HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Új vezérrel folytatja az Újpest

2010.05.04. 12:57 F. Kapus

Böle Dezső, az UTE jégkorongszakosztály-vezetője bejelentette, hogy munkájával kapcsolatos jövőbeli elfoglaltságai miatt nem tudja tovább ezt a tisztséget betölteni. Így a lila-fehérek az FTC-hez hasonlóan új vezetéssel vágnak neki a következő szezonnak. A helyzetről Böle Dezsővel és Őze István klubelnökkel beszélgettünk.

Őze István, az UTE első embere arról tájékoztatta blogunkat, hogy a klub nagyjából tíz éve holdingként működik. "Ez azt jelenti, hogy a teljesen önálló szakosztályok külön számlát vezetnek, mindenki annyiból gazdálkodhat, amennyi pénzt összeszed magának." Ebből következik, hogy a jégkorongcsapat jövője és minősége csak pénz kérdése. Ha senki nem támogatja az újpesti hokit, akkor nem lesz csapat.

"Jelenleg az a helyzet, hogy az összes szponzori szerződésünk lejárt. Ígéretek természetesen vannak, de ezek a pénzek csak az aláírás után lesznek elkölthetőek. Természetesen mindenki azon dolgozik, hogy jövőre is legyen felnőttcsapat, de ennek sikerét most még száz százalékig nem merném kijelenteni."

Böle Dezső ebben a kérdésben sokkal optimistábban fogalmaz. "Ezekben a napokban történik az átadás-átvétel, hét-tíz napon belül felállhat az új szakosztályvezetés. Megpróbáltam méltó utódomról gondoskodni, bízom benne, hogy vállalja a feladatot. A nevét csak a végleges megállapodás után szeretném nyilvánosságra hozni, annyit elárulok, a csapat helyzetét eddig is ismerő személyről van szó. Jelentős törés nem következik be az UTE jégkorongozói életében, biztos vagyok abban, hogy jövőre is lesz felnőttcsapatunk. Támogatóként magam is az UTE hokisai mellett maradok."

Őze hozzátette, az alsóbb korosztályok máris megkezdték a munkát, folynak a szárazedzések. A felsőbb korosztályok és a felnőttek egyelőre pihennek. "A létesítménykérdés is nehéz. A fenntartó nem tudja megmondani, mikor lesz újra jég a Megyeri úti csarnokban. Nagyon bízunk abban, hogy az új kormányzat segít majd megoldani ezeket a rendezetlen kérdéseket."

Fontos részlet, hogy mikor áll fel az új szakosztályvezetés, mivel jövő hétfőn, május 10-én ligaülés lesz, és a szövetség azt várja a kluboktól, hogy a versenykiírás részleteiben meg tudjanak állapodni. "Jó esély van arra, hogy a héten eldőlnek a vezetőségre vonatkozó személyi kérdések – mondta Őze István. – Ha mégsem így történne, a kontinuitás elve alapján valószínűleg Joós Zoltán képviselné az UTE-t ezen az ülésen."

Böle Dezső lelkiismerete tiszta, azt mondja, a szakosztály tartozása minimális, és ezt is fedezik a még be nem folyt összegek. A játékosok és a szállítók felé gyakorlatilag mindent rendeztek. "Anyagi problémák ebben a pillanatban nincsenek." Az új vezető várhatóan átalakítja a stábot, de személyi döntések csak a kinevezés után esedékesek.

A régi szakosztályvezetőtől megtudtuk, a tavalyi játékoskeretből 7-8 hokisnak van a következő szezonra is érvényes szerződése. "Ezek között vannak meghatározó játékosok, Borbás, Nagy I., Hüffner vagy éppen Németh P., és a 17-19 éves fiatalokra is számíthatunk. A légiósok közül mindenkinek lejárt a szerződése."

57 komment

Címkék: ute őze böle

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lenne, ha Sikorcint megtudnák tartani, vagy ha nem is, de magyar csapatba igazolna át (még legalább egy évre). Tudom sokaknak eretnekség, de egy jó (tavalyelőtti) Sikorcinra nagy szüksége lenne a válogatottnak.
Siki, Siki, Siki, Siki góóól, Siki góóól, Siki góóól!!!
Átláthatóság, a Nusi helyretétele és a hosszútáv - ezeket kérném én.
"Nagyon bízunk abban, hogy az új kormányzat segít majd megoldani ezeket a rendezetlen kérdéseket"

Az új kormányzat ugyanúgy nagy ívben fog kakkantani ránk, meg a hokira úgy egyáltalán, mint eddig...

