HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pontosan tudják, mit kell tenniük

2010.04.21. 10:22 F. Kapus

A mérkőzés előtt sem volt titok, hogy Horvátország nem a legerősebb ellenfeleink egyike. Ez a találkozó azt a célt szolgálta, hogy a saját játékunkat próbáljuk tökéletesíteni. Elsősorban természetesen a támadójáték elemein volt a hangsúly, bár a harmadik harmadban több időt töltöttünk a védekezőzónában is. Énekes Lajos szokásos értékelése mellett a Nagy-Britannia elleni szerdai rangadóra is előretekint, videónkon négy játékos és Ted Sator szövetségi kapitány nyilatkozik a 8-0-s sikert követően.

"Mentálisan nehéz tartani a szintet egy ilyen nagy gólkülönbségű mérkőzésen. Ennek ellenére a második harmadban tökéletesen elégedettek voltunk a csapattal, és az elsőben is majdnem. Az utolsó húsz percben viszont olyan dolgokat engedtünk meg magunknak, amelyeket ezen a vb-n a továbbiakban nem lehet.

Jól dolgoztunk, kihajtottuk magunkat, ezért szerda délelőtt nem is megyünk jeges edzésre, mert egyrészt túl korai időpontot kaptunk, másrészt inkább pihenéssel töltik a játékosok az idejüket. Szerdától két mérkőzésen át száz százalékot kell mindenkinek nyújtania, ha komolyan vesszük azt a célt, amiért Ljubljanába utaztunk. Semmi kifogás nem fogadható el a britek és a szlovénok ellen sem, de ezeket a magas követelményeket a játékosok ismerik, vállalták, pontosan tudják, mit kell tenniük.

Megnéztük este a szlovén–brit meccset. A találkozó nagy részében a hazaiak irányítottak, de a britek erőszakos, kaparós, hajtós hokit játszanak. Ez ellen nagyon nehéz jó eredményt elérni. Természetesen megvan ennek is a receptje, szerdán hatvan perc jó játékra lesz szükségünk, ha olyan eredményt akarunk elérni, amiről álmodunk.

A britek fáradtságára nem érdemes építeni, ezeken a mérkőzéseken mindenki túl tud lépni a problémákon. Eddig mindig végig négy sorral tudtunk játszani, ez is nagy öröm. Így terveztük, bíztunk benne, hogy minél kevesebbet és minél kevesebbszer kell rövidíteni a csapaton. A mérkőzés közbeni esetleges átalakításban nagy szerepet játszik a pillanatnyi forma, a koncentrációs szint, az eredmény alakulása és az egyéni teljesítmény. Nincs tehát eldöntve, hogyan megyünk a jégre háromsorozás esetén.

A kapuban ismét Hetényi Zoltán kezd, aki kedden egy kicsit szusszanhatott a harmadik harmadban. Így húsz percig írhatta a kapusstatisztikát a kispadon, bár nem túl nagy bánatára, lassan kezdi elfelejteni, hogy is kell ezt csinálni. A kezdő sorösszeállításon nem változtatunk a korábbiakhoz képest."

Divízió 1-es világbajnokság, Szlovénia

H
csapat m gy hgy hv v g p
1
Magyarország 3 3 - - - 18-2 9
2
Szlovénia
3 2 1 -
-
17-6 8
3
Nagy-Britannia
3 2 - 1 - 9-6 7
4
Lengyelország 3 1 - -
2
7-11 3
5
Dél-Korea
3 -
-
- 3
5-11 0
6 Horvátország
3 -
- - 3 2-22 0

35 komment

Címkék: vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De jó ránézni erre a táblázatra! :-)
A britek ellen csak az a kérdés, hogy fejben ott leszünk e, mert mi jobban játszuk a jégkorongot. A legfontosabb, hogy nem lehetünk fegyelmezetlenek! A csapat érdekeit kell minden esetben szem előtt tartani és nem az esetleges egyéni sérelmeket (amik biztosan lesznek, mert a britek tudatosan alkalmazzák, a már, a sportszerütlenség határait súroló játékot). Kerüljük el a bunyókat és legyen egy esetleges ököl csapásnak a jól megérdemelt két perces (vagy több) büntetés a jutalma. A vagányság nem egyenlő a butasággal.
Csak nagyon okosan fiúk, mert az nem kérdés, hogy ti vagytok a jobbak és:
Reszkess Nagy-Britannia, jön a MAGYAR CUNAMI!

Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyar Hoki!
Ha vki kocsival megy az uccsó meccsre, és van még hely, be lehetne társulni, érdekelne a túra. A dajkabalage@gmail.com-on vagy ide írjon lécci, akinél esetleg nincs ki a létszám. Kösz!
@Vincent: A számból vetted ki! :D
Azt a 2 kapott gólt is simán meg lehetett volna úszni, és akkor még szebb lenne!
Valaki kimatekolhatna, hogy ha penteken verjuk a Szloven csapatot, akkor a mai meccsen mi lehet a legrosszabb, ami meg nem lenne vegzetes.
Sziasztok!

Biztosan le volt már írva, de mi a helyzet akkor, ha nyerünk mi is és a szlovénok is, és az egymás ellenin pedig döntetlen után nyernek a szlovénok?
Mi számít? Az egymás elleni, vagy a gólkülönbség?
Köszi!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!! Ez után a hét után még kell egy hét pihenő asszem.. :DDDDDDD
@drmotto: tök mindegy, ha nyernek a szlovenok ellenunk, akkor több pontjuk lesz...Mindegy, hogy hosszabbitasban vagy nem..
@drmotto: Ha két csapatnak ugyan annyi pontja van akkor az egymás elleni eredmény számít, ha háromnak akkor: gólkülönbség, több lőtt gól, IIHF ranglista, tegnapi meccsel eldőlt, hogy mindenkit meg kell vernünk ha nem akarunk izgulni :-)
@RCH: hosszabbításos vereség (mert lenne 10 pontunk, briteknek 9, szlovénoknak jó eséllyel 11), ekkor hosszabbításos győzelem is elég lenne pénteken.

