HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Bp. Stars elindul az OB I-ben

2008.02.18. 08:40 F. Kapus

Hat éve alakultak, ez idő alatt a legjobb utánpótlás-nevelő egyesületté váltak. Három éve az ország utánpótlás-bajnokságait nőtték ki, idén pedig az utánpótlást is.

2001-ben a Ferencvárosi TC keretei között folyó szakmai munkával és egyéb viszonyokkal elégedetlen szülők úgy döntöttek, saját klubot gründolnak, és megpróbálnak méltó körülményeket teremteni gyermekeiknek. Ez csakhamar sikerült. Épült egy kiváló pálya, a néhány év alatt sokféle névre keresztelt káposztásmegyeri csarnok gyakorlatilag a Stars bázisa lett. Hoztak jó edzőket, elég csak Kercsó Árpád és Robert Spisak szakmai vezető nevét említeni. És jöttek a jobbnál jobb eredmények. Mind hazai, mind nemzetközi színtéren.

Az utánpótlás-nevelésre koncentráló klub az alapításakor nem várt kérdés eldöntése elé került 2007-ben. Az ifjúsági bajnokságban játszók csakhamar kiöregszenek. Mi lesz velük? Mindemellett évek óta látszik, hogy hiányzik az a jelentős húzóerő, ami a felnőtt csapattal rendelkező egyesületeknél általában adott. A fiatalok nem látják a saját nagy csapatukat játszani, nincs motiváció az első csapatba kerülésre.

A két probléma megoldása egy és ugyanaz lehet: egy felnőtt együttes létrehozása és benevezése az első osztályú bajnokságba. Erre az eredményre jutottak a klub vezetői, és a terveket tettek követték. Kijelenthetjük: a 2008/09-es felnőtt magyar bajnokságra a Bp. Stars önálló csapatként fog nevezni.

Szabó István elnök a részletes tervekről is tájékoztatta a jégkorongblog olvasóit. Fenti koncepciónak megfelelően kell a csapatba egy erős első sor, akiktől lehet tanulni. Ezért külföldi, hangsúlyozottan fiatal, motivált játékosokat kívánnak Magyarországra csábítani, várhatóan az orosz, a cseh és a szlovák bajnokságokból. A többi sor túlnyomórészt magyarokból állna. A második sorban a játéklehetőség hiányában lévő 1987-89-es korosztály megfelelő hokistái kapnának szerepet, a harmadik a mostani ifjúsági korúak legjobbjaiból verbuválódna.

A klubvezetés tájékoztatása szerint az eredmény teljesen másodlagos, csak a játéklehetőség, a tapasztalatszerzés a lényeg, türelmesek lesznek. A cél: testközelből megmutatni a fiataloknak, milyenek a jó hokisok. Kellenek a példaképek, akikre fel tudnak nézni az egyesületben acélosodó gyerekek. Meg persze kell, hogy látsszon, mi a perspektíva.

67 komment

Címkék: utánpótlás ob 1 nz stars bp. stars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remek, jövőre egyértelműen nekik fogok szurkolni!
Gratula!Végre egy normálisan gondolkodó vezetőség,aki nem hagyja elkallódni a fiataljait.
Lesz perspektíva a gyerekeknek.Remélem a válogatottnál is lesz szemlélet váltás és nem kihalásos alapon kerülhetnek majd be a fiatalok!:))
SOK SIKERT NEKTEK!!!!!
Mennyi lesz a tagdíj??? Ki fogja ezt finanszírozni??
De azért hajrá, sikerüljön nekik a terv.
A cikk elejében sok a túlzás!!
Melyik pályán fognak játszani??


Ja és kedves szerkesztők azért amikor valaki beküld egy ilyen „ön reklám cikket” néha ellenőrizni kéne.

Kedves kong!
Ha jól gondolom, Káposztásmegyer lesz a hazai pályájuk.
Nem tudom, mit gondolsz túlzásnak.
A többit meg hagyjuk.
Pl azt,hogy kinőtték az utánpótlás bajnokságot.

Szuperminiben és miniben hébe-hóban játszanak és nem a legjobbak.
Előkészítőben csak a gyengébb csoportban indultak.
Ne egye már mindenki ezt a szlovák maszlagot!!
Az alsóbb korosztályokban a Magyar csapatok mindenkivel felveszik a versenyt.
kong! Gondolom az a korosztály akit indítanának a felnőttben az nőtte ki magát.Korban.Mivel nincs junior így kénytelenek valahol indítani őket!Fejlődés szempontjából nem rossz az elgondolás.
Valószínű nem a minit inditják a felnőttben,vagy azelőkészítőt!:)))
Oda was?:)))
Kedves Kong!
1. Igazad van, csak azokra a korosztályokra igaz, amit írtam, ahol már számolják az eredményeket, és vezetik a tabellát (kölyök, serdülő, ifjúsági).
2. Szuperminiben és miniben nincs bajnokság, csak tornarendszer. Senki sincs ott mindenhol. Az igaz, hogy a Bp. Stars nem tartozik a jobb csapatok közé, de ekkor még az dönt, ki mióta korizik. Plusz elmondható, hogy 2-3 ügyes gyerek miatt nyerhet valaki meccset.
3. Ezen tornák színvonalából ne vonjunk le következtetést, mert akkor azt az eredményt kapnánk, hogy 10-15 év múlva az UTE egyeduralkodó lesz az OB 1-ben, és mögött az Erzsébeti Farkasok, a Pólus Center meg a Dragó Skorpiók versenyeznek majd a dobogóért. Nem hiszem, hogy így lesz.
4. Arra meg legyünk büszkék, hogy magyar srácok kiemelkedőt nyújtanak, vagy éppenséggel a kanadai táblázat élén végeznek a szlovák bajnokságban. Nem vagyok elfogult Szabóékkal szemben, szerintem a cikkben sincsenek túlzások. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy a Bp. Stars előtt ezekre a sikerekre senki sem mert volna még csak gondolni sem.
Szia!

1,az ifire nem igaz.De kölyökben és serdülőben sem állítható,hoyg veretlenek..
3,Így van csak a Stars tornáiból és nemzetközi mérkőzéseikből vonjunk le tanulságokat 
4Milyen sikerekre gondolsz?
Jó lenne, ha a magyar ob 1 minél több csapatból állna. Én azt nem értem a sztoriból, hogy egy nevelő egyesület neveltjei számára miért nem az a perspektíva, hogy eladja a játékosait a magyar bajnokságba vagy más európai bajnoksába? Az MTK futball akadémiáján a 16 évesek arról álmodoznak, hogy kifuthatnak a nagy csapattal MTK mezben, vagy arról inkább, hogy az angol másodosztályban szereplő egyesület első keretébe küzdik magukat? Nyilván az utóbbi.

