HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dab.Docler–Fehérvár 4-9

2010.03.23. 20:54 Hblog

Az OB I.-döntő harmadik mérkőzésén nem sok hiányzott, hogy az erősebb csapat eljusson a két számjegyig. Az előző szezonban az akkor finalista Újpesti TE komoly ellenállást bírt kifejteni a magyar EBEL-gárdával szemben, egy mérkőzést nyertek is a lila-fehérek, ráadásul idegenben, ám ezúttal nyoma sincs az érdemi küzdelemnek. A fehérváriak a 7-0-s, illetve a 7-2-es siker után harmadjára kilencet lőttek Dunaújvárosban, és bár négy gólt kaptak, brutálisan fölényes győzelmüket semmi sem fenyegette, 4-9. A párharc 3-0-ra áll. A döntőnek a héten bizonyára vége lesz, utána kezdődhet a vb-felkészülés.

311 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tudatlan10: Sztem a légióskorlátozás jelen helyzetben a fejlődés egyik komoly gátja. Tervezem, hogy kicsit részletesebben körüljárjam a kérdést, esetleg egy vitaindító cikkel itt a blogon, sztem erről érdemes beszélni.
@Theutus: Az ebel nem szűnik meg,max nem lesz nemzetközi.De egyelőre ez még nem fenyeget,mert az osztrákok nem akarnak 6 csapatos bajnokságot,ha van egy kis eszük.
@Theutus: Hidd el, szinte csak azon gondolkodom... Akkor megpróbálom még egyszer. Azt hiszem, egészen addig ez egy ördögi kör, amíg még egy, vagy két klub nem dolgozik minden tekintetben profi körülmények és lehetőségek között. Erős bajnokság kell, ok, megértem, de hogyan? A legjobb fiatal játékosok már serdülőként külföldre igazolnak, a hazai utánpótlásképzéssel pedig enyhén szólva is bajok vannak. (Bízom benne, hogy Fehérváron nyártől valami nagy dolog indul el ezen a téren...) Attól is félek, hogy egy osztrák II. osztályú klub nem késztetné akkor iramra, ellenállásra a mi ob I-eseinket, ami a fejlődést szolgálná. Sőt, egy Maribor sem, a Zvezdáról nem is beszélve. Egyelőre azt látom megoldásnak, hogy minimum egy erős bázis még létrejön az országban, ahol tovább 15 tehetséges magyar játékos kapna A-csoport közeli terhelést. Onnan lehetne tovább építkezni.
@KCs: Benne vagyok.De vmi korlátozás kelleni fog,ha nem akarunk úgy járni,mint a fociban.
És nem ártana némi továbbképzés az edzőknek is.Lásd nyári futás kontra J.P módszerei.
@Nyuszí O_o: Az én válaszom egyszerű: a Volán visszatérése szakmai és gazdasági szempontok miatt is öngyilkosság lenne, a magyar hoki egészére nézve pedig nem hiba, hanem bűn.
@tudatlan10: Na igen. Mondjuk én JP-t messze nem tartom akkora zseninek, mint amekkora PR-ja lett Újvárosban, hogy mire alapozom, arról talán majd többet egyszer szóban.
@MSK10: igen, kb. ezt a választ vártam :) jó éjt!
@KCs: Na ez az, teljesen felesleges jobbakat. Rossz az egész rendszer, azon kellene változtatni. Decemberben például alig volt meccs. Ez azért nem kicsit nevetséges.
@tudatlan10: pl a két szlovén csapat nincs veszélyben a jövőt illetően?
hidd el, hogy a válság még közel sem ért véget és sok minden megtörténhet
@MSK10:ha még ecs csapat kiszállna a hazai bajnokságból, akkor az valószínűleg elsorvadna
2 csapattal pedig...
nemtom, nem egyszerű kérdés
@Theutus: Amit írtam,azt az ebelre írtam.De pl,ha egyik szlovén visszalépne,lehet,pályázni kéne arra a helyre!
@csatoimi: januárban sem, huszonvalahányadikán indult újra a szezon
dec 29.én volt az utolsó meccs, majd 4 hét szünet
@Theutus: Ebben valszeg igazad van, nagyon nehéz jó megoldást találni. Én abban bízom, hogy a Volán a nyártól ismét csapatot indít az ob I-ben, ahol a tehetségek ugyanúgy felépíthetik magukat, mint Sofi, Kóger, Nagy, vagy Tóth Adrián. Így eggyel máris több csapat lenne jövőre az ob I-ben. De isten bizony, lehet, hogy igazad van, meg kellene próbálni egy 10 csapatos bajnokságot összehozni, hátha közelednének a többiek.
@KCs: Gondolod,a pr mögött nincs valós teljesítmény,illetve tudás?
@KCs: "KCs 2010.03.23. 23:53:11
@tudatlan10: Sztem a légióskorlátozás jelen helyzetben a fejlődés egyik komoly gátja. Tervezem, hogy kicsit részletesebben körüljárjam a kérdést, esetleg egy vitaindító cikkel itt a blogon, sztem erről érdemes beszélni."