Ha ma rendes játékidőben kikapunk, akkor a briteknek pontot kell veszteniük a lengyelek ellen, nekünk pedig rendes játékidőben legyőzni a szlovénokat

De ugye ez csak matekozás. A képlet egyszerűbb: nyerni kell ma is :)
Azért az elég fajsúlyos, hogy csak a koreaiak tudtak nekünk gólt lőni. :D De mielőtt még elszállnánk, nem szabad feledni, hogy a neheze még csak most jön. A britek túlórás veresége mutatja, hogy ők is remek csapat, továbbá, hogy a szlovénektől sem kell megijedni, ők is emberek, akik olykor veszíthetnek. Reméljük ez pont pénteken jön el. :D Addig pedig:

Hajrá Magyarok!
Legtökéletesebb:

Nyerünk mi, és nyer Korea :D .

Na jó, kivettem a biliből a kezem.
Körbeverésnél mi van? (pl. Ma kikapunk, pénteken nyerünk.)
Üdv mindenkinek!
Túlszervezés miatt lett egy fölös jegyem a HUN-SLO meccsre a magyar (B) szektorba, minden megkülönböztető jelzés nélkül, 6000-ért eladó (azt a 150 ft hasznot bizony keményen behúzom magamnak... :) ). Csütörtök estig (esetleg péntek délelőttig)átvehető Pesten, valahol a Belvárosban. Az első betelefonáló nyer. 0630-223-89-26
@greycup: Gólarány, több lőtt gól, IIHF ranglista helyezés, azt hiszem...
@SakiCitizen: mármint a 3 érintett csapatnál az egymás elleni mérkőzések alapján számított rész-táblázatban: pont, gólarány, több lőtt
@salemi: Salemi nincs internetközelben, így kérésére én jelentem, hogy elkelt a jegy, többen ne hívjátok (sajnos nem én lettem a befutó :D)
@wincent: "A képlet egyszerűbb: nyerni kell ma is :)
"
Igen, egy tokeletes torna lenne a legegyszerubb, legfrappansabb. Sapporoban kellett a szerencse is (vagy maskepp: a videobiro hianya), de iden kepesnek erzem a csapatot arra, hogy "izombol" jusson fel a legjobbak koze.
@RCH: No igen, a sapporoi japán gól (avagy nem gól). Sosem tudjuk meg, mi lett volna ha megadják. Akkor is nyerhettünk volna. Nekem ebből leginkább a japán mentalitás maradt meg.

Meglehetősen kiegyensúlyozott a mezőny. A lengyelek sem annyira gyengék, mint amire a 6-0 utalhat. A britek is erősen, a szlovének is. De mi is. Ráadásul csapaton belül is nagyon egyforma erősek a sorok, tényleg nincs az, mint régebben, hogy "várni kellett" az első sort, hogy újra cseréljen és helyzetek legyenek. Tetszik a fiatalok játéka, és bármi legyen a VB vége, ez mindenképp bizakodásra ad okot a jövőre nézve.
Elkelt a jegy,sajnálom. Hátha lesz még felszabaduló jegye valakinek. Üdv.
@greycup: akkor a britek a feljutók, mivel az ő vereségük hosszabbításos.
@AIR: persze ahhoz az is kell, hogy rendes játékidőben megverjék a lengyeleket
@AIR: persze ahhoz az is kell, hogy rendes játékidőben a lengyeleket is legyőzzék
nem én vagyok a hülye, hogy kétszer küldtem el, az előbb még nem küldte el a hozzászólásomat
Nem kell itt matekozni. Minden meccset nyerünk és irány az A csoport!
apropo, szlovenoknal jatszik az a gyerek aki bunyozott az Alba Volan ellen? :)
Egyelőre nem biztos forrásból, de a kint tartózkodóktól azt az információt kaptam, hogy esetleg a kedves szlovén rendezőség felhúzna péntekre egy sörsátrat, kivetítővel azok részére, akik nem jutottak be a meccsre, mert nem kaptak jegyet! Lenne erre másoknak is igénye, vagy csak az én fantáziám mozgatta meg ez a dolog???? :-D
@iNeZ: Végre egy olyan kezdeményezés, ami közelebb viszi őket Európához.

Ma délután meccs streamje pedig itt:

www.ustream.tv/channel/s1-00000930
Amúgy mindenki a szlovén-magyar "döntőről", és ennek a meccsnek a nehézségeiről beszél, de azért azt most nézem, hogy mi ma is döntőt játszunk, mert ha itt veszítünk, akkor nekünk szintúgy annyi, mert a britek verni fogják a lengyeleket.

De nem fogunk veszíteni!!!!
Amúgy is, az nem lehet, hogy 3 korosztály kap ki a britektől.
Basszus, nem érek haza, csak a végére. Remélem legyaluljuk a briteket. Revenge az utánpótlásért! :-DDD
Most kaptam meg a visszaigazolást, hogy a neten rendelt jegyeinkkel kapcsolatban minden rendben, vagyis pénteken ott leszünk :)

Szorítok hogy meglegyen újra az A-csoport
süti beállítások módosítása