HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Azért nekünk kell tartanunk a hátunkat

2010.04.15. 08:34 F. Kapus

Azok a játékosok, akik utoljára kerültek ki a vb-csapatból, semmivel nem rosszabbak, mint azok, akikkel az utolsó pillanatig küzdöttek a bentmaradásért, értékelte az eseményeket Énekes Lajos, a válogatott edzője. Szerdán előbb az derült ki, hogy Szuper Leventéhez ragaszkodik klubcsapata a német döntőben, majd pedig az, hogy Budai Krisztián, Jobb Dávid és Benk András nem utazik Ljubljanába. A 22 fős keretbe végül tehát 8 hátvéd és 12 csatár került a 2 kapuson kívül. A magyar szakember megosztotta olvasóinkkal, miért épp attól a három játékostól váltak meg az utolsó pillanatban, akiktől.

"A szakmai stáb minden nap, minden mérkőzés után értékelte a játékosok teljesítményét. Ez segített abban, hogy a sok jó és azonos színvonalon dolgozó csapattag közül kiválasszuk a világbajnokságra utazókat. Az egész felkészülés során ez volt a legeslegrosszabb, elbúcsúzni azoktól, akiket szívünk szerint itt tartottunk volna. Ám a szabályok szerint meg kellett szabni a határt 22 főnél.

A csapat érdeke az volt, hogy a lehető legerősebb összeállítást találjuk meg. Számolnunk kellett azzal, hogy akár sérülés is közbejöhet, erre is előre fel kell készülnünk, amennyire lehet, ez is oka annak, hogy a 8+12 mellett döntöttünk végül. A három edző véleménye szerint jelenleg ez a legjobb összetétele a magyar válogatottnak, de ha mindez nem igazolódik be, azért nekünk kell tartanunk a hátunkat, tisztában vagyunk vele."

Énekes Lajos vállalkozott arra, hogy a szerdai döntéseket megindokolja, és posztonként végignézzük a csapat helyzetét. "A kapusokkal kapcsolatos munkánkat nagyban segítette az amerikai Dave Marlin. A remek kapusedző először három napra érkezett Budapestre, de végül úgy döntött, saját kontójára velünk marad mindvégig, még csütörtökön is ott lesz az utolsó edzésen. Érdekelte, mit tud kihozni a fiúkból, komoly szakmai munkát végzett kapusainkkal. Nemcsak a felkészítésnél, a döntésnél is meghallgattuk véleményét. Ezen a poszton is sokat számított az edzőtáborban mutatott teljesítmény.

Rajna Miklós mellett a kora miatt döntöttünk, azért visszük magunkkal, mert a jövő az övé. Nem mutatott rosszabb teljesítményt, mint Budai Krisztián, igaz, jobbat sem. Sokat gondolkodtunk, beszélgettünk erről, a végső döntést Ted Sator szövetségi kapitány hozta meg, mint minden esetben. Budai Krisztián rengeteget segített a csapatnak, megnehezítette a többiek dolgát, hatalmas köszönet jár neki. A vb-kiírás értelmében sérülés esetén ezen az egy poszton mód van a menet közbeni cserére. Ezért Budai tartalékstátusba kerül, ha valamelyik kapusunk megsérül, azonnal indul utánunk. Ő is ugyanúgy készen áll a vb-re, ahogyan Hetényi Zoltán és Rajna Miklós.

A védőposzton sem voltak hatalmas különbségek, de itt volt talán a legkönnyebb a döntés. Jobb Dávidtól az EBEL-szezon után többet várt az edzői stáb. A kapu természetesen továbbra is nyitva áll a fiatal védő előtt, de számára nem az kell legyen a kérdés a jövőben, hogy a befér,nem fér be státus melyik oldalára kerül. Nem ezért kellene harcolnia. A Fehérvárban remek bekkpárjai vannak, hétről hétre nagy iramú meccseken fejlődhet,n meghatározóbb szerepet kellene játszania. Ezenkívül azt is hozzá kell tennem, hogy több tüzet várunk tőle. A hátvédeink olyan magas színvonalú munkát végeztek, amit talán nem is vártunk. Ez is segített eldönteni, hogy végül nyolc bekkel menjünk. Azt gondoljuk, a vb-n mindannyiukat rendszeresen játszatni is fogjuk." Posztonként három játékos mondja el videónkon véleményét, még a döntés előtt.

"Csatárposzton volt a legnehezebb a döntés, itt vitatkoztunk a legtöbbet, megoszlottak a vélemények. Három olyan név maradt a végén, akik mind megérdemelték volna a vb-szereplést. Benk András hátránya az volt, hogy kevesebbet szerepelt év közben. A megbízhatóság szempontjából például erősebb volt egy-két bentmaradónál. De nagyon sok szempontot kellett figyelembe vennünk, és ez csak az egyik volt közülük. Végül talán az döntött, hogy melyik játékos tud egy adott helyzetben az átlagnál többet kihozni magából, ki tud váratlanságot vinni a játékunkba."

Az immár 22 fős csapat csütörtökön 10.30-kor utolsó jeges edzését tartja az Icecenterben, ezt egy könnyed konditermi munka követi. Ebéd után hazamennek a játékosok. A magyar válogatott péntek reggel buszozik Szlovéniába, ahol szombaton Dél-Korea ellen kezdi vb-szereplését.

"A felkészülésünk ideális volt. Rettentő sokat dolgoztunk, a játékosok végig nagy kedvvel tették ezt. Azt érezni, hogy mindenki a lehető legmagasabb célt tűzte ki maga elé, ez a legpozitívabb dolog, ami történhetett. A játékosok száz százalékig bíztak a szakmai vezetésben, és maximálisan elvégeztek minden kiszabott munkát. Fegyelmezéssel és munkamorállal kapcsolatos szempontokkal nem kellett foglalkoznunk."

Végezetül azt is megtudtuk, hogy a jelen állás szerint a csapat sorösszetétele a norvég meccsen látottakhoz lesz hasonló a vb elején. Ezek alapján a négy sor így néz ki:

Tokaji, Horváth, Vas J., Vas M., Ladányi
Szélig, Hegyi, Kovács Cs., Fekete, Palkovics
Svasznek, Szirányi, Sofron, Nagy G., Peterdi
Sille, Ennaffati, Kóger, Holéczy, Magosi

154 komment

Címkék: vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok!
Tudnátok írni egy erősorrendet a csapatok között, hogy mire lehet számítani. Szlovénok és mi kiemelkedünk vagy ez nem így van? Holnapra gondoltam megfogadni a szlovén -lengyelt szlovén győzelemre szerintetek érdemes?
@vukik: Én is a Szlovén gyözelemre tenném a pénzemet.
Szerintem a két legjobb csapat Magyarország Szlovénia,aztán a Lengyelek a Brittekkel hasonlo eröt képviselnek,aztán Horvátország Korea.
De azért meglepetések lehetnek:))
@jegib: Erre gondoltam:

"jegib 2010.03.28 01:46:43
@csatoimi: Itt vagyoko én is. Igen kiálltam tolvanenért és a volánért és itt leszek amikor te már rég máshol, sőt itt voltam amikor te még sehol..."

Nem tudtam, hogy mióta szurkolsz a válogatottnak, és nem-e tudod azt is, hogy én mióta szurkolok, esetleg meddig fogok. :)
@AG 2.0: ferde szemek merednek a másként gondolkodókra. :)
@csatoimi: a másként gondolkodók mi vagyunk, imi
@Gaudi: Nem arra akartam célozni, hogy antipatikus az edzőknek(bár csapatsportban semmit nem lehet kizárni) ,csak furcsa, hogy mindig van valamiféle "Budai-ügy".Nem egy kezelhetetlen játékos, az pedig tisztán szakmai kérdés kellene, hogy legyen, vajon miért nem védett egy percet sem a VB-n és hogy miért nem utazik most.Egyébként körbe kérdezgetek majd és úgy is megkapom a hiteles választ, mert ez nekem így, egy kicsit sántít most.
Azt hiszem én tudom a tutit.
Kapus ügyben az én véleményem az, hogy ha feljutunk az "A" csoportba, akkor jó döntés volt a mestertől, hogy Rajna megy Budai helyett, ha nem jutunk fel, akkor viszont nem volt jó döntés.
@csatoimi: És ezzel most mit szeretnél bizonyítani? Rosszul esett akkor hogy más véleményen voltam mint te, és reagáltam a fikázódásodra? Vagy most bántja a csőröd, hogy nem kötöttem bele Énekesbe miért nem viszi ki Budait? Urambocsá az Ő döntése, az meg az enyém ha egyetértek vele. És hogyan jön a volán topikba megtett teljesen másról szoló megjegyzésem ide? Nem értelek Imre.
1) Nem hiszek az összeesküvés elméletekben
2) Nem szívügyem Budai szereplése. Sokan kedvelik, de ez önmagában nem indok.
3) Budait jól védeni csak a múlt évi egyik norvég meccsen láttam, minden más alkalommal bizonytalan volt.
4) Nagyon rég nem védett (ha egyáltalan valaha) olyan nyomás alatt, mint ami most várt volna rá
5) Csak ért valamit a kapusedző is...
6) Volt egy kollégám, akinek semmi sem jött össze, mindig valami közbejött, hülye ügyfél, szamélyi változások, pech, stb. Mindig meg lehetett magyarázni, mindig a körülmények áldozata volt.
Véletlenek nincsenek.
@DominiKing: Ez azért ennél kicsit árnyaltabb nem? Akkor is ez a helyzet ha nem jutunk fel, de 95%-os a kapusteljesítmény? Akkor is, ha 80%-kkal feljutunk?
@veghist: Hidd el tudnám bővebben is kifejteni a válaszomat, de szerintem elég annyit írnom, hogy
IGEN!
@csatoimi: őt kivégezték 89 karácsonyán :)
@KREÁTOR: ezt megtehetik, most az utolsó pillanatban? sokan szervezték a hétvégi két meccsre az utazást és a foglalásokat (mi is).
@jegib: Te köttél bele itten emberekbe, nem én. Ismerem ezt a bólogatós típust is, mint amilyen Te vagy. Dehogy esett rosszul, hogy más véleményen voltál, csak mosolyogtam egyet azon, hogy a bólogatósoknak nem lett igazuk. De te régi volános vagy, így hát okoskodj továbbra is nyugodtan. :)
@AG 2.0: akkor már nincs is diktatúra. :)
@csatoimi: igaza senkinek nincs, és mindenkinek van. aki azt hiszi, hogy csak valakinek van, másnak pedig nincs, az téved
@KREÁTOR: @op66: a temetés szombaton lesz, aznap véget is ér az egyhetes nemzeti gyász, úgyhogy bizakodjunk
@AG 2.0: van igazság benne.

A témára visszatérve, szerintem hoztak egy nagyon rizikós döntést, ha meg ezen elmegy a feljutás, akkor ezt Énekes úr mondta: " A három edző véleménye szerint jelenleg ez a legjobb összetétele a magyar válogatottnak, de ha mindez nem igazolódik be, azért nekünk kell tartanunk a hátunkat, tisztában vagyunk vele."

Szeretném ha ez azt jelentené, hogy maguktól lemondanak.
@op66: Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek szerdán elmondta: beszélt lengyel kollégájával, Marek Bykowskival, aki megerősítette, hogy az államfő vasárnapi temetése miatt a lengyelek csak a barátságos, nem tétre menő sporteseményeket mondják le, így a hoki-vb menetrendje nem változik.
Az NSO-ból vágtam ki
@csatoimi:

hát talán meg kell ezzel várni a torna végét

egyébként jövőre is lesz vb, meg azután is, és még azután is, míg világ a világ, legalábbis remélem. ez a döntés pedig alighanem ennek tudatában született. amúgy meg nem mi edzettük a kapusokat, hanem dave marlin
@csatoimi:
Szerinted ha nem jutunk fel, akkor menjenek az edzők?
És ha nem jutunk fel, annak ez a döntés lenne az oka?
@csatoimi: Az hogy te egy szemszögből látod a dolgokat, az csak a te szegénységed, azzal pedig hogy csak a te véleményed lehet jó, nyilván szintén. Azt pedig ki sem szeretném fejteni, hogy mi az ha mindig azt gondolod hogy igazad van ;) Élj ebben a tudatban, de több nem leszel tőle...
@Gaudi: Szerintem igen. Adja az Isten, hogy ne legyen ez gond, de szerintem itt személyes döntés született és nem azért maradt ki Budai, amit nekünk bemesélnek.
@csatoimi: Lehet, nem tudom. @Henry The Navigator: írta, hogy utánaérdeklődik a dolognak. Nagyon kíváncsi lennék, mi van a háttérben, remélem, aki először tényszerűen megtudja, hogy mi a helyzet, az közzéteszi.
Én egyelőre elhiszem, hogy ez a Dave Marlin nem egy hülyegyerek, meg hogy a Sator se az. Aztán meglátjuk.
A lényeg, hogy a játékosok hogy élik meg az ilyet, ha értik, és elfogadják a döntést, akkor tudnak majd jó csapatként működni, és minden rendben lesz.
Egyébként én nem élném meg tragédiaként, ha nem jutnánk fel, vannak azért ellenfelek is, ugyebár.
Persze, én is A csoportban reménykedek jövőre. :-)
@jegib: Nem akarok több lenni, mint ami vagyok. Érti ezt, bólogató uram? Most sem gondolom, hogy igazam van, csak ez is egy vélemény a sok közül, az igazság meg Ljubljanában derül ki. Csak akkor valaki feleljen is érte.
Nem hozzáértőként. Az,hogy jégkorongban a kapus szerepe igen sok szempontból döntő nyilván nem kérdéses,de mintha elfelejtenénk,hogy 22 játékos lett delegálva és az eredmények az egész csapat teljesítményén múlnak.
@csatoimi: semmilyen igazság nem derül ki ljubljanában. ljubljanában az derül ki, hogy feljutunk-e, vagy sem. ha nem, az a papírforma
@csatoimi: Mégis úgy viselkedsz Mindent Tudó Imre.
mennyi időtök van, hogy itt vitatkoztok :)
@AG 2.0: sok igazság ki fog derülni, majd meglátod.
Iminek 100% igaza van.Személyeskedés az egész Budaival szemben. ezt Csak az nem tudja aki napellenzőt hord. Vicc ez az egész ami Krinó kőrül folyik, nagyon sajnálom hogy 2010-ben még ezek mozgatják a dolgokat.És hogy mondva csinált elemzésekkel kigolyózzák a csapatból. Legjobban azt sajnálom hogy, ebbe a játékba szegény Rajnát is belehúzzák mint nagy reménységet mikor az az igazság hogy semmi kép nem vitték volna őt sem ,ha Levente hazajön.
@bdan: hónapokig nem kommenteltem, és már megyek is :)
@MP69: Bocs, hadd tudjuk meg mi is... Mi az összeesküvés oka? Mert nyilván arról van szó... Szóval?
Szerintem tisztában volt Budai azzal, ha Szuper jön akkor ő marad, és ez egy kicsit vigasztalta és nem érte akkora hideg zuhany így a végén... Ha nem jut fel a csapat akkor sem Rajna vagy a mellette döntők hibáztathatóak.Egy kihagyott ember rutinja, akinek egyébként nagyon gyenge szezonja volt, nem juttatná fel a csapatot a jelenlétével.Bízunk a fiukban, mert ismerjük és tudjuk, hogy képesek...Mindent bele, Hajrá Magyarország!!!
Nem értem igazából miért is gond ez a Budai válogatottság.
Gondolom én az edzők bíznak H.Zoliban.Nem volt kérdés ,hogy ő e az elsőszámú kapus.Nyílván abban is bíznak ,hogy nem fog lesérülni.Tehát végig ő áll majd a kapuban.Hol van az előre megírva ,hogy Rajnának kell adni egy mérkőzést? Sehol!
Rajna nem volt sem jobb sem rosszabb mint Budai,ha a jövő csapatát építjük akkor meg vigyenek fiatalt tarcsiba.
Vagy esetleg Budai szebben ül a padon??
Ilyet meg ,hogyha nem jutunk fel menjenek az edzők!!??
Ez egy hülyeség. Reálisan nézve ,jó lenne a második hely .Persze én is bizakodó vagyok-))
@Gaudi: Pontosítsunk! Ha nem jutunk fel, akkor ennek nem ez az oka! De, ha mondjuk a szlovénok ellen Hete megsérül (ne adj' Isten), majd beáll Rajna és betlizik (ne adj' Isten), akkor igen!
...valóban nincsenek véletlenek...
Bárki bármit mond, ezek csak személyes problémák lehetnek. De ahogy a Peterdi körüli hercehurcára, úgy a Budaival kapcsolatosra se fogunk választ kapni.
Én is csodálom, hogy elfogadta egyáltalán a meghívást és belement ebbe a színjátékba.

Akárhogy is lesz, ha visszaüt a dolog, akkor valakinek vállalni kell a felelősséget.

Ja és valaki említette, hogy Budai mostanában nem védett ilyen nagy nyomás alatt, mint majd most kéne... Erre az a kérdésem, hogy és a Rajna védett már ilyen teher alatt???

Vannak itt megfejtések és válaszok; csak nem jók...
@jacint70: Ezt el tudom fogadni, hogy felvetheti az edzői felelősség kérdését.
Ez azonban azt a kérdést is felveti, hogy ha Budai betlizett volna (ne adj' isten), akkor ki lett volna a hibás?
Ez a kérdés persze költői. Azért tettem fel a azt a másik kérdést Iminek, mert nekem úgy tűnt, hogy számára csak egy elfogadható alternatíva van, az pedig a feljutás, és elmaradása ezen a döntésen múlik.
Nahh, szép napot mindenkinek, elvonulok családozni. Mellesleg hajrá U18 is!
@Szentmihály_: Ez egy nagyon kicsi világ, ha lenne valami személyes pikkelésre ok, azt már valaki felemlegette volna, hiszen ez már egy csomó edzőt érint...
Ahhoz, hogy ebben a kérdésben dönteni lehessen, pontról pontra modellezni kellene a vébét, egyszer úgy, hogy Budai a tarcsi, egyszer úgy, hogy Rajna. Ez nyilvánvalóan lehetetlen.
"Budai jó kapus, Rajna is az. Így döntöttek..."
Kő, papír, olló :-)
@jacint70:

HA lesérül, HA betlizik, HA azonban ő lett VOLNA...

Felesleges ezt folytatni.
Azert valahol vicces, hogy semmisegeken folyik a vita.
Mivan, ha mindenki elpaholja a csapatunkat? A kovetkezo heten ugyanugy visszuk tovabb a csemetet oviba, vagy a suliba, szopunk a munkahelyunkon, dicserjuk a felesegunket a finom ebedert.
Legfeljebb elkonyveljuk, hogy nehany este el lett tolva a _szorakozasunk_.
Én is nagyon ideges lettem a kerethirdetés után, főleg a kapusok tekintetében. Viszont az előbb beszéltem Svaszival, aki velem egy utcában lakik és ettől némiképp megnyugodtam! A három észak-amerikai tréner döntése volt az utazó keret összetétele és ugyebár Levi sajnálatos helyzete miatt nagyon éles szituáció alakult ki a kapusposzton. Bár jómagam azon a véleményen vagyok, hogy ki kellett volna vinni egy rutinosabb kapust is, de ilyen szempontból végül Hete nyert és mellé Rajna megy, hogy beleszagoljon a vb légkörébe, nem túl valószínű, hogy jégre is lép. Levi nagyon fog hiányozni, de hát ez van, ezt kell szeretni! Hete előtt itt a nagy lehetőség a kiugrásra! Svaszi szerint nagyon együtt van a gárda és éhesek vagyunk a sikerre! Maradjon is így! Én már alig várom a szombati rajtot! És még valami; remélem a kettős állampolgárságról szóló törvény után - remélhetőleg nem sokkal - a legjobb Székely hokisok a Magyar válogatott tagjai lesznek!
MINDÖRÖKKÉ HAJRÁ MAGYAROK!
@veghist: semmi ősszesküvés nincs.nem is ezt irtam. ha lehet ne kavarj. ez egy olyan vélemény volt ami egyolyan emer véleménye aki más szemmel nézi az egész jégkorong világát kis hazánkban. és Bocs ha ezzel elrontottam a kedvedet de csak akkor irok a blogba ha tényleg valami nagyon bőki a csőrömet. Kűlönben meg soksikert a Fiuknak és remélem sikerül mindekit megvernünk.
@RCH: Igazad van, csak akik elrontották, feleljenek is ezért. Legyenek kirugva.
@op66: A vasárnapi derbire mennénk többen is, és a beharangozóban a sport tv-ben hangzott el ez a felállás. Ezért felhívtam MJSZ. titkárságát, ahol közölték, hogy pénteken ül össze Szlovéniában a bizottság, ahol megtárgyalják ennek lehetőségét.
Ez délután lesz, tehát csak péntek késő este vagy szombaton fogjuk megtudni. Jó mi??!!!
@AG 2.0: A vasárnapi derbire mennénk többen is, és a beharangozóban a sport tv-ben hangzott el ez a felállás. Ezért felhívtam MJSZ. titkárságát, ahol közölték, hogy pénteken ül össze Szlovéniában a bizottság, ahol megtárgyalják ennek lehetőségét.
Ez délután lesz, tehát csak péntek késő este vagy szombaton fogjuk megtudni. Jó mi??!!!
@csatoimi: Tul komolyan veszitek :-)
Gondoljatok arra, hogy az a maroknyi ember nyerni megy oda. Nem a TV elott sorozo publikum szorakoztatasa miatt, hanem maguknak akarnak bizonyitani, edzo, jatekos egyarant. Es higyjetek el, ezert megtesznek majd mindent, amit tudnak. Es ha az nem lesz eleg a feljutashoz, vagy egy tisztes eredmenyhez, akkor az szamukra sokkal kellemetlenebb lesz, mint nekunk, szurkoloknak.
A mi dolgunk semmi mas, mint hogy ezt a versengest figyeljuk es probaljuk elvezni a latvanyt.
Nem igazán értem,ezt a hisztit Rajna rutintalansága miatt. Rutint csak a VB-n lehet szerezni,barátságos mérk. ezzel nem ér fel.( UP VB-n párszor volt.) Ezek szerint soha ne menjen VB-re,mert nincs rutinja?
Szerintem ott lehet az igazság,akik azt mondják,hogy ugyanabban a bajnokságban,ugyanazokkal az ellenfelekkel szemben jobb, és szerintem egyenletesebb teljesítményt nyújtott. Nem beszélve arról,hogy amikor a MOL döntő után nyakára hoztak egy külföldi kapust,bebizonyitotta hogy tud harcolni,és visszaszerezte a Nr.1 posztott.
Szerintem igenis megdolgozott ezért és megérdemelte,hogy kivigyék.

+1: Szerintem amióta Budai eljött a Volánból,sorozatban rossz döntéseket hoz és kerüli a kihívásokat.
Hogy a briteknek se legyen jó dolguk:

Divízió I-es jégkorong vb: a britek busszal mennek Ljubljanába

Az izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt brit légi zárlat miatt valószínűleg busszal utazik el Ljubljanába, a szombaton kezdődő divízió I-es jégkorong-világbajnokságra a szigetországi válogatott.

A brit szövetség csütörtök délután az MTI érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy a csapat elvileg pénteken repülővel utazna a szlovén fővárosba, ám ha ez nem lehetséges, akkor busszal vág neki a több ezer kilométeres útnak.

A britek szombaton 13 órakor játsszák a vb nyitómeccsét a horvátokkal. A magyar-brit csata szerdán lesz 16:30-kor.

Nagy-Britanniában azt követően állt le csütörtök délután a légi forgalom, hogy egy izlandi tűzhányó kitörése miatt vulkáni hamu sodródott az ország fölé, veszélyeztetve a repülőgépek biztonságos működését. A teljes brit légtérzárlat példátlan lépés békeidőben. Legutóbb a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletsorozat után rendeltek el jelentős forgalmi korlátozást a brit légi közlekedésben, de az elsősorban a transzatlanti járatokat érintette, az európai és más célállomásokat nem.

A brit országos légi irányítási központ (NATS) utasítása alapján helyi idő szerint péntek reggel 6 óráig - közép-európai idő szerint 7 óráig - egyetlen légi járat sem léphet be a brit légtérbe, és egyetlen repülőgép sem szállhat fel brit repülőterekről.
És amúgy az hogy derül majd ki, hogy ha ezzel az összeállítással nem jutunk fel, akkor egy másikkal sikerült volna?
Nehogy már valaki azt állítsa, hogy toronymagas esélyesek vagyunk!
szerintem azért jobb lenne egy tapasztalt kapus a kispadon aki bármikor bevethető
@eleve lehetetlen: Sehogy.Mint, ahogy az sem állította senki,hogy toronymagas az esélyünk,de nem eleve lehetetlen a feljutás.Holnap indulok, a pólókat kikészítettem,magyar zászló megvan,fekete szalag a lengyel meccsre a pogyászba,jegyek(vócser)rendbe,szállás(pod lipo panzió) csekkolva,az izgalom,nagy.
@BöszmeBivaly: Nézd meg a nézőtéralaprajzot az eladott jegyekről. www.eventim.si Sok-sok jegy van még.
@horika38: Ez marhasag ,hogy ugyanazok az ellenfelek es ugyanaz a liga es Rajnanak jobbak voltak a mutatoi ergo jobb kapus.
Nezd meg a ket csapat vedelmet mig a Stars a legjobban vedekezo csapat volt addig a Fradinal hol volt vedelem hol nem. Ez nem mindegy, mert ha jo a vedelem es be gyujti a kipatanokat akkor nincs gond jo a kapus, viszont amikor a masodik ne adj Isten harmadik probalkozast is kell vedeni akkor mar nem olyan konnyu.
@qx92: " Ez marhasag ,hogy ugyanazok az ellenfelek es ugyanaz a liga es Rajnanak jobbak voltak a mutatoi ergo jobb kapus."
Erre csak hivatkoztam,de a lövés/védés nem elsősorban védelem kérdése.
Amit én írtam,az a küzdésről szólt
@BöszmeBivaly: Hello, nekem van egy felesleges bérletem. Mivel ebben a formában nem nagyon kell senkinek szerintem viszem magammal és ha esetleg van érdeklődő részletekben akkor úgy próbálok majd megválni tőle. Ha érdekel dobj egy mailt, zsombolyai kukac gmail pont com.
Innyeha, mire értem haza... :) Az Óvónéni itt hagyott benneteket gyerekek? :D Nem értem, miért kell már most temetni ezt a csapatösszetételt... vagy akik most itt ki vannak akadva, és nagyon nemtetszésüket nyilvánítják, stb, azok ugyanúgy fognak örülni annak, hogy feljutunk esetleg újra? és akkor majd mit mondanak Sator-re, Lajosra, meg a többiekre? :) Részemről Benk Andrisra tettem volna egy kisebb összeget, hogy az ő góljával jutunk fel... :) Ő mindig a legjobbkor sül el... :) Hát, most veszítenék... Rajnának pedig kifejezetten szurkoltam, hogy bekerüljön. És nem csak édesapja miatti elfogultságból mondom, hogy örülök nagyon Magónak is! :) Egyedül a Sofi, Nagy, Kóger hármast nem szedtem volna szét, de ebben is van reláció... Meglátjuk! :)
@Leo945: "és akkor majd mit mondanak Sator-re, Lajosra, meg a többiekre? :)"

Semmit. Ez a munkájuk, ezért vannak fizetve. Mit mondanánk mást?
@csatoimi: Ez is igaz... :) MInden esetre én bízombennük, hogy jól "okoskodtak" :)
@horika38: "de a lövés/védés nem elsősorban védelem kérdése." azert ezzel szerintem nem sokan ertenek egyett mert nem mindegy ,hogy a kipatanot lovi-e vissza vagy tisztan lo vagy takarasbol esetleg zavarjak a hatvedek, milyen poziciobol ,lenduletbol , takarjak a kapust vagy nem takarjak.A fentiek nagyban befolyasoljak azt ,hogy egy kapus milyen szazalekban fog es ezeket a tenyezoket pedig az befolyasolja ,hogy milyen hatvedek vannak mennyire huzodnakra a kapura vagy mennyire tamadnak ki ,takaritanak a kapu elott vagy nem .. stb stb
A tavalyi svajci vb-n vedhetett volna akar Luongo akar Miller a magyar valogatott igyis ugyis 9-t kapott volna Kanadatol.
@csatoimi: Lehet, hogy megint haragba leszünk egy darabig, de azt kell írjam Imi, hogy ez a parttalan vita nem vezet sehova, a szinvonala pedig zéró!
@banyszi: Kinek mennyi az esze, olyan szinten tud csak megnyilvánulni. :)
@Gaudi: Igen, csak Budai "biztonságos" megoldás lett volna...
Ebben ez esetben az lett volna a közhangulat, hogy "Szegény Sator, megadta a lehetőseéget, erre nem számíthatott, hogy egy rutinos kapus ekkorát betlizett", míg ha Rajna teszi ezt (akinek kívánom, hogy sok sikere legyen a magyar válogatott kapujában), akkor egyből Sator a "hülye"...
@jacint70:
Nem a Sator rakta ossze a valogatottat meg mindig nem veszitek eszre Enekes lajos es a Kangyal ez az osszeallitasbol nyilvan valo.Az milyen erv hogy a Rajna fiatal. Egy eve a Janosi is oreg volt az Enekesnek
@csatoimi: "Ez a munkájuk, ezért vannak fizetve. Mit mondanánk mást?"

Mindig is szerettem az ilyen bizniszeket: ha sikerem van, az a normál munkamenet része, ha mérsékelten, akkor mongyakle! :)))
@igyalakult: Miért lenne érdeke Énekesnek, hogy a Rajna menjen? Ha esetleg elvinnék a Volánba, akkor több pontja legyen?
@vaze: szerintem azert ebben Iminek van valami igaza.Minden vallalkozo es ugy altalaban mindenki azert alakalmaz egy embert vagy egy ember csoportot ,hogy azt amivel meg vannak bizva az sikeresen maximalis eredmenyeket el erve csinaljak ne kozepszeruen. Egyertelmu ha nem jonnek az eredmenyek akkor fel is ut le is ut , ehez mar csak az hianyzik ,hogy a szovetseg aki a megbizo az kijeloli az elvarast ha az meg van oke ha nincs akkor viszlat ha pedig tul teljesiti akkor bonusz vagy premium.En nem tudom lehet ,hogy ki volt jelentve mi a hivatalos elvaras a csapattal szemben.
@vaze: Ha szereted ha nem, ilyen az élet. :) Vagy felmutatsz valamit, vagy a semmiért senki nem fizet.
@csatoimi: "Ha szereted ha nem, ilyen az élet. :) Vagy felmutatsz valamit, vagy a semmiért senki nem fizet."
Ezt Magyarországon még mindig nehezen emésztik meg az emberek. Szokni kell még a kapitalizmust. :)
Hát, nem tudom, srácok, azért nálam még összefér a protestáns etikával és a kapitalizmus szellemével, hogy mondjak egy kurva nagy köszönetet az edzői stábnak (is), ha feljutunk! :)))
@vaze: Egész nap őket fogom dícsérni, ha feljutunk. Ha meg nem, akkor sem fogom szidni, csak elvárom, hogy mondjanak le. A Budai csel után nagyon más választásuk nem is lehet.
@vaze: Én sehol nem olvastam hivatalos célkitűzésről, ezért nem is lehet majd komolyan számonkérni sem semmit. Én továbbra is tartom, hogy a dobogó reális, a második hely bravúr, az első meg csoda katagória. Nem tetszik a csapat összetétele, kicsit el is vette a kedvemet a VB-től, de látva azt, hogy a játékosok mennyire összecsiszolódtak, és szemmel láthatóan bíznak egymásban, ezért én is megenyhültem kicsit. :) De ha kudarc lesz, azt nem fogom szó nélkül hagyni! :)
@csatoimi: Ki mondjon le? Sator és JP valószínüleg repül kudarc esetén. Énekes meg olyan a válogatottnál és a Volánnál mint a P=3,14. Állandó! :)
@gogosz: Ki kell nyomozni, ki volt benne a Budai űgyben, azoknak meg mind kell felelniük.
@csatoimi: kötél általi agyonlövetés a minimum
@csatoimi: Szerinted mi lessz Csicso baval mit fog feleni. Azt hiszem nagyobb problema az Enekes akinek feladata figyelnia ob I et Csak senki nem latta soha egy ob se mol liga meccsen. Orok masod edzo lehet a valogatottnal. No komment
@csatoimi: leírták, a 3an döntöttek a kapusedzővel.
egyébként nem értem miért kérdés a cserekapus. mondhatni ki nem szarja le. már megbocsássatok, de sztem Budiban nincs annyi, hogy ha mondjuk kapuscsere miatt kell bejönnie, adjon annyi tartást.
hameg ultrajól véd mind2 kapus, és ennek ellenére nem jutunk fel, hogy teszel igazságot?
@AG 2.0: Ha Te ennyire viccesnek tartod ezt . . .
@Lazlee: Mindig mindent ki lehet elemezni.
@csatoimi:

a fenekedést? sírni tudnék, de inkább nevetek
@csatoimi: Én még mindig nem tudom, hogy milyen "Budai-ügyről" van szó. Az edzői stáb kiválasztotta az általa legjobbnak ítélt két kapust. Ez az ügy? Vagy tudsz valami mást?
@gogosz: na, ezt pl. tökre nem tudom megérteni: mi vette el a kedved? most mi a fontosabb: hogy jó meccseket fogunk játszani, ahol bármi megtörténhet vagy az, hogy a te elképzeléseid szerint állítsák össze a csapatot? egyrészt nem a cserekapussal akarjuk megnyerni a vébét, másrészt Rajna nagyon jó kapus, semmi garancia rá, hogy nem fog jobban védeni, mint Budai, harmadrészt hogy melyikük lenne jobb, azt sosem fogjuk megtudni.

Hogy az ismert médiacelebet idézzem:
"Ne kívánd, hogy az események úgy alakuljanak, ahogy te szeretnéd. Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásához, meglátod, nyugodt lesz életed folytatása."
Epiktetosz kézikönyvecskéje: 8. Rész

:DDDD
@Devo209: Ma Sator egyértelműbb volt a Sportban, valami olyasmit mondott, hogy Krisztián volt a harmadik legjobb kapus... Persze a Sportnak mindig nehéz hinni
Hajrá, Magyarország! hajrá, magyarok! a többit meg a vb után.
@vaze: Nekem a legkevésbé bántja a közérzetem Rajna beválogatása(mondjuk nem értek vele egyet). A Mol ligát képviselő játékosok 7-2 aránya inkább. De ez az én személyes problémám. Ettől függetlenül egyáltalán nem fogom majd fel kudarcnak ha nem jutunk fel. Ha a britteket és a lengyeleket megelőzzük, akkor megemelem a kalapom a csapat előtt.
id. Kovács Csaba (de furi ezt igy leírni) a volán honlapján nyilatkozik arról, hogy akár hárman is megtréfálhatnak bennünket a vb-n résztvevő csapatok közül. Hogy ez hivatalos álláspont, vagy sem, azt nem tudom, de Ő az MJSZ szakmai elnöke és ha igy nyilatkozik, akkor valószínű, hogy nem a feljutás az elvárás. Sztem most is inkább csoda kategóriába tartozik, de az A csoportot megjárt fiúk ezt a célt tűzték ki maguk elé és nagyon remélem sikerül véghez vinni, hiszen a most csatlakozott fiatalok is egyetértenek, nagyon együtt van a csapat. Az pedig nem valószínű, hogy a tartalék kapusra támaszkodnának. A nemzeti sportban blogjában Kovács Csaba arról nyilatkozik, hogy mindenki ellenünk akarja majd megmutatni, de a remény hal meg utoljára.:) Hajrá fiúk, hajrá magyar jégkorong!
@gogosz: Nézd, tekintve, hogy az egész idényben válogatott-közeli bekkpárunk szinte végigbetlizte az elődöntőt és a döntőt, már az is szép, hogy az egyikük ott van. A csatárok közül Nikának volt a legtöbb esélye, Roger helye nálam egyelőre nem vita tárgya, Pedróé sem, ha összesítve nézed tehát, lehet ez bosszantó, személyekre lebontva inkább érthető... szerintem...
@csatoimi: na, így már határozottan jobban tetszik! :)
@vaze: Nem akarok elemzésekbe bocsátkozni, mert ennek most nincs itt a helye. Sőt a VB után meg főleg nem fogok(ha pozitív lesz a végicsengés azért, ha negatív, akkor meg azért). Maradjunk annyiban, hogy nálunk jobban tudják a szakemberek és Ők így döntöttek. Attól függetlenül a véleményemhez foggal-körömmel ragaszkodom! :)
végicsengés=végkicsengés
@gogosz: Pedig igazán megtehetnéd ,hogy elemzel egy kicsit.Engem kéváncsivá tettél!-)
Hagy pörögjön fel egy kicsit a blog-))
@bakker81: Összességében nincs nagy problémám, de a kis szálka is tud fájni a köröm alatt. :) Már túltettem magam rajta. Most már csak szurkolok a csapatnak, a kérdések lezárultak.
süti beállítások módosítása