HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Finnország–Szlovákia 5-3

2010.02.28. 07:16 Hblog

Azok után, hogy a finn válogatott egy rettenetes harmad alatt elbukta a döntőbe jutást, egy nappal később pontosan ennyi kellett neki, hogy megszerezze a bronzérmeket az olimpián. Itt nem az első, az utolsó felvonás hozta meg a döntést. Szlovákia negyven percen át jól csinálta. Annak ellenére, hogy az északiak többet lőttek és a vezetést is megszerezték, a második harmadot simán elvitték szomszédaink. Sorban betaláltak az ikonok: előbb Gaborik, majd Hossa, végül Demitra, az utolsó kanyarba ha nem is megbízható, de tisztességges előnnyel fordult az olimpiákon érmet még soha nem szerzett csapat. A végére azonban összekapták magukat a finnek, és négy perc alatt – a 45. és a 49. között – megfordították az állást. Ezen a tornán a kapuslehozatal egyszer sem vezetett semmi jóra, és most sem jött be: Filppula 11 másodperccel a vége előtt mindent eldöntött, 5-3. Finnország négy évvel ezelőtt ezürstérmes volt Torinóban, most bronzzal mehet haza a csapat. A szlovák nagy generáció így is történelmet írt, először jutott a legjobb négy közé. Hajtás alatt boldog és csalódott nyilatkozatokat kínálunk.

Finnország

Tuomo Ruutu: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy erről a nagyon komoly olimpiáról éremmel térünk haza. Ezüst után bronzot nyertünk, igaz, Torinóban nem voltam ott. Nagyon jó érzés, hogy egy csomó csapattársam ilyen remek élménnyel búcsúzik a válogatottságtól vagy éppen az olimpiáktól."

Teemu Selanne: "Boldog vagyok. Ha valaki azt mondja a torna előtt, miénk a bronz, azt mondom, add ide azonnal. Az arany volt az álom természetesen, de nem találtuk meg a döntőbe vezető utat. Úgy gondolom, a két legjobb csapat jutott a döntőbe, és remélem, a jobbik nyer vasárnap. 23 évig játszottam a finn válogatottban, öt olimpián vettem részt, remek érzés bronzzal búcsúzni. Az első harmad nagyon tetszett, a második borzalmas volt részünkről, mindent elrontottunk. De a harmadik jobb nem is lehetett volna. Hittünk benne, hogy vissza tudunk jönni, és egy igazán nagy harmadot produkáltunk."

Olli Jokinen: "Az első húsz percben jók voltunk, aztán letaglóztak minket. 1-3-mal mentünk ki a záró harmadra,  előtte az utolsó szünetben csapatkapitányunk, Saku Koivu tartott egy beszédet. Különös érzés bronzéremmel a nyakamban erre a csapatra nézni, mert társaim fele többé már nem viseli ezt a mezt."

Szlovákia

Zdeno Chara: "Nehéz szavakat találnom. Nagy csalódás ez nekünk, nem tudom elmondani, mennyire. Jól álltunk, de gyorsan kaptunk egy gólt. Amikor a finnek vezettek, nyitni kellett a játékunkon, ezzel kockázatot vállaltunk. Követtünk el, nem mindig hoztunk jó döntést. Korábban nem voltak ilyen hibáink a tornán, ez most megbosszulta magát. Radivojevic kiállítása vitatható, kicsit megkérdőjelezhető. De a játékvezetők döntenek, mi pedig elfogadjuk a döntéseiket."

Pavol Demitra: "Jó meccset játszottunk, de túl sok időt töltöttünk emberhátrányban, emiatt kaptunk ki. Az egész tornán jól küzdöttünk, megprobálunk örülni ennek a helyezésnek, de ez most nehéz. Közel álltunk a bronzérem megnyeréséhez, nagyon akartuk a győzelmet, megmagyarázhatatlan, hogy négy gólt kaptunk a harmadik harmadban. Ez pályafutásom legnagyobb veresége. Úgy érzem, mi vagyunk az olimpia legnagyobb vesztesei. Küzdeni a bronzért, de végül negyediknek lenni, ez rosszabb, mintha nyolcadikként mentünk volna haza."

Zigmund Pálffy: "Négy gólt kapni egy harmad alatt nem szabad. Nem tudom, mi történt a bírókkal, túl sok kiállítást osztottak ki ma. Nehéz arra gondolni, milyen jó hogy negyedikek lettünk, mert meg lehetett volna a bronz. Most már tényleg végleg visszavonulok a válogatottságtól, ha nehéz is lesz megemészteni a történteket."

Marian Hossa: "Nem megfelelő módon akartuk az érmet. Keserű pirulát kellett lenyelnünk, mert a harmadik harmadra nagyon jó helyzetben mentünk ki. De belekeveredtünk egy kiállításmizériába. Néhány kiállítást nem éreztem jogosnak, de ilyen a hoki, az van, ami van. Mindezzel együtt büszkék lehetünk elvégzett munkánkra. Nyilván sok jó dolgot hajtottunk végre. Nagyon akartuk a győzelmet, nehéz megemészteni mindezt."

Lubomir Visnovsky: "Ennek a csapatnak ez volt az utolsó esélye olimpiai érmet nyerni. Több esélyünk nincs. Játékosaink nagy része visszavonul, nincs túl sok fiatal tehetségünk, akik a helyükre léphetnek rövid távon és ezen a szinten. A szlovák jégkorong nehéz időszaka következik."