Káosztásmegyeren nem csak a nyomasztó edzőpályán maradt meg a jég?
Hajrá, és sok sikert!
Így talán arra is lesz remény, hogy visszaállítják a centerpályát Káposztásmegyeren, és nem lovas akrobata műsort és igénytelen koncerteket fognak rendezni jégkorong tornák helyett... Sok sikert nekik!
Kb. egy fél éve arról is lehetett hallani, hogy az MTK néven is akarnak indítni egy csapatot az OB1-ben. Erről tudtok valamit? Az lenne a legjobb, ha min. egy 12 csapatos magyar bajnokság lenne(nem külföldi csapatoknak köszönhetően!!!). Lehetne sorolni mely városokból indulhatnának:Zalaegerszeg, Debrecen, Kaposvár, Jászberény...
Én személy szerint örülök a STARS terveinek! Az elgondolás is jó, és reméljük komolyan beszélnek amikor csupán egy sornyi és minőségi idegenlégiósról beszélnek. Nem kell még egy "szlovákUTE" a bajnokságba.
Jelezték páran, hogy de jó lenne több ob1-es csapat, de ez csak így képzelhető el ahogy a stars csinálja, a semmiből nem lehet építkezni...
Jelen pillanatban talán még a MAC és a Debrecen az aki kellő annyagi háttérrel rövid időn belűl tudna ob1be nevezni. Jövőre ha minden jól megy lesz az U18as válogatott is az OB1-ben, bár a STARS indulása lehet hogy ebbe bezavar majd.
Kedves Borsy!
Tudtommal az MTK a nőknél már elindult, de a férfiaknál még az OB II-be se indultak. Valóban jó lenne tudni, hogy mi ott a helyzet. Lehet, hogy nekik kellene a Stars-al összeállniuk, mert ők nem nagyon tudnak mire építkezni.
Mindenesetre a csapatok száma (12) önmagában nem jelentene minőségi javulást.

A Zalaegerszeg szerintem most az utánpótlásra fókuszál.Talán 6-7 év mulva lehet tényező a felnőtteknél és ha még akkor is a mágus irányítja akár a bajnoki érem esélyese is lehet.
A Debrecen is egy kérdőjel, mert ők erős OB II-es csapattal rendelkeznek és ha jól tudom kacérkodnak a helyi sportvezetők az első osztály gondolatával.Márpedig ha Debrecenben valamit gondolnak akkor ott a minőség is megjelenik és akkor felkavarhatják az átigazolási piacot.
A harmadik székely csapatról Gyergyórol is hallani és még a zágrábi csapat is megjelenhet, ha az EBEL nem fogadja.Egyszóval vannak lehetőségek.Amennyiben a Miskolc olyan dinamikával fejlődik tovább ahogy ezt az utóbbi 2-3 évben tette,úgy 2-3 év mulva már az éremért játszhat.Ennyit tesz egy valóban nemzetközileg elismert szakember szerződtetése!!!

Nem is olyan rosz ennek a kis magyar OB I-nek a perpektívája.
A hokisok több figyelmet és támogatást érdemelnének, mert még a legnehezebb körülmények közt is edzettek. Sok sikert minden magyar hokisnak, s főleg az utánpótlásnak. Hátha egyszer feljutunk az A csoportba...
Nem nagyon fogja szernintem semmise felkeverni a magyar hoki állóvizét. Szerintem 5-8évig a Volán lesz a bajnok, és ez nem kérdés..
Nagy ötlet! Ezerrel támogatom, tökmind1, mi lesz a vége. De látszik, h komolyan elindult vmi a sportban; az alba után mindenki a kitörés, továbbfejlődés lehetőségét keresi és ez csak jót tesz a magyar hokinak!
Semmi probléma nincs, ha olyan szlovák játékosokat szerződtetnek, akik hozzátesznek egy csapat teljesítményéhez. Lehet tőlük tanulni, más hokikultúrában nevelkedtek, stb... Az NHL-ben sem zavar senkit Malkin, Jagr, stb.., mert gazdagodik velük a bajnokság. A "szlovákUTE"-ban a kanadai tábla első 5 helyén szlovák játékos áll. Tehát nincs velük gond.
Miért ne lehetne külföldi csapatokkal 12 csapatos a bajnokság? Magam szívesen nézem a csíkieket. Addig, amíg többek leszünk általuk, jöjjenek. Kamerunk első hokicsapatának nem itt van a helye, de hasonló, vagy erősebb klubokat szívesen látnék.
Az, hogy 5-8 évig az ALBA lesz bajnok, meredek tipp. Idén se lepődnék meg, ha a DAB lenne!
Azért kissé túlzásnak tartom, hogy ők lennének Magyarország legjobb utánpótlás-nevelő klubja.

Vagy akkor illett volna hozzátenni, hogy milyen kritériumok alapján tartjátok annak.