Szerintem is ez a legnagyobb marhaság. Várjuk sokan ezt a cikket.
@csatoimi: na voltak már jobb játékosok is náluk itt M.o-n
Pl:Igor Griger
@gogosz: igazad van az még jobb lenne, én is azt szeretném ha a magyar bajnokság felnőne az EBEL szintjére. Bár úgy gondolom ha újvárosi hoki gyorsan szeretne fejlődni akkor inkább az EBEL-t kellene választania. Ahhoz, hogy egy hasonlóan profin működő bajnokságot lássuk kishazánkban még nagyon sok évnek el kell telnie, és itt most nem pár évre gondolok hanem inkább két számjegyüre.
Ha akarod megvárhatod:) De addig szerintem ne számíts arra, hogy újvárosi játékosok nagyobb szerephez jutnak a válogatottban, mert sajnos óriási a színvonalbeli szakadék a két bajnokság között, és így a játékosok tudása között is. Félre nem érts nem bántani akarom őket, egyszerűen csak ezt látom.
@Fibonaci: Rybovic - de mondjuk az ő megszerzése az a valószerűtlen csoda volt, ami minden racionalitáson túlmutat.
@Theutus: Rossz a szervezés, illetve a lebonyolítás. Erről van szó.
@MSK10: Csak ehhez meg tedd hozzá,hogy a Miskolc elveszít egy komplett sort,akiket pótolni kell valahonnan.Mert ennyi pénzért nehéz lesz ilyen gólerős csatárokat találni.
Bár,állítólag Pedrónak is ugyanazt megadták volna,mint amit a Starsban keres.
@tudatlan10: mondom, tényleg attól félek ha még egy csapat kiszáll a hazai hoki teljesen elsorvad és 2 város magánügye lesz
mondjuk Ocskay és Kercsó akadémiájában van bizodalmam, de az hosszú idő
@KCs: biztosan nem zseni, de sokkal jobb edző, mint bárki, aki korábban a magyar OB1ben volt
pl Dabnál anno Kercsó óriási előrelépés volt és sztem utána Spisak is, majd most JP
JP-nek még biztosan van/lenne 1-2 éve hogy kiderüljön mennyit is ér valójában
és utána lehetne még felkészültebb edzőt hozni
@Horiko: Ráadásul abban a bajnokságban a Volán a gyengébb csapatok közé tartozik, és mégis ekkora a különbség. Van mit dolgozni.
@KCs: Akkor mit szóljatok Ti? A tiéteknek még a PR-ja is rossz! :)
@KCs: Várjuk, tárt karokkal a cikket. Sok vita lesz, mert mi is tervezünk vitaindítókat, nem is egyet. Lemegy ez a hét, és utána körbe kell járni megannyi kérdést.
@F. Kapus: Az lesz ám a móka és kacagás :)
@gogosz: Nem vagyok arról meggyőződve, hogy a Volán által a nyáron elvégzett munka bármiben alacsonyabb színvonalú lett volna az Újvárosénál. És ez persze nemcsak Tolvanen érdeme, hanem Kóger Istváné, Énekes Lajosé és Németh Lajosé is.
@tudatlan10: Ezt is nagyon sajnálom, örültem, hogy Miskolcnak olyan csapata van, hogy bárkit el tud kapni. Ezzel együtt az Adriánnak, a Hajósnak most nem lehet motíváció még egy év miskolci szereplés, be kell verekedniük magukat az EBEL-keretbe. Miskolcon pedig kemény, szisztematikus munkával Tóth Adriánokat kell nevelni és itt jön az ördögi kör: a nem megfelelő gazdasági lehetőségek, esetleg a minőségi szakemberhiány miatt erre nem sok az esély. Még egyszer: le a kalappal a borsodiak előtt és azt hiszem jó útra léptek.
@F. Kapus: Köszönöm, igazából én a vb utánra gondoltam időzíteni ezt a cikket, de majd egyeztetünk. :)
@F. Kapus: Nem jobb lenne a vb után? Ne vesszünk össze addig. :)
Egész jó hangulatú meccs volt, remélem csütörtökön is tudunk hasonlót produkálni fváron! :) Megérte elmenni Újvárosba ma!

