a világon ebben a sportágban 15-16.-nak lenni szerintem többet jelent, mint a magyar foci 58. helye a ranglistán. Mert bár a hivatalos ranglistán a 20. helyen áll a hokink, azonban mégis ott vagyunk a 16-os "A" csoportban. És a hokink állandóan fejlődik, így jutott el idáig, míg a focink kis jóindulattal stagnál ímmáron 40 éve.
Nem vagyok biztos benne, hogy jövőre kiesünk az elitből.
Sőt!
Kicsit off: www.iihf.com/home-of-hockey/news/event-calendar.html

Tehát, holnaptól szombatig ülés lesz még Kanadában.

On:
Azért volt az oroszoknál is to many man, high stick stb ami feledésbe merült. Elképesztően gyenge volt a bíráskodás főleg kieséses szakaszban. Ezen még dolgozni kell. Nasht sajnálom, jól ment neki az egész vb, és azért ezt a delaying the game szabályt is újratárgyalhatnák már. Ezen menjen el a meccs... Kovalcsuknak örülök, kedvenceim közé tartozik, és jókor kezdte a gólgyártást. Hiányoltam Bordeurt vagy Gigueret, talán másképp alakult volna. Na mindegy jöhet a reváns jövőben a bronzmeccsen, mert a döntő Magyarország Finnország lesz :D.
Sziasztok!

Én hulla voltam tegnap este. Vagy nem vagyok elég nagy fan... Szóval ismétlik valahol valamikor a meccset?

Másik kérdés, miért nem szerepel a sporthírekben a hoki a rádióban? Vagy csak rossz rádiót hallgatok?

Üdv!

LA
Re: Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben 2008.05.19. 04:08:58

Nash nyilatkozatát értem, de a mérkőzés iramát látva nem feltételezem, hogy a két orosz hasonló esete szándékos lett volna. És bizony ott az döntő volt, mert aztán egy ilyen helyzet után még kettős emberhátrányba is kerültek az oroszok.
Igen, sok szabálytalanság volt még ezen kívül is megtorlatlan, szerintem mindkét oldalon.
Mindkét csapat fantasztikusan játszott. Életem egyik legjobb döntőjén nyert az általam favorizált csapat, azonban nem lettem volna nagyon szomorú, ha Kanada nyer sem, mert ők is megérdemelték volna. (Legföljebb akkor picit élesebbnek láttam volna a bírói közreműködést.)
Óriási meccs volt. Szerintem az oroszokat motiváltságban, fanatizmusban senki nem verte le ezen a vébén. Azért az mond valamit, hogy Kanada csak a 4. legnézettebb válogatott volt. Arra is kíváncsi lennék, mennyien nézték Crosbyt a Philly ellen, és mennyien ezt a meccset.

Nem is tudtam, hogy van egy ilyen idióta szabály, a játék késleltetésére. Szankcionálják, nyilván, de annyira látszot, hogy nem ki akarta ütni, hogy hihetetlen. De ki kellett küldeni, nem vitás.

Mondjuk Máté Pál azon elméletével, miszerint ez az orosz generáció majd ismét elindítja az orosz jégkorongot a "lenini úton" azért vitatkoznék.

Ebbe az orosz csapatba még Malkin, Goncsar és Zubov, aki befér. Utóbbi kettőt azért erős túlzás új generációsnak beállítani. Szal' a szbornaja szerintem szinte a legerősebb összeállításában állt fel. Kanadából meg hiányzott Thornton, Iginla, egy Pronger, egy Briere, meg a "legnagyobb", Crosby.
Szóval azért meg ne nevezzük ki őket aranygenerációnak.

A bíráskodásról annyit, hogy a hazai pályát ilyen szinten mindenhol megfújják. magfújták az oroszoknak is Moszkvában. Ok. nem volt kiállítás az első. De mikor az oroszok elcserélték magukat, akkor is elmaradt. Szerintem a hibák kiegyenlítették egymást.

A hibát én is abban látom, hogy Kanada az utolsó harmadban taktikát váltott és csak a középső harmadban próbálták megállítani az oroszokat.
Érthetetlen.