120 komment

Címkék: szlovákia finnország olimpia

@csatoimi: Imi, ma is ott leszel velünk Fehérváron?
Magyarul v. angolul hol lehet megnezni az osszefoglalot?
@Suomi&Anaheim: "Azt meg sajnálom, hogy pár primitív ember összemossa a szlovák válogatottat, a szlovák nemzetet, a politikával, 1-2 ostoba nacionalista szlovák politikussal."

En meg teged sajnallak.
@csatoimi: Remélem összefutunk, akkor tudnánk kicsit beszélgetni...
Most komolyan ilyen hülyék vagytok, hogy nem tudjátok elválasztani szlovák politikát a szlovák sporttól? Tudjátok egyáltalán mennyi edzésmunka és lemondás jár azzal, hogy kijuss egy Olimpiára? (a negyedik helyről nem is beszélve. Ami szép eredmény.)
Azért kommenteltem, mert láttam, hogy sokan nem annak örültek, hogy a finnek nyertek, hanem annak, hogy a szlovákok vesztettek. Ez pedig nem sportemberi magatartás, hanem a szomszéd tehene is dögöljön meg stílus. Ha itt a kommentelők közül mindenki annyit rakott volna az életébe mint a szlovák és más olimpiai sportolók, már rég milliomosok lennénk...Amúgy én sem a szlovákoknak szurkoltam...

HBlog: Bocsánat az OFF-ért, de ez kikívánkozott belőlem.
@suomi 1995: Gondolom a featuring szóra gondolt, illetve a rövidítésére, ami feat., és kb. annyit jelent valakinek a főszereplésével, esetleg közreműködésével. Csak lemaradt a pont a végéról. :-)
Azaz végéről.
Jaaa, amúgy nagyon-nagyon örülök a finn éremnek! Még nem láttam a meccset, de hamarosan...
@Suomi&Anaheim: "a finnekellen mindenkinek meg kell szenvednie"

Igen, ez valoban igy van, az USA is vegig szenvedett ellenuk. :)))))
@Suomi&Anaheim: Miért összefoglaló? A telesport.hu-n az egészet is meg lehet nézni! Nem lenne jobb?
@thehandsomest: ne magyarázd nekik, ez az igazi magyar virtus. idiótákkal ne vitázz lesüllyedsz az ő szintjükre, aztán legyőznek a tapasztalatukkal.
Finn meccsen lehet nem a finneknek szurkolni? na jó hogy nem.
Amúgy én nem kezdettem volna ezt a ***** kiprusoff-ot az amcsik elleni meccs után Backström megérdemelte volna h védjen, mindegy lényeg hogy lányok-fiúk is bronzzal mennek haza.
@thehandsomest: "Most komolyan ilyen hülyék vagytok, hogy nem tudjátok elválasztani szlovák politikát a szlovák sporttól? Tudjátok egyáltalán mennyi edzésmunka és lemondás jár azzal, hogy kijuss egy Olimpiára?"

Ember, ha valaki eltori apad kezet-labat, de amugy jol teniszezik, te a masnapi meccsen neki szurkolsz, csak azert, mert sok munka all mogotte?
@csatoimi: hhuu ezt tényleg nem lehetett kihagyni, s még tényleg vicces is...
jó az a finn hoki legnagyobb összeomlása volt az uccsó 10 évben. amúgy talán meg kéne nézni, milyen eredményei vannak ennek a finn csapatnak, ha nem is nyertek soha (1995) de mindig top4 6 ban ott vannak/voltak.

