HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Dab.Docler 4-3

2010.03.25. 21:00 Hblog

Hatalmas küzdelemben húzta be a bajnoki címhez szükséges negyedik győzelmet a Sapa Fehérvár AV19. Az OB I.-döntő első három összecsapásán nagy volt a különbség a címvédő és a kihívó Dab.Docler között, elsőre 7-0-ra, másodjára 7-2-re, harmadjára 9-4-re győztek Palkovicsék. Ebből kiindulva talán elsiették az ünneplés előkészületeit a fehérváriak. Bár Ladányi Balázs, a hazaiak csatára előzetesen azt nyilatkozta, a pezsgőt csak a meccs után hűtik be, a csarnok felléggömbözését is előre megcsinálták. A csata úgy indult, ahogy a fix 1-est tippelők várták, Palkovics az első percben vezetést szerzett. Ám ezt Szilassy kiegyenlítette. Az újabb fehérvári gólra a 34. percig kellett várni, Martz talált be. A harmadik felvonás elején Ladányi lőtt brutálisat, 3-1. Az újvárosiak nem hagyták magukat, Korol szinte a semmiből szépített. Az utolsó pillanatokban a kapust lehozva támadtak a vendégek, 11 másodperccel a vége előtt MacSweyn beleért Magosi lövésébe, 3-3, hosszabbításra mentette a csatát J. P. MacCallum csapata, nemcsak név szerint említett támadóinak, hanem a fantasztikusan védő Sevela kapusnak is köszönhetően. Az ötperces ráadásban is volt izgalom bőven, páros kiállítás és kétpercnyi három a három elleni játék tette még színesebbé a dolgok menetét, de a sok-sok ziccer ellenére maradt a döntetlen. A rávezetésekben mégis a hazaiak javára dőlt el a harc, Mihály Árpád és Ladányi Balázs bevágta, a túloldalon mindkét kísérlet kimaradt, a Fehérvár 4-3-ra nyert, összesítésben 4-0-s söpréssel lett övé a bajnoki cím. 2003 óta minden évben a Voláné a végső diadal. Ezt a bajnoki címet napra pontosan Ifj. Ocskay Gábor tragikus halálának első évfordulóján szerezte meg a csapat. Az aranyérmek mellé az egyéni elismeréseket is kiosztották. A legjobb kapus (Vedres Mátyás-kupa) Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars), a legjobb hátvéd Tokaji Viktor (Fehérvár), a legjobb csatár (Ifj. Ocskay Gábor-kupa) Palkovics Krisztián, a legtechnikásabb játékos (Miklós-kupa) Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), a legjobb edző J. P. MacCallum (Dab.Docler), a legjobb újonc (Kósa-kupa) Somogyi Balázs (Stars), a legjobb játékvezető Gebei Péter lett.

263 komment

Címkék: döntő fehérvár ob1 dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Spigott: ahogy olvasom, már pedzegette a témát egy újság is (mármint a hétfői bejelentés tartalmát).

Mivel viszont - őket idézve - "hétpecsétes titok", én sem fogom feszegetni a kérdést. Meglátjuk hétfőn.
Ha már Kercsó szóba került, akkor meg kell említeni, hogy az utolsó dunaújvárosi korosztálya most érik be a Győriékkel és a Csucsuékkal. Innentől kezdve, úgy gondolom, egy kisebb bajban leszünk, ami egyébként meg is látszik már...

A linkeket pedig köszönöm!
Két idézet a mai Sportból:
Ladányi Balázs: "A magyar bajnoki döntőben nehéz volt játszani, lassúbb a tempó, el is kell ezt gyorsan felejteni."
Imre Lajos (a válogatott csapatvezetője): "A szövetségi kapitány nem volt elájulva a bajnoki döntő színvonalától, ezért is szeretne sok egymás közötti edzőmeccset a felkészülés elején, hogy felpörgesse a csapatot."

Vagyis: ennyit ért sportszakmailag a Volán visszajátszása, egy edzés hatékonyabb testmozgás nekik, mint a magyar bajnoki döntő - az illetékesek szerint.

Bónuszként Ocskay nyilatkozata a Népszabiból: "Amíg az osztrák bajnokságban...minden mérkőzésen hatvan percen át ínunk szakadtáig kellett harcolnunk, addig idehaza talán, ha egy-egy harmadot nyomtunk meg, és így is simán nyertük az összes találkozót.
- Jó ez így?
- Annál feltétlenül jobb, mintha hat középszerű csapat vívna viszonylag izgalmas sorozatot. Vakok közt lenne a félszemű a király, s ez a langyos vízben tapicskolás nem vezetne sehova."

Vagyis: negyed gőzzel is nyerünk, nem tettük oda magunkat, de jobb ez így, mert jobb.
@csatoimi: volánt? akármikor...

Ocskayt? ha nem a fiatalról van szó akkro kisbetű!
@bakker81: és még azt is tedd hozzá, hogy ha fémkereke volna és sárga lenne, ráadásul mindezt Miskolcon, akkor őt neveznénk az 1-es villamosnak.
@Fugeute: Pont ezek az 'el lehet felejteni gyorsan' 'rossz a színvonal' 'langyos vízben tapicskolás' jellegű mondatok azok, amelyek baromira nem szimpatikusak nekem :(

Kb. ez volt a mondanivalója Palkovics nyilatkozatának is.

Most tényleg, ennyire komolytalan, hogy a bajnoki döntő után 'edzőmeccsekkel kell felpörgetni a csapatot'?

Tényleg tisztelem a Volánt, k.rva sok munka van benne hogy ott vannak ahol. De ezek szerintem, még ha nyilvánvalóan igazak is, feleslegesen bevitt ütések a többi csapat szurkolójába...
@Gaudi: Mármint melyik pedzegette a tartalmát?
@Gaudi: fmh.hu/sport/20100325_aranyat_ajanlanak_hokiakademia_letesulhet

@Shikaka: egyetértek

Mondjuk kimondva-kimondatlanul, de a legtöbben kisebb különbséget vártak a két csapat között. (főleg a kiírás megalkotásakor)

Szerintem kellenek ezek a meccsek is, de nem 4 nyertig, hanem a MOL Liga idei rájátszása szerint. 1 meccsen el lehet kapni a Volánt (lásd tegnap), 4 meccsen (sajnos) egyelőre nem. Megszorítani is nehéz. Jövőre lehetne a magyar bajnokság kupaszerűen lebonyolítva, 8 csapat, 1-2 meccses párosításokkal (de lehet két 4 csapatos, de 1 fordulós kör) stb.

Méghozzá a Volánnal együtt. Mert továbbra is tartom, hogy a bajnoknak a legjobb magyar csapat kell lennie, vagyis annak részvételével kell megrendezni. Vagyis KÖTELEZŐ részvétellel. Nem EBEL-hez kötve. (vagy mondják le a legelején, de ezt nem támogatom)
@Mr. Whisky: ilyen kijelenésre is csak egy Fradi szurkoló lehet képes... remélem egyszer megéled, hogy a korrektebb sajátjaid határolódjanak el tőled!
@Mr. Whisky: ezzel egyedül saját magad minősíted. Kíváncsi lennék, hogy bármelyik említett milyen módon bántott Téged, okozott Neked kárt. (a hozzáállásod ellenére nagybetűvel...)
@Fugeute: na, ez a vicc kategória, akárcsak az egész OB1...így utólag.
Jövőre aug. 23-tól szept. 12-ig Magyar Kupa, a Volánnal is. Szept. 13-tól márc. 6-ig Mol-liga, rendes elődöntőkkel, kisdöntővel (legalább 3 meccs), döntővel (legalább 4 meccs). Mérc. 7-től Ápr. 3-10-ig egy gyors OB1 a Volánnal (ha továbbjut az EBEL-ben, akkor nélküle). Ha nincs Volán mert EBEL, akkor + egy szuperkupa a BS-ben (1 meccs)!
Ennyi!
Na, irány Szlovénia! Hajrá Magyarország!
Talán az első fehérvári meccsen jelent meg a Kercsó a jégpályán és akkor már terjedt a valós hír hogy megy a volánhoz egyelőre az titok hogy milyen szerepet vállal de ez a hokiakadémia megvalósithatónak tünik.

De jövöre a volánnak fiatalítani kell nagyobb szerepet kell h kapjanak a fiatalok mint idén mert palkovicsék is kiöregednek egyszer ami kb 3 év.Hokiakadémia meg nem 3 év alatt fog kitermelni EBEL szintű játékosokat.

Légiós dömpinghez az olyan szintűekhez akik meccseket képes eldönteni meg kevés volán költségvetése. Meg amugy is van az EBEL pont rendszer ami igy szükitené a játékos létszámot.

De ha sikerül dunaújvárosban tető aláhozni hogy h J.P McCallum felügyelje a dunaújváros utánpotlás szakmai munkáját amit szülők kértek a szezonközben akkor itt továbbra is folytatodhat a jobbnál jobb játékosok "kitermelése".
@Khrys84: Nagy szükség lenne valami olyasmire, mint ami a fociban indult meg ezekkel a "fociakadémiákkal". Ehhez jó hely Fehérvár, de Dunaújváros is éppen ilyen jó lenne. Meg persze Bp is akár.
Vége a Volánnak is ha odamegy a Kercsó.Jó sok gyerek fog menekülni onnan.
@Mr. Whisky:
Akárkinek is szurkolsz, szégyelld magad!
@holabda: 1989. december vége, tv-stúdió, a vendég Kányádi Sándor erdélyi költő.
Riporter: - Milyen esélyei vannak az erdélyi magyarságnak, székelységnek most, a forradalom után? Annak tudatában kérdezem ezt, hogy a székelyek apraja-nagyja elmenekült a szülőföldjéről?
Kányádi Sándor: - Az apraja elmenekült. A nagyja itt maradt.
És ezt - félreértés ne essék - nem Kercsó székelyföldi gyökereire utalva idéztem föl, hanem a menekülés motívumáról ez jutott eszembe.
@holabda: Árpi bá' erre azt mondaná:
"Hadd hulljon a férgese!" :D:D:D

Lehet, hogy a módszerein kiütközik a gyergyói vére, :) de az eredmények mindenképpen őt igazolják.
"Információnk szerint a következő szezontól hokiakadémia létesülhet Székesfehérváron, melynek irányítója Kercsó Árpád lesz. Ocskay Gábor és Kercsó Árpád együtt?"

Ez nem a "két dudás egy csárdában" eset?
@check: nem tudom, miből jött Vargyas, de én Palkora gondoltam, ő 35 (nem tudom pontosan, de nagyjából)
Ahhoz képest, hogy a Volán ma ilyeneket nyilatkozik, tavaly alaposan megszenvedtek az aranyért...
@Mr. Whisky: Nem sűrűn írok mostanában, de úgy gondoltam most mégis muszály megszólalnom.
Szégyeld magad!!!
Én is Fradi szurkoló vagyok (és szégyenlem, hogy ilyenek is mint te), Abaúj megyéből származom és Pesten élek, de mindezek fölött MAGYAR-nak vallom magam. Ha neked is a jégkorong a kedvenc sportod és csak kicsit is magyarnak érzed magad, akkor klub hovatartozástól függetlenül örülnöd kellene a Volán sikereinek, mert jelenleg ő a legjobb magyar jégkorong csapat és igenis jogosan nyerték meg a magyar bajnokságot. Én most nem "magyarkodni" akarok, sőt nagyon utálom, hogy manapság ezt olyan sokan teszik, mert nem a szavak alapján lesz valaki MAGYAR.
A jégkorong világszerte nem elválasztja, hanem inkább összehozza az embereket és persze ezen belül a nemzeteket is. Jó volt látni a svájci VB-n amikor más nemzetbeli szurkolók egymással sörözve jól érezték magukat, mielőtt az aktuális meccsen egymás ellen szurkoltak.
Foci meccsekre már nem is járok, mert ott még a mai napig is divat nemzetközi meccsen is az idegen ország csapatának szurkolni, a hazai riválissal szemben. Emellett a jégkorong a legférfiasabb sport is, ahol a mérkőzés alatti, nem egyszer háborús hangulatot, a meccs utáni kézfogás zár le. Ezért nézek a tv-ben és a helyszínen is mostanában csak jégkorong meccseket.
Vegyél példát a fehérvári és a dunaújvárosi szurkolókról, amikor együtt kiabálták, hogy "Ria Ria Hungária". Remélem te vagy a kivétel aki erősíti a szabályt (sajnos Svájcban is volt egy pár hozzád hasonló, akiket szerencsére kiközösített a józan többség) és remélem idővel magadévá teszed ezeket a gondolatokat.

@csatoimi: Neked viszont minden tiszteletem! Nemrég tudtam meg, hogy te nem csak lelkes hokiszurkoló vagy, aki sokszor feltünik itt a blogon, hanem olyan aki tesz is a MAGYAR jégkorongért, bárhol húzodjanak is a határok.
Sok ilyen kellene még a magyar hokinak!
Minden elismerésem neked (és ezt nem egy póló reményében teszem). Ne foglalkozz holmi "Fehér Jánosokkal", irigyei mindig is lesznek annak aki tud jó célra adakozni.
A jó isten tartson meg sokáig a kedvenc sportom, a MAGYAR hoki berkeiben!

A CSAPATRÓL pedig annyit, hogy minden elismerésem a Volánnak és minden magyar hoki csapatnak ezért az évért és remélem, hogy ez az idény nem ért még végett, egy nagy sikerben még titkon (nem is titkon) reménykedem.
Áprilisra fel!
Hajrá AV19! Hajrá MAGYAR Hoki!
@Raon: Átjött a Hajrá, Kohász! - hogy a viharba ne jött volna! :) Köszönjük a bíztatást, jó hangulatú meccs volt! :)
@DominiKing: hát ez szép volt, gratulálok - valahogy így képzeltem én is a döntő utolsó meccsének lefújását követő napot (mínusz a pálinka okozta reménytelen fejhasogatás, de úgy jártam, mint a föld nélküli kisgazdák, vethetek magamra). Hajrá Hoki! nagyon kíváncsi leszek a vb-felkészülésre, meg úgy nagyjából mindenre, ami a következő egy-másfél hónapban történik - az az érzésem, vízválasztó előtt állunk, nagyon sok múlik a csapat (csapat alatt mostantól rendre a válogatottat írom) teljesítményén.
@tiriakos: Majd elválik.@Stommy: Biztos.@Nyuszí O_o: Ennek meg most mi köze ehhez
@holabda: ja, bocs, azt hittem, megy az értelmező olvasás. fuss neki még egyszer. lassan, figyelmesen.
@vaze: : Bocs. Az elejje rövid Ö.
@vaze: Visszafekszem. Az eleje egy j.
Remélem hétfőn már az edző menesztését is bejelenti Gabi bá'!!Sajna már 1-2 játékos is az edzőtől teszik függővé itt maradását!
@rol71: ez engem is érdekelne, tegnap már egészen elképesztő híreket hallottam, és persze emlékeim szerint először ősszel vetődött fel (kívülállóként) nálam, hogy T. mesternek vesznek egy repjegyet Helsinkibe retúr nélkül. ha jól emlékszem, novemberre tippeltem - hát, van, hogy téved az ember, na.
@Nyuszí O_o: majd Téged kérlek meg nagyokoska
@Harczi: majd holnap vagy holnapután, mert ma valamiért igen lassan haladok a melóval. :)))
OFF @holabda: hát, már meg ne haragudj, de ez egy bonyolultnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető párhuzam... ON

Én sem tudom, mire mennek ezek majd egymással...
@holabda:
Árpi bá' elmegy Fehérvárra.
Majd pár év múlva a növendékével csinálnak interjút. Így:
Milyen Árpi bá', mint edző?
Annak tudatában kérdezem ezt, hogy érkezésekor az utánpótlás apraja-nagyja elmenekült Székesfehérvárról?
A növendék: - Az apraja elmenekült. A nagyja itt maradt.

Nincs mit! Máskor is szívesen! :P
@tiriakos: egy gyógypedagógus veszett el benned! :)))
Kedves Dunaújvárosi Szurkolók !

Sajnálattal olvastam a hozzászólásaitokat! Véleményem pedig a következő:
Ne csak akkor legyünk büszkék a "Dunaújvárosi nevelésű" játékosokra amikor nekünk úgy jó!
Most is legyetek nagyon büszkék arra,hogy több magyar dunaújvárosi nevelésű játékos díjat kapott! (Rajna, Tokaji, Somogyi) Sevela nagyon jó kapus félre értés ne essék, ezért lett a MOL liga legjobb kapusa! Az, hogy egy 18 éves magyar kapus ilyet tudott produkálni, mind a Mol liga mérkőzésein, mind a MOL liga döntőben és az OB I elődöntőben szerintem elismerést érdemlő! Számomra az lett volna furcsa, ha nem jutalmazzák érte! A Magyar Jégkorong Szövetség helyében én sem adtam volna két díjat egy évben egy légiósnak! Gratulálok a DAB-nak!
@vaze: De az úgy elveszett, hogy nem lát ki a cinizmusomtól!!! :):):):)
A DAB-nak és a szurkolóiknak üzenem (sok rosszindulatú komment mellett):

Gratulálok az egész csapatnak, nagyon szépen játszottak! Le a kalappal, de tényleg! Csak így tovább! ;) Egy volán fan...
Egy alvás után, kicsit más szemmel... :)

Nagyon izgalmas meccs volt tegnap, jó is, hogy nem volt langyi az utolsó (bár tegnap a frász kerülgetett a rohadt lufik miatt:D). Nagy-nagy gratula az Újvárosnak, Szép volt, Kohász! :)

Volános srácok: köszönöm ezt a szép szezont, köszönöm, hogy szurkolhattam nektek meccsről meccsre! Augusztus végén folytatjuk! :)

Ha a bronzmeccseknek is vége, minden magyar jégkorongbarát szíve egy csapatért dobban. Lassan megkezdődik a visszaszámlálás, és irány Ljubljana.

HAJRÁ MAGYAROK! :))))
@blogger01: a már említett családi vonatkozások miatt is roppant büszke vagyok Rajna Miki teljesítményére, amikor találkoztunk a MOL Liga FF után a városban, gratuláltam is neki a parádés mutatványhoz, és akkor már nem is fájt annyira, hogy pont ellenünk követte el :) ugyanez érvényes Tokira (akivel civilben a legritkább esetben tudok úgy találkozni, hogy ne igyunk meg egy sört, és visszaolvashatsz, folyamatosan dicsértem és mindig elismertem kis Soma teljesítményét is - véletlenül őt is egészen kicsi kora óta ismerem, amikor a RBS fiataljaként edzett és hazajött, többször összefutottunk vele is, szintén ismerős apuka-anyuka-tesó, ez egy ilyen kicsi város :) ugyanakkor fenntartom, hogy a bajnokság legjobb védője nem Toki volt idén, egyszerűen azért, mert összehasonlíthatatlanul kevesebb játékpercet töltött a bajnokságban, mint az itthon vitézkedő csapatok. a legjobb csatár nem Palkó - aki egyébként a nyilatkozata fényében maga kérdőjelezte meg az egész sorozatot, amihez természetesen szíve joga, még igaza is lehet, felteszem, de akkor ne járjon neki (pláne automatikusan) díj, már elnézést, de erről tipikusan a fészekbe szarás esete jut eszembe. és sajnos a legjobb kapus idén nem Rajna Miki volt, hanem Sevela - ugyanakkor természetesen nagyon drukkolok annak, hogy már akár jövőre is legyen Miki a legjobb, és ha a mutatói alapján megérdemli, tiszta szívvel fogok gratulálni neki, már most megígérem.
@PMilan83: köszönjük szépen! a csapat is köszöni biztos, nagyon jó hangulatú este volt a tegnapi :)
@tiriakos: Nem hogy évek,de még hónapokig sem fog megmaradni.Az Öreg hamar lapátra teszi.Na csao megyek meccsre
@wincent: Miért nem volt cikk tegnap? Mármint mi volt az oka? #19
ez mondjuk nekem is rejtély. értem én, hogy ne nyomja rá a bélyegét a meccsre, meg a várt ünneplésre, de hogy néhány sor nem sok, annyi sem volt.. biztosan megvan az oka, de én nem tudom felfogni.
@Ringleader:
"Jövőre aug. 23-tól szept. 12-ig Magyar Kupa, a Volánnal is. Szept. 13-tól márc. 6-ig Mol-liga, rendes elődöntőkkel, kisdöntővel (legalább 3 meccs), döntővel (legalább 4 meccs). Mérc. 7-től Ápr. 3-10-ig egy gyors OB1 a Volánnal (ha továbbjut az EBEL-ben, akkor nélküle). Ha nincs Volán mert EBEL, akkor + egy szuperkupa a BS-ben (1 meccs)!"
100%-ig egyetértek, valahogy így kellene lebonyolítani jövőre!
Hajrá Volán, bravó DAB!
@Nyuszí O_o: "A vélemény egy személynek, individuumnak a dolgokról vagy egy bizonyos dologról alkotott, egyéni értékítélete, az értékítéletet megalkotó személy értékrendjének tükrében. Minthogy a vélemény konkrét dologgal (vagy dolgokkal) illetve konkrét személyhez (személyekhez) kapcsolódóan értelmezhető, a vélemény szükségszerűen SZUBJEKTÍV."
@bakker81: megvan rólad is a véleményem természetesen, de engedelmeddel azt megtartom magamnak :) viszont egészen halkan megjegyezném, hogy néha nem ártana a tényekre is némi figyelmet fordítani a (karakteres, adekvát, hiteles) vélemény kialakításához. mert persze lehet egy fehérre azt mondani, hogy szerintem fekete, ez tiszta és világos, teret engedünk a szubjektív megítélésnek, csak arra kell ilyenkor figyelni, hogy egy idő után megkérdőjeleződik a vélemény hitelessége ettől.
@Nyuszí O_o: "hogy néha nem ártana a tényekre is némi figyelmet fordítani a (karakteres, adekvát, hiteles) vélemény kialakításához"
Iszom a szavaid-)Egy baj van!Nektek ez nagyon ritkán jön össze!-)D
Amikor pedig bebizonyosodik az ellenkezője annak amit mondtok,marha nagy hallgatásba burkolóztok.-)
Egész nap nyomod.Miért? Kinek kellet volna stb stb
Ne akarjál már mindenkit meggyőzni. Vagy tudod mit akarjál.-(P
@medvid: "ne nyomja rá a bélyegét a meccsre", igen, ez - mondjuk úgy - elfogadható lenne, de csak akkor, ha az egyetlen jégkorongos médium a jegkorong.blog.hu lenne. Nem azt mondom, hogy kellett volna valami. Csak "érdekes", hogy nem volt.
@bakker81: :) megint magadból indulsz ki, barátom. esetleg néhány példát említhetnél, illetve azt is megmagyarázhatnád, a te univerzumodban (aminek szerény álláspontom szerint egyre kevesebb köze van a gravitációra, a fotoszintézisre, a légzésre, a négy dimenzióra és az anyagcserére épülő tér-idő kontinuumhoz) hogyan lehet úgy egész nap nyomni, hogy közben az ember hallgatásba burkolózik. köszi.
@Nyuszí O_o: Még nem bizonyosodott be, hogy nincs igazad :)))))
@Harczi: nagy része rizsa.
Mindenki ellenfél, de Mo.-t kiemelte, hogy mi már megjártuk az A-t és tudunk nyerni, mármint tudjuk a siker kulcsát.
Kiemelt egy fiatal sort:Ziga Pance, Rok Ticar and Ziga Jeglic
idősebbek közül: Marcel and David Rodman, Tomaz Razingar, Andrej Hocevar

Még nincs meg nekik sem sorok, sem a csapat összetétele. 4-én kezdik az eddzőtábort, Japánnal és Dániával játszanak eddzőmeccset.
Természetesen kérdezték Kopitarról is, jó volna, ha játszana, sokat segítene rajtuk (de nem fog)
Ja és még két játékost figyel és nagyon érdekli: Jan Mursak (Grand Rapids Griffins, AHL) and Luka Vidmar (University of Alaska-Anchorage, NCAA

Ha megnézed a cikk hosszát, látszik, hogy én tényleg rövidre fogtam, de sok értékes info nincs benn, (persze lehet kihagytam valamit :)
@medvid: El kell olvasni a szlovén kiírást. A csapatok ez alapján játszanak 4-5 kört a MOL ligában, március elején 1 oda-vissza körös OB1 majd az első kettő lejátssza a döntőt. Szlovéniába ez így működött és érdekes módon a két EBEL csapat játszotta a döntőt.
üdv.
Benő
Fehérvár Ördögi Kőr
@[Roller]: emlékezetem szerint semmi lényeges nem maradt ki, talán csak annyi, hogy a faszi részese volt a Lake Placid-i csodának. Meg hogy félelmetes hangulatot fognak a szurkolók teremteni. Na hiszen! :)
@benö51: De ott játszott a Jesenice és a Ljubljana 2. csapata is,ami beleszámított a bajnokságba,nem?
@Henry The Navigator: Nem Ők is egy nemzetközi talán SOHOHEJ nevü kupában játszottak addig, és csak utána indult a szlovén bajnokság.
@Nyuszí O_o: Valahogy nem emlékszem arra amikor Nikát leütközték és tele üvöltöztétek a blogot azzal:"A Nikánál nem is volt ott a korong és így "vadászták"le"
hogy ezen változtattaok volna mikor felkerült a videó.Nála volt a korong. Kussoltatok.Erőlködtetek a levadászásos teórián.
Nem emlékszem továbbá arra sem amikor Káka rálökte Marzt-ot a kapura és tv felvételek alapján (többször ismételték a meccset)ismét bebizonyosodott,hogy megent csak az ellenkezőjét állítjátok.Mély hallgatás volt ismét.
Továbbá nem emlékszem arra ,ha egy Dabos csinált durva szabálytalanságot valaha is elismertétek.
Arra viszont igen,ha netalán valakinek nem egyezett veletek a véleménye,hányszor estetek neki.
Hányszor volt az,hogy gyere le a szerről!
Nem véletlenül másoltam be a vélemény fogalmát.
Ez is csak az én véleményem és mint tudjuk ez lehet szubjektív is.
@benö51: Igen, csak pont pár napja volt egy poszt erről, ahol kerusz írta:"a szlovén bajnokságban az elejétől a végéig részt vett a két EBEL-csapat és nem csak az elődöntőnél kapcsolódtak be."
@Nyuszí O_o: Teljességgel megértelek ha neked totál más véleményed van mint a fehérvári szurkereknek, viszont sztem te is értsd meg hogy a szövetség véleménye különbözik a tiedtől. Látom ismeretségi köröd tartalmaz nem kevés jégkorongos kapcsolatot, a szövetségben nem akadna egy akivel tudnád egyeztetni sérelmeidet? Nem bántásból mondom de csak ebben a postban van kb 25 hozzászólásod, és mindig ugyanaz a nóta. Köszönjük megismertük a véleményed, nem feltétlenül értünk mindennel egyet, de sztem ettől még nem dől össze a világ.
@Henry The Navigator: igen, "végig részt vettek". De ez a bajnokság nem ősztől tart, hanem egyfajta "gyorsbajnokság", az EBEL és a Slohokej liga alapszakasza után kezdődött.

en.wikipedia.org/wiki/Slovenian_Ice_Hockey_Championship
en.wikipedia.org/wiki/Slohokej_Liga
@bakker81: Megfogadtam hogy nem vitázok Veled,de most én kérnélek valamire.Sorolj fel durva újvárosi szabálytalanságokat.Utána jelezd hogy melyek ezek közül a vitatottak.Sziketherm időkig visszamehetsz.A Nika ügyről alkotott véleményed még mindig dühít.Na mindegy,elfogultak vagyunk.
@bakker81: köszönöm, így ok, értem, mire gondolsz, hadd ne kezdjem újra a Nika- és a Martz-esetet, de hadd ne menjek már el egy nyilvánvaló tény mellett az első eseménysor kapcsán, az ütközés pillanatában NEM volt nála a korong - dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=280 -, hadd állítsam továbbá, hogy Káka megkapta a teljesen jogos büntetést, míg Martz nem, továbbá ha kérhetlek, légy szíves ne állítsd, hogy nem adunk hangot annak, ha egy Dab-os játékos csinál durvát (Kiss Ákost pl. egész szezonban folyamatosan ekéztük, a vasárnapi meccs kapcsán Lecsó büntetésének elmaradását is felróttam). végül: utoljára ma ismertem el, hogy tévedtem, egy másik hsz kapcsán, szerencsémre elnézést is kértem, bár akkor még nem tudtam, hogy idáig fajul a vitánk. ilyen egyszerű ez. akció, reakció, kommunikáció, alkalmanként belátás, némi tényszerűség és következetesség. részemről a téma lezárva, perceken belül kezdődik a mah-jong partim, mentem, béke, szép hétvégét.
@wincent: OK, ezt a rendszert nálunk is bevezethetnék, valóban. De egyszer kíváncsi lennék, mondjuk egy DAB-Jesenice vagy egy Volán-Triglav meccsre is.Jó lenne egy közös liga.
@foma: Egy kutya mindegyik, csak más nótát játszanak, úgyse tudjátok meggyőzni őt, és ő sem titeket, majd szlovéniába pedig mindenki ugyanazt a dalt nótázza. Ilyen ez a popszakma kérem :D
@jegib: nem dől, teljesen igazad van, de ha észrevetted, egy - az idevágó első - hsz-t nem számítva rendre válaszként fejtettem ki a véleményem az adott témáról. azt gondolom ugyanis minderről, hogy ha szó nélkül megyünk el egy ilyen - szép kifejezéssel: véleményes - döntés mellett, akkor fennmarad a köd, a zavar, egy tisztázó vita azonban segíthet, és többet ér nyilvánosan, mint ha levelet írnék a szövetségbe Kovács Zoli főtitkárnak. abban is teljesen igazad van, hogy sokat foglalkoztunk/foglalkoztam a témával - talán ez a tény is jelzi, hogy igenis vitatható döntés született. viszont most már tényleg megyek, csákány :)
@foma: Szappanos esete.Nincs videó nem történt meg.Ez volt a válasz.
Magosi fejre irányuló könyököse.Az szerintetek nem szándékos volt.
Én is befejezem ne haragudj.Bánom hogy az elején amikor szóltam Miki78-nak,hogy voltam ilyen fasz belemenni megent!
jó éjt.
@jegib: Nem akarom én meggyőzni semmiről.A helyzet az hogy blogos ismerőseimet Bakker már többször helyrerakta.Kezdett ciki lenni hogy én kimaradok a jóból.:)))Fogadtam egyikkel hogy én sem úszom meg.
@bakker81: Nem akarom én újrakezdeni a vitát.Írhatnál nekem is durvábbakat,mert így még csak fél üveg söröm van.Ha van hozzá kedved együtt elfogyaszthatjuk.OK?
@bakker81: Szappanos esetére azt mondták, hogy ha nem mutatnak videot (a sérülés okozásáról) akkor csak üres duma. Magosi nem okozott sérülést Kluuskerinek, emlékeim szerint azon a meccsen ő lőtte a győztes gólt hosszabbításban. Erről ennyit...
Ez a Dab-osok által gyártott összeesküvés-elmélet duma tetszik! :) Kár, hogy én elszoktam olvasni a Volán EBEL meccs utáni hozzászólásokat is. Na ott van csak igazán összeesküvés elmélet! Ezek után minket cikizni evvel, röhejes. Hozzáteszem, a Volán szurkolók igen kis része köt belénk rendszeresen. Vannak vagy négyen + a székely qx legény. A nagy számok törvénye alapján mondhatnám, hogy soha rosszabbat! :)
egyes blogozók nem hányják össze magukat akkor amikor visszaolvassák miket írnak?

akinek meg nem tetszik a volán 7meccses bajnoki szereplése az menjen és ragadjon meg minden fórumot, az ellen hogy a volán ne legyen a magyar bajnokság részese.jaa, hogy a szeretett klubjaitok vezetői szerint kell a volán a bajnokságba??? menjetek és takarítsatok a saját klubjaitok körül, nehogy a volán még egyszer is bajnok lehessen 7 lejátszott bajnoki mérkőzés elteltével!!!!!!!

lassan olvashatatlan lesz a teljes blog annyira telenyáladdzátok az egészet a volán miértbeni szereplése miatt.
másfél-két hete erről pofáztok az összes volán érdekeltségű bejegyzésben.

a tirpák fradista érzelmű hozzászóló(k)ról meg nem is érdemes szólnom mert valószínüleg már ezek után megkapom az ?? hetes pihit
@gogosz: Gratulálok Nektek, a tegnap több volt, mint tisztességes helytállás!
OFF: Hosszabítás után nyert a Briancon és a Ljubljana is.
@bojl: "akinek meg nem tetszik a volán 7meccses bajnoki szereplése az menjen és ragadjon meg minden fórumot, az ellen hogy a volán ne legyen a magyar bajnokság részese." - te bojl, küldjél már nekem is olyat, amit szedsz, ilyen állat már rég nem voltam :-)
Hol olvastad, hogy nem kell a Volán...végig azt taglaljuk, hogy ÍGY NEM!!! Hatalmas a különbség!
Képzeld csak el, amikor "mongyuk" a Sóvári Vörös Bikák beiratkoznak a KHL-be, majd visszatérnek az elődöntőkre, de te be vagy "hülülve", mert még az utolsó, Medvék elleni meccsen nem tudod, hogy jó lesz 8.-nak végezni, vagy muszáj 7.-nek, mert lehet, hogy a sóváriak "gyünnek", de lehet, hogy mégsem (azt mindenki "tuggya", hogy "űk" a legjobbak)...aztán mégis "gyünnek", oszt elagyabugyáljnak mindenkit nyolc meccs alatt, és kinyilatkozzák, hogy ezazebelnagyonkisgyengligácskavoltezalattanyolcnyertmeccsalatt...hej!
Gondolom megemelnéd a kalapod, sőt térdre borulnál a magas tudásuk előtt! Ó, ti fantasztikus sóváriak! :-)
Alapjában véve, amit már korábban leírtam, szerintem elég tisztességes lenne, akár a Volán, akár a többi csapat szempontjából is! Kár, hogy a szövetségből senkit sem érdekel!!! :-(
@gogosz: azert azt is tedd hozza ,hogy a Volan szurkolok amikor az EBEL-es pontleadas stb mitoszat/konspiracios elmeletet osztottak akkor a Volanosoknak is mondtam ,hogy hulyeseg az elmelet.Szoval nem csak a Dab-osokba kototk bele :)
Érdekes két éve az volt a baj , hogy a farmcsapat után (lecserélték a fiatalokat) jött az EBEL csapat. Tavaly az volt a baj , hogy mindig a Volán kezd otthon. Idén egyáltalán minek indul ... biztos Fehérváron van a hiba.

Jővőre ha a Volán indulhat a magyar bajnokságba , én Gabbá helyébe beintenék holmi "szuperkupának" , kurvára nem tud érdekelni ilyen csiri-csáré kupa...

Hajrá Magyarok !
@FrankK: Javítom:
Jővőre ha a Volán NEM indulhat a magyar bajnokságban , én Gabbá helyébe beintenék holmi "szuperkupának" , kurvára nem tud érdekelni ilyen csiri-csáré kupa...
@Henry The Navigator: Igen, véhgig játszották a négymeccses alapszakaszt és a helyosztókat.
@DominiKing:

Kösz a reagálást királyfi.Most értem csak géphez.
Azért itt reagálok, mert DominiKing jobban összefoglalta amiért írtam.
Sok mindenhez lehet,hogy nem értek még a hokin belül, biztos nem én fogom az észt osztani, de nagyon sok mindent adott. Természetesen nekünk teljesen más szempontból mint bárki másnak. Ez is a jégkorong része.
Amennyiben nincs ez a fórum,talán soha ez szóba sem kerül. Örülök hogy ilyen jó fejek vannak a hoki körül. Remélem igy is marad. Hajrá MAGYAR Hoki!
@qx92: Összeesküvés-elmélet = a csapatod féltése, megvédése = a csapatod szeretette. Ilyen egyszerű.
Nincs evvel baj, csak akkor, ha a másikét kritizálod, miközben a sajátodról megfeledkezel. Pár cikkel alább pl az SC szurkolók is megemlítik a Steaua ellen elszenvedett "merényleteket". A legcélravezetőbb az lenne, ha mindenki a saját portája előtt szorgoskodna, és nem a másikénál akarna rendet tenni, mert abból szoktak a konfliktusok kialakulni.
@csatoimi: Köszi szépen! Helyreállította a csapatunk a megtépázott tekintélyét!Nagyon megérdemelték az elismeréseket.
Fejér Megyei Hírlap:
"Tegnap délben sokan még kissé kialvatlanul, láthatatlan szemekkel érkeztek a Sapa Fehérvár AV19 szezonzáró csapatebédjére. Idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató és Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója is megköszönte az eredményes, tartalmas, az elvárásoknak megfelelő szereplést.

Az is kiderült, hogy a szakosztály nem hosszabbítja meg a szerződést a finn vezetőedzővel, Jarmo Tolvanennel.

- Nagyon köszönöm a menedzsmentnek, a szponzoroknak, a technikai stábnak és elsősorban a játékosoknak az egész éves munkát és a sok segítséget, amelyet kaptam tőlük. Nagyon érdekes szezon van a hátunk mögött. Egy sportklub életében mindig vannak jobb és rosszabb időszakok egyaránt, azt hiszem, nekünk előbbiből volt több, és bízom benne, hogy évek múltán is sok szépre emlékezünk. Sok sikert kívánok a csapatnak és a játékosoknak, s mivel ez hoki, lehet, hogy többekkel, egyszer, valahol még találkozunk és együtt dolgozunk - mondta Tolvanen."
@medvid: Megszabadultunk tőle! :)
Van Isten!!@csatoimi:Imi,innentől kezdve remélem maradtok!!:))
Háát, ennyi volt...és ki lesz az utódja? :)
@FrankK: Őszinte gratuláció. Remek összefoglalás, valóban ez volt a történet felépítése, én is így emlékszem.
Ocskay dij ,Ocskay szájiz szerint . /amugy sem a gerincéröl volt hires
OCSKAY DIJ OCSKAY JELÖLTEK. ÖT EDDIG SEM A GERINCESÉGÉRŐL ISMERTÜK
@bojl: egyetértek, én is mocskosul unom már a témát!
@foma: Mi lesz jövőre Újpesten?:) Erről mondj valamit inkább:)
@kiralyfi: Tényleg, az Elnök Úr biztosan tud valami benfentes infot...:)))
@check: tuti, tud valamit, de úgy látom nyilatkozatstop van:)
ja és még most aki elindul odaér a junior kisdöntő döntő meccsére!
süti beállítások módosítása