HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Géczi: Le kell győznünk a románokat

2008.03.27. 08:42 F. Kapus

Ifjúsági válogatottunk szerdán meglepő vereséget szenvedett Spanyolországtól. Géczi Gábor csapatvezetőnek egy kérdést tettünk fel a mérkőzés után: mi történt?

"A fiúk az elején kényelmesen kezdtek, majd kissé elaludtak az első harmad végére. Ettől függetlenül nagy nyomás alatt tartottuk a spanyolok kapuját, a hivatalosan megjelent statisztikákkal szemben biztos, hogy legalább hatvanat lőttünk kapura, míg ők maximum tizenkétszer találták el a miénket.

Csak a kontrákra koncentráltak, a második harmadban így voltak eredményesek.
Többször szólóban mentünk el, de mindet kihagytuk. Lőttünk kapuvasat is, nagyon pechesek voltunk. Tiszta lövőhelyzetben a srácok középre, nem eléggé a szélekre lőttek, jelentősen megkönnyítették a remek napot kifogó spanyol kapus dolgát.

A befejezéseknél pontosabbnak kellett volna lennünk, az utolsó passzokba hiba csúszott.
Nem tudok a fiúkra egy rossz szót sem szólni. Mindent megtettek, de ma ilyen napot fogtunk ki. Nem jöttek a gólok, és egyre idegesebbek lettünk.

Ezt a vereséget sem szabad a bírókra fogni, de meg kell említeni, hogy az egész vb-na 70-es évek végi, 80-as évek eleji játékvezetői felfogása jellemzi, mindent engednek a korong nélküli játékosokkal szemben a védőknek. Nem tudtunk letámadni, mert a spanyolok fogással akadályozták embereinket. Legalább 15 kisbüntetés maradt el a spanyol oldalon.

Helyre kell tennünk a dolgokat, csütörtökön le kell győzzük a románokat. Ebben az esetben a britek ellen ki-ki meccset vívhatunk az utolsó meccsen."

Eddig tartott Géczi Gábor válasza.

Megtudtuk még, hogy a csapat vezetői este megtekintették az észt-román mérkőzést, felmérték következő ellenfelünket. Ha úgy tetszik, a románok is botlottak, 3-2-es vereséget szenvedtek a házigazdáktól, elszállt minden feljutási reményük. Már ha gondoltak erre egyáltalán.

Mi viszont gondolunk erre. És ha már kedves törzshozzászólónk helyszíni kommentjéből kiderült, hogy a fiúk olvassák a blogot, ezúton is üzenjük: hajrá, srácok! Ugyanúgy meg kell nyerni az utolsó kettőt, ahogy eddig is kellett volna, innen nézvést nem változott semmi. És akkor meg is lesz, aminek meg kellene lennie.

33 komment

Címkék: magyarország vb válogatott divízió 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

- A legÞatalabbak, azaz az U16 v‡logatott a spanyolok egy évvel
idősebb csapatot láta vendégül a Budapesti Koriközpontban,
ahol mindkét mérkőzésen magyar győzelem született.
- November 11. HUN U16 Ð ESP U17 4:3 (0:0; 2:0; 2:3)
Góllövők: Jankovics, Gyarmati, Somogyi, Németh 1-1 és Zalavári,
Virág (1)-(1).
- November 12. HUN U16 Ð ESP U17 8:5 (1:2; 3:0; 4:3)
Góllövők: Pavuk és Németh 1(3)-1(3), Strenk és Virág 2-2, Bene és
Kovács 1-1, Somogyi (2), Túróczy és Kiss D. (1)-(1).
www.nupi.hu/WEBSET_DOWNLOADS/189/Hirlevelnovemberi%202006.pdf
Itt olvasható ez a 2006. novemberi cikk.
mucikám: Te tisztában vagy azzal, hogy mi egy csapatvezető feladata? Vélhetően nem, mert akkor nem írnál ilyen ostobaságokat ide!
zsilett: szép eredmények és a gólt ütő játékosokból elég sokan vannak kint.
továbbá mi lenne, ha az értékeléseket a VB utánra hagynánk! Ha másért nem, hát mert többször elhangzott: a fiúk olvassák a blogot és nem hiszem, hogy jót tesz nekik, amit látnak, még ha nem is őket fikázzák...
Tillasz:Mucikámnak igaza van, ha csapatvezető azt intézze mennyi db krumplit kapjanak,és ne kommentálja a mérközést.
vaze: Szerintem a játékosok - ha tényleg olvassák a blogot - azért teszik, mert érdeklik őket a mindenféle reakciók.
Annyit jó ha mindenki tud: a kint levő vezetők gondoskodnak a srácok plusz kajájáról, tehát teszik a dolgukat.
Szerintem a fiúknak drukkolni kell, valamint megtanítani egy olyan mentalitást, amivel meg tudják nyerni azokat a meccseket, amiket meg lehet: a náluk gyengébb, vagy közel azonos csapatokat, valamint olykor olykor megcsipkedni a nagyokat, amikor azok gyenge napot fognak ki. Amúgy a meccsen a játékosok magukra maradnak, mert nekik kell nyerni. Persze jó érzés, ha pályán kívül minden rendben, de a pályán akkor is nekik kell bizonyítani.
Amúgy zsilett, nem kötekedni akarok, de 4 magyar gólnál 6 játékost sorolsz fel. Most akkor ez hogy is van? Csak a pontosság miatt. Vagy esetleg én nem értem?
KCs: ez igaz, és milyen tökjó nekik (úgy pedagógiailag, mind morálisan) azt olvasni, hogy körülöttük mindenki tökhülye! Ha valamiből, hát ebből majd biztos erőt merítenek!