@Timberke: hááát így utólag már inkább csak a gólok érdekelnek.
@csatoimi: ebből a szlovák keretből ki ártott a magyaroknak?? ezek közül ki törte el apád kezét-lábát??? Vagy kollektíven A szlovákok tették ezt??? kurvára nem hinném.
@Suomi&Anaheim: Azért ezeknek az "ostoba, nacionalista, szlovák politikusoknak" elég nagy támogatottságuk van Szlovákhonban, de még ezen a lapon is... Ld. thehandsomest 08:36:46-os hozzászólása. Én többször járok Szlovákiába, az olimpiai vízilabda döntő után -2008-ban- pl. azt mondták "kedves szlovák barátaink", hogy náluk minden ember az USA-nak szurkolt. Azt persze akkor is elfelejtették, hogy azért ott magyarok is élnek, (mintegy fél millióan, csekélység)...
Na erről ennyit...
Egyébként a döntő hőse valóban Peltonen volt, hármat hintett a svédeknek, azt tudod ki lőtte a negyediket?
@Suomi&Anaheim: Bocs, semmi bajom a finnekkel, csak gondoltam ha mar ugyis idiota vagyok, miert is hagynam ki? :)
Nem is tudtam hogy magyarba ennyien ertenek a hokihoz.Nemzeti sport lett?ENnyi kocsog hozzaszolast meg nem hallotam.A szlovak hokisok jo fiuk.
@Suomi&Anaheim: Én megnézem az egészet. Kell egy-két nyugodt pillanat a "hajkitépős" elődöntő után. Most, hogy már tudom az eredményt, cuki lesz! :-)
@Suomi&Anaheim: Nem vitazok errol veled, mert legyozlek a tapasztalatommal. Tudod, az idiotak . . .
@duran3: Meg te is az vagy.
@suomi 1995: hogy a****ba ne. Sajnos nincs annyi győzelmünk hogy ne lehetne megjegyezni az ilyesmit....:(
Timo Juhani Jutila, kb. a kékről. Amúgy talán ő volt a csk is, de erre már nem emlékszem. Ő biztos volt csk, csak az nem biztos h 1995-ben is az lett volna.
Amúgy a magyar nacionalistáknak is vannak szép számmal támogatói ebben az országban, mégsem mondanám hogy akkor mindenki támogatja őket. Ott is, itt is van primitív hozzáállás.
És nem hinném hogy bármiért is kollektíven el lehetne ítélni bármilyen országot is. Azok akik szeretik a jégkorongot meg különösen figyelhetnek erre. A cél az hogy jobb legyen a viszony nem az h rosszabb, ezért kell tenni ott is, itt is.
@csatoimi: jó, tudod, ha a svédek nyernek nekem is az az első reakcióm hogy> csesszék meg . De a második az hogy> Gratulálok. így megy ez a civilizált emberek között. Mássz le, és próbáld ki te is. Nincs értelme haragot tartani örökké se a szlovákokkal se mással.
@duran3: A szlovák hokisok jó fiúk...Lehet.
És te milyen fiú(lány) vagy? Az meg mi, hogy kocsog?
@csatoimi: Imi te itt nagyjabol olyan embereknek probalod megmagyarazni,hogy nekunk szekelyeknek a magyarsag nem egy sport,akik meg talan soha nem igen kellett kialljanak a magyarsagukert.
En munkambol adodoan nem tudom napi rendszeresseggel kovetni a hokit, kizarolag nemzetkozi tornak idejen. Tobbe-kevesbe ez most is igy volt. Nem akartam irni semmit a forumokba, de voltak dolgok amik piszkaltak a csoromet. Ez nem politikai forum az teny, nem tul udvos errol beszelni, de ezt altalaban a polkorrekt modon a szlovakoknak szurkolok keverik ide. Ez alapjaban veve egy magyar hokiszurkoloknak keszult igen szinvonalas forum. Sokan jonnek ide a Felvidekrol is irkalni magyarul, noha a jelek szerint magukat nem tartjak mar magyaroknak (agymosas az alapiskolakban ill asszimiliacio). Ezzel nincs is semmi baj, sot orulni is kell neki, azt viszont nem ertem miert vannak megdobbenve, megsertodve amiert valaki nem a szlovakoknak ill. a szlovakok ellen szurkol. Alapjaban veve sportemberekrol vna szo, de en egy olyan orszagnak, ahol a nemzetemet 70 ev ota folyamatosan a sarba tapossak, megprobaljak beolvasztani, sajnalom, en annak nem tudok szurkolni. Jo csapata volt a szlovakoknak, de a szurkoloik meglehetosen pokhendin viselkednek itt. Tanulhatnanak nemi tiszteletet, az utobbi evekben tobbszor megszorongattuk a nagyvalogatottjukat. Akik itt utaljak a szlovakokat, soha nem azt mondtak hogy rossz a csapatuk. Ez nemi kulonbseg. En a finneknek es a letteknek szurkoltam, es a szlovakok ellen. Ez van, vallalom, es nem azert mert dogoljon meg a szomszed tehene is.
Csak annyit meg a vegere, a politikusok nem gerjesztik, hanem meglovagoljak, kihasznaljak a feszultsegeket. Lehet hogy Jano es Pista egyutt isznak a kocsmaban, de utana Jano siman a magyar iskola ellen, vagy a Benes-dekretumok eltorlese ellen szavaz amikor kell ...
A dontoben hajra Kanada, eljen a hoki!
@Suomi&Anaheim: Mihez gratulaljak, ahhoz, hogy kikaptak az ejjel?
A szlovakok kisebbsegi komplexusban szenvedo nep es mindent megragadnak, hogy bizonyitsak, hogy mennyire nagyok. Reszben ebbol meritenek erot a sportoloik is. Nagy sikereik vannak (jegkorong vagy foci eppen). Itt nem a politikarol, hanem a mentalitasukrol van szo. Naluk nem csak a sportrol szol az egesz. Naluk kicsit nemzeti ugy is ez a dolog. Mint, ahogy az amerikaiak is nemzeti erzelmuek s ez megadhatja nekik a pluszt a kanadaiakkal szemben (sajnos). Mi, Magyarok, elfelejtettunk kuzdeni. Beszelhetunk itt fedett csarnokokrol stb, de nalunk kisebb nemzet is kepes nagyobbat alkotni hokiban (Lettorszag-szinten bizonyitania kell). Jelzem, felfele szallo agban van a magyar hoki, de ha Magyarorszagon valaki azert kuzd a jegen mert fel akarja emelni a magyar hokit, az mar megbelyegzett.