Mert az egyik cikketekben kritizáljátok az "eredmény mindenáron" szemléletet az utánpótlás-ligákban, a másik cikketekben meg épp ennek alapján méltatjátok a Stars-t - nos, ez nem túl fair.
Igaza van KCS-nak, ez azért tényleg túlzás.
Az ifi korosztályban legjobb jóindulattal is csak Wébert és Ványit lehet saját nevelésnek venni, én még Maszlovot sem venném annak hiszen 4 évet az FTC-ben húzott le.
A serdülőben 9 játékost találtam (Danics, Farkas, Hardi, Perna, Sárközi, Szabó, Vecaj, Vojtkó, Haralabosz) aki saját nevelésü. Ez már jóindulattal a csapat fele.
A kölyök az már java részt az ő érdemük.
OK, nevezzük túlzásnak.
Várom a ti sorrendeteket?
Nem sorrendről van szó. Jó, hogy igy gondolkodnak és szeretnének felnőtt csapatot, és az is, hogy javarészt magyar utánpótlással akarják megoldani.
De nem kell annyire dicsőiteni a "saját" utánpótlásukat, hiszen nem teljesen a "sajátjuk", főleg a felsőbb korosztályok. Csak ennyi, ez is csak egy vélemény.
Nem a cikkeddel van a probléma, csak kicsit "fényesnek" látom, és nem annyira az.
Mondjuk én sorrendre gondoltam.
Ezzel együtt igazad van, a jelenből indultam ki, nem néztem végig egyesével a játékosok múltját. Az lett volna a tökéletes.
A cikket amúgy én írtam, nem ők dicsőítették saját utánpótlásukat.
Ványi kiesik a saját nevelésű játékosokból. Ő a MAC-ban kezdte, akárcsak Farkas. Igaz, Gergő talán 4 évig, míg Farkas talán 2 évig volt MAC játékos.
Lehet hogy nem a témához tartozik de az szerintem mindenképpen örvendetes, hogy a magyar jégkorongról szóló bejegyzésekhez, főleg amik a hazai hoki jövőéről szólnak igen sok hozzászólás érkezik. Ez azt jelenti hogy a szurkolókat tényleg érdekli a sport és ez a lényeg. Csak így tovább!!!
Nem konkrétan a Stars témához inkább az utánpótláshoz fűznék hozzá valamit. Tegnap rossz volt látni, hogy az UTE csapatában a végén a nagy 2 sorral a győzelemért küzdelemben olyan korú(87-88) srácok ültek a padon akik a junior válogatott tagjai . Míg nálunk a Maciknál 6 ilyen korban lévő játszotta végig a meccset. Ráadásul tartalékos volt az Újpest és még igy sem jutottak játéklehetőséghez...
Itt is láthatjuk, hogy Magyarországon élünk. Egyeseknek az egész cikkből nem a lényeg a legfontosabb, miszerint van Magyarországon egy egyesület a jégkorong sportban, amelyik egyre magasabbra teszi a mércét önmaga számára is, hanem azt kezdjük méricskélni, hogy ilyen és ilyen szempontok szerint nem is ők a legjobbak, hogy ne fényezzék már itt magukat. A jégkorong egy csodálatos, férfias, gyors játék amely méltán olyan népszerű szerte a világban. Jó lenne szorosan a világszinvonalhoz tartozni. Ez már nincs is fényévnyi távolban. Ehhez azonban olyan klubok kellenek mint a Stars akik valami újat, valami többet akarnak és ezért tesznek is. Felejtsük már el ezt a savanyú szőlőt, próbáljuk a pozitívumokat értékelni. Ha a válogatott ( szerintem 10 éven belül ) feljut a legfelsőbb osztályba az majd az egész itthoni jégkorongtársadalom ünnepe lesz, nem egyes kluboké, de igenis kellenek azok a tényezők amik előre mozdítják közös ügyünket.
Hagyjuk már ezt,hogy a Stras valami újat csinált stb.
A felsőbb korosztályokban más csapatokból összeszedett játékosokkal játszanak. Ezzel más csapatokat tettek tőnkre UTE,MAC stb. Az alsóbb korosztályokban ,ahol lehetne nevelni,lehetne a saját nevelésekkel villogni,ott nem meghatározó a stars.
Kedves Kong!
Szelektálni tudni kell!!!
Ezen a blogon olvashattad Pék György nyilatkozatát:(jegkorong.blog.hu/2008/02/09/a_harmadik_bledi_pofon#more332593
), melyből kiderült,hogy olyan játékosok kerültek be az U-18 válogatottba akik technikailag le vannak maradva az egyébként második vonalas, illetve harmadikvonalas(Fr.) csapatoktól.(Hangsúlyozom, hogy egy nem az én véleményem.)Ugynezen a blogon felvilágosítottak minket az U-18-ba kerülés feltételét jelentő felkészítő és kiválasztó megmérettetés tudományos hátteréről.
Lassan köztudott, hogy 16 éves korukig a fiatal magyar játékosok a nemzetközi élvonallal egyszinten vannak.
A fentiek szerint két dolog lehetséges:
1 A professzionális szelekció csődöt mondott.
2 Lyukas az utánpótlás nevelés 16 év felett.
Mindenki döntse el maga, hogy melyik válasz a szimpatikusabb.
Amennyiben az 1 az igaz akkor a kiválasztás helyes alkalmazása egy igen kruciális értékes szakmai elem.Továbbvíve a gondolatot ebből nekem az következik, hogy a sztárok ügyesen alkalmazzák ezt a szakmai elemet.Legalább ez elött az egy szakmai fogás előtt hajoljunk meg és javasoljuk más klubboknak is, hiszen a helyes kiválasztás tudományát ők is alkalmazhatják.
Ki hitte 2001-ben, hogy STARS 7 év múlva is lesz? Ki hitte, hogy fog sikerülni 2 pályás jégcsarnok építése? Ki hiszi, hogy STARS elindul OB1-ben?
Biztos vagyok nagyon sok ilyen volt, aki első két dologban nem hitte, és nagyon örülök, hogy a harmadikba többen hisznek és támogatnak. KÖSZÖNJÜK.
Tényleg: „Hagyjuk már ezt, hogy a Stars valami újat csinált stb.”(Kong) STARS nem csinál újat, csak azt, amit csinálnak több „hoki” országban: Próbál biztosítani gyerekeknek legjobb szakmunkát és körülményeket. Azért Kercsó Árpád és Urban Patric után Spisak Robert foglalkozik szakmai kérdésekkel.
Miért STARS-ba jönnek legjobbak? Azért, mert akarnak fejlődni! El kell küldeni? Legnagyobb probléma az, hogy nagyon vagy túlkésőn jönnek.
Nemes Benjámin (93) időben jött és most Hardi Richárddal két éven keresztül legjobbak Szlovákiában is!
Később jöttek Németh Attila, Kovács Viktor, Fliszár Zalán… Saját csapatokban legjobbak voltak, most ők tovább fejlődnek… Mi van a volt csapattársakkal?
STARS-ban gyerekek kapnak legjobb fejlődési lehetőségei!!! Edzési program, szlovák bajnokságban és erős tornákban szereplése. 14-16 évesek játszanak 60-80 mérkőzést, fiatalobbak 40-60! Ebből legalább fele - kemény, erős, magas színvonalú!
Ki állandóán kritizál STARS-t? Aki különböző okok miatt nem tud átvinni gyereket STARS-ba!!!!!!
Konstruktív kritikát köszönjük! Mást nem is veszünk figyelembe!
Minden, ami csinál STARS, MAGYAR HOKIért!!!
A már jó játékosok elcsábítása,nem kiválasztás.
Starsban jó edzőnek tartják Kercsót,meg Patrik Urbant?? Ez új!! A starsos szakértő szülők és Dima túrták ki őket.
Szerintem minden csapatnak örülni kell, aki vállalja az OBI-ben való megmérettetést. Én örülnék neki, ha a MAC és a Debrecen is jelentkezne. Egyáltalán nem baj, ha jó kis pari meccseket játszanak az alsóházban is. És ha feljönnének a Miskolc szintjére, hogy elkaphatnak esetleg egy-egy jobb csapatot, mindjárt érdekesebb lenne a bajnokság.
A több csapaton kívül már csak arra lenne szükség, hogy ne fulladjon közröhejbe a bajnokság, mint ahogy idén történt.
Nagyon örülök enki, hogy a STARS csatlakozik az ob1-hez, nagyon sok lehetőséget teremt ez a hokinak, és évek múlva simán felnőhet, annyira, hogy szorossá tegye a bajnokságot. És ez a Miskolcnak is szól :)
Olvasgattam a kommenteket, annyi minden volt a fejemben, az első ami megragadott, hogy lehet valaki elfelejtette, hogy Kercsó bácsi mit csinált 10 éve a magyar jégkorongban. Dunaújvárosra gondolok. Meg kéne nézni a töri könyvekben.