Valaki kérdezte: nem nem volt dobos sztrájk...nem tudom miből gondolod. :)

Kicsit off, de a mai naphoz kapcsolódik: Köszönöm minden fehérvári szurkolótársamnak, aki hozzájárult ahhoz, hogy olyan lehessen a csütörtök, amilyen lesz! A fennmaradó összegből közmegegyezés alapján egy koszorút csináltatunk Csicsó emlékhelyéhez. Mégegyszer köszönöm!
@KCs: Húha.Erre nagy összegű fogadásokat ne kössél.
@csatoimi: igen, jobb lenne a vb után
de a vb alatt is lesznek súrlódások abban biztos vagyok:)
@edudus: Jaj elnézést, legfőképpen BENŐ-nek jár a köszönet! :))))
@gogosz: remélem sikerül megoldanotok, megérdemelnének az újvárosiak egy erős csapatot.
@tudatlan10: Nem tisztem megvédeni Kcs-t és véleményt sem akarok nyilvánítani a J.P. munkájáról, az biztos, hogy Fehérváron orvosi méréseken alapuló, orvosi műszerek segítségével ellenőrízhető szakszerű, kőkemény munka zajlott. A finn edzőről pedig megoszlanak a vélemények, szerintem jó munkát végez Fehérváron.
@KCs: Hát bizony. Tavaly mondjuk nem csinált volna annyit, de idén igen.
@Theutus: Milyen súrlódások legyenek? Akkor csak egy csapat lesz, a Magyar válogatott.
@KCs: Csak mi nem kezdtük minősíteni az edzőtöket. Megteszik azt a Ti szimpatizánsaitok. Meg hát az idei eredmények is önmagukért beszélnek.
@csatoimi: Tavaly megvolt, idén is meg lehetett volna tenni, jövőre újra lehet heti 3 meccs, minden csak elhatározás kérdése.
Nem olvastam végig a kommenteket. Eddig teljes magabiztossággal kitartottam a Volán mellett, újvárosi létemre, hogy szerepeljenek a rájátszásban. Igen, reméltem, hogy elveszünk egy meccset, és ugye ez nem sikerült. Ez is közre játszott abban, hogy azt mondjam, a magyar BAJnokság küzdelmei teljesen komolytalanok!!!!!Át kell gondolni ezt a rendszert, hogy újra legyen értéke a magyar bajnoki rájátszásnak. Ezt MÉG EGYSZER NE!!!!!! Elhozott egy meccset az UTE, congratulation nekik. Nem azért mondom ezt mert 4-0ra nyerni fog a Volán, hanem azért mert teljesen élvezhetetlen az egész. És ezzel nem akarok bántani egy Fehérvárit sem, mert sem ők, sem a csapat játékosai nem tehetnek az egészről. De ez, hogy Magyarország második legjobb csapatát ilyen simán veri a Volán, és még kifizettetnek x-ezer forintot a szurkolókkal, teljesen felesleges. Ezért voltak ennyien ma, és 4 nappal ezelőtt is Dunaújvárosban. Ennél még az is egyszerűbb, hogy vége a középszakasz küzdelmeinek, és aki előbb végez az a második, a Volán meg az 1.

Megértem én, hogy Szlovéniában is így megy, sőt, nem tudom Szlovéniában milyen a gazdasági helyzet, de itthon, nincs lehetőség arra egyelőre, hogy akármelyik magyarországi klub, a Volán szintjére lépjen az elkövetkezendő "x" évben.

És még valaki kérdi, hogy miért nem közvetít meccset a Sport 1? Akár döntő, akár nem.