En megertem az Anyaorszagon kivuli emberek erzeseit ebben az ugyben, de akkor is el kell ismernem a Szlovakok erdemeit ezen az olimpian.
@Rothstein: Koszonom neked, hogy megfogalmaztad a gondolataimat.
@duran3: nem is hallhattad, mert olvasni kell :)
Azért szurkolni nem tudni egy dolog a szlovákoknak, a primitív káröröm viszont a mi bizonyítványunk. Aki itt nem azt írja, hogy a finnek nyertek, hanem azt hogy "nehogymár" meg "végrekikaptak" mert ezt vagy azt érdemlik a szlovákok, az én szememben nem európai ember. Hajrá örülök a finnek gyözelmének, megéremelték és grat Szlovákiának.
@sakic: Azsiabol szarmazo emberek vagyunk.
@thehandsomest: Most komolyan olyan hülye vagy, hogy nem tudod, a sport, kiváltképp a csapatsport a nemzetépítés egyik legfőbb eszköze(?)
Nemzetet pedig ott ahol sosem volt, az én fajtám ellenében (kárára) építenek.
Ebben a régióban ugyanis pl. a román foci válogatott VB-részvételét Kolozsváron a magyar konzulátuson lévő zászló letépésével, magyarok kollektív mocskolásával ünnepelnek.
A tótok most VB résztvevők lesznek, meg is kaptuk érte a lenéző beszólásokat, fickotol az utolsó alkesz tótig Galánta alsón.
Ebből a közép európai szarból pedig mi vagyunk a kivételek, sportsikerek esetén ugyanis mindig magunkkal, és sosem a szomszéddal foglalkozunk. Úgyhogy minden nemzetközi sporteseményen a román, rác, tót csapat ellen szurkolok.
Véletlenül sem elfelejtve, az ott küzdők kétségtelenül meglévő sportemberi kvalitásait.
@Rothstein: Tökéletesen megfogalmaztad azt, amit én is gondolok, jó tudni, hogy vannak még emberek, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint én!
@Suomi&Anaheim: Hokitémában teljesen egyetértünk, a tájékozodtságodért is elismerésem. Én nem tartok haragot senkivel, de amit Szlovákiában tapasztalok a magyarokkal szemben/kapcsolatban az számomra elképesztő... Sok helyen jártam már (a környező országokban is) és így közel az 50-hez, némi tapasztalattal és rálátással mondhatom, hogy ehhez foghatót még sehol sem láttam. Ettől függetlenül én nyitott vagyok az értelmes párbeszédre meg a közeledésre stb. de ez egyedül nem megy. Azt gondolom ezen nekik is el kéne gondolkodni. Meg azon, hogy ez így senkinek nem jó (nekik sem). Na Üdv.
@csatoimi: csak egy példa: ezen az olimpián sok capat megszívta, nem úgy teljesített, kiesett... Tegyük fel összeomlik egy szórakozóhely, meghalnak 10-en... külömböző nemzetek, kanadai, orosz, magyar... és egy szlovák.. Te ennek megfelelően ezt gondolod, hogy a szlovák megérdemelte, minek ment oda? tudom, erős az analógia, de hol a határ, ahol ő még ember/sportoló... meddig geci szlovák megérdemelte és honnan kezdődik az ember és a sporttárs?
helyesírás 1-es, de ezzel most ne jöjjön senki
és azzal, hogy felháborító, ami szlovákiában politikai és/vagy hétköznapi szinten történik (akár általános, akár nem..) azzal természetesen egyet értek
@Walmer: És hol olvastad, hogy "ellenünk fújtak"?
Éppen, hogy elfogadják, hogy ez van a hokiban. Ott van, szó szerint.

Elég érdekesen tipizálsz, k-európai,persze, mert a kanadaiak nyilván még sosem reklamáltak kiállítás után.

Mindkét csapat szimpatikus volt és nagyot küzdött, a finnek megérdemelték, a szlovákok pedig nyilván szomorúak, ennyi.

(Aki a sportba beleviszi a politikai előítéleteit, az meg szánnivaló, mert éppen a sport lényegét nem érti, ezt persze csak azoknak, akik szlovákgyűlöletüket a hokicsapatra is képesek kivetíteni.)
@borszódával: Orulok nagyon, hogy tobben vagyunk igy.
@Suomi&Anaheim: "Azt meg sajnálom, hogy pár primitív ember összemossa a szlovák válogatottat, a szlovák nemzetet, a politikával, 1-2 ostoba nacionalista szlovák politikussal. Semmi köze nincs ehhez, csak gratulálni lehet ezeknek a srácoknak, de a finnekellen mindenkinek meg kell szenvednie, ők most megszívták."

Na jól van, van aki leírta már előttem/helyettem. :) Hyvä Suomi. :))

(Sajnálom, hogy a szlovákok nagy generációja után most vissza fognak esni, mert azért annyi nagycsapat nincs a válogatottak között, és elég unalmas lenne mindig ugyanazt a négyet bámulni minden torna döntőjében. Bár hokiban hozzászoktunk már ahhoz, hogy kevesen vannak az elitben. Remélem, mi meg jövünk felfelé továbbra is, bár ha a szlovákoknál ilyen tárgyi feltételekkel visszaesés van, akkor nálunk...?
Ja, amúgy a csehektől se várhatunk már semmit? nekem évek óta nem meggyőzők.)
Nem érdekel ki mit mond erre,nem akarom a szlovákok pártját fogni,de ez korupt bunda meccs volt!!!Jozef Golonka:"Marketing volt az egész!"Nem lehettunk bronzosok.Valami olyan,mint az aranycsapatsem lehetet világbajnok.Hiába ha tobbet raksz le az asztalra tobbet is kapsz!!!A dontot talán megse nézem.
@csatoimi: Na igen, de jo lenne ha kozelednenek a velemenyek egymashoz.
@konovalenko: Ti mikor visztek valami érmet?Okostoni?3012-ben?
A világ végén rendeznek egy olimpiát és a közvetlen szomszédunk (akihez ezernyi hoki kötődésünk van) a bronzért játszik és annak drukkoljak, hogy kapjanak ki?! Ez szánalmas és piti lenne! Ha hazajönnek és lesz egy magyar-szlovák meccs bármiben, akkor persze ezerrel szurkolok ellenük, a magyar csapatért, de 12000 km-re innen, egy világversenyen játszó szlovák csapatnak, vagy az osztrák, szlovén síelőknek, hogy a fenébe ne szurkolnék. Lehet, hogy konfliktusoktól, kölcsönös sebekkel, gyűlölködéstől terhelt ez a kapcsolat, de testvéri is egyben. Gratulálok a negyedik helyhez, nagyon erős olimpia volt, a kiscsapatok is odatették magukat, alig volt sima mérkőzés.
@sporttárs: Olvasd már el légyszíves @ borszódával 10:06:35-ös bejegyzését. Hátha akkor neked is felnyílik a szemed... Talán; persze nem biztos. A sportot, sportembereket pedig mindenhol tiszteljük. Ez nem vitás!
Mindenki szurkoljon akinek akar, amiért akar, ilyen kérdéseken nem vitatkozom, elfogadom az álláspontokat és kész.
...
És akkor most mindenki vegye tudomásul, hogy SZERINTEM Mats Sundin a legnagyobb ász a hokitörténelemben! :-DDD Vitának helye pedig nincs!!! Ha-ha-ha! Estéig pá, szép napot mindenkinek!
@Dukla Trenčín: De az is lehet, hogy ti sem! Ez nem jutott eszedbe? Nem kellene ám ilyen beképzeltnek lenni!
hogy elkaszalta a biro a vegen az egyik szlovakot...