Ezen felül - mint írtam - ez sport, ahol bármi megtörténhet, mi pl. láthatóan egyre erősebben bízunk abban, hogy megverhetjük az ukránokat. Nem hiszem, hogy túlságosan sport-szerű dolog torna közben értékelni, egyébként nem látott meccseket. Sejteni vélem, hogy nem te vagy a Pék fanclub főtitkára és nincs is ezzel semmi baj, azt végképp nem mondom, hogy nincs igazad vele kapcsolatban. Ennek a véleményednek - véleményem szerint - a 2008-as év 359 napján a legteljesebb nyugalommal hangot is adhatsz. Van azonban egy hét, amikor illik hallgatni. Pontosabban csak drukkolni szabad!
vaze: itt a meccseket senki nem értékelte - kivéve azokat, akik tényleg látták. Amúgy igazad van, torna közben inkább a biztatással kéne törődni - ezt én is szem elől tévesztettem kissé.
Kedves ekanai!
Ami zsilett után olvasható, azt nem én írtam, hanem egy cikk, ami olvasható a fent megnevezett webcímen. /Pirossal van kiemelve, ha bejött megkeresed a jégkorongról szóló tudósítást/
Egyébként zárójellel a gólpaszt szokták jelölni, szintén nem kötekedésből írom:)
a spanyolok mennek az angolok ellen kettőre az elsőharmad után
Zsilett: elolvastam, elég idióta módon írják az eredetit ahonnan idézted. Tudom, hogy a () mit jelent, de azt nem értem, a cikk írója miért sorolja a gólszerzők közé az asszisztot szerzőket? Akkor vagy írja külön, vagy írja úgy, hogy pontszerzők, és akkor nincs vita :)
Nagyon bízom abban, hogy a játékosok (legalább a vb alatt) bele sem olvasnak ezekbe a hozzászólásokba! Nekik most nem ezekre a dolgokra kell koncentrálni, más a dolguk ha jól sejtem! Hajrá fiúk, mindent bele! Hajrá magyar jégkorong!
Én meg azt remélem ,hogy azok a fiuk akik a magyar bajnokságban játszottak egész évben kiemelkedően és kimaradtak a keretből mert nem jól fekszenek az Újpest vezetőségénél (ez ugyan az mint a válogatott)
nem hagyják abba a jégkorongot.
Nem ismerem Péket. Azt azonban látom, hogy ahhoz képest, hogy mennyit játszik együtt a csapat, mit tud elérni.
Másrészt, ha mégis sikerülne (sikerülni fog!!!) a divízió I.-be kerülni, akkor azért kíváncsi lennék mit írtok Pékről.
Mi lenne, ha inkább a játékkal foglalkoznánk! Ez olyan szép játék, ne rontsuk már el. A fórumozókat olvasva megnéztem nem tévedtem-e el esetleg valami futball blogra. De nem. Sajnos.