ÚJVÁROS!!!!!
a csütörtök az ünneplésről és az emlékezésről fog szólni...
a magunk módján mindkettőhöz hozzá fogunk járulni
@tudatlan10: Talán maradjunk is ennyiben egyelőre.
@MSK10: nem a csapatok száma a lényeges. Amíg nincs hat csapatra való minőségi játékos, felesleges hat csapat úgy, hogy abból az egyik a Volán farmcsapata. Arra Fehérváron a kutya nem kíváncsi, máshol sem nagyon. Akkor már legalább oda kellene adnio őket Kaposvárnak, Győrnek, ahol egy felnőtt csapat létének igenis van komoly húzó hatása, akármilyen is az a felnőtt csapat.
tényleg, aki nem jön Újvárosból a csütörtöki meccsre, azoknak üzenem, hogy este 21:30kor a csarnokban találka és ünneplés
@MSK10: A szakszerűséget inkább hagyjuk.
Hiába mutat a műszer minden vérvételnél tökéletes laktóz meg egyéb értékeket,ha az alapozás nem jégkorongspecifikus.A futás már rég kiment a divatból.
@gogosz: Figyi, Te félreértesz. Nem mondtam, h nem jó edző. Csak annyit állítottam, hogy nem annyira jó, mint amennyire be lett állítva. Erről meg nem ő tehet, hanem azok, akik olyan cikkeket írtak róla és a munkájáról, amilyeneket.
@kerusz: Meg is kell, hogy legyen, másképp nem sok értelme van. Nem kell még egy ilyen Magyar döntő.
@kerusz: Mert ezeken a helyeken volna igény rá?
Tudtommal egyelőre Debrecen jelezte,hogy hamarosan szeretne csapatot.
@tudatlan10: "A futás már rég kiment a divatból."

Akkor mivel magyarázod, hogy a foci Bundesliga élcsapatainál a mai napig az alapállóképesség megszerzését célzó edzésmunka szerves része?
@tudatlan10: 2011?

@csatoimi: "Nem kell még egy ilyen Magyar döntő. " akármire is célzol, egyet kell, hogy értsek.

@Theutus: Köszi, erre voltam kíváncsi, megünnepeljük a magyar bajnokot :)
@tudatlan10: Ha lesz a Volánnak farmcsapata, akkor esetleg időszerű lesz ezen elgondolkodni. Gondolom, azért nem merült fel eddig semmi ilyesmi ott, mert 3 felnőtt játékossal semmit nem lehet csinálni. Győr 2015-16 körül tervezne felnőtt csapatot, de az biztos, hogy addig lesz egy csomó máshonnan kiöregedő játékos, akikkel jó lenne valamit kezdeni.

Ez is egy olyan dolog, amivel dolgozni kell, és aminél egyszerűbb (de szerintem kevésbé termékeny) EBEL-ben gondolkozni...
@tudatlan10: A futás eléggé univerzális mozgásforma az állóképesség megszerzéséhez. Szerintem a kajakozásra nézve sem sportágspecifikus, mégis futnak ezerrel a kajakosok, kenusok egész évben, még akkor is, amikor már lehet vízre szállni is.
@Gabberboy: ünnepeljük meg a csapatunkat...
a bajnok a Volán
Amúgy egyet kell értsek Olival, semleges szemlélőként is azt kell mondjam, hogy gálameccs szagú volt az egész. Keménykedés nemigen volt, a mérkőzés egy rövid szakaszában lehetett csak érezni a feszültséget, amikor a Volánosok egy kicsit megunták az újvárosiak szúrka-piszkáit, de Sofi kiborulása után megnyugodtak a kedélyek. A Bikák motiválatlannak tűntek, a Fehérvár pedig körülbelül 50%-ot adott ki magából. Mindkét csapat sokkal többet tud, mint amit tegnap mutatott, de szerintem még így is élvezetes mérkőzés volt.
Lehet sokan meg fognak szólni, de újvárosiként mondom azt, marhára unom a Volán fikázását! Nem hiszem, hogy ők tehetnének arról, hogy a többi csapatnál egyszerűen nincs jövőkép! Legfőképp nem az öreg! Részemről le a kalappal előtte!
Másrészt nekem teljes mértékig csalódás, amit nyújtunk a döntőben! Motiválatlannak, kishítűnek és amatörnek tünik a csapat! Én is sportolok, de nem megyek fel egyetlen egyszer sem úgy a pályára, hogy ne akarnék győzni, mégha a józan eszem azt is diktálná, esélyem sincs! Nem véletlenül jutott ki a csapat Svájcba, abban a generációban volt(van) hit, a mostani fiatalokban, tiszetelet a kivételnek, ennek szikráját sem látom! Serdülő 3-ban nem kaphat egy csapat ilyen gólokat! Sajna ezek alapján azt kell mondanom, a játékosainknak semmi keresnivalója a válogatottban! Így nincs!
Bakker, ennek egy döntőnek kellene lennie, nem egy gála előadásnak! Baromság, hogy mi bejutottunk a döntőbe, innentől már csak ajándék minden meccs! Ezzel a hozzáállással soha nem is fogjuk a Volánt még megszorítani sem!
@Gabberboy: Én Volánosként az elejétől fogva azt mondtam, hogy komolytalan lesz az egész és nincs sok értelme, de még értéke sincs.. tegnap ezért én már nem is mentem, nem áldoztam rá se időt, se pénzt. Holnap majd kimegyek és vége!

