HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Észtország 5-3

2008.04.13. 11:40 D. Gromov

Nehezen ment, ahogy arra számítottunk is, de az a fontos, hogy megvan a magyar válogatott első győzelme a divízió 1-es világbajnokságon. Szinte végig irányítottuk a játékot, többet lőttünk, jobban bírtuk szuflával, ez mind biztató a jövőre nézve.

Az eleje pocsékul indult, előbb kiküldték Gröschlt, majd Kangyalt, a második fórból mázlis gólt szereztek az észtek. Kellett néhány perc, hogy a magyar válogatott összekapja magát, de akkor összekapta istenesen, a harmad háromnegyében momentuma sem volt az ellenfélnek, lőttünk minden létező helyzetből, elsősorban a második sor volt elemében, Ladányi egyenlített, Vas Márton megszerezte a vezetést.

Kapura lövésekben hatalmas volt a fölényünk, klassziskülönbséget láttunk a csapatok között, a szünetben azt gondoltuk, csak az a kérdés, nagyobb arányban nyerünk-e, mint az ukránok a horvátok ellen. Azonban mintha más észt gárda korcsolyázott volna ki a második felvonásra, elkezdtek lövöldözni feszt, mi kettőt szabálytalankodtunk rosszkor, a kettős előnyt gólra váltotta Makrov. Ez sem volt elég, Szupert fejbe lőtték, a bírók nem fújták le, a kipattanót szép mozdulattal kotorta be estében Polozov.

Erre nemcsak mi nem számítottunk, a csapat sem, meg is illetődtek kissé a fiúk. Ám egy idő után a harmadik soros csatárok felegyenesedtek, Gröschl gyönyörű passzal ugratta ki Kovács Csabát, aki felvarrta a pakkot a felsőbe, konkrétan az utolsó percben.

A harmadik harmad 3-3-ról indult, úgy számoltunk, ha a Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin trió is belehúz, nem lehet gond a végén. Annyiban nem jött be, hogy az első sor góltalan maradt, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Mert az örömünk, hogy Kovács Csaba duplázni bírt, ezzel lett 4-3. Külön kiemelendő, hogy megnyugtatóvá a negyedik sor tette az előnyt, Fekete kotorta be. Ezek után hiába volt az észteknek kapuslehozatalos kettős előnyük az utolsó másodpercekre, nem jutottak semmire.

Igen értékes diadal ez, elvben az észtek is az első háromba pályáztak, úgyhogy egy riválisunkkal szemben előnyben vagyunk. Szuper a három gól ellenére kiválóan védett, Ladányiék kreatívak voltak az elején, Kovács Csabáék a végén, remek teljesítményt nyújtott Gröschl Tamás. A legörömtelibb az, hogy kimondottan erősnek tűnünk.

Holnap Litvánia következik, azt a meccset muszáj behúzni, ha nem fifikásan, hát erőből, mint a mait, aztán jöjjenek a japánok, lesz, ami lesz.

