HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Már 8+1 csapat van az OB 1-ben

2008.05.15. 18:14 sydor

Ma 17 óráig 8+1 csapat jelezte, hogy indulna az első osztályú bajnokság 2008/09-es szezonjában, tájékoztatott a szövetség. Az előnevezés nem feltétele a véglegesnek.

A csapatok a következők: Ferencváros, UTE, Miskolci Jegesmedvék, Dunaújvárosi Acélbikák, SC Csíkszereda, HC Csíkszereda, NZ-Stars, Alba Volán 1, Alba Volán 2. Az MJSZ-nél azt mondták, a Bp Stars a Nové Zámkyval közösen indulna, ez meglepetés, bár nem akkora, hiszen utánpótlásilag már él az együttműködés az érsekújváriakkal. Az Alba Volán tévedésből csak egy csapatát nevezte, de később pótolták a hiányt, így jön ki a plusz egy résztvevő. Mint a mi beszámolóinkból is ismert, a klubok és a szövetség vezetői hozzájárultak, hogy az EBEL-ben induló bajnok két csapattal képviseltesse magát a bajnokságban. Az egyik az elejétől az OB 1 küzdelmeiben vesz részt, a másik Ausztriában vitézkedik, majd a magyar elődöntő automatikus résztvevője lesz.

Korábban két romániai együttes, a gyergyószentmiklósi Progym és a Steaua Bucuresti is jelezte részvételi szándékát, de ők még szeretnék megvitatni a szerződések egyes pontjait. Főként azt, hogy a versenykiírás értelmében a romániai együtteseknek 3-3 millió forint hozzájárulást kell fizetniük a magyar indulási jogért.

A szövetségtől kapott információk alapján nincs semmilyen szankció az előnevezési kötelmek betartására, így aki most nem jelentkezik, nyugodtan megteheti a legvégső határidőig. Ami nem más, mint május harmincadika.

32 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nové Zámky nem a Fradival közösködik? Vagy az az együttműködés csak az előző szezonra szólt? Mindenesetre a Bp Starsra ráférne az erősítés, mert szerintem így elsőre még gyengécskék lennének. Van egy olyan érzésem, hogy a Steaua meggondolja magát. De remélem nem, mert akkor borulna a 36 meccses alapszakasz.
nekem megvan a kis favoritom: Hajrá STARS (vagy go, nemtom melyiket illene használni:D)
Nem kötözködni akarok.De mennyire biztos,hogy jelezte a Steaua az indulását?Csak azért kérdem ,mert a Steu vezetői a román sajtó erre vonatkozó kérdéseire -múlt hónap,április-úgy tettek mintha nem tudnának a dologról,vagy nem voltak elérhetők.Azóta is néma csend.
A Steaua tényleg tett egy tétova lépést az OB1 irányába, de ezt a legfelsőbb szinten nem igazán látják jó ötletnek.

Senkit sem akarok untatni, de hadd mondjak el egy-két dolgot, a Steaua (a csillag - magyarul) a hadsereg sportklubja, egy tábornok a főnök (Boroi, valamikor nagyszerű atléta volt). A hoki szakosztály vezetője (Carlan) a csíki csapatok eredményei láttán kezdett tapogatózni az OB1 irányába. Hivatalosan erről sosem beszélt, a sajtónak mindig azt adta elő, hogy a szlovák vagy az ukrán bajnokságban szeretnének indulni. Merthogy: Romániában a Steaua sokat jelent, a legnagyobb sportklub, amely gyakorlatilag minden sportágban bizonyított. A hadsereg és ezen keresztül az állam pénze mindig korlátlanul állt rendelkezésére. Ez mostanra megváltozott, évről-évre vékonyabban csordogál a zseton - de még nem kell őket sajnálni.

A Steaua román szimbólum. Ilyen helyzetben nehezen adható elő a sajtóban, hogy a román szimbólum hokicsapata az utált magyaroknál előszobázik.