Holnap, amúgy is szomorú évforduló lesz, REMÉLEM lesz megemlékezés és a srácok csak Ő érte becsülettel játszanak! ?(
M1 reggeli hírek: "Az Alba holnap NYOLCADSZOR is megszerezheti a magyar bajnoki aranyat." :))))) Komoly...
Március 24.-e van, emlékezzünk a 19-esre. Nagyon hiányzik!
@durita: Gratulálok, hogy őszintén és sallang mentesen el merted mondani a véleményedet. Sajnos mi is így láttuk, főleg a második bekezdéseddel értek egyet "Másrészt nekem teljes mértékig csalódás, amit nyújtunk a döntőben! Motiválatlannak, kishítűnek és amatörnek tünik a csapat!...." látszott a játékosokon , hogy nincsenek igazán fejben a pályán, talán csak Kiss Ákos próbált úgy hajtani ahogyan az elvárható lenne, kellemes meglepetés volt a játéka, nem a "balhét" kereste, szóval szerintem a DAB legjobbja volt tegnap.
@kerusz: @KCs:
A fociban a futás specifikus,a jégkorongban sokkal kevésbé.És akkor még az izületi hatásairól nem is beszéltünk.
Nem hasraütésre írtam a véleményem,elhiheted.
@kerusz: Tudtommal lesz a következő bajnokságban farmcsapat Fehérváron.
@csatoimi: van egy nagyon csúnya válaszom erre, de mivel őszinte ember vagyok, leírom - szerintem a vb után is erősen össze fogunk veszni, csak akkor már az a kérdés, micsodán is :)
@Nyuszí O_o: Ahha, de akkor én vagy nagyon nem vagyok képben és rád hittem, hogy full más a neved, vagy skrizofén vagy és van másik nicked?
@KCs: ha bármilyen szempontból alacsonyabb színvonalú lett volna, akkor tegnap mi győzünk 5 góllal - senki nem állított ilyet, mindössze annyit mondtunk, hogy a kanadai edző nyári edzésprogramja sokat lendített a csapaton, ezt viszont szerintem az eredmények is igazolják. amúgy pedig az mostanában újra elharapózó fehérvári szokás, már ne haragudj, hogy minőségi munka (csapat, edző, légiósok, továbbá passzátszél) max. a Fehérvár-tábláig tart hazánkban - erre merészeltük azt írni, hogy picit vakok vagytok, ha nem veszitek észre például a Miskolc vagy éppen a Stars erősödését, de a körbe nyugodtan ideszámíthatjuk a Fradit is, a Dab-ról most direkt nem beszélek, bár átlagéletkor/játékerő viszonylat tekintetében nem biztos, hogy olyan nagyon-nagyon alulmaradna a Volánnal szemben.
@Theutus: igen, a DO-beszámolót is kiegészítettük a hírrel - www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3998
gyertek, legyünk sokan - a csütörtöki örömünket már csak a csapat tudná végzetesen elrontani, ha hazai pályán legyőzné a Volánt :)
üdv
@kerusz: szerintem tudatlan arra utalt, hogy az állóképesség megszerzését alapozó mozgásformák (ilyen a futás, ami valóban egyaránt jelen van a hokisoknál, a kajakozóknál és az focistáknál, de emlékeim szerint még a tornászoknál is, brrr) mellett a sportágspecifikus tényezők, erősítések, a speciális "jégkorongos" izomtónusokat erősítő gyakorlatok kerültek fókuszba JP programjában - és ennek az edzőnk akkor is specialistája, ha KCs vitatja ezt (csúnyán mondva: erre lett hozva JP, én tök véletlenül azt is tudom, ki és milyen formában ajánlotta, de mivel ez bizalmas információ - ráadásul a taglalt téma szempontjából nem is releváns -, ezért nem adom ki, mindenesetre pár embernek elkerekedne a szeme itt, ha leírnám).
@Theutus: igen, te már a vasárnapi meccs után is ugyanezt a baromságot nyomtad a magas lóról...