:)
Savanyú a szőlő, mondhatnám, vagy tetszettünk volna nekünk kijutni Afrikába vagy Kanadába.

Buta nacionalista mindegyik hozzászóló aki vélt politikai politikai sérelmei miatt - amit ráadásul nem rajta és nem azok követtek el akik a jégen ütik a pakkot - a szlovákok ellen szurkol, csak mert szlovák, kárörvendő megjegyzéseket tesz, belekeveri a hokiba a politikát. Éppolyan buta nacionalista mindegyik, mint a Slota, Fico és társai a Duna túloldalán, akik éppúgy a magyarok ellen szurkolnak, csak mert magyarok, kárörvendő megjegyzéseket tesznek, belekeverik a hokiba a politikát. Ezek a buta nacionalisták épp ellenünk, szlovákiai magyarok ellen uszítanak amikor csak tudnak ugyanazon a logika mentén mint ahogy ti magyar buta nacionalisták teszitek. Kurvanagy magyarok vagytok és biztosan feláll otthon nektek Nagymagyarország térképére a szobátokban, csak éppen azt nem veszitek észre, hogy ezzel a szlovákiai magyaroknak ártotok a legtöbbet. Megkérdezném: milyen magyar az, aki állandóan árt a másik magyarnak? Na, ezen gondolkodjatok el.
@szamarhegy: Lehet, hogy konfliktusoktól, kölcsönös sebekkel, gyűlölködéstől terhelt ez a kapcsolat, de testvéri is egyben.
Van baj eleg...
A meccs előtt úgy voltam, hogy nem tudom, melyik ujjamat harapjam meg... hát, ez lett, összességében mindkét csapatnak csak gratulálni tudok.
@Blava:
Amikor nem emelhettuk fel a szavunkat ertetek 45 even keresztul, akkor sem volt jobb.
Ti vagytok a tuszok a kezukben. Ha pattogunk itthon az a baj, ha nem segitunk akkor meg az. Akkor mit varsz az anyaorszagtol? Felejtsunk el titeket?
Azt hiszed a politikusok gerjesztik a balhet? 70 eve folyamatosan? A bajok sokkal melyebben gyokereznek, minthogy el lehetne kenni annyival hogy Fico es Slota meg par szelsoseges miatt van ez.
Sakic......már a neved sem európai.....akkor meg miért vau-vau?!!
A meccs előtt szlovákoknak adtam volna a bronzot, sőt, a szlovák vezetésig is az tettem volna, de ahogy a finnek feljöttek, az érmes produkció. Most lehet hápogni hogy a sok kiállítás bírói segítség/hátrány volt, de szerintem nem trtént semmi durva.

Finnország megérdemelten nyert meg a meccset.
@csatoimi: Mikor ketté vált az ország Bikov akkor azt mondta,hogy igy a szlovákok soha nem lesznek világbajnokok.2002-ben fen volt a nézotéren,mikor az oroszok elol vittuk el az aranyat.Errol enyit.Bondra megmondta,hogy nem olyan rossz az utánpotlás,ahogy sokan gondolják.Turelem kell.Hogy tegyem hozzá 2010 írunk,és kanadában mindég ott vagyunk,a világ legjobb csapatai kozott,és éremért játszottunk.Nem jott ossze kész ennyi.Az oroszok,csehek,svédek itt voltak a legjobb játékosaikkal a mi létezik nekik.Mégsem játszhattak éremért.Igy alakult nekik is kész.lehet hogy az olympia után máshogyan csinálták volna ok is.Az utolso elotti junior világbajnokságon a szlovák juniorok negyedikek lettek,ami nem ojan rossz.Soha nemtudhatod,hogy kibol lesz demitra vagy hossza.Chára is ugy kezdte,hogy nem adtakneki esélyt.Most meg az nhl legjobb védoje.Ugyhogy engem nem érdekelnek ezek a suket utánpotlásos jajgatások.
@Blava: Hosszu volt a kulon eltoltott majdnem szaz ev. Latom, hatott az agymosas rad. Ficoek elertek celjaikat, eltemettek bennetek az osszes nemzeti buszkesegeteket. Sajnallak teged nagyon, de valahol te is tehetsz errol.
@csatoimi:
Ne itelj tul kemenyen Imi. Nekem nagyon sok baratom van a szorvany videkekrol es nekik a legnehezebb. Iszonyatos nyomas nehezedik a szulokre, gyerekekre nap mint nap, hogy adjak fel, olvadjanak be. Itt lathatjuk a peldakat, Dukla Trencsen, Blava, stb. ok meg frusztraltak, egy picit magyarok meg, de mar inkabb a szlovakokhoz huznak. Az o gyerekeik mar 100% szlovakok lesznek a szivukben. Sajnos ez van ha nem teszunk semmit, elvesztegettunk 65 evet ...
@Blava: Azért jól átmosták nektek az agyatokat ott Szlovákhonban, hogy el tudják veletek hitetni ezt a sok baromságot, meg azt, hogy nektek mi ártunk a legtöbbet! Ezt tényleg komolyan is gondolod, vagy már tényleg te is közéjük tartozol? Mert ezt tudni kellene ám, mint ahogy tudják is nagyon sokan máshol itt a környéken!
@Blava: nemcsak magyarorszagi magyarok irnak ide, ellenben te sem egy szemelyben kepviseled az osszes szlovakiai magyar velemenyet.