Amikor kiderült, hogy a liga rábólintott a jelentkezésére, a román sportsajtó azonnal lecsapott a sztorira. Carlan valahol külföldön kereste az új játékosokat, így hát Boroit hívták fel. Egyáltalán nem örvendett a sajtó érdeklődésének, nyilatkozott egy nagy semmit, egy órával később pedig arra kérte a firkászokat, hogy ne írjanak semmit. Írtak. Ez neki sok volt, hisztizett egy kört és kihátrált Carlan mögül. Boroi valószínűleg fél a főnökeitől, a sajtótól, szurkolóitól. Tudja ő miért.
Bocs, nyomtam egy entert.
Szóval némi adalék még a cikkhez.
Győri hokicsapattal mi lett, nem tudja valaki? Úgy 3-4 évvel ezelőtt még szerepelt a bajnokságban. Még mindig nincs fedett csarnokuk, és ezért nem indulhatnak?
Magyar viszonyok között a győri pálya fedettnek számít. Sátorral fedett, kb. 6 hónapig lehet benne normális jeget csinálni. Játékosuk nincs. Az utánpótlás létezik, nem tudom, milyen színvonalon, a www.mightydogs.hu címen lehet róluk olvasni, de elég régóta nem frissült a honlapjuk, sajnos...
Oké, megint gonosz leszek, de mit képzel a steli magáról? Tudom hogy a bajnokságunk és a válogatottunk nem ugyanaz a színvonal, de mi tesszük a szívességet és eddig elég rugalmas volt a szövetség velük. Itt 1 millió eurós költségvetésről hadoválnak meg ilyen hülyeségek, holott nemrég meg akartak szűnni. A Volán idén 800 ezerből volt el tudomásom szerint az ebelben, nehogymár az ob1hez több kelljen. Összevissza beszélnek, teljesen gigi becali szindróma. És igenis fizessenek ha játszani akarnak, 3 milla nem sok pénz, és kifizetődne a román hokinak biztos vagyok benne. Nekünk meg sztem nem jár akkora előnnyel hogy anyagilag belerokkanjunk. Szörnyen mérges vagyok rájuk. Fujj.
Ez mind így van, de nem érzelemből kell ehhez odaállni. Teljesen nyilvánvaló, hogy összevissza beszélnek, de bizonyos szempontból érthető, hogy ez nekik kellemetlen, ennek miértjét magyarázta el elég részletesen AlgoFan.
Háát tudjátok nem túl szimpi a Steaua hozzáállása a dolgokhoz!Ha derogál nekik az OB1-ben való elindulás, akkor miért akarnak közös bajnokságot? Ezek szerint játszani akarnak a magyar csapatokkal, csak hivatalosan ne legyen kimondva, hogy ők kértek szívességet az MJSZ-től? Érdekes! Nagyon kiváncsi leszek mi lesz a vége! Az elején örültem a 2 új romániai csapatnak, de most már nem ragaszkodnék hozzájuk!
Szépítek a dolgokon! Csak a Steauanak! Már kaptam is itthon az általánosításért! :-)
Saját szemszögből érthető a Steaua hozzáállása. Ha a négy romániai csapat itt játszana, az azt jelentené, hogy ők adnák a csapatok kb. felét. Mégis csak vendégek lennének itt. Ha közös lenne a bajnokság, akkor nekik is ugyanannyi szavazatuk lenne, tehát nem lennének "másodrendűek". Csak ezt Interligának hívják. És ilyesmibe akkor érdemes belemenni (magyar részről), ha az összeálló csapatok azonos szinten állnak, magasabban, mint a saját országbeli többiek. De itt nem erről van szó, azért még mindig masszív osztálykülönbség van a két ország jégkorongja között...
Azert ugy latszik, jot nem tudnak tenni sehogy: amikor arrol volt szo, hogy indulnanak nalunk, azert kaptak hideget-meleget. Most meg azon megy a felhaborodas, hogy megse?! En orultem volna a minel tobb csapatnak, de asszem tenyleg nem vagyunk eleg felnottek ahhoz, hogy a Steaua nalunk induljon. Apropo, a Progym visszalepese senkit nem bosszantott fel?
Azért a Stars dolog is megérdemelne néhány sort. Néhány hete felröppent, hogy indulnának az OB 1.-be, megnéztem a honlapjukat, 6-7 felnőtt korú játékost tüntettek fel, az indulásukról egyetlen betű sem szólt, most meg az érsekújváriakkal egyesülve indulnak. Hát......
Kedves Drukker 60, az indulásukról elég sok betű szólt:

jegkorong.blog.hu/2008/02/18/a_bp_stars_jovore_az_ob_1_ben_indul

Kedves Mindenki, az még egyáltalán nem biztos, hogy a Steaua és a Progym nem indul, ahogy írtuk is, az előnevezés nem feltétele a végleges nevezésnek.