@Theutus: Így hirtelen nem találtam meg, hogy vasárnap (vagy épp azóta) mit is mondtam a magas lóról lefelé, nagyra értékelném, ha felfrissítenéd a memóriámat. Kösz előre is.
@F. Kapus: Csicsóról nem terveztek ma posztot? akit esetleg érdekel: ma 18 órakor gyászmise a fehérvári Bazilikában.
@tudatlan10: Alapozásnál ,ha nem terheled futással a játékost:
Mitől lesz állóképesség?
Hogy lesz robbanékony?
No én eddig nem írtam le az álláspontomat, de éppen itt az ideje! A magyar bajnok a DAB! (Ettől függetlenül természetesen örülni fogok a győzelemnek, hiszen Volán szurker vagyok) A Volán a legjobb magyar csapat, de inkább egy körmérkőzést kellet volna játszani az össze magyar csapattal. Igaz erre nem tudom mikor lett volna idő. :S A szövetség által kreált kiírás teljesen rossz, vannak csapatok akik decemberben hetekig nem játszottak, de most egyhuzamban behozták a lemaradást. Sajnos ez megmutatkozott a junioroknál is. Szigorúbb követelményeket kell támasztani a kiírással kapcsolatban. Nem megengedhető, hogy meccseket tologassunk ide-oda. Van aki ezt rendszeresen eljátssza. Az idei év viszont hozott meglepetéseket is. A DAB sokat fejlődött fizikumilag, ez kétségtelen, hiszen látszik a srácokon a + pár kiló. Kimagasló volt a teljesítményük, sajnos a döntő pillanatban kicsit összeomlanak, de még fiatalok! Kellemes meglepetés volt a Miskolc is, hiszen elég sokszor megszorongatták ellenfelüket. Negatívumként tudom említeni az UTE csapatát. Sajnos őt teljesen lecsúsztak tavalyhoz képest. Vitába szállnék azzal aki azt állítja, hogy a Volán szurkolókat nem érdekli a MOL liga. Mi számtalan mérkőzésen kint voltunk és majdnem minden csapatot láttunk legalább egy meccsen. (Nekem az SC sajnos idén kiamard :( ) Nem vagyunk elszállva az EBEL-től, de természetesen mi is érezzük a két liga közti különbséget. ( Na jó van aki el van szállva)A szurkolást nem minősítem, általában az ellen szurkereknek van igazuk... Fehérváron sok a néző, de kevés az igazi szurkoló. A válogatottnak pedig szerintem minden szín alatt lehet szurkolni. Én soha nem azt néztem, hogy fehérvári vagy éppen budapesti, dunaújvárosi ütötte a gólt! Remélem az előre megjósolt vitákból nem lesz semmi és együtt tudunk örülni a sikereknek és ha esetleg megbotlanak a fiúk nem azt fogjuk keresni, hogy ez azért van mert te ebből a csapatból vagy ligából érkeztél vagy onnan. Nem utolsó sorban köszönöm mindenkinek aki velünk fehérváriakkal szurkolta végig az idei szezonunkat és örülök, hogy a mostani meccsek hangulata nem tükrözi az évekkel ezelőttit. (balhékra gondolok)Jó érzés, hogy lila, piros, sárga és még zöld is le tud ülni egy asztalhoz sörözni meccs után, megbeszélve a dolgokat. Bocs a hsz hosszúságáért, de már muszáj volt leírnom! :) HAJRÁ VOLÁN! HAJRÁ MAGYAROK!
@Nyuszí O_o: SZERINTEM J.P. a(z egyik) legjobb felkészítő edző itthon, de kéne mellé valaki pár évig, aki taktikailag és sportpszihológiailag kiemelkedő, akitől tud tanulni.
@Nyuszí O_o: Akkor Te vagy az ősz hajú coffos? :)))
@bakker81: biciklizéssel vagy úszással lehet helyettesíteni, csak a futás a legegyszerűbb, azért szeretik azt.
@bakker81: Jégkorongos állóképességet leginkább a jégen eltöltött idővel lehet megszerezni.
Ehhez kitűnő kiegészítő a kerékpározás.
Menj be egy öltözőbe,kérdezd meg,hány játékosnak van ki a térde,aztán futtasd őket.
Vagy kérdezd meg Strudwickot,Niedermayert a futásról.Én megtettem.
egy vicces ötlet:

A DAB, UTE, Fradi, Stars, Miskolc állítson össze egy KÖZÖS EBEL csapatot. Nyilván a játékospontrendszer függvényében. Úgy tudom, nincs limitálva a nevezhető játékosok száma. Majd egyfajta rotációs rendszerben minél több játékosnak lehetőséget adva a játékra lehetne indulni a pontvadászatban. Az igazi az lenne, ha a helyszínt is lehetne variálni, de gyanítom az EBEL erre nem nagyon ad lehetőséget (így célszerű Pesten játszani a potenciális szponzorok miatt).

Nem tudom, milyen szintű csapat lenne így összehozható (ha egyáltalán megvalósítható). No meg persze ilyenformán a Volán is beszállhatna a "játékba" :)

Tudom-tudom... Csak egy kis agymenés volt :)
@sziszi_15: Akkor csak biciklizzetek sokat-)
www.youtube.com/watch?v=2PBrrA1Ub_8
Persze mi magyarok ismét találhatunk ki jobbat-))
www.youtube.com/watch?v=SVF9i6q4mWc
Gondolom a fránya amcsiknak nincs egy qurva biciklijük és ezekkel a speciális mozgásokkal inzultálják a srácokat.
Fürdikéző jégkorongosokat sajna nem találtam.-)
Amiről te írsz max.levezetésnek,regenerálódásnak jó!
@tudatlan10: Lehet nem szeretni a futást de az egyik legjobb állóképességet az adja.
Speciális elemeket belerakva ,még jobbat.
@bakker81: ez igaz, bár a mellékelt videókból (számomra) ez nem derült ki. Az egyetlen komolyabb futó rész az egy Cooper TESZT volt. Amit túl gyakran nem is tanácsos végezni (max 1-2 havonta)