Remélem Sikorcin meg Dubek maradni fog, de nem hibáztatnám őket, ha stabilabb csapatot keresnek.

Egyébként mennyire normális dolog a hokiban, hogy a legtöbb emberrel egy éves szerződést kötnek? Vagy ez egy ilyen magyar specialitás?
"Megpróbáltam méltó utódomról gondoskodni, bízom benne, hogy vállalja a feladatot"
Ez a személy Pék György lesz aki speciel tönkretette a felnőtt jégkorongot idén!
És még a hazugságokból kedves Böle Úr !
Nagy Istvánnak,Borbás Gergőnek ,Hüffnernek és Némethnek is lejárt a szerződése!
Továbbá,mennek el az utánpótlás játékosok a tavalyi serdülőcsapattól immáron 5 játékos távozott!!!!
Nagy a feszültség a klubban ezt nemhinném/hinnénk/ hogy Pékkel meglesz oldva!
A tavalyi csapatból kijelentették a játékosok ha Pék valamijen feladatot válal Újpesten ők biza mennek!
Csak igy tovább!!
HAJRÁ LILÁK!!!
@freddyD: Dubek és Siki már távozott !!!!!!!!!
@fraind:
Azt lehet tudni, hogy merrefelé kacsintgatnak?
@Skyblue: gondolom a csillagokhoz, csak aztán nehogy nagy meglepetés legyen a vége, már ha igaz, hogy már távoztak????
na erre céloztam a Fradi kapcsán, hogy nagy a csend nálunk és az nem sok jót jelent. Hát nem is.
@fraind: a serdülők kedvenc edzőjük menesztése miatt távoznak - gondolom -.
Azt már végig sem merem gondolni, hogy hova.
nagy *** van a palacsintában. Lehet szavaztatni kinek pocsékabb a hangulata Fradi vagy Ute ???
:(((((((
Ez a hatalomátadás nagyban emlékeztet a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság gyakorlatára. Kim Ir Szen, a Nagy Vezér fokozatosan adta át hatalmát Kim Dzsong Ilnek, a Kedves Vezetőnek. Hát Újpesten is ez történik. Doktor Böle és Őze pajtás átadják a hatalmat annak, akire ők gondolnak. Aztán majd ha már minden el van rendezve, akkor majd az érintettek is megtudják.
Ha tényleg Pék lesz az a valaki, akkor komolyan mondom beszarok
Jobban örülnék, ha nem lenne folytonosság a korábbi szakosztályvezetéssel. Átláthatatlan működés, trükkös szerződések, sok-sok mismásolás, a nyilvánosság kerülése jellemezte a társaságot. A játékosok meg menekültek, aztán a gyerekek is. Nem volt szimpatikus. Egy jól managelt szakosztály nem így működik.
én meg jobban örülnék ha a játékosállományban lenne folytonosság!
Nem Böle dicsérte egy interjújában Sikorcint? Azt mondta vele elégedett, akkor miért nem tudtak vele megállapodni?Lassan a MOL ligában csak a romániai csapatok fognak indulni, ott van pénz érdekes módon. Budapesten meg lassan meghal az összes csapatsportág...
@Henry The Navigator: Ha jól értettem, az itt a kiindulási alap, hogy az Újpest indulni fog.
@fraind: Az, hogy lejárt a szerződésük, nem azonos azzal, hogy távoztak. Ám az esély kétségtelenül megvan, ha a szakosztály még sokáig azzal lesz elfoglalva, hogy a saját sorait rendezze a csapat ügyei helyett.
@kerusz: Inkább vagyok most pesszimista, így később csak kellemesen csalódhatok.De akkor is elszomorító, hogy egyáltalán felmerülnek ilyen lehetőségek is,hogy,nem 100% az indulás, a fradinál és az újpestnél is, és ki tudja milyen hírek lesznek a többi csapatról.
@1885*: Igen Hetler távozása mélyen érintette ezt a korosztályt és nem ez az 5 játékos aki menni fog ,magyarán veszélybe a jelenlegi ifi csapatunk is...ebben az esetben a MAC a mencsvár dehát az igazi ujpesti érzelmü kölkök elmennek/mentek/!
/meghát hallani hogy a Pék esetleges hatalomra kerüléséből a MAC nem kér és igy kiszállnak/
Akiket meg ugye idáig elküldtek /Rafi,Heti,légiósok,Harmati,stb./ ők nem Pék kedvencek voltak és valószinűsitette hogy a bizalmi szavazáson amit kért maga melett ezek az emberek nem rá huzták be az x-et.Igy tehát Böle Úr utolsú lépésként kivágta őket majd lemondott!!
pedig biztosra venném hogy a három Magyar kevesebb pénzért is maradna jövőre meg még talán Dubek is aki a hirek szerint a tárgyalásnál rávágta Böle Dezsőre az ajtót!
összefoglalva : Felnőtt csapat ha lesz is pofozógép lesz,az utánpótlásból a tehetégeink meg mennek el. Nem maradnak Ancsin miatt,olyan edző kell aki foglalkozik is velük meg ugye nem rest Újpestre hozni játékosokat,ma már ez a módi mondhatom hogy sajnos..
De Heti egy újpesti forumon rendesen kitálal olvassátok el..
www.1885.hu/hirek/ute-szakosztalyok/318-fogok-meg-ujpesten-jatszaniq
jah és érdemes lene Böle Úr utehokin tett nyilatkozatát megkeresni ......igazi Öszödi beszéd!!!
@fraind: remélem nem gondolod, hogy nem olvastam még akkor? az előbb írtam ide egy meglehetősen hosszú és elkeseredett kommentet de server error volt. Lehet, hogy jobb is így. Nem írom le mégegyszer :(
Kiricsenko sem marad??
@zsiraf1978: őt már a rájátszásban elküldték :(
@1885*: én örülnék ha leirnád és sokan mások is szerintem!!4
a nagyját tedd meg hogy leirod mégegyszer!
köszi
@zsiraf1978: Elvolt tiltva az utolso mecsröl,de hogy elküldték ez komoly???
@Henry The Navigator: @fraind: hú nagy a népszerűségem, kár, hogy ez az apropója :( nos semmi bulvárt, nagyjából az volt, hogy valami nagyon eltörhetett, mert tavaly amikor döntőbe jutottunk mindenki, köztük Dubek, Siki és Böle úr is nagy egyetértésben bíztak a jövőben, meg a csapat egyben tartásában. Nyilván most mindenki nagyon csalódott, dühös stb.
Azt is írtam, hogy senkit nem szeretnék hibáztatni, meg szídni, én megértem, hogy a játékosok fizetésből élnek, nem minden a csapathűség, de ha Dubek, Siki, ne adj isten Borbás csillagos mezben fog játszani akkor én inkább CAPS-tnézek és passzolom a magyar bajnokit:( , mert azt már nem bírnám nézni, /ami nyilván senkinek nem nagy veszteség./
És még Heti kapcsán azt is írtam, hogy a szívem szakadt meg érte, tudom, sokan utálták, meg kárörvendtek, de a mai világban egy csapatnál lehúzni ennyi évet és utána így váltak meg tőle, jó erre is van ellenérv, mert ha meg nem rúgják akkor azért támadja mindenki a csapatot, meg a vezetőket.