Én nem félek attól, hogy NZ-Stars lesz az induló neve, mivel az idegenlégiósok száma korlátozva van, szerintem pont az egészséges szintre!
Ebből a névből én azt szűröm le, hogy a Stars a légiósait Érsekújvárról nevezi majd.
Re:Dzsymm
A kérdés az, hogy egy szlovák csapat (NZ) indul-e nálunk, vagy a magyar indul a szlovákoknál. Mert az előbbi esetben bizony a Stars magyar játékosai számítanak majd idegenlégiósnak. :)
Upsz!
Ez meg se fordult a fejemben, de a Starts jelenlegi "politikáját" ismerve, nem félek, hogy szlovák csapatként indulnak!
De a felvetés jogos! :-)
Kicsi Ország,/sok/"nép-szerű" hoki!!
Már csak egy jó liga honlap kellene, mint az nhl.com
Statisztika, címerek, fényképek, stb
Álom?!
idén bevezetik a +/- mutatókat a statisztikákban?
Liga honlap? Na ja... tényleg álom. nem tudom a blog népszerűségével, naprakészségével, információ gazdagságával fel tudná-e venni a versenyt. De cáfoljatok rá, ha nem jól érzem!
Íme egy hír az MTI-től:

Jégkorong-Magyarország

Jégkorong ob I: egyelőre nyolc plusz egy csapat nevezett

Budapest, 2008. május 16., péntek (MTI) – Egyelőre nyolc plusz egy csapat adta le a megadott határidőre előnevezését a jégkorong ob I 2008/09-es idényére.
Az Alba Volán, az Újpest, az FTC, a Miskolc, a Dunaújváros és az eddig utánpótlás egyesületként működő Budapest Stars mellett az SC és a HC Csíkszereda jelezte indulási szándékát. Az Alba Volán másik, legerősebb együttese, amely az osztrák pontvadászatban is indul, az ob I rájátszásban csatlakozik a mezőnyhöz. A Gyergyószentmiklós és a Steaua Bucuresti szándéknyilatkozatot adott, és a román szövetség ajánlásával küldött levelében jelezte: szívesen venne részt az ob I-ben, de ugyanolyan feltételekkel, mint a magyar klubok. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az előzetes versenykiírásban jelzett, a külföldiekre vonatkozó hárommillió forintos hozzájárulást nem szeretnék befizetni.
A két szövetség vezetői ezekben a napokban, a kanadai vb alatt egyeztetnek.
A hivatalos nevezéseket május 30-ig kell leadni.

Vagy kifizetik vagy nem indulnak... Sztem ennyire egyszerű. "Tanulj vagy távozz!"
Ez a probléma messze nem olyan összetett, mint gondoljátok. A Steaua közös bajnokságba belemenne, mert érzik, hogy ez az egyetlen mód a klub életbentartására, de abba nem menne bele soha, hogy ezt a bajnokságot magyar bajnokságnak hívják. Román katonacsapat, a szurkolói, vezetői, mindenki, akinek köze van hozzá, szélsőségesen soviniszták. Egyszerűen nem merné a vezetőség meglépni szerintem, és most ürügyet keresnek, hogy hogyan viszakozzanak.
Szerintem nem hozna akkora szakmai hasznot a Steaua csatlakozása mint amekora kárt fognak okozni az örökös rasszista balhék.
A FTC és Ujpesti szélsőséges futbal huligánok rendszeres meccs látogatok lesznek . Így még azt a kevés normális nézőt is elfogják üldözni aki eddig volt. A médiába örökös negativ reklám lesz.
Inkább a szlovénokkal kellene valami közös ligát létre hozni.
Szerintem nem hozna akkora szakmai hasznot a Steaua csatlakozása mint amekkora kárt fognak okozni az örökös rasszista balhék.
A FTC és Újpesti szélsőséges futball huligánok rendszeres meccs látogatok lesznek . Így még azt a kevés normális nézőt is elfogják üldözni aki eddig volt. A médiába örökös negatív reklám lesz.
Inkább a szlovénokkal kellene valami közös ligát létre hozni.
(Helyesírás javítva)
KP, rasszizmusról nem beszélhetünk, mert egy faj vagyunk :D Viccet félretéve: nem a Fradi, meg UTE szurkolókat kell félteni, őket itthon kordában bírjuk tartani. A veszélyt a bukarestiek jelentik, mert ott a szervek is csak asszisztálnak a magyarellenes megnyilvánulásokhoz. Amúgy meg nem szakmai szempontok vannak csak... A legnagyobb probléma a pénz hiánya. Márpedíg egy szponzort jobban vonz ha nagyobb piacnak hírdet. Bukaresttel a románlakta területek is ennek a piacnak a részévé válnának.
Rzt találtam.
Igaz, az átigazolási hírekhez kéne.

17/5/2008: sk Slavomir Vorobel (D)
From hu Miskolci JJSE to fr HC Caen
Egy kis infó a szeredaiaknak:
Posted 20/5/2008: sk Ivan Racek (F)
From ro HC Csikszereda to uk Swindon Wildcats
Added By: Davide Tuniz, Status: Confirmed
Remélem, hogy az, Borsost a Progym leigazolta, azt jelenti, hogy komolyan gondolják az indulást a magyar bajnokságban. Akkor már 9+1 csapatnál járnánk.
süti beállítások módosítása