A 2., sokkal jobban örülnék egy olyan magyar bajnokságnak, ahol nincs külföldi csapat, akármennyire is magyar a 2 Szereda. Persze még kellenek pár évig, de jó lenne sietni az utánpótlással, és behozni a fiatalokat az első osztályba.
Valaki azt is írta, hogy a volán 6-7 évig még simán nyeri a bajnokságot, hát ez elég meredek, de majd meglátjuk, még ők a legerősebb csapat, de én nem vettem észre, hogy bármit is fejlődtek volna 1-2-3 év alatt. Miskolc, Dunaújváros, csak két első osztályú példa... meg kell nézni a két csapatot, mennyit fejlődtek 2 év alatt. Szóval ha nem talál ki valamit a volán gyorsan, bajuk lehet még. ( Igaz ennek a kommentnek a 3/4e nem a STARS-hoz szólt, de már fájt néhány komment:) )
HAJRÁ KOHÁSZ
STARS-ban SPISAK ROBERT - vezetőedző. Remélem továbbra is Ö lesz, mert jó edzőnek tartjuk!
Urban P. már sehol sincsen. A svéd gyerekcsapat segédedzője volt, MJSZ tanácsadója és a felnőtt válogatott egyik edzője. Sajnos, hiba volt.
Kercsó csodákra képes. De minden csoda csak pár napig tart. Nem lehet kitúrni senkit, ha erre nincsenek okok. Nekem ezt 2001-ben Dunaújvárosban elmondták, most ugyanezt elmondhatom Zalaegerszegnek.
Nem csábítunk senkit. Meg lehet kérdezni a szülőket. De a tehetség csak a jó körülmények között maximálison fejlődik. Azért STARS-ba jönnek. STARS-ból már több gyerek elment, mint ahány jött. Sokan visszajöttek vagy vissza akarnak jönni.
De Uraim és Hölgyeim most nem a STARS-ról van szó.
OB1-ben lehet még egy csapat!
Közös dolgunk, hogy STARSnak, DEBRECENnek, ZALAEGERSZEGnek... sikerüljön.
Itt kérem az a gond, hogy két dologról van szó és a cikk összemossa őket. A STARS múltja igen dicstelen, mert indulásakor elcsábította a többi csapat teheségeit, tönkretéve az ottani nevelő munkát. Gyakorlatilag ettől kezdődik a magyar jégkorong utánpótlás mélyrepülése, ami oda vezetett, hogy ma a sportág közel sem tud kitermelni annyi jó játékost, amennyi a felnőttbe kell. Amellett, hogy ez az egyesület gyűjtötte össze a leggazdagabb szülőket, 4 évre ellopta a főváros teljes - évi 16 millió forintos - támogatását is, melyet a jégkorong utánpótlásra szánt (talán idén már más lesz a helyzet). Meg nem valósult sportosztályokat hirdetett 4 kerületben és ott is lecsókolta a támogatásokat (emiatt pl. az UTE csak a fele támogatást kapja a korábbi egymilliónak, saját szülőföldjén). Ebből és a csarnoképítés körüli gyanús ügyletekből tellett, hogy a gyerekek jóval optimálisabb körülmények között fejlődjenek, mnt bárki más jégkorongozó ebben az országban. Így tényleg ügyes játékosokat neveltek, de nem az utcáról, mint a többi egyesület és korántsem a valódi tehetségeket, hiszen azokat csak kezdetben keresték, utána csak sajátjaikat futtatták. A hazai utánpótlás és köztük valójában a több játéklehetőség és az erősebb ellenfelek teszne különbséget. Mindez azonban csak arra volt elég, hogy 5-6 gyereknél elérjenek egy olyan szintet, hogy külföldi klubokba befogadják őket. Na most a néhány ügyes gyerek soktízmilliós bekerülése áll itt a nulla forintos tömeggel szemben, amelyben elvesztek a hamvába holt náluk nagyobb tehetségek.
Mindez frusztrációs ok.
Ettől függetlenül derék dolog, ha valaki hazai csapat OB I-es indításán gondolkodik.
valahol jogos az előttem szóló "legar" okfejtése a Stars kezdeti időszakáról..., most viszont valamit visszaadhatnak a Magyar Hokinak, ha indítanak OBI-es csapatot.
Engem, kicsit meglepett ez a döntés, mert jelenleg a mini és szupermini korosztályukban minimális a játékos, ami jó ideje tendenciát mutat. De ráfér egy vérfrissítés a bajnokságra, és sok sikert nekik. Az szerintem tök mind1, hogy milyen erőt képviselnek. Az is mindegy, ki mit gondol, hogy miből fedezik a költségeket, az Ő ügyük. Minél több csapat annál több játék, annál változatosabb bajnokság és több szurkoló, több bevételi lehetőség a csarnokoknak, stb. Az idő majd igazolja őket, vagy mégsem. A sportág nem veszthet a nevezésükkel.
Tisztelt Legar !
Mi is volt a csábitás ? Pénz ? Szerelés ? Vagy több jég ? Hol ? A Lobogó utcában ahol kisebb a jégfelület mint egy harmad fele ?Vagy a Müjég pálya elkeritett területe, a sátor alatt ?Cipelve a cuccot napmint nap, autozva a városon keresztül a gyerekkel rohanva ide-oda.Vagy egy edzésért, hogy egészpályán edzhessenek utazva D.ujvárosba?2001-ről beszélünk.
"Gyakorlartilag ettől kezdődik...." !No lássuk,2001-ben amikor ez az egyesület alakul,van S.mini,mini, meg néhány előkészitős gyerek. A nagy töbség a megszünő FTC utánpotlásából áll össze.Hokis berkekben elsül egy név, Kercsó Árpád.
Néhány szülő aki e nevet hallotta, vagy ismeri, áthozza ide a gyerekét. Ha hivtak is közülük néhányat, egy alakuló csapat mit igérhet ? Szakmai munkát !! Honnan jöttek ezek a gyerekek, UTE, Mac, Vagy volt más komoly csapat ekkor B.pesten ? Ki tudja megmondani a nagy vagdalkozásban, hogy mennyi gyerek jött az induláskor ? Ki tudaj megmondani egyáltalán, hogy mennyi gyerekről van szó ! Mintha kirabolták volna az összes csapatot, mindenki ottmaradt a csupasz jégen egyszál edzővel! Jégen ? A Mac a K.stadionban.Penészes öltözöivel.Az UTE meg a van vagy nincs jéggel.
"Ezért nem tud a többi csapat..." Ez a legszebb !! Azota eltelt 7, HETES év! Ez 7-kifutó korosztály. !! A fenti szösszenetekben pedig max. 10-gyerekről beszélünk.Azok is különböző korosztályban. Térjünk már észre!!Mi történt evvel a 7 korosztállyal? Kettő egyesületről beszélve!
"Meg nem valósult sport osztályok "! Szőnyi ált.iskola.Közel 3-éven keresztül müködött a projekt.Azután jött az UTE-ből egy edző a Starsba akit az elnőkség felruházott a projekt folytatásával, 1-év mulva távozott és vitt magával egy ill. 2 csapat gyereket akit itt kapott. Ezután a IV.ker önk. az iskolát szerette volna megszüntetni.A szülök tüntetést szerveztek és egy alapitvány üzelmelteti pill.Az iskola jövöje is kétséges, nem a jeges osztállyal foglalkoznak mostanában, de ez érthető.Amugy most is sok korongos csemete jár oda.
"Gazdag szülöket...." Ezen mulatozom!! A januári keresetem össz.:135000.-Ft A nejem 100000.-Ft Evvel az összeggel a legazdagabnak lenni (?) szegény ország vagyunk ezt tudtam de ennyire ?
Kedves uram, csak hogy tudd, van itt liftszerelő, büfés,(alkalmazott),nyomdász, ovonő,autófényező(alkalmazott),bolti eladó,idkolai titkársági dolgozó, sofőr,adminisztrativ dolgozó stb.Sokan vagyunk sokfélék,különböző anyagi lehetőségekkel, s van aki talán sokkal jobban áll mint a tőbbség, de ehez sem neked, sem senki másnak semmi köze.Igazábol nekem sem.Csak ez bosszant,mert vagy irigy vagy, vagy rosszindulatu !! Mindkettő komoly probléma.
"Gyanus ügyletek..." Ezt a Dimával kell megbeszélned, csak vigyázz,a rágalmazás büntethető !!
Viszont a hozzászolásod végén van a "kutya" elásva.S aki nem ismer fel az nem tudja ki is lehetsz igazábol.
TE ITT VOLTÁL !! TE vagy a felnem ismert hokistehetség apukája. Megmérettél és nagyon könnyünek találtattál. Nem a gyereked, Te voltál aki nem birtad azt a légkört ami itt van.Lehet, hogy néha feszült,viszont mindig a gyerekről szol itt a történet, és nem a szülökröl. Ezt nembirtad, akkor miért nem ezt hozod fel.
Ennyi amit irni szerettem volna neked Kedves Legar.
Üdvözlettel, Jégkutya
Leager igazat szól!