Én jégkorongcsapatot ennyire motiváltan és fanatikusan játszani még nem láttam, mint tegnap este az oroszokat. Szerintem ez döntött.
Nagyon komoly gratuláció nekik.
re: Vad.Körte 2008.05.19. 08:43:28

Ma 15:30 Sport1
Amúgy ezt írja a stadionunk honlapja:

Das Stadion bleibt bis ca. Mitte September 2008 wegen Umbau geschlossen.

Szóval átépítik a vb-re, hogy még több magyar szurkoló elférjen :)
Egy nagy büdös francot egyenlítették ki egymást a bírói hibák a két oldalon. A kanadaiak a 2. góljuk helyett 2 percet érdemeltek. És ezen kívül is volt még 5-6 megtorlatlan szabálytalanságuk (nagyrészt akasztás), például a 3. orosz gólt közvetlenül megelőzően is. Ha akkor nem lőnek gólt, nem kaptak volna emberelőnyt, pedig az is teljesen egyértelmű akasztás volt.
Szóval a Kanadának szurkolók próbálhatják magukat nyugtatni, de az oroszok most nagyon komoly szembeszélben nyertek.
Walmer:
Dacjuk ? Kovaljov? Frolov ? a két Kozlov ? Zsergyev ? Volcsenkov ?
És ez csak az NHL. Azért lehetne még kiket betenni az orosz válogatottba.
Walmer,

Moszkvában az orosz-finn elődöntőn mikko koivut véglegessel kellett volna elzavarni, amikor megölte szcsasztlivijt. nem zavarták el, aztán ő ütötte a győztes gólt az overtime-ban

ennyit a hazai jégről

persze nem tagadom, elfogult vagyok :)
Walmer: "Ebbe az orosz csapatba még Malkin, Goncsar és Zubov, aki befér."

Azért Dacjukot még beszuszakolnám valahogy...
Dacjuk, sorry. Valóban.
Böszme, azért szerintem A 2 Kozlov, zserdev, Volcsenkov (bár nagyon nagy istenek), de nem érnek fel Thorntoni, crosby-i, vagy briere-i magasságokba. De ez csak az én véleményem.

Gromov,

"mikko koivut véglegessel kellett volna elzavarni, amikor megölte szcsasztlivijt. nem zavarták el, aztán ő ütötte a győztes gólt az overtime-ban

nem tudom, lehet. De azért egy orosz csapat ne egy lőtt góllal akarjon már hazai jégen vb döntőbe kerülni. Lőttek volna 3-at és nincs gond Koivuval:-)

Az én elfogultságom, csak a tiédhez mérhető:-)

De valóban. ha jól tudom, dacjukon kívül mindannyian befejezték az idényüket. Miért nem voltak ott?
Walmer,

azért, mert nem hívták őket, hiszen az orosz szuperliga is tele van egészen kiváló játékosokkal, ahogy az látszott is a vb-n
hahó, húha, nagyon nagy meccs volt.
azért így elképzelek egy jelenetet ahogy tretyak leballag az ünneplő kovalcsukhoz és azt mondja neki:
- ilja, ha csak ezt a két gólt lövöd a vb-n, már akkor is megérte eljönnöd.

és lőn
:)
I see Gromov, akkor nem is hiányoztak.
Thanks
Walmer,

szerintem a kanadai válogatottból csak Crosby hiányzott, az oroszból meg Dacjuk és Malkin, 2-1 ide :)

de ez úgyis csak hitvita, ahogy azt mindketten jól tudjuk ;)
:-)))))))
De Crosby felér mindkettőjükkel. És ezt most elfogultságtól mentesen mondom, HA-HA-HA:-))
1 Crosby = 1 Malkin
1 Dacjuk = 1 Heatley

:)
Pontosabban:
1 Dacjuk= 1 Heatley, ha mellete van Zetterberg, ha nincs, akkor 0.5 Heatley:-)
1 Crosby=0.75 Malkin (jóindulattal)

a pí értékét 3.14-nek vettem és az avogadro -féle számot (6X10 a 23-on) is használtam:-)
Walmer, asszem, elrontottad: vagy szerinted Crosby tényleg csak háromnegyed Malkint ér?

Hadd tiltakozzam :))
a nagy számolásban elszámoltam magam:-) Természetesen fordítva: 1 Crosby 1.25 Malkint ér.
Kerekítve persze (egészen pontosan 1.2657 Malkin jött ki, de lefelé kerekítek, mert tisztelem Jevgenyijt annyira)
süti beállítások módosítása