S én azt mondom: Fiúk fel a fejjel!
Hajrá Magyarok!
Ráérünk vitatkozni és elemezni, meg sarat dobálni, ha már biztos, hogy a Div.II-ben maradunk. De addig...ria, ria, HUNGÁRIA
Le is győztük őket, 9:4-re! Szép volt srácok! :)
emberek a román válogatottak megverték a fiúk.!!!!!!!!!!!! talán buzditani kéne őket a holnapi kemény mindenteldöntő meccsre.én sem értek mindennel egyet
Holnap pihenő nap, aztán szombaton folyt köv. a brittekkel, a lényeg majd az lesz igazán... amúgy akiknek szúrta a szemét, hogy a légiósaink helyet kaptak a keretben és "sztárolásnak" kezelik a dolgot, azoknak úgy elmondanám, h ma durván 4 játékos volt akik hozták a formájukat, ebből leszámítva az Alba Volános Tóth Adriánt, a többi 3 (Bartalis, Kiss D., Pavuk) egy sem hazánkban szívja be a hokitudományt. Szóval nem volt talán olyan rossz 5let a Péktől, hogy "látatlanba" is betette őket, na persze látatlan egy marhaság, hiszen az újpesti edzőtábort sokan elfelejtik. Az viszont kérdéses számomra, h az itthon játszók közül, miért pont azok kerültek be akik, mert valahogy nem sokat tesznek hozzá az egészhez, ebben viszont télleg lehet hibákat keresni.
Amúgy vajon milyen plusz kajákról gondoskodnak a kinti vezetők? Mert én nem így tom.
Toth 0+4 (+3), Bartalis 2+2 (+3), Kiss Dávid 2+1 (+3), Dancsfalvi 1+2 (+2), Maszlov 1+2 (+3), Győri 2+0 (+3), Fekti 0+2 (+2), Pavuk 1+0 (-1)...
Kik hozták?
Hát pl akiket felsoroltál, de főleg az első 3 ember... de a felsoroltakból is ha jól nézem 2 darab a "hazai".
Mi a gondod Cico86, 5 db hazai Popovics, Toth, Virag, Gyori, Maszlov, 7en idegenben. Mindnek van sok pontja. Kivel van bajod
Az első 3 játékos (2. sor) lőtt 4 gólt, következő 3 játékos (3. sor) lőtt 4 gólt. Az én listámra nem került Virág 0+1 (+1) (Bocsi)
Már 4 "hazai". Ezen kívül 4 "hazai" hátvéd játszott plusszal.

4. sor kezdett játszani, amikor 6:0 lett (nekik nem volt nagy lehetőség).
Ja bocs Dima, igen akkor négy "hazai".

avessik, tanulj meg olvasni, utána értelmezni, aztán azután tegyél fel hülye kérdéseket, köszi! :) Nekem senkivel sincs bajom, én mindnek szurkolok egyformán, csupán kiemeltem párat, akik ma különösképpen gólzsákok voltak. Nem kell ám a kákán is csomót keresni.
Volt itt egy gusztustalan komment, azt kissé megkésve bár, de töröltem, Mucikámat egy hétre pihentetem. Minden érintettől párdon.
cicó86!
én meg úgy tudom és úgy érzem biztos forrásból, hogy igenis kapnak plusz kaját. Arra azért kíváncsi lennék mely hazai játékosokkal nem vagy megelégedve?
Cicó86!
Tudok olvasni!E zt Te irtad - Az viszont kérdéses számomra, hogy az itthon játszók közül, miért pont azok kerültek be akik, mert valahogy nem sokat tesznek hozzá az egészhez, ebben viszont télleg lehet hibákat keresni.-
Erre a mondatodra vonatkozott amit irtam, hogy kivel van bajod, mely hazai játékosokkal nem vagy megelégedve?
Cicó86
A Tóth Ada mellett Kiss Dudu,Bartalis Isti és Fekti
Ádám is ex volánosok.Rengeteget játszottak együtt
ez a mai meccsen is kijött.Mielőtt hasraesnél a
"légiósok " előtt!Ada +3,Isti +3,Dudu +3,Ádám +2.
Úgyhiszed,hogy a kinti félév alatt tanulták meg amit tudnak?Szerintetek ezek után ki a meccs legjobbja???
no comment...
Hajrá Magyarok ! Bizzatok magatokban és ünnepelünk
benneteket Ferihegyen.Mindent bele.
Ezaz srácok!

Bízzatok magatokban és nyerni fogtok a britek ellen is! Mindent bele, hisz magyarok vagytok! Az ország veletek van.


Flight like an eagle (www.youtube.com/watch?v=dq8D181Fvhc)
itt mindenkinek igaza van. csak sokan elfelejtik hogy ez egy csapat sportág és 20 emberrel kell játszani.nem biztos hogy az aki lő 2 golt az többet tett a csapat sikeréért mint az aki egész meccset végig gürizi .csak ők nem látványosak a táblázaton.
Tudatos! Teljesen igazad van. Ez csapat sport. Nem csak a pontok a fontosak. Ez csapatsport, a végeredmény az egész csapat érdeme lesz, együtt dolgoztak meg érte.
A negativ véleményeket sokszor csalodas,sérelem okozza.
Mindent bele!!!!!!! Nyerni kell!!!!!!!
Persze, hogy csapat sport, ettől még vannak akik nem villognak, ezt be kell tudni... de bajom az senkivel sincs, miért lenne.. nem arra kell rögtön rávilágítani, h kik a nem jók, ha valaki esetleg megdícséri a "légiósokat", valahogy ez a hasra esik stb, ez olyan cinikusan hangzik. De látom baj, ha elismerik ha valaki télleg jó, azt meg ne mondd már, h a red bullba csak a tök**ket vakarták... nyilván ott is szívtak be némi tudást, ami most jól jön.. akkor ennyi erővel a Volánnak is olyan mindegy volt az Ebel? Nem ragadt rájuk a koszon kívül semmi...?
süti beállítások módosítása