31 komment

Címkék: magyarország vb észtország válogatott divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na mondjuk az ukran csapat se törte össze magat a horvatok ellen..
Nem szeretném a falat az ördögre festeni, de a vízi és kézilabdaválogatottjainkból kiindulva körülbelül így kell kezden egy tornát, hogy a végén jól szerepeljünk. Magyarul; nyerjünk, de kissé nyögvenyelősen, hogy aztán késöbb a szekér igazán beindulhasson. Már most rendkívül pozitív, hogy végig bírták teljes erővel a fiúk, és hogy a 2.-3.-4. sorunk ütötte a gólokat (2-2-1)! Mi lesz akkor, ha az első is belekezd (meg jön Vas Jankó)? Tavaly például a Jánosi-Hoffmann-Holéczy hármas elég impotens volt, ha jól emlékszem, akkor a brittek elleni meccsen tudtak csakgólt ütni.
Szóval szép volt, és jó lesz ez így! HAJRÁ MAGYAROK!!!
Sziasztok!
Korai még bármit is elemezni, mindenesetre kellemes meglepetést okozott a CSAPAT! Csupa nagybetűvel, mert szinte minimális különbségek voltak a sorokat illetően. Magáért beszél, hogy a 2-3-4 sor ütötte a gólokat, emellett az elsőben is benne volt, de a szerencse másképp alakult. Szóval szép emlék marad a nyitány és hogy később mi lesz? Én spec. megpróbálom egy picit más aspektusból is közelíteni a mai meccset azon túl, hogy megvan a kötelező 3pont. Az észtek jó játékerőt képviselnek, ésképesnek tartom őket arra, hogy megkeverjék az erőviszonyokat. Gondoljatok csak bele, mi lenne ha az ukránokat, esetleg a japánokat elkapnák!!! Számukra már csak ez az egyetlen esély ebből pedig akár előnyünk is származhat. Szóval szép volt fiúk, és hajrá észtek a japók és az ukránok ellen:-))
És még valami, végre az nso-n is TOP sztorit kapott a győzelem, közvetlenül a meccs végét követően. :-))
amennyi kellett, annyi megvolt, a szükséges végeredmény pedig meglett. soha nagyobb csalódást.
Gratulálok a csapatnak.Bár a java még hátra van

Én meg annak örülnék, ha egyszer egy olyan tv sugározná ezeket, amelyet mondjuk mindenki fogná... Gondolok itt a királyi tv-re, vagy a kevésbé királyi kereskedelmi csatornákra. Na mindegy...
Na ja. Top sztorit kapott, de ilyet ír a cikkíró

"
A második negyedben sajnos változott a játék képe."

NS annyira leégeti magát a hokis cikkjeivel
Na attól mensten meg az ég, hogy a Léderer Senderos Ákos, vagy az Alvilági Péter közvetítse a válogatott jégkorong mérkőzéseit az RTL Klubbon... Bizonyosan rámenne egy harmad arra, hogy megtudnánk mit játszottunk az elmúl 80 évben az észtekkel, kik lőtték a gólokat, születési helyüket, édesanyjuk nevét stb me, hogy a válogatottunk valamelyik játékosának kisfia milyen színű plüssmackót kapott a születésnapjára... Hogy közben megy a meccs? Nem érdekes...
Jó,ebben igazad van. Mikor volt a Kanada meccs, ott is Gundel Takács osztotta az észt (vagy inkább csak szerette volna), de úgy voltam vele, hogy vagy lehalkítom vagy nem figyelek rá. Legalább láthattam.
Gratulálok a CSAPATNAK, valamint minden segítőjének, izgalmas, jó meccs volt! A bírónak azért volt egy-két vitatható ítélete, de soha rosszabb ne legyen! Hajrá magyar jégkorong!
"Osztotta az észt". Ja, mint most mi! :) ;)
HAJRA MAGYAROK!!!

Nagyon remelem hogy megtortenik a csoda es feljutunk vegre...

Megtudna valaki mondani nekem hogy mikor es hol kozvetitik a merkozeseket, gondolok en elsosorba netes kozvetitesekre, mert mifelenk nem nagyon lehet fogni a kiralyi 2es adot leszamitva sok mindent...

Hajra fiuk!!! Erdely veletek van!!!
A csapat CSAPATKÉNT nyújtott nagyot, ezzel együtt én két dolgot kiemelnék:

1.) Ladányi és Vas Marci hihetetlenül sokat fejlődött a francia ligában;
2.)bár Svasznek Man-Of-the-Machnek való választása lehet, hogy túlzás, ennek ellenére amit ma ő és Gröschl mutattak küzdésben és játékban egyaránt, az megsüvegelendő! Így tovább!