Gyanus ügyletek voltak bőven,csak azt említem,hogy a jég eladás áfa nélkül ment a jégcsarnokban!,még akkor is amikor a dima csak üzemeltetett!Biztos elszámolt vele.
De mindenki halott már arról a lenyúlt 16 millióról is amit valódi utánpótlás egyesületek is kaphattak volna! A Stars meg a Gyima,szabó és Hardy gyerekekről szól,amíg ők hokiznak van pénz aztán meg nincs!Lásd mini szupermini korosztályokat!
Válasz Kong-nak !
Nem akartam jobban belemenni a dolgokba, de kénytelen vagyok, mert féligazságok elferditése csunya dolog.
1. A csarnok üzemeltetésével nem foglalkozom, mert nem láthattam bele.Nem azért mert vak vagyok, hanem azért mert semmi közöm hozzá.
2. A 16 M.-ről.Ha jól emlékszem ez egy pályázat volt, amit a Stars elnyert.Utolag lehet irni mindent, de bizonyitani is kell.
3. S.mini, Mini. A csarnok tulajdonos váltása után a legnagyobb jégfelhasználó továbra is a Stars maradt.Mint fentebb irtam érkezett egy edző az UTE-berkeiből aki elvitt vagy negyven gyereket pontosan ebből a korosztályból.Ehez még hozzá tartozik az is, hogy kizárták a korcsolya oktatásból az egyesületi edzőket, tehát nem,volt meritési lehetősége.Ennek ellenére vagy 20 gyereket találtak, a megmarasádi mutatok is jók.Ujjab váltás, és láss csudát,január ,február a Stars kezébe került az oktatás,20 uj gyerek tanul korizni a mult évi 20-mellet. Tehát ez KB (nem pontos az adat) 40 lurkó a Szabó Coca kezei alatt.Nincs mini, vagy s.mini? Akik vannak, és a mult évben kerültek az egyesülethez vagy elöbb, azok pedig Szlovákiába járnak.Játszanak is a 4-osztályban.(iskolai osztályokrol beszélek)Vagy ugy gondolod, hogy ezek is mind a Hardy, Szabó, Dima gyerekei? Népes egy család mondhatom.
Ha hallunk innen vagy onnan hireket nem árt előtte utánajárni a dolgoknak mielőtt véleményt alkotunk.Bár veszekedés és személyeskedés nélkül mondom, neked Kong, vörös posztó a Stars.Hogy mi ennek az igazi oka csak te tudhatod.De kérlek inkább az igazi okokat ird meg amikkel vitázni lehet.
Üdvözlettel, Jégkutya
Legar!

