HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újraindul a pörgés a Mol Ligában

2010.12.21. 13:55 F. Kapus

A papírforma HSC Csíkszereda–UTE meccsel hétfőn elkezdődtek a Mol Liga negyeddöntői, de az igazi pörgés kedden indul. Ma mind a négy párharcban lesznek mérkőzések, köztük több rangadó is. Érdekesnek lesz látni, hogy egy hét meccsszünet után hol tartanak a csapatok. Az edzőknél érdeklődtünk az elvárásokról és a csapatok állapotáról.

Miskolc–Brassó

Aligha volt olyan, hogy Miskolcról öt hokis hiányozzon válogatottbeli elfoglaltság miatt, a múlt héten ez is megtörtént. Ráadásul vezetőedzőjüket is nélkülözték átmenetileg, Bob Dever irányította a juniorválogatottat Csíkszeredában. Mayer Péter edző vitte a szakmai munkát, és a hivatalos honlapnak a következőket nyilatkozta: "A többi játékos munkakedvét ez nem befolyásolta, és nem is lehet kifogás, hiszen a többi csapat is hasonló cipőben járt. Mindenesetre intenzív munkát végeztünk, szerencsére sikerült megoldanunk, hogy – az ismert események ellenére – két kapussal edzhessünk, ami nélkülözhetetlen a felkészüléshez. A sok hiányzó miatt nem a taktikai elemekre helyeztük a hangsúlyt, de összességében elmondhatom, hogy nem volt üresjárat ez az idő sem."

A fiatal szakember blogunknak elmondta, Duschek Dávid helyett Fucskó Tamás kapus került a keretbe. "A debreceniek fiatal kapusa egy hete edz velünk, és segíti a munkánkat. Ügyes fiatalember, ennyi idő alatt is sokat gyorsult, természetesen figyelembe kell venni, hogy egy alig 16 éves kapusról van szó. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Mol Ligából hátralévő mérkőzéseken ő lesz Gyenes Dávid társa." A Miskolcból egyedül Casey Bartzen hiányzik majd sérülés miatt, Egri Gergely felépült.

Antal Előd, a brassóiak egyik edzője jelezte, náluk csak egy sérült van, Péter Róbert. "Mindenki más teljesen egészséges. Győzni jöttünk Miskolcra, az a tervünk, hogy a kettőből legalább az egyik mérkőzést nyerjük, és hazavigyük a döntőt. Az új légiós csatárunk helyét is megtaláltuk végre a csapatban, reméljük, most már hozza azt, amiért leigazoltuk. Fontos, hogy Chris Falloon is megtalálja a góllövő ütőjét."

Mint emlékezetes, mindkét csapat harmadik országból érkező játékvezetőt kért a negyeddöntőkre. Az első miskolci meccset Rudolf Lauf vezeti majd. A szlovák bíróról egyszer már írtunk, egy komoly incidens kapcsán. Sikerei közé kell sorolnunk, hogy a 2005-ös A csoportos világbajnokságon vezetett mérkőzést.

Érdekesség, hogy az alapszakasszal ellentétben a rájátszás négybírós rendszerben zajlik. A Dab.Docler–Fehérvár mérkőzést a Gebei, Babic, a Vasas–FTC-t az ifj. Sós, Haszonits duó dirigálja. Az eddig két Miskolc–Brassó meccs eredménye: 5-2 és 5-3.

Vasas–FTC

Risto Kurkinen nem tagadta, nagyon vegyes érzelmekkel készül csapata a Ferencváros elleni negyeddöntőre. "Ellenfelünk keretében kitűnő játékosok vannak, akik nagyon jó jégkorongot tudnak játszani. Játszottunk ellenük nagyon jól, játszottunk rosszul, volt olyan meccsünk is, amelyről igazán nem tudom, mit gondoljak, talán már a rájátszásra spóroltak az energiájukkal. Nagyon nehéz az FTC ellen felkészülni.