Szóval ha arra számítottatok, hogy zuhanyhiradót adok, akkor sorry. csak a kavargó érzéseimet írtam le. Továbbra is tartom amit már sok témával kapcsolatban - igaz pont Pékkel kapcsolatosan is - leírtam. Belső problémákat nem kell kiteregetni.

p.s. remélem Kerusznak lesz igaza, és az említett játékosaink maradnak.
"Megpróbáltam méltó utódomról gondoskodni, bízom benne, hogy vállalja a feladatot."

Ha valóban méltó az utód, akkor én meg nagyon bízom abban, hogy nem vállalja. Az UTE eddigi szakosztályvezetésénél ellenszenvesebbet ugyanis nehezen tudnék mondani.
@zsiraf1978: hát én sajnos úgy emlékszem, hogy mivel már úgyse játszhatott hát elköszöntek :( :(
de ne legyen igazam és csak "jó nyaralást, viszlát a következő alapozó szezonban" szólt volna
Az edző ki lesz, mert ez nem derült ki számomra. Giblak elment már?@1885*: Megértem az elkeseredettségedet, de akkor is, szurkolj a liláknak,mert a játékosok játszanak, nem a vezetés...
@1885*: Hát nem tudom mi lesz:((de nincs jo érzésem..lehet pofozo gép lesz az idén az UTE remélem tévedek:)
@Henry The Navigator: hát erről beszélek!!! ki marad ott a játékosok közül???
@zsiraf1978: sajnos én már itt elkezdtem aggodalmam kifejteni :
jegkorong.blog.hu/2010/04/29/komoly_valtozasok_az_ftc_nel
@Henry The Navigator: nem tudom, talán Giblak, ha elment majd visszajön. naná, hogy a liláknak drukkolok, csak nem könnyítik meg a helyzetet :)
én nem divatdrukker vagyok, hogy jaj itt egy jó kis csapat, nyer is akkor hajrá ;)
@Henry The Navigator: Ez a cikk kb. arról szól, hogy pillanatnyilag olyan ember sincs, aki egy szerződést aláírhatna mondjuk egy edzővel. Akkor miért lenne éppen egy edző?