Egyébként a futás, a testsúly (izomtömeg) növekedésével egyre jobban terheli az izületeket, így lehet, hogy pl. egy jégkorongozó számára nem ideális hosszabb távon. De laikus vagyok, amit írok, pusztán saját tapasztalat.
@wincent: Ohh! Az az áldott jó Budapest Kft. :)))
@Licsimi: sajnos ennyire centralizált az ország... Egyébként ha már alapban irreális a dolog, akkor "játszhatok" a gondolattal úgy is, hogy 3 meccs Pesten, 1-1 pedig Miskolcon ill. Újvárosban :)))
@Licsimi: őszes, na...tudod, hiú sziú fiú (csak a rím kedvéért, hiú sziú vénhöyye a valóságban) :)
@bakker81: a videók is arról szólnak szerintem, hogy a futás mellett a speciális - erőt, robbanékonyságot, fordulékonyságot erősítő - izomtónusok fejlesztése áll a középpontban, ráadásul gondolom, ez csak egy erősen kivonatolt anyag, az igazi titkok bennmaradnak a műhelyben :) pl. elég jelentős különbség a Cooper és úgy általában az állóképességet növelő hosszútávfutás, valamint a videóban is szereplő sprintek és gyakori irányváltoztatással kombinált rövid etapok között. persze jobbára én is laikusként mondom, rég voltak már Tóka Laci bácsi kondiedzései, szentigaz, de ott is kb. ez volt a helyzet. futottunk sokat, de utána megvoltak a tonászok számára kifejlesztett gyakorlatok, és most villogni fogok, egyszer tolódzkodás-versenyen egy tolással vert meg egy kissrác, bizonyos Supola :)
OFF: Gyertek ma 18 órára a csarnokba. Dunaferr-Crvena Zvezda, bronzmeccs harmadik mérkőzése lesz. Aki tehát ráér irány a csarnokba!:)
@wincent: Így igaz ahogy mondod!
Cooper felkészülés elején majd felkészülés végén.
Speciális és rövid távú futásokról van szó természetesen.Ami a tüdőt tágítja és a combizmokat erősíti,plussz vádlit erősít.@Nyuszí O_o: Ez is igaz.Egy jó atlétika edző aranyat ér a felkészítésben.Mindemellett jól kilazítani azokat a fránya izmokat az is nagyon fontos.Minél lazább az izomzat annál rugalmasabb.
Én is csak amatőr szinten foglalkozom ezzel.Másnak a bélyeg gyűjtés,vagy fegyver.Nekem az edzés tervek.
Néztem meg nem egy Kercsó féle edzést.Ő például nagyon sok gyakorlatot átvesz innen onnan.
Merít Kanadából.Usából de még az orosz jégkorongból is.
Bocs Kóger Pistát nem említettem!
Pedig az ő edzésein is látszik.
@bakker81: tudtommal Kercsó szintén speciális edzéstervvel alapoz, nála még az életkori sajátosság is bejátszik, de ő nem erőnléti specialista, ő inkább a játékmód - és a kapcsolódó, elsősorban szintén a gyerekek korához igazodóü elemek, pl. helyezkedések, korcsolyázás - nagymestere. nekem emlékezetes edzéslátogatás volt a norvég válogatott tréningje itt Dunaújvban a 2002-es vb-n, iszony hajtás volt, még nézni is elfáradtam, akkor gondoltam először életemben arra, hogy amíg nem ez lesz a normál menet a mieinknek, addig nem is álmodhatunk élvonalról - vicc: 3 nap múlva legyaktuk őket Fehérváron, a lelkesedésem ülve nyalta a Holdat, az idevágó DO-mellékletben meg is örökítettem anno :)
www.dunaujvaros.com/tallozo/sport/020418_jegkorong.htm
ja, és az a meccs volt és maradt nekem az élő példák etalonja arra, hogy a hoki azért csodás játék, mert itt hatványozottan igaz a méretes közhely, hogy nem mindig a jobb csapat győz.
@bakker81: Az,hogy Kókusz illetve Lali alkalmazza,nem biztos,hogy azt is jelenti,korszerű.Gondolom Chelios is azért bringázik a szaunában,mert a futópad nem fért volna be.
De akkor egy utolsó kérdés:akinek a térde nem bírja a futást,hogy szerez akkor kondit?
@wincent: ez valóban vicces ötlet. :)
@tudatlan10: Pl. 30x100 gyorsúszás időre...
@kerusz: igazából sokminden jó tud lenni szerintem is, ha megfelelő pulzusszámon történik (no meg persze kellő izommunka)
@Nyuszí O_o: Ez megent így igaz ahogy írod.
Tudtommal száraz edzéseken ő is szokott segítséget kérni.Ebben nem vagyok 100%-ig biztos!@tudatlan10:Azért én kinézem Kógerből és Énekesből,hogy nem a 72-es edzésnaplókat böngészik.:))Vagy a 89-es videókat nézegetik.-))
Gondolom Chelios levezet a szaunában és nem alapoz.Persze kerékpározással is lehet izom tömeget felvinni nem kétlem.
Nem vagyok térd specialista sem de ha nem bírja nézesse meg orvossal.
A fejlődő jégkorongozó gyermekeknél szokott ez kijönni de nem csak náluk: www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/accidents_trauma/fractures/knee/?article_id=33131
Olvasd el.
@kerusz: Regeneráló edzésnek talán eltudnám képzelni.
Megnézném a jókedvű fiaink mit művelnének az uszodában-))
@bakker81: a dolog orvosi vonatkozásaihoz hadd tegyem hozzá, hogy minimum két Dab-játékosnál okozott gondot ízületi vonalon a nyári alapozás során felvitt izomtömeg, Hegyi Ádám gyorsabban túllépett rajta és nála könnyebben orvosolták a bajt, Jonkl Lacinál makacs és tartós sérülést eredményezett (hogy közvetve vagy közvetlenül, azt nem tisztem megítélni, sok egyéb mellett orvos sem vagyok). mindezzel együtt úgy tűnik, sajnos van olyan, hogy egy program nem minden esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket - itt a megoldás valószínűleg a folyamatos mérés és orvosi kontroll lehet, de így is előfordulhatnak speciális kivételek (mint Laci most).
@kerusz: Lassan kezdem érteni az Újpest gyengélkedésének okait.
@tudatlan10: kezdheted:

@Licsimi: Jobb? Maklári? Hetényi?

@KCs: inkább írj erről is cikket, olyan rég olvashattunk már valami igazán frankót tőled.
jó most olvasom bazd- hogy finom legyek-, tán próbáld Vladóhoz, meg mivel annyira szereted Pékhez hasonlítani.

@edudus: az első meg a 3. jobb volt, ennyi :)

@Theutus: ezt jó tudni, köszi

@csatoimi: Szégyenlem ezt a játékot, még ha jobb is az ellenfél. De év közben is ez volt, M.Lac a megmondhatója, hogy mindig azt mondtam neki, hogy egy iszonyú szar meccsre jött. Szeriontem már nem hiszi el ő sem, de jobban is tudunk játszani. megerősítés, köszi :)@forestjr:

ma ilyen vagyok, ne haragudjatok nagyon :)
@tudatlan10: Kíváncsivá tettél. Mire jutottál?
süti beállítások módosítása