Ahogy a többi csapatnál, úgy nálunk sem volt zavartalan a felkészülés a negyeddöntőre. Adtunk játékosokat a felnőtt és a juniorválogatottba, én pedig a serdülőválogatottal vettem részt egy négyes tornán. Ez nem könnyíti meg a helyzetet, bár el kell mondjam, hogy a szereplés a nemzeti válogatottban mindig nagyon feldobja a játékosokat. Rendszerint nagyon jó állapotban, felpörögve érkeznek vissza. A felnőtt válogatottak ráadásul három olyan nagy iramú, kemény mérkőzésen játszottak, amely segíthette őket abban, hogy magasabb sebességre kapcsoljanak. Nagy izgalommal várom a Mol Liga rájátszását, ami új élményt fog jelenteni nekem is. Ez az első idényem Magyarországon, nem tudom, mit várjak. Finnországban ezek a mérkőzések általában gyorsabbak, keményebbek, mint az alapszakaszban, kíváncsi vagyok, itt is így lesz-e.

Szeretnénk jól játszani, célunk természetesen a továbbjutás. Nem gondolkodom arról, hány meccsen jussunk tovább, a lényeg, hogy a legjobb négybe kerüljünk. Ha sikerülne ezt három mérkőzés alatt elérni, az segítene, kicsit több lehetne a pihenőnk, több időt tudnánk fordítani a közös felkészülésre.

Két eltiltott játékosunk van, Sille Tamás és Gröschl Tamás, mellettük nem számíthatunk a sérült Berta Ákosra és Virág Csabára. Igyekszünk nélkülük is minél jobban rajtolni, szeretnénk izgalmas és jó mérkőzésekkel kedveskedni a közönségnek." A piros-kék szurkolók együtt jégkorongozhatnak kedvenceikkel, részletek itt.

Az FTC-ben David Vychodil egymérkőzéses eltiltása miatt nem játszhat az első negyeddöntőben. A hírek szerint rajta kívül is van sérült és beteg a csapatban. Fekti Bálint edző ennek ellenére reménykedik a jó eredményben: "Bár nem teljes a csapatunk, de a Vasasban is lesznek hiányzók, Igaz, az ő kispadjuk hosszabb. Mindenképpen nyerni szeretnénk a párharcban. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, szoros mérkőzésekre számítunk, szeretnénk minél többször megcsípni a Vasast.

Érdemes lesz megnézni a két csapat meccseit, mert izgalmas párharc lesz ez, a négy közül a legkiegyenlítettebb. Jó hetünk volt, a szünet alatt sokat dolgoztunk. Az alapszakaszban három szoros meccset játszottunk, csak egy csúnya vereségünk volt, éppen azt követően vettem át a csapatot. Kedden Budai Krisztián kezd a kapuban." Az eddig két Vasas–FTC meccs eredménye: 4-2 és 4-1.

Dab.Docler–Fehérvár

"Nagyon szokatlan az idei szezon időbeosztása, hiszen januárban egy igazi playoff kezdődik – mondta blogunknak J. P. MacCallum, a hazaiak kanadai edzője. – Ez általában egészen más hozzáállást kíván a játékosoktól. A múlt héten a válogatottal voltam Jesenicében, ahol hat játékosunk is érdekelt volt. Ők kemény, a megszokottnál nagyobb iramú mérkőzéseken készültek, ez segített nekik felpörögni. A másik három sorral nem tudtam itthon személyesen foglalkozni. Junior válogatottjaink az U20-as vb-n jártak, a többi játékos itthon készült. Ha szeretnénk bebizonyítani, hogy jó csapat vagyunk, akkor játékosaimnak mindez nem jelenthet gondot.

Nagyon komoly ellenfél érkezik hozzánk, akik már törtek borsot az orrunk alá a szezonban. Nem szabad lebecsülnünk őket. Fontos a jó kezdés, és az különösen, hogy már az első harmadban megmutassuk, mi vagyunk a jobbak. Természetesen egyetlen célunk a győzelem lehet ma este. Szeretnénk ezt jó játékkal, nagy iramot diktálva megszerezni. A csapatomból hárman hiányoznak, Sevela térdműtétje után lábadozik, Mestyán hosszú sérüléséből még nem épült fel, mellettük Jonkl sem egészséges."

A vendégek kispadjára hosszú eltiltása után újra leülhet Kóger István. A csapatban két EBEL-kerettag játszik kedden, Hegyi Ádám és Fodor Szabolcs. Az eddig két Dab.Docler–Fehérvár meccs eredménye: 14-1 és 5-3.

Szólj hozzá!

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása