HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az apróságokra kell nagyon figyelnünk

2010.04.20. 15:30 F. Kapus

A csapat arca attól függ, hogy milyen az aktuális ellenfelünk, mondta videósainknak Ted Sator. A magyar szövetségi kapitány szerint hihetetlenül sokat segítenek a válogatott szurkolói. Hajtás alatt nemcsak az interjút mutatjuk meg, hanem saját benyomásainkat is összegezzük kétszer hatvan perc után, a Horvátország elleni találkozó előtt. Update: a mérkőzés online szöveges közvetítését itt lehet majd nyomon követni.

Két mérkőzésen van túl Magyarország a szlovéniai divízió 1-es világbajnokságon. A közepes erősségű Koreát megvertük 4-2-re, ami letargiát váltott ki a magyar szurkolókból, majd az erős Lengyelországot történelmi 6-0-lal tudtuk le, ami eufóriához vezetett. Az igazság, mint majdnem mindig, középen van.

Azt írtuk az elején, hogy egy kicsi, egy közepes, két nagy és egy hatalmas lépésre vagyunk a feljutástól. Ebből tehát egy közepes és egy nagy megvan, ma a kicsinek kell következnie. De számolgatni nem érdemes, mind az ötnek meg kell lennie, semmit sem lehet megspórolni. Illetve egyet lehet, de ha tényleg meg akarjuk mutatni, kik vagyunk, ez úgysem következik be. Mert a harmatos Horvátországtól akár ki is kaphatnánk, ha utána a briteket és a szlovénokat is verjük. De a helyszínre utazó ezer és a tv előtt ülő több tízezer szurkoló miatt sem tehet ilyet válogatottunk. És saját maga miatt sem, mert az önbecsülés és minden szakmai szempont szerint is nyernünk kell.

Nem szabad szem elől téveszteni a célt, de fontos tudni, hogy még messze vagyunk tőle. Bízunk abban, hogy Lovrencicék nem okoznak a koreaiakhoz hasonló gondot, és szép győzelmet aratunk ellenük, de az sem ok a csüggedésre, ha nehezebben megy a vártnál. Ne induljunk ki a szlovénok 10-1-es horvátveréséből, ők sem fognak a mi lengyelek elleni 6-0-s hengerünkből tragédiát csinálni. Pénteken, ha ott tartunk majd, az előzmények nem lesznek érdekesek. De tényleg ne szaladjunk se előre, se hátra. Ha ma megverjük a horvátokat, akkor csak és kizárólag a Nagy-Britannia elleni szerdai derbire kell koncentrálnunk. Mert az a feladat is jelentős lesz, nem gyengék a britek, ezt már nemegyszer bizonyították.

Elkényeztetett minket a válogatott az utóbbi években és vasárnap is, a lengyelverés után erősebbnek érezhetjük magunkat, mint bármikor. De tisztában kell lennünk vele, hogy még mindig négy nagyon komoly csapat közül kell a legjobbnak lennünk, ha fel akarunk jutni. Most úgy tűnik, jó úton járunk, esélyesek vagyunk, de ha nem sikerül, akkor is csak az a fontos, hogy elmondhassuk, fantasztikusat küzdött a csapatunk.

77 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Magyarok!!!! És ahogy Pannon Hokin:

Tááámadáááássss!!!!!

Háááborrúúúúú !!!! :DDDD
Lehet kérni majd néha egy tabellát? Tudom, ha minden jól megy nekünk nincs jelentősége, és az utsó fordulóban a szlovénekkel játszuk le, de azért mégiscsak egy tabellával teljes a kép. Ne zárjuk ki alapból a többieket:) Sehol nem találtam tabellát, csak a hivatalos honlapon, de az meg akkora sz@r, hogy ihajj.. :(
@T.Mitya: óóóó néztem volna itt körbe előbb. köszi. de csakhogy kukacoskodjak, jobban el tudnám képzelni állandóra a főoldal szélén is, hogy ne kelljen két napra visszamenőleg cikkeket nézni :) de télleg köszi :) hajráf srácok!!! kár, h nem leszek gépközelben:(
Eddig döbbenetesen gyengék a horvátok. Nem lesz itt baj
Hajrá magyarok!
Sajnos ezt itthonról nézzük és nem a helyszínről, pedig onnan mennyire más volt!
Lehet gólarányt javítani! Hajrá!! :)
Bocs, h berakom ide is, de hátha.

A pénteki meccsre mennék, érdeklődnék, be lehetne-e társulni vki, vkik mellé?
Ha vkinél még van hely, megköszönném, ha írna ide, vagy a dajkabalage@gmail.com címre.
Köszi a segítséget!
jussunk fel idén is, légyszi:D...Svájc még messze volt, de Pozsony és Kassa már télleg a szomszéd...
Hete meg fog fázni...
@freddyD: gyerekek meg... 18 eves kapus, 16 eves cserekapus? figyeld meg hany vasracsos jatszik kozottuk...
jessz, ott a negyedik
Hát, nagy kár lett volna Pedrót itthon hagyni!
bazz, horvátok folyamatosan ülnek.
Legyen meg a 10-0, hadd érezzék a szlovénok a nyomást...
@sarq: Legyen meg, a szlovánek ellen! Hadd érezzék..:)
dejó, hogy kibuliztuk, hogy mégis hívják be a Pedrót :)
csak így tovább!
(nem elszállni magunktól!!!)