Találóbb lett volna, a Geréb fedőnév.
Amikor a Starsba voltatok, az UTE-t pocskondiáztad.
Most újból a Starst.
Lessz még váltás?
Tisztelt Jégkutya!
Az a baj nálatok, hogy tényleg elég szelektív a memoriátok, és néha sokkal jobban véditek azt amit nem lehet. (Minek teszitek ezt, nem volt olyan rég, hogy ne emlékeznénk rá.)
Szóval csábítás nem volt? Ugye ezt Te sem mondod komolyan. Soroljam a neveket kinek mit mondtak? Mit ígértek? Minek?
Mi az a semmi? Te biztos nagyon jól tudod, hogy előzőleg KÁ volt a bp-i utánpótlás neveléséért felelős személy. Azaz az összes bp-i gyereket Ő edzette. A több, mint száz gyerekből kiválasztotta azt a 20-25-öt, akikkel foglalkozott. (Véletlenül ők voltak a legjobbak.) A többiek pedig unatkoztak a többi edző keze alatt, mert helyük az nem volt. Majd jött a tűz és jött a sátor tető. Igaz oda a hoki nem mehetett be, egy kívétellel. Érdekes, hogy ez a Bp. Sztárok voltak. És csak az lehetett válogatott, aki KÁ alatt játszik. (Akkor még volt U-12-es válogatott.) Meséld már el, hogy volt a Füsseni torna? Ki ment oda, és ki jött vissza?
Ki adott a 7 fő 10 év körüli gyerekért millió Ft-ot? Biztos a Te tagdíjadból volt rá lehetőség.
Igazad van, mi volt a 7 év alatt? Miért is nem lett kinevelve több jó játékos. Roppant egyszerű, mert 7 év alatt nem igen lehet pótolni egy csapatból kivett 3-7 legjobb játékost. (Ami úgy minimum 45, de ez lényegtelen kérdés.) Ti akik maradtak azok rosszabb képességűek, így az edzés munkán is sutább gyerekek vettek részt. Hiába voltak az újak lelkesek, hiányzott nekik az a 3-4 év tudás, amivel a többiek (elmentek) rendelkeztek.
Annak ellenére, hogy ígértétek több játékost nem igazoltok, már jött a következő bomba. Aki egy kicsit ügyesebb volt, annak szüleit órákig bombázták. (Persze nem csak a csapat vezetői, hanem Ti szülők is. Persze lehet, hogy Te nem voltál közöttük ezt nem tudhatom, mert nem ismerlek.) És ez csak folyt. köv. És tudod az ebben a legborzasztóbb, hogy valóban jó körülményeket biztosítottatok a gyerekeknek, és minden felesleges rablás nélkül is oda ment volna a jobb gyerekek nagyrésze. (Lehet, hogy ez 2-3 évbe is betelt volna, da ettől még a tény marad.)
Csak Gyima papának (és KÁ-nak) szüksége volt bajnok csapatra. Ennyi és nem több a kezdet.
Most azokban a bajnokságokban, tornákon hol vagytok, ahol azonos ideje hokizó gyerekekkel kell felvenni a küzdelmet? Miért lenne baj, hogy az Ek esetleg kikap a MAC-tól az UTE-tól, a Zeg-től, a Df-től, az AV-tól? És ha nyer? (Amúgy nyugi ott minden meccs 0-0-lal végződik.)
A többiről is van véleményem, de az a cikk az OB I-ről szól. És az mindenképpen pozitív! Szeretném ha megmaradnátok az elvek mellett, hogy a tehetséges gyerekeknek akartok lehetőséget biztosítani. (És ezt az idő fogja bizonyítani, vagy cáfolni.)
És a végére egy személyes megjegyzés! Én nem tudom ki Legar, más fórumokon hevesen szoktam vele vitázni, de hogy Te a - vélhető - gyerekét kevered be érvelésedbe, az roppant visszataszító. Azért mert Ő - vélhetően - nem - Sztár, ki az valójában? - attól még lehet jó játékos, kíváló gyerek és ember.
Szóval csak szerényebben, ha kérhetlek!
Tisztelt Hozzászólók!
Kérem, egy pillanatra álljanak meg és gondolják át, hogy a saját gyermekeikről szóló hasonló hozzászólás milyen indulatokat váltana ki Önökből. Az említett nevek közül kettő a korosztályuk válogatottjának kiváló játékosai. Jó úton haladnak. Kérem, ne vegyük el a kedvüket! Nagyon szeretnék még hosszú évekig szurkolni nekik válogatott színekben! Ez a magyar hoki egy kis társadalom. Természetesen lehet vitázni, és kell is, de a gyerekeket hagyjuk ki ebből! Köszönöm a megértésüket.
Üdvözlöm Tillasz !
Rögtön az elején szeretném tisztázni,soha senki gyerekét nem bántanám, sem szoban sem irásban! Ujra átolvasva,valóban elérthető, félre érthető esetleg, amire reagáltál.Nem ez volt a célom!!Ha megbotránkozást okoztam evvel, BOCSÁNATOT kérek mindenkitől aki igy értette!Bár benne foglaltatott az is, hogy nem a Gyermek volt a könnyü, hanem az apuka.
Remélem ebben a dologban nem lesz tőbb nézet eltérés közöttünk.
Válaszolok a többi felvetésedre is, csak 1-nap türelmet kérek.Szivesen folytatnám a beszélgetést,mert konkrét dolgokat irtál amire van válasz.
Tisztelettel, Jégkutya
Hihetetlen!
1. Amikor foglalkoztunk a csarnok üzemeltetésével, akkor „nagyító” alatt voltunk (APÉH, bankok, Contur-Bau és sok más „segítőkész”). Azért, ha akartunk volna ÁFA vagy számla nélkül dolgozni, akkor se tudtunk volna… Más gyanús ügy?
2. Ki és kinek adott a 7 fő 10 év körüli gyerekért millió Ft-ot? Biztos nem a tagdíjból volt rá lehetőség. AstraZeneca Rt adta szponzori támogatást ÚTE egyesületnek. Mi rossz ebben?
3. Stars-ba „lopnak” pénzt. Miért furcsa nektek? Mert fordítva szokott lenni?! Milyen pénzzel műkődnek más egyesületek?
4. Stars előkészítő korosztályos csapat el akart indulni erősebb csoportban és azt kérte, hogy saját meccseket hétköznapokon vagy szombaton játszhassa. Ezt a lehetőséget nem kaptunk. (Amikor szövetség áttette EK bajnoksági meccseket vásárnapra, Stars már nevezve volt a szlovák bajnokságban.)

