HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szerencsére felszabadultabban játszunk

2010.02.25. 15:00 kerusz

Jó mérkőzést láttunk kedden, bár egyik csapat sem ment úgy, mint az első találkozón, értékelt blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Ma is a speciális játékhelyzetek dönthetnek Bécsben, és az, hogy melyik csapat lesz felszabadultabb.

"Jól kezdtünk, az első harmadban sikerült megvalósítanunk terveinket. A másodikban viszont nem úgy dolgoztunk, ahogy szerettünk volna, és ez meg is látszott az eredményen. Az utolsó szakaszban vissza tudtunk jönni, egyenlítettünk, átvettük az irányítást is. Aztán ahogy az első mérkőzésen, most is szerencsés gól döntött, ezúttal sajnos nem a mi javunkra. Összességében elégedettek voltunk, nagyon sok mindent visszakaptunk a játékosoktól mindabból, amire kértük őket.

A rájátszás ritmusa igénybe veszi a csapatot, szerencsére a mérkőzés jó részében négy sorral tudtunk játszani, miközben a bécsiek szinte végig három sorral mentek. Ez a későbbiekben jelenthet kis előnyt a számunkra. Persze eddig is rengeteg volt a speciális játékhelyzet, ilyenkor nem mindenkit küldünk a jégre. Így egyes játékosok rengeteget dolgoztak, rájuk külön oda kell figyelnünk a felkészülésünk során.

Szerencsére betegünk és sérültünk nincs, komplett csapattal állhatunk ki Bécsben. Az első két mérkőzésre fontosnak ítélt dolgokra ma is oda kell figyelnünk. Az alap a fegyelmezett védekezés, ebből kell indulnunk. Szeretnénk minél gyorsabban átjátszani a pálya középső részét, minél több időt tölteni a támadóharmadban. Kiemelt fontossága van az emberelőnyök és -hátrányok jó megjátszásának. Ezen a téren sokat javultunk a rájátszásra. Azt hiszem, ebben az is közrejátszhatott, hogy játékosaink fokozottabban koncentrálnak a rájátszás alatt, a bécsieken viszont azt érzem, kicsit nyomasztja őket, hogy sokan egyértelmű esélyesként könyvelték el csapatukat. Szerencsére mi felszabadultabban játszunk, ami persze változhat, ahogy haladunk előre. Mindenesetre igyekszünk mindent megtenni, hogy játékosaink továbbra se érezzék a nagy terhet.

A keretben nem tervezünk változást a legutóbbi találkozóhoz képest, Satosaari kezd a kapuban, és a sorok is a kedden látott összeállításban lépnek majd jégre."

A Fehérvár és a Vienna Capitals 1-1-re áll az EBEL-negyeddöntőben, a Salzburg és a Klagenfurt, valamint a Linz és a Villach párharcában ugyanez a helyzet. A Graz 2-0-s előnyre tett szert a Medvescak Zagrebbel szemben, ma hazai jégen nagyon közel kerülhet a továbbjutáshoz az alapszakasz győztese.

363 komment

Címkék: énekes negyeddöntők ebel rájátszás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A labancok elhitték,hogy vége a meccsnek,Marci ezt nem így gondolta
Ennyi!!!! Nem csak palkovics létezik...
Vas Marci mindig küzd - hajt
Ezaz gyerekek!!:D:D:D:D Már csak 3 kell!!!
Sofi kapuvasat ütött.
Vasakarat!
Támadáááááááááás!
Ne hagyd élni!
Űzzed-hajszold!
:)
Hatott a vér!Agresszívek vagyunk.
"Die Ungarn jetzt sehr aggressiv."

HARR, HARRR! :D
Istenem...Csicsó....most segítsetek ha ezt az állást meg tudnánk fordítani........az a labancoknak halálos ítélet volna........na így nehéz lesz:-(
"Die Ungarn jetzt sehr aggressiv."

Ez jó... HAJRÁ VOLÁN!!!
@Nomad69: fene.
Gyerünk Sofi! A következő bemegy!
Puha vagy Sofi! ;)
hopp egy kiálíltás gyorsan...
@ardea: üsd vágd nem anyád...
Linzben gólzápor van...
Linz már 5:2.De durva.
(linz hárommal megy... bár ezt most kb. leszarom :)
Hajrá Volán!
Védekezz!!!
Aztán kontra, valaki gyors lóduljon ki, és be kell vágni!
nekik megy az emberelony nem mint a Volannak :(
Kapjákbe a zebrák!
Neee...
De legalább a becsületgól megvan.
az ebel.at meghalt, mas szoveges komment?
Rodman tesók kicsit összejátszottak.
Vas tesók is megtehetnék!
hát azt hiszem itt már nem nagyon segíthet senki,csak többet ne kapjunk mert az nagyon rányomhatja a bélyegét a következő meccsekre
mi az a Kneeing?
hamar megfogtak bennünket a bírók.
hát, nézzük a pozitívumokat... megvan a 300 komment :)
A 13 bécsi légiós közöl lehet, hogy ezt is kihasználja majd az egyik.
Vasárnap mindenképpen nyernünk kell...
Mihály is kiállítva
@Nomad69: értem,köszi,de legalább kivédekeztük
ez nagy ruha lesz.5:1
5-1
Sajnos ez előre el lett döntve,de személy szerint nagyobb "álcázásra" számitottam :S
Szegény Lali erre nem tom mit mond majd.....
Azért ennyire nem kéne felszabadultan játszani.
Jéééé Zolika a kapuban!
hetenyi johetett volna hamarabb is.. bar proba avagy "pihenjen Tommi"
5-1... Asszem most már nem kellene megszakadni, gyűjteni kellene az erőt a fehérvári meccsre.
KAC is megfogja a DEAD BULL-t
Pont az a ............. Bootland :S
Vasárnap nagyon nehéz dolguk lesz a Fiúknak,már amelyik majd még bír játszani.....hát szomorú eredmény....
KÖZLEMÉNY:Aki elvitte Pire góllövő ütőjét az nagyon gyorsan vigye vissza!!!!
a végét azért szokás szerint emberhátrányban játszuk le. Martz
Ma nem hozztuk a playoff szintet. Remélem a következő mecsre összeszedik magukat, mert ez így karcsú lesz. A köv. itthoni meccsen már jó lenne újra előrukkolni valami komolyabb produkcióval.
@bazsaa: még forgatják is a kést bennünk
még egy két perc a végén is
Martz mi a tökömnek lett szerződtetve?
Egy 6 pontos olasz szezon után... A többieknek meg nyilvánvalóan sok ez a válogatott meccsekkel együtt 60- 70 meccses sorozat
kivancsi vagyok a macikra meg:))
vége, 5-1. Nem kell szomorkodni, annyit ér ez is, mint egy 1-0-ra elveszített meccs. Menni kell előre, kijavítani a hibákat és nyerni Fehérváron.
Reméljük,ezt gyorsan elfelejtik,és vasárnap lezúzzuk őket!Hajrá Volán!
@Nomad69: sajnos ez egy kesztyu:(
@jágör68: én még hiányolok mást is a pályáról....azaz a játékukat,és gólokat mert van egy két nagyra tartott játékos aki az elmúlt jó néhány meccsen meg sem közelítette az átlagot,pedig ők is gólt lőni jöttek a Volánba,szándékosan nem írok neveket.
Büntetési arány 3:10
Hajrá srácok, itthon meglesz a fordított!
(B..zi Rotter meg bekaphatja.)
na,viszlát vasárnap a pályán.
most jól jön az extra 1 nap. Ezek a fiúk nem robotok, most jött ki a fáradtság sztem. Vasárnap egyenlítünk.
@bazsaa: nyilván olyan eszeveszettül szabálytalanok vagyunk. :(
OUELLETTE triplázhatna!
@jágör68: ott a pont nálad.
@ardea: Zig-Zag ...
Sebaj! Ebben az idényben kitettek magukért a fiúk! Hazai pályán "szinte" kényeztettek minket az eredményekkel! Az idei célkitűzést teljesítették! 2010\2011es idényben legyen az elődöntő :)

2011\2012-ben pedig... :)

Hajrá Volán...
Lehet , hogy mi is jobban jártunk volna a Graz ellen...
@ardea: Lassan vége a 4. harmadnak :)
Ez a Rotter egyébként tehetséges játékosnak tűnik, jövőre le kéne igazolni:))
@facsipesz: Eleinte én is úgy gondoltam, hogy ha nálunk játszana, még drukkolnék is neki, de bebizonyította, hogy igazi alattomos féreg, nélkülöz minden sportszerűséget, és már úgy gondolom, nem kell ilyen köcsög Fehérvárra.
@FrankK: hol lehet nezni mert nekem qrva lassu az ebel
@FrankK: A maci reggelig elmálnázik Grazban úgy látom.
Na, megvan, mehet aludni a medve. :)
Hehe,nyert a Zagreb :D
süti beállítások módosítása