Ebbol latszik, hogy mi magyarok magunk is mennyire masok vagyunk. Teljesen maskepp gondolkodik egy erdelyi, ujvideki, felvideki magyar.

Elnyomas alatt van osszetartas, vagy ha van egy kozos ellenseg. Nalunk ezek nincsenek (szerencsere), ezert megy a szethuzas. Szlovakok, romanok utalhatnak minket hivatalosan, mi meg nem tehetjuk ugyanezt...

Egy nemzetet 3 dolog tart ossze: nyelv, foldrajzi hely es kozos kultura tortenelem. Ezen a blogon a nyelv megegyezik, de egy erdelyi magyar sosem fog ugy gondolkodni mint egy felvideki vagy anyaorszagi.

Badarsag azt gondolni, hogy a sport nem politikai indittatasu. Nem lenne egy Mihaly Arpija a Volannak ha Stoicanak hivnak es a roman valogatott is jobban teljesitene, ha egy Szekely cimer lenne a sracokon.
@Dukla Trenčín: Annyian szidják itt a szlovákokat, pedig itt vagy Te jó példának. Olyan szépen megtanultad ezt a nehéz nyelvet. A 3012-re prognosztizált magyar érmünket, ha élnél még akkor, kicsit sem éreznéd magadénak? :)
@suomi 1995: Szaz szazalekig igazad van. Soha nem ertettem meg en sem ezeket az agymosottakot. Van nalunk is sajnos beloluk.
amugy azt hittem a Finn edzok is nyomnak egy laza szajrapuszit a vegen, mint a curlinges Sved csajok.

Majdnem megvolt...

:)
Mindenkinek az a hazája,aholszuletik,nem ahogy ír,beszél!!!Ezt egy emigráns mondta nekem.Miért nem mennek átt magyarországra azok az emberek akik magyarnak érzik magukat?Mert szlovákia a hazályuk.@csatoimi:
félig off:
Ez a poszt is azt hiszem jól rámutat miért nem lehet közös magyar-tót bajnokságot rendezni.
Minden jóhiszemű, a fejlődésünket szem előtt tartó honfitársam kívánalmával.
Ugyanis messze a hokin túlmutató konfliktusokat emelne be, amire sem a magyar jégkorongnak, sem népemnek nincs szüksége. A magunk útját kell járni, jó szakembereket idehozni, közösködni pedig a velünk közösködni akarókkal kell. Ügye nem kell magyarázni hogy a Fehérvár-Zágrád szimpátiának mélyebb, a hokin túlmutató okai vannak (Szigetvártól Doberdóig). Ilyen még véletlenül sem fog kialakulni északra vagy délre. Nem is beszélve egy Nagy Gergő vs xytót bunyó következményeiről...
Az EBEL amúgy is a mi kis monarchia ligánk :)
@csatoimi: este jól szurkolj :)
@gogosz: Hibernálni fogom magam addigra egy uveg orosz pezsgovel.
@Rothstein: Pont erről beszélek. Eltelt 100 év, nincs olyan, h "mi". Magyarok vagyunk, de mivel ez Szlovákia más körülmének között. Budapestről tök jól nézhet ki, h "mi", viszont nekem meg ez a hazám, mert itt születtem. Hazaáruló vagyok-e? Ezt a kettős kötődést ti soha nem fogjátok megérteni, de nem is baj. Arról viszont tehettek, h Fico és Slota szintjén politizáltok és ezzel a nacionalista dumával csak kárt tesztek nekünk.

Jó a kérdésed - mit várunk az anyaországtól - de ez a tipikus magyarországi, a Kádár-rendszeren szocializált ember gondolkodása. Egy ember ne várjon semmit főleg ne az államtól, erről szól a kapitalizmus, de ez egy másik topic. Személy szerint nem várok semmit, mert az életben magam kell, h boldoguljak. Állami szinten meg a magyar állam tudatosan vállalja a határon túli magyar intézmények támogatását. Ez engem nem érint.
Nemcsak Slota és a többiek miatt van ez, hanem a nacionalisták miatt, mindkét oldalról... Sajnos.
@Dukla Trenčín: Akkor ugy 20 eve minek erezted magad?
@Dukla Trenčín: Ez nem igaz. En Svedorszagban eltem jopar evet es lattam, hogy elnek a nalunk joval nagyobb nemzeti ontudattal rendelkezo szerbek ottan. Sosem lett Svedorszag a hazajuk, szerbek maradtak. Nekem sem lesz soha a hazam Romania, minden idegszalammal a magyar nephez kotodok, persze nem lenezven mas nepeket sem. Mindenkit tiszteletben tartok, Teged is. Csak nem szurkolok nektek.
@Blava: jaja. Egyébként mindegy miért nem szurkol Szlovákiának (én sem nekik nekik drukkolok), de ha ezért nem, akkor ne kürtölje világgá,mert ciki.