Hajrá, Magyarok!
Video valakinek? Esetleg letölthetö összefoglaloban?
Meccs összefoglalója:

www.youtube.com/watch?v=99YSKFte8Uc

Ennyire volt csak időm, bocsi, rohanok melózni délutánra. Este lehet, hogy összevagdosok részletesebb összefoglalót is. A fekete keretet is elfelejtettem levágni, bocsi érte. :(

Azzal egyet tudok érteni, hogy az rtl en közvetíteni az szentségtörés lenne, de akinek nincsen sport tv je annak be kell érni az összefoglalókkal. Köszönet is érte!
Ha kicsit nehezen is, de örülök, hogy nyertünk. A végén szerintem jó volt a gyorsított himnuszunk :)
Nagyon szép volt! Bár a második harmadban kicsit aggódtam, még akkor is éreztem hogy nyerünk amikor átvették a vezetést az észtek.

Emlékszem 2002-ben, mint ahogy itt is volt egy cikkben, legtöbbször az volt, hogy "hú, az ellenfél mennyivel képzettebb", de ügyesen vagy erőből nyertünk. Itt most határozottabban erősebb, gyorsabb és összeszedettebb volt a magyar csapat.

Annyival jobb a focinál..:)
www.iihf.com/channels/iihf-world-new-ib-chamionship/statistics.html
Itt van szöveges élő közvetítés. Most épp azt mutatja hogy a japánok gyepálják a litvánokat.
HOKrI nagyon köszi az összefoglalót!
Azér azt el kell mondjam, elég sok mázli, bizarr találat esett a találkozón.
Meg ahogy látom, a japánok sem egy hiperaránában vezénylik le ezt a div. 1 vb-t :P
Valami olyasmit mondott Spiller Pesta vagy Máté Pál, hogy nincs már körbeverés a vébén? Ez biztos hogy így van? És ha igen, akkor azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg számít? Aki erről tud valamit, írjon plíz.
Most beszéltem a fiúkkal, azt mondják, hogy aki nyer az 2 pont, aki büntetőkkel kikap az 1, de holnapra megkérdezik pontosan, mert Ők sem tudják biztosan. Döntetlen nincs.
Rendes játékidőben elért győzelem: 3 pont
Hosszabbítás utáni győzelem:2 pont
Hosszabbítás utáni vereség: 1 pont
Rendes játékidőbeli vereség:0 pont.
Elfelejtettem ideírni az előbb, hogy valóban,
azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény
dönt.
Körbeverés van, az ugyanis azt jelenti, hogy pl. három csapat egymás közötti meccsein mindenkinek egy győzelme és egy veresége van. A győzelemért 3 pont jár.
kösz Banyszi és Zigi! Ez jó dolog, így nem kell teljes gőzön erőltetni a minél több gólt a "lazább" meccseken.

Én azt mondom, hogy teljesen jó ez a menetrend. Ukrajna 24 órán belül játszik két meccset a végén, ráadásul a masik 2 esélyessel, Japánnal, majd velünk. Ha a japánok telt ház előtt jól meghajtják az ukránokat (esetleg meg is verik őket) akkor másnap a mi egy fáradt ukrajnát kapunk, mi pedig frissek leszünk, hiszem előző nap csak egy "sima" győzelemmel hozzuk a horvátok elleni meccset. Jó lesz ez, majd meglátjátok! :)
Fiygeltétej Janika néhány kommentjét a mecs előtt, közben:
"... kollégáról (Patről) pedig vagy jót vagy ööö rosszat nem"

"..az egyik leghasznosabb játékos mindkettő.."

".. itt lehet látni, hogy vissazkaptuk z élettől.."

".. egy a négy letámadás. Jó ilyen szó nincs..."

Janika azért szeretünk..
Figyeljétek janikakomment kommentjét, azt írja:
"Fiygeltétej", meg hogy "mecs", meg hogy ".."
Ugye, ugye, janikakomment, mindenki csak akkor hibázik, ha csinál valamit.
Te is, én is, ő is.
Ráadásul "Janika" nyilván nem azért ül a stúdióban, mert kommunikációs szakember, hanem azért, mert a magyar hokitörténelem korszakos játékosa volt. Aki előtt letérdeltek válogatott csapattársai, amikor visszavonult.
Egy olyan kérésem lenne felétek, -mivel a holnapi meccs idején dolgozok- valaki tegye fel a netre a holnapi meccset. Köszi!
süti beállítások módosítása