Még egy észrevétel.
Vannak szülők, akik segítenek saját gyereküknek, úgy, hogy többiek is fejlődnek. Mások, pedig, saját szövetségi „karrieren” keresztül. Mi a jó és mi a rossz?

Vannak, akik saját egyesületnek hoznak sok jót és nem foglalkoznak más egyesületekkel. Vannak, akik nem foglalkoznak saját egyesülettel, de másnak hoznak sok rosszat!

Köszönöm gm! Igazad van! Akár milyen viszonyok vannak a felnőttek között, áttenni ezeket gyerekekre – BŰN!!!
Tisztelt Jégkutya!
Köszönöm - bár nem engem sértettél meg - hozzászólásod! A fiúk nem tehetnek apjuk hibáiért.
Üdv Tillasz
ui. Várom mire leszel kíváncsi.
Üdvözöllek Tillasz !
Igy van, a gyerekek nem tehetnek semmiről!! Mi szülök hibázunk, csak azután a hibáinkat elkellene ismerni, vagy csendben kellene maradni.Nem még szitani a tüzet, ami igy is eléggé ég már.Sokkal nagyobb mértékben lenne szükség a békére és nyugalomra a szülők között, mert ez átragad a gyerekeinkre, a játékukra és ez nem egészséges!!
Azt irtad, "K.Á. kiválasztott 20-25 gyermeket a többiek meg unatkoztak a többi edző keze alatt"
Ez azért igy erős.Ha pedig igy volt, akkor miért nem kerestek olyan edzőt, akimellet nem unatkoznak a gyerekek.Vagy akkor még nem foglalkoztak ugy az utánpotlással?Jó ahogy van,majd csak jön néhány szupertehetség aki vagy megmarad a hokinak a felnött csapatokig vagy nem.
Viszont abban 2-csapatban van ahol van és kész. Na ebbe az állovizbe zavart bele a Stars.Ezért is alakult meg, meg a 3. csapt széthullása miatt.
Nézzük K.Á. helyzetét.A szövetség megbizta az utánpotlás vezetésével.Majd felkérik egy egyesület vezető edzői posztjára.Vállalja.Te hivtál volna abbol a 25-gyerekből akikkel dolgoztál ?
Egyből itt a másik kérdés,Rablás é az amiért fizetsz? Ha pedig "kirabioltuk" a csapatokat és csak a "gyengébb" képességüek maradtak a 2 Föv.csapatnál, akkor kiket is bombáztunk ujra orákon keresztül.
Probáljunk számokban beszélni, ugy tudom Te eléggé közel vagy a Szövetséghez( mielött elértjük a dolgot, nem bántásbol irtam )megtennéd, hogy utána nézel? Mondjuk az alakulástol 2003-ig Ne számoljuk azokat akikért fizetett a Stars.
Amugy a Stars alakulása ugy érzem generált egy pár dolgot.Néhány ember ugy érezte van bennük is erő egy csapat megalakitására.Bp. azóta 3 egyesület alakult.A Káp.megyeri csarnok felépülése után, beindult egy folyamat,Erzsébet, Szénatér,Soproni utca,most a Müjégpálya.
EK. Dima fentebb erre a kérdésre adott választ, nem hiszem, hogy pontosabban megtudtam volna fogalmazni.Azt azért vedd hozzá, hogy a szülők már kifizették a nevezési dijjat a Szlovák szövetségnek.TE, hagytad volna veszni, a lehetöséget ha már fogadnak? Amugy játszunk az UTE és a MAC csapataival.A 0-0 eredményről pedig megvan a véleményem.Ennyi erővel játszhatnánk kapu nélkül, csak a korongot kergetve.Hiszen pont a sva borsa hiányzik a játéknak a GÓL ! Ill löhetnek a srácok de minek ?! Tudom, nincs bajnokság kiirva és ebben állitolag a Szlovák példát követjük, csakhogy ott az eredmény ott virit a táblán.Arrol nem beszélve, hogy a szülök, a gyerekek nagyon is tudják ki mennyi golt lőt, kit vertek meg,kitöl kaptak ki.Mutass nekem csapatsportot ahol ez igy müködik, ahol nem számolják a pontokat vagy a golokat.