Tavaly a vb előtt vesztek itt össze sokan azzal az "áruló" szlovákiai magyarral, aki képes szlovákoknak drukkolni magyarok ellen. Nem baj, ha magyaroknak drukkol vs szlovákia, de az sem, ha fordítva. Ott nőtt, fel, ott hokizik, ott sörözik szlovák és magyar barátaival, szlovák hokis poszterek voltak a falán és a szlovák vb győzelem volt élete tán legnagyobb pillanata......

mondjuk, amit Dukla Trencin mond kicsit erős, mindenkinek az a hazája, amit annak érez.
@csatoimi: Na, ez is tipikus. Agymosásban te részesültél, én egy elég önállóan gondolkodó autonóm embernek tartom magam :) A világot nem sérelmek és büszkeségek alapján látom, mint te hanem teljesítmények és emberiesség alapján.
Csak szólok még1szer: 2010-et írunk és odaát ahogy te modnod nem Magyarország van, hanem Szlovákia. Bármennyire is szeretnéd az ellenkezőjét. De ettől rossz/áruló/agymosott - megfelelő rész aláhúzandó - magyarok lennénk-e?

:nagyotsóhajtésszemetforgatószmájli:
@csaboti: Csehszlovák voltam,maradok is.Nincs kulombség koztuk!Ugyan ugy othon érzem magam a cseheknél is mint szlovákián.
@Blava: Te az is lehet, hogy nem magyar vagy, hanem a szlovak titkosszolgalat magyarul is tudo embere. Mindenutt ott vagytok.
@csaboti: Tévedés. A szlovákok sem utálhatnak minket, csak sajnos ott is vannak, akik mint te nacionalista alapon közelítik meg a helyzetet és feljogosítják magukat arra, h utálhatják a magyarokat csak azért mert magyarok. Szíved joga, h kit gyűlölsz és kit nem, csak szeretném jelezni, h rengeteg szlovákot ismerek, akik egyáltalán nem úgy gondolkodnak, ahogy az agyadban létezik. Mint ahogy magyarok is sokfélék vannak, úgy a szlovákoknál is.

Peace.
@Blava:
Nyilvanvaloan soha nem eltem szorvanyban, legfeljebb 1-1 hetet toltottem el ilyen helyeken. Nem egett belem a reflex, hogy ne beszeljek hangosan magyarul, mint az ott lako barataim. Azt viszont nem lehetett nem eszrevenni hogy kapom a gyulolkodo pillantasokat, olyan varosokban, amelyekhez eredetileg a jelenleg uralkodo tobbsegnek semmi de semmi koze nem volt. Sajnalom hogy te feladtad a meg oly nehez es gorongyos utat, es atalltal a mondjuk ki, ellenseg oldalara. Az okokat meg tudom erteni, nem akarlak elitelni ezert, de nagyon szomoru. Azt hiszem nagyapaid(akik azert kuzdottek hogy te magyar maradhass) ugy kapnanak szajon a gondolataidert hogy a fal adna a masikat, dehat valtoznak az idok. Van meg 25-30 ev, es akkorra a Csallokoz is elesik ha nem teszunk semmit.
Egyebkent kulfoldon elek, nem kisantant orszagban az igaz, de azt tervezem hogy szorvanyba koltozom ha majd a munkamat onnan is tudom vegezni. Mert en tenni is akarok nem csak sirni rini, es vannak meg nem kevesen olyan magyarok, akiket igenis erint ami teged mar nem. Ok megerdemlik a segitseget.
@sakic: Pontosan. Azért mert Szlovákiában születtem nehogymár egy nagymagyar turul idejöjjön és ossza az észt, h árulóagymosott barom vagyok. Ez hülyeség. Nyilván ők sok dolgot nem élhetnek át, amit mi átélünk. A nácizmus is így kezdődött, h megmondták ki minek tarthatja magát. Köszi, de ebből nem kérek. HA valaki hülye mégha magyar is, az hülye.

Na léptem, szevasztok, hajrá hoki :)))

Peace.
@csatoimi: Ha romániában szulettél akkor az a hazád,ha magyarországon akkor magyarország.Ezért írtam hogy az emigránsok megmondják a hazád az ahol szulettél,mégha románia is az.Kint éltem egy évig angliában én is,és hiába szép meg jo kint mindég haza huzott.
Mindenesetre örülök hogy a finnek így örülnek az éremnek, hamar feldolgozták az usa meccset. Jófajta mentalitás!
@csatoimi: muhaha!

