HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Galló nem oldhatta meg

2008.03.27. 08:40 F. Kapus

Nem sikerült a Belije Medvegyi és Galló Illés terve. A tavalyi ezüstérem után idén nem arany, hanem bronz jutott nekik az 1992-es születésűek összorosz döntőjében. A csalódás ellenére is gratuláció illeti őket.

Galló Illésről részletesen írtunk nemrég. Azt is említettük, hogy csapatával megnyerte Moszkva régió bajnokságát, jogot szerezve a szereplésre a nyolcas döntőben.

A fináléban két négyes csoportban kezdődtek a küzdelmek. Az első meccs a tornának otthont adó Krilja Szovjetov ellen zajlott. Hatalmas siker lett a vége, Gallóék 10-4-re győztek, Illés 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

A második mérkőzésen a csoportrangadó következett. Az Avangard Omszk kemény csatában 4-3-ra verte a Belije Medvegyit. Érthetetlen dolog történt a találkozó előtt. A vezetőedző kivette Gallót abból a sorból, ahol három éve játszik, helyére egy szélsőt tett. Így ez a sor center nélkül maradt. Az eredmény: Galló és korábbi sora egy pontot sem szerzett. Illés innentől kezdve az egész tornán nem találta a helyét, igaz, edzője sem. A továbbiakban eredménytelen maradt. Nem szerepelt sem előnyben, sem hátrányban. Márpedig az egész szezonban a legjobb speciális sor tagja volt.

A csoportmeccsek zárásaként a Metallurg Novokuznyecken sima 5-3-mal léptek túl, a negyeddöntő várt rájuk. A Szeversztal Cserepovec nem volt egy szinten Gallóékkal, a 9-2 jól mutatja ezt.

Az elődöntőben az a Lokomotiv Jaroszlavl következett, amellyel az elmúlt három évben több mint húsz meccset vívtak, és amelytől mindössze kétszer kaptak ki eddig. Ezúttal harmadszor. Mondjuk, ehhez kellett egy blőd szabály is.

A rendes játékidőben elért döntetlen után - a meccsen kétszer vezetett a BM, kétszer egyenlített a Lokomotiv - nem volt hosszabbítás, azonnal a büntetők következtek. Extrém módon egyesével lőtték ezeket, és ha egy párban valaki hibázott, de a másik belőtte, eldőlt a továbbjutás. Ez történt ezen a meccsen is. Az első lövés után a jaroszlavliak örülhettek, szenzációs meglepetést okoztak: egy 4-5 góllal jobb csapatot ütöttek el a fináléba kerüléstől.

A bronzmeccsen visszavágtak Gallóék az Avangardnak. 2-2 után az első büntetőpárosban eldöntötték az érem sorsát.

A Lokomotiv Jaroszlavl olyan jól belejött, hogy a tavalyi bajnok Metallurg Magnyitogorszkot is megverte a döntőben. Éppen úgy, ahogy a Belije Medvegyit az elődöntőben: 2-2 után, Lukjanov büntetőjével. Végső győzelmük megérdemelt, mert az ország két legjobb csapata nem tudta legyőzni őket.

A döntő teljes statisztikája itt olvasható.

Mindazonáltal balgaság lenne búslakodni. A világ több tízezer hokipalántája szívesen cserélne Galló Illéssel. Ez az oroszországi ifibronzérem sokat ér. A nyolcas döntőbe jutni is fantasztikus teljesítmény.

A magyar utánpótlás eredményes évet zár Európában. Eddig két svájci ezüstérmünk van Hentes Kristóf révén, Galló orosz bronzot szerzett, a Hardi-Németh-Nemes trió bezsebelte a szlovák 9. osztály kanadai táblázatának első három helyét. Ennek a hétnek a végén svéd éremre számíthatunk, Hári János a Färjestaddal a négy között van. Juniorjaink bent maradtak a divízió 1-ben, kis híján érmet szereztek. Ifjúsági válogatottunk feljutási reményei még szintén élnek, a spanyoloktól kapott pofon ellenére is.

Azt is tudni kell, és nem lehet elégszer ismételni, hogy ezek a játékosok egyelőre még csak a lehetőséget kapták meg. Ott edződnek, ahol a legnagyob európai játékosok edződtek. A nagy munka most következik. Az elkövetkező két-három év teljesítménye, fejlődése lesz pályafutásuk szempontjából a meghatározó.

8 komment

Címkék: oroszország ifjúsági galló illés belije medvegyi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt nem lehet tudni, hogy Gallót miért hagyták ki? Fegyelmi gondok? Sérülés? Másra nem tudok gondolni ilyen hirtelen és drasztikus változtatás esetén...
Sérülés nem volt.
Garantáltan elfogult, de azért mértéktartó helyszíni informátorunk szerint a csapattársak szülei sem értették a dolgok, többször kiabáltak az edzőnek.
Azt már nem tőle tudjuk, de ide tartozik, hogy a BM néhány szülő által erősen szponzorált csapat. Az első sor egyik csatárának papája jelentős légitársaságot tulajdonol.
Márpedig ebben a döntőben pedig már nem babra megy a játék. Rengeteg NHL-, OHL-, és egyéb észak-amerikai csapat játékosmegfigyelője jegyzetel.
Továbbá már megkezdődött a marketingmunka, a hokisok jövőjének építése. Néhány (tán két) év múlva itt a draft.
Fegyelmi problémáról sem tudunk. Illés három év alatt megtanulta, hogyan kell ott viselkedni. Tudja a játékszabályokat. (Pl. hogy mobiltelefonálni csak az engedélyezett nagyon rövid intervallumban lehet az edzőtábor és a bajnoki döntő ideje alatt.)
Ráadásul mindez ugye egy nagyon eredményes bemutatkozás után történt.
Talán azt is érdemes megemlíteni, hogy a salzburgi különítmény is termelt, ha jól tudom aranyat!!!
Érthetetlen. De valaminek történnie kellett - az edző nem hülyülhetett csak úgy meg, hogy a csapata eredményességét így elvágja...
Köszi, maci a jeges.
A salzburgi különítménynek is gratulálunk. Természetesen nem feledkeztünk meg róluk sem, csak időhiányban és tématöbbletben vagyunk egyszerre. Hamarosan pótoljuk a hiányosságot.
Ide azért nem írtam őket, mert azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy ezek a srácok A csoportos, annak is az első feléhez tartozó bajnokságokban szerepelnek.
Megértem F. Kapust, hiszen oly sok jó eredmény termett ezévben, hogy valahol határt kell szabni a felsorolásnak, így mindig kimarad néhány komoly elismerésre méltó sikertörténet.
A valódi korosztályos sikerek szakmai értéke 16 év felett kezdődik.
Kercsó Árpádék hétvégi Világkupa sikere is megsüvegelendó, noha csak apróságokkal érte el, de vége hossza sem lenne a sikersztorinka,ha ezeket is fel akarnánk sorolni ami nagyon is jó dolog.
Kedves Illes!Gratulalunk az ez evi teljesitmenyedhez is.Szep a harmadik hely a vilag egyik legerösebb bajnoksagaban.Tovabbi sok sikert es kitartast Neked es a Csaladodnak is!
süti beállítások módosítása