Nem tudom mi volt a Füsseni tornával. Mi volt?
Üdvözlettel Jégkutya

Tisztelt Jégkutya!
Akkor vélhetően nem ismered a BS edzőpályáját. Az nem szabványméretű volt, hanem kiseeb. Ebből gondold meg 2 harmadban dolgozott 25 gyerek a maradék 30-40 gyereknek jutott egy harmad. Ott szerinted milyen munkát lehet végezni? Sokan ezért el sem jöttek edzésre. Mondhatnád, akkor miért nem mentek máshová edzeni? Mert ez az egy pálya volt a Bp-en. A többiek, így mi is néha igyekeztünk lejutni Fehérvárra. (Azért remélem Keszthelyi Miklóst, Szűcs Barnát, Szongoth Kritófot, Dragomir Györgyöt, Palla Szilvesztert nem tartod rossz edzőknek. Ja és Szabó (Coca) István is támaszotta a palánkot.)
Bocs, de az, hogy egy csapatot teljesen tönkre tettek (FTC) annak azért a jelenlegi vezetőiteknek is keze van, mert ők ott sportoltatták gyerekeiteket.
Bocs, de se időm se kedvem utána nézni, hány játékos került át a Sztárokhoz az első 3 évben. Elég, ha utánanézel ki kezdett nálatok játszani a '90-93 (de talán még a 94-es) születésűek közül. Nem sokat fogsz találni. De jöttek hozzátok a pestieken kívül Újvárosból, a Volánból, Győrből és még Miskocról is. (A pestieket nem mondom, mert az természetes volt!) Voltak, akik pánikszerűen menekültek el tőletek - Ti Őket gyengéknek minősítitek -, és mivel elég fura körülmények között távoztak anyaklubjuktól, vissza már nem tértek. Így sokan abbahagyták a hokit. Tudok olyan sztrászos nevelésű gyerekekről is, akik olyan mértékig vesztek össze a vezetőkkel (??), hogy azóta a pálya közelébe nem mennek.
Én nem tudom, mikor van a szlovák bajnokság nevezési határideje, de az már július elején tiszta volt, hogy vasárnap lesz az EK meccs. Lehet mondani, hogy Ti már annyira jók vagytok hogy kinőttétek a magyar bajnokságot - ez talán serdülőre igaz a többire azért nem -, hogy derogál itt indulni, de ez pont nem jelemző az EK-ra. Szóval itt is jó meccseket tudnátok játszani a többi magyar csapattal. Amúgy jelen ismereteim szerint, szlovákiában egyszerre csak 3 nem szlovák játszhat bajnoki mérkőzésen. (Legalább is ezt támasztja alá a szlovák honlap, igaz ott nem találtam az EK-át.) Így viszont kinevezni több száz játékost azért, hogy korosztályonként 3-3 gyerek játszhasson, számomra szomorú. És még egy dolog, a magyar utánpótlás bajnokság kiírásánál miért kellene figyelembe venni más ország kiírását? És ez különösen igaz a 14 év alattiaknál.
Hidd el nem a Szárok megalakulása serkenti az új csapatok alakulását, hanem maga a tény, hogy egyre több pálya épül. És az teljesen jó, hogy minden pályához csapat is kell.
A Füsseni torna egyszerű történet. Kihívták a 90-93as Ftc-ét, és mivel nekik nem volt játékosuk, kiment Budapest válogatott néven a csapat - fele Újvárosi és fehérvári volt -, úgy, hogy a gyerekek egyharmadát az egyesületük nem engedte ki (!) és az így torna győztes csapat Magyar válogatottként tért vissza!:-) Az ott levő szülők nem kis része a másik csapatban lévő játékosok "sikertelenségéért" szurkolt! Csapatunk a nézők "szimpátiáját" KÁ, és GYF enyhén támadható ordibálásával vívta ki. Szóval onnan indult a Sztárok sikeretörténte. (Megjegyzés, azon a tornán olyanok is játszottak, akik most itt a blogban nagyon sok figyelmet kapnak. Ott valahogy máshogy értékelték teljesítményüket.)
Azt hiszem már megint sokat írtam.
Üdv Tillasz
Kedves Dima!
Tudod csak az igazán nagy emberek tehetik meg azt, hogy tévedhetetlenek legyenek. Te biztos azok közé sorolod magad!
Mivel saját családomban is van olyan rokon, aki hasonló frusztráltságtól szenved, mint Te, így megértem, hogy mindenkiben hibát keresel, és csak az jó amit Te csinálsz. Bocs, de ennek ellenkezőjéről nem akarlak meggyőzni, mert felesleges.
Maradj abban a tudatban, hogy hibátlan vagy!
És, ha már egyetértesz azzal, hogy gyerekeket szakmai kérdésekbe ne keverjünk bele, akkor utána miért teszed?
Üdv Tillasz
Kedves Tillasz!
Tudod csak az igazán nagy emberek tehetik meg azt, hogy tévedhetetlenek legyenek. Te biztos azok közé sorolod magad!
Mivel saját családodban is van olyan rokon, aki hasonló frusztráltságtól szenved, mint Te, így megértem, hogy mindenkiben hibát keresel, és csak az jó amit Te csinálsz. Bocs, de ennek ellenkezőjéről nem akarlak meggyőzni, mert felesleges.
Maradj abban a tudatban, hogy hibátlan vagy!
És, ha már egyetértesz azzal, hogy gyerekeket szakmai kérdésekbe ne keverjünk bele, akkor utána miért teszed?
Üdv Dima
Szerintem, így sokkal közelebb igazsághoz.
1. Az igazán nagy emberek sem tehetik meg azt, hogy tévedhetetlenek legyenek.
2. Az én családomban nincs ilyen rokon, azért nem is értem, amit te megértesz... Családi ügy...
3. Én nem keresem a hibákat! Csak arról írok, ami, szerintem, a Starsban jó!
4. Nem vagyok hibátlan, de nem is ismerek hibátlan embert.
5. Egyáltalán nem értem mivel én kevertem bele gyerekeket?
Még egy jó tanácsom: Probáld megérteni amit akarnak mondani az emberek! Mert, amit te megértesz (vagy, inkább, meg akarsz érteni), az egy kicsit más...
Kedves Tillasz!
Látom, ez a Szlovák bajnokság nagyon piszkálja a fantáziádat, ezért egy-két dolgot nem árt, ha tisztába teszünk.
A Szlovák bajnokság 4. és 5. osztályába a nevezéseket még júniusban be kellett adni.(bizony, arrafelé már júliusban megvan következő márciusig a teljes bajnokság menetrendje, órára pontosan)
26 forduló van, a mérkőzések 3X20 percesek, percenkénti sorcserével. A gólszerzők bekerülnek a jegyzőkönyvbe, az eredményt az eredményjelzőn megjelenítik, és azokat a csapatok hivatalos honlapján közzé is teszik. És ugyan nincsen pontszámítás, de az eddig lejátszott mérkőzések eredményei alapján (22 mérkőzésből 17 győzelem, 4
vereség és 1 döntetlen), minden meccset idegenben lejátszva, sokszor hajnali 5 órai indulás, és 3-4 órás buszozás után a Szlovák bajnokság 5. osztályának 2. helyén a Budapest Stars állna, a Dukla Trencin mögött. (Mellesleg a csapat tagjainak 90%-a a Starsban húzott először korcsolyát)
Emellett a legjobb előkészítős gyerekek a kölyök
csapat minden mérkőzésén is játszanak (tegnap valószínűleg meg is nyerték a bajnokságot), gólt lőve pl. az Újpest, vagy a MAC első sorának is.
A Szlovák bajnokságban (a 4. és 5. osztály kivételével, ahol nincs korlátozás) valóban csak 3 külföldi játékos játszhat egyszerre, viszont ott évenként vannak a csapatok, tehát egy korosztályból 6 játékos utazik egy hétvégén.
Viszont az a játékos, aki 3 éven keresztül be van nevezve, onnantól kezdve már nem számít idegenlégiósnak. A három év jövőre letelik, így ezután gyakorlatilag már csak a Nové Zámky edzőjétől függ majd, hogy hány Starsos játszik a csapatban. (A mostani meccsekre egyébként általában korosztályonként alig 2 sort tudnak csak kiállítani)
A felsőbb korosztályokban a bajnokság 22 alapszakasz, és 10 rájátszás mérkőzésből áll, és ugye, van egy kis különbség, ha a gyerekek hétről-hétre a Slovan, a Trencin, vagy a Nitra ellen játszhatnak, és nem a Kaposvár, a Pécs, vagy a Szeged ellen.
Egyébként számomra egy kicsit furcsa, hogy azt kéritek számon egy 2001-ben alakult egyesülettől, hogy miért van kevés 90-94. közötti születésű saját nevelésű játékosa.
A fiatalabb korosztályok viszont 90%-ban itt kezdtek korcsolyázni, és az, hogy ezek a korosztályok nem emelkednek ki a mezőnyből, az is az oka, hogy a 96-2000-es korosztályokat az elmúlt két évben sikerült (egy volt UTE edző hathatós közreműködésével is) szétbomlasztani, és például a miniben jó, ha két 98-as születésű gyereket tudunk szerepeltetni, a többiek 99-esek, vagy kezdők, szemben az UTE több éve együtt játszó 3 darab szín 98-as mini csapatával.
Az eltávozott gyerekek közül egyébként ma sokan éppen az UTE, a MAC, a Zalai Titánok, vagy a DRAGO Skorpiók színeiben játszanak (sokszor meghatározó) szerepet.
Lehet szidni a Stars-t, de azt nem lehet elvitatni, hogy itt komoly szakmai munka folyik, és tényleg az utánpótlásért tevékenykednek a vezetők, az edzők (egyébként szinte valamennyien szülők is egyben), és nem az a céljuk, hogy néhány év múlva legyen még egy olyan felnőtt csapat, ahol a 13 külföldi játékos mellett még játszhat egy-két "csókos" magyar is néha.
Tisztelettel
Csillagos
Szegény Tillasz! Rendeljél magadnak egy mezt: a csapat neve ANTISTARS, a neved ANTIHOKI, így király leszel, szemétdomb királya. Nem ismerlek téged, de Te miben segítetted a magyar hoki fejlődését, ha? Állítólag a szövetségben dolgozol, akkor miért csodálkozunk az ennyire "sikeres" bajnokság működésében. De hogyan lehet a szövetségben olyan ember, aki ennyire utál egy egyesületet?
Nincs gyerekem, ezért az utánpótlás nem izgat. Mi az, a gyerekedet kirugták a starsból, vagy csak attól féltél, hogy a fiad nem kerülne be az első sorba? Ja bocs, az első háromba? Most hol játszik?
Talán vannak más okok, amiért ennyire gyűlölni lehet 1 klubot? Vagy te mindenkibe belekötsz?
Dream Team: figyu ne kezdjünk már el személyeskedni! Nem védeni akarom Tillaszt, ezt majd megteszi Ő maga, ha akarja, de azért ha figyelmesen olvasod az eddigi bejegyzéseket, arról szó sem volt, hogy a gyereke a Stars-ban játszott volna valaha... Az egy másik ember, akiről abban a bejegyzésben jó volt. De ha gondolod olvasd vissza nyudodtan és utána ítélkezz.
Syntax error: jó volt=szó volt
Dream Team 
Tillasz tényeket írt,ráadásul csak egy párat a sok közül!!
Cáfold meg őket,ha tudod
Kedves Csillagos!
Köszönöm, amit leírtál a szlovák EK szereplésről.
Akkor ez így a csapat szempontjából jó - azaz komplett csapat van együtt -, bár továbbra is fenntartom, hogy a magyar bajnokság szinvonala - és ezt hangsúlyozom, kölyök, Ek szinten értem - nem rosszabb, sőt még jobb is mint a szlováké. Így szerintem felesleges szétutaztatni Titeteket. (De ez az egyesület dolga, engem ebben az zavar, hogy nem indultok itthon.)
Szerintem 2001-ben a '91-es gyerekek pl. 10 évesek voltak, azaz lehetett volna már akkor is nevelni. (De kérlek olvasd el figyelmesen, erről mit írtam.)
Senki nem vitatja - én sem írtam mást eddig sem -, hogy a kisebb korosztályokban sok a saját nevelésű. De Ők semmivel nem jobbak, rosszabbak mint a többi csapat, így felesleges lenézni Őket. (Ez nem Rád vagy a szülők nagytöbbségére vonatkozik, bár a pécsi és kaposvári csapatra tett megjegyzésed azért kicsit erre utal.)
Amúgy a cikk a csapat OB I-es indulásáról szól, és én - azt hiszem majd mindenkivel egyetértve - ezt pozitívnak tartom.
Üdv Tillasz
Remélem jövőre a magyar bajnokság lesz nálatok az elsődleges, és nem a szlovák.
Ha olyan jó és olyan sok minis és szuperminis gyerek van miért nem indul a stars a szupermini és mini fordulókon??
Vagy ezekben a korosztályokban a Norvég bajnokságban vesz részt??
Nincs sok gyerek, köszönhetően annak, hogy az elmúlt 2 évben ezekből a korosztályokból legalább 40-50 gyereket vittek el más egyesületek (kapus egyáltalán nincs is már).
A maradék minis és szuperminis gyerekek egyébként a szlovák 4.,5. osztályban és az előkészítő bajnokságban is játszanak, sokszor szombaton és vasárnap is. A minisek a nemzetközi tornákkal együtt kb. 50 nagypályás mérkőzést játszanak évente, a mini fordulók nagyon nem is férnének bele az időbe.
Melyik egyesületben játszhat ennyi mérkőzést akár egy kölyök, serdülő, vagy ifi korú gyerek?
Hú!
Látom komoly agymosás van nálatok!
Uraim !
Igaz, hogy fedőnéven levelezgetünk itt (Dimát kivéve )mégis majdnem pontosan tudjuk, hogy ki az edző, ki a szülő, ki az egyesületi vezető. Miért van olyan érzésem, mintha sértett emberek próbánák kiírni magukból a fájdalmaikat ?!
A cikk a Stars OB 1-es indulásáról szólt. Jó-e ez a magyar jégkorongnak? Merre kellene haladni tovább, van-e esélye annak, hogy Zalaegerszegen, Debrecenben vagy máshol ujabb felnőtt csapatok induljanak az OB 1-ben ? Hány csapat lenne ideális egy magyar felnőtt ligában ? Az edzőképzés megfelelő-e, birjuk-e játékvezőutánpótlással ? Nézzünk előre ! Nem lenne jó együtt szurkolni a MAGYAR csapatnak a világbajnokságon valamelyik nagy hoki nemzet ellen ?
Ice cube bölcsen szólt.
Követve a hozzászólásokat, már az eredeti cikk üzenetét is kezdtem elfelejteni.

1-Szakemberképzés (Szakedzők és sportmenedzsment)
2-Lobbymunka és kommunikáció
3-Szponzoráció
4-Utánpótlástoborzás
5-Jégfelületbiztosítás
6-Jégkorong adatbank,statisztikai adatbázis nemzetközi bench-mark

Ezekről lenne jó véleményt cserélni és én úgy látom több érdekes téma mellett ez a blogszerkesztők szándéka is.
A fenti csak egy szubjektív preferencia sorrend, természetesen össze-vissza lehet a fontosságot keverni és a listát bővíteni.

Van itt téma mindenkinek álmodozzunk, vizionáljunk alkossunk együtt, mert ez jobban illik ehhez a bloghoz.

Nem egymással kellene csatázni hanem ősszefogni Szülőknek Vezetőknek a hoki érdekében különben elrobog mellettünk a világ hokija! Minnél több csapatot OB1-be! jobb lenne ha csak 3 csapat lenne mint volt nem túl régen 80-as években? A C-csoportbol majdnem kiestünk!
süti beállítások módosítása