Igen. És van izraeli állampolgárságom is!
@borszódával: Alja emberek mindenütt vannak, a többség szerencsére csak normálisan akar élni, leszarja a gyűlölködést. Viszonylag sokat járok Szlovákiába, vagy a Felvidékre (feleségem is felvidéki magyar) kinek, hogy tetszik, de soha konfliktus nem ért, időnként van egy-egy bizalmatlan pillantás, de ennyi. Tisztában vagyok, hogy nagyon sok sérelem ért bennünket, de ebben a régióban minden nemzetiségű embert megviselte a történelem, azt pedig nem szeretném elfelejteni, hogy teli vagyunk rokoni kapcsolatokkal pl. a szlovák eredetű települések serege található még a mai Mo. területén is, a gyakorlatilag a fél ország elmagyarosodott szlovák, sváb, horvát, szerb, román, stb. (kézi válogatott beszédes vezetéknevei: Herr, Bulath, Kovacsics, Zácsik, Görbicz, Pálinger, Szucsánszki, Pastrovics). A közös kulturális, irodalmi, építészeti, népművészeti örökség elismerését és tiszteletét se szeretném a gyűlölködés kedvéért kitörölni.
@Blava: erdekes,hogyha valamelyik igazi magyar politikus markánsabb,neheztelö,kijelentést tesz,bárhol a világban,romániára vagy bármely uj honbitorlóra nézve,erdélyben,itt,csikban,nem nagyon haragszunk meg rá,söt,örvendünk,hogy ránk is gondolnak,értünk is küzdenek.Nem ugy fogjuk fel,hogy ártani akarnak.Tényleg nem hiszem el,hogy felétek igy gondolnák,inkább azt akarom hinni,hogy te vagy a kakukktojás.Sajnálom,hogy nem a hokiról irunk,irtam,de ilyen dolgok mellett nem tudok elmenni.Hajrá magyarok,hajrá finnek,örvendek,hogy megvan a 3ik hely.
@Dukla Trenčín: Nem szlovákia a hazájuk felebarátom. Hanem az a föld, falu, kisváros, ahol a nagyszüleik is éltek, a Duna és a Tisza mentén. Ahol még ma is csak kisebbségben élnek tótok, az elmúlt kilencven év nyomása ellenére. azért nem mennek át Magyarországra, mert Magyar földön élnek, a dolgok ugyanis előbb vagy utóbb visszatérnek a normális kerékvágásba... :)
@Dukla Trenčín: akkor cseh vs. szlovak meccsen kinek szurkolsz? :) az klubmerkozes?
Nos én meg a szlovák titkos szolgálatbol vagyok itt,csak még nem tudok olyan jol írni magyarul,és azt a megbízást kaptam,hogy a magyar jégkorongot tanulmányozzam.
@Dukla Trenčín:
A hatarok nincsenek kobe vesve, meg valtozhatnak. Ha Trencsent visszavennenk, akkor te atvedlenel magyarra? Hm erdekes gondolatok. Az meg egy onmegcsalas, hogy csehszlovaknak tekinted magad. Ilyen nemzet nem letezik. Benesek talalmanya volt, hogy letrehozzak csehszlovakiat, foleg a mi borunk rovasara. Lasd meg jugoszlavizmus ...
@Blava: Ti uton-utfelen lekoptok minket, az elnokunket sem engedtetek be az orszagba a sajatjai koze, mi meg ha nem szurkolunk a szlovakoknak, mar nacionalistak vagyunk. Ne is kezzed, hogy azt Ficoek tettek es nem a sok jo becsuletes szlovak ember, mert az elnokot a tobbseg valasztotta meg, tehat ez jellemzo ratok. Ezek vagytok.
@Rothstein: En is hataron tuli magyar vagyok, megsem fogok soha beolvadni. Na meg a gyerekeim sem. Nem az elnyomo nemzet az eros ha beolvadsz, hanem te vagy gyenge. Azt hiszed nekem nem volt bajom ebbol? Megsem lettem roman.
@sakic: Te meg Joe Sakic vagy!Hajrá Europa?
@Blava: Ne szemelyeskedjunk. En nem vagyok vad jobboldali, de csak azert mert megbelyegzik az embert miatta en nem tagadom a hovatartozasomat. Nekem is van unokatestverem Bukarestben, akivel angolul tudok csak beszelni, mert neki nem fekszik a magyar nekem meg a roman. Nem feher vagy fekete a dolog. Ellenben politikai szinten tobbet megenged maganak Szlovakia, mint Magyarorszag. Egy sertett fiatal kisorszag, aki azzal probal maganak tekintelyt parancsolni, hogy bantja a nemzetisegieket. Az hogy ki hogyan erzi magat Szlovakiaban magyarkent, azt te/ti tudod/tudjatok. Orulok ha jol erzed magad ott.
@borszódával:Te még mindég a multban élsz látom.A totok már rég itt voltak,mert ok nem voltak honfoglalok.Nem ok gyilkoltak titeket,hanem a torok.A szlovák itt volt veletek békében. A másik dolog trianont a cseheknek Edvárd Benešnek,franciáknak németeknek,angoloknak kell koszonnod.Nem szlovákiának,mert a szlováknak nem volt ott beleszolása.Ok kishalak.
@csatoimi:
Tudom Imi, rajottem mar hogy szekely vagy :)
Nagyon a szivemhez nottetek ti szekelyek, a nyakassagotokkal, a csavaros eszetekkel, humorotokkal az izes magyar beszedetekkel. En csak annyit akartam mondani, hogy meg tudom erteni az okokat, amik beolvadasra kesztetnek embereket. Termeszetesen nem helyeslem es nagyon fajlalom.
Ha majd feletek jarok, legurithatunk par Csiki sort, de lehet Hargita is :))
Az itt kommentelők közül mennyien voltak hivatalos versenysportolók? Jó volna tudni, bár a hozzászólások alapján nem sokan... Csak úgy megjegyzem azoknak, akik azt írták, hogy a sport nem független a politikától, hogy a politika sajátítja ki a sportot magának, magában a sportban (az igazi sportolók) szarnak a politikára. A kommentek 95% nem is a meccsről szól! Nagyrészt mind a múltban éltek, szánalom. Komolyan, ezért tart ott a magyar-szlovák viszony, mert mindkét oldalon ilyenek a hangadók, gratulálok mindenkinek, így tovább a harmadik világháború felé!
@konovalenko: Horvát származású.Az még Európában van?
@borszódával: @Rothstein: Hol adhatok at nektek barataim, egy Mihaly Arpad Volanos mezt? Eljen, Magyarorszag.!!!!
süti beállítások módosítása