HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hét játékos befejezte a vb-felkészülést

2010.04.03. 19:51 F. Kapus

Azari Zsolt, Berta Ákos, Kiss Ákos, Kiss Dániel, Kiss Tamás, Maklári Erik és Vaszjunyin Artyom esett az első keretszűkítés áldozatául, derült ki a szombat esti egymás közötti mérkőzés után. Az utólag behívott Peterdi Imre kerettag maradt. A most 30 tagú csapat kedden az Icecenterben folytatja a munkát. A szombati csatát 4-1-re nyerték a pirosak.

"A szombati meccsen sok hasznos dolgot láttunk, mindkét csapat jól dolgozott. Kevés instrukciót kaptak a játékosok, az edzők jobbára csak a cseréket irányították. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyakorolt játékelemekből mire emlékeznek a fiúk. A mérkőzés végén a pozitív élmények voltak túlsúlyban, örültünk a látottaknak.

Kemény csata volt, hogy ki nyert és ki lőtt gólt, másodlagos, nem ezen volt a hangsúly. Mindenki jól dolgozott a három nap során. A most elküldött hét hokissal egyáltalán nem voltunk elégedetlenek, megköszöntük a munkájukat és a hozzáállásukat.

A mi dolgunk most az, hogy szűkítsük a keretet, és közelebb kerüljünk a végleges utazók megtalálásához. Ez néha fájdalmas döntésekkel jár. A csapat kedden találkozik Káposztásmegyeren. Akkor már Palkovics Krisztián is csatlakozik hozzánk."

A válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Budai Krisztián (FTC), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars), Szuper Levente (Hannover Scorpions).

Hátvédek: Ennaffati Omar, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám, Orbán Attila, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Horváth András, Jobb Dávid, Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Briancon, FRA).

Csatárok: Magosi Bálint (Dab.Docler), Benk András, Fekete Dániel, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Sofron István, Vas János, Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19), Fodor Szabolcs, Gergely Csaba, Holéczy Roger, Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars).

74 komment

Címkék: vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a hozzászólásom, hogy nem szólok semmit!
Az én szememet egyedül Gergely Csaba szúrja...
Na, Fodor Sz. és Gergely Cs. is jobb volt mint néhány fiatal meg Vaszjunyin...

@gogosz: inkább Én sem:))
Azért az nekem nagy rejtély, hogy Gergely és Fodor hogyan maradhatott tagja a keretnek...
Pedrónak örülök, Vaszjunyin viszont meglepett. Tényleg nem volt egy nagy szezonja, de mondjuk Gergely Csaba bennmaradása ehhez képest elég meglepő. Aztán az edzőknek legyen igaza!
na itt elég egybehangzóan kommenteltünk nagy hirtelen
@check: Szerintem Fodor maradni is fog.
Kell aki odaáll ha kell.
Fodor-Holéczy-Magosi az én tippem a 4. sorra.
@gogosz: mit mondanál , ha mondanál?
@Scofi: Idén azért jópárszor elfutott amikor oda kellett volna állni. Viszont hátulról kemény volt, de ezt a VB-n keményen fogják büntetni.
@OliBLOOD: Na igen. Meg aztán a VB-n nem divat a keménykedés. Persze jobban megérti magát Gergellyel, mint pl. Vaszjunyin vagy Azari...
@Scofi: Én a Peterdi-Holéczy-Magosi sorra tippelek és nem érzem biztosnak a fehérvári fiatal sor összetételét sem.
@Nyuszí O_o: ott voltam most az edzőmeccsen, pár játékossal, szülővel beszéltem is arról kinek hogyan ment a fehérvári összetartás során
maradjunk annyiban, hogy Gergely szúrja a szememet, a többi nagyjából várható volt a hallottak alapján
a többit majd inkább személyesen
@check: én is erre tenném a voksomat
az eredmény egyébként tényleg másodlagos volt, pár perc játék után hol itt, hol ott csináltak emberelőnyt illetve játszattak 6-4 üres kapus játékot is
talán annyit róla, hogy a fehérek harmadában lényegesen több ideig zajlott a játék
a harmadik harmadban a fehérek voltak aktívabbak, ott 4-4 elleni játék ment, de kb 6 percig tartott csak
Igényt tartok arra a szlovén-magyarra szóló jegyre, amelyik Gergely Csaba (vagy bármelyik Stars-játékos) keretben maradása esetén kerülne ki a Vaterára...:)))
"Ez néha fájdalmas döntésekkel jár."

az lenne a gáz, ha nem járna :)

azt azért ne felejtsük el, hogy az edzők csapatot csinálnak, nem pedig egyéniségeket gyűjtenek, a lényeg az lesz amit az egész kitesz.
@facsipesz: csatárok közül a Roger marad, tehát sokan nem fogják leadni a jegyüket:P
illetve Pedro is marad, mindig elfelejtem, hogy ő is csillagos
Mennyivel szebb idők voltak - nem is olyan rég - amikor az volt a kérdés, hogy a 15 válogatott szintű játékos mellé ki legyen még beválogatva! Akkor nem volt miből szűkíteni, bővíteni kellett! :))
Nem mintha sajnálnám tőle, de először Peterdit be sem akarják válogatni, aztán mégis, utána meg nem lesz a keretszűkítés áldozata. Nem lehetett volna ezt megcsinálni cikis bohózat nélkül?
Szerintem várható volt, h Kiss Tomi, Kiss Dani, Maklári kihullik, és azt is gondoltam, hogy Zsoci és Berta sem fogják sokáig bírni/v. hogy már az elején kipottyannak...de azt már végképp nem értem h Ákost mért kellett így az elején kirakni...úgy hogy bennmaradt egy Gergely Csaba...
Na mindegy azért így most valami ilyesmi a tippem a mezőnyre:

Hátvédek:
Tokaji-Horváth
Szélig-Jobb
Hegyi-Pozsi
Szirányi-Ennafatti (és bármelyikük helyére meglepetésemberként ott lehet Orbán)

Csatárok:
Godó-Vas M.-Palkó
Sofron-Nagy G.-Kóger
Vas J.-Fekete-Kovács
Magó-Holéczy-Benk/Pedró
@Nyuszí O_o: az egész arca megy nem arra hogy milyen a tudásod, jó egy részben azt is nézik...
Tamás például sokkal jobb volt mint a másik kettő kapus -nem tudom melyikre gondolt, nekem igy mesélte- és mégis kirakták ákossal és a többivel együtt.
@.fannii.: ...ugyebár 24 ember utazik, jól tudom!?
Ezek szerint 3 kapus megy, és a 4 sor mellett egy plusz játékos...
Szuper, Hetényi eddig oké
Budai és Rajna pedig egész évben jól védtek ők harcolnak az utolsó helyért...Tomi meg szinte nem is játszott:/
@Nyuszí O_o: 22 játékost lehet nevezni, azaz 20 mezőny és 2 kapus megy. A szabályok megengedik, hogy sérülés esetén egy kapust kicseréljenek a keretben, őt előre meg kell nevezni, és csak sérülés esetén jöhet.
@Nyuszí O_o: a nyakamat teszem rá, hogy Svasznek és Sille a keretben lesz.
@F. Kapus: értem...Köszönöm!
@munkagep: inkább nem is mondok semmit...
eddig minden lépés logikus.
@Nyuszí O_o: ne érts félre, nem vagyok Stars szurkoló, csak szerintem a rutint mindig a pillanatnyi forma elé fogják helyezni és rutinból nekik több van, mint az újvárosi fiúknak. Tavaly Rigában Svaszi volt az egyik legjobbja a keretnek, utána meg Svájcban Sille is nagyon jól ment.
Kangyal nőtt a szememben azzal,hogy "sérülés"-re hivatkozva nem megy.
Talán belátta,hogy 40 felett már nem egészséges rutinra hivatkozni ilyen felgyorsult tempó mellett.
Ha kicsit Sille apó is elgondolkozna,lehet,hogy hasonló belátásra térne.Majd a szükitésénél jobb belátásra birják.Azt hogy a Dab-ból ennyien kiesnek várható volt.No komment... :)
@bandog: azért olvasd el a nemzeti sportos nyilatkozatát is:)
a héten volt valamelyik nap
@bandog: na ne vicceljünk már, nem fognak pisztolyt az edzők halántékához, hogy Sille "apónak" kelljen elgondolkodni a dolgokon, ő csak azt teszi amit mindenki, küzd, hogy válogatott lehessen.
Számomra furcsa hogy első soros újvárosiakat rendre hazaküldik és a kangyal brigádot otthagyják,Ferencvárosiként
@munkagep: Ennyi idősen is jobb, mint a nem létező jó fiatal bekkek.
@Borsy: Svasznek oké,de Sille már nem elég hiába rutinos.Van amit már rutinnal sem lehet pótolni...Én szerettem az ő játékát pár éve,de idén már a MOL ligába is elég sokszor bohócot csináltak belőle nem Rodmanek...
@munkagep: Igazad van, Svaszi és Sille Tomi rutinjára mindenképpen szükség van és ők már annyiszor bizonyítottak, hogy nagyon durva lenne kihagyni bármelyiküket. Ezzel is kapcsolatban aki még nem olvasta, annak itt egy interjú, jómagam követtem el!
www.flagmagazin.hu/?a=cikk&cikkid=3472
@.fannii.: Azt ugye nem gondoltad komolyan hogy Kiss Tomi befér a két utazó kapus közé. Budai Hetényi és Szuper is jobb nála.
Védőknél meg nagyon érdekes a helyzet, hiába gyorsabb a fiatal, ha nem képes megoldani a feladatot, amit Sator ad neki, kikerül. A csatárok közül meg szerintem hármat keresünk (inkább kettőt, Holéczy nálam fix most)Fodor, Gergely, Peterdi, Magosi és Benk közül jön ki a maradék kettő.
@munkagep: Csak ebben az a "böki", hogy így az Újvárosiaknak sosem lesz meg a rutinjuk, így pár év múlva egy tapasztalatlan, de kissé kedveszegett kontingens fog a válogatottba kerülni, akik már nem tudnak kitől tanulni...
Sille apónak nem kellene utaznia...
@jacint70: erre valók a barátságos meccsek, ott kaptak / kapnak is esélyt a fiatalok, és számos fiatal idénre be is került a csapatba, csak éppen nem a vedők közül nagy számban. Azért Hegyi pl. szerintem ott lesz, Pozsgai és Szirányi már kevésbé valószínű, Orbán pedig szerintem tuti nem.
@munkagep: Azért a VB az más, mint a barátságos meccsek... És most itt elsősorban azokra az újvárosi csatárokra gondolok, akik évek óta kimaradnak... Pl. azt sem értem, hogy Azari miért esett ki máris?
Azarit én sem értem, de asszem úhy határoztam bízom a szakmai stáb józan ítélő képességében (huh kemény :-) ) elvégre csak azért vannak ott. Azért azt nem hinném hogy inkább a pofa számít.

Lassan itt iaz indulás Arcok! Ma nézegettem a jegyeket, fényesítettem a nemzeti kürtöt...
Van aki már szombattól kint lesz Ljubljanában? Mi elindulunk úgy kb. 30-an péntek délután.
@Nyuszí O_o: Ha Orbán keretben marad nagy meglepetés lenne, tegnap nem domborított nagyot...
@jegib: Szerintem hosszú simán van annyira jó játékos mint egy Sille, neki is kell a rutin, de ez még nem az ő vébéje az biztos :)
@Nyuszí O_o: Sztem nem fizikálisan, vagy sebességben kell fejlődnie, hanem első sorban fejben. De tényleg nem ismerem a játékát, és megbántani sem szeretném, csak tenap ez jött le.
Kicsit had beszéljek haza is. SOFINÁTOR ÓRIÁSIT JÁTSZOTTÁL! Ha idén ismét itthon hagynak, akkor javasolni fogom szatyornak, hogy szarjon sünt...
Kókusz, bigi dettó, remélem nem csak momentumokat kapnak ljubljanában...
Én személyszerint Gergelyt és Fodort hagynám ki a csatársorból a védők közül meg Szirányit, Sillét, Orbánt meg Pozsgait. Hegyinek annyi előnye van Pozsgaival szemben ,hogy ponterősebb.

Szuper csapata meg essen ki a francba és már meg is van a vb keret.
@Nyuszí O_o: Sille azért letett már ezt-azt az asztalra, és a komoly tornákra rendre felszívja magát. Orbán előtt a jövő, de lefolyik még néhány köbméter víz a Dunán, amig egy napon említhetők lesznek.
Neveket nem tudnék most mondani de én egy "kellemetlen" stílusú, a lehető leg "fizikaibb" hokira képes 4. sort raknék össze. Kelleni fog, főleg a britek és a szlovének ellen. Kiss Ákos korai kirakását emiatt is sajnálom, sőt Gröschl meg nem hívását is.
Nehéz lesz ez a VB, pláne úgy hogy teljesen más játékot kell játszanunk mint legutóbb. Akkor a védekezésre építettünk, Cortina a korong nélküli játékra fektette a hangsúly, a támadoknak is sokat kellett védekeznie, és kontrákra kellett hagyatkozni. Idén viszont más lesz a helyzet, nyomnunk kell, nekünk kell tempót diktálni, minket elemznek a többiek mint "A" csoportot megjárt válogatottak, mi leszünk az egyik fő favorit a házigazdák mellett, aki ellen bizonyítani akar mindenki. Szlovénok is ellenünk készülnek leginkább, és rengeteg szurkolóban ott az elvárás, hogy ismét feljussunk, és a játékosok is kivétel nélkül ezt a célt tűzték maguk elé. Remélem tudják cipelni a súlyt, remélem lesz elég erő, remélem jó lesz a taktika, remélem lesz egy kis szerencsénk, remélem remélem remélem. Pfűűű már most feszült vagyok :) HAJRÁ MAGYAROK!
ui.: Ha botlunk, sincs veszve semmi!!!
@kuerten: "fényesítettem a nemzeti kürtöt..."

Ez most szó szerint? Mert akkor beszerzek én is egy "nemzeti" harsonát, és tolhatnánk egy erősebb rezes szekciót.. Egyedül még nem vagyok nagyon biztos a sikerben:)
Nagyon furcsa ezt megélni, hogy éles keretszűkítéseken esik át a keret, hosszú évekig ezt csak álmodtuk.
Ráadásul ez jövő évtől ez még élesedik, Bartalis elsőként érkezhet, majd a szenzációs 92-93-as korosztály által már még hihetetlenebb minőségi eszenciát adhat a még nagyobb verseny.
@Fradi-Mate: van némi igazad:)

@alpec: Gröschl maradjon csak ott , ahol van.
remélem fogja majd Fodor és Gergely kezét meccsek alatt valamelyik pesti kocsmában, ahol tv-ben követik a vb-t.
@jegib: Maximálisan egyetértek, tényleg fejben kell még fejlődnie. Néha elkezd cselezgetni vagy elpasszolja a korongot, de ez annak is az oka, hogy folyamatosan a legjobb arcát akarja mutatni.
Hagyjuk már ezt a rutin szöveget az öreg védőknél.
Mit ér a rutin,meg a tapasztalat,ha 3x körbekorcsolyázzák egy támadás alatt.
Vagy egy inditásnál a támadó mezszámát tudja leolvasni.
A mai jégkorongban elég nagy szerepe van a sebességnek.Nem a 70'-80'-as évek elején járunk,ahol a bekkek letáborozva várják saját harmadnál a támadást.
@bandog: Na mondj nekem egy szélvész bekket :D. Amúgy is ritkán szerepe egy védőnek lesprintelni egy csatárt, sokkal fontosabb a jó helyezkedés, a jó botkezelés, széles látókör, hátrafelekorcsolyázás meg minden egyéb, amit azért rutinból szerzel, mint pl. testmozgás leolvasás stb.
@durex26: Csak,hogy a leggyorsabbat emlitsem:Tokai Viktor.
Komolyan kérdem,a Volánnál Balut miért nem játszatta annyit Tolvanen?
Pedig rutin van ott is bőven.
Meddő vita,egy fiatalitásra váró válogatottba nálam biztos nem kapna helyet egy 40-es bekk.
Az alapvető kérdés - amit igazából egyértelműen nem mondott ki senki - hogy mi a cél a válogatott előtt ezen a VB-n. Ha a visszajutást tűzik ki, akkor a fiataloknak nem lesz sok szerepe az éles meccseken és a keretben sem. Mindenesetre most már komolyan el kellene gondolkodni azon, hogy mihez is kezdünk jövőre...
@check: Rátapintottál a lényegre. :))
@check: Sztem az nem kérdés mi a cél és a vágy. Feljutásért utaznak. Jövőre elválik, mennyien vonulnak vissza. 2 éven belül pedig el kéne kezdeni beépíteni a mostani U18-asokat.
@check: Bár nem beszéltem erről senkivel, de nehezen tudom elképzelni másként: a cél az, hogy a lehető legerősebb csapat menjen a vb-re. A szövetségi kapitány és segítői ezen dolgoznak . Ha Sille Tamás 41 évesen kedvet és erőt érez magában ahhoz, hogy a szezon után néhány hetes felkészülés során bebizonyítsa az edzőknek, hogy ő ott van a hét-nyolc legjobb védő között, akkor szíve joga ezt tenni. Ha pedig sikerrel jár, akkor a rivális játékosnak el kell gondolkodnia, hogy miért nem őt választotta a kapitány. Nincs olyan edző a világon, aki nem azt válogatná be, aki szerinte jobban megfelel a feladatra.
"Mindenesetre most már komolyan el kellene gondolkodni azon, hogy mihez is kezdünk jövőre..." Válaszom: pontosan ugyanezt fogjuk csinálni.
@jegib: Szerintem ez a VB vízválasztó lesz. Feljutás esetén a jelenlegi sikergeneráció továbbra is dominálni fog, ha nem sikerül akkor azonban többen nem lesznek ott a következő versenyen és ez azt jelenti, hogy egyszerre kell több olyan játékost is betenni a csapatba, akik nem tudták megszerezni a szükséges tapasztalatot.
@F. Kapus: Lefordítva a véleményedet szerintem a feljutásért utazik a válogatott. Azt azért viszont megjegyezném, hogy - nem elfeledve a rutin és tapasztalat jelentőségét - vannak ennek a dolognak fizikai korlátai is. Készséggel elfogadom, hogy a fiatal játékosok nem feltétlenül értek meg egy ilyen kihívásra, de az általad említett Sille mondjuk úgy, hogy nem nyújtott meggyőző teljesítményt a szezonban, különösen az elődöntő 4-5. meccsén, ahol Williamson mester már nem is igazán küldte be a harmadik harmadban.
""Mindenesetre most már komolyan el kellene gondolkodni azon, hogy mihez is kezdünk jövőre..." Válaszom: pontosan ugyanezt fogjuk csinálni." Én azt gondolom, hogy idén el kellett volna ezt kezdeni, nem pedig az eredménytől függővé tenni.
@check: Ez a fiatalítás "örök téma"... ;-)
Már 3-4 éve felmerült, csak Szapporó háttérbe szorította ;-)
A magam részéről jobban örülnék, ha nem az "eredmény minden áron" lenne a válogatási elv, mert így könnyen lehet, hogy jövőre a "se A csoport, se rutin" helyzetben találjuk magunkat pár kulcsjátékos visszavonulásával...
Ne feledjük, hiába is szeretné mindenki, hogy újra feljussunk, ez "kevés", hisz az ellenfelek is ott lesznek...
Végignézve a meccset a fiatal játékosok nem nagyon alkottak.Kiss Dani még egy picit fizikálisan gyenge ehez a szinthez ,amúgy talán ő a legígéretesebb hátvéd.Orbán teljesen szétszórt.Saját feje után ment.Nekem legalábbis úgy tűnt.Támadás kezdésnél nem egyszer megcsinálta ,hogy a center hiába kérte a korongot ,inkább beemelte a támadó harmadba és elment cserélni.Csatárok meg néztek mint a vett malac.Hegyi,Pozsgi páros szerintem nem volt rossz.
Berta játéka meglepően jó volt,Kiss Ákossal elég lendületes.Nem igazán értettem miért is ők lettek elkűldve.Van ott más akit simán elkűldhettek volna(Benk,Gergely).
Szerintem a rutint a bajnoki mérkőzéseken kell megszerezni a fiataloknak.A V.B.-én pedig alkalmazni.-)
@bakker81: "fiatal játékosok nem nagyon alkottak"
Itt a hátvédekre gondoltam.
@jacint70: Pontosan erre céloztam, az lenne a legrosszabb változat, ha egyszercsak a se rutin, se feljutás helyzetben találjuk magunkat...
@bakker81: "a fiatal játékosok nem nagyon alkottak"
A hátvédekre gondoltam.-)
@check: Tiszteletben tartom a véleményedet. Mondjuk egyáltalán nem állítottam, hogy a feljutás a cél. Arra gondolok, egy edző célja ösztönösen is az, hogy mindig a legjobbat hozza ki a csapatából. Esetleg azt gondold végig, ha egy fiatal védő három hét alatt nem tudja bebizonyítani a szövkapnak, hogy hasznosabb csapattag lenne, mint a 41 éves Sille, akkor vajon a vb-n mennyi jégidőt kapna olyan esetben, ha fiatalsága okán mégis inkább őt kellene kivinnie mondjuk valamilyen presszió miatt.
@F. Kapus: Én csak azt fordítottam le, hogy a lehető legerősebb csapatot viszik. Ebből számomra az következik, hogy komoly, kimondott (belül) céllal megy a válogatott Szlovéniában. Ne legyen félreértés, nincs ellenemre, hogy esetleg megint A csoportos legyen a csapat, csak azt jegyeztem meg, hogy a pillanatnyi helyzet és a válogatott összeállítási elvei nagyon e felé tendálnak. A gondom az, hogy visszajutás esetén ismét csúszik egy évet a fiatal játékosok beépítése (akik közül néhányan már 24 körül lesznek) és később majd egyszerre kell generációt váltani, ami azért komoly kockázatokat hordoz magában. Itt a védővonalon nagyon komoly problémák állhatnak elő (inkább ne ha lehet...).
A Kiss név nem túl jó ómen. :)
De talán akkor Ákost nem írták fel a Volánfüzetbe. :P
Tyom meg babázhat.
süti beállítások módosítása