@fraind: Szerintem a Te hozzászólásaid inkább ártanak, mint használnak. Ez persze csak egy magánvélemény, és nem is annyira Téged hibáztatlak, aki öltözői szennyest teregetsz, inkább azokat, akik miatt ilyen a helyzet (pl. mert nincsenek hiteles információk). Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a blogon kellene egyoldalúan bennfentes szennyeseket teregetni. De mondom, csak javasolni tudom, hogy fontold meg.
@Roham Billy: Nálam onnan indult, hogy csapat sem lesz, most meg már valóban az edzőt követelem.Kb. ennyira vagyok következetes, ez van...
@1885*: Majd feloldják a légiós korlátozást és hoznak nyolc szlovákot, mert arra van igény és pénz.Ez is benne van a pakliban.
@Henry The Navigator: nem vicces. vannak már megkedvelt szlovákjaink, ha mindenáron az kell, inkább őket kéne megtartani, mint újakkal kísérletezni.
@Disznóvágási Feri: jó cikk. Gratulálok.
@zsiraf1978: A Ferencváros elleni mérkőzésen összeszedett végleges kiállítása miatt Kyrychenko munkáját megköszönte a vezetőség, arra utalva,hogy az utolsó két meccsen nem léphetne az eltiltás miatt jégre. A támadó szombaton indul haza. Sok sikert a további pályafutásodban, Kiri!!

na itt van :(
Mind a Fradinál,mind Újpesten rossz irányba haladnak a dolgok. Valahogy az az érzésem,hogy Budapesten egy csapat marad talpon és az a Stars lesz. És e két csapat hozadékából akár egy EBEL-szint "közeli" gárdát is össze tudnának hozni. Tudom,rosszhiszemű vagyok,de én ennek nem tudnék örülni...
A balhé már régóta tart, azt is meg lehetne említeni, hogy tavaly augusztusban 4 junior korú játékost kirúgtak (a junior csapat felét), akik addig összesen több 30 évet töltöttek el újpesten. Az indok az volt, hogy annyira gyengék, hogy még az ifi korosztály edzésének színvonalát is rontanák.
Hármat közülük a Stars vett át, és ott edzettek és játszottak a szezonban (junior).
Eközben pedig ifisek játszottak helyettük az újpestben, az eredményük magáért beszél.
Keruszt szakosztályelnöknek az UTE-ba.
Csak legyen értelme a jövő szezonban is kijárni a meccsekre szurkolni. Szétzilált csapatot nem szívesen látnék (újra) a jégen...
@quitz: még az ellenségemnek sem kívánnám! :)))
Elég elkeserítő hírek hallani néhány OB1-es csapatról :( Ezek után félve várom,hogy nálunk mi lesz...
@vaze: Lehet, hogy tényleg egy kisebb múltú csapatnál kéne először próbálkoznia. Esetleg Dunaújvárosban :D
@quitz: Illegalitásba vonulok
@kerusz: Amikor a feladat hív, akkor nem szabad elbújni!
Kerusz, neked helyén a szíved, intelligens vagy, követed a nemzetközi trendeket. Megbecsülésnek örvendesz a szurkolók körében. És nem vagy egy helyi érdekeltségű zseb-oligarcha. Segítünk egy jó EBEL csapatot összedobni.
Az "illetékeseknek" üzenném Újpestre: az utóbbi években kicsit befülledt ott a levegő, ki kellene végre nyitni az ablakot a friss áramlat előtt!
@kerusz: akkor te is olyan lennél, mint ők.
@kerusz: Szaúd vagy UTE választhatsz !

egyébként az utolsó bekezdés valótlan, de nem csodálkozunk.
@1885*: Hát nem semmi! Érdekes felállás... De inkább csatlakoznék: no comment!
Pék Györgyöt kivágni a francba. Csináljon szar hangulatot másoknál
@freddyD: Ebben a gárdában Pék a munkáját messze a legjobban végző ember.
@Fejér Lilla: Gondolod a 6:3-as támadás az ifiknél beválik majd?
@freddyD: Nem azt gondolom, hanem azt, hogy a többiek sokkal többet ártottak nála.
süti beállítások módosítása