Kevlar_ (törölt) 2010.04.20. 17:32:53

Hát, mi nem állunk meg 10-nél! :)
Hajrá magyarok!
Azt hiszem 7:1-es tippemet bukni fogom ;)
szeeeeegény horvát kapus, már komolyan sajnálom!!
Legyünk kegyelmesek! Álljunk meg 9-nél mint a kanadaiak szoktak!
Ajj-ajj, nem lesz Vas Jánosom, nem hiszem hogy most 8-nál megállnak a fiúk... :)
@sarq: megelőztél :)

hú a kapusuk totál kész :D :D
Hatalmas különbség. Elképesztő!

Vajon nem lehetne Rajna Mikit beállítani a kapuba?
@Morgó Muki: elvenni Hetitől a 2. SO-ját???? ne már :)
Palkó a szlovénoknak tartogatja a gólokat?
Ez a meccs attól marad még többé kevésbé élvezetes, hogy jól játszunk. Legalább nem az van, mint a szerbek elleni olimpiai selejtezőn, hogy kiütéses a győzelem, de mindez rémes, unott játékkal
Mi történt, miért nem mozog a számláló?! :)
@1885*: :) Ezt már megkaptam akkor, amikor a lengyelek ellen is a kapuba kívántam! Mondjatok új indokot! :)

"Egyetlen boldog Horváth a jégen..." :)
@sarq: Elég ha teszi a dolgát, zseniális játékos, ha üt gólt, ha nem. Szerencsére bőven van aki üssön.
Nnna, ha a horvátok 1-0ra nyerik az utolsó harmadot akkor lesz Vas Jankóm. De kevés bennem a remény...:D
És tudjátok mi a király? Hogy még nem kellett hajtani igazán. Ennél tudunk sokkal keményebben menni. Sokkal, sokkal keményebben.
Szlovénok ellen lesz majd #24 hat-trick :)
7-1-et tippeltem - micsoda pesszimista segg vagyok!
@Morgó Muki: :))akor azelsőről volt szó, és azt nem én mondtam, most nem jut eszembe más..Jakabházy is azt mondta nagy dolog 2 SO.
ja Egyetlen boldog Horváth :D
* jaj nem tudok magyarul írni, akkor az elsőről.
@veghist: Nem kritika volt, inkább bizakodás. Ha a többieknél esetleg megálla a tudomány, ő fog előhúzni valamit a bűvészdobozból.
A srácok úgy koriznak, mintha edzésen lennének. Látszik a játékokun, hogy élvezik a hokit, szó szerint játszák a hokit, begyakorolt figurákat is sikerrel hozzák, plusz improvizálnak is.
Öröm látni, hogy erőlködés nélkül is hozzuk a meccset.
A srácok a jégen, meg mi is tudjuk, hogy ma ennyi bőven elég, a vb két legfontosabb meccse majd most következik, nem kell lesérülni, vagy fölöslegesen kihajtani magunkat.
A horvátoknál legalább ennyi góllal jobbak vagyunk.
Sator elrontja Hete O-ját? :/
@Morgó Muki: na meglett az örömöd :D
@jabka: hát az én 7-0-ás tippemnek is annyi. Na akkor most már huzzanak bele s míínél többet ezután! :)
Világbajnokságon utoljára éppen a horvátok ellen arattunk kétszámjegyű győzelmet, 2000.március 26-án Pekingben a "C" csoportos vb-n (13-3). Vajon most meglesz -e a 10? Ez itt a kérdés...
Rajna Miki sem kaphat ám gólt! Újabb cél...
A srácok megadják a védelemben a bizonyítási lehetőséget Rajnának, kap lövést rendesen...
Ahogy hallom a publikum is jól érzi magát:))
Na akkor SZÉP VOLT FIÚK!!!! :)))))
basszus nem jött be a 8-1es tippem :S

:D
Ééés eltaláltam az eredményt:D
Azért még a horvátok szintjén is illene beütni egy 3-1-et, és akkor most jó lenne a tippem, ejnye...
Azért szép volt! :)
Videotóni remélem most is megörvendeztet minket a meccs felvételével
Nem vagyunk mi D1-be valók ;)
Jó kis edzőmeccs volt! Gratula!! :)
Én is eltaláltam , csak kérdés , hogy hányadiknak :):)

Grat a Csapatnak!!

#19 Hiányzol!!!
Basszus, ahogy látom, az esti meccshez megint csak szlovén stream van. Illetve itt nincs.
Ha van valakinek használható, ne habozzon megosztani velünk.
Uraim! Le a kalappal! Szép volt!
juuuujuuuu! Szép volt fiúk! Öröm volt nézni! ;)
süti beállítások módosítása