HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Három fővel szűkebb lett a vb-keret

2010.04.08. 19:09 F. Kapus

Gergely Csaba, Orbán Attila és Pozsgai Tamás csütörtök estig volt a magyar válogatott keret tagja, Ted Sator három játékossal csökkentette a létszámot. Kedden folytatódott a válogatott világbajnoki felkészülése, immár az Icecenterben találkozott az egyszer már szűkített keret, és csütörtökön újabb jelentős vágásra került sor. Minden nap végén értékeljük a játékosok teljesítményét egyénileg is, megállapítjuk, kik azok, akik az elvárás alatt teljesítettek, és természetesen a komoly terhelés melletti kiemelkedő produkciókat is megjegyezzük, tájékoztatta blogunkat Énekes Lajos, a válogatott edzője.

"Ezek alapján könnyebb meghozni a végső döntéseket – folytatta a magyar szakember. – Persze nem csak ez az értékelés dönt, nem mindig ez határozza meg, kik kerül ki a csapatból, de az elbírálást segíti. Például kevés a jobb kezes játékosunk, kevés a centerünk, ezek a tényezők is sokat számítanak ilyenkor."

A távozók között egy új felfedezett is volt. "Orbán Attila személyében egy fantasztikus embert és egy hihetetlen hátvédtehetséget ismertünk meg, olyat nyújtott, amire nem számítottunk, az egyik legpozitívabb meglepetés volt az ő szereplése. Most még nem fér oda a hét-nyolc legjobb védő közé, de ha így folytatja, fiatal kora ellenére rövid időn belül biztos helye lesz a legjobbak között. Pozsgai Tamás is nagyon jól teljesített, a bő keretben megszilárdította helyét ebben a szezonban, jövőre újra bizonyhat."

A Pannon Hoki Gálára 24 játékost nevezhetnek a csapatok. A magyar válogatott mindkét mérkőzésre két-két kapust jelöl, és a tervek szerint ők el is felezik majd a meccseket. Tehát kapusposzton mindhárom jelenlegi jelölt végig marad az edzőtáborban. "Budai Krisztián, Hetényi Zoltán és Rajna Miklós keményen készül egy nagyon jó tengerentúli kapusedző, Dave Marlin vezetésével. Az ilyen munka egy A csoportba vágyó válogatottnál elengedhetetlen, meglátásait a végső döntésnél is figyelembe vesszük majd. Nagy öröm, hogy Dave velünk van, a kapusok is nagyon élvezik a közös munkát, olyan dolgokat tudnak vele megcsinálni, amit velünk nem tudnának.

A mezőnyjátékosokról elmondható, hogy továbbra is kifejezetten jól dolgoznak, láthatóan nagy kedvvel végzik el a Ted Sator által előírt feladatokat. A szövetségi kapitányunk remek viszonyban van a csapattal, de mint mondja, ez kétoldalú történet. Ha ő megkönnyíti és segíti a játékosok munkáját, akkor biztos lehet benne, hogy a játékosok is megkönnyítik az övét. Természetesen a munkát ettől függetlenülk kőkeményen megköveteli és számon kéri, de e tekintetben nincs nehéz dolga, nagyon akarnak a fiúk."

Szuper Levente helyzetéről is szó esett: "Látni nem láttuk mostanában, azt tudjuk, hogy nem nagyon védett idén. De ismerjük Leventét, tudjuk, van annyira jó és profi kapus, hogy bármikor megoldja a feladatot és helyet követeljen magának a válogatott keretben. Ha úgy alakulnak az eredményeik, vagy el tudja kérni magát, valószínűleg megadjuk neki a világbajnoki szereplés lehetőségét."

Még nem döntötte el Ted Sator, hogy hét vagy nyolc védőt visz-e ki Ljubljanába, de jelenleg több érv szól amellett, hogy hét bekkel menjünk a vb-re. Az elmúlt napokban Sille Tamás könyökével akadtak problémák, begyulladt. Ettől függetlenül tudja használni, az edzéseken teljes értékű munkát végez. Szélig Viktor szerdán hazaérkezett, a délutáni edzésen már részt is vett. Palkovics Krisztián kedden csatlakozott be a munkába. Mint Énekes Lajos edző elmondta, nem könnyen vette fel a többiek által diktált ritmust, de szerda délután már ő is százszázalékosan tudott menni a tréningen.

A válogatott kerete a Pannon Hoki Gálára:

Kapusok: Budai Krisztián (FTC), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars).

Hátvédek: Ennaffati Omar, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András, Jobb Dávid, Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Briancon, FRA).

Csatárok: Magosi Bálint (Dab.Docler), Benk András, Fekete Dániel, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Sofron István, Vas János, Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19), Fodor Szabolcs, Holéczy Roger, Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars).

68 komment

Címkék: vb énekes sator válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bár nincs meglepetés a névsorban, ez inkább a Fehérvár mint a magyar válogatott.
Ahhoz képest hogy Pedrót először be sem akarták hívni, hálistennek bennmaradt :) Ki tépte ki a lapját a noteszből?: D
Csatárokból ezek szerint már csak egy fog kiesni.
Az ,hogy eleinte Pedrót nem hívta be Sator nagy hiba volt és ezt ő is belátta szerintem, mindenképp ott a helye az utazókeretben...a kiesettek névsorán pedig nem tudok igazából meglepődni szerintem közöttük van olyan akit az első rostán is kirakhattak volna, és nem mellesleg ez a több lépcsős szelektálás mutatja a magyar válogatott egyre nagyobb presztízsét ,hogy már lassan 30 jelölt van a helyekre. Ja és remélem szombaton rekordot döntünk!maci dobálásban és a legnagyobb gólarányú győzelemben is dönthetnénk mondjuk de nem vagyok telhetetlen:D Hajrá magyarok!és dobjuk a macikat!!!
@CoolPlax:
Sajnos efelől kétségeim vannak, mert a drága helyek (a két hosszanti oldalon) nem nagyon fogynak:S
Igen én is figyeltem a ticketa honlapján de remélem a meccs napján mint általában elkelnek a többi jegyek is...
Pozsi szerintem befért volna mondjuk Ennafati vagy Szirányi helyett
@1116001: Sőt! A kapu mögötti olcsóbb helyeken is alig jelez eladott ülőhelyet a rendszer.
@Trailblazers1: te kikre építenél???Szerintem a hátvéd poszt lesz a csapat achilles pontja,de ne legyen igazam
@1116001: hát mi pont a kapu mögé vettünk sajnos még azelőtt mielőtt a macidobolásról tudni lehetett... de hát remélem valahogy megoldjuk, mert maci/és más plüss van bőven :-)
@kicsikapus: Tavaly én is ott ültem. Nem volt gond. Oldal irányba repültek a macik:P
@CoolPlax: Vasárnap lesz a macidobálás!
Ha 7 védővel megyünk, akkor még 1 csatár és 2 védő fog kiesni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kik lesznek azok, mondjuk én egyszerűen tudnék dönteni :)
Sillének szerintem már nincs helye a válogatottban. A fiatal játékosok majd minden csapatból szét szivatták a szezon során...
Mindenki a feljutásról beszél, de egyesek sajnálnak pár ezer forintot a válogatott megtámogatására azáltal, hogy megvennék a jegyet. Nem csak kérni kell tudni, hanem adni is.
Rajna, Ennaffati , Szirányi , Peterdi a következő rostán és kész...
@OliBLOOD: Igen, én is vasárnapi macireptetésről tudok!
@Scofi: Rajna, Sille, Jobb, Benk...
Sille, Jobb és Hegyi közül kerül ki valaki. A csatár nem tudom ki lesz.
Pozsit sajnálom, nagyon tehetséges, 1-2 év és fix kerettag lesz.
Pedró remélem bent marad, neki ott a helye!
@Nagy 'Omar' Ádám: Peterdi melyik sorba való szerinted?
Nincs helye szerintem, és remélem
@Scofi: Ladányi, Vas M., Peterdi
és tudom h ez szentségtörés és hogy mondhatok ilyet, de Palkovics nem illik oda...
@Nagy 'Omar' Ádám: tényleg hülye sator minek viszi ki ratyit? egyszerűen nem is értem :-)
@Scofi: Pedrónak nincs helye?
Ki lőtt 2 gólt A- csoportos ellenfeleknek, az egyetlen A- csoportos szereplésünkön?
Bakker, lassan 10 millió hokiszakértő országa is leszünk
@jágör68: Nincs, ha tetszik ha nem.
@jágör68: Tényleg???
Számold csak újra mégegyszer egyesével! Nem szeretném ha csak 9 879674 lenne!-))
@Scofi: Ja jó, én azt hittem, hogy van.
Tudom! Sok fiatal pisis ír ide, de én mégis a védelmünket féltem a vébén.
Van egy olyan érzésem, hogy Benk fog kiesni. Persze nem voltam ott az edzéseken, de talán ő az aki nincs annyira formában.
Védők közül talán Sille.
Pozsi, hajrá ne add fel, bizony ott lesz a te helyed eztán még sokáig. Hegyinek is kitartást, hogy így elárvult. :)
Ati te meg bekerültél a füzetbe. :) AVolánosba.

@exL:1: @Scofi: Szöveértés 2alá.
remélem, Pedró bent marad, punktumráró! :)
@Lazlee: na na, nem osztályoznak ám manapság,csak szöveges értékelés van :-))igaz csak alsóban,de mi ez a lightes osztályzat???direkt sator kérte a volán vezetőit hogy Ldányi Vas Palkovics támadó trió játsszon a play off ban
a két védő valszeg Sille és Jobb lesz
a csatár pedig a Benk - Szabina - Pedró trióból fog kikerülni
szerintem Balu-Toki, Svasznek-Omar (Szirányi), Szélig-Hegyi párok lesznek
egyébként nagyon kíváncsi lennék, hogy Magó mit tudna nyújtani Gergő és Kóger mellett (valamikor Gergővel és Mestyánnal egy sorban nyomták)
Sajnos ultralight a marketingje a hétvégi meccseknek:(
Emlékszem, tavaly későn kapcsoltam, és valami irdatlandrága VIP-helyre tudtam csak benyomulni a magyar-finnre. Hát idén nincsenek ilyen problémáim. Sajnos.
@Theutus: közülük csak pedró jobb kezes nem?
Pedrót kihagyja akkor nyasgem!!
Teljesen irreális egy félig feltöltött osztrák illetve norvég csapat ellen az egyébként is hangulathiányos, hokira nem túl előnyös elrendezésű Arénát igénybevenni. Ha teljes csapattal és legnagyobb "sztárjaikkal" jönnének, akkor sem lenne még talán félház sem. Nem nagyon vonzák a közönséget, hiába játszanak elvben jobban, mint mi.Fehérvár vagy Káposztásmegyer ideálisabb lett volna, a tavalyi norvég meccsek tapasztalata alapján biztos .
@á.m:Pedro biztosan az, Benk tutira balos, Szabinát nemtom és a stars honlapon sem tudják
@á.m: Pedro jobbos, Benk balos, Szabinát nemtom, de a stars honlapon sem tudják...evvan
@Theutus: sztem te fordítva mondod :)
Perdó balos, Benk jobbos, Fodor balos.
Horváth-Tokaji
Sille-Svasznek
Szélig-Enafatti
Hegyi

Palkovics-Vas M.-Ladányi
Vas J.-Fekete-Kovács
Sofron-Nagy-Kóger
Peterdi-Holeczy-Magosi
Benk

Szerintem...
Igen ez lesz az utazó csapat. Nem tudom,miképp de jó lenne LEVI is ha velünk lenne!!!
Nem hiszem el, hogy Sille utazhat, komolyan ez a legjobb megoldás?
@Theutus: Az egyik legjobb sor lenne!! Ez biztos!!!
@bakker81: Nem mintha így a Kóger-Sofron-Nagy G. nem az egyik legjobb sorunk lenne... :-)
@sutyi2: Régen láttam azt a sort játszani egypárszor amit Theutus említ,akkoriban nagyon érezték egymást.Nekem jó így is de véleményem ,hogy így mégjobb lenne.-)
Kóger-Nagy G.-Magosi
@bakker81: Akkor viszont Sofron-Ladányi-Vas M.! De akkor hol lesz Palkó? :-( I miss you #19! :-(
@CoolPlax: Szia
A maci dobálás a vasárnapi meccsen lessz nem a szombatin!
De a legnagyobb gólkülömbségű győzelemben benne vagyok!!!!! :):):)
@Theutus @Lazlee: : Foci balos, Pedro jobbos, Andris balos

Sajnos én is úgy gondolom, hogy Pedro vagy Foci fog itthon maradni. :( Kettőjük közül Pedronak van nagyobb esélye a bent maradásra, de így is úgy is szomorú vagyok, mert mind a kettőnek nagyon szurkolok!
Megy valaki szombaton Pestre Fehérvárról? Ketten csatlakoznánk szívesen..
hat ahogy en elnezem a ticketa honlapot a jegyek 60%-a elment es meg van 1-2 nap. szerintem majdnem telt haz lesz, ne aggodjatok :)
@Szanee: ha Pedro megy én nem leszek különösebben szomorú:)
Sziasztok! Arénában olcsóbb helyekre - 1.v 2.000 es közül melyik helyet ajánljátok ? 1szer voltam még csak és nem emléxem elrendezésre. Melyik meccsre érdemesebb ellátogatni ?
@Lazlee: Pedró, Benk és Fodor is balos, az egész keretből csak Balu, Toki, Omar, Godó és Magosi jobbos.
Szerintem három támadósor összetétele eléggé biztos. Kérdés, hogy mi a cél a "negyedik" sorral. Rombolásra van egy sor (Sofiék), ha ezzel is hasonló a cél, akkor nálam Pedró maradna itthon. Ha velük is főleg a gólszerzés a cél, akkor Benk és Fodor a gyenge láncszem. És akkor rögtön ellent is mondok magamnak :). Benk a válogatottban mindig megtáltosodik, ill. Fodor-Holeczy-Pedró sor is ütős lehet. Igazándiból szerintem itt már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ki a gyengébb, ha nem látod az összes eddzést, felkészülési meccset. A pillanatnyi állapot és a funkcionalitás fog dönteni. Sok tényezős egyenlet ez. :)
@Prince09: Én is ezt a névsort tippelem! Hajrá Magyarok!!
@Szanee: jó.
szemednek nem hiszel? :P
OFF: Sziasztok, van 5 db jegyem a szombati válogatt mérkőzésre a 321. szektorba 500Ft/db áron, az eredeti ár feléért. Akit érdekel, jelezze: tpaksi@freemail.hu ill. 06-30-604-9961
Köszi
srácok segítsetek! honnan látom jobban meccset 114 v. 119 szektor ?
@FRee: hát www.budapestarena.hu/ kiválasztod a hokigálát, majd 360 és itt virtuálisan megnézheted, hogy neked mi fekszik jobban :D.
@Prince09: egyetértünk, talán annyiban nem, hogy ha Szirányi meggyőző, akkor meghagyják a Svasznek-Szirányi párost, és Sille nem megy. Szerintem.
OFF:

Sziasztok!

Szakdolgozatomhoz kérnék egy kis segítséget.

Gyógyfürdők fogom benne elemezni és ahhoz kérném, hogy töltsétek ki az alábbi kérdőívet:

ripet.hu/feedback.php?kid=hxqfqofobedbv5ph

Köszönöm a segítséget!
